Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε τον Ζάεφ για να μιλάει για «Μακεδόνες του Αιγαίου» και διδισκαλία «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα...!!!

Αυτά είπε ο Ζάεφ για “μακεδονική μειονότητα” και “μακεδονική γλώσσα” στην Ελλάδα – video | Newsit.gr

Ένα βίντεο απ’ όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ όχι μόνο για διδασκαλία της "μακεδονικής γλώσσας" στην Ελλάδα αλλά και για "μακεδονική μειονότητα" έρχεται στο φως. Λίγες ώρες πριν και μετά την αντίδραση της Αθήνας, τα Σκόπια είχαν αναγκαστεί σε αναδίπλωση.
Μπορεί τα Σκόπια να έκαναν (εκ των υστέρων) λόγο για «παρερμηνεία» των όσων είπε ο Ζόραν Ζάεφ το περασμένο Σάββατο (01.12.2018) μιλώντας στη Βουλή της ΠΓΔΜ και απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης, αλλά το λίγων δευτερολέπτων βίντεο δεν αφήνει περιθώρια για το τι ακριβώς είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Ο Ζάεφ όχι μόνο μίλησε για διδασκαλία της “μακεδονικής γλώσσας” στην Ελλάδα, όπως διδάσκεται, είπε, η ελληνική γλώσσα στη “Μακεδονία”. Μίλησε ξεκάθαρα και για “μακεδονική μειονότητα”.

Λέει ο Ζάεφ: «Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε, τι κάνουμε γι’ αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι’ αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα, έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν τη Μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορεύοταν ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη “Μακεδονία”. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά, να απομακρύνουμε τα σύνορα».

Δείτε το video με όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ:
https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: