Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ)

 

Το κείμενο αυτό γράφεται με αφορμή τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, τις αλλαγές που διαφαίνονται στον ορίζοντα αλλά και τις νέες συνθήκες και τις διαφορετικές ισορροπίες. Διαβάζοντας ο αναγνώστης το τίτλο του παρόντος άρθρου, πιθανόν να υποθέσει ότι ο γράφων είναι ένας πολεμοχαρής τύπος. Βεβαίως τον τίτλο δεν τον επινόησε ο γράφων, αφού είναι γνωστό ότι ανήκει στον τρισμέγιστο Αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Ηράκλειτο. Είναι βέβαιο ότι ούτε και ο Ηράκλειτος ήταν πολεμοχαρής. Απλά με την ρήση του αυτή μας λέει ότι ο πόλεμος είναι μία δύναμη της φύσης, ένας νόμος απαράβατος. Μας λέει ότι πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ότι είναι βασιλεύς των πάντων, που άλλους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους έκανε δούλους κι άλλους ελεύθερους.

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της οικουμένης θα διαπιστώσουμε ότι  κατά βάσιν η ιστορία είναι στρατιωτική και ότι η Ειρήνη είναι ένα διάλειμμα μεταξύ των πολέμων. Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο πόλεμος είναι αυτός που διαφεντεύει ανά τους αιώνες τα πάντα, και αυτό είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να την παραδεχθούμε και με βάση αυτήν την πικρή αλήθεια πρέπει να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε και να πορευόμαστε. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία του πρόσφατου παρελθόντος, (του 2ου παγκοσμίου πολέμου δηλαδή), θα θρηνήσουμε τα εκατομμύρια νεκρούς, θα διαπιστώσουμε πείνα δυστυχία και ποταμούς αίματος από την μιά και από την άλλη θα διαπιστώσουμε μία έκκρηξη της τεχνολογίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που προκαλεί κατάπληξη, πώς μέσα από τους καπνούς, τις φλόγες, τις στάχτες τους νεκρούς και το αίμα, ξεπήδησε νέα ζωή.

Ακόμη και ο Πλάτων μας λέει ότι η γνώση είναι ανάμνηση και ότι ο θάνατος γεννά ζωή και η ζωή περνά μέσα από τον θάνατο. Είναι δυσάρεστη η αλήθεια ότι ο θάνατος γεννά νέα ζωή, αλλά……αλήθεια. Μα θα αναρωτηθεί κάποιος: τι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος; Να επισπεύδει τον πόλεμο; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ, αλλά ο άνθρωπος πρέπει να προετοιμάζεται για τον πόλεμο, ο οποίος πόλεμος, κάποια στιγμή θα είναι…… ΑΝΑΠΟΦΕΚΤΟΣ. “Εάν θέλεις Ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο”, έλεγαν οι Αρχαίοι Λατίνοι και η ιστορία τους δικαιώνει. Αν δεν προετοιμαστείς για πόλεμο, τότε είσαι αδύναμος. Αυτό το βλέπει ο γείτονάς σου και όχι μόνο δεν σε λυπάται για την αδυναμία που έχεις, αλλά του ανοίγεις την όρεξη να σου επιτεθεί, αφού υπολογίζει ότι είσαι ένας εύκολος στόχος. Το συμπέρασμα είναι ότι, όταν δεν προετοιμάζεσαι γιά πόλεμο, πιθανότατα προκαλείς τον πόλεμο με την αδυναμία σου και η Ειρήνη την οποία επιζητείς πάει περίπατο……. εξ’αιτίας σου!

Εμείς οι Έλληνες βλέποντας στον ορίζοντα να αχνοφαίνονται οι νέες συνθήκες και οι νέες ισορροπίες που θα προκαλέσει ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας, πρέπει να προετοιμαστούμε γι’αυτά που έρχονται, ξεκινώντας πρώτα από όλα από την τόνωση του Εθνικού φρονήματος. Το Εθνικό φρόνημα της πλειοψηφίας των πολιτών βρίσκεται στα τάρταρα και είναι ξεχασμένη υπόθεση, εξ´αιτίας της αισχρής  πολιτικής συμπεριφοράς των Εθνομηδενιστών, των απάτριδων και των άπιστων που διαφεντεύουν την Χώρα τα τελευταία 50 (σχεδόν) χρόνια. Την ιστορία όμως, ποτέ δεν την άλλαξαν οι μεγάλες πλειοψηφίες. Τον τροχό της ιστορίας πάντα τον κινούσαν οι οργανωμένες….. μειοψηφίες. Οργανωμένη μειοψηφία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές. Είναι οι μόνοι που μιλάνε για Πατρίδα, Πίστη και Ελευθερία και είναι και οι μόνοι που έχουν το ψυχικό σθένος να μπούν μπροστά στις δύσκολες ώρες που τυχόν έρθουν. Είναι οι μόνοι που αισθάνονται το ιερό χρέος προς την Πατρίδα, και θα το επωμισθούν, δίνοντας το παράδειγμα στις άνευρες και πλαδαρές πλειοψηφίες, ελπίζοντας έτσι να τους ακολουθήσουν. Μην ξεχνάμε και την ρήση ότι: ” Το αίμα είναι ο φόρος που πρέπει να πληρώνουν οι λαοί για να ζουν ελεύθεροι.

“ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!

Νικόλαος Η. Σκαντζός

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου