Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σοκ: Αντάρτες αποκεφαλίζουν υποστηρικτές του Άσαντ μπροστά σε μικρά παιδιά! (Φωτο) 18+



Σοκάρουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν πρόσφατα τα περιοδικά "Paris Match" και "TIME", οι οποίες κάνουν...

ήδη τον γύρο του κόσμου και δείχνουν Σύρους αντάρτες να αποκεφαλίζουν υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών.

Οι φωτογραφίες φέρεται να έχουν ληφθεί στις 31 Αυγούστου στην περιοχή Κεφεργκάν, στο Χαλέπι, και δείχνουν πλήθος ανταρτών να παρακολουθούν εκστασιασμένοι τον αποκεφαλισμό των εχθρών τους, ενώ, λίγο πιο δίπλα, βρίσκονται καθισμένα στη σειρά μικρά παιδιά, τα οποία, επίσης, παρακολουθούν το αποτρόπαιο θέαμα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε φωτογράφος, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των αποκεφαλισμών, στο περιοδικό "TIME", οι εκτελεστές ανήκουν σε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Συρία που αντιτίθεται στο καθεστώς του Άσαντ, ενώ τα θύματα ανήκαν στην ομάδα Σαμπίχα, η οποία δηλώνει πίστη στον Σύριο πρόεδρο.

Η περιγραφή του φωτογράφου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά για τη δική του προστασία, συγκλονίζει.

«Μετέφεραν τον άνδρα στην πλατεία της πόλης. Τα μάτια του ήταν δεμένα. Άρχισα να βγάζω φωτογραφίες. Αυτή ήταν η τέταρτη εκτέλεση μέσα στην ίδια ημέρα που θα φωτογράφιζα. Αισθανόμουν απαίσια και αρκετές φορές ένιωσα την ανάγκη να κάνω εμετό. Το πλήθος άρχισε να ζητωκραυγάζει. Όλοι ήταν χαρούμενοι. Γνώριζα καλά ότι αν προσπαθούσα να επέμβω, θα με απομάκρυναν από το σημείο και η εκτέλεση θα συνεχιζόταν κανονικά. Γνώριζα καλά ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να το αλλάξω αυτό», δήλωσε στο περιοδικό ο φωτογράφος.

«Υπήρξα μάρτυρας μίας σκηνής απόλυτης φρίκης. Οι αντάρτες συμπεριφέρονταν στον κρατούμενο σαν να ήταν ζώο. Κατάλαβα ότι αυτά τα δυόμισι χρόνια του πολέμου έχουν κάνει τον κόσμο απάνθρωπο. Όσοι ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία εκείνη την ημέρα, δεν μπορούσαν να ελέγξουν ούτε τα συναισθήματά τους, ούτε τις επιθυμίες τους, ούτε την οργή τους. Δεν τους σταματούσε τίποτα», κατέληξε.









directnews
hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου