Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Πέταξαν νερό και δακρυγόνα σε εποχικούς Πυροσβέστες έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Ένας τραυματίας (video)

 

Το καλοκαίρι τους έλεγαν ήρωες και όλοι θαύμαζαν το κουράγιο τους και την αυταπάρνηση με την οποία εκτελούσαν το καθήκον τους. Λίγους μήνες μετά και παρ΄όλες τις υποσχέσεις που είχαν ακούσει ακόμη περιμένουν τη μονιμοποίησή τους αλλά και τις προσλήψεις που χρειάζονται για να σωθούν τα δάση. 

Για να μεταφέρουν αυτά τα αιτήματα τους είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το κτήριο Φάρος όπου στεγάζεται η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Μετά την ολοκλήρωση της ένστολης διαμαρτυρίας των εποχικών πυροσβεστών – ξεκίνησαν επεισόδια όταν οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού σώματος με την χρήση αύρας καθώς και με τη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε όταν κάποιοι από το πλήθος πέταξαν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και κάδο απορριμμάτων.


Ένας τραυματίας εποχικός πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ακρωτηριασμό στο δάχτυλο έπειτα από ρίψη κροτίδας, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις προσαγωγές. 

Ο λόγος της επέμβασης της Αστυνομίας είναι ότι οι Πυροσβέστες είχαν κλείσει κάθοδο της Κηφισίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή από την Αστυνομία να απομακρυνθούν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Βέβαια όταν το ΠΑΜΕ κλείνει την Αθήνα και παραλύει ολόκληρο το κέντρο της πόλης είναι απλά Παρασκευή.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου