Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Οι διαδηλωτές οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν και κατέλαβαν το Καπιτώλιο – κρυμμένοι σε αίθουσες γερουσιαστές και βουλευτές (video)

 

Μετά την συγκέντρωση που οργάνωσαν οι οπαδοί του Τραμπ στην Ουάσινγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να φυγαδεύονται. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και πολλοί κάνουν λόγο ακόμα και για πραξικόπημα.

Όλα ξεκίνησαν μετά και την ανακοίνωση του αντιπροέδρου Πενς πως δεν θα μπλοκάρει την αναγνώριση της νίκης του Μπάιντεν οι διαδηλωτές εξαγριώθηκαν και έσπασαν στην αστυνομική «αλυσίδα» που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο του Καπιτωλίου. Οι αρχές απάντησαν με δακρυγόνα και ακολούθησαν επεισόδια. Μια ομάδα διαδηλωτών έσπασε την αστυνομική γραμμή και κατευθύνθηκε προς το κτίριο, ενώ αρεκτοί κατάφεραν να μπουν μέσα. Βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν τους διαδηλωτές εντός του κτιρίου να παλεύουν με τους άντρες της αστυνομίας. Πολλοί ακρατούν στα χέρια τους σημαίες των Νοτίων π ενώ φωνάζουν και συνθήματα που παραπέμπουν στο κίνημα QAnon.

Όπως μεταδίδει το CNN έχουν δοθεί αντισφυξιογόνες μάσκες σε βουλευτές και γερουσιαστές που βρίσκονται εντος του Καπιτωλίου,ενώ όλοι έχουν φυγαδευτεί σε ασφαλή μέρη. Αλλες αναφορές κάνουν λόγο για πυροβολισμούς έξω από την Βουλή. Οι διαδηλωτές έχουν ουσιαστικά καταλάβει όλους τους ορόφους του Καπιτωλίου και έχουν εισβάλει στις αίθουσες συνεδριάσεων τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και του Κογκρέσου. Δημοσιογράφοι εντός του Καπιτώλιου αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα αναζητώντας τους βουλευτές και τους γερουσιαστές και φωνάζοντας «πού είναι».

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου