Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Τραμπ: «Πάνε να κλέψουν τη νίκη, πάμε στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση»

 

Σε κλίμα κλίμα πόλωσης φαίνεται ότι εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στις αμερικανικές εκλογές.

Tην ώρα που ο Μπάιντεν απευθυνόταν σε ψηφοφόρους του στο Ντέλαγουερ και ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter αποκάλυψε ότι «προσπαθούν να κλέψουν τη νίκη».

«Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα», τόνισε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες στιγμές αργότερα, σε νεότερη ανάρτηση έγραψε «Μια μεγάλη νίκη» και πρόσθεσε πως θα προβεί σε δηλώσεις αργότερα σήμερα.

«Ευχαριστώ τον αμερικανικό λαό για την στήριξή του. Μια μερίδα αξιοθρήνητων ανθρώπων προσπαθούσαν να αρπάξουν το δικαίωμα ψήφου, δεν θα το ανεχτούμε αυτό» είπε αρχικά ο Τραμπ.

«Στη Φλόριντα δεν περιμέναμε να νικήσουμε και το κάναμε με διαφορά. Κερδίσαμε την πολιτεία του Οχάιο, νικήσαμε στο Τέξας με διαφορά 700.000 ψήφων και ακόμα δεν το έχουν βάλει στους υπολογισμούς. Πιστεύω ότι κερδίσαμε και στην Τζόρτζια. Πιστεύω ότι κερδίσαμε και τη Βόρεια Καρολίνα, δεν μπορούν να μας φτάσουν οι αντίπαλοί μας. Έχουμε πολύ ψωμί στην Αριζόνα, μπορεί και να κερδίσουμε. Τώρα μπαίνουν οι ψήφοι στις περιοχές που χαρακτηρίζονται «περιοχές Τραμπ». Θα ήταν ωραιό να πάρουμε την Αριζόνα αλλά δεν τη χρειαζόμαστε. Τώρα που το βλέπω οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί. Είμαστε μπροστά και κερδίζουμε στην Πενσιλβάνια με τρομακτική διαφορά» συνέχισε.

«Ρίξτε μια ματιά στις πολιτείες που κερδίσαμε και κοιτάξτε τις διαφορές. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν και οι αντίπαλοι μας θέλουν να μας πάνε στα δικαστήρια. Η Φλόριντα και το Τέξας ήταν τρομερές νίκες» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Είναι μια ντροπή. Ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσαμε. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της διαδικασίας. Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση. Δεν θέλουμε να βάζουν νέες ψήφους στις 4 το πρωί».

«Για όσο με αφορά έχουμε ήδη κερδίσει» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Τραμπ.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου