Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!

 

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/03/blog-post_16.html

Η μεγάλη απελευθέρωση ενέργειας που παρατηρείται στις πυρηνικές αντιδράσεις οδήγησε στη μελέτη, κατασκευή και παραγωγή πανίσχυρων όπλων με τεράστια εκρηκτική δύναμη. Τα πυρηνικά όπλα λειτουργούν με βάση την πυρηνική σχάση ή την πυρηνική σύντηξη. 

Το 2017 ο ΟΗΕ εξέδωσε την Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων (TPNW), το πρώτο παγκοσμίως νομικά δεσμευτικό κείμενο που επιδιώκει την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, αλλά η συνθήκη αυτή δεν έχει τεθεί επίσημα σε ισχύ, αφού μέχρι τον περασμένο Αύγουστο την είχαν επικυρώσει 25 χώρες – χρειάζονται τουλάχιστον 50 – καθώς  όλες οι πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου, οι οποίες μάλιστα εξακολουθούν συνεχώς να εκσυγχρονίζουν τα οπλοστάσια τους, ασκούν μποϊκοτάζ και δεν υπογράφουν την Συνθήκη,

Στο διάγγελμά του,προ της εισβολής στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν είχε προειδοποιήσει τις χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία ότι μπορεί να έχουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ»,  και διέταξε την στρατιωτική διοίκηση  και ιδιαίτερα τις μονάδες που χειρίζονται τα πυρηνικά όπλα, σε συναγερμό, επικαλούμενος τις επιθετικές δηλώσεις ηγετών κρατών μελών του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal που επικαλείται εκτίμηση που έχει δημοσιευθεί στο Bulletin of the Atomic Scientists, η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερες από 1.500 κεφαλές και σχεδόν 3.000 σε εφεδρεία.

Με γνώμονα, μάλιστα, την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν επενδύσει πολλά στην ικανότητα κατάρριψης βαλλιστικών πυραύλων που θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. 

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει δύο πυρηνικές βόμβες εναντίον πόλεων στην Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι περισσότερες σύγχρονες πυρηνικές κεφαλές είναι πολύ πιο καταστροφικές από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Ιαπωνίας.

Τα επιχειρήματα που προβάλλουν συχνά οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα είναι ότι αποτρέπουν άλλους από το να τους επιτεθούν!

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τον συνολικό αριθμό πυρηνικών κεφαλών κατ εκτίμηση που διαθέτουν ορισμένες χώρες του πλανήτη μας σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ατομικών Επιστημόνων των Η.Π.Α. Federation of Αmerican Αtomic Scientists!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: