Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, όπου ομάδα Χρυσαυγιτών έδωσε δυναμική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του παρεμπορίου των αλλοδαπών μικροπωλητών, κλιμάκιο της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τους Ματθαιόπουλο Αρτέμη (μέλος του Π.Σ. και βουλευτή Σερρών), Ζησιμόπουλο Πολύβιο (μέλος της Κ.Ε. και βουλευτή Β᾽ Θεσσαλονίκης) και Γρέγο Αντώνη (μέλος της Κ.Ε. και βουλευτή Α᾽ Θεσσαλονίκης) επισκέφθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον πρόεδρο οργανισμού λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τους Έλληνες εμπόρους και τρόποι λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Στη συζήτηση αυτή προσήλθαν αργότερα και βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς και τοπικοί κομματικοί παράγοντες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν από κοντά τις απόψεις της Χρυσής Αυγής επί του θέματος, ιδιαίτερα μετά το περιστατικό της Ραφήνας, για το οποίο ήδη τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση του κομισάριου Δένδια καταδίκασαν, νομιμοποιώντας έτσι το παράνομο και περιθωριοποιώντας το νόμιμο.
Το κλιμάκιο των Συναγωνιστών εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά των αρμόδιων αρχών  να επιβάλλουν τους νόμους, καθώς η μονομερής εφαρμογή τους, που ουσιαστικά εξοντώνει φορολογικά τους Έλληνες επαγγελματίες, δίνει σαφές πλεονέκτημα στους παράνομους αλλοδαπούς, ενώ μετέφερε αρκετές από τις καταγγελίες που μας έχουν κάνει κατά καιρούς έμποροι του κλάδου.
Η φορολογική ανισότητα, το παράνομο εμπόριο και η ελεύθερη χρήση χώρων  στις λαϊκές αγορές χωρίς την εκμίσθωση τους, αλλά και ο άνισος ανταγωνισμός που αφήνεται ανεξέλεγκτος εις βάρος των Ελλήνων, είναι επιγραμματικά μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως η Χρυσή Αυγή θεωρεί τους εμπόρους λαϊκών αγορών επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε έναν παραγωγικό τομέα, ο οποίος με σωστή διαχείριση και προστατευτική κρατική πολιτική, θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εύρεση κονδυλίων για την οικονομική ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση.

Λίγο πριν την αποχώρηση του κλιμακίου από τη ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη σε περίπτερα αθλητικών σωματείων και του συλλόγου ατόμων με αναπηρία, όπου συζητήθηκαν εν τάχει μερικές από τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής πάνω σε ζητήματα επικαιρότητας.
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/bouleutes-ths-chrushs-aughs-sth-diethnh-ekthesh-thessalonikhs

Δεν υπάρχουν σχόλια: