Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Μια δικαστική απόφαση, η μετονομασία οδού της Θεσσαλονίκης και ο Άξιος της Πατρίδος Στρατηγός Αθανάσιος Χρυσοχόου

 

Παράνομη, έκρινε προ ολίγων ημερών, το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης (Β’ Ακυρωτικό) τη μετονομασία της οδού Αθανάσιου Χρυσοχόου, με την υπ’ αριθμόν 149/29-3-2022 απόφασή του, αποδεχόμενο ότι η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δεν είχε νόμιμη αιτιολογία.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει την μετονομασία γιατί ο στρατηγός Αθ. Χρυσοχόου ήταν φρούραρχος Θεσσαλονίκης και Γενικός Διοικητής Μακεδονίας επί κατοχής.

Η αλήθεια είναι ότι ο στρατηγός Αθανάσιος Χρυσοχόου έδωσε το εθνικό παρών σ’ όλους τους πολέμους του Ελληνισμού και απεδείχθη Άξιος της Πατρίδος! Κατατάχθηκε ως εθελοντής στους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913), το 1918, κατά τον Α΄ Π.Π. πολέμησε στο Μακεδονικό μέτωπο, εν συνεχεία πολέμησε στην Μικρασιατική εκστρατεία, πολέμησε στον ελληνο-ϊταλικό πόλεμο, πολέμησε και στον ελληνο-γερμανικό πόλεμο και ανέλαβε κρατική θέση στην Μακεδονία κατά την περίοδο της κατοχής για να αντιμετωπίσει τον βουλγαρικό επεκτατισμό. Πράγμα το οποίο επέτυχε, κατά γενικήν ομολογίαν.

Παρεμπιπτόντως, διόλου τυχαίως, η ψοφοδεξιά πλειοψηφία του Δήμου Θεσσαλονίκης –με την συνέργεια της αριστεράς φυσικά- είχε αποφασίσει την απάλειψη του ονόματος του στρατηγού Χρυσοχόου, με την μετονομασία της οδού σε Αλβέρτου Ναρ. Ο δε Ναρ, ήταν διαπρεπής Εβραίος της Θεσσαλονίκης…

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου