Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΗ": «ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ»...


xryshaygh.comΗ Συναγωνίστρια Ουρανία Μιχαλολιάκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» παραχώρησε συνέντευξη στην ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολις» λίγες ώρες πριν την απολογία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας της, Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια.

Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ξεσπαθώνει κατά της «κόκκινης τρομοκρατίας», όπως την ονομάζει, από την οποία δέχεται σοβαρότατο πλήγμα το Κίνημα, επί σειρά ετών από αμέτρητα γραφεία, κατεστραμμένα από βόμβες αλλά και επιθέσεις σε μέλη της. Αναφέρεται στη δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη και τα συγκλονιστικά αισθήματα που βίωσε με την είδηση του γεγονότος.

Μιλάει για την τεράστια αδικία, όπως η ίδια ισχυρίζεται, εναντίον της Χρυσής Αυγής από το «σάπιο πολιτικό σύστημα» και αποδίδει τον φόβο των συστημικών κομμάτων το αίτιο φυλάκισης τόσο του Αρχηγού και των βουλευτών όσο και των απλών μελών σε φυλακές σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Αγαπάνε την Ελλάδα και γι΄ αυτό τους φυλάκισαν αυτοί που χωρίς κανέναν ενδοιασμό προσφέρουν γη και ύδωρ στους ξένους αφέντες τους. Όσο δύσκολο και αν είναι όμως το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η υπερηφάνεια. Είμαι περήφανη λοιπόν, που έχω τέτοιους γονείς, φίλους και συναγωνιστές» υπογραμμίζει.

Τέλος, αναφέρεται στο όραμα της ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δήμου Αθηναίων που είναι να καθαρίσει την Αθήνα από τα συμφέροντα που τη λυμαίνονται και να σταθεί δίπλα στον Έλληνα που έχει ανάγκη.
- Ακούγονται πολλά για κόντρες μέσα στην Χρυσή Αυγή. Τι απαντάτε σε αυτά;
Φυσικά και δεν υπάρχει καμία κόντρα μέσα στο Κίνημα. Όλα όσα ακούγονται, ακούγονται ακριβώς επειδή θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες και να τους αποπροσανατολίσουν σε σχέση με την Χρυσή Αυγή. Είναι περιττό να αναφέρω το πόσα χρόνια γνωρίζομαι με τον Ηλία Κασιδιάρη και το πόσο στενοί φίλοι είμαστε. Ότι ακούγεται λοιπόν είναι ψέμα και κακοήθεια στη Χρυσή Αυγή είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ και πιο δυνατοί. Αυτό είναι που φοβούνται και δημιουργούν ψευδή σενάρια περί κόντρας και αναταραχής εσωκομματικής. Δεν υπάρχει κανένα κόμμα πιο συμπαγές από άποψη στελεχών από την Χρυσή Αυγή. Γελάμε με αυτά τα δημοσιεύματα και τα διαψεύδουμε πανηγυρικά.

- Ο άδικος χαμός του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη σας κόστισε σαν κίνημα;
Φυσικά και μας κόστισε. Ήταν το σοβαρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί το κίνημα μας. Έχουμε υπάρξει θύματα της κόκκινης τρομοκρατίας επί σειρά ετών με αμέτρητα γραφεία μας κατεστραμμένα από βόμβες, αλλά και επιθέσεις σε συναγωνιστές μας. Η δολοφονία όμως του Γιώργου και του Μάνου ήταν κάτι συγκλονιστικό για εμάς. Εγώ προσωπικά δηλώνω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου πως αν αγωνιζόμουν μια φορά πριν για τα πιστεύω μου και για τις ιδέες μου, τώρα θα αγωνίζομαι δέκα.

Αποτελούν για εμάς το φάρο που μας δείχνει το δρόμο της αρετής και της πίστεως. Ο χαμός τους μας έπληξε σοβαρά, αλλά δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό θα ήθελαν και οι δύο συναγωνιστές μας. Είναι παρόντες στις σκέψεις και στις καρδιές όλων μας. Δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε ποτέ και πρόκειται να σταματήσουμε τον Αγώνα που κάνουμε. Κανένας μας δεν θα ξεχάσει την 1η Νοεμβρίου, μια μαύρη μέρα για ολόκληρο το Κίνημα. Μια μέρα που αποτελεί την άτυπη έναρξη ενός όρκου τιμής απέναντι στα αδέρφια μας. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΝΟ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ.

- Πώς νιώθετε που είναι ο πατέρας σας και οι υπόλοιποι βουλευτές έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού;
Νιώθω πως έχει διαπραχθεί μια τεράστια αδικία εναντίων της Χρυσής Αυγής. Το σάπιο πολιτικό σύστημα έχει πολλούς λόγους να φοβάται το Κίνημα μας και για αυτό έχει φυλακίσει τόσο τον Αρχηγό όσο και τους βουλευτές όσο και άλλους συναγωνιστές σε φυλακές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια κατάσταση που αντιμετωπίζω πέρα από το πολιτικό κομμάτι υφίσταται και το προσωπικό. Δεν είναι εύκολο να έχεις τον πατέρα σου στη φυλακή. Πόσο μάλλον εφόσον γνωρίζεις ότι είναι αθώος. Πως δεν έχει κλέψει, δεν έχει σκοτώσει, δεν έχει  βιάσει.
Δεν είναι εύκολο να περιμένεις πως ίσως φυλακίσουν και την μητέρα σου. Επίσης αθώα και χωρίς να εμπλέκεται ως φυσικό πρόσωπο σε καμία από τις δικογραφίες. Είναι εξίσου δύσκολο να βλέπεις συναγωνιστές και φίλους καλούς όπως τον Γιώργο Γερμενή και τον νονό σου, τον Χρήστο Παππά να είναι έγκλειστοι χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Ή μάλλον έχουν διαπράξει είναι Εθνικιστές. Αγαπάνε την  πατρίδα τους και για αυτό τους φυλάκισαν αυτοί που χωρίς κανέναν ενδοιασμό προσφέρουν γη και ύδωρ στους ξένους αφέντες τους. Όσο δύσκολο και αν είναι όμως το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η υπερηφάνεια. Είμαι περήφανη λοιπόν, που έχω τέτοιους γονείς, φίλους και συναγωνιστές.


-Πολλοί θα μιλήσουν για οικογενειοκρατία. Τι τους απαντάτε;
Τους απαντώ να σταματήσουν να είναι κακοήθεις. Γιατί περί κακοήθειας πρόκειται μια τέτοια σκέψη. Δεν φύτρωσα ξαφνικά το 2014 στη Χρυσή Αυγή. Είμαι ενεργή εθνικίστρια επί σειρά ετών. Με το χρίσμα δοσμένο από πορείες και δράσεις, από ράμματα και προσαγωγές. Όχι από σαλόνια με Γαλλικά και πιάνο. Οι συναγωνιστές μου γνωρίζουν πολύ καλά το ποια είμαι και αν μου αξίζει η όχι να βρίσκομαι δίπλα τους. Στη Χρυσή Αυγή υπάρχει αξιοκρατία και αυτός είναι νόμος απαράβατος. Να υπενθυμίσω στους καλοθελητές πως κατεβαίνω υποψήφια με την Χρυσή Αυγή, όταν ακόμα ήμασταν 1%. Δεν ονειρεύομαι θέσεις και καρέκλες. Το μόνο που ονειρεύομαι είναι αγώνας για μια Ελλάδα ελεύθερη και εθνικιστική.

- Ποιο είναι το όραμα σας ως δημοτική σύμβουλος του δήμου Αθηναίων;
Το όραμα μου είναι η Ελληνική Αυγή για την Αθήνα να έχει την ευκαιρία να κάνει όσα έχει ως θέσεις της πραγματικότητα. Μια ζωή λένε ότι το κίνημα μας δεν έχει προτάσεις. Η Ελληνική Αυγή για την Αθήνα όχι μόνο έχει προτάσεις έχει και λύσεις απόλυτα εφικτές. Καλά θα κάνουν οι διάφοροι γνωστοί- άγνωστοι εργολάβοι που τρώνε επί σειρά ετών κρατικές επιχορηγήσεις, να αρχίσουν να μαζεύουν τα μαγαζάκια τους γιατί θα τους τα κλείσουμε. Είναι τόσα πολλά τα θέματα στα οποία η Ελληνική Αυγή έχει λύσεις που δεν ξέρω που να πρωτοαναφερθώ. Έχουμε υπεύθυνους στον τομέα της υγείας, της άθλησης, των απορριμμάτων με καθέναν από τους τομείς καταρτισμένων με σαφείς και εφικτές προτάσεις. Τώρα στο κομμάτι το προσωπικό επιθυμώ να ασχοληθώ με δύο τομείς, εάν αυτό είναι εφικτό. Στον τομέα τον φιλοζωικών, όπου πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε πολλά για τους μικρούς πιστούς μας  φίλους όπως επίσης θα ήθελα να ασχοληθώ με τη μέριμνα της ψυχικής υγείας και της ψυχολογικής υποστήριξης. Ο δημότης της Αθήνας πρέπει να έχει κάποιον φορέα στον οποίο να μπορεί να απευθυνθεί ανά πάσα στιγμή ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης. Ο δήμος της Αθήνας επίσης έχει πολλά κτήρια στην κατοχή του τα οποία δεν κάνει απολύτως τίποτα. Η αξιοποίησή τους στο κομμάτι της ψυχολογικής υποστήριξης είναι κάτι εφικτό. Ειδικά εφόσον μέχρι το 2015 θα έχουν κλείσει αρκετές ψυχιατρικές κλινικές. Το να είσαι δίπλα στον Έλληνα που σε έχει ανάγκη είναι καθήκον ιερό και έχω σκοπό να υπηρετήσω το καθήκον αυτό.

- Τι έχετε να πείτε στους αναγνώστες της εφημερίδα μας;
Έχω να πω πως πρέπει οπωσδήποτε πρέπει να στηρίξουν την "Ελληνική Αυγή" σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ψήφος πρέπει να είναι πολιτική. Πρέπει να νιώσουν το αίσθημα της ευθύνης που έχουν στις επερχόμενες εκλογές και να κάνουν αυτό που απαιτούν οι καιροί. Για την πολύπαθη πατρίδα μας που κανένας από τους πολιτικάντηδες δεν ενδιαφέρεται. Για την νεολαία μας που αργοπεθαίνει και τους έχουν στερήσει τα  όνειρα και τις προσδοκίες. Για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που με την χούντα του μνημονίου ψυχορραγεί. Πρέπει να επέλθει αλλαγή στους σάπιους αυτούς καιρούς και η αλλαγή αυτή είναι στο χέρι σας. Κάνε πράξη αυτό που νιώθεις. Στήριξε Ελληνική Αυγή!
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: