Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

O Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ θα φέρει νέα Μνημόνια

O Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ θα φέρει νέα Μνημόνια
Συνέντευξη τύπου μέσω βιντεοδιάσκεψης έδωσε ο… παλιός μας γνώριμος, Πολ Τόμσεν, ο οποίος αυτή την εποχή είναι διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η συνέντευξη είχε σαν βασικό της θέμα το πακέτο μέτρων, ύψους 500 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα. 
Απαντώντας, λοιπόν, σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα έχει πολύ μεγαλύτερη ύφεση από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ο Τόμσεν συμφώνησε και εξήγησε του λόγους:
Πρώτον, επειδή η ελληνική οικονομία εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό, αλλά και τη ναυτιλία και τις μεταφορές.
Δεύτερον, επειδή έχει, όπως και οι άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, μεγάλο αριθμό μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.
Τρίτον, επειδή έχει περιορισμένο χώρο και οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν υψηλό ποσοστό «κόκκινων» δανείων και συνεπώς θα δυσκολευθούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Και το τέταρτο που παρέλειψε -προφανώς από… ευγένεια- είναι ότι το γενικό «lockdown» στην οικονομία, σε συνδυασμό με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλλε ο Κούλης Μητσοτάκης, κατέστρεψαν τα πάντα! Κι όλα αυτά, όχι βέβαια για την προστασία της… υγείας μας, αλλά για να σιγουρευτεί η καταστροφή και να οδηγηθεί η χώρα σε νέο υπερ-Μνημόνιο, για να έχουν την Ελλάδα υπό τον πλήρη έλεγχό τους για τα επόμενα 100 χρόνια, τα μεγάλα αφεντικά του Μητσοτάκη!
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου