Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Χαστούκι στην πολιτική ορθότητα η δημοσκόπηση της MARC: η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί την Επανάσταση του 1821 Εθνική


Χαστούκι στους διεθνιστές, Αριστερούς και Φιλελεύθερους που θέλουν να μας πείσουν ότι η Επανάσταση του 1821 έγινε για «ταξικούς» ή «οικονομικούς» λόγους είναι η δημοσκόπηση που διενήργησε η MARC για λογαριασμό του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦιΜ). Σε ποσοστό 90,4% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι η Επανάσταση είχε εθνικό χαρακτήρα. Ενδεικτικό το πόσον οι Έλληνες πιστεύουν στις εθνικές αξίες που τόσο τους ενοχλούν γι’ αυτό τις πολεμούν είναι ότι εκτός από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ένα 88,8% που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η επανάσταση ήταν εθνικού χαρακτήρα. Σημαντικότεροι πρωταγωνιστές θεωρούνται οι: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 92,7%, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 63,1, η Μπουμπουλίνα με 32,4%, ο Παπαφλέσσας με 32,2%, ο Αθανάσιος Διάκος με 23,7%. Το ότι ο Νικηταράς συγκεντρώνει μόνον ένα 9,7% δείχνει το πόσο έχει πέσει στην λήθη ο ήρωας αυτός από την εκπαίδευση, ίσως επειδή είχε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος».
Σους θεσμούς που συνέβαλαν στην Επανάσταση ο κόσμος κατατάσσει την Φιλική Εταιρεία, τους νησιώτες πλοιοκτήτες, τους στρατιωτικούς, τους Αρματωλούς και Κλέφτες, την Εκκλησία και τους Λόγιους Φαναριώτες. Επίσης 7 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το Κρυφό Σχολειό υπήρξε. Το ότι το 89,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι για την Επανάσταση του 1821 έμαθε στο σχολείο δείχνει και το γιατί, Αριστεροί και Φιλελεύθεροι, θέλουν διακαώς να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία. Για να σβήσουν την Εθνική Μνήμη από τους Έλληνες. Σε ποσοστό 42,5% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι μας βοήθησε η Ρωσία και ακολουθούν με εμφανώς μικρότερα ποσοστά η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστρία. Ο καθηγητής κύριος Χατζής επεσήμανε ότι η παρουσία γυναικείων μορφών, και ανέφερε ενδεικτικά, την Μπουμπουλίνα και την Μαντώ Μαυρογένους είναι κάτι το μοναδικό στην Ιστορία των Εθνικών Κινημάτων. Ας μελετήσουν την δημοσκόπηση οι υπεύθυνοι της Επιτροπής για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση και να σταθούν στο ύψος της περίστασης σεβόμενοι τις απόψεις των Ελλήνων. Ας μην στήσουν ένα άχρωμο ειρηνιστικό πανηγύρι αλλά να τιμήσουν του ήρωες προγόνους μας όπως τους πρέπει και το αξίζουν.
https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου