Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης! Όργιο αισχροκέρδειας με τις ευλογίες της χούντας Μητσοτάκη!

 

Το φράγμα των 2,5 ευρώ το λίτρο ξεπέρασε σε πολλές περιοχές της Ελλάδος η τιμή της αμόλυβδης!

Ενώ οι τιμές είχαν κάπως σταθεροποιηθεί περί τα 2 ευρώ το λίτρο, μόλις η χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε το ψευτο-επίδομα βενζίνης (τα ψίχουλα των 13 ευρώ το μήνα…), «έκλεισε το μάτι» στους «νοικοκυραίους» βενζινοπώλες να ανεβάσουν τις τιμές, λόγω της αυξημένης κίνησης που προβλεπόταν για τις γιορτές του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς! Σ’ αυτή την ξεκάθαρη αισχροκέρδεια, ήρθαν να προστεθούν οι ανακοινώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για το εμπάργκο στο ρωσσικό πετρέλαιο και οι τιμές πώλησης της αμόλυβδης αλλά και του συνόλου των καυσίμων, ξαναπήραν την ανηφόρα!

Ενδεικτικά, κατά τη χθεσινή ημέρα στην Ικαρία η τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 2,577 ευρώ το λίτρο, στην Πάτμο τα 2,555 ευρώ το λίτρο, στην Λήμνο τα 2,470 ευρώ το λίτρο, στην Σαμοθράκη τα 2,415 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αττική η ανώτατη τιμή πώλησης έφτασε τα 2,337 ευρώ!

Φυσικά, ούτε σκέψη για μείωση του ειδικού φόρου των καυσίμων*** (που είναι μεγαλύτερος από την πραγματική τιμή της βενζίνης που βάζουν οι πολίτες – για παράδειγμα, αν κάποιος βάλει 30 ευρώ βενζίνη, τα 16 πάνε στο κράτος και τα 14 είναι η αξία της βενζίνης…) δεν υπάρχει στην ανάλγητη κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων! Βλέπετε, αυτή είναι η ουσία του νεοφιλελευθερισμού, την οποία εφαρμόζουν πιστά οι Κούληδες του Χάρβαρντ: οι έχοντες και κατέχοντες να καλοπερνάνε κι ο λαουτζίκος να πονάει και να υποφέρει! 

*** Για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα…

https://koinonikosethnikismos.wpcomstaging.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου