Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Στις ΗΠΑ κρατούν πρόσφυγες στα αεροδρόμια, μετά το διάταγμα Τραμπ

Φωτογραφία: Αssociated Press
Σε άμεση ισχύ, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, τέθηκε το διάταγμα του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων στους πρόσφυγες και σε μουσουλμάνους μετανάστες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι πρόσφυγες που πετούσαν προς την Αμερική όταν υπεγράφη το διάταγμα, με το που προσγειώθηκαν συνελήφθησαν και κρατούνται στο αεροδρόμιο. 
Οπως σημειώνουν οι Νew York Times, προς το παρόν είναι ασαφές πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται στα αεροδρόμιο και σε άλλες πύλες εισόδου στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή στο αεροδρόμιο Κένεντι κρατήθηκαν δύο Ιρακινοί, πουι έφθασαν με διαφορετικές πτήσεις.
Ο ένας εκ των δύο, αφού πέρασε όλη τη νύχτα ως κρατούμενος στο αεροδρόμιο και αφού ο δικηγόρος του έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Πρόκειτια για τον Χαμίντ Χαλίντ Ντάρβες, ο οποίος δούλευε για την αμερικανική κυβέρνηση για 10 χρόνια στο Ιράκ, ως μεταφραστής, μηχανικός και εργολάβος και είχε μια έγκαιρη βίζα μετανάστευσης. Ο 53χρονος ταξίδευε μαζί με την σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, οι οποίοι, όμως, δεν συνελήφθησαν. 
«Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχαριστήσω όσους φρόντισαν για εμένα και με υποστήριξαν. Αυτό είναι η ψυχή της Αμερικής» είπε μετά την απελευθέρωσή του σε ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμια για να τον υποστηρίξουν. 
«Αυτό είναι που με ώθησε να μετακινηθώ -να αφήσω τη χώρα μου και να έρθω εδώ. Η Αμερική είναι ο τόπος της ελευθερίας. Η Αμερική είναι το μεγαλύτερο έθνος, οι σπουδαιότεροι άνθρωποι στον κόσμο». 
Ο δεύτερος Ιρακινός εξακολουθεί να κρατείται. 
Οπως ανέφερε το CNN στους δύο Ιρακινούς είχε χορηγηθεί βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ και οι δικηγόροι τους κατέθεσαν μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του. Στη μήνυση αναφέρεται οι δύο άνδρες είχαν τη νόμιμη δυνατότητα να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αλλά συνελήφθσηαν λόγω του εκτελεστικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ την Παρασκευή. Οι δικηγόροι των δύο Ιρακινών ζητούν ακρόαση καθώς όπως λένε η κράτηση των πελατών τους είναι παράνομη αφού είχαν έγκυρη βίζα. 
Οι δικηγόροι των δύο Ιρακινών, μάλιστα, ανέφεραν νωρίτερα ότι προτίθενται να καταθέσουν μήνυση για λογαριασμό και άλλων προσφύγων. 
Κατήγγειλαν δε, ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους πελάτες τους και ότι σημειώθηκε ένταση όταν προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν. 
«Με ποιον πρέπει να μιλήσω» ρώτησε ένας εκ των δικηγόρων. «Με τον κ. Πρόεδρο» απάντησε ο υπάλληλος της υπηρεσίας Τελωνείων και Συνόρων. «Καλέστε τον κ. Τραμπ», προσέθεσε. 
Η διάταξη που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται η είσοδος όλων των προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες, σημειώνουν οι New York Tims, δημιούργησε νομικό κενό για όσους ήταν στο δρόμο προς την Αμερική και πανικό στις οικογένειές τους που τους περίμεναν.


Πηγή: Στις ΗΠΑ κρατούν πρόσφυγες στα αεροδρόμια, μετά το διάταγμα Τραμπ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/315930/stis-ipa-kratoyn-prosfyges-sta-aerodromia-meta-diatagma-tramp#ixzz4X5Oel8VI

Σαν σήμερα “φεύγει” ο Εθνικός Κυβερνήτης, Ιωάννης Μεταξάς

Σαν σήμερα “φεύγει” ο Εθνικός Κυβερνήτης, Ιωάννης Μεταξάς
Στις 29 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 74 χρόνια από τον θάνατο του Εθνικού Κυβερνήτη, Ιωάννου Μεταξά.
Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών, στην οικία του στην Κηφισιά, στις 6 ταχαράματα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 1941.
Ο θάνατός του βύθισε την Ελλάδα σε απέραντη θλίψη. Κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιο χτύπημα της Μοίρας...
Ο Μεταξάς στην τελευταία του εγγραφή στις 17 Ιανουαρίου 1941 αλλά και στην διακοίνωση που επέδωσε προς την Βρετανική Κυβέρνηση μέσω του Βρετανού πρέσβεως δήλωνε ότι δεν θα δεχθεί να δημιουργηθεί μέτωπο από τους Άγγλους στη Θεσσαλονίκη και ότι θα δεχθεί βρετανικά στρατεύματα μόνο αν οι Γερμανοί διέλθουν τον Δούναβη. Κατά μια ατυχή συγκυρία που μόνο η ίδια η Ιστορία γνωρίζει να δημιουργεί την ίδια χρονικά στιγμή μπαίνει στην τελική ευθεία η ζωή του Μεταξά.
Στις 17 Ιανουαρίου ο Μεταξάς αισθάνεται μια ελαφρά αδιαθεσία. Οι γιατροί διέγνωσαν παραμυγδαλιτικό απόστημα και εγχειρίζεται στις 19 Ιανουαρίου. Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη με τον θάνατό του αναφέρει: «Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως εμφάνισε προ 10 ημερών ήτοι το προπαρελθόν Σάββατον φλεγμονήν του φάρυγγος ήτις κατέληξεν εις απόστημα παραμυγδαλικόν. Παρά την έγκαιρον διάνοιξή του ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν παρουσίασε εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς ως γαστρορραγίαν και ουρίαν και απέθανε σήμερον, 6 π.μ. εν Αθήναις, τη 29η Ιανουαρίου 1941».
Έτσι σε μια κρίσιμη στιγμή που ενδεχομένως να άλλαζε ο ρους της Ιστορίας και η Ελλάς να απέφευγε την Κατοχή και τον συμμοριτοπόλεμο που προκλήθηκε από τις δυνάμεις που εξέθρεψε αυτή η περίοδος, χάνεται ο πρωθυπουργός της νίκης… από «αμυγδαλές»…
Όσα έγιναν μετά τον θάνατό του.
Τον Κων/νο Μανιαδάκη, υπουργό Ασφάλειας της Μεταξικής κυβέρνησης που γνώριζε πολλά, οι Άγγλοι φρόντισαν να τον εξορίσουν στην μακρινή Αργεντινή. Είχε αναφέρει σε εκμυστηρεύσεις του ότι «αν είχαμε τον Μεταξά στην 3η θέση νοσοκομείου, αυτός θα ζούσε». Ακόμη, πίστευε πως «οι γιατροί έφταιγαν και οι Άγγλοι επωφελήθηκαν».
Από διηγήσεις της κόρης του Μεταξά, Λουκίας, φαίνεται η επιθυμία του Μεταξά να τον δει άλλος γιατρός. Το αυτό επιθυμούσε διακαώς και ο ίδιος. Έτσι μετά από του κόσμου τα εμπόδια, όπως αναφέρει η κα Λουκία Μεταξά, εκλήθη ο Βιεννέζος γιατρός δρ. Έππιγκερ, ο οποίος φθάνοντας την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 1941 στο Βελιγράδι, ματαίωσε το ταξίδι του προς την Ελλάδα, αφού τον πληροφόρησαν ότι είναι πια αργά κι ότι ο Μεταξάς πεθαίνει…
Τα πρόσωπα που έζησαν από κοντά τα γεγονότα είτε σιώπησαν γιατί φοβόντουσαν για τη ζωή τους, είτε μίλησαν επιλεκτικά. Ο θάνατος του Μεταξά πέρασε στον απλό λαό σαν έγκλημα των Άγγλων.
Η επίσημη αρθρογραφία των εφημερίδων της εποχής αναφέρει την παρουσία του Άγγλου αρχίατρου του Αγγλικού πολεμικού ναυτικού στο πλευρό του Μεταξά, ο οποίος την 28η Ιανουαρίου 1941 έκανε ένεση στον ασθενή…
Είναι απορίας άξιο το απολύτως διαπιστωμένο γεγονός της παρουσίας Άγγλων ιατρών στο πλευρό του ασθενούς Μεταξά. Το πώς, δηλαδή, δώδεκα Πανεπιστημιακοί καθηγητές της Ιατρικής άφηναν τον Πρωθυπουργό της Χώρας στις «φροντίδες» του κάθε Εγγλέζου αρχιάτρου…
Το μόνο σίγουρο που θα μπορούσε να λεχθεί για τον θάνατο του Ιωάννου Μεταξά είναι ότι αυτός υπήρξε πάρα πολύ ύποπτος και ότι οι μόνοι εξαιρετικώς ωφελημένοι από αυτόν ήταν οι Άγγλοι. Τρανταχτή απόδειξη, το γεγονός ότι την επομένη μέρα του θανάτου του αποβιβάσθηκαν αγγλικά στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ο Μεταξάς δεν ήθελε με κανέναν τρόπο όπως αναφέρουμε και παραπάνω…
Ο απολύτου εμπιστοσύνης γιατρός του Ιωάννου Μεταξά διαμαρτυρόταν εντονότατα την 26η Ιανουαρίου 1941 γιατί δεν του επέτρεπαν να προσεγγίσει τον ασθενή του. Ποιοι και γιατί; Δεν έμαθε κανείς.
Ο Διοικητής Ασφαλείας Αθηνών Σπύρος Παξινός, εκμυστηρευόμενος σε Άγγλο διπλωμάτη την επιθυμία του να γράψει ένα βιβλίο που θα απεκάλυπτε τα πάντα γύρω από τον θάνατο του Ι.Μεταξά και το οποίο θα εξέδιδε μετά τον Πόλεμο, το μόνο που κέρδισε ήταν την επόμενη μέρα να συλληφθεί από τους Άγγλους, να μεταφερθεί στις Συριακές φυλακές στο Άκρον, ως δήθεν πράκτορας των Γερμανών. Τυχαίο; Το χειρότερο στη σκοτεινή αυτή υπόθεση είναι ότι ο Παξινός δολοφονήθηκε στο Καράτσι της Ινδίας το 1958, συμπληρώνοντας μια κατάφορη αδικία, έγκλειστος για 17 χρόνια, για κάτι που ποτέ του δεν έκανε.
Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος και κανένας Έλληνας δεν αμφέβαλλε για την ξεχωριστή φύση του. Οι υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα, πρώτον ως στρατιωτικός και ως πολιτικός έπειτα, είναι επίσης σπουδαιότατες..
Η αριστερά διανόηση υποστηρίζει ότι το ιστορικό ΟΧΙ ελέχθη υπό του ελληνικού λαού. Όμως η αλήθεια είναι πως αν δεν υπάρχει ο ηγέτης, ο λαός λουφάζει.
Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν αδιαμφισβήτητα ένας λαοφιλής πατριώτης ηγέτης που μέσα σε αντίξοες συνθήκες κινήθηκε πολιτικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, σε αντίθεση με τους σύγχρονους πολιτικάντηδες που απεργάζονται ένα μέλλον δυσοίωνο για τα συμφέροντα της Πατρίδος μας.
Κορίνα Πενέση

http://www.xryshaygh.com

ΙΜΙΑ 1996: ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ!

Το απόρρητο τηλεγράφημα της ΕΥΠ Αλεξανδρούπολης που προέβλεπε τις εξελίξεις αλλά αγνοήθηκε από την κυβέρνηση !

Η μερική επιστράτευση που κηρύχθηκε σε μονάδες του Έβρου χωρίς να υπάρξει προηγούμενη απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Οι αμφισβητήσεις στην Θρακιώτικη βραχονησίδα Ζουράφα (λαδόξερα ), όπου οι τούρκοι στήνουν την επόμενη κρίση ..
Το παρασκήνιο από την δραματική νύχτα των Ιμίων, που οδήγησε στην τελευταία μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση και έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου.

Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο που το τελευταίο διάστημα έχει ξαναζωντανέψει: από τη μια η δημοσίευση διαφόρων βιβλίων σχετιζόμενων με τα παρασκήνια της συγκεκριμένης υπόθεσης, από την άλλη σχετικές ταινίες, κυρίως όμως οι συνεχείς διεκδικήσεις και παραβιάσεις ενόσω βρίσκεται εδώ και… χρόνια σε εξέλιξη ο περίφημος ελληνοτουρκικός διάλογος.

Βέβαια, η ιστορία της νύχτας των Ιμίων είναι πολύ πρόσφατη για να έχουμε ήδη μάθει την όλη αλήθεια (αν το μάθουμε ποτέ).

Αλλά για το πέρασμα μόλις μιας δεκαετίας από εκείνα τα σημαντικά γεγονότα, γνωρίζουμε ήδη πολλά – και σε κάθε περίπτωση, περισσότερα από όσα (νομίζαμε ότι) ξέραμε τότε. Κάποια από τα οποία χρήσιμο θα ήταν να μάθετε και εσείς, αφού αφορούν σε μεγάλο βαθμό και την περιοχή μας.
Η ΠΡΟΒΟΛΗ εδαφικών διεκδικήσεων από την πλευρά της Τουρκίας ήταν για πολλούς κεραυνός εν αιθρία. Δεν θα έπρεπε να είναι.
Τον Ιούνιο του 1991, λίγο πριν την επίσκεψη του τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους Senior σε Αθήνα και Άγκυρα, ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος Ιλφάν Τινάζ είχε αμφισβητήσει ευθέως την ελληνική κυριαρχία, ισχυριζόμενος δημοσίως ότι οι βραχονησίδες του Αιγαίου δεν είναι ελληνικό έδαφος.
Αλλά ούτε και εκείνη η δήλωση ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Στα τέλη του 1989 η Τουρκία είχε χρησιμοποιήσει κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων τη βραχονησίδα Ζουράφα, στα ανατολικά της Σαμοθράκης και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Είχε μάλιστα διαρρεύσει και σχετικούς χάρτες, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας σε μια σειρά από ακατοίκητα νησιά που δεν καταγράφονταν ονομαστικά στις σχετικές ελληνοτουρκικές αλλά και τις ελληνοϊταλικές (για τα Δωδεκάνησα) συμφωνίες.
Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ της κρίσης ήρθε στα τέλη του 1995 και η κορύφωση στις αρχές του 1996, μέσα σε κλίμα κυβερνητικής αβεβαιότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Από τη μία ζούσαμε ημέρες Ωνασείου, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να εγκαταλείπει την πρωθυπουργία και τον Κώστα Σημίτη να αναδεικνύεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ νέος πρωθυπουργός, στις 18 Ιανουαρίου.
Από την άλλη πλευρά των συνόρων, υπήρχαν εκλογές στα τέλη Δεκεμβρίου, με κανένα κόμμα να μην κερδίζει απόλυτη πλειοψηφία και την Τανσού Τσιλέρ, αν και βλέπει τρίτο το κόμμα της, να είναι πρωθυπουργός για όλες τις ώρες της μεγάλης κρίσης.
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 29ης Ιανουαρίου ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη εντοπίζει, από ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας, εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά στην περιοχή των Ιμίων.
Η εντολή ήταν σαφής: να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπήρχαν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία.
Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά την διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Ο τούρκος αξιωματικός απάντησε ότι αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που προσέγγιζε τις βραχονησίδες.
Η σχετική συνομιλία μεταφράστηκε στην Θράκη το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.
Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ, ενώ αμέσως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε και πήρε (στις 31 Ιανουαρίου, όταν όλα είχαν πια τελειώσει) αντίγραφο του εγγράφου από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο.
Είναι προφανές ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, χάρη στον σταθμό της Αλεξανδρούπολης, είχε έγκαιρα ειδοποιήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την προετοιμασία των Τούρκων, ωστόσο είναι εξίσου προφανές από τις μετέπειτα εξελίξεις ότι οι αρμόδιοι δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη αυτή πληροφορία.
ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ λοιπόν και φτάνουμε το πρωί της 30ης Ιανουαρίου, όταν πλέον έχουν μεταφραστεί και σταλεί τα σχετικά σήμερα στην Αθήνα ώστε να είναι όλοι ενήμεροι.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Λυμπέρης καλείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή, όπου μετέχει σε έκτακτη σύσκεψη μαζί με τους υπουργούς Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, Άμυνας Γεράσιμο Αρσένη, Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, Εσωτερικών Άκη Τσοχατζόπουλο και Τύπου Δημήτρη Ρέππα.
Εκεί ο ναύαρχος αναλύει επί χάρτου τα στρατιωτικά δεδομένα, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Θράκη (όπου υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα).
Μάλιστα, αργά το βράδυ, πριν τα μεσάνυχτα, χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, κηρύσσεται επιστράτευση τοπικών εφεδρειών στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι και τότε παίζονταν ένα απίστευτο διπλωματικό πόκερ ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας, Τουρκίας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, αξιωματούχοι των οποίων με συνεχή τηλεφωνήματα προσπαθούσαν να κατευνάσουν την ένταση και να αποτρέψουν τον διαφαινόμενο πόλεμο.
ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ και ενώ πλέον το ημερολόγιο δείχνει 31 Ιανουαρίου, γίνεται γνωστό ότι έχουν αποβιβαστεί τούρκοι κομάντος στην Μικρή (Δυτική) Ίμια.
Όπως αποδεικνύεται σήμερα, το γεγονός η ελληνική κυβέρνηση το πληροφορήθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το επιβεβαίωσε από την αμερικανική πλευρά.
Προς επιβεβαίωση της ύπαρξης των τούρκων κομάντος στο νησί, απογειώθηκε ένα ελληνικό ελικόπτερο.

Είναι αυτό που λίγη ώρα μετά κατέπεσε, οδηγώντας στον θάνατο τους Χρήστο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό.
Οι οικογένειες των θυμάτων ακόμα και σήμερα αμφισβητούν τα αίτια της πτώσης.
Αν και η ΕΥΠ Αλεξανδρούπολης είχε ενημερώσει, φαίνεται ότι κανένα σχέδιο δεν υπήρχε για αποτροπή πιθανής τουρκικής επιχείρησης κατάληψης της Μικρής Ίμια.
ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ τα ξημερώματα ξεκίνησε η περίφημη έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, στο οποίο εντύπωση προκάλεσε ότι συμμετείχαν και άλλοι (μη αρμόδιοι εκ πρώτης όψεως) υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο τότε Μακεδονία-Θράκης και αργότερα πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Εκεί και μόλις τότε αποφασίστηκε, έπειτα και από αμερικανικές προτάσεις και πιέσεις, η ταυτόχρονη απόσυρση ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων από την περιοχή, με ταυτόχρονη απόσυρση και της ελληνικής σημαίας από την βραχονησίδα.

Ακολούθησε, την ίδια ημέρα και μέσα σε τεταμένο κλίμα, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στην Βουλή, όπου ο Κώστας Σημίτης έλαβε μεν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά συγκέντρωσε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της κρίσης αλλά και τις μετέπειτα ευχαριστίες του στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ αποτελούν την πιο γνωστή ελληνοτουρκική γκρίζα ζώνη.

Οι διεκδικήσεις της Άγκυρας, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνον εκεί.

Τον Μάιο του 1996, τρεισίμισι μήνες μετά την κρίση δηλαδή, εκδόθηκε από τις τουρκικές Στρατιωτικές Ακαδημίες εγχειρίδιο με τίτλο «Τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου, γεωγραφική-ιστορική-νομική ανασκόπηση και εισηγήσεις πολιτικής».

Σύμφωνα με αυτό, για μια σειρά από νησιά και βραχονησίδες «συνεχίζει νομικά η κυριαρχία της Τουρκίας».

Μάλιστα, υπάρχει ρητή αναφορά και για την Ζουράφα στα ανατολικά της Σαμοθράκης, που ανήκει στις αποκαλούμενες «Θρακικές Σποράδες».
Μάλιστα, συστηματικά το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι φαίνεται να επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς αμφισβήτησης στη βραχονησίδα αυτή, παρενοχλώντας τα ελληνικά αλιευτικά που την προσεγγίζουν.

Αποδείχθηκε αυτό άλλωστε πολύ πρόσφατα, μόλις γνωστοποιήθηκε στον τουρκικό Τύπο το απόρρητο σχέδιο του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου «Suga», σύμφωνα με το οποίο προβλέπονταν να βρεθεί η αφορμή για ένα ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα δικαιολογούσε ακόμα και τουρκική απόβαση σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου συχνά δημιουργούνται προστριβές ανάμεσα σε έλληνες και τούρκους ψαράδες.
Μάλιστα, στο παρελθόν έχει γραφτεί (χωρίς ποτέ να διαψευστεί) ότι ενίοτε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, εκτελώντας πολιτικές εντολές, «συνιστά» στους έλληνες ψαράδες να αποφεύγουν την προσέγγιση στην περιοχή, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι πάνω στην Ζουράφα της Θράκης στήνονται σταδιακά τα δεύτερα Ίμια της πρόσφατης ελληνοτουρκικής ιστορίας…
veteranos.gr
lithosfotos.blogspot.gr

Αδιανόητη εξοντωτική ποινή 20ετούς κάθειρξης στον Ηγούμενο της Ι.Μ. Εσφιγμένου Μεθόδιο - Η Νέα Τάξη “εκτελεί” όσους αντιστέκονται!

Αδιανόητη εξοντωτική ποινή 20ετούς κάθειρξης στον Ηγούμενο της Ι.Μ. Εσφιγμένου Μεθόδιο - Η Νέα Τάξη “εκτελεί” όσους αντιστέκονται!
Μια εξοντωτική ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, Μεθόδιο όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο κονάκι της Μονής, στις Καρυές.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα, οι δύο ζηλωτές μοναχοί -που δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο- οδηγούνται στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα που θα αποσταλούν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη φυλακή.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν άλλοι έξι ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν ως απλοί συνεργοί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι έως το Εφετείο. Αντίθετα με τους παραπάνω το Δικαστήριο αθώωσε τρεις λαϊκούς που παραπέμφθηκαν σε δίκη για εμπλοκή στα ίδια επεισόδια.
Όσοι εκ των κατηγορούμενων μοναχών παρέστησαν στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι βρέθηκαν σε θέση άμυνας και τόνισαν ότι προέβησαν στις πράξεις τους για να προστατεύσουν το κονάκι.
Προφανώς η Νέα Τάξη Πραγμάτων στέλνει μήνυμα σε όσους αντιστέκονται για Ελλάδα και Ορθοδοξία, αφού επιβάλλει αδιανόητες εξοντωτικές ποινές σε μοναχούς που προστατεύουν την Πίστη τους και αφήνει στο απυρόβλητο τα... καλόπαιδα του Σύριζα που καταστρέφουν και καίνε δημόσια κτήρια, Μέσα μαζικής μεταφοράς και τις περιουσίες πολιτών.

http://www.xryshaygh.com

Μνήμη Μακαριστού Χριστόδουλου: Μόνο η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Εθνικό Ιεράρχη

Μνήμη Μακαριστού Χριστόδουλου: Μόνο η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Εθνικό Ιεράρχη
Κλιμάκιο Συναγωνιστών με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή Στρατηγό Ελευθέριο Συναδινό παρευρέθη στο μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστοδούλου.

Με μία σεμνή και λιτή τελετή, όπως αρμόζει στον μεγάλο Έλληνα ιεράρχη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και Καισαριανής Δανιήλ, λαός και κλήρος τίμησαν στο Α΄ κοιμητήριο Αθηνών την μνήμη του.

9 χρόνια μετά την κοίμηση του το κενό του Χριστόδουλου παραμένει δυσαναπλήρωτο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, αν και ήταν αναμενόμενο, πως ΚΑΝΕΙΣ εκπρόσωπος του "συνταγματικού τόξου" δεν πάτησε το πόδι του στο μνημόσυνο.
http://www.xryshaygh.com

Η ξεφτίλα της ΣυριζΕΡΤ: Έδειχνε χιλιάδες από την εκδήλωση των Ιμίων, αλλά είδε... 300!


Χάσανε το μέτρημα τα κομματόσκυλα της μνημονιακής αριστεράς
Χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια στην ΕΡΤ ως αποτέλεσμα της μεγαλειώδους συγκεντρώσεως χιλιάδων Ελλήνων στη Λεωφόρο Μεσογείων προς τιμήν των Ηρώων των Ιμίων από την Χρυσή Αυγή. Μεταδίδοντας, στα πλαίσια της υποχρεώσεώς του από τον νόμο, πλάνα από την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, είπαν ότι είχαν συγκεντρωθεί... 300 άτομα!
Βεβαίως, οι φωτογραφίες και το ίδιο το βίντεο που πρόβαλαν διαψεύδουν τους εγκάθετους της κομματικής δημοσιογραφίας και φυσιολογικά η αναφοράπροκαλεί απλώς και μόνο γέλιο. Ιδιαιτέρως από την στιγμή που η παρουσιάστρια έκανε λόγο για 300 άτομα την ίδια ώρα που έδειχνε πλάνα με χιλιάδες Ελλήνων!
Όμως, από ό,τι φαίνεται η εγκάθετη δημοσιογραφία έχει συγκεκριμένο πλάνο, όταν δεν μπορεί να φιμώσει, να προσπαθεί να υποβαθμίσει την παρουσία των Ελλήνων Εθνικιστών. Όμως αντιστοίχως όταν δείχνει τα λιγοστά ρεμάλια της αριστεράς φροντίζουν να διογκώνουν τους αριθμούς τους για να τους διαφημίσουν.
Ασφαλώς, η Χρυσή Αυγή είναι συνηθισμένη από τέτοιες γελοίες πρακτικές, οι οποίες αποδεδειγμένα κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν παρά να χαϊδεύουν τα «αντιφασιστικά» ένστικτα των απανταχού θολοκουλτουριάρηδων.
http://www.xryshaygh.com

Οι Εθνικιστές ΔΕΝ ξεχνούν τους Ήρωες: Χιλιάδες Έλληνες τίμησαν τους πεσόντες των Ιμίων - Φωτορεπορτάζ

Οι Εθνικιστές ΔΕΝ ξεχνούν τους Ήρωες: Χιλιάδες Έλληνες τίμησαν τους πεσόντες των Ιμίων - Φωτορεπορτάζ
Με μια μεγαλειώδη τελετή χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές τίμησαν την Μνήμη των πεσόντων Ηρώων των Ιμίων, τον Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.

Την μαζική εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης άνοιξε ο Συναγωνιστής Νίκος Κωνσταντίνου, σημειώνοντας πως οι Έλληνες Εθνικιστές επί 21 συναπτά έτη τιμούν τους Αθάνατους Ήρωες του Ελληνισμού, πιστοί στο διαχρονικό μήνυμα του όρκου των Αθηναίων εφήβων: "Τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω".

Ο Συναγωνιστής Παύλος Κτιστάκης εξιστόρησε το ιστορικό της βραδιάς της προδοσίας τον Ιανουάριο του 1996, όταν λίγοι Συναγωνιστές βρέθηκαν έξω από την Βουλή, αντιστεκόμενοι στους αλήτες, προδότες, πολιτικούς! Εκείνο το βράδυ ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν τον "κόψουν" στον τηλεοπτικό αέρα δήλωσε ότι έιναι προτιμότερος ο πόλεμος από την ταπείνωση, συντασσόμενος με το ηθικό και την βούληση του Ελληνικού Λαού.

Ο Υποστράτηγος ε.α Βασίλειος Παπαθανασίου επισήμανε ότι οι πεσόντες Ήρωες των Ιμίων δεν δείλιασαν, προτίμησαν τον θάνατο από μια ατιμασμένη ζωή, καθώς θυσιάστηκαν για το Έθνος.

Ο Συναγωνιστής Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος ΕΛΑΜ, υπό την ιαχή "Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις" δήλωσε ότι μόνο η Χρυσή Αυγή και ο Αρχηγός της αντιστάθηκε στην επιχειρούμενη νέα προδοσία της Κύπρου.

Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος δήλωσε αρχικά ότι οι Έλληνες Εθνικιστές δεν πτοούνται από το ανθελληνικό κράτος και το αναρχοκομμουνιστικό παρακράτος που σήμερα βεβήλωσε το Μνημείο των Ιμίων.

Οι Έλληνες Εθνικιστές θα είναι πάντα πιστοί στις επάλξεις του Αγώνα, καθώς δεν παραδίδουμε ψυχή, δεν παραδίδουμε Πατρίδα! Στην συνέχεια τόνισε πως κάλεσε την Ελληνική Βουλή να στείλει αντιπροσωπεία στα Ίμια, ώστε να καταθέσει στεφάνι και να υψώσει την Ελληνική σημαία, αλλά εσιώπησαν όλοι!

Απαντώντας στον νυν ψηφοφόρο της ΝΔ, Πάγκαλο που είχε δηλώσει με θράσος ότι την Ελληνική Σημαία στα Ίμια "την πήρε ο αέρας", ότι αυτήν την τιμημένη Ελληνική Σημαία υψώνουν τώρα περήφανα σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης οι Εθνικιστές.

Απέναντι στις ιταμές προκλήσεις των τούρκων απάντησε με το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, το οποίο σημειώνει: "Πρέπει η Ελλάς να λάβει ξεκάθαρη θέση με ένα Eλληνικό casus belli, το οποίο θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, απέναντι στις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας καθώς και στην απειλή του Ερντογάν ότι θα φέρει στην Πατρίδα μας εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Θεωρεί επίσης αυτονόητο το δικαίωμα βάσει του Διεθνούς Δικαίου της επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ".

Τέλος, τόνισε το παραμύθι της ελληνοτουρκικής φιλίας. Το Έθνος μας βρίσκεται σε πόλεμο 1000 χρόνια με τους τούρκους και την λύση απέναντι στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα μπορεί να δώσει μόνο η Χρυσή Αυγή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή, τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.
Εθνικός Ύμνος - Ύμνος Χρυσής Αυγής

Προσκλητήριο νεκρών
Εθνικός Ύμνος - Ύμνος Χρυσής Αυγής
http://www.xryshaygh.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Υπό διεθνή επιτήρηση τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων

Υπό διεθνή επιτήρηση τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων
Σε εφαρμογή των «ευεργετικών» διατάξεων της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας προβαίνει το τραπεζικό κατεστημένο με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για την δημιουργία ενός δικτύου εποπτείας των καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων των πολιτών δεκάδων κρατών ανά την υφήλιο.
Με την ονομασία «CRS» αναφερόμαστε στον «Μεγάλο Αδελφό» του τραπεζικού κατεστημένου που θέτει υπό την επιτήρηση του ολόκληρα κράτη, ένα από τα οποία και η Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι με τη συγκατάθεση της παραχωρεί πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες σε έναν ελεγκτικό μηχανισμό αμφιβόλου σκοπού και χωρίς ανταλλάγματα. Η πρωτοφανής αυτή «συμβιβαστική» λύση της παραχώρησης δικαιώματος χρήσης ευαίσθητων πληροφοριών από τους εκπροσώπους της τοκογλυφίας δεν εκπλήσσει κανέναν, εφόσον αναλογιστεί τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από παρεμφερή ζητήματα.
Αρχικά, έχουμε τον απόηχο του διασυρμού του πορίσματος της κυβέρνησης για τη διαφθορά και με δεδομένη την συγκάλυψη πολιτικών προσώπων και της απαλλαγής τους από τις συνέπειες του νόμου για κακοδιαχείριση, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ή άλλα οικονομικής φύσεως εγκλήματα. Προς τι λοιπόν ο πόλεμος κατά της διαφθοράς όταν αυτή συγκαλύπτεται με επίσημα κρατικά πορίσματα;
Επιπλέον, η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ουδεμία πρωτοβουλία έλαβε για την ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Το παράδειγμα της αναξιοποίητης λίστας Λαγκάρντ που ούτε ένα ευρώ δεν απέδωσε στα δημόσια ταμεία, η ποινική απαλλαγή των καταγεγραμμένων φοροφυγάδων, η προκλητική ασυλία των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, η ασυδοσία των τραπεζιτών και πολιτικών που σε μια διαδραστική σχέση διαπλοκής αναμεταξύ τους τροφοδοτούν τον αέναο δανεισμό μετακυλίοντας το ιδιωτικό χρέος στο δημόσιο, είναι μερικά από τα σημάδια της παθητικής στάσης που επιδεικνύει το κράτος απέναντι στα φαινόμενα που υποτίθεται ότι θέλει να εξαλείψει με το εν λόγω εγχείρημα.
Ακολούθως, η χρήση προσωπικών πληροφοριών από αλλότριους ελεγκτικούς μηχανισμούς ενισχύει την πεποίθηση ότι αυτοί θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης για την επιβολή μέτρων ή όρων, που η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποδεχτεί καθότι τελεί υπό μνημονιακό καθεστώς. Η ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και των χρημάτων που δεν έχουν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό, δείχνει ότι στόχος δεν είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά η πλήρης οικονομική απεικόνιση των δυνατοτήτων κάθε νοικοκυριού, προς εξοντωτική φορολογική απομύζηση του.
Το ίδιο λοιπόν θα συμβεί και σε επίπεδο κρατών. Με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής αυτή απλώς θα καταγράφεται και θα παραμένει ατιμώρητη, θυμίζοντας μας έναν άλλο πόλεμο με ανάλογα αποτελέσματα, τον πόλεμο της Αμερικής κατά της τρομοκρατίας, όταν οι εγκληματίες με πρόσχημα τη διασφάλιση της δημοκρατίας βομβάρδισαν ολόκληρη τη Μ. Ανατολή.
Απουσία πολιτικής βούλησης και διάθεσης ουσιαστικής ρήξης με το κατεστημένο κάθε παρόμοια απόπειρα θα καταλήγει στο κενό. Οι εγχώριοι εκπρόσωποι του πελατειακού κράτους, της μίζας και της διαφθοράς, οι νεόπλουτοι αριστεροί με δεκάδες ακίνητα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις σε ελληνικές και ξένες τράπεζες, αυτοί που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στον ελληνικό λαό, είναι αυτοί που θα διεξάγουν τον πόλεμο κατά του οικονομικού εγκλήματος. Ένα ανέκδοτο που μόνο θυμηδία προκαλεί.
Α. Μ.
http://www.xryshaygh.com

Σαν σήμερα περνάει στην Αθανασία ο στρατηγός Γρίβας Διγένης!


Στις 27 Ιανουαρίου 1974, το «Άξιον τέκνον της πατρίδος» πεθαίνει ξαφνικά απο καρδιακή προσβολή...

Οι αγώνες που άφησε ο Διγενής, στην ιστορία αυτού τόπου αποτελούν για μας μια υπέρτατη εθνική ανάγκη για επιβίωση σε μια Κύπρο που κινδυνεύει να παραμείνει μοιρασμένη με κίνδυνο τον αφελληνισμό της...

Οι αγώνες του μας καλούν καθημερινά να υπερασπιζόμαστε ως ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ την Ελληνικής μας ιστορία χαράζοντας έτσι στην ταυτότητα μας, τον Ελληνισμό μας.

Από την εφηβική του ηλικία, ο Γεώργιος Γρίβας είχε κιόλας διαλέξει το δρόμο που θα ακολουθούσε. Ένα δρόμο που είχε σαν βάση του τα ιδανικά και τις αξίες, ένα δρόμο γεμάτο σκληρούς αγώνες για λευτεριά, τιμή και αξιοπρέπεια. Μια πορεία που οδηγούσε στο σημαντικότερο, ίσως, όραμα της ζωής του, για εθνική αυτοδιάθεση και Ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα.

Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας υπήρξε ένας απο τους λίγους απομείναντες Έλληνες που γνώρισε καλά απο πρώτο χέρι τον κίνδυνο, την τόλμη, την δόξα και την αποφασιστικότητα. Χαρακτηριστικά που τον αναγάγουν σε ύψιστο πρότυπο προς μίμηση, κερδίζοντας τη γενική αποδοχή του κόσμου, με την πάροδο του χρόνου.
Γίνεται συνεχώς μια προσπάθεια αμαύρωσης του τιμημένου ονόματος του Διγενή, τίποτα όμως και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια προσφορά του προς το Έθνος.
ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής, γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1897, στη Λευκωσία και μεγάλωσε στο Τρίκωμο της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ήταν το τέταρτο παιδί στη σειρά απο τα έξι παιδιά του Θεόδωρου Ιωάννη Γρίβα από το Τρίκωμο και της Καλομοίρας Χατζήμιχαηλ Γρίβα απο την Λευκωσία.

Απο μικρό παιδί άκουγε με θαυμασμό για τους αγώνες του Έθνους για ελευθερία. Ειδικότερα, η ιστορική μορφή που του προκαλούσε περισσότερο θαυμασμό ήταν αυτή του Διγενή Ακρίτα, όνομα που διάλεξε σαν ψευδώνυμο όταν ανάλαβε τη στρατιωτική ηγεσία του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Το 1914 όταν τελείωσε το Παγκύπριο Γυμνάσιο Σχολείο Λευκωσίας, πήρε την απόφαση να γίνει Αξιωματικός του Ελληνικού Στράτου. Αν και οι γονείς του ήταν αντίθετοι με την απόφαση αυτή, ο ίδιος έδωσε εξετάσεις για την Ελληνική Βασιλική Στρατιωτική Σχολή Αθηνών.

Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ "Χ"

Το 1916 φεύγει τελικά από την Κύπρο και φθάνει στη Μητέρα Ελλάδα για να φοιτήσει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία ο Διγενής αποφοίτησε το 1919, με το βαθμό του ανθυπολοχαγού πεζικού.

Στη συνέχεια, πήρε μέρος στην Μικρασιατική εκστρατεία φτάνοντας μέχρι και το Σαγγάριο ποταμό, αλλά με τα γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν ο ελληνικός στρατός υποχώρησε με επακόλουθο την Μικρασιατική καταστροφή.

Για τη γενναία του αυτή δράση παρασημοφορήθηκε και προάχθηκε σε υπολοχαγό, το 1926 σε Λοχαγό, ενώ το 1938 σε Ταγματάρχη.

Κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου και μετά απο δική του επιθυμία, μετατέθηκε στο αλβανικό μέτωπο, όπου και υπηρέτησε ως επιτελάρχης της ΙΙ Μεραρχίας.

Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, ίδρυσε στην Αθήνα, τη μυστική Στρατιωτική οργάνωση "Χ", με σκοπό να πλήξει τα γερμανο-ιταλικά κατοχικά στρατεύματα. Η "Χ" αναγνωρίστηκε επίσημα ως «Εθνική Οργάνωσης Εσωτερικής Αντιστάσεως» με βασιλικό διάταγμα της 10ης Μαρτίου 1950.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας και την ήττα των κομμουνιστών, το 1946 ο απόστρατος πια αντισυνταγματάρχης Γ. Γρίβας Διγενής και οι "Χίτες" του αναμίχθηκαν με την πολιτική, χωρίς όμως να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το επιθυμητό λαϊκό έρεισμα.


Στο μεταξύ ως Έλληνας Κύπριος, ο Διγενής παρακολουθούσε και τα γεγονότα στην Κύπρο. Μετά το Ενωτικό δημοψήφισμα του '50 και την άρνηση των Βρετανών να παραχωρήσουν στους Κύπριους το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, όλα πια οδηγούσαν τον λαό σε ένοπλο αγώνα.

Το 1951, ο Διγενής φθάνει στην Κύπρο και μελετά επί τόπου την όλη κατάσταση. Σε διάστημα ενός χρόνου θέτει τα θεμέλια της ΕΟΚΑ, με βάση την οργάνωση νεολαίας Π.Ε.Ο.Ν (Παγκύπρια Εθνική Οργάνωση Νεολαίας) και την Ο.Χ.Ε.Ν (Ορθόδοξη Χριστιανική Οργάνωση Νέων).

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΟΚΑ 1955-1959

Για τον Αρχηγό Διγενή, ο αγώνας του 55-59 είναι το αριστούργημα της στρατιωτικής του ιδιοφυΐας, το προσωπικό του ποίημα. Μια περίοδος την οποία την υπεράσπισε με αγώνα και την διεκδίκησε ως μέρος της ψυχής και της ιστορίας του.

Τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, τα αμούστακα αυτά παλικάρια που ακολουθούσαν πιστά τον Αρχηγό τους σε κάθε διαταγή του, τους έβλεπε σαν δικά του παιδιά. «Ήξερε να καθοδηγεί»…
Στην προπαρασκευή του αγώνα τον ρώτησαν, «Που πας Γρίβα; Ούτε 50 άνδρες δε θα σε ακολουθήσουν». Οποία πλάνη! Τον ακολούθησε ένας ολόκληρος λαός διψασμένος για λύτρωση και λευτεριά.

Ο Διγενής είχε σαφέστατη επίγνωση ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ δε θα είχε παρά ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης και επιτυχίας αν δεν είχε εξασφαλίσει τη γενική αποδοχή του κόσμου. Γι’ αυτό ο αγώνας ουδέποτε υπήρξε γι αυτόν μέσο για προσωπική άνοδο αλλά μέσο ευθύνης και προσφοράς! Κατά τον ίδιο τρόπο έβλεπαν τον αγώνα και τα παλικάρια της ΕΟΚΑ και γι’ αυτό η ΕΟΚΑ ήταν «στρατιωτικά αήττητη».

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια και παρά τις διάφορες κακουχίες, την έλλειψη στρατιωτικού υλικού, τα βασανιστήρια και τις αποτρόπαιες μεθόδους εκτελέσεις των ΗΡΩΩΝ μας, από τους Άγγλους, ο Διγενής κατόρθωσε να οδηγήσει την ΕΟΚΑ σε ένα νικηφόρο αγώνα.

Η Βουλή των Ελλήνων, στις 20 Μαρτίου 1959, προήγαγε ομόφωνα τον Γεώργιο Γρίβα από αντισυνταγματάρχη σε αντιστράτηγο, του απένειμε ειδική σύνταξη, καθώς επίσης και τον τιμητικό τίτλο του «Αξίου Τέκνου της Πατρίδος», τίτλος που απονεμήθηκε πριν από αυτόν, στον ηρωικό αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η Βασιλική Ακαδημία Αθηνών απένειμε στον Γρίβα το Χρυσό Μετάλλιο, την ύψιστη τιμή απ' όσες διαθέτει, κατά την πανηγυρική της συνεδρία της 24ης Μαρτίου 1959.

1959 - ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ – ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Οι θυσίες και ο αγώνας του λαού μας κατέληξαν όμως σε μια κολοβωμένη ανεξαρτησία και στις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου που υπέγραψε η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και ο πολιτικός Αρχηγός του Αγώνα, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Με την υπογραφή, ο Διγενής υποχρεώνεται να εγκαταλείψει την Κύπρο μυστικά και να επιστρέψει στην Αθήνα, αναλογισμένος αν οι αγώνες και θυσίες του ιδίου και των παλικαριών του πήγαν εντελώς χαμένες. Κάθετα αρνητικός με τις εξελίξεις των συμφωνιών και ειδικά στο θέμα της εδαφικής έκτασης των Βρετανικών βάσεων στο νησί, αποφασίζει το 1960 να ηγηθεί πολιτικού κινήματος μετά απο παρακίνηση Ελλαδιτών πολιτικών, με την ονομασία ΚΕΑ (Κίνηση Εθνικής Αναδημιουργίας), που σκοπό είχε την ανάληψη εξουσίας της Ελλάδας και την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα οδηγούσε στη σωτήρια της Κύπρου.
Σε διάστημα μερικών μηνών εγκαταλείπει και την δεύτερη του προσπάθεια να πολιτευτεί, απογοητευμένος με όσους τον παρακίνησαν να κάνει την κίνηση αυτή.

1963 - "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" ΚΟΦΙΝΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τον Δεκέμβριο του 1963, ξεσπά στην Κύπρο η τουρκανταρσία που καταλήγει σε διακοινοτικές συγκρούσεις, με κίνδυνο το νησί να οδηγηθεί στη διχοτόμηση.
Ο Διγενής επανέρχεται στην Κύπρο των Ιούνη του 1964 και με τη συμπαράσταση του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου αναλαμβάνει την ηγεσία της νεοσύστατης ΑΣΔΑΚ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Άμυνας Κύπρου), για τη συγκρότηση της Εθνικής Φρουράς και την ανοικοδόμηση ενός αξιόλογου αμυντικού συστήματος.

Το 1967, ο Διγενής λαμβάνει διαταγές όπως η Εθνική Φρουρά κάτω από την ηγεσία του διενεργεί επιχειρήσεις εναντίον τουρκικών θυλάκων στην περιοχή Κοφίνου - Άγιου Θεοδώρου. Αν και ο ίδιος προειδοποιεί για τους κινδύνους εμπλοκής της Εθνικής Φρουράς και παρά την αντίθεση του για μια τέτοια εμπλοκή, ακολουθεί τις διαταγές που του δόθηκαν.

Ως αποτέλεσμα, η πολιτική ηγεσία του τόπου αποδέχεται την τουρκική απαίτηση για απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο και την ανάκληση του Γρίβα στην Ελλάδα.

Με την απομάκρυνση του Γρίβα απο την Κύπρο και την αποχώρηση της μεραρχίας απο το νησί, η Κύπρος μένει ανυπεράσπιστη αμυντικά και διευκολύνεται η επίτευξη των τουρκικών σχεδίων σε βάρος της.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Από το 1968 ως το 1969, ο Διγενής βρίσκεται υπό κατ΄ οίκον περιορισμό στην Αθήνα, και προετοιμάζει μυστικό αντιχουντικό κίνημα με στόχο την επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΕΟΚΑ Β'

Το καλοκαίρι του 1971, όταν οι σχέσεις του Μακαρίου με τη δικτατορία των Συνταγματαρχών είχαν ενταθεί, ο Γρίβας επιστρέφει μυστικά στην Κύπρο για να πραγματοποιήσει το σκοπό που για χρόνια αγωνιζόταν ... την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα.

Ιδρύει την Ε.Ο.Κ.Α. Β', η οποία στελεχώθηκε κυρίως από πρώην άνδρες της ΕΟΚΑ και νέους που πίστεψαν ότι με τη δυναμική δράση θα ευοδώνονταν οι προαιώνιοι πόθοι των Ελλήνων της Κύπρου.

(Το βιογραφικό του Αρχηγού από την ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ)
http://www.stoxos.gr

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

EKTAKTO: Σέρβοι κομάντος αναπτύσσονται στο Κοσσυφοπέδιο -Πύρινο πολεμικό διάγγελμα του Σέρβου προέδρου – «Σε 12 ώρες μπαίνουμε Γκρατσάνιτσα»

«Εμείς δεν έχουμε «όπλα-Κουδουνίστρες» αλλά εάν απειληθεί ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο…τότε η Σερβία θα υπερασπιστεί τους Σέρβους. Και υπάρχει η συγκατάθεση της Κυβέρνησης και του Προέδρου. Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας αποφάσισε να στείλει στρατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τ.Νίκολιτς.
«Λοιπόν, αν ο κ. επίτροπος της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν (ο οποίος είχε διαδραματίσει «σκοτεινό ρόλο» στην περίπτωση του ζητήματος των Τσάμηδων και την Ελλάδα), δήλωσε πως δεν υπάρχει μέλλον για την Σερβία στην περιοχή και ότι το μέλλον είναι η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, η Σερβία, τότε δεν έχει τίποτα να συζητήσει  με την ΕΕ. Πρόκειται για την  απάτη όλων των εποχών. Και ότι κάνει η ΕΕ είναι μια απάτη»,δήλωσε ο Νίκολιτς.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς είπε ότι  θα στείλει στρατό στο Κοσσυφοπέδιο, διότι αυτό ήταν το συμπέρασμα του σερβικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.
Ερωτηθείς αν αυτό έχει να κάνει με την προεκλογική εκστρατεία, ο Νίκολιτς δήλωσε ότι δεν θα είναι καν υποψήφιος, και ότι όταν μιλάει για την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή το κάνει επειδή ενδιαφέρεται για τη ζωή των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.
«Εάν επιτεθούν στους Σέρβους και ξεκινήσει η έξοδος και η θανάτωσή τους, η Σερβία θα παραμείνει σιωπηλή; Σε μια τέτοια Σερβία δεν θα είμαι πρόεδρος»,δήλωσε ο Νίκολιτς.
Τόνισε επίσης ότι δεν υπήρξε συμφωνία για την παρουσία αλβανικών ειδικών δυνάμεων και ότι η Σερβία θα κάνει χρήση του δικαιώματος της απόφασης 1244 και θα αποστείλει  1.000 κομάντος στο Κοσσυφοπέδιο.
«Έγινε προφορικά συμφωνία για το τρένο. Δεν παραβιάσαμε εμείς την συμφωνία και τώρα έχουμε ένα ατού στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες ενώ θα απαιτήσουμε από τον ΟΗΕ  που φρουρεί θρησκευτικά κτίρια που αποτελούν σερβική κληρονομιά να παρέχει πρόσβαση στις ένοπλες σερβικές δυνάμεις» , δήλωσε ο Νίκολιτς.

Πηγές προειδοποιούν ότι οι Αλβανοί θα προσπαθήσουν  να αμφισβητήσουν τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες με μια νέα αιματηρή σύγκρουση με τους Σέρβους.
« Έχουν επίγνωση ότι ο χρόνος τους τελειώνει και θα πρέπει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να αναλάβουν δράση οι Αλβανοί διότι την Παρασκευή ορκίζεται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες … Ωστόσο, μετά από μια σαφή προειδοποίηση των σερβικών υπηρεσιών αναμένονται ένοπλες επιθέσεις κατά των Σέρβων πολιτών . Να γνωρίζουν όμως  καλά ξέρουν ότι ο σερβικός στρατός σε λιγότερο από 12 ώρες μπορεί να είναι στην Γκρατσάνιτσα», αναφέρει πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών της Σερβίας.
Το σκηνικό στην περιοχή περιπλέκεται ακόμα πιο επικίνδυνα και αναμένονται εξελίξεις λίαν επιβαρυντικές .


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/ektakto-%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%b2%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%8d%cf%83%cf%83%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba.html#ixzz4WDaBnAJ0

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/ektakto-%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%b2%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%8d%cf%83%cf%83%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba.html#ixzz4WDa8neBW

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΤΟΝ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΞΑΝΑΜΑΖΕΨΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ...!!!

ΕΠΕΙΔΗ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2103 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ... ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ...

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΧΕ ΤΙΤΛΟ: "ΤΗΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ!!! ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ"... ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ:
Ανακοίνωση για να υπερασπιστεί την γυφτοσκοπιανή δημοσιογράφο που ήθελε να μπουκάρει στην Ελλάδα για να προωθήσει την γνωστή εχθρική προπαγάνδα, αλλά δεν τις το επέτρεψαν οι Αρχές, υπερασπίζεται το απόκομμα που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος και σήμερα κάνει κουμάντο το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Ντόρας, ο Σκυλακάκης. Διαβάστε την κατάπτυστη ανακοίνωση:
Χθες η «Οργάνωση για τα Μίντια της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης» (SEEMO), θυγατρική του «Ινστιτούτου Διεθνούς Τύπου (ΙΡΙ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δράση, κατήγγειλε την άρνηση των ελληνικών Αρχών να επιτρέψουν την είσοδο αριθμού δημοσιογράφων στη χώρα μας. Το πιο πρόσφατο κρούσμα καταγγέλλεται ότι συνέβη στις 2 Ιουνίου, με θύμα την Ιβάνα Κοστόφσκα, υπεύθυνη εξωτερικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ντνεβνικ» της ΠΓΔΜ.

Η SEEMO καταδικάζει την πρακτική των ελληνικών Αρχών, που αντιτίθεται στις αρχές της Ε.Ε. για ελευθερία της μετακίνησης και της έκφρασης του Τύπου, βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας. Καλεί την Ελλάδα να σταματήσει αυτές τις πρακτικές. Επίσης, καλεί την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης να διερευνήσουν την πολιτική της χώρας μας να αρνείται την είσοδο σε δημοσιογράφους που έχουν διαβατήρια της ΠΓΔΜ.

Ο Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δράσης Διονύσης Γουσέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι σημερινοί ζηλωτές της εθνικοφροσύνης, που νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα, ας καταλάβουν επιτέλους ότι τα ζημιώνουν, εκθέτοντας τη χώρα μας και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που τα δημοσιονομικά μας προβλήματα μας έχουν καταστήσει ευάλωτους».
http://www.stoxos.gr

ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ» ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ… ΓΟΝΕΙΣ: ΦΥΓΕΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ! ΒΙΝΤΕΟ

keratsini2
Ως γνωστόν, η μαφία χωρίζει τις πόλεις σε τομείς και κάθε τομέας ελέγχεται από διαφορετική συμμορία. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η μαφία της παρακρατικής αριστεράς, για να επιβάλλει την εντολή Σόρος για «φοίτηση» των «εμβολιασμένων προσφυγόπουλων» στα σχολεία των παιδιών μας! Έτσι, αλλού πάνε –για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες γονείς- οι συμμορίες των μαγκουροφόρων του ΠΑΜΕ κι αλλού οι αριστεριστές.
Προφανώς, το Κερατσίνι έχει «κατοχυρωθεί» στις συμμορίες των αριστεριστών, μιας και τοιούτοι εμφανίστηκαν σήμερα στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, όπου θα γινόταν «ενημέρωση» των Ελλήνων γονέων για την επικείμενη «φοίτηση» των «εμβολιασμένων προσφυγόπουλων» στο σχολείο των παιδιών τους. Η παρουσία των αριστεριστών κρίθηκε απαραίτητη από τις «Υπηρεσίες» του ξεφτιλισμένου τριτομνημονιακού ψευδοκράτους των δωσιλόγων Τσιπροκαμμένων, καθότι υπήρχαν πολλοί γονείς που αντιδρούσαν.   
Κι όταν οι γονείς τους ζήτησαν το λόγο της εκεί παρουσίας τους, οι επίστρατοι του Σόρος άρχισαν να κραυγάζουτν:  «Τα προσφυγόπουλα θα πάνε εδώ σχολείο σας αρέσει δεν σας αρέσει», «αν σας αρέσει ο Χίτλερ, σπίτια σας, αν σας αρέσει ο Λαγός να τον πάρετε σπίτι σας».
Η απάντηση των γονέων: «Φύγετε βρωμιάρηδες»!
Έλληνες γονείς, προστατεύστε τα παιδιά σας από την νεοταξίτικη μανία του σιωνιστή Σόρος! 
https://ethnikismos.net

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έπεσαν οι μάσκες στην υπόθεση του ΚΚΕ - Ύβρεις και απειλές από τους κατήγορους της Χρυσής Αυγής

????????????????????????????????????

 
Με την κατάθεση του Ιορδάνη Πουντίδη, πρώην Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο Πουντίδης ήταν ουσιαστικά ο προκάτοχος του Πουλικόγιαννη στη διοίκηση του Συνδικάτου και δήλωσε ότι έχει πάει κατηγορούμενος δεκάδες φορές για περιστατικά βίας και επεισοδίων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα στα χέρια και στα πλευρά κατά την προσπάθεια να προστατεύσει το κεφάλι του, δεν επιβεβαιώθηκε από τα ιατρικά έγγραφα του «Θριάσειου» Νοσοκομείου τα οποία δεν αναφέρουν κανέναν τραυματισμό ούτε στα χέρια ούτε στα πλευρά.
Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι είδε συντρόφους του να χτυπιούνται και να τραυματίζονται από «δολοφονικά εργαλεία με μεταλλικές απολήξεις», έπεσε σε εξόφθαλμες αντιφάσεις.
Έτσι, κατέθεσε ότι ο Βαξεβάνης είχε δήθεν τρύπα στην πλάτη από ρόπαλο με καρφιά. Από τον συγκεκριμένο μάρτυρα όμως (κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2016), δεν έχει δηλωθεί τέτοιος τραυματισμός!
Την ώρα που ο συνήγορος Βασίλειος Οπλαντζάκης υπέβαλε μία σειρά από κρίσιμες ερωτήσεις για τον βίο και την πολιτεία του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο κοινό μαζί με άτομα που εξετάστηκαν ως πολιτικώς ενάγοντες για την υπόθεση του ΚΚΕ, άρχισαν να φωνασκούν με ύβρεις και απειλές και να καταφέρονται εναντίον των συνηγόρων υπεράσπισης διαταράσσοντας τη συνεδρίαση.
Είναι  φανερό πια ότι όλο και πιο συχνά άτομα της πολιτικής αγωγής χάνουν την ψυχραιμία τους και αντιδρούν σπασμωδικά βλέποντας ότι η πορεία των καταθέσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που θα επιθυμούσαν.
 
Λίγο αργότερα μάλιστα και ο ίδιος ο Πουντίδης βγήκε εκτός εαυτού όταν οι συνήγοροι της υπεράσπισης παρουσίαζαν στοιχεία που αποδείκνυαν το ψευδές των ισχυρισμών του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Προέδρου για να συνετιστεί ο μάρτυρας.  
Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο Γεώργιος Μιχαλόλιας ρώτησε τον Πουντίδη για ποιο λόγο δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ο μάρτυρας απάντησε «θεώρησα τον τραυματισμό μου ελαφρό και δεν υπήρχε λόγος να πάω».
Ο συνήγορος του Νικόλαου Μιχαλολιάκου Δημήτρης Παπαδέλλης έκανε ερωτήσεις σχετικά με την κατηγορία σε βάρος των Βουλευτών και ειδικότερα αν έχει να πει κάτι για εντολή της ηγεσίας του κόμματος για να χτυπήσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν έχει να καταθέσει κάποιο πραγματικό περιστατικό και γνωρίζει απλά όσα άκουσε από τα ΜΜΕ.
Επίσης, τον ρώτησε αν όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζει να υπήρξε η οποιαδήποτε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για έκνομες πράξεις κατά του ΚΚΕ, των κομμουνιστών κλπ.
Στο σημείο εκείνο, ο Πουντίδης άρχισε να αναπτύσσει τις γνωστές θεωρίες περί «ναζιστικής ιδεολογίας», τελικά όμως απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάποιο συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό. 
Η επόμενη συνεδρίαση είναι αύριο Παρασκευή στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Οριστικό το Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο

Οριστικό το Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο
Η ευρωσκεπτικίστρια πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι υποστήριξε σθεναρά το Brexit στην ομιλία της την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017
Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε χθες ξεκάθαρα και σθεναρά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει πια την τροχιά που θα οδηγήσει τελικώς σε μια πλήρη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Βrexit). Αναλυτικά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα προβεί στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό σημαίνει ότι η Μεγάλη Βρετανία θα αποσχιστεί πλήρως από την επιρροή των Βρυξελών και θα αποχωρήσει πλήρως από την Κοινή Αγορά.
Η συγκεκριμένη ομιλία θεωρείται εξαιρετικώς σημαίνουσα επειδή ακριβώς ξεδιπλώνει το όραμα της ηγέτιδας του συντηρητικού κόμματος για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου έκτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Τερέζα Μέι τοποθετήθηκε σχετικά με την μελλοντική στρατηγική της Γηραιάς Αλβιόνας εκτός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως χρησιμοποιώντας μια λίστα από κομβικά θέματα. Από αυτά ενδιαφέρον και για την Ελλάδα έχουν ως εξής:
1. Επιβεβαίωση. Η βρετανική κυβέρνηση θα παρέχει σίγουρες απαντήσεις σχετικά με την διαδικασία του Brexit όπου αυτό είναι εφικτό. Για παράδειγμα η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι οι τελικές σχετικές αποφάσεις για το Βrexit θα μεταβούν προς ψήφιση και επικύρωση από το βρετανικό κοινοβούλιο.
2. Νομική Αυτοτέλεια. Μετά το Brexit οι νόμοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα διέπονται από τα αντίστοιχα κέντρα εξουσίας του Γουέστμινστερ για την Αγγλία, του Εδιμβούργου για την Σκωτία, του Κάρντιφ για την Ουαλία και του Μπέλφαστ για την Βόρειο Ιρλανδία.
3. Μεταναστευτικός Έλεγχος. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιθυμεί την μετανάστευση προσώπων στην επικράτεια του, τα οποία όμως θα έχουν αυξημένες επαγγελματικές δεξιότητες, θα είναι νομοταγή και θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
4. Πλήρης αποχώρηση από την Κοινή Αγορά και την Τελωνειακή Ένωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ελεύθερο πια να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες και με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με όλο τον κόσμο βάσει των δικών του συμφερόντων. Για παράδειγμα μια απαγόρευση για εμπορικές συναλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ρωσία δεν θα μπορεί πια να δεσμεύει το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπροσθέτως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνάψει δυνατές εμπορικές σχέσεις με την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.
5. Παύση πληρωμών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι υποχρεωμένο πια στην υποχρεωτική συνεισφορά υπέρ του προϋπολογισμού της ΕΕ, αλλά θα μπορεί να επιλέγει την συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα αποδεικνύονται ότι έχουν αξία για τα συμφέροντα του.
5. Ενίσχυση της Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η μεγάλη δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το εκπαιδευτικό του σύστημα που είναι προσανατολισμένο προς της αγορά εργασίας με έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη.
6. Μετάβαση προς το Brexit με τον βρετανικό ρυθμό. Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι δεν επιθυμεί μεν μια απροσδιόριστη αιώνια μετάβαση προς το Brexit, αλλά ο ρυθμός της μετάβασης θα κρίνεται από τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό σημαίνει την πρόβλεψη της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση της εργασιακής ροής και επιχειρησιακής συνέχειας των βρετανικών επιχειρήσεων σχετικά με τις συναλλαγές τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμπερασματικά η όλη διαδικασία του Brexit είναι εξαιρετικά σημαντική για μια μελλοντική επιθυμία της Ελλάδος να αποτινάξει τα δεσμά των Βρυξελλών και να μεταβεί σε μια διαδικασία Grexit. Τα βασικά βήματα της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν οριστεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και ο χρόνος εφαρμογής τους στην Ελλάδα εξαρτάται πια μόνο και μόνο από την αντοχή του Ελληνικού λαού στο υπάρχον κλεπτοκρατικό τόξο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
http://www.xryshaygh.com

Απειλεί με πόλεμο η Τουρκία: «Η Κύπρος είναι τουρκική - Θα χυθεί αίμα»

Απειλεί με πόλεμο η Τουρκία: «Η Κύπρος είναι τουρκική - Θα χυθεί αίμα»
Πιο προκλητικοί από ποτέ είναι οι τούρκοι, μετά από την «επιτυχημένη» σύνοδο της Γενεύης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που λένε ότι κατάφεραν να παρακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη, αφού υποχωρήσαμε στα θελήματα της τουρκικής πλευράς για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης.
Για όσους ακόμα ονειροβατούν βλέποντας θετικές ρητορικές εκ μέρους της Άγκυρας, μη κατανοώντας ποιους έχουμε απέναντι μας, θα πρέπει να διαβάσουν τις δηλώσεις του σύμβουλου του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, και πρώην δημοσιογράφου σε τηλεοπτική εκπομπή στο κρατικό κανάλι TRT, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό, εκφράζοντας -ως συνήθως- τις ακραίες απόψεις του.
Ο Μπουλούτ υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι τουρκική και έχουν δώσει το αίμα τους γι’ αυτήν πολλοί ήρωες. «Πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωές μας την πήραμε. Εάν κάποια χώρα της Ε.Ε. θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει.
Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο, την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων μας, τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα. Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της Ε.Ε., ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία. Κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων θα το δώσουμε μόνο με αντάλλαγμα αίμα», είπε.
Και συνεχίζοντας το ντελίριό του: «Δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωές μας. Η Κύπρος είναι χώμα τουρκικό και, αν δεν πεθάνουμε όλοι μας, η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι χώμα τουρκικό. Όποιος ονειρεύεται την Κύπρο, θα σπάσει τα μούτρα του, αυτό είναι το μόνο βέβαιο», είπε χαρακτηριστικά.
«Στην προσπάθεια να κατακτηθεί η Τουρκία, αυτοί που ονειρεύονται να τερματίσουν την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και του λάβαρου στην Κύπρο το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη και το σύμβολο της ύπαρξης μας στη Μεσόγειο θα απογοητευτούν. Αν έχετε τη δύναμη και το θάρρος, μπορείτε πληρώνοντας το τίμημα να πάρετε την Κύπρο που πληρώσαμε με το αίμα του κάθε ήρωά μας», δήλωσε εμφαντικά.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις λίγο νωρίτερα στο ίδιο κανάλι του Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε ότι τον λύπησε που ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι αν μπει όλη η Κύπρος στην Ε.Ε. θα ωφελήσει και την Τουρκία. «Η τουρκική Δημοκρατία έχει ΑΕΠ σήμερα κοντά στο ένα τρις και διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην Ε.Ε.».
Εξάλλου, όπως είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ, «ποιον ωφελεί η ‘ΤΔΒΚ’ να γίνει μέλος με το νησί της Κύπρου της Ε.Ε. και οι Τούρκοι να πηγαίνουν στην Κύπρο με βίζα Σένγκεν; Η Ε.Ε. δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στους Τούρκους, δεν κράτησε το λόγο της για την κατάργηση της βίζας, δεν τήρησε καμία υπόσχεσή της που έδωσε στην Τελωνειακή Ένωση. Δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή της για οικονομική βοήθεια και επιπλέον έχει δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες όπως το ΡΚΚ και τη FETÖ. “Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην Ε.Ε.», είπε.
Και συνέχισε λέγοντας: «Το να συμμετάσχει στην Ε.Ε. η ‘ΤΔΒΚ’ της Κύπρου που είναι ένα σημαντικό νησί για την Τουρκία, να ανακατευτεί δηλαδή μέσα σε μια ζύμη, είναι απαράδεκτο και ειδικά να παραδοθεί η τουρκική ύπαρξη στην βρετανική ηγεμονία. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια τέτοια συμφωνία. Επομένως μόνο τους εαυτούς τους ξεγελούν όσοι πιστεύουν με εγγλέζικα μυαλά και μυαλά Ε.Ε. ότι εξαπατούν την Τουρκία και θα φέρουν αυτό το παιχνίδι που συνεχίζεται εδώ και αιώνες σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα».
Το ερώτημα είναι αν κάποιοι στην Κύπρο ακούν ή κωφεύουν ετσιθελικά βλέποντας θετικές ρητορικές εκ μέρους της Άγκυρας και ιστορικές ευκαιρίες για δήθεν λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που θα υποθηκεύει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού στην Τουρκία, αφού θα είναι κυρίαρχοι στον Βορρά και συγκυρίαρχοι στον Νότο.
Ε.ΛΑ.Μ

Η Χρυσή Αυγή μήνυσε τους συκοφάντες - Κρύβονται για να αποφύγουν την αυτόφωρη σύλληψη

Η Χρυσή Αυγή μήνυσε τους συκοφάντες - Κρύβονται για να αποφύγουν την αυτόφωρη σύλληψη
Ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά της παρουσιάστριας Τατιάνα Στεφανίδου για συκοφαντική δυσφήμηση.
Στις τελευταίες εκπομπές της Στεφανίδου στο κανάλι "Ε" όπου παρουσιάστηκε το θέμα με την παρέμβαση του Συναγωνιστή Λαγού στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος στο πλευρό των Γονέων που αντιδρούν στην ένταξη παιδιών λαθρομεταναστών στο σχολείο, έγινε σωρεία ψευδών και συκοφαντικών αναφορών.
Παρόλο που υπάρχουν αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής εκεί ήταν ειρηνική και ότι σε κανένα σημείο δεν υπήρξε συμπλοκή, η εκπομπή αναπαρήγαγε τις συκοφαντίες περί ξυλοδαρμού (!) δασκάλων και γονιών από μερίδα Χρυσαυγιτών ή ακόμα και από τον ίδιο τον βουλευτή.
Αυτήν την στιγμή οι αστυνομικές Αρχές έχουν κινηθεί για να φέρουν την παρουσιάστρια ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά αυτή κρύβεται για να αποφύγει την σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου.
http://www.xryshaygh.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ... ΟΧΙ ΣΤΗ «ΛΥΣΗ» ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΤΖΙΑΣ
Την ανάγκη αποχώρησης του τουρκικού στρατού κατοχής με συνεχή ροή, μία μεγάλη αποχώρηση την πρώτη εβδομάδα και συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της Διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη.
Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι πρότεινε να μπει αυτό το σχέδιο «υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ, να υπάρξει μια ειδική ομάδα που να καταγράψει με ακρίβεια το μέγεθος του τουρκικού στρατού, αλλά και της ΕΛΔΥΚ- δεν έχουμε καμία αντίρρηση-, τον οπλισμό που έχει και τον τύπο του οπλισμού και να μπορεί αυτή η ομάδα κατόπιν - ο ΟΑΣΕ και ο ΟΗΕ έχουν μεγάλες εμπειρίες - να καταγράφει τη ροή αποχώρησης αυτών των ομάδων».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται ότι θα συναντηθούν και πάλι στη Γενεύη οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είδηση η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΗΕ στο πνεύμα της θετικής κατεύθυνσης για την προώθηση της λύσης του Κυπριακού.

«Πιθανολογώ με όσα έχουν δείξει οι συζητήσεις μέχρι τώρα, ότι θα επιβεβαιωθεί η καταρχάς συμφωνία μας για τη δημιουργία μιας ομάδας με ειδικούς οι οποίοι θα ετοιμάσουν έναν κατάλογο ερωτήσεων, στη βάση του οποίου θα γίνει στις 23 του Γενάρη συνάντηση των ΥΠΕΞ με βάση αυτά τα ερωτήματα», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι επικεφαλής από την πλευρά του ελληνικού ΥΠΕΞ θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Εστιάζοντας περαιτέρω στις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της Διάσκεψης, τόνισε ότι το κεντρικό πρόβλημα ως προς την απόκλιση απόψεων είναι το ζήτημα των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, τονίζοντας την ανάγκη κατάργησης του καθεστώτος αυτού.

«Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε να φτιαχτεί -μια πιθανότητα είναι αυτή- μια διεθνής ομάδα που να παρατηρεί και να κάνει υπό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκθέσεις για το πώς θα πηγαίνει η υλοποίηση των αποφάσεων», τόνισε ο κ. Κοτζιάς και επισήμανε ότι «είναι φανερό ότι η δική μας πλευρά δεν θέλει παρεμβατικά δικαιώματα, και θέλει αποχώρηση του στρατού».
http://www.stoxos.gr

ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»... ΒΡΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ...!!!


Το PBDNJ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ) και η οργάνωση ‘Ομόνοια’ σε δήλωσή τους καταγγέλλουν την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από την έδρα τους στους Αγίους Σαράντα.
«Η οργάνωση Ομόνοια αναφέρει ότι για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο από άγνωστους, αφαιρέθηκε η ελληνική σημαία από τα γραφεία τους στην πόλη των Αγίων Σαράντα», γράφει η «shqiptarja.com».

Σύμφωνα με την ‘Ομόνοια’ αυτή η ενέργεια προκαλεί τα αισθήματα των Ελλήνων και κάθε πολίτη που πιστεύει σε έναν υγιή τρόπο και απευθύνει έκκληση στη δικαιοσύνη.

«Σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι αφαίρεσαν την ελληνική σημαία
Για τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους, άγνωστοι βεβηλώνουν την ελληνική σημαία στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», στους Αγίους Σαράντα.

H προσβολή του εθνικού μας συμβούλου, προκαλεί τα αισθήματα όλων των Ελλήνων και του κάθε υγιώς σκεπτόμενου πολίτη.

Καλούμε τις αλβανικές αρχές να δείξουν την δέουσα ευαισθησία ώστε να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στην δικαιοσύνη» γράφει η ανακοίνωση της ‘Ομόνοιας’. The Hellenic Information Team



Κυπριακό: Ο χάρτης της προδοσίας, οι τουρκικές προκλήσεις και ο Πρόεδρος που έγινε… κοινοτάρχης!

Κυπριακό: Ο χάρτης της προδοσίας, οι τουρκικές προκλήσεις και ο Πρόεδρος που έγινε… κοινοτάρχης!
Παραχώρησαν την γη μας με την κατάθεση χαρτών! Παρουσιάζουν ως μεγάλη επιτυχία την κατάθεση χαρτών, η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική ομάδα, ο οποίος επιλέχθηκε μετά από διαβούλευση μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ.
Ο χάρτης περιλαμβάνει ποσοστό εδάφους και ποσοστό ακτογραμμής υπό τ/κ διοίκηση, περιοχές υπό ειδικό καθεστώς και επιστροφή σχεδόν 50% των προσφύγων. Αποδεχόμαστε δηλαδή ότι οι μισοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία, παραχωρούμε δια παντός τα εδάφη μας και όλα αυτά με την υπογραφή της Κυβέρνησης και υπό την απαθή θέαση των συνταξιδιωτών της που είναι συνυπεύθυνοι.
Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν επιτέλους, ότι στην Κύπρο το 37% της γης μας δεν είναι υπό τ/κ διοίκηση, αλλά εδώ και 42 χρόνια κατέχεται παράνομα, όπως αναφέρουν και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία καταλύουμε με την κατάθεση χαρτών.
Κλείνοντας, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την κίνηση της Θεοχάρους, που ψάχνει τρόπο να φύγει από την Γενεύη, αποδεικνύοντας πέρα πάσης αμφιβολίας ότι μοναδική φωνή αντιπολίτευσης είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και πόσο δίκαιο είχαμε για την μη μετάβαση μας εκεί.

Συνεχίζουν οι προκλήσεις: Το ψευδοκράτος δέσμευσε περιοχές FIR Λευκωσίας. Σε προκλητικές παράνομες δεσμεύσεις περιοχών την ίδια ημέρα που, υποτίθεται, δοκιμαζόταν στη Γενεύη η «καλή διάθεση» της τουρκικής πλευράς για λύση του Κυπριακού προχώρησε το ψευδοκράτος εντός του FIR Λευκωσίας για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας.
Οι παράνομες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το ψευδοκράτος ουσιαστικά έρχονται να υπενθυμίσουν τη διεκδίκηση της τουρκοκυπριακής πλευράς για ύπαρξη υποτιθέμενου διαφορετικού εναέριου χώρου και άσκηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων από το ψευδοκράτος. Θέματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, που υπεισέρχονται και στις διαπραγματεύσεις όπου μεταξύ των αρμοδιοτήτων των δύο συνιστώντων κρατιδίων επιδιώκεται από τουρκοκυπριακής πλευράς να υπάρχει διαφορετικό… FIR!

Με τη «ΝΟΤΑΜ Ν003/17 το ψευδοκράτος δεσμεύει παράνομα περιοχές για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας σήμερα κλείνοντας την περιοχή για πτήσεις άλλων αεροσκαφών, ενώ με τη «ΝΟΤΑΜ Ν004/17» δεσμεύει επίσης περιοχές για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας στις 26 Ιανουαρίου. Με τη «ΝΟΤΑΜ» Ν0002/17 το ψευδοκράτος και ο παράνομος πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Ερκάν είχαν αναγγείλει για σήμερα και είχαν δεσμεύσει περιοχή για τη διεξαγωγή άσκησης SAR (Έρευνας και Διάσωσης) με την πρωτότυπη αναφορά σε «συμβουλευτικό Εναέριο Χώρο στα Διεθνή Ύδατα και Διεθνή Εναέριο χώρο της Μεσογείου».
Το παράνομο αεροδρόμιο αναφέρει μάλιστα ότι στην άσκηση τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να πετούν με VFR και να έχουν διαρκώς αναμμένα τα φώτα πορείας, ενώ συστήνεται στα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση να μην πετούν στη συγκεκριμένη περιοχή… Η Λευκωσία αντέδρασε με τη ΝΟΤΑΜ Α0016/17 αναφέροντας ότι σύμφωνα με «πληροφορίες η τουρκική αεροπορία θα κάνει ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας.
Η διεξαγωγή της άσκησης δεν έχει συντονισθεί με τις κυπριακές Αρχές που είναι οι μόνες υπεύθυνες για να εκδίδουν ενημερώσεις σχετικά με το FIR Λευκωσίας και καλεί όλους τους πιλότους να έχουν αυξημένη προσοχή και να κρατούν διαρκή επαφή μέσω των ραδιοσυχνοτήτων του NICOSIA ACC. Και δυστυχώς όσο και αν τονίζει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αφού κυβέρνηση και αντιπολίτευση παραμένουν στην διάσκεψη της Γενεύης. ΑΙΣΧΟΣ. Πραγματικά, τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε για να αντιδράσουμε;
Ο Πρόεδρος έγινε κοινοτάρχης για άλλη μια φορά.

Οι Αναστασιάδης και Ακιντζί δεν αναφέρονται με την ιδιότητά τους στη Διάσκεψη. Αναφέρονται απλά ως «εξοχότατοι», όπως και όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι. Δηλαδή για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει υποβαθμιστεί σε κοινοτάρχη και έχει αναβαθμίσει με την ανοχή του το ψευδοκράτος σε ισότιμο συνομιλητή με ένα Πρόεδρο ενός νόμιμου κράτους.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Γενεύη, στην παρουσία της αντιπολίτευσης που τον συνοδεύουν. Όλοι έχουν ενδώσει και είναι συνένοχοι.
Μετά πώς περιμένουν από τον διεθνή παράγοντα να προστατεύσει τα δίκαια μας και πώς μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις; ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ!
Ρεπορτάζ του ΡΙΚ για την εκδήλωση του ΕΛΑΜ κατά της Ομοσπονδίας
elamcy.com 

Η επιστολή του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, οι «δημοκράτες» του Τύπου και η Ελλάδα που ξυπνά!

Η επιστολή του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, οι «δημοκράτες» του Τύπου και η Ελλάδα που ξυπνά!
Μια επιστολή του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρκούσε για να καταδείξει την βαθιά υποκρισία του λεγόμενου «δημοκρατικού» τόξου στο ζήτημα της τήρησης των συνταγματικών κανόνων και παράλληλα τον βρώμικο ρόλο των χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται ως θεματοφύλακες του πολιτεύματος ενώ στην ουσία είναι οι νεκροθάφτες του!
Με την εν λόγω επιστολή, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θέση του Κινήματος επί του Κυπριακού ζητήματος, κίνηση η οποία καθίστατο επιβεβλημένη μετά την αντισυνταγματική απόφαση Τσίπρα να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Αρχηγού της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας. Ακόμη χειρότερα, ο μνημονιακός πρωθυπουργός είχε το θράσος να δηλώσει προς τον ΠτΔ πως «μετά τις συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς διαπιστώνεται ένα κλίμα συναίνεσης» πάνω στην ακολουθούμενη πορεία των διαπραγματεύσεων!
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα «δημοκρατικά» μέσα εξαπάτησης και όχι ενημέρωσης, έθαψαν την συγκεκριμένη επιστολή για τον ίδιο ακριβώς λόγο που απέκρυψαν από την κοινή γνώμη το κατάπτυστο ψεύδος Τσίπρα περί κλίματος συναίνεσης μετά τη συνάντησή του και την ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών.
Ουσιαστικά, μέσω της επιστολής του, ο Αρχηγός του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος ξεσκέπασε τόσο τον μαέστρο (πρωθυπουργό) όσο και την θλιβερή ορχήστρα («αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι) της υποδούλωσης και του ξεπουλήματος της Πατρίδος μας!
Αξίζει όμως, να παραθέσουμε αυτούσια τα σχόλια συμπατριωτών μας, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στο protothema.gr, το οποίο σήμερα το πρωί και ώρα 7 (!) ανήρτησε την είδηση της επιστολής του Νικόλαου Μιχαλολιάκου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Φασίστες είναι αυτοί που απέκλεισαν το τρίτο πολιτικό κόμμα του κοινοβουλίου από τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό. Επειδή εγώ μου αρέσει να διαβάζω, κάπου έχω διαβάσει ότι επί εποχής του ανένδοτου αγώνα του γέρου Παπανδρέου (δυστυχώς χρόνια η οικογένεια αυτή ταλαιπωρεί τη χώρα) ο βασιλεύς είχε καλέσει το συμβούλιο του στέμματος και είχανε προσκληθεί όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου εκτός της ΕΔΑ, δηλαδή του κομμουνιστικού κόμματος που το αντικαθιστούσε με το τίτλο αυτό. Τότε όλοι είχαν καταφερθεί κατά του Κωνσταντίνου και με το δίκιο τους, σήμερα το θεώρησαν φυσιολογικό. Τόση δημοκρατία έχουμε».
«Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης καθενός εξ ημών, υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ νουνεχής (και, φυσικά, μη έχων την "ιδιότητα" του κομματικού εγκάθετου - τρολ) που να διαφωνεί επί της λογικής και της ουσίας της επιστολής του Μιχαλολιάκου; Αν η απάντηση είναι “ναι, υπάρχει”, τότε είμαστε πραγματικά άξιοι του μαύρου παρόντος και του ανύπαρκτου μέλλοντός μας»!
«Οι "Δημοκράτες" de facto αποκλείουν ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα, από όλες τις... εκδηλώσεις της "Δημοκρατίας"! Ευτυχώς, προς το παρόν, επιτρέπεται η είσοδος στη Βουλή των εκπροσώπων αυτού του κόμματος»!
«Μια χαρά τα λέει ο Μιχαλολιάκος. Ποιος μιλάει εξ ονόματος όλων χωρίς να συμπεριλάβει μερικούς. Ο πρωθυπουργός της χώρας! Εκεί καταντήσαμε να κάνει μαθήματα δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή. Όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ενώθηκε σαν μια γροθιά για να μην χάσει τα προνόμια. Το έχω ξαναγράψει: το παιχνίδι παίζεται στις γαλλικές εκλογές και στο ποσοστό της Λεπέν. Για να προλάβω μερικούς μέχρι σήμερα μου ήταν αντιπαθής ο Μιχαλολιάκος. Αύριο δεν ξέρω...».
«Δεν ψήφισα ούτε πρόκειται να ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό είναι ο ορισμός της πολιτικής αλητείας».
«ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ; (…) ΠΩΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ'' ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ''ΦΙΜΩΣΑΤΕ''»;
«Ο Ερντογάν της Ελλάδος αποφασίζει ποιους θα ενημερώσει και με ποιους θα συναντηθεί για τα προβλήματα, να χαιρόμαστε τον "δημοκράτη" Αλέξη».
Καθίσταται σαφές ότι η πολιτικο-δημοσιογραφική συνωμοσία σιωπής και φίμωσης της Χρυσής Αυγής έχει αποτύχει οικτρά και έχει αποτύχει διότι η Ελλάδα ξυπνά! Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας των Ελλήνων μπορεί να συνεχίσουν τις βρώμικες και προπαντός αντισυνταγματικές τους μεθοδεύσεις, το τελικό αποτέλεσμα όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει: Η Χρυσή Αυγή θα νικήσει!
http://www.xryshaygh.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ;

tromokratiko-xtupima
Γράφει ο Αντίοχος
Ως γνωστόν, για πολλοστή φορά, οι αστυνομικοί που φρουρούν τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγιναν στόχος τρομοκρατών – αυτή τη φορά όχι με βόμβες μολότοφ, αλλά με ριπές από καλάσνικοφ.
Εκείνο όμως που δεν είναι γνωστό, είναι ότι ο κόκκινος τρομοκράτης έφυγε σαν κύριος μετά την πράξη του, αφού δεν τον κατεδίωξε κανένας αστυνομικός!
Τυχαίο; Δε νομίζω!
Γιατί άραγε οι «αρχές» (δηλαδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ), αρνούνται πεισματικά να βάλουν συμπληρωματική αστυνομική δύναμη κοντά στο συγκεκριμένο σημείο (αθέατη, μέσα σε 1-2 βανάκια), ώστε να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν τους δράστες των –πολύ συχνών- επιθέσεων που δέχονται εκεί οι αστυνομικοί; Τόσο δύσκολο είναι ή…
(ΥΓ): Αλήθεια, ερευνήθηκαν μετά την τρομοκρατική ενέργεια οι χώροι των τριών καταλήψεων που βρίσκονται εκεί κοντά και όσοι βρίσκονταν μέσα σ’ αυτούς; Και αν όχι, γιατί;  
https://ethnikismos.net

700.000.000 ευρω διαχειρίστηκαν οι ΜΚΟ για τους πρόσφυγες... ιδού το αποτέλεσμα!

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και επίταξη ξενοδοχείων για φιλοξενία μεταναστών!

100117 LESVOSΗ κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει σχετικά με το “προσφυγικό” και οι κυβερνώντες που έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα των ιδεοληψιών της με κάθε μέσο. Όπως έγινε γνωστό σήμερα θα φτάσει στο νησί το αρματαγωγό «Λέσβος» του ΠΝ,  προκειμένου να “φιλοξενήσει” περίπου 1000 πρόσφυγες.
Επίσης, σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάννης Μουζάλας απεκάλυψε ότι σκέφτεται ακόμη και την επίταξη ξενοδοχειακών μονάδων νησιών του Αιγαίου ώστε και εκεί να στεγαστούν οι “παράτυποι”. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Η επίταξη είναι ένα όπλο που σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε έχει νομικά ζητήματα να λυθούν». Τα ξενοδοχεία που φέτος γνώρισαν πτώση στη προσέλευση τουριστών θα γεμίσουν από “παράτυπους” λόγω του συνδυασμού ιδεοληψίας και ανικανότητας που εκφράζει τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και πρακτικές. Ασφαλώς προχώρησε και στην αυτοκριτική του, αλλά δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη τοπική αυτοδιοίκηση για τις διαφωνίες που έχει κατά καιρούς εκφράσει.
Και τι άλλο ακόμη θα κάνει η κυβέρνηση αφού έφτασε στο σημείο να στέλνει πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού ώστε να γίνει ξενώνας για μετανάστες. Η αποστολή του δοξασμένου Πολεμικού Ναυτικού είναι να αποτρέπει τον οποιονδήποτε προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα μας, όχι να τον φιλοξενεί. Ασφαλώς  κονδύλια υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μειωθεί κατά πολύ, αλλά λεφτά πάντα υπάρχουν όταν εξυπηρετούν το διεθνιστικό καθήκον της κυβέρνησης.
Άρα έχουμε σήμερα πλοίο του πολεμικού μας στόλου να φιλοξενήσει μετανάστες, ξενοδοχεία των οποίων σχεδιάζεται η επίταξη για τον ίδιο σκοπό και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι ακόμη θα κάνουν οι πολιτικοί ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε..
http://www.elkosmos.gr

Η κληρονομιά του “δημοκράτη” Ομπάμα: Πόλεμοι στο εξωτερικό και κοινωνική ανισότητα στο εσωτερικό

Η κληρονομιά του “δημοκράτη” Ομπάμα: Πόλεμοι στο εξωτερικό και κοινωνική ανισότητα στο εσωτερικό
Θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χώρος από αυτόν που μπορούμε να διαθέσουμε στην ιστοσελίδα μας για να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στην κληρονομιά του αποχωρούντος προέδρου Ομπάμα. Παρ’ όλα αυτά θα επιχειρήσουμε μια αντικειμενική εκτίμηση των πεπραγμένων του στην οκταετή του θητεία, πεπραγμένα που αφορούν τα ακόλουθα δυο στοιχεία.
Πόλεμοι
Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ο οποίος και στις δυο περιόδους της θητείας του βρισκόταν σε διαρκή πόλεμο με κάποια χώρα, χώρα που ουδέποτε έβλαψε ή απείλησε τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Οι πόλεμοι αυτοί περιλαμβάνουν την κατοχή και τον βομβαρδισμό του Αφγανιστάν και του Ιράκ, τον βομβαρδισμό της Λιβύης, την εισβολή στην Σομαλία, τον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας και την υποστήριξη των Σαουδαράβων στον πόλεμο της Υεμένης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου, το 2016 οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε 138 χώρες ανά τον κόσμο, τουτέστιν στο 70% των χωρών του πλανήτη.
Οι πόλεμοι του Ομπάμα έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους, ενώ περίπου 3 εκατ. άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκαλώντας την μεγαλύτερη προσφυγική καταστροφή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα με αναρτήσεις μας ότι αυτοί οι πόλεμοι και η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ουδόλως είναι τυχαία γεγονότα, αλλά βασίζονται ξεκάθαρα στην πολιτική του διεθνούς Σιωνισμού, τουτέστιν στην πολιτική των αφεντικών του Ομπάμα.
Κοινωνική ανισότητα
Ο Ομπάμα ανέλαβε την εξουσία το 2008 με στόχο να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των πατρώνων του. Από την ανάληψη των καθηκόντων του τα κέρδη των ως επί το πλείστον σιωνιστικών συμφερόντων εταιριών αυξήθηκαν από 671 δισ. δολάρια το 2008 στα 1,636 τρισ. το 2016, ενώ οι περιουσίες των 400 πλουσιότερων Αμερικανών αυξήθηκαν από 1,57 τρισ. στα 2,4 τρισ. δολάρια. Όμως την ίδια περίοδο 2008-2016 η ανεργία στις ΗΠΑ αυξήθηκε, καθώς οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ήταν θέσεις προσωρινής ή μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με μελέτη των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Πρίνστον. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την διάρκεια της θητείας του χρεοκόπησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.
Όσον αφορά δε το περίφημο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης για μη ασφαλισμένους «Obama care», το τελικό αποτέλεσμα ήταν η μετατόπιση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης από τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος στους μεμονωμένους ασφαλισμένους, καθώς αυτοί αναγκάστηκαν να πληρώνουν εξωπραγματικές εισφορές για να λειτουργήσει  αυτό το σύστημα.
Οι «δημοκράτες» θαυμαστές του Ομπάμα, όπως η οικογένεια Μητσοτάκη, ο Τσίπρας και σχεδόν όλο το «συνταγματικό» κατεστημένο της Βουλής των Ελλήνων, μπορούν λοιπόν να είναι υπερήφανοι για την κληρονομιά που τους άφησε ο καθοδηγητής τους. Η «αλλαγή» που υποσχέθηκε ο Ομπάμα ερχόμενος στην εξουσία το 2008 προφανώς και δεν αφορούσε το φαιό της επιδερμίδας του, αλλά ουδόλως αφορούσε και την αλλαγή στην επί δεκαετίες εφαρμοζόμενη σιωνιστική πολιτική της Ουάσιγκτον στο εξωτερικό και εσωτερικό. Για δε τους Αφροαμερικανούς αποδείχθηκε περίτρανα ότι η κοινωνική ανισότητα στις ΗΠΑ δεν είναι θέμα φυλετικό, αλλιώς το πρόβλημα τους θα το είχε λύσει η θητεία Ομπάμα, αλλά η κοινωνική κατηγοριοποίηση και η επιλογή εξουσίας.
Η πραγματική κληρονομιά του Ομπάμα είναι η βαθιά κοινωνική κρίση στο εσωτερικό της χώρας του και οι αιματηροί πόλεμοι στο εξωτερικό, περιλαμβανομένης και της υποστήριξης των κανιβάλων ισλαμιστών ανά τον κόσμο.
Γ. Λιναρδής
http://www.xryshaygh.com