Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζεται το “success story” του Σαμαρά - Έκλεισαν τα Sprider, 800 υπάλληλοι στην ανεργία


Την στιγμή που συνεχίζεται ο οχετός ύβρεων, συκοφαντιών και το επικοινωνιακό σόου κατά της Χρυσής Αυγής, το οποίο σταδιακά καταρρέει, καταρρέει παράλληλα και ελληνική κοινωνία και βυθίζεται στην κρίση και το χάος. Χθες ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων Sprider Stores, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης είχε κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, αλλά δεν έγινε δεκτή. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία καταγγέλλει τις τράπεζες ως τη βασική αιτία του λουκέτου υποστηρίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην αδιάλλακτη στάση και την άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση».
Οι περίπου 800 εργαζόμενοι αλλά και οι πιστωτές και οι προμηθευτές στους οποίους η εταιρεία χρωστά περί τα 90 εκατ. ευρώ αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους και τα χρήματα που έχουν τοποθετήσει στην εταιρεία. Το δίκτυο των καταστημάτων της εταιρείας είχε φθάσει μέχρι πριν από λίγα χρόνια χρόνια να αριθμεί  110 καταστήματα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία και Πολωνία. Η εταιρεία στις καλές εποχές πραγματοποιούσε πωλήσεις 160 εκατ. ευρώ, είχε περίπου 15 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και απασχολούσε 2.000 εργαζόμενους. Η οικονομική κρίση όμως είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα η Sprider από το 2009 και μετά να εμφανίζει ζημίες.
Την ώρα που κόμματα και κανάλια αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη με τον βρώμικο και χαλκευμένο πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής, δρομολογείται Εθνική προδοσία στο Μακεδονικό, στο Κυπριακό αλλά και νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο με κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων στο πρότυπο της Κύπρου. 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου