Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Μητέρα Κατσίφα: «Αυτοκτόνησαν» το παιδί μου διότι δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί τον σκότωσαν


Η Βασιλική Κατσίφα δηλώνει απογοητευμένη και πικραμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια και θα φτάσουμε έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δηλώνει η μητέρα του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλική, σχολιάζοντας το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας στην Αλβανία, το οποίο κάνει λόγω για «αυτοκτονία» του γιου της.

Σε δήλωσή της στο protothema.gr, η Βασιλική Κατσίφα δηλώνει απογοητευμένη και πικραμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Εμείς πόρισμα δεν πήραμε στα χέρια μας. Ήρθε ένα χαρτί από την Εισαγγελία που μιλάει για “αυτοκτονία” του παιδιού μας, με δύο τρύπες στο πρόσωπο. Αφού δεν μπόρεσαν να “δέσουν” την υπόθεση, τον “αυτοκτόνησαν”, μετά από τρία χρόνια. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια και θα φτάσουμε έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναφέρει στη δήλωσή της η Βασιλική Κατσίφα, ζητώντας από τις αλβανικές Αρχές να δημοσιοποιήσουν το βίντεο της επιχείρησης. «Αν “αυτοκτόνησε” όπως λένε μπροστά στους άνδρες της RENEA ας δημοσιοποιήσουν το βίντεο από τις κάμερες. Δεν το κάνουν όμως, γιατί η αλήθεια είναι διαφορετική», τονίζει η ίδια.

«Το παιδί μου έχασε τη ζωή του γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να σηκώνει τη σημαία της Ελλάδας στον τόπο του. Θέλω να λάμψει η αλήθεια. “Αυτοκτόνησαν” το παιδί μου γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν πειστικά γιατί τον σκότωσαν. Ο αγώνας μας συνεχίζεται», καταλήγει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η εισαγγελική έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα των αλβανικών αρχών για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου 2018, σε επεισόδιο με τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου ανέφεραν ότι η εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα περατώθηκε και το πόρισμά της είναι ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε.

Ανεπίσημες πηγές που επικαλούνται τα ίδια δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από τη δικαστή, Σουέλα Ντάσι, παρουσία των συγγενών του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις.

Οι αλβανικές αρχές, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από άνδρες της RENEA, στο βουνό πάνω από το Βουλιαράτι όπου κρύφτηκε για αρκετές ώρες.

newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: