Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ: ΑΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

Φοβερές αποκαλύψεις για το πόσο άφιλος και ρουφιάνος υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου περιέχει η πρώτη βιογραφία του μεγάλου Ελληνο-Γάλλου διανοητή Κορνήλιου Καστοριάδη (1922-1997) που κυκλοφορεί τις προσεχείς ημέρες. Την έχει γράψει ο Γάλλος ιστορικός Φρανσουά Ντός, έχει τίτλο «Καστοριάδης, μία ζωή» και αναμένεται να προκαλέσει πανικό στο ευαγές κτήριο της Χαριλάου Τρικούπη όπου στεγάζεται ακόμη το κλεφτο-Πασόκ…
Η μικρή κόρη του Καστοριάδη, η 33χρονη Κυβέλη, έδωσε σχετική συνέντευξη στο «Έθνος» της περασμένης Κυριακής, αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί στην ουσία του βιογραφίας του πατέρα της, από την οποία – άλλωστε – έχει διαβάσει μόνο τα δύο πρώτα κεφάλαια… Ωστόσο, από το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Έθνος» προκύπτει ότι ο Καστοριάδης ήταν συμφοιτητής του Ανδρέα Παπανδρέου στην Νομική Αθηνών αν και 3 χρόνια νεώτερος, διότι ήταν παιδί – θαύμα και μπήκε στο Πανεπιστήμιο 16 ετών. Ηδη από το 1937, ο Καστοριάδης εντάχθηκε στη νεολαία του ΚΚΕ. Λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνέβη ένα περιστατικό που έμεινε ζωντανό στη μνήμη του Καστοριάδη: Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που εξέδιδε με φίλους του ένα τροτσκιστικό έντυπο, συνελήφθη. Είτε ο Παπανδρέου (όπως ισχυριζόταν ο Καστοριάδης και κατήγγειλε μ΄ επιστολή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» παραμονές των εκλογών του 1985) τον κατέδωσε στην Ασφάλεια ως τροτσκιστή και αναγνώστη της εφημερίδας του, είτε βρέθηκε πάνω στον Παπανδρέου κάποιος κατάλογος αποδεκτών της εφημερίδας του. Γεγονός, πάντως, που οδήγησε σε νέα σύλληψη του Καστοριάδη από την Ασφάλεια (όπου είχε τον κωδικό «Γλόμπος»), αλλά πάλι χωρίς σοβαρές συνέπειες. Αντιθέτως ο Παπανδρέου αναγκάστηκε να φύγει κακήν - κακώς στις ΗΠΑ. Ο Καστοριάδης επαναλάμβανε έκτοτε διαρκώς ότι ο Ανδρέας ήταν ρουφιάνος και πούλησε τους συντρόφους του!..
ΕΠΙΣΗΣ, ο Καστοριάδης διηγείται πολλές λεπτομέρειες για τον κάκιστο χαρακτήρα του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: Στις φοιτητικές παρέες ο Ανδρέας φερόταν αλαζονικά, περιφρονούσε τους άλλους και έχει μείνει ιστορικός ο τρόπος που ο έφαγε ολόκληρο το πανάκριβο ψάρι που παρήγγειλε η συντροφιά των φοιτητών σε ψαροταβέρνα της Αθήνας: Μόλις το έφερε ο σερβιτόρος, έφτυσε πάνω στο ψάρι δήθεν τυχαία, με αποτέλεσμα οι άλλοι να σιχαθούν και να αναγουλιάσουν. Ουδείς από την παρέα θέλησε να δοκιμάσει έστω και έναν μεζέ από το ψάρι, αλλά στο τέλος πλήρωσαν όλοι ίδια χρήματα για την παραγγελία!.. Αυτός ήταν ο καταστροφέας της Ελλάδος, Ανδρέας Παπανδρέου, ο γιός της Πολωνο-Εβραίας Σοφίας Μινέϊκο…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014)

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ!ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΓΑΒΑΛΑΣ!

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του Γιώργη Καρατζαφέρη, στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να κλέψει ψήφους από την Χρυσή Αυγή... Όπως αποκαλύπτει στην τελευταία της σελίδα η σημερινή "Ακρόπολη", ο πρόεδρος του Λάος συμφώνησε με τον γνωστό οπισθογεμή μόδιστρο Λάκη Γαβαλά και θα τον κατεβάσει υποψήφιο στην Α΄ ΑΘηνών στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές!.. Μάλιστα, ο Λάκης έκανε και δηλώσεις ότι θέλει να γίνει υπουργός Πολιτισμού, σε περίπτωση που το Λάος συγκυβερνήσει με την κολοβωμένη Νέας Δημοκρατία του Σαμαρά!..

Διαβάστε το δημοσίευμα της "Ακροπόλεως" και κάντε νέο συκώτι από τα γέλια. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο χαριτόβρυτος Γαβαλάς κατηγορείται για μιά σειρά κακουργημάτων και είναι υπόδικος σε μιά σειρά από δίκες. Ωραίους υποψηφίους διαλέγεις ρε Γιώργαρε...
http://www.stoxos.gr

Μια φορά προδότες, πάντοτε προδότες - Κατά της ελληνικής βοήθειας στην Κύπρο το αντεθνικό ΚΚΕ


Πιστοί στην αντεθνική τους δράση η οποία εκδηλώνεται διαχρονικά από την ίδρυσή του ΚΚΕ μέχρι σήμερα, οι μπολσεβίκοι τάσσονται αναφανδόν ενάντια στην αποστολή ελληνικής βοήθειας στην Κύπρο, ακόμη κι αν αυτή εκφράζεται αδύναμα, μέσα από τις αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ.
Αφορμή για την δήλωση εκ μέρους του ΚΚΕ, αποτέλεσε η απόφαση μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού μας Ναυτικού να πλεύσουν στα νερά της ανατολικής Μεσογείου, στα πλαίσια ειρηνευτικής αποστολής της UNIFILτου ΝΑΤΟ. Την συγκεκριμένη κίνηση, παρουσιάζει η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά ως συγκεκαλυμμένη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.
Παρά λοιπόν το γεγονός πως η συγκυβέρνηση των υποτακτικών αφήνει απροστάτευτη την Κύπρο έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, το κομμουνιστικό κόμμα σπεύδει να ταχθεί ενάντια στην οποιαδήποτε συμβολή στην υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Μεγαλόνησο, φτάνοντας μέχρι του σημείου να διακηρύξει πως κάθε βοήθεια «είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων»!
Εις ότι αφορά δε, την επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας, η θέση του ΚΚΕ είναι ενδεικτική του «πατριωτισμού» της ηγεσίας του: «η κατάσταση περιπλέκεται από την στάση της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας, όπως αυτά προβλέπονται με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας». Αντιθέτως, μια σθεναρή ελληνική απάντηση κατά τα ορφανά του Μαρξ «αποκαλύπτει τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες, πέρα και μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων»!
Η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού, αποτελεί για το ΚΚΕ κίνδυνο εμπλοκής σε πολεμική περιπέτεια. Καμία έκπληξη από μια παράταξη που επιδίωξε και πέτυχε τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές εστίες της Ιωνίας, από μια παράταξη που αιματοκύλισε την Ελλάδα τάζοντας στα βαλκανικά της συντρόφια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη.
Σε αντίθεση με τη Χούντα Σαμαρά και τις δυνάμεις της Αριστεράς που στρέφουν προδοτικά την πλάτη στην Κύπρο, ενθαρρύνοντας την αδιαλλαξία και προκλητικότητα της Άγκυρας, η θέση της Χρυσής Αυγής είναι πάγια, εκπεφρασμένη από τον Αρχηγό της: Άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και εφαρμογή του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου. Εθνική πολιτική για μια μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα.
http://www.xryshaygh.com

Γιάννης Λαγός: Ανυπομονούμε να τους ξεμπροστιάσουμε στην δίκη - ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Λαγός: Ανυπομονούμε να τους ξεμπροστιάσουμε στην δίκη - ΒΙΝΤΕΟ
Την περασμένη Τετάρτη κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Αθήνας υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του άδικα προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού μέσα από τα κελιά της Τιμής.
Ακολουθεί το αγωνιστικό μήνυμα του Συναγωνιστή Γιάννη Λαγού
Καλησπέρα Συναγωνιστές, είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου συγκίνηση που μιλάω αυτή τη στιγμή με εσάς γιατί είναι από τα ελάχιστα πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε μέσα από την φυλακή.
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους εσάς, όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής, τους ξεχωριστούς αυτούς ανθρώπους που δεν έχουν υπολογίσει τίποτα μπροστά σε όλη αυτή τη λάσπη που έχει πέσει πάνω στην Χρυσή Αυγή. Θέλω να τους δώσω μόνο μια υπόσχεση και εγώ και όλοι οι Συναγωνιστές που είμαστε μέσα ότι δεν θα κάνουμε πίσω στο παραμικρό. Έχουμε δεχτεί τρομακτικές πιέσεις αυτούς τους 13 μήνες, αλλά σας υπόσχομαι για άλλη μια φορά και σας το λέω αυτό μέσα από την καρδιά μου ότι ο Αγώνας θα είναι νικηφόρος.
Θα ήθελα να ζητήσω κάτι από εσάς. Θα ήθελα το Σάββατο που μας έρχεται να είσαστε και να είμαστε όλοι παρόντες εκεί που πρέπει να είμαστε. Εκεί που δύο δικά μας παιδιά, οι Συναγωνιστές μας άφησαν την τελευταία τους πνοή. Τα παιδιά αυτά ήταν δικά μας και ήταν εκεί. Ερχόντουσαν στα γραφεία μας και πάλευαν για την Ιδέα της Χρυσής Αυγής. Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε απέναντι σε αυτά τα δύο παιδιά, σ' αυτούς τους δύο Ήρωες τον Μανώλη τον Καπελώνη και τον Γιώργο τον Φουντούλη είναι η δική μας παρουσία το Σάββατο. Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί.
Είναι το χρέος που έχουμε να κάνουμε. Ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής καθαγιάζεται με το αίμα αυτών των Ηρώων. Είναι οι Ήρωες της Χρυσής Αυγής, είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και πρέπει να ανταποδώσουμε σ' αυτά τα παιδιά, στους Ήρωες μας, αυτό που έκαναν.
Επίσης, θέλω να σας πω, για να μην σας κουράσω, ότι το σαθρό αυτό κατηγορητήριο εις βάρος της Χρυσής Αυγής να είστε σίγουροι ότι θα καταπέσει. Προσωπικά σας το λέω υπεύθυνα, περιμένω πως και πως την ώρα που θα ξεκινήσει το δικαστήριο και ότι θα είμαστε και εμείς εκεί και εκείνη την ώρα να αντιπαρατεθούμε με όλους αυτούς τους ψευδομάρτυρες, με όλους αυτούς τους ξεφτιλισμένους και αηδιαστικούς δικαστικούς, εντός εισαγωγικών το δικαστικούς, που μόνο αυτό δεν είναι, είναι υποχείρια του κάθε Σαμαρά και του κάθε Αθανασίου. Θα είμαστε εκεί και σας υπόσχομαι ότι θα τους ξεμπροστιάσουμε. Θα τους κάνουμε να σκάβουν μεγάλες τρύπες για να μπουν πιο μέσα για να προσπαθήσουν να εξαφανιστούν από προσώπου γης.
Αυτό το κατηγορητήριο το αισχρό που έχουν βγάλει για εμάς, στο οποίο πιάνεται από τα αμνοερίφια τα οποία σφαγιάζονται, στο οποίο αυτός ο Ντογιάκος μιλάει μάλιστα και λέει στο κατηγορητήριο μέχρι και στο πόρισμα που έχει συντάξει το οποίο μας παραπέμπει σε δίκη ότι υπάρχει οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής ακόμα κι αν δεν έχουν βρεθεί όπλα.
Με άθλιες κατηγορίες μας έβαλαν φυλακή, και μας έβαλαν φυλακή προκειμένου να βρουν κάτι εναντίον της Χρυσής Αυγής έψαχναν εδώ και 13 μήνες δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό, το γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά. Έχουν ανοίξει όλους τους λογαριασμούς και δεν έχουν βρει ούτε ένα εικοσάρικο να έχουμε πάρει.
Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Το φρόνημά μας είναι πάρα πολύ υψηλό και σας υπόσχομαι ότι αν τελικά γίνει αυτή η δίκη, γιατί έχω αμφιβολίες αν θα γίνει, θα έρθει το τέλος τους. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, θέλω να δηλώσω μόνο για άλλη μια φορά ότι είμαι περήφανος για όλους εσάς, τους ξεχωριστούς άνδρες και τις ξεχωριστές γυναίκες. Εσάς όλους που δίνετε αυτόν τον σημαντικό αγώνα, που δεν υπολογίσατε τίποτα, πραγματικά σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.
Είμαστε όλοι μια γροθιά και αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια μας και για την ελευθερία της Πατρίδας μας. Έχετε χαιρετίσματα από τον Χρήστο Παππά, από τον Γιώργο τον Γερμενή, από τον Ηλία τον Κασιδιάρη, από τον Παναγιώτη τον Ηλιόπουλο, από τον Νίκο τον Κούζηλο και φυσικά από τον μπροστάρη μας, τον Αρχηγό και Ηγέτη μας τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ζήτω η Χρυσή Αυγή!
http://www.xryshaygh.com

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Χιλιάδες τζαμιά σε όλο τον κόσμο στρατολογούν μουσουλμάνους για την ISIS > BINTEO

τζιχ
Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, Ο πρώην ιρακινός βουλευτής Ιγιάντ Τζαμάλ Αλ-Ντιν απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός αστικού κράτους στο Ιράκ, το οποίο θα διέπεται από νόμους που βασίζονται στο δίκαιο και την ισότητα και όχι στην ισλαμιστική ιδεολογία. Ο Ιρακινός πολιτικός ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η μόνη λύση για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το Ισλάμ πολιτικοποιήθηκε και χρησιμοποιείται πλέον ως ξίφος».

Επιπλέον ο Ιγιάντ Τζαμάλ αλ-Ντιν, ο οποίος είναι γνωστός υπέρμαχος του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας, αποκάλυψε ότι χιλιάδες τζαμιά σε όλο τον κόσμο υποδαυλίζουν το μίσος των μουσουλμάνων εναντίον των «άπιστων» και τους προετοιμάζουν για να ενταχθούν στην ISIS.

Ο πρώην βουλευτής ισχυρίζεται ότι η δράση της ISIS βασίζεται αποκλειστικά στην ισλαμιστική ιδεολογία. Οι φρικαλεότητες εναντίον των Γεζίντι και των άλλων θυμάτων των τζιχαντιστών οφείλονται στο «φικχ», την ισλαμική νομολογία που εμπεριέχεται τόσο στις διδασκαλίες των Σουνιτών, όσο και των Σιιτών.

«Η ισλαμιστική ιδεολογία είναι πιο θανατηφόρα από την πυρηνική τεχνολογία, αν λάβουμε υπόψη τη ζημιά που προκαλεί στους θύτες αλλά και στα θύματα», επισημαίνει ο Ιγιάντ Τζαμάλ αλ-Ντιν.

Ολόκληρο το κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις!

amvrosios
Σαν αύριο, αγαπητοί μου φίλοι, η Ελλάδα μας έγραψε σελίδες δόξης και μεγαλείου! Ήταν τότε η εποχή, που ο Έλληνας εσέβετο τον Θεό, εκκλησιαζόταν κάθε Κυριακή, αγαπούσε τον συνάνθρωπο! Ήταν η εποχή, που οι Πολιτικοί Ηγέτες εσέβοντο και αυτοί τον Θεό, και υπηρετούσαν με εντιμότητα την Πατρίδα και τόν άνθρωπο! Ήταν τότε η εποχή, που οι Πολιτικοί εισήρχοντο στον στίβο της πολιτικής πλούσιοι και εξήρχοντο φτωχότεροι! Ο αείμνηστος στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας παραμένει ένα αξεπέραστο παράδειγμα θυσίας για την Πατρίδα και για τον άνθρωπο!
Τώρα πια όλα αυτά πέρασαν! Έστω ένα τελευταίο παράδειγμα. Διατελέσας Υπουργός Οικονομικών επί Μνημονίου και κατηγορηθείς για την παραχάραξη και την αλλοίωση της περιφήμου λίστας Λαγκάρντ ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει, δηλ. "δεν έχει κάτσει στο σκαμνί", όπως έλεγαν οι παλαιότεροι! Μεταφέρεται μυστικά και σε ακαθόριστες ώρες στά ανακριτικά και Δικαστικά Γραφεία και φυγαδεύεται έτσι ώστε "να μήν πάρει χαμπάρι" η Κοινωνία! Αν είναι όντως ένοχος, όπως επανειλημμένως έγραψαν οι εφημερίδες, τότε είναι ένας ένοχος "προστατευόμενος"! Όλα δέ αυτά συμβαίνουν στη Χώρα μας πρός δόξαν της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Της Δικαιοσύνης, η οποία κάποτε δεν είχε μάτια, δεν είχε αυτιά, δέν είχε στόμα, δηλ. δεν άκουγε, δεν ωμιλούσε, δεν έβλεπε ποιός ήταν ο κατηγορούμενος! Έπραττε το καθήκον της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ! Ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΔΕΚΑΣΤΗ!
Σήμερα με το σημείωμά μας αυτό δεν θα αναφερθούμε στην εποποιΐα του 1940! Ποιός να μας ακούσει άλλωστε; Σήμερα, δηλ. στις νεώτερες γενηές, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι που να ενδιαφέρωνται για τα ζητήματα αυτά. Δός τους χρήμα και σαρκικές απολαύσεις για να μπορέσουν να συγκινηθούν! Η Πατρίδα τώρα πιά για πολλούς απ' αυτούς είναι μια έννοια ξεπερασμένη! Ήλθε, δυστυχώς, σήμερα και ο λεγόμενος αντιρατσιστικός Νόμος και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα!!!!!! Έτσι και να θέλουμε να σας ομιλήσουμε είτε για την Πατρίδα, είτε για τον Ναζισμό, είτε για τον παγκοσμίου εμβέλειας ΔΟΛΟΦΟΝΟ Αδόλφο Χίτλερ, είτε για τον άλλο μεγάλο Εγκληματία Ιωσήφ Στάλιν κλπ. καιροφυλακτούν οι αρμόδιοι για να μας συλλάβουν και να μας οδηγήσουν στη φυλακή με την κατηγορία του "ρατσιστή"! Εκεί καταντήσαμε! Ο έννομος καί ο παράνομος μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι! Ο ψεύτης εξισώθηκε με τον φιλαλήθη! Ο κλέφτης με τόν έντιμο!
Ακριβώς, λοιπόν, για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς σήμερα δεν θα σας ομιλήσουμε για την Πατρίδα, αλλά για την μή-Πατρίδα! Από τις σημερινές Αθηναϊκές εφημερίδες επιβεβαιώνεται - δυστυχώς- η γνώμη και άποψή μας! Προβαίνουμε, λοιπόν στην παρούσα δεύτερη (διορθωμένη και εμπλουτισμένη) Έκδοση της αναρτήσεώς μας, για να σας παραθέσουμε δύο σκίτσα, τα οποία αλιεύσαμε, φυλλομετρώντας την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ". Στο ερώτημα "Θα ανέβαινες και σύ στα βουνά της Πίνδου να πολεμήσεις τον εισβολέα;" Η απάντηση είναι: "Φυσικά! Αν είχε ανσανσέρ και έπιανε το κινητό...."! Το άλλο γελοιοποιεί το ιστορικό ΟΧΙ! Θαυμάστε τα!
Έπειτα απο τά παραπάνω αντιπροσωπευτικα σκίτσα θα αντιληφθήκατε, νομίζω, γιατί σήμερα πιά δεν θα ομιλήσουμε για την Πατρίδα, αλλά για την μή-Πατρίδα! Θα αναφερθούμε δηλ. σε ένα παγκόσμιο Σύστημα Διακυβερνήσεως, που επί δεκαετίες τώρα και έως χθές επωαζόταν, αλλά μόλις τώρα άρχισε να προβάλει με γυμνή κεφαλή, όπως θάλεγε και η λαϊκή μούσα. Η προσπάθεια αυτού του συστήματος είναι να υποβαθμισθή και να ξεχασθή παντελώς η έννοια της Πατρίδος, δηλ. ενός συγκεκριμένου γεωγραφικού Χώρου, όπου οι άνθρωποι έχουν τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τις παραδόσεις τους και πρό πάντων τήν ιστορία τους! Στο νέο αυτό Σύστημα Διακυβερνήσεως απαγορεύεται τόσον η θρησκευτική συνείδηση, όσο και η εθνική αυτοσυνειδησία! Αυτό το σύστημα ονομάζεται "Παγκοσμιοποίηση" ή "Globalization"!!!!!
Υπάρχει, λοιπόν, όπως λέγουν όσοι ερευνούν βαθύτερα τήν σύγχρονη κατάσταση, μια Παγκόσμια Κυβέρνηση Σιωνιστικής (δηλ. Μασσωνικής-Εβραϊκής) κατευθύνσεως, η οποία με πολλούς τρόπους διευθύνει σήμερα τον κόσμο! Οι παράγοντες αυτής της Διακυβερνήσεως είναι πίσω από κάθε τοπική ή διεθνούς σημασίας κρίση, είτε οικονομική λέγεται, είτε πολιτική, καί πίσω από κάθε πολεμική σύρραξη! Η επιβεβαίωση όλων αυτών των θεωριών μάς ἐρχεται με το χθεσινο δημοσίευμα της εφημερίδος "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" (26.10.14 σελ. 8). Εκεί αναγράφονται και τα εξής: "Ο Μάγος της Διπλωματίας Κίσινγκερ θεωρείται ο άνθρωπος που επέτρεψε στην Τουρκία να καταλάβει τη μισή Κύπρο, αυτός που κρυβόταν πίσω από τη στήριξη της Χούντας των Απριλιανών.......Είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις και τη διεθνή πολιτική κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα".
Μια ακόμη επιβεβαίωση μας παρέχει η χθεσινή εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (26.10.2014). Εκεί στη σελ. 44 περιγράφονται "τα πρόσωπα μιάς ιστορικής εξέλιξης" δηλ. πρόσωπα και γεγονότα λίγο πρίν ακουσθή το ΟΧΙ από τό στόμα του Ιωάννου Μεταξά. "....Όταν ο βασιληάς έχασε τη μάχη με τον Βενιζέλο,.....ο αντιστράτηγος πλέον "Γιαννάκης" .....με τον Κωνσταντίνο, τον Πρωθυπουργό Γούναρη και την οικογένειά του.........αποφασίζουν να δραπετεύσουν...κι απ εκεί με ένα καΐκι φθάνουν στη Σαρδηνία...Θα καταλύσουν σ' ένα ξενοδοχείο, όπου στις οκτώ το βράδυ τους συλλαμβάνει η τοπική αστυνομία. Την κρίσιμη εκείνη στιγμή ο "Γιαννάκης" θυμάται, ότι είναι μασόνος. Με την παρέμβαση της πανίσχυρης ιταλικής μοσονικής στοάς βρίσκει καταφύγιο με την οικογένειά του στη Σιένα, όπου μαθαίνει ότι έχει καταδικαστεί για έσχατη προδοσία σέ θάνατο". Διαχρονικά, λοιπόν, η Διεθνής Μασσωνία έκανε παρεμβάσεις στη ζωή υψηλών προσώπων και διά του τρόπου αυτού επηρέαζε την πορεία των Εθνών! Ο Άγιος Ιγνάτιος της Ουγγροβλαχίας έχει χαρακτηρίσει τους Μασσώνους με πολύ σκληρά λόγια! Είναι "Αίρεσις Αθέων καί Μάγων" είχε είπει επί λέξει! Αυτά για να πεισθούν, όσοι είναι δύσπιστοι, για την διαχρονικά σκοτεινή και βλαβερή δράση των Τεκτόνων. Όσοι έχετε την δυνατότητα να αναζητήστε και να μελετήσετε ένα βιβλίο, που έχει τίτλο "ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ". Τότε πολλά θα καταλάβετε!
Και για να κλείσουμε την παράγραφο αυτή θά σημειώσουμε, ότι όλα αυτά, προετοιμαζουν την έλευση του Αντιχρίστου, ο οποίος θα κυβερνήσει τον κόσμο για ένα διάστημα, έπειτα δε θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου, η Μέλλουσα κρίση και Ανταπόδοση, οπόταν θα βασιλεύσει ο Σωτήρ του κόσμου ο Χριστός! Γι'αυτό τό λόγο εμείς οι χριστιανοί, που πιστεύουμε στο Χριστό και ζούμε βιωματικά το Νόμο Του, ομολογούμε καί διακηρύσσουμε: "προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος".
Χωρίς περισσότερα δικά μας λόγια καί σχόλια, διαβάστε με προσοχή το παρακάτω άρθρο και κάμετε τους στοχασμούς σας! Άλλωστε μη λησμονείτε, παρακαλώ, ότι η Χώρα μας σήμερα Κυβερνάται από μιά ξένη Τριανδρία αλλοδαπών, (λέγε με "Τρόϊκα"), εμείς δε, δυστυχώς, χορεύουμε σε όποιο ρυθμό μας καθορίζει εκείνη με τα όργανά της!!!!!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Οι Έλληνες όμως καθημερινά πεθαίνουν και αφανίζονται! Αντιθέτως, οι λεγόμενοι "οικονομικοί Μετανάστες" στη Χώρα μας -Μουσουλμάνοι δε κατά το θρήσκευμα- αυξάνονται και πληθύνονται! Είμεθα σχεδόν βέβαιοι, ότι έπειτα από λίγα χρόνια οι νέοι Κατακτητές μας, οι Μουσουλμάνοι ως Μετανάστες, θα καθιερώσουν εθνικές επετείους για λογαριασμό τους και θα λένε: "28η Οκτωβρίου .......2034! Η άλωση της Ελλάδος! Η κατάκτηση της Ευρώπης! Ο θρίαμβος του Ισλάμ κατά των Ορθοδόξων κλπ......" Τα εγγόνια σας μπορεί τότε να είναι και ......."γιουσουφάκια"! Ούτε Ελληνόπουλα θα αισθάνωνται πιά, ούτε και Ορθόδοξα χριστιανόπουλα!
*****************************************************
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Στο παρακάτω άρθρο παρουσιάζονται οι απόψεις του εξαιρέτου Διεθνολόγου κ. Αντ. Γρυπαίου, ο οποίος καί έχει τήν ευθύνη για τα γραφόμενά του. Εμείς απλώς σας τα παρουσιά-ζουμε!
Εκρίναμε όμως αναγκαίο να σας παρουσιάσουμε σήμερα τις απόψεις αυτές ως ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κλπ. κ.κ. Ιωάννη τόν Γ', ο οποίος τις ημέρες αυτές πραγματοποιεί Επίσημη Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι ο Πατριάρχης, που μας έρχεται από τήν αντάρα και τις φωτιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή! Είναι ο Μάρτυρας Πατριάρχης της Ορθοδοξίας σήμερα! (Ας σημειωθή, ότι είναι ο Δεύτερος μαρτυρικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας σήμερα, μετά τόν Μακαριώτατο πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίο, τον Οποίον επί επτά τόσα χρόνια τον έχουν "κλειδαμπαρώσει" μέσα στο Διαμέρισμά του και παραμένει εκεί φυλακισμένος κάτω στα Ιεροσόλυμα!!!! Φυλακισμένος, όχι βέβαια από κάποιους Τζιχανιστές, αλλά από Αδελφούς εν Χριστώ, συλλειτουργούς δε και πνευματικά Του αναστήματα! Ο Ειρηναίος, ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ανέδειξε Επίσκοπο τόν άλλοτε εφημέριο του Κατάρ κ. Θεόφιλο, σημερινό Πατριάρχη!!!!!)
Ναί, αναφερόμεθα στον πονεμένο Πατριάρχη Αντιοχείας, του οποίου η Συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" (26.10.14) πολύ μας συνεκίνησε! Γνωρίζει πολλά, αλλά δεν εκφράζεται! Όταν τον ερώτησαν τι άραγε έμαθε από τις Ορθόδοξες Μοναχές, οι οποίες ειχαν απαχθή, αλλά έπειτα από έξ μήνες απελευθερώθησαν, είπε: " Αυτά τώρα δεν λέγονται".
Αφιερώνουμε, λοιπόν, τις παρακάτω γραμμές στον Πονεμένο Πατριάρχη της Αντιοχείας κ. κ. Ιωάννη, τον Ελληνομαθή καί Ελληνόψυχο Ιωάννη, ο οποίος και ως Πατριάρχης πονάει αφόρητα για τα όσα συμβαίνουν στην περιφέρεια της Πατριαρχικής Του δικαιο-δοσίας, αλλά και ως άνθρωπος φέρει στην ψυχή του ένα μεγάλο καρφί, ήτοι τήν αρπαγή και εξαφάνιση του κατά σάρκα Αδελφού του Μητροπολίτου Παύλου, ο οποίος πριν από δέκα καί οκτώ (18) μήνες, μαζί μέ τον Συρο-ιακωβίτη Μητροπολίτη Ιωάννη, έπεσε θύμα απαγωγής και του οποίου τα ίχνη έχουν απωλεσθή! Δυστυχώς κανείς, ή σχεδόν κανείς, από τούς εκκλησιαστικούς Ταγούς της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και κανείς από τούς Μεγάλους του κόσμου τούτου, δεν διαμαρτύρεται, δεν ομιλεί, δεν ερευνά για την τύχη των δύο αυτών θυμάτων και Νεομαρτύρων της Πίστεως! Ούτε, λοιπόν, για τον ζωντανό-νεκρό, έγκλειστο δε Πατριάρχη Ειρηναίο των Ιεροσο-λύμων, ούτε και για τους αγνοούμενους Μητροπολίτες ΠΑΥΛΟ και ΙΩΑΝΝΗ ακούγεται η παραμικρή φωνή! Αυτό, λοιπόν, ή μάλλον και αυτό το γεγονός, αποτελεί ένα ακόμη ΟΝΕΙΔΟΣ για την Ορθοδοξία μας!
Μακαριώτατε, σεβαστικά Σας παρακαλούμε να δεχθήτε το σημείωμα αυτό σαν μια ισχνή, μικρή και αδύνατη φωνή, πλήν όμως ειλικρινή έκφραση διαμαρτυρίας ενός ασήμαντου Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας! Ο Θεός σώζοι την φλεγόμενη Πατριαρχική Σας Επικράτεια! Ευχόμεθα επίσης απο βάθους καρδίας πολύ γρήγορα να έχετε καλά νέα από τον αγαπημένο Αδελφό Σας Παύλο, τον οποίο κι εμείς και αγαπήσαμε και αγαπάμε, για τον Οποίον δε και εκτενώς προσευχόμεθα.
Αίγιον, 27 Οκτωβρίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
http://www.elkosmos.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚAΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟYΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 26Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ):   ΣΚΑΣΜΟΣ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.... ΚΚΕ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1940: «ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΕΣΣΔ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ»...!!!
http://www.stoxos.gr

Λάμπρος Φουντούλης: “Αν η Ε.Ε. θέλει εχθρότητα με τη Ρωσία, θα μας βρει απέναντί της” ΒΙΝΤΕΟ

Λάμπρος Φουντούλης: “Αν η Ε.Ε. θέλει εχθρότητα με τη Ρωσία, θα μας βρει απέναντί της” ΒΙΝΤΕΟ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ολομέλεια του Στρασβούργου στις 22 Οκτωβρίου 2014, ενέκρινε τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις αρχές του Νοεμβρίου. Οι προκλήσεις που έχει να αναλάβει για την επόμενη πενταετία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολλές, υπό το φάσμα της οικονομικής κρίσης των χωρών του Νότου, της τεράστιας ανεργίας και των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων, του πολέμου και της ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου. Το zougla.gr παρακολούθησε τις εργασίες της Ολομέλειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, σχετικά με τις προτεραιότητες της ατζέντας τους μέχρι το 2019, καθώς και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όσο και στα έδρανα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.
Στα πλαίσια αυτά ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης έκανε δηλώσεις στο zougla.gr για τις θέσεις και τις προτάσεις του Εθνικιστικού Κινήματος, τις παράνομες πολιτικές διώξεις, την σχέση της Ε.Ε. με την Ρωσία και την αναποτελεσματικότητα των κονδυλίων που δίνει η Ε.Ε.

Ο Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του θύματος της δολοφονικής επίθεσης Γιώργου Φουντούλη, τον Νοέμβριο του 2013 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και της 29χρονης κόρης του που πάσχει από σύνδρομο down, συμμετέχει σε Επιτροπές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θύματα ένοπλης βίας. Πρόκειται για τομείς στους οποίους η Ε.Ε. δίνει ιδιαίτερη έμφαση, όμως όπως τονίζει «στην Ελλάδα τα κονδύλια αυτά τα παίρνουν τα λαμόγια και για αυτό υπάρχει πολύ μικρή αποτελεσματικότητα».
Μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε.-Ρωσίας, ο συνταξιούχος στα ΕΛΤΑ ευρωβουλευτής θα αγωνιστεί ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς «είναι προς το συμφέρον μας, αφού σε εμπορικά και ενεργειακά θέματα, έχουμε πολλά κοινά. Αν η Ε.Ε. θέλει εχθρότητα με τη Ρωσία, θα μας βρει απέναντι», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για την αντιμετώπιση του ίδιου και του κόμματός του από τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές, ο Λάμπρος Φουντούλης ξεκαθαρίζει: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους ευρωβουλευτές, εκτός από τους Έλληνες και κυρίως τους αριστερούς, που μας κατηγορούν για Ναζί. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό και τον φασισμό – είμαστε Έλληνες εθνικιστές και θα αγωνιστούμε και για τις κατοχικές αποζημιώσεις».
Επισημαίνοντας ότι οι φυλακίσεις στελεχών και της ηγεσίας κόμματος της Χρυσής Αυγής έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι «θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των τραπεζιτών. Θα δώσουμε έμφαση στη σωστή χρήση των κονδυλίων που δίνονται στη χώρα μας και χάνονται».
http://www.xryshaygh.com

Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για την παράνομη φίμωση κατά της Χρυσής Αυγής

Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για την παράνομη φίμωση κατά της Χρυσής Αυγής
Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλο και εκπρόσωπο του Νομικού Τμήματος και του Γραφείου Τύπου εξέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με σαφήνεια και με ντοκουμέντα την πρωτοφανή φίμωση που υφίσταται η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας από το σύνολο των ΜΜΕ.
Στην συνέχεια ακολούθησαν μεθοδευμένες θεσμικές κινήσεις από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, ώστε να σταματήσει αυτός ο παράνομος αποκλεισμός που πλήττει πάνω από όλα την Δημοκρατία, την πολυφωνία και την Λαϊκή κυριαρχία, αφού αποσιωπάται η φωνή της Χρυσής Αυγής που εκφράζει πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.
Παρόλες όμως τις συστηματικές ενέργειες όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η κρατική τηλεόραση τήρησαν την γνωστή τους στάση απέναντι στην Χρυσή Αυγή, δηλαδή την πλήρης αποσιώπηση των πολιτικών μας θέσεων και δραστηριοτήτων. Απαύγασμα αυτής της φίμωσης ήταν η μη προβολή του μηνύματος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και τις δηλώσεις Νταβούτογλου.
Μετά και από αυτήν την άνευ προηγουμένου προκλητική στάση των καναλιών ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή προχώρησε σε νέα καταγγελία προς το ΕΣΡ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Nέριτ, StarChannel, Alpha, Mega, ANT1 και ΣΚΑΪ, απόσπασμα της οποίας παραθέτουμε:
"Το διήμερο 22 - 23 Οκτωβρίου πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία πανελληνίως ήταν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο και η παραβίαση των χωρικών της υδάτων και της ΑΟΖ. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 17:03 ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής έστειλε σχετικό μήνυμα για τις τουρκικές προκλήσεις. Το εν λόγω μήνυμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια εστάλη σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στους τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 17:25.
Την επόμενη μέρα, 23 Οκτωβρίου αφού πρώτα ενημερώθηκαν τηλεφωνικά όλοι οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος έκανε σχετική δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής, πλαισιωμένος από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν την δήλωση.
Στις 14:28 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια εστάλη σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στις 14:48 δημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αξίζει να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον κ. Ματθαιόπουλο ενημέρωσε σχετικά όλους τους εκπροσώπους Τύπου στην αίθουσα των Κοινοβουλευτικών συντακτών στην Βουλή. Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος επανέλαβε από το Βήμα της Βουλής το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου.
Παρά την οργανωμένη και μεθοδική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής κανένα Δελτίο ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών Nέριτ, StarChannel, Alpha, Mega, ANT1 και ΣΚΑΪ  - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ - δεν έκανε καμία αναφορά ή προβολή της παραπάνω πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος και του Αρχηγού για ένα μείζον Εθνικό ζήτημα και καμία άλλη αναφορά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή θέση του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, όπως καταγράφηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές."

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ως όφειλε κάλεσε τις διοικήσεις των εν λόγω τηλεοπτικών σταθμών για τις απαραίτητες εξηγήσεις. Αναρωτιόμαστε τι δικαιολογία μπορούν να προβάλλουν για την συνεχιζόμενη εξόφθαλμη και πρωτοφανή φίμωση κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας.
Σε συνέχεια των μεθοδευμένων θεσμικών μας ενεργειών απεστάλη σήμερα αίτημα - καταγγελία προς όλα τα ΜΜΕ με το οποίο: "Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει τις διοικήσεις όλων των ΜΜΕ ότι προέβη σε καταγγελία στο ΕΣΡ για την μη προβολή των πολιτικών της θέσεων και των εκπροσώπων της σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων καθώς και σε ειδησεογραφικά κείμενα όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων. Υπενθυμίζουμε την προ πολλού εκφρασθείσα απαίτησή μας να τυγχάνουμε της προβολής που αντιστοιχεί στο εκλογικό μας ποσοστό, μέσω του οποίου εκφράζεται η Λαϊκή κυριαρχία".
Ενημερώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Χρυσή Αυγή δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα χέρια και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξει την δημοκρατική πολυφωνία σε όλα τα επίπεδα.
http://www.xryshaygh.com

Παρέλαση με τον ύμνο των εθνοπροδοτών, σφαγέων του ΕΑΜ έκανε ο συριζαίος Δήμαρχος Χαλανδρίου - ΒΙΝΤΕΟ


Μετά τις προσβολές στην μνήμη των Ιερών Νεκρών του 40' από τους κυβερνώντες Σαμαρά, Βενιζέλο, οι οποίοι επεχείρησαν να μετατρέψουν μία Εθνική Επέτειο σε πρόσκληση εθνοπροδοσία, ήτοι πρόσκληση σε στήριξη της προδοτικής συγκυβέρνησης, ήρθε και η κομμουνιστική πρόκληση - προσβολή.
Ο γνωστός συριζαίος Δήμαρχος Χαλανδρίου, Ρούσσος προσπάθησε να χύσει το κομμουνιστικό δηλητήριο στην Ελληνική Νεολαία. Έτσι αντί για τα εμβατήρια του Ελληνικού Στρατού, επέλεξε να βάλει ως μουσική, το σοβιετικού ρυθμού, εμβατήριο της «Σουλτάνας» Βελουχιώτη και των υπόλοιπων σφαγέων του Ελληνισμού.
Έτσι προσπάθησε να υποβάλλει την Ελληνική Νεολαία στα «ιδανικά» της εθνοπροδοσίας, της γονυκλισίας στον ξένο παράγοντα και της απανθρωπιάς, που πρεσβεύει ο ύμνος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που προκάλεσε πολλαπλάσιες πληγές στην Ελληνική Κοινωνία από ότι η κανονική κατοχή, κατά τον Συμμοριτοπόλεμο.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η επίκληση του συγκεκριμένου ύμνου είναι και ανιστόρητη, πέραν των άλλων, αφού οι κομμουνιστές εκείνη την εποχή όχι μόνο δεν πολέμησαν ενάντια στους επίδοξους κατακτητές της Πατρίδας μας, αλλά υπονόμευσαν και την προσπάθεια των υπολοίπων Ελλήνων.
Θυμίζουμε την σχετική επιστολή Ζαχαριάδη: «Ενάντια στη θέληση του λαού ο Μεταξάς έκανε και κάνει τον πόλεμο ενάντια στην Ιταλία σα μια επιχείρηση αντιλαϊκή-πλουτοκρατική-καταχτητική-φασιστική-ιμπεριαλιστική. Ο λαός είναι αποφασιστικά ενάντια σ' ένα τέτοιο πόλεμο.  ...Έξω απ' αυτά, η Ελλάδα δεν έχει καμμία θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία» (πηγή: «Ν. Ζαχαριάδη-Συλλογή Έργων», έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ).
Οι σφαγείς του Ελληνισμού θα έπρεπε να κρύβονται στο άκουσμα των εμβατηρίων της 28ης Οκτωβρίου και όχι να τους δίνεται η επιλογή να την προσβάλλουν βάζοντας τα σοβιετικού ρυθμού εμβατήριά τους. Θα διενεργηθεί άραγε ΕΔΕ για αυτή την καταφανέστατη προσβολή της Εθνικής Μνήμης;


Ο Μεταξάς είχε πει “ΟΧΙ” και στους διεθνείς τοκογλύφους!

Ο Μεταξάς είχε πει “ΟΧΙ” και στους διεθνείς τοκογλύφους!
Το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας στη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique και αντιμετώπισε το Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης. Στο υπόμνημα τότε η Χώρα μας απολογούμενη είχε επισημάνει ότι: «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος είναι ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Γι’ αυτό, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή….».
Αργότερα αναφερόμενη γενικά σε όλα τα Κράτη είχε δηλώσει συμπληρωματικά: «….Όταν μια Κυβέρνηση καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πληρωμή του χρέους και στην εξασφάλιση για το Λαό κατάλληλης διοικήσεως, εγγυημένων συνθηκών για ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να επιλέξει το δεύτερο. Το Καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών. Από κανένα Κράτος δεν μπορεί να απαιτηθεί η εκπλήρωση, μερική ή ολική των χρηματικών του υποχρεώσεων θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του με συνέπεια την αποδιοργάνωση της χώρας…».
Στις τροπολογίες που κατατέθηκαν την επαύριο του Μνημονίου ΙΙ γινόταν σαφές από τους διεθνείς τοκογλύφους ότι δεν θα γινόταν ανεκτό και πάλι το επιχείρημα Μεταξά σε ένα Διεθνές Δικαστήριο. Έτσι στο Μνημόνιο ΙΙ που κατά Σαμαρά είναι «καλύτερο» τέθηκε η αποπληρωμή του χρέους πάνω από το συμφέρον του Λαού, ώστε να αποφευχθεί η χρήση του επιχειρήματος Μεταξά. Όμως η αξία του «ΟΧΙ» του Μεταξά δεν εξαντλείται στο νομικό επιχείρημα της παρούσης υπόθεσης, αλλά αντιθέτως επικεντρώνεται στο θέμα νοοτροπίας που γέννησε αμφότερα τα δύο «ΟΧΙ». Και στις δύο περιπτώσεις ο Ιωάννης Μεταξάς έθεσε την Εθνική Ανεξαρτησία την Αξιοπρέπεια και το Συμφέρον του Ελληνικού Λαού πάνω από τα ξένα συμφέροντα, ασχέτως της ισχύος με την οποία ήθελαν να επιβληθούν, γράφοντας έτσι χρυσές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.
http://www.xryshaygh.com

"Κλειδώνει" τις εκλογές ο Ν.Μιχαλολιάκος: "Θα παραιτηθούμε για να προστατέψουμε την Δημοκρατία"

Με μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από ένα χρόνο, κατά την εκτίμηση κορυφαίων στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου, προειδοποιεί ότι θα απαντήσει το εθνικιστικό κόμμα, ο γ.γ. του, Ν.Μιχαλολιάκος σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν επιτρέψει στους προφυλακισμένους βουλευτές της να ψηφίσουν στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Με συνολική παραίτηση της ΚΟ του κόμματος κάτι που θα προκαλέσει άμεσα εκλογές στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται και οι οποίες αντιστοιχούν στο 70% του εκλογικού σώματος.
Η λύση αυτή είχε συζητηθεί και πέρσι λίγο πριν ξεκινήσουν οι μαζικές προφυλακίσεις και οι διώξεις με τα δήθεν "καταστικά", τις "εγκληματικές οργανώσεις" κλπ. αλλά έμεινε ως ιδέα χωρίς να υλοποιηθεί για άγνωστους λόγους.
Ειναι γεγονός ότι αυτό σήμαινε ότι σε όποιες περιφέρειες γίνονταν εκλογές θα χανόταν η έδρα για τον Λαϊκό Σύνδεσμο, αφού η συμπληρωματική εκλογή είναι πλειοψηφικού χαρακτήρα, αλλά όπως αναφέρει στέλεχος του Λαϊκού Συνδέσμου που από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ της παραίτησης: "Δεν χρειαζόταν να παραιτηθεί ολόκληρη η ΚΟ. Μπορούσαν να παραιτηθούν βουλευτές δύο ή τριών περιφερειών και να σταλεί ισχυρό μηνυμα στην κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα γλιτώναμε από πολλά. Χωρίς να αντιδρούμε με τα πιστόλια στα χέρια μας έριξαν στη φυλακή χωρίς να ανοίξει μύτη και στείλαμε ένα πολύ κακό μήνυμα: Ιτι δεν αντιδρούμε ότι κι αν συμβει"....
Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Ακρόπολη» μέσα από τη φυλακή, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει για το θέμα:
«Οι ψίθυροι φτάνουν στα αυτιά μου όλο και πιο δυνατοί. Δεν θα τολμήσουν όμως να το κάνουν αυτό γιατί τότε θα καταλάβει και ο πιο δύσπιστος Έλληνας πολίτης την πολιτική δίωξη που έχουν υφάνει εις βάρος μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή ζούμε σε καθεστώς κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος, εάν το πράξουν αυτό, αποκαλύπτω για πρώτη φορά στην εφημερίδα σας ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα παραιτηθεί και θα προκαλέσουμε εκλογές σε όλη τη χώρα.
Οφείλω να το κάνω αυτό για να προστατεύσω την πατρίδα μου ακόμα και μέσα από τη φυλακή που βρίσκομαι, για να μη μείνουν ούτε μια ώρα στις θέσεις τους οι "δολοφόνοι" του ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι δεν έχουν ούτε καν 170 βουλευτές για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ τους προκαλώ. Εάν θέλουν να με δοκιμάσουν, ας μας απαγορέψουν το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα. Τους προκαλώ και κυριολεκτώ».
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφέρει πως στο άρθρο 32 του Συντάγματος ορίζεται ότι στην τρίτη προσπάθεια εκλογής του Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν για να βγει ο πρώτος πολίτης της χώρας η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Έτσι, και με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να μην ψηφίσουν οι 8 προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα πρέπει οι βουλευτές της ΧΑ να αφαιρεθούν από τους 300 και κατά συνέπεια τα τρία πέμπτα δεν είναι οι 180. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ημέρα εκλογής Προέδρου, απαιτούνται να ψηφίσουν υπέρ 175 βουλευτές. Βέβαια, αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι και να λέει ο Βενιζέλος, επάνω στον πανικό του.
Πάντως η θέση του Ν.Μιχαλολιάκου, "σφραγίζει" τις εκλογές, σε οποιαδήποτε περίπτωση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βασίλειος Τσιαβαλιάρης. Ο πρώτος νεκρός ΕΛΛΗΝΑΣ Στρατιώτης του 1940

Ο στρατιώτης Τσιαβαλιάρης Βασίλειος του Ιωάννη από την Πιαλεία Τρικάλων υπηρετούσε ως σκοπευτής πολυβόλου στο 51ο Σύνταγμα Πεζικού, έπεσε την 5η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου 1940 μόλις εξήλθε από το 21ο φυλάκιο (ύψωμα Γκόλιο)
Βασίλειος Τσιαβαλιάρης. Ο πρώτος νεκρός Στρατιώτης του 1940

Ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από την Πιαλεία Τρικάλων υπηρετούσε ως σκοπευτής πολυβόλου στο 51ο Σύνταγμα Πεζικού και η θέση του ήταν στο 21ο φυλάκιο της ελληνο-αλβανικής μεθορίου.
Η ώρα είναι 5.00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Οι Ιταλοί αρχίζουν τη ρίψη όλμων και θραύσμα ενός όλμου τραυματίζει θανάσιμα τον Τσιαβαλιάρη.
Η Ελλάδα θρηνεί τον πρώτο νεκρό της, καμαρώνει τον πρώτο ήρωά της.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια στο χωριό, απ' όπου καταγόταν ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του. Οι στρατευμένοι του Νομού Τρικάλων κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνει ο κ. Παπαβασιλείου, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο των επιχειρήσεων και πολέμησαν με απαράμιλλο ηρωισμό, όπως και όλοι οι Έλληνες, προσφέροντας αρκετοί και τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας.
Η μελέτη, όμως, όλων των στοιχείων και ιδιαίτερα των σχεδιαγραμμάτων δείχνει ότι το 21ο φυλάκιο του 51ου ΣΠ ήταν επί της γραμμής των ελληνοαλβανικών συνόρων και δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες την επίθεση της κύριας δύναμης των Ιταλών.
Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες συμπολεμιστών του (νεκρών σήμερα) από το Φανάρι Καρδίτσας και από το Γοργογύρι Τρικάλων, ο στρατιώτης Τσιαβαλιάρης Βασίλειος του Ιωάννη έπεσε την 5η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου μόλις εξήλθε από το φυλάκιο (ύψωμα Γκόλιο). Διάχυτη είναι η πληροφορία στην Πιαλεία, στους ανθρώπους που έζησαν την περίοδο εκείνη, ότι ο Τσιαβαλιάρης Βασίλειος έπεσε στις 28-10-1940 "νυχτούλα, χαραή, μόλις πήγαινε να φέξει" και αρκετοί πολεμιστές του 1940-1944 βεβαιώνουν ακόμα και σήμερα το γεγονός αυτό.
Ειδικότερα, σημειώνει ο κ. Παπαβασιλείου ο συγχωριανός του, λοχίας τότε, Γιαννιός Χρήστος του Αποστόλου, γεννηθείς το 1910, που υπηρετούσε κι αυτός στην ίδια μονάδα (51ο Σ.Π.) θυμάται: "Ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης χτυπήθηκε νυχτούλα, στις πέντε το πρωί, στο 21ο φυλάκιο από έκρηξη βλήματος -μάλλον όλμος ήταν- πάνω από το μάτι. Προσπάθησαν να τον φέρουν οι στρατιώτες του φυλακίου παραπίσω. Έφτασε ένας και μου είπε: πάει ο χωριανός σου. Εγώ τον έκλαψα πρώτος. Ήταν παλικάρι. Πήγε ο παπάς και τον διάβασε".
http://www.asxetos.gr

Μύθοι και αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου

Μύθοι και αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου
«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές» (Διονύσιος Σολωμός)
Προς την κατεύθυνση αυτή να κάνουμε σήμερα ένα βήμα και να αναφερθούμε στους μύθους και τις αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Μύθος 1ος: Το «ΟΧΙ» το είπε ο λαός κι όχι ο «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ. Ι. Μεταξάς. Υπάρχει και μια παραλλαγή του μύθου: Ναι μεν ο Ι. Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ», όχι όμως γιατί το ήθελε, αλλά γιατί… αναγκάσθηκε. Αλλιώς, θα τον ανέτρεπε ο λαός!
Η αλήθεια: Ο μύθος αυτός είναι γελοίος, η δε παραλλαγή του ακόμα πιο γελοία. Ασφαλώς το «ΟΧΙ» το είπε πρώτα ο Ι. Μεταξάς και εν συνεχεία το είπε και ο ελληνικός λαός. Αν ο Ι. Μεταξάς είχε πει «ναι» και μέχρι που να καταλάβουν οι Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει, οι Ιταλοί θα είχαν πλημμυρίσει την χώρα. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τον Εθνικό Κυβερνήτη Ι. Μεταξά, δεν θα υφίστατο 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ!
Μύθος 2ος: Ο ελληνικός λαός πολέμησε κατά του φασισμού.
Η αλήθεια: Εάν κανείς ερωτήσει αυτούς που διαδίδουν τον μύθο για την φύση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, σίγουρα θα απαντήσουν ανεπιφυλάκτως: «ήταν ένα φασιστικό καθεστώς». Πως, λοιπόν, επολέμησε ο ελληνικός λαός κατά του φασισμού, ενώ εκυβερνάτο από ένα επίσης φασιστικό καθεστώς; Με την ίδια λογική (του παραλόγου) κάποιοι Ιταλοί μπορούν να ισχυρισθούν ότι και ο ιταλικός λαός πολέμησε κατά του… φασισμού (του ελληνικού). Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πατρίδος, κι όχι κατά του οποιουδήποτε πολιτεύματος.
Μύθος 3ος: Η Ελλάς ήτο στρατιωτικώς απροετοίμαστη για πόλεμο.
Η αλήθεια: Η Ελλάς ήτο πλήρως προετοιμασμένη για πόλεμο, και στρατιωτικώς και ηθικώς, καίτοι ο Ι. Μεταξάς είχε σκοπό να τηρήσει πάση θυσία αυστηρή ουδετερότητα. Το 1936, ο Ι. Μεταξάς είδε την βουλγαρική απειλή και ξεκίνησε την κατασκευή μεγάλων οχυρωματικών έργων, της περίφημης «Γραμμής Μεταξά», που κάλυπτε όλη την μεθόριο με την Βουλγαρία. Η κατασκευή της «Γραμμής Μεταξά» αποπερατώθηκε το 1939. Με την Ιταλία δεν είχαμε βεβαίως κοινά σύνορα –τα αποκτήσαμε το 1939, μετά την αιφνίδια κατάληψη της Αλβανίας από τους Ιταλούς- οπότε ήταν αργά για να κατασκευασθεί κι εκεί μια ανάλογη «Γραμμή Μεταξά». «Εντός δύο και ημίσεος ετών κατορθώσαμεν να δαπανήσωμεν δια την πολεμικήν μας παρασκευήν 9 ½ δισεκατομμύρια δραχμών δια να οπλίσωμεν την Ελλάδα κατά ξηράν, θάλασσαν και αέραν, κατά τρόπον, ώστε υπερήφανα πλέον να δύναται να υπερασπίσει την ακεραιότητάν της και την τιμήν της», διακήρυττε το 1939 ο Ι. Μεταξάς. Έναν χρόνο αργότερα τα λόγια του εκείνα δικαιώθηκαν στα βορειοηπειρωτικά βουνά.
Μύθος 4ος: Ο Ι. Μεταξάς (ο «Μπαρμπα-Γιάννης» όπως τον αποκαλούσε ο ελληνικός λαός) ήταν «τύραννος», «δικτάτωρ», «καταπιεστής του λαού» κ.τ.λ., το δε καθεστώς του «λαομίσητο».
Η αλήθεια: Κατ’ αρχάς, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν επεβλήθη δια της βίας. Ο Ι. Μεταξάς ήταν ήδη πρωθυπουργός της Ελλάδος από τον Απρίλιο του 1936, με την υποστήριξη όλων των κομμάτων της βουλής – εκτός του ΚΚΕ. Από τότε άρχισε το ΚΚΕ την έφοδο για κατάληψη της εξουσίας, οργανώνοντας απεργίες και αιματηρές συγκρούσεις με τον Στρατό και την Χωροφυλακή. Εξήγγειλε δε γενική πανελλαδική απεργία για την 5η Αυγούστου, που θα σήμαινε την αρχή εμφυλίου πολέμου, όπως στην Ισπανία. ‘Όμως, μια ημέρα νωρίτερα τους πρόλαβε ο Ι. Μεταξάς και με δύο διατάγματα διέλυσε την βουλή και τα κόμματα, ενώ ανέστειλε και ορισμένα άρθρα του Συντάγματος. Έτσι, χωρίς να ανοίξει μύτη, προέκυψε το εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Εν συντομία, μερικά από τα κυριότερα επιτεύγματα του Ι. Μεταξά (τα οποία καταργούνται στις μέρες μας από τις κυβερνήσεις του Μνημονίου):
1ον) Εξαφάνιση της ανεργίας.
2ον) Ίδρυση του ΙΚΑ, της ΓΣΕΕ και της Εργατικής Εστίας.
3ον) Καθιέρωση της αδείας μετ’ αποδοχών.
4ον) Καθιέρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
5ον) Καθιέρωση του δώρου και των αμειβομένων υπερωριών.
6ον) Καθιέρωση της αργίας της Κυριακής.
7ον) Επιβολή κατωτάτου ορίου μισθών και ημερομισθίων (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα).
8ον) Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως Εθνικής Εργατικής Εορτής.
9ον) Απαγόρευση της εργασίας ανηλίκων.
10ον) Υποχρεωτική προικοδότηση των εργατριών από τους βιομηχάνους.
11ον) Δωρεάν εισιτήρια στους εργάτες για το θέατρο, τον κινηματογράφο κ.α. εκδηλώσεις, μέσω της Εργατικής Εστίας.
12ον) Πλήρης διαγραφή των αγροτικών χρεών.
13ον) Ίδρυση της Εθνικής Οργανώσεως Νεολαίας (ΕΟΝ).
14ον) Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των, ανύψωση του ηθικού των, κατασκευή της «Γραμμής Μεταξά». Τα αποτελέσματα φάνηκαν στο Έπος του ’40.
15ον) Αξιοποίηση του εθνικού πλούτου, με γεωτρήσεις για την ανεύρεση και άντληση των πετρελαίων μας –κατ’ αρχάς- στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας. Εάν δεν ερχόταν ο πόλεμος και διατηρείτο το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, η Ελλάς θα ήτο από την δεκαετία του ’40 μια πάμπλουτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα και δεν θα φθάναμε ποτέ στα σημερινά χάλια!
«Λαομίσητος», λοιπόν, ο Ι. Μεταξάς, συμφώνως με τους κομπλεξικούς μαρξιστές. Για να δούμε τι λέει επ’ αυτού ο Μίκης Θεοδωράκης («Καθημερινή» της 29/10/2006): «Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Στην Τρίπολη, πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη Μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Έκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά».
Ας πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη. Για να δούμε, λοιπόν, τι λέει και ο γνωστός αριστερός συγγραφεύς Βασίλης Ραφαηλίδης («Ιστορία του νεοελληνικού κράτους 1830-1974»): «Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε τον Μεταξά».
Μύθος 5ος: Όλοι οι Έλληνες πολέμησαν τον εισβολέα ενωμένοι σαν μια γροθιά.
Η αλήθεια: Ναι, όλοι οι Έλληνες πλην των κομμουνιστών. Κι αυτό, γιατί από τον Αύγουστο του 1939 ίσχυε το διαβόητο γερμανο-σοβιετικό σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ. Μόλις άρχισε ο μεγάλος πόλεμος, κι ενώ οι Γερμανοί κατελάμβαναν μία προς μία τις χώρες της Ευρώπης, οι κομμουνιστές των χωρών αυτών αρνούντο –λόγω της ισχύος του συμφώνου- να πολεμήσουν! Είναι χαρακτηριστική η στάση των Γάλλων κομμουνιστών οι οποίοι την ώρα της γερμανικής επιθέσεως κατά της πατρίδος των, έριξαν το γνωστό σύνθημα «Πουρκουά - Πουρκουί» (γιατί και για ποιόν να πολεμήσουμε;). Τον καιρό εκείνο, πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου πάνω από την πατρίδα μας. Οι Ιταλοί προβαίνουν συνεχώς σε προκλητικές ενέργειες, με αποκορύφωμα τον ύπουλο τορπιλισμό της «Έλλης», ανήμερα της Παναγίας. Τι έλεγε τότε το ΚΚΕ; Με προκήρυξή του τόνιζε: «Ο τορπιλισμός της Έλλης είναι το πιο σοβαρό σημάδι που δείχνει πως η δικτατορία είναι πουλημένη στους Άγγλους ιμπεριαλιστές και πως η Ιταλία πασχίζει να την ξαναφέρει στα νερά της». Η ελληνική πολιτική λοιπόν –σύμφωνα με τους... ατσίδες του ΚΚΕ προκάλεσε τον τορπιλισμό της Έλλης! Όσο, δε, για το ποιός θα ευθύνεται για την επικείμενη ιταλική εισβολή : «...Δεν έχει σημασία, γιατί την ιταλική εισβολή την προκαλεί αυτή τη φορά η τυχοδιωκτική πολιτική της βασιλο-μεταξικής δικτατορίας που δημιουργεί στην Ιταλία ανησυχίες για την ασφάλεια των νώτων της...», τονίζεται στην ίδια προκήρυξη (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Δ΄, σελ. 500-504).
Η ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, βρήκε το ΚΚΕ διαλυμένο και τον αρχηγό του Ν. Ζαχαριάδη κρατούμενο στις φυλακές Κερκύρας. Την 2α Νοεμβρίου 1940, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε μια επιστολή του Ζαχαριάδη για τον πόλεμο, την οποία χρησιμοποιούν σήμερα οι σύντροφοι των Βουλγάρων κομιτατζήδων για να αποδείξουν ότι ήσαν… αντιστασιακοί. Με την επιστολή του αυτή ο αρχηγός του ΚΚΕ –παραδόξως- καλούσε τον ελληνικό λαό να υπερασπισθεί την πατρίδα: «...Στον πόλεμο αυτό, διευθυνόμενο από την κυβέρνηση Μεταξά, πρέπει όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας μέχρι τελευταίας ικμάδος. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας από τη θέση του α ανήκει στην Ελλάδα και στο λαό της. Οι εργάτες όλου του κόσμου είναι στο πλευρό μας». Ωστόσο, η επιστολή αυτή θεωρήθηκε αργότερα πλαστή από το ΚΚΕ, με άρθρο του Πλουμπίδη (κατοπινού αρχηγού της δολοφονικής εαμικής οργανώσεως ΟΠΛΑ –Ομάδα Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών- περισσότερο γνωστού από την υπόθεση Μπελογιάννη) στον παράνομο «Ριζοσπάστη», τον Μάρτιο 1941, το οποίο τόνιζε: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία τον λαό» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36-37). Ο Πλουμπίδης (μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ) που μαζί με τους Κτιστάκη και Παπαγιάννη ήταν η «γνήσια» (η μη καθοδηγουμένη από την Ασφάλεια και τον Κ. Μανιαδάκη) διοίκηση του ΚΚΕ, είχε ρίξει τον Νοέμβριο του ’40 το σύνθημα «Πόλεμος στον πόλεμο», σύμφωνα με την εντολή της Μόσχας και της Γ΄ Διεθνούς.
Ένα μήνα αργότερα, στις 26 Νοεμβρίου 1940, ο Ζαχαριάδης έγραψε δεύτερη επιστολή, με την οποία κατήγγειλε τον πόλεμο της Ελλάδος ως «ιμπεριαλιστικό» και ζητούσε να σταματήσει αμέσως : «Ενάντια στη θέληση του λαού ο Μεταξάς έκανε και κάνει τον πόλεμο ενάντια στην Ιταλία σα μια επιχείρηση αντιλαϊκή-πλουτοκρατική-καταχτητική-φασιστική-ιμπεριαλιστική. Ο λαός είναι αποφασιστικά ενάντια σ’ ένα τέτοιο πόλεμο. ...Έξω απ’ αυτά, η Ελλάδα δεν έχει καμμία θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία» (πηγή: «Ν. Ζαχαριάδη-Συλλογή Έργων», έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ). Στη συνέχεια, ο Ζαχαριάδης γράφει και τρίτη επιστολή, στις 15 Ιανουαρίου 1941, με την οποία προχωράει ακόμα πιο πέρα: «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό-καταχτητικό… Το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους του κεφαλαίου που διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέλφια και η συναδέλφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο ...»
Κι ενώ τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού αγωνίζονταν στο μέτωπο και απελευθέρωναν τη μία Βορειοηπειρωτική πόλη μετά την άλλη, οι εθνοπροδότες του ΚΚΕ τους καλούσαν να ...πετάξουν τα όπλα: «Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 11-16). Τέλος, ενώ επίκειται η γερμανική επίθεση, στις 18 Μαρτίου 1941, το ΚΚΕ κάνει την ακόλουθη προδοτική- πουρκουάδικη έκκληση: «Η Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που ν’ αντιπροσωπεύουν όλους, από το στρατιώτη μέχρι το στρατηγό, όσοι συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης: Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και ν’ απαιτήσουν, απ’ το άλλο μέρος, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας –ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των συμφωνιών που κλείστηκαν με τους εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς τη Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε καλεί την εργατική τάξη κι ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές κι εργάτες πολεμικών εργοστασίων, να εφαρμόσουν ενιαίο εργατικό αντιπολεμικό μέτωπο με όσους συμφωνάνε στην πλατφόρμα του Μετώπου εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές κι επιχείρησης και να παλαίψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες. Η Κ.Ε καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα απ’ τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 25-26). Ποιό ήταν «το παράδειγμα απ’ τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας», που καλούσε το ΚΚΕ να μιμηθούμε; Ως γνωστόν, η Βουλγαρία είχε προσχωρήσει στον «Άξονα» και ο «ηρωικός αδελφός λαός της Βουλγαρίας» έραινε με άνθη τους Γερμανούς στρατιώτες που πέρασαν από κει. Σκεφθείτε, λοιπόν, τι μας καλούσε να κάνουμε το βουλγαροκομιτατζήδικο ΚΚΕ!
Τέλος, ακόμα και την ώρα που οι Γερμανοί προήλαυναν στην Ελλάδα, στις 14 Απριλίου του 1941, οι αμετανόητοι προδότες του ΚΚΕ εξέδωσαν την παρακάτω πουρκουάδικη ανακοίνωση- όνειδος, με την οποία μιλάει για «την πλάνη του λαού πως ο πόλεμος ήταν δίκαιος»: «Καλούμε όλο το λαό να σκεφτεί πόσο διαφορετική θα ’ταν η θέση του, αν η επιστράτευση της 28ης Οχτώβρη 1940 μετατρεπόταν σε λαϊκό ξεσήκωμα. Να σκεφτεί πόσες μανάδες θα χαίρονταν τα παλληκάρια τους, πως η Μακεδονία, ή Θράκη και όλα όσα ακόμα θα χάσουμε, θα γλύτωναν και πως αντί για μαγνητικές νάρκες, μπόμπες, πείνα και καταστροφές, ο λαός μας θα είχε στη χώρα του πραγματική ελευθερία. Να σκεφτεί ακόμα πως αν το σωτήριο αυτό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού πως ο πόλεμος ήταν δίκαιος». (πηγή: Το ΚΚΕ από το 1918 έως το 1931», τόμος Α΄, έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αθήνα 1947, σελ. 518).
Να κρατήσουμε, λοιπόν, το μήνυμα του «ΟΧΙ», απαλλαγμένο από την μαρξιστική προπαγανδιστική χιονοστιβάδα και τους μύθους των εμμίσθων προπαγανδιστών- παραχαρακτών της ενδόξου Ιστορίας μας. Ένα «ΟΧΙ» που είναι ιδιαιτέρως επίκαιρο σήμερα, που οι προδότες ξεπουλάνε την Πατρίδα και την Τιμή μας. Ένα «ΟΧΙ» που χρειάζεται τώρα να ξαναπούμε. Να το βροντοφωνάξουμε! Και δεν μας λείπουν πλέον οι «Μεταξάδες». Είναι οι βουλευτές της τιμημένης Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού, οι άξιοι συνεχιστές του Εθνικού Κυβερνήτου Ι. Μεταξά και της 4ης Αυγούστου, που οδήγησε στο Έπος της 28ης Οκτωβρίου!
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο - Αθήναι
http://www.xryshaygh.com

ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ

Μεγάλη μέρα ξημερώνει για τον ελληνισμό. Η 28 Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ορόσημο για ολόκληρο τον ελληνισμό,διότι αυτήν την ημέρα η ΕΛΛΑΣ είπε ένα μεγάλο ''ΟΧΙ'' απέναντι σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία,δια στόματος ενός μεγάλου ηγέτη του εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά,ενός πραγματικού εθνάρχη που δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να τα βάλει με μια ολόκληρη δύναμη
,όπως ήταν τότε η Ιταλία.Σε αντίθεση βέβαια με τους ''εθνάρχες'' της μεταπολίτευσης οι όποιοι πότε έλεγαν ότι ''η Κύπρος κείται μακράν'',πότε έλεγαν μέσα στην ελληνόφωνη βουλή-διότι ελληνική δεν είναι-''ευχαριστούμε τους Αμερικάνους'' και πότε κατέθεταν στεφάνια στο μαυσωλείο του σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ. Είναι θλιβερή και μόνο η σύγκριση του εθνάρχη Μεταξά, με αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα που δεκαετίες τώρα κατέστρεφαν και πουλούσαν την Ελλάδα στους ξένους δυνάστες και τοκογλύφους.Είναι θλιβερό και οξύμωρο να μιλάνε και οι μπολσεβίκοι για πατριωτισμό και αντίσταση κατά την περίοδο της κατοχής, όταν οι ίδιοι μιλούσαν για ιμπεριαλιστικό και καταχτητικό πόλεμο της Ελλάδος έναντι της Ιταλίας,βλέπετε τότε ίσχυε το σύμφωνο Ρίμπεντροπ- Μολότοφ και οι εγχώριοι ελληνόφωνοι ηγέτες του ΚΚΕ έβαζαν τα συμφέροντα της μαμάς Μόσχας πάνω από τα ελληνικά. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά για το τι συνέβη εκείνη την ήμερα και συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου στην οικία του Ιωάννη Μεταξά. Ο χωροφύλακας ξυπνάει τον πρωθυπουργό και τον ενημερώνει ότι θέλει να τον ο Γάλλος πρέσβης,καθώς μέσα στο σκοτάδι μπερδεύει τις σημαίες στο αυτοκίνητο του Γκράτσι. Ας δούμε λοιπόν όλο τον διάλογο μέσα από τα απομνημονεύματα του ίδιου του Ιταλού πρέσβη,τα οποία έρχονται σαν απάντηση στους παραχαράκτες αριστεριστές της ιστορίας.
«Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μού είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του είπα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα, ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».

Θεωρούμε αυτήν την περιγραφή το απόλυτο πειστήριο για το αν ο Μεταξάς είπε το ''ΟΧΙ'' ή ο λαός όπως λένε διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί. Όντως είπε ''ΟΧΙ'' και ο ελληνικός λαός, διότι ο ελληνικός λαός ήταν αυτός που πολέμησε στα βουνά της Βορείου Ηπείρου,την οποία την απελευθέρωσε για τρίτη φορά,αλλά οι ''φίλοι'' και ''σύμμαχοι'' μας ,όπως πάντα μας πρόδωσαν,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.Ο ελληνικός λαός όμως τότε είχε έναν Ηγέτη στο πλευρό του και όχι έναν ικέτη και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με το σήμερα.Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Ηγέτη για να σηκωθεί από τον βούρκο και όχι έναν ικέτη και προσκυνητή τον ξένων τοκογλύφων γιατί τα ''ΟΧΙ'' θέλουν Μεταξάδες και όχι πολιτικάντηδες.

ΖΗΤΩ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΖΗΤΩ Η 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


''ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ''

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ!

images
Συνελήφθη τελικώς ο 31χρονος Αλβανός φονιάς της 59χρονης ανυπεράσπιστης Ελληνίδας στη Νάξο, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε δολοφονήσει κατά το παρελθόν (την περίοδο 2008-2011) τρεις ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους Έλληνες (οι οποίοι του είχαν δώσει δουλειά…), σε Αρκαδία και Μεσσηνία.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο πρώτος φόνος έγινε στην Τρίπολη, στις 30 Μαρτίου 2008, με θύμα έναν 82χρονο ανυπεράσπιστο Έλληνα. Ο δεύτερος φόνος έγινε στις 10 Μαΐου 2011 στην Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία με θύμα έναν 79χρονο ανυπεράσπιστο Έλληνα. Το τρίτο έγκλημα έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας με θύμα έναν 77χρονο ανυπεράσπιστο Έλληνα.
Εμπρός, λοιπόν, επαγγελματίες «αντιρατσιστές» των μαύρων ταμείων της CIA, τρέξτε να του εκφράσετε τη «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» σας! Αποθεώστε τον, κάντε τον, τον ήρωά σας!
http://ethnikismosblog.wordpress.com

26 Οκτωβρίου 1912: Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους

apeleftherosi-thessalonikis

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος).
Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.
Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. Όμως, από την αρχή των εχθροπραξιών σοβούσε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου. Ο διάδοχος επιθυμούσε πρώτα την κατάληψη του Μοναστηρίου προς Βορρά, ενώ ο Βενιζέλος, βλέποντας την πιθανότητα να καταληφθεί η Θεσσαλονίκη από το βουλγαρικό στρατό, πίεζε τον Κωνσταντίνο να κατευθυνθεί προς τη φυσική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μια περιοχή με στρατηγική σημασία, η απελευθέρωση της οποίας αποτελούσε διακαή πόθο του ελληνισμού. «Καθιστώ υμάς υπευθύνους διά πάσαν αναβολήν έστω και στιγμής» του τηλεγραφεί επιτακτικά.
Τελικά, ο Κωνσταντίνος πείθεται με τη μεσολάβηση του πατέρα του βασιλιά Γεωργίου Α’ και στις 25 Οκτωβρίου η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού στρατού φθάνει προ των πυλών της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί η καθοριστική νίκη στη Μάχη των Γιαννιτσών (19 – 20 Οκτωβρίου), που είχε κάνει ευκολότερη την προέλαση του ελληνικού στρατού. Ο Χασάν Ταξίν Πασάς που υπερασπιζόταν τη Θεσσαλονίκη δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να ζητήσει μια έντιμη συμφωνία για την παράδοση της πόλης.
Στις 25 Οκτωβρίου οι απεσταλμένοι του ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο να επιτραπεί στον Ταξίν να αποσυρθεί με το στρατό και τον οπλισμό του στο Καραμπουρνού και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του πολέμου. Ο Κωνσταντίνος, φυσικά, απέρριψε τον όρο του και του πρότεινε την παράδοση του στρατού του και τη μεταφορά του στη Μικρά Ασία με δαπάνες της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Οθωμανός αξιωματούχος δέχθηκε, τελικά, τους όρους του Κωνσταντίνου και στις 11 το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οι πληρεξούσιοι αξιωματικοί Ιωάννης Μεταξάς (ο κατοπινός δικτάτωρ και ο άνθρωπος του «ΟΧΙ») και Βίκτωρ Δούσμανης μεταβαίνουν στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης και υπογράφουν τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης της πόλης στον ελληνικό στρατό.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, παραδίνονταν ως αιχμάλωτοι 25.000 τούρκοι στρατιώτες και 1.000 αξιωματικοί. Στην κατοχή του ελληνικού στρατού περιέρχονταν όλος ο βαρύς και ελαφρύς οπλισμός του σχηματισμού (70 πυροβόλα, 30 πολυβόλα, 70.000 τυφέκια και πυρομαχικά). Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη δύο τάγματα ευζώνων και ύψωσαν την ελληνική σημαία στο Διοικητήριο, ενώ οι υπόλοιπες ελληνικές δυνάμεις άρχισαν να λαμβάνουν θέσεις στα υψώματα γύρω από την πόλη.
Στις 11 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1912 ο Κωνσταντίνος εισήλθε με το επιτελείο του στη Θεσσαλονίκη και το μεσημέρι έγινε πανηγυρική δοξολογία στο ναό του Αγίου Μηνά. Την ίδια μέρα, κατέφθασαν έξω από τη Θεσσαλονίκη και οι Βούλγαροι, όμως για τους γείτονες ήταν ήδη αργά. Ο επικεφαλής της μεραρχίας τους στρατηγός Τεοντορόφ ζήτησε να εισέλθει στην πόλη για να στρατοπεδεύσει. Εισέπραξε την αρνητική απάντηση του Κωνσταντίνου και ύστερα από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε να μπουν στην πόλη για ολιγοήμερη ανάπαυση δύο τάγματα με επικεφαλής τους βούλγαρους πρίγκιπες Βόρι και Κύριλλο. Επικράτησε, όμως, σύγχυση και τελικά εισήλθε στη Θεσσαλονίκη ένα ολόκληρο βουλγαρικό σύνταγμα, γεγονός που εκνεύρισε τον Βενιζέλο. Οι Βούλγαροι δήλωναν εμφαντικά παρόντες στις εξελίξεις στη Μακεδονία. Ο σπόρος του Β’ Βαλκανικού Πολέμου είχε ριχτεί.
Στις 29 Οκτωβρίου ήταν η σειρά του βασιλιά Γεωργίου Α’ να εισέλθει στην πόλη και να επισημοποιήσει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους Έλληνες κατοίκους της, με απάθεια ανάμικτη με φόβο του από το μουσουλμανικό στοιχείο, ενώ οι Εβραίοι δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους, καθώς προωθούσαν σχέδιο διεθνοποίησης της Θεσσαλονίκης.(Πηγή: sansimera.gr)

Πως η Ρωσία ξεφυγε απο τα δοντια της Νέας Τάξη των Rothschilds!

poutin

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας το 2000, η Ρωσία ειχε πεσει σε πτώχευση. Η Ρωσία χρωστουσε 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΔΝΤ ( Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ), το εργαλειο της οικογενειας Rothschild.
Επιπλέον, η Ρωσία είχε ένα δάνειο 36 δισ. δολαρίων στην – επίσης ελέγχομενη από τους Rothschilds – Paris & London Club of Creditors (Λέσχη Πιστωτών Παρισιου και Λονδινου). Ο Πούτιν χρησημοποιησε την ανοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και μέρος των κερδών της μεγαλύτερης ρωσικής εταιριας Gazprom, έτσι ώστε να ξεπληρωσει τα χρέη. Η σταδιακή αύξηση της τιμής του πετρελαίου σήμαινε ότι η Ρωσία σταματησε να ελεγχεται από τις τράπεζες των Rothschilds και εγινε οικονομικά ανεξάρτητη.
Η Ρωσία μερικές φορές εξαπατησε τους ‘σωτηρες’ της οταν αποφασισε να απαλλαγει από τις οικονομικές αλυσίδες της οικογένειας Rothschild. Συνεβησαν περιεργες εξελίξεις που σχετίζονται με την παρουσια της Shell το 2006. Το 2006, η Shell έχασε ένα σημαντικό μέρος μετοχων στο Sakhalin, σήμερα η μεγαλύτερη εταιρια στον κόσμο εξόρυξης LPG. Ο Πούτιν τοτε αναγκάσε τη Shell να πωλησει την πλειοψηφία των μετοχων της.
Η Shell κράτησε το ένα τέταρτο των μετοχων Sakhalin, και η ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου αφέθηκε στην κρατικη εταιρια Gazprom. Οι Ρώσοι δεν τρωνε κουτοχορτο οπως καποιες αλλες χωρες. Να μην επαναλαμβανουμε ποιες χωρες ειναι αυτες και ποιοι τις διοικουν!!!
Οι Ρωσοι επιτρέπουν στη Δύση να επενδύσει στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά στη συνέχεια, τους τα περνουν ολα πισω. Και γιατί οχι; Δικα τους ηταν.
Η διαχείριση των μεγαλύτερων τραπεζων και πολυεθνικων εταιρειών γινεται από την οικογένεια Rothschild. Αυτοι είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι κλέφτες ολων των λαων στη γη .
Μεσω της αιμομηξιας τους (ειναι ορισμενες οικογενειες διασκορπισμενες παντου) αποτελουν ισως το 1 % του κόσμου αλλα τους ανηκουν σχεδον ολα τα πλούτη στον κοσμο. Ο Πούτιν ηθελε να βγει η χώρα του, η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, απο αυτες της δομες εξουσίας, οικονομικης δεσμευσης και φασισμου. Όταν ο Πούτιν εξοφλησε το χρέος της Ρωσιας στους Ρότσιλντ, το 2006 , η οικονομική εξάρτηση της Ρωσίας από τους Εβραίους χρηματοδότες ελαβε ΤΕΛΟΣ!!!
Ενας Ρώσος Εβραίος Πράκτορας των Rothschild, ο Mikhail Khordorkovsky, απέκτησε την περιουσία του αυτην την περιοδο και μαζί με αυτον πολλοι αλλοι Εβραιοι ολιγάρχες. Αυτο εγινε δυνατο μέσα από ιδιωτικοποιήσεις κατά την εποχη του καθεστώτος του πρωην Προέδρου Μπόρις Γέλτσιν. Του χαζομεθυστακα που πολυ δυνατον οι εβραιοι θα του ειχαν υποσχεθει ατελειωτη βοτκα.
Με την βοηθεια του Jacob Rothschild, ξεκίνησε ο Khordorkovsky το Banking Group Menatep, λίγο πριν από την πτώση του κομμουνισμού το 1990 . Η Banking Group Menatep συνδέεται με τους Rothschild και την Soros Carlyle Group.
Το όνομα του George Soros ξαναβγαινει στην επιφάνεια. Ο Soros ένα πιονι της Νέας Τάξης αναδύεται παντού ως χρηματοδότης και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρείται το σημαντικότερο πιόνι (η βασιλισσα) των Rothschild. Το 1995 ο Khordorkovsky αγόρασε την Yukos για 350 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι εγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με μια προσωπική περιουσια που αξίζει τουλάχιστον το 1 δισ. ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2003 ο Khordorkovsky συνελήφθη για φορολογικη διαφυγη. Φυσικά ο Πούτιν γνωριζε τα παιχνιδια των Rothschild και αλλαξε το ρου της ιστοριας για την χωρα του.
Όπως οι περισσότεροι πλούσιοι Εβραίοι χρησιμοποιούν την οικονομική τους δύναμη για να υπονομεύσουν μια χώρα μέσω της Gene Sharp μεθόδου, ετσι επίσης και ο Khordorkovsky προσπαθησε να επικρινει τον Πούτιν όσον αφορά τις προσπάθειες του να ενώσει τη Ρωσία, πολιτικά, πολιτιστικά και πνευματικά.
Ο Khordorkovsky χαλασε εκατομμύρια για να ριξει το καθεστώς του Πούτιν. Χρηματοδότησε τα «δημοκρατικά μεταρρυθμιστικά κόμματα ” . Μεσω του Khordorkovsky προσπάθησαν οι Ρότσιλντ να ξαναπαρουν την δυναμη στη Ρωσία. Οι Ρότσιλντ ήταν στην πραγματικότητα πίσω από την αγορά της Menatep Banking & Oil Yukos Khordorkovsky.
Αυτό αποδεικνύεται από το ακόλουθο κείμενο :
1. Τον Φεβρουάριο του 2004, αμέσως μετά τη σύλληψη του Khordorkovsky αποκαλύφθηκε ότι η Menatep Τράπεζα, (η τραπεζα του) λειτουργούσε από το Isle of Man, ένα βρετανικό υπεράκτιο φορολογικό παράδεισο.
2. Ο βρετανικός τύπος ανέφερε ότι οι μετοχές Khordorkovsky της Yukos Oil διοχετεύτηκαν στον Jacob Rothschild, λίγο πριν από τη σύλληψή του Khordorkovsky .
3. Η Menatep τραπεζα αρνηθηκε ότι Jacob Rothschild είχε σχεση με την Yukos Oil. Η εξήγηση ήταν ότι ο Jacob Rothschild είχε στενούς δεσμούς με την Τράπεζας Menatep, αλλά μόνο μέσω του Ιδρύματος Open Ρωσία (όπου και ο Χένρι Κίσινγκερ ειναι μελος). Η Menatep ξέχασε να αναφέρει ότι το Ίδρυμα Open Ρωσία ιδρύθηκε από την Yukos Oil.
Η Menatep τραπεζα προσφερε στον Πούτιν μετοχές της Yukos Oil, αλλά ο Πούτιν ελυσε το προβλημα αυτό με διαφορετικό τρόπο. Απλά τους απαντησε ότι «η εταιρεία είναι Ρωσική».
Ο Πούτιν παίρνει απλώς πίσω ό, τι ανήκει στη Ρωσία. Εμεις;
Αυτα τα στοιχεια δεν τα τα παρουσιασε κανενα πορνοκαναλο, εντος και εκτος Ελλαδος. Ετσι κρατανε τους λαους στον υπνο για να τους πινουν το αιμα. Να συνεχισετε στην Ελλαδα να ψηφιζεται το Σαμαρακο και τον Τσιπρα, τους μεγα Εβραιους, και τον προεδρο της Εβραικης Ελληνικης Δημοκρατιας!
ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ! (για τους προδοτες, αυτοι γνωριζουν)
ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ / katohika.gr

Αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους από την Ουγγαρία!!!!! ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!!!



Στην de facto αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους προχωρά η Ουγγαρία αφού επέτρεψε στους Τουρκοκύπριους να ανοίξουν Γραφείο Αντιπροσώπευσης στην Βουδαπέστη του οποίου τα εγκαίνια έγιναν πριν δύο ημέρες, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να μην διαταράσσει ποσώς τον...ύπνο του.
Η είδηση προκαλεί σοκ καθώς η αναγνώριση δεν προέρχεται από κάποια ισλαμική χώρα-παρία, αλλά από μέλος της ΕΕ. Δεν πρόκειται για πρεσβεία, όμως γραφεία αντιπροσώπευσης έχουν και ο Παλαιστίνιοι που αν και ακόμα επισήμως δεν έχουν κράτος ωστόσο η Παλαιστινιακή Αρχή θεωρείται επισήμως κρατικό μόρφωμα, με ισχύ να υπογράφει συμφωνίες, και να καθορίζει το μέλλον των πολιτών της.
Κάτι ανάλογο έχουμε στην περίπτωση του ψευδοκράτους στο οποίο οι Ούγγροι αναγνωρίζουν το δικαίωμα να έχουν ξεχωριστή ΑΥΤΟΝΟΜΗ αντιπροσώπευση από την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία. Δηλαδή επί της ουσίας τους αποδέχονται σαν ξεχωριστή κρατική οντότητα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μάλιστα στον κεντρικό δρόμο, Andrassy street και στο νούμερο 118, έγιναν στις 16 Οκτωβρίου με επίσημη τελετή τα εγκαίνια του Γραφείου Αντιπροσώπευσης του ψευδοκράτους.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του «υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ozdil Nami, του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουγγαρία, Şakir Fakılı, του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ουγγαρία, Vilayat Guliyev, του προέδρου της τουρκικής κοινότητας Ουγγαρίας, Suat Karakuş, του αντιπρόεδρου του Τουρκοουγγρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Naci Ceylan, του αντιπροσώπου της Ένωσης Τούρκων Επιχειρηματιών, MUSIAD, Fadı Başar, καθώς και πολλών εκπροσώπων τουρκικών κοινοτήτων της Ευρώπης, συνολικά 150 άτομα παρευρέθησαν στην μεγαλοπρεπή όπως αναφέρεται τελετή.
Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους σε ομιλία του στα εγκαίνια του Γραφείου Αντιπροσώπευσης του ψευδοκράτους στη ουγγρική πρωτεύουσα, τόνισε πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση για την κίνηση της να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και να επιτρέψει το άνοιγμα του στην Βουδαπέστη. Μάλιστα ανέφερε πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική κίνηση για την …επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.
Στην συνέχεια μιλήσει ο νέος «αντιπρόσωπος» του ψευδοκράτους στην Ουγγαρία, Arıf Altay, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση και προανήγγειλε την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών της Ουγγαρίας με το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.
Και οι υπόλοιποι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη σημασία αυτής της εξέλιξης, δηλαδή την αναγνώριση από την Ουγγαρία που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ψευδοκράτους και προανήγγειλε και άλλες αναγνωρίσεις και από άλλα μελη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το σοκ είναι πραγματικά μεγάλο. Οι Τούρκοι μιλούν και για απευθείας οικονομικές συναλλαγές παρακάμπτοντας την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα ξεχνάμε λόγω "αντιρατσιστικής" προπαγάνδας ότι οι φυλετικές αλλά και οι θρησκευτικές συγγένειες έχουν τεράστια βαρύτητα στις διεθνείς σχέσεις. Οι Ούγγροι έχουν καταγωγή από τους Μογγόλους ας είναι ξανθοί. Όπως και οι Γερμανοί έχουν συγγένεια με τους Τούρκους λόγω Ούνων. Δεν είναι τυχαίο που παραδοσιακά η Τουρκία έχει άριστες διπλωματικές σχέσεις με τους λαούς αυτούς.
Αυτό που προκαλεί δεος είναι ότι στο ελληνικό ΥΠΕΞ μόλις πετάχθηκε μια γουρουνοκεφαλη στο Ελληνοαραβικό Μορφωτικό Κέντρο έτρεξε αμέσως να βγάλει ανακοίνωση, ενώ για αυτό το μείζον εθνικό θέμα δείχνει να μην έχει πάρει χαμπάρι. Ούτε ένα διάβημα προς την ουγγρική κυβέρνηση, και μη μας πουν ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, είναι αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού, και δουλειά του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι να προστατεύει τους απανταχού Έλληνες όπου και αν βρίσκονται. Για τα επεισόδια εναντίον των Ελήνων στη Β.Ήπειρο έκαναν τρεις μέρες να βγάλουν ανακοίνωση, οπότε έχουμε...χρόνο ακόμα.
Η στάση των "συμμάχων" της ΕΕ ποια ειναι για όλα αυτά; Αναγνωρίζουν μια τέτοια κινηση παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης



Δημήτριον νύττουσι λόγχαι Χριστέ μου,
Ζηλοῦντα πλευρᾶς λογχονύκτου σῆς πάθος.
Εἰκοστῇ μελίαι Δημήτριον ἕκτῃ ἀνεῖλον.
Βιογραφία
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας (βλέπε 27 Οκτωβρίου), ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.

Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.

Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο (σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου) να πατά τον άπιστο Λυαίο.

Σήμερα ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης.

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου είναι και το εξής. Το 1823 μ.Χ. οι Τούρκοι που ήταν αμπαρωμένοι στην Ακρόπολη της Αθήνας ετοίμαζαν τα πυρομαχικά τους για να χτυπήσουν με τα κανόνια τους, τους Έλληνες που βρισκόντουσαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, μα ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του για να σωθούν οι Χριστιανοί και η πυρίτιδα έσκασε στα χέρια των Τούρκων καταστρέφοντας και τμήμα του μνημείου του Παρθενώνα. Για να θυμούνται αυτό το θαύμα, ο ναός λέγεται από τότε Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, από την λουμπάρδα δηλαδή το κανόνι των Τούρκων που καταστράφηκε.

Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’.
Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Κοντάκιον
Ἦχος β’. Αὐτόμελον.
Τοῖς τῶv ἰαμάτωv σου ῥείθροις Δημήτριε, τὴv Ἐκκλησίαν Θεὸς ἐπορφύρωσεv, ὁ δούς σοι τὸ κράτος ἀήττητοv, καὶ περιέπωv τὴν πόλιv σου ἄτρωτοv· αὐτῆς γὰρ ὑπάρχεις τὸ στήριγμα.

Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ’. Τὴν Σοφίαν καὶ Λογον.
Εὐσεβείας τοῖς τρόποις καταπλουτῶν, ἀσεβείας τὴν πλάνην καταβαλών, Μάρτυς κατεπάτησας, τῶν τυράννων τὰ θράση, καὶ τῷ θείῳ πόθῳ, τὸν νοῦν πυρπολούμενος, τῶν εἰδώλων τὴν πλάνην, εἰς χάος ἐβύθισας· ὅθεν ἐπαξίως, ἀμοιβὴν τῶν ἀγώνων, ἐδέξω τὰ θαύματα, καὶ πηγάζεις ἰάματα, Ἀθλοφόρε Δημήτριε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.

Ἕτερον Κάθισμα
Βασιλεῖ τῶν αἰώνων εὐαρεστῶν, βασιλέως ἀνόμου πᾶσαν βουλήν, ἐξέκλινας Ἔνδοξε, καὶ γλυπτοῖς οὐκ ἐπέθυσας· διὰ τοῦτο θῦμα, σαυτὸν προσενήνοχας, τῷ τυθέντι Λόγῳ ἀθλήσας στερρότατα· ὅθεν καὶ τῇ λόγχῃ, τὴν πλευρὰν ἐξωρύχθης, τὰ πάθη ἰώμενος, τῶν πιστῶς προσιόντων σοι, Ἀθλοφόρε Δημήτριε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.

Μεγαλυνάριον
Τὸν μέγαν ὁπλίτην καὶ ἀθλητήν, τὸν στεφανηφόρον, καὶ ἐν μάρτυσι θαυμαστόν, τὸν λόγχῃ τρωθέντα, πλευρὰν ὡς ὁ δεσπότης, Δημήτριον τὸν θεῖον ὕμνοις τιμήσωμεν.

Ἕτερον Μεγαλυνάριον
Φύλαττε τοὺς δούλους σου ἀθλητά, μάρτυς μυροβλύτα τοὺς ὑμνοῦντάς σε εὐσεβῶς, καὶ ρῦσαι κινδύνων καὶ πάσης ἄλλης βλάβης, Δημήτριε τρισμάκαρ ταῖς ἱκεσίαις σου.
http://www.saint.gr

Για το «συνταγματικό τόξο» η Κύπρος είναι πάντοτε μακριά…

Για το «συνταγματικό τόξο» η Κύπρος είναι πάντοτε μακριά…
Η σύγχρονη ιστορία του «Ελληνικού» κράτους αποτελεί μια συνεχή παραχώρηση των Εθνικών μας δικαιωμάτων. Ειδικά η Κύπρος βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα παραχωρήσεων των διαφόρων ελληνόφωνων κυβερνήσεων. Όταν οι Έλληνες στην Κύπρο είχαν εξεγερθεί κατά την περίοδο 1955-59, με τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ για την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα, η κυβέρνηση Καραμανλή (του «Εθνάρχη») όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει έμπρακτα αυτόν τον αγώνα, αλλά απεναντίας έβαλε τις αστυνομικές δυνάμεις της κρατικής καταστολής να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τους Έλληνες που διαδήλωναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις εναντίον των δολοφονιών που διέπρατταν οι άγγλοι αποικιοκράτες σε βάρος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Πολύ χειρότερα, με την επαίσχυντη συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου το 1959 έθαψε το όνειρο της Ένωσης.
Το 1974 ο ίδιος άνθρωπος είπε ότι «Κύπρος είναι μακριά», προσπαθώντας να δικαιολογήσει το πώς από το 2% που είχαν καταλάβει οι τούρκοι επί στρατιωτικού καθεστώτος έφταναν επί διακυβέρνησης του «Εθνάρχη» να κατέχουν το 38%. Όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης ουδέποτε το κράτος των Αθηνών συμπαραστάθηκε όπως πραγματικά θα άρμοζε, στους Αδελφούς Κυπρίους. Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά διαβάζοντας την «σκληρή ανακοίνωση» που έβγαλε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος για τη νέα τουρκική πρόκληση: «Καλούμε την Τουρκία να ανακρούσει πρύμναν, όχι μόνο όσον αφορά το πλοίο, αλλά και η εξωτερική της πολιτική να κινηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας».
Τους… έσκισε στην «σκληρότητα» τους τούρκους ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, γι΄ αυτό άλλωστε αποθρασύνονται συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε, όμως, την συνεχή υποχωρητικότητα του «ελληνικού» κράτους, το οποίο επί διακυβέρνησης Σημίτη έχει αναγνωρίσει και «νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο»! Η πολιτική των κυβερνήσεων του «συνταγματικού τόξου» οδήγησε στα Ίμια, την ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, την ενίσχυση της επιχείρησης «Κοσοβοποίησης» της Δυτικής Θράκης.
Τώρα, με μια νέα τουρκική πρόκληση στο προσκήνιο, το κράτος των προσκυνημένων και των δειλών ετοιμάζεται και πάλι για μια νέα υποχώρηση, η οποία θα δείξει και πάλι την εσκεμμένη ανικανότητα του απέναντι στην τουρκική απειλή. Για τους χειριστές του «συνταγματικού τόξου» η Κύπρος θα είναι πάντοτε μακριά…
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Ευρωβουλευτές Χρυσής Αυγής: Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο από την προέλαση του Ισλαμικού Χαλιφάτου - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Γ. Επιτήδειος: Οι “ευρωπαίοι” τζιχαντιστές δεν είναι τίποτα άλλο παρά μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Στα πλαίσια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της συζήτησης σχετικά με τους "Ευρωπαίους" τρομοκράτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, αποκάλυψε πως οι "Ευρωπαίοι" Τζιχαντιστές δεν είναι τίποτα άλλο παρά μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Ακολουθεί το κείμενο:
Κύριε Πρόεδρε, παρακολουθούμε όλοι με φρίκη και αγανάκτηση, καταδικάζουμε και καλά κάνουμε, το πρωτοφανές φαινόμενο να μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών νέοι από ευρωπαϊκές χώρες και να διαπράττουν μάλιστα εγκλήματα τα οποία δεν έχουν σχέση ούτε με τον πολιτισμό ούτε με τα ήθη και τα έθιμα της Ευρώπης. Πόσοι όμως από εμάς έχουμε αναρωτηθεί γιατί παρουσιάζεται αυτή η συμπεριφορά. Είναι γεγονός ότι οι νέοι της Ευρώπης δεν μεγαλώνουν πλέον με τις αρχές και τις αξίες εκείνες που δημιούργησαν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Το να αγαπάς την πατρίδα σου θεωρείται εθνικισμός και φασισμός. Το να αρνείσαι την εισβολή στην χώρα σου, και στην Ευρώπη, εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές από τρίτες χώρες, θεωρείται ρατσισμός. Και όμως η πλειοψηφία των νέων που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών είναι μουσουλμάνοι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενεάς, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί απ' την ισλαμιστική προπαγάνδα. Εάν λοιπόν δεν απαλλαγούμε αμέσως από όλες αυτές τις ανόητες δεσμεύσεις, τους δισταγμούς και τα συμπλέγματα, τότε δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα, όσα κατασταλτικά μέτρα κι να λάβουμε.
Ομιλία του Στρατηγού Συναδινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στο Κομπάνι και το Ισλαμικό Κράτος
Στις 22 Οκτωβρίου 2014, στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την κατάσταση στο Κομπάνι και την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, ο Στρατηγός Συναδινός λαμβάνοντας το λόγο επεσήμανε ότι η το Ισλαμικό Κράτος είναι μία εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση, και αποτελεί μία ασύμμετρη απειλή για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.
Τόνισε επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας εσκεμμένα δεν βλέπει την μελλοντική μετατόπιση του κινδύνου μέσα από την μετακίνηση των πληθυσμών και την δραστηριοποίησή τους αρχικά στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας.
"Κύριε Πρόεδρε,
Όποιος πιστεύει ότι το Κομπάνι κείται μακριά από το γεωγραφικό χώρο της ΕΕ, οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα και τάχιστα. Ο αριθμός των ευρωπαίων τζιχαντιστών είναι σημαντικά υψηλός, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο αντιτρομοκρατίας. Επιβεβαιώνεται το γεγονός, πως οι κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων που μάχονται ως τζιχαντιστές στις τάξεις του ακραίου ισλαμικού κράτους είναι μια άμεση απειλή για τη χώρα καταγωγής τους και όχι μόνο.
Η πολύπαθη Μέση Ανατολή έχει ξεπεράσει το μύθο της Λερναίας Ύδρας. Ο δυτικός κόσμος χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ασφάλεια, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επί χρόνια ανακαλύπτει απειλές όπως, τον Σαντάμ, τον Άσαντ, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία και επεμβαίνει. Κάθε τέτοια επέμβαση όμως δημιουργεί νέους εχθρούς, με μεγαλύτερο μίσος, εξτρεμισμό και κίνητρο εκδίκησης, στη θέση των παλιών.
Το ισλαμικό κράτος, αν και είναι σφάλμα να αποκαλούμε μια εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση, κράτος, αποτελεί μία ασύμμετρη απειλή για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε ότι το ισλαμικό κράτος πρέπει να ηττηθεί και η μισαλλοδοξία, η βία, και το μίσος που ενστερνίζεται, να παταχθούν. Εσκεμμένα όμως δεν βλέπει την μελλοντική μετατόπιση του κινδύνου μέσα από την μετακίνηση των πληθυσμών και την δραστηριοποίησή τους αρχικά στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο."
http://www.xryshaygh.com