Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ένταση και επεισόδια σε Αθήνα, Χανιά, Πάτρα, Θεσσαλονίκη στις συγκεντρώσεις για τον Γρηγορόπουλο (video)

Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στα Εξάρχεια και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας όπου νωρίτερα κατά διαστήματα επικράτησε μεγάλη ένταση με ομάδες διαδηλωτών να επιχειρούν να κάνουν πορείες και την αστυνομία να μπλοκάρει αυτές τις απόπειρες. Κατά διαστήματα έγινε χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και χημικών με στόχο της Αστυνομίας να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι τόσο από τα Εξάρχεια, όσο και από άλλες περιοχές, όπως η Πατησίων, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον εκατό προσαγωγές – σαράντα εκ των οποίων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβελλα,

Στα Χανιάαπό νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία, αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.


Την ίδια ώρα στην Πάτρα, δεκάδες αναρχικοί, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο κέντρο, μετακινήθηκαν στο Νότιο Πάρκο, αιφνιδιάζοντας αρχικά την Αστυνομία. Στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο “μπλοκάροντας’ την μετακίνησή τους.

Στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 15 άτομα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες 30, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία πριν από λίγο μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και για λίγο άνοιξαν ένα πανό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Στις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στη γύρω περιοχή, κατά πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε μία προσαγωγή.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου