Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα γυρίζει τώρα ο Δένδιας για τη «ρατσιστική» βία


Τα γυρίζει τώρα ο Δένδιας για τη «ρατσιστική» βία
Την επομένη κιόλας της (προ μηνός, περίπου) δολοφονίας ενός Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, Ν. Δένδιας, έσπευσε να κάνει βιαστικές δηλώσεις, στις οποίες εμμέσως πλην σαφώς ενέπλεκε στην υπόθεση την Χρυσή Αυγή. Να τις θυμηθούμε: «Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Τώρα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», συστήνει «προσοχή, σοβαρότητα κι όχι επικοινωνιακές κινήσεις» σε θέματα «ρατσιστικής» βίας:
- Μιλήσατε στη Βουλή για «τάγματα εφόδου». Πώς θα αντιμετωπίσετε φαινόμενα ρατσιστικής βίας;
- Μιλάμε για ένα καινούργιο φαινόμενο. Για την αστυνομία ο «χώρος» αποτελεί terra incognita. Το ρατσιστικό έγκλημα είναι πολύπλοκο. Η εξιχνίασή του προϋποθέτει να γνωρίζεις ολόκληρες διαδρομές αντιλήψεων. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα και να μην κινηθούμε επικοινωνιακά για να κερδίσουμε εντυπώσεις.
Βλέπουμε πως τα γυρίζει τώρα ο υπουργός. Να υποθέσουμε πως το πάθημα με τις δηλώσεις περί των δολοφόνων του Ιρακινού (που όπως λένε έγκυρες πληροφορίες ήταν πρεζάκηδες κι όχι «ρατσιστές») του έγινε μάθημα να μην προτρέχει; Ο καιρός θα δείξει…
***terra incognita (στα λατινικά «άγνωστη γη»).
http://neadeksia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου