Όπως διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα του Πειραιά, «προ ημερών ακούστηκε, αρχές Νοέμβρη, ότι εκδόθηκε από τις δημοτικές μας αρχές, ένα υπέρογκο πρόστιμο, σε Έλληνα βιοπαλαιστή κουλουρά, για κατάληψη πεζοδρομίου χωρίς άδεια, περί τα 8000 ευρώ. Ο multi-millionaire κουλουράς, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας».
Όμως, όπως δηκτικά σημειώνει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που έστειλε την επιστολή στην εφημερίδα «αν περπατήσετε έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, σε εκείνον τον στενό, λόγω των έργων διάδρομο, θα απορήσετε. Θα αναρωτηθείτε αν ευρίσκεσθε στον Πειραιά, την Καλκούτα ή το Καράτσι. Αλλά όχι. Εκεί, στις χώρες αυτές υπάρχει τάξη. Στον Πειραιά λοιπόν, όπου λειτουργεί παζάρι στο χώρο αυτό, όπου εκτίθενται πάσης φύσεως εμπορεύματα κύριως second hand, σε συνθήκες αμφίβολης καθαριότητας αναρωτιέσαι αν οι πλανόδιοι διαθέτουν άδειες μικροπωλητών ή απλά μετέφεραν στην Ελλάδα, άδειες από την πατρίδα τους. Σε αντίθεση με τον κουλουρά, που ενδεχομένως στην Καλκούτα, θα ετύγχανε ανθρώπινης μεταχείρισης και δεν θα ταλαιπωρείτο ως άλλος Γιάννης Αγιάννης».
Και καταλήγει η επιστολογράφος: «Ελπίζω το φιλάνθρωπο και δίκαιο Διοικητικό Συμβούλιο της πόλης μου, να προβεί άμεσα σε παραγραφή του προστίμου- μαμούθ, που δόθηκε ενδεχομένως από υπερβάλλοντα ζήλο για νόμο και τάξη. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν πράξη την αγάπη προς τον Έλληνα βιοπαλαιστή».
Τα παραπάνω, βεβαίως, δεν αποτελούν μοναδική αποκλειστικότητα του Πειραιά, αφού σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν αυτές οι σκηνές της πλήρους ασυδοσίας των λαθρομεταναστών, τους οποίους δεν ενοχλεί καμία αρχή, ενώ αντιθέτως για τους Έλληνες βιοπαλαιστές συχνά – πυκνά έχουμε περιστατικά, όπου μπαίνουν στο στόχαστρο παράλογων διώξεων, που εκθέτουν αν μη τι άλλο αυτά τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά», που συνιστούν τον ρατσισμό που βιώνουν οι Έλληνες μέσα στην ίδια την Πατρίδα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου