Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Πακιστάν- 6754 κορίτσια και γυναίκες, χριστιανές και ινδουίστριες, απήχθησαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν…

 

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ασχικνάζ Κοκχάρ, δήλωσε πως η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν παίρνει στα σοβαρά αυτή την απειλή.

Υπάρχει λόγος για αυτό αλλά κανείς δεν θέλει να το αντιμετωπίσει.

6754 γυναίκες απήχθησαν στο πρώτο μισό του 2021 στην επαρχία Μπαντζάμπ του Πακιστάν, ενώ χίλιες γυναίκες ετησίως χριστιανές και τουρίστριες στρέφονται στο Ισλάμ. Oplndia 19/11/2021 :

Η ισλαμική χώρα του Πακιστάν έχει γίνει εστία βίας κατά των γυναικών, ειδικά εκείνων που ανήκουν σε μειονότητες Ινδουιστών, Χριστιανών και Σιχ. ΟΑσχικνάζ Κοκχάρ, ένας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημείωσε ότι η απαγωγή ανήλικων κοριτσιών από θρησκευτικές μειονότητες είναι σύνηθες φαινόμενο στο Πακιστάν.

Έχει πει ότι πάνω από 1.000 κορίτσια που ανήκουν σε ινδουιστικές και χριστιανικές κοινότητες ασπάζονται βίαια το Ισλάμ κάθε χρόνο στο Πακιστάν. Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ασχικνάζ Κοκχάρ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν παίρνει στα σοβαρά την απειλή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Κοκχάρ είπε: «Η κυβέρνηση (Πακιστάν) δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτό το ζήτημα και το κοινοβούλιο πρόσφατα αρνήθηκε να περάσει το νομοσχέδιο για την αναγκαστική μετατροπή της θρησκείας».

Είπε ότι πάνω από 1.000 κορίτσια μειονοτήτων απάγονται κάθε χρόνο, είπε ότι υπήρχε απόλυτη ανάγκη για έναν συγκεκριμένο νόμο για την προστασία των κοριτσιών της μειονότητας στο Πακιστάν. Οι δηλώσεις του Κοκχάρ έρχονται καθώς ένα άλλο 12χρονο χριστιανό κορίτσι απήχθη στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη Μεεράμπ Αμπάς απήχθη από τον Muhammad Daud, με καταγωγή από την πακιστανική επαρχία του Μπαλουχιστάν.

Η τελευταία έκθεση ανέφερε ότι περίπου 6.754 γυναίκες απήχθησαν στην επαρχία Παντζάμπ της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2021. Από αυτές, 1.890 γυναίκες βιάστηκαν, 3.721 βασανίστηκαν και 752 παιδιά βιάστηκαν.

…………..

Μια έκθεση του 2019 από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστά,ν επιβεβαίωσε μια δυσάρεστη πραγματικότητα που είναι ήδη γνωστή εδώ και πάρα πολύ καιρό – οι μειονότητες στο Πακιστάν ζουν υπό διαρκή φόβο δίωξης καθώς οι δράστες τους απολαμβάνουν υποστήριξη από το ισχυρό και εύπορο τμήμα του της κοινωνίας και υποστήριξη από πολιτικούς ηγέτες….

https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου