Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Νέα ήττα του Χαφτάρ - Σιωπή από την κυβέρνηση των Αθηνών

Νέα ήττα του Χαφτάρ - Σιωπή από την κυβέρνηση των Αθηνών
Η ήττα του Χαφτάρ σημαίνει και ήττα της Ελλάδος και πισώπλατο κτύπημα για την Ελληνική ΑΟΖ
Οι ψευτοπατριώτες του κράτους των Αθηνών, υμνούσαν τον Χαφτάρ, αλλά δεν έκαναν τίποτε για να τον βοηθήσουν. Έτσι οι τουρκόφιλες πολιτοφυλακές της Τρίπολης βοηθούμενες σημαντικά από τα τουρκικά drones ANKA-S, κατέλαβαν την AL-Watiya, την πιο στρατηγική βάση της δυτικής Λιβύης.
Η εξέλιξη μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες του στρατάρχη Χαφτάρ να επικρατήσει στον πόλεμο και κάνει πιθανότερη από ποτέ την διπλωματική λύση και την παγίωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, με το οποίο «εξαφανίζεται» η Ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η μάχη για την Al-Watya κράτησε επάνω από ένα μήνα και ήταν η πιο σημαντική μάχη έξω από την Τρίπολη. Η “ελληνική” κυβέρνηση υπακούοντας στις εντολές των ΗΠΑ συνεχίζει να αφήνει τον Χαφτάρ στην μοίρα του, καλυπτόμενη πίσω από ανεπαρκείς ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, στις οποίες συμμετέχουν στρατηγικοί αντίπαλοι του Χαφτάρ, όπως η Ιταλία.

Ο Χαφτάρ κατείχε την βάση για 5 χρόνια και από εκεί μπορούσε και έκανε αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη. Ο Χάφταρ μετά την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Ουατίγια, από τις δυνάμεις του φιλοτουρκικού καθεστώτος αναγκάσθηκε να αποσυρθεί από την Τρίπολη εγκαταλείποντας θέσεις στα περίχωρά γιατί οι δυνάμεις του κινδύνευαν με περικύκλωση εκ δυσμών.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου