Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Εις μνήμην του Μεγάλου Ρώσσου πολιτικού Βλαδίμηρου Ζιρινόφσκι, φίλου της Ελλάδος και της Χρυσής Αυγής

 

Απεβίωσε σήμερα μετά από σοβαρή και μακροχρόνια ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσσικού κοινοβουλίου, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, ο Μέγας Ρώσσος πολιτικός Βλαδίμηρος Ζιρινόφσκι.

Ο Β. Ζιρινόφσκι θεωρούσε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τους βασικούς εχθρούς της Ρωσσίας και υποστήριζε με θέρμη την αποκατάσταση των ιστορικών συνόρων της Ρωσσικής Αυτοκρατορίας.

Ο Β. Ζιρινόφσκι ήταν θερμός φίλος της Χρυσής Αυγής και του Ιδρυτή της, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου. Η πρώτη επαφή είχε γίνει το 1996, όταν ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής είχε μεταβεί στην Μόσχα και συμμετείχε στο συνέδριο του κόμματος LDPR, προσκεκλημένος του Ρώσσου εθνικιστή ηγέτη.

Η στενή σχέση των δύο εθνικιστικών κινημάτων διατηρήθηκε, και το 2014 ο Ζιρινόφσκι είχε αποστείλει επιστολή στον Ν. Γ. Μιχαλολιάκο, καταγγέλλοντας τις παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα κόμματά μας αγωνίζονται για κοινές αξίες και ενδιαφέρονται πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες των κρατών μας. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την προσέγγιση Ελλάδος και Ρωσίας. Αναγνωρίζοντας ότι οι Ιδέες που υπηρετούμε βρίσκονται πολύ κοντά επιθυμούμε την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας. Σας ευχόμαστε νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες και πρωτίστως ειρήνη και ευημερία στον Ελληνικό λαό».

Το 2018, ο Β. Ζιρινόφσκι είχε προσκαλέσει προσωπικά τον Γ.Γ. του Κινήματος στην Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Κομμάτων:

«Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας» του οποίου ηγούμαι, αιτείται από Εσάς, ως ηγέτη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, και πολύ γνωστό πολιτικό στην Ελλάδα, να συμμετάσχετε στο Διεθνές Συμβούλιο Εθνικών Κομμάτων στην Μόσχα προκειμένου να συζητηθούν θέματα διεθνούς συνεργασίας για την σταθεροποίηση της κατάστασης στον κόσμο».

Δυστυχώς, η απαγόρευση εξόδου από την χώρα που του είχε επιβληθεί από το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς, ανάγκασε τον Ιδρυτή της Χρυσής Αυγής να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Ωστόσο, παραβρέθηκε στο συνέδριο αντιπροσωπεία του Κινήματος.

Επιπλέον, ο Ζιρινόφσκι ήταν και μέγας φιλέλλην. 

Μιλώντας προ ολίγων ετών στην ρωσσική τηλεόραση είχε πει τα εξής:

«Σύντομα η Ινσταμπούλ θα ξαναγίνει Κωνσταντινούπολη. Θα προειδοποιήσουμε τους Τούρκους να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αζερμπαϊτζάν και τη Συρία. Θα παράσχουμε μεγάλη υποστήριξη στους Αρμένιους, τους Κούρδους και θα δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη Αρμενία, ένα μεγαλύτερο Κουρδιστάν, μια μεγαλύτερη Ελλάδα. Δεν πρόκειται να μείνει τίποτα από την σημερινή Τουρκία. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και να πάνε πίσω στην Άγκυρα και να συνεχίζουν να τρώνε κεμπάπ».

Στο θέμα της Τουρκίας είχε αναφερθεί και σε συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν, στην οποία ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ζιρινόφσκι: “Η Ρωσία υιοθέτησε το βυζαντινό χριστιανικό δόγμα το 988. Οι Τούρκοι ήρθαν από την Ανατολή και κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη το 1453, δεν πρέπει να στηρίζουμε την Τουρκία”.

Πούτιν:

“Πρώτα ήρθαν οι σταυροφόροι από την Δύση και άλωσαν την Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια ήρθαν οι Τούρκοι από τα ανατολικά, συμφωνώ με όσα λέτε”.

Κι όταν έγινε η ενσωμάτωση, το 2014, ο Ζιρινόφσκι ζητάει να αλλάξει η ονομασία «Κριμαία» σε «Ταυρίδα», γιατί η Κριμαία δεν είναι ελληνική ονομασία: «Ταυρίδα, είναι καθαρό ελληνικό όνομα. Όπως είναι η Σεβαστούπολη, η Θεοδοσία, το Κέρτς-Κέρας (αρχαίο Παντικάπαιον), η Ευπατορία- είναι όλες ελληνικές πόλεις! Ενώ η ονομασία Κριμαία- Κριμ, είναι καθαρά τατάρικη.Πρέπει να γυρίσουν όλα στις αρχικές τους, ελληνικές ονομασίες».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του ρωσσικής γης, που θα σκεπάσει τον Μεγάλο αυτό Άνδρα!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: