Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Αλήθεια, ποιοι εμποδίζουν την εκκένωση της Μαριούπολης από τον άμαχο πληθυσμό – και τους ομογενείς μας;

 

Απέτυχε σήμερα και η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης του αμάχου πληθυσμού της Μαριούπολης, μετά την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που ήταν κανονισμένη να εφαρμοστεί από τις 10:00 ως τις 21:00, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Θυμίζουμε, ότι η πρώτη προσπάθεια έγινε χθες, αλλά και πάλι παραβιάστηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός! Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν την ασφαλή εκκένωση του αμάχου πληθυσμού, μιας πόλης 450.000 κατοίκων, που σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα δεν έχουν φαγητό, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα;

Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος Πούτιν είχε καταγγείλει ότι οι Ουκρανοί εμποδίζουν τους αμάχους να διαφύγουν από τις πολιορκημένες πόλεις, για να τους χρησιμοποιήσουν ως «ανθρώπινη ασπίδα»! Κατά πόσο αληθεύει αυτή η καταγγελία;

Επίσης, σήμερα δέχτηκε επίθεση το κτίριο όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδος στην Μαριούπολη και σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, από τον οποίο ζήτησε «την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση του προσωπικού του προξενείου και των Ελλήνων ομογενών».

Γιατί άραγε ο Δένδιας επικοινώνησε μόνο με την ουκρανική κι όχι και με την ρωσσική πλευρά; Η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανής: διότι γνωρίζει πολύ καλά, πως οι Ουκρανοί είναι αυτοί που παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός, για να εμποδίσουν την ασφαλή εκκένωση του αμάχου πληθυσμού!

Επιβεβαίωση δε αυτού που γράφουμε παραπάνω, είναι η απάντηση που –σύμφωνα με τα ελληνόφωνα ΜΜΕ- έλαβε ο Δένδιας από ουκρανικής πλευράς: «ο Κουλέμπα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για κάτι». Το εστί μεθερμηνευόμενον: «δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να φύγουν, για να τους χρησιμοποιήσουμε ως ανθρώπινη ασπίδα»!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

(ΥΓ): Και βέβαια, το ξαφνικό ενδιαφέρον του Δένδια, δεν αθωώνει τη χούντα Μητσοτάκη για το ελληνικό αίμα που θα χυθεί στην Μαριούπολη, καθώς από την πρώτη στιγμή, όφειλε να οργανώσει επιχείρηση ασφαλούς εκκένωσης των Ελλήνων αμάχων της πόλης, με ελληνικά πλοία, όπως είχε γίνει σε ανάλογη περίπτωση με τους Έλληνες στο Σοχούμι της Γεωργίας, το 1993! 

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: