Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Αλληλέγγυοι και «μετανάστες» στήνουν συγκεντρώσεις και προετοιμάζουν καταλήψεις δημόσιων χώρων

Με το που έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσουν από τις δομές όσοι «μετανάστες» δεν δικαιούνται να βρίσκονται εκεί ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις από τους γνωστούς κύκλους. Μία συγκέντρωση «μεταναστών» από διάφορες εθνικότητες έγινε την 1η Ιουνίου έξω από την δομή στον Ελαιώνα και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκινηθεί από το ΚΕΕΡΦΑ. Ανάλογες υποκινούμενες συγκεντρώσεις έγιναν και στις δομές στην Μαλακάσα, στα Διαβατά και το Σχιστό. Οι «μετανάστες» και οι υποκινητές τους δεν διαμαρτύρονται μόνον για την αποχώρηση από τις δομές όσων δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται εκεί. Διαμαρτύρονται και για την πρόθεση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τις κάρτες επιδομάτων με κάρτες αγοράς αγαθών ώστε να προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης από τις επιχειρήσεις. Θέλουν δηλαδή να γλεντάνε και να στέλνουν στις χώρες τους, όπως έκαναν τόσα χρόνια, τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ομάδες από αυτά τα άτομα που ζούσαν σε δομές θα προσπαθήσουν να στήσουν σκηνές και να καταλάβουν δημόσιους χώρους στην Αθήνα, αλλά ίσως και αλλού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο Πεδίον του Άρεως και στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Όλα αυτά φυσικά με την βοήθεια των «αλληλέγγυων».
Σίγουρα θα είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση, αλλά και ένα δείγμα για εμάς για το κατά πόσον η κυβέρνηση σέβεται τους Έλληνες και τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου