Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΣΙ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...


To μένος τους και το μίσος τους για τον Χριστιανισμό επιβεβαίωσαν οι ισλαμιστές οπαδοί του Μόρσι αφού εν μέσω των διαδηλώσεων για την αποκατάσταση του ισλαμιστή προέδρου δεν παρέλειψαν να κάψουν και τρεις κοπτικές εκκλησίες, δείχνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει όλη η Αίγυπτος αλλά μόνο όσοι ασπάζονται τα πιστεύω τους.
 
Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν τρεις κοπτικές εκκλησίες στην κεντρική Αίγυπτο, έπειτα από την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για την διάλυση των συγκεντρώσεων στις πλατείες Νάχντα και Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο χριστιανικές εκκλησίες δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές στην επαρχία της Μίνια.
 
Το κίνημα της κοπτικής νεολαίας Youth Maspero Union επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τις επιθέσεις εναντίον των δύο εκκλησιών, κατηγορώντας του Αδελφούς Μουσουλμάνους για «πόλεμο αντιποίνων κατά των κοπτών».
 
Στην περιοχή της Μίνια, όπου κατοικεί πολυπληθής κοπτική κοινότητα, συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές, που απέκλεισαν δρόμους και πυρπόλησαν λάστιχα αυτοκινήτων.
 
 
Πριν ο στρατός προλάβει να τους διαλύσει, πρόλαβαν και έκαψαν εκκλησίες στην Minya όπως μετέδωσε πριν απο λίγο και το Russia Today.
 
Στην πόλη Σοχάγκ, που βρίσκεται νοτιότερα, ισλαμιστές διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.
 
Η ηγεσία της Κοπτικής Εκκλησίας υποστήριξε την απομάκρυνση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό. 
 
Ο πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος ΙΙ εμφανίσθηκε μαζί με τον μεγάλο ιμάμη του πανεπιστημίου αλ Αζχαρ στο πλευρό του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κατά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου. 
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προέβει σε δηλώσεις.
 
«Μας προκαλούν λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία τα κρούσματα βίας, πόλωσης και αντιπαράθεσης που σημειώνονται στη φίλη και γειτονική χώρα της Αιγύπτου.
 
Είναι ανάγκη, αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που υπονομεύουν τη δυνατότητα συνεννόησης και συντεταγμένης δημοκρατικής πορείας .
 
Ιδιαίτερα μας ανησυχούν πληροφορίες περί συγκρούσεων μεταξύ οπαδών διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και επιθέσεων που έχουν δεχθεί Χριστιανικοί ναοί.
 
Είναι μεγάλη ευθύνη όλων να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός, να μη συρθεί η φίλη γειτονική μας χώρα σε μία ανοικτή σύγκρουση , να επικρατήσει η σύνεση και ο διάλογος, προκειμένου να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί.
 
Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αίγυπτο βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και με φορείς της Ελληνικής Παροικίας». defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου