Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Πυροβολισμοί, λεηλασίες, εμπρησμοί και δεκάδες νεκροί στο Καζακστάν – Νέα επεισόδια μετά την αποστολή Ρώσων αλεξιπτωτιστών (video)

 

Νέα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην κύρια πόλη του Καζακστάν την Πέμπτη, μετά την αποστολή αλεξιπτωτιστών από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καταστείλουν την εξέγερση που συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες τη χώρα. 

Η αστυνομία στην κύρια πόλη Αλμάτι είπε ότι σκότωσε δεκάδες «ταραχοποιούς» κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο βρέθηκαν αποκεφαλισμένα. Πάνω από 2.000 άτομα συνελήφθησαν.


Οι δυνάμεις ασφαλείας του Καζακστάν εκδίωξαν τους διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία του Αλμάτι, της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας. Πλέον κανένας διαδηλωτής δεν βρισκόταν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Δημοκρατίας, έναν από τους κύριους τόπους διαμαρτυρίας, μετέδωσαν τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti, προσθέτοντας ότι οι Αρχές είχαν ανακτήσει τον έλεγχο του δημαρχείου και της προεδρικής κατοικίας, που πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές. 

Στρατιωτικό προσωπικό ανέκτησε τον έλεγχο του κεντρικού αεροδρομίου, το οποίο κατέλαβαν νωρίτερα οι διαδηλωτές. Το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι, που καταλήφθηκε εναλλάξ από στρατεύματα και εκατοντάδες διαδηλωτές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στρατιώτες πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών και αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: