Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ποιους καίνε τα νέα στοιχεία για τις μίζες που… έγιναν καταθέσεις στην Ελβετία…

elbetia
Nεα στοιχεία έδωσε ο Νίκος Ζήγρας στους Ελβετούς αποδίδοντας κομβικό ρόλο στην διακίνηση του μαύρου χρήματος, σε υψηλό τραπεζικό στέλεχος της ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΤΑΝΛΕΥ.
Όσο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο επέλεξε να ακολουθήσει την πάγια τακτική της άρνησης παρά τα στοιχεία που του παρουσίασαν οι Ελβετοί εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω των τραπεζών τους.
Οι λογαριασμοί στην Ελβετία ανοίχτηκαν με σκοπό να γίνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τόνισε ο Ν. Ζήγρας. «Αν ήταν καθαρά τα χρήματα δεν θα γίνονταν όλα αυτά», είπε. Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου μίλησε για το ρόλο του στελέχους της Μοργκαν Στάνλει Παύλου Μπάιλα ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των ελβετικών αρχών για διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω τραπεζικών λογαριασμών λέγοντας πως «γνώριζε τα πάντα από πριν και τον κατηύθυνε».
Για το λόγο αυτό και δέχτηκε όπως είπε έναν απλό έμπορο ξυλείας, χωρίς καν να του ζητήσει τιμολόγια. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έπαιρνε τις αποφάσεις και ο Ν. Ζήγρα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τις μεταβίβαζε στο Μπάιλα ο οποίος μέσω εμβασμάτων στην εταιρεία Μορέλια που διατηρούσε λογαριασμό στην Μοργκαν Στάνλει έστελνε τα χρήματα στην Ελλάδα. Και εκείνος παραλάμβανε από το γραφείο της Μορέλια στην Αθήνα σε βαλίτσες με μετρητά τα χρήματα «αφαιρούμενης της προμήθειας που είχε συμφωνηθεί και τα παρέδιδε στον Άκη Τσοχατζόπουλο» .
Ο καταδικασμένος πρώην υπουργός κατά τη γνωστή του τακτική αρνήθηκε τα πάντα, και τα μόνα πρόσωπα που παραδέχτηκε πως γνωρίζει είναι τις δύο συζύγους του , την πρώην και τη νυν. Όσο για τα εμβάσματα που εμφανίζονται να μπαίνουν στο λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη επιμένει πως ήταν για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής. Στις επίμονες ερωτήσεις των Ελβετών απαντά πως από λάθος μπήκαν 245 χιλιάδες ελβετικά φράγκα από το Νίκο Ζήγρα στον επίμαχο λογαριασμό καθώς και άλλες 250 χιλιάδες ελβετικά φράγκα από άλλο συγγενή του που δεν θέλησε να αποκαλύψει.
Ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Α. Τ θα παραμείνει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών εκπρόσωπος της STN ATLAS Πάνος Ευσταθίου. Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία Εφετών κατά της βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου