Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Περί απελάσεων λαθρομεταναστών από την χούντα Μητσοτάκη

 

Συχνά-πυκνά, ο υπουργός (Λαθρο) Μετανάστευσης της χούντας Μητσοτάκη… κοκορεύεται ότι γίνονται χιλιάδες απελάσεις λαθρομεταναστών. Ποια είναι η αλήθεια;

Μειωμένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των απελάσεων από την Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσίασε ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η ανεξάρτητη αρχή στο αμφιθέατρο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, λοιπόν, από την αρχή του 2021 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, έγιναν 2.515 απελάσεις, αριθμός μειωμένος ακόμα και σε σχέση με τις 2.643 απελάσεις που έγιναν πέρυσι. Μάλιστα, αυτές οι απελάσεις αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία Αλβανούς (οι οποίοι επιστρέφουν στην Ελλάδα λίγες ημέρες μετά την «απέλασή» τους, από τα γνωστά μονοπάτια…) και κάτι λίγους Γεωργιανούς. Εις ότι αφορά τους πολλούς λαθρομετανάστες από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που εισέρχονται στη χώρα ως «πρόσφυγες», απελάσεις ΔΕΝ γίνονται, διότι δεν υπάρχουν συμφωνίες επανεισδοχής τους με τις χώρες προέλευσής τους (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, κ.λπ.) και μόνο λίγοι εξ’ αυτών φεύγουν οικειοθελώς από την Ελλάδα, με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης!

Τέτοιου είδους «απελάσεις» Αλβανών και Γεωργιανών, καθώς και εθελούσιες αποχωρήσεις με τα προγράμματα του ΔΟΜ γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ, άρα δεν άλλαξε τίποτα επί Μητσοτάκη!

Αυτά, για να μη μας δουλεύουν οι… άριστοι – στο παραμύθι! 

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου