Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Σταϊκούρας: Κάθε εβδομάδα lockdown κοστίζει 750 εκατ. – 1,2 δισ. το κόστος παράτασης έως 16 Μαρτίου

Κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ ξεπερνάει τις αρχικές προβλέψεις

το συνολικό κόστος στήριξης της κοινωνίας από το προϋπολογισμό, καθώς εκτιμάται το 2021 στα 11,6 δισ. ευρώ, έναντι αρχικής πρόβλεψης για 7,5 δισ.

Κάθε εβδομάδα lockdown κοστίζει 750 εκατ. ευρώ, ενώ η επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τη νέα παράταση του lockdown έως τις 16 Μαρτίου θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 520 εκατ. ευρώ αφορούν στη στήριξη του εμπορίου. 

Σταϊκούρας στο Sputnik: Δεν υφίσταται περίπτωση νέου μνημονίου – Πότε θα επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα

Αυτά έκανε γνωστά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο «Fin Forum 2021, Shaping the future of banking & finance».

Πάντως διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα και το Υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει όλες τις απαραίτητες προβλέψεις και δικλείδες ασφαλείας, με διττό στόχο: πρώτον, να πιάσει τόπο η δημοσιονομική στήριξη και, δεύτερον, να μην υπάρξει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Το συνολικό κόστος στήριξης της κοινωνίας από τον προϋπολογισμό εκτιμάται φέτος σε 11,6 δισ. ευρώ, έναντι της αρχικής πρόβλεψης για 7,5 δισ., λόγω της επιμονής των αρνητικών επιδημιολογικών δεδομένων.

Σχετικά με τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε τις τράπεζες να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τρόπο βιώσιμο και αναπτυξιακό. 

https://sputniknews.gr/oikonomia/202103049799908-staikouras-kathe-evdomada-lockdown-kostizei-750-ekat--12-dis-to-kostos-paratasis-eos-16-martiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου