Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Εκστρατεία Ντ.Τραμπ: «Αυτά έχει κάνει ο πρόεδρος Τραμπ για την Ελλάδα»

 


Η εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,  και συγκεκριμένα οι επικεφαλής του ελληνοαμερικανικού τμήματος της επίσημης προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Christos Marafatsos και Anthony Marlowe, με ανακοίνωση τους αναφέρθηκαν στα όσα έχει πετύχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η εκλογή Τραμπ θα επιτρέψει τις οικονομικές ευκαιρίες, θα σημάνει περισσότερες θέσεις εργασίας, μικρότερους φόρους, ασφαλέστερες κοινότητες και μια πιο ισχυρή Αμερική, η οποία θα αγκαλιάσει τα ιδανικά του αμερικάνικου ονείρου.

Θα παρέχει αυξημένη συνεργασία με τους συμμάχους μας για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ υπήρξαν σύμμαχοι και υποστηρικτές της Ελλάδας από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1821. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν πολεμήσει χέρι-χέρι για την υπεράσπιση της ελευθερίας σε πολλούς πολέμους ενάντια στην τυραννία και τον κομμουνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και του Ψυχρού Πολέμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Greek Voices for Trump, την τετραετία της προεδρίας Τραμπ, έχουν επιτευχθεί τα παρακάτω, που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: 

- Τόσο ο πρόεδρος Τραμπ, όσο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εκφράσει τις πεποιθήσεις τους ότι οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ υπό την προεδρία του Τραμπ.

- Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα αντάλλαξαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του εμπορίου το 2019.

- Η ιστορική Συμφωνία Επιστήμης και Τεχνολογίας ΗΠΑ-Ελλάδας υπεγράφηκε και εφαρμόστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, η οποία ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες των ΗΠΑ όπως η Pfizer, η Cisco, η Microsoft, η Amazon και η Tesla να επενδύσουν στην Ελλάδα.

- Ο πρόεδρος Τραμπ εξαίρεσε το ελληνικό ελαιόλαδο, το τυρί, το κρασί και άλλα προϊόντα από αμερικανικούς δασμούς που επιβάλλονται στην ΕΕ.

- Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ που άλλαξε την εξωτερική πολιτική της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ως ο πλέον στρατηγικός και αξιόπιστος σύμμαχος της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν εκείνος που υπέγραψε το διάταγμα του Νόμου του Υπουργείου Αμύνης προκειμένου να απελευθερωθούν 47,85 εκατ. δολάρια για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις της Σούδας.

https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: