Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

250 παιδιά με ειδικές ανάγκες στον δρόμο!


1sikiarideio
Όλοι αυτοί που ασχολούνταν με τους Παραολυμπιακούς θα ασχοληθούν με το Σικιαρίδειο; Ή μόνο όταν πέφτει το φώς της δημοσιότητας;
Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται το Σικιαρίδειο Ίδρυμα στα Μελίσσια που φιλοξενεί 250 παιδιά με ειδικές ανάγκες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Και τι θα γίνουν αυτά τα 250 παιδιά; Ποιός ξέρει... Κάποιοι κύριοι από ό,τι φαίνεται ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα - δηλαδή τα παιδιά με ειδικές ανάγκες - μόνο όταν πέφτουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, π.χ. όπως έγινε στους Παραολυμπιακούς. Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς χρήματα χρειάζονται για την επαναλειτουργία του ιδρύματος, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι τόσο ο κρατικός μηχανισμός, όσο και οι διάφορες ιδιωτικές εταιρείες που έγιναν σπόνσορες αθλητών στους Παραολυμπιακούς για να διαφημισθούν, θα έπρεπε να δείξουν εδώ ακριβώς την ευαισθησία τους και να μην πετάξουν στον δρόμο 250 παιδιά.
Όπως αναφέρουν μάλιστα σε ανακοίνωση που απέστειλαν στα ΜΜΕ: "Γονείς και κηδεμόνες διαμαρτυρόμαστε για τη διακοπή της λειτουργίας του «ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ανοιχτής φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες».
Καταγγέλλουμε αυτούς που επιδεικνύουν «ευαισθησία» στους Παραολυμπιακούς αγώνες, ενώ στη πράξη οργανώνουν ή αποδέχονται ένα νέο κοινωνικό καιάδα.
Διαμαρτυρόμαστε για την ανάλγητη και απάνθρωπη επίθεση εναντίον αυτών που δεν μπορούν να αμυνθούν.
Καταγγέλλουμε αυτούς που σκόπιμα ή από βαριά αμέλεια καταδικάζουν τα παιδιά σε οικιακό εγκλεισμό, σε ακύρωση όλων των σχεδίων προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους."
Και καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11 πμ, με αφετηρία την είσοδο του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Αμαλίας.
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/11512-250-------.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου