Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΡΟΤΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΦΩΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ZOUGLA.GR;

images (1)
Τις επόμενες ημέρες (χωρίς όμως να προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία) θα δημοσιοποιήσει το zougla.gr το αηδιαστικό βίντεο με τον πολιτικάντη που έμπαινε σε site γνωριμιών κι έκανε του κόσμου τις ανωμαλίες! Ιδού τι προαναγγέλλει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος:
«Η δημοσιοποίηση του όλου θέματος είναι υπόθεση ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική έρευνα και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους άμεσα ενδιαφερόμενους να πάρουν θέση.
Επειδή φαίνεται ότι ορισμένοι κύριοι αισθάνονται ισχυρότεροι από αυτό που είναι πιθανώς στην πραγματικότητα, θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η ενημέρωση παραμένει, παρά τις όποιες αντιξοότητες, δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του δημοσιογράφου. Ως εκ τούτου, συμβουλές του τύπου «μην το κάνετε γιατί θα μας βρείτε απέναντι» δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο.
 
Απέναντι είναι οι πολίτες, το δίκαιο και η αλήθεια.
 
Εάν πάλι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν πολιτικά ως όμηροι, αυτό είναι δικαίωμά τους, αρκεί να γνωρίζει τα πάντα ο κόσμος που τους ψηφίζει.
Δεν υπάρχει χώρα στην οποία ο δημοσιογράφος θα αποσιωπούσε υπόθεση με πρωταγωνιστή πολιτικό, ο οποίος χρησιμοποίησε το
Internet για να κάνει στριπτίζ ενώπιον αγνώστων και να σπάσει κάθε όριο αυτοσεβασμού με χυδαίες πράξεις, αναγκάζοντας την παρέα των φοιτητών με τους οποίους επικοινώνησε να «ξεράσουν»!… ».
(ΥΓ) 1: Βρε ποιος να’ ναι, ποιος να’ ναι; Με πολλά γράμματα…
(ΥΓ) 2: Λέτε να ήταν και υποψήφιος στις τελευταίες (δημοτικές) εκλογές; Ε;
(ΥΓ) 3: Πάντως, μετά από το… καρότο (το οποίο ο… φέρελπις έβαζε εκεί που φαντάζεστε…), σειρά έχει το… μαστίγιο!
http://ethnikismos.net

Εικονικός «βομβαρδισμός» ελληνικών νησιών από τουρκικά μαχητικά

eikonikos-bombardismos-ellhnikwn-nhsiwn-apo-toyrkika-maxhtika
Σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, ο οποίος εισήλθε στις 14:46 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου, πραγματοποίησε στις 15:11 υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους, νησάκια που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων.
Τα δύο μαχητικά πέταξαν πέταξαν χαμηλά στα 900 μέτρα κάνοντας εικονική προσβολή των νησιών ενώ τα άλλα δύο τουρκικά τους παρείχαν προστασία. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:16.
Έγκαιρα απογειώθηκαν από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ελληνικά μαχητικά και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Συνολικά τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν 16 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας.

http://greeknation.blogspot.gr

Ερχεται Καταιγίδα στο Αιγαίο -Γιατί βρίσκονται σε ετοιμότητα 70 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Ερχεται Καταιγίδα στο Αιγαίο -Γιατί βρίσκονται σε ετοιμότητα 70 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού
Μπορεί ο νους να πηγαίνει σε τυχόν... αψιμαχίες, στα ύδατα του Αιγαίου, ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά πληρώματα (αντίστοιχα με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στον αέρα), ωστόσο αυτή η «Καταιγίδα» θα είναι τελείως διαφορετική.
Πρόκειται για μια ευρεία άσκηση που φέρει το όνομα «Καταιγίδα» και η οποία δεν είχε διεξαχθεί το 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης. Για τις ανάγκες της άσκησης, στις αρχές της εβδομάδας, θα βγουν στο Αιγαίο περίπου 70 πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί η τουρκική άσκηση Beyaz Firtina, αν και φαίνεται πως η αντίστοιχη ελληνική δεν έρχεται ως... απάντηση, καθώς ήταν προγραμματισμένη να γίνει αυτή την περίοδο.
Από την πλευρά της η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού κρίνει σκόπιμο να γίνουν κάποιες αλλαγές στο επιχειρησιακό σχεδιασμό της άσκησης, τη στιγμή που οι συνθήκες θα είναι επί... πραγματικού με εμπλοκή μεγάλου αριθμού πλοίων και προσωπικού.
Ο χώρος που θα αναπτυχθεί η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο.
http://greeknation.blogspot.gr

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε νέα μέτρα: Για άλλη μία φορά ψεύτης ο Σαμαράς του «δεν θα έρθουν νέα μέτρα»

Πριν τις εκλογές το ΔΝΤ τηρούσε σιγή ιχθύος μπας και καταφέρει να αναστήσει τον εκλεκτό του, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προεκλογικά προέβαινε σε επαίσχυντη παροχολογία, μπας και πάρει κανά ψηφαλάκι. Τελικώς δεν κατάφερε να περιορίσει την συντριβή του, αφού έχασε 7% και μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους, οι οποίοι του γύρισαν την πλάτη οριστικώς και αμετακλήτως....


Εμείς από την πλευρά μας είχαμε πολλάκις προειδοποιήσει για τα ψέμματα του Σαμαρά, λέγοντας ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα έρθουν νέα μέτρα. Τελικώς για άλλη μία φορά επιβεβαιωνόμαστε, αφού σήμερα διαβάζουμε ότι το ΔΝΤ ενέκρινε και άλλο δάνειο προς την Ελλάδα, το οποίο φυσικά συνοδεύεται και από ένα νέο πακέτο μέτρων, που συντόμως θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή.
Σας παραθέτουμε τι περιλαμβάνει η ανακοίνωση του ΔΝΤ:

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει η Ελλάδα πριν σταθεροποιηθεί. Είναι αναγκαία η πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου να είναι διαχειρίσιμη η βιωσιμότητα του χρέους, μέσω ισχυρών μέτρων υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας, παράλληλα, τον δείκτη προστασίας για τους ασθενέστερους

Είναι κομβικής σημασίας η βελτίωση της συλλογής φόρων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση του ελέγχου των δαπανών

Πρέπει να επιταχυνθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση
Είναι αναγκαίο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό
Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να αναζωογονήσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίματος

Υψηλής προτεραιότητας παραμένει η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος είναι κρίσιμο για την ανάκαμψή τους οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν αναγνωρίζοντας απώλειες βάσει ρεαλιστικών παραδοχών για τα δάνεια
Δεν πρέπει να πειραχθεί το «μαξιλαράκι» του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για όσο διαρκεί το πρόγραμμα.

Σε απλά Ελληνικά αυτό που λέει η ανακοίνωση του ΔΝΤ είναι «την πατήσατε όσοι ψηφίσατε Σαμαρά».  Η εφορία θα προβαίνει σε κατασχέσεις (2), ενώ παράλληλα οι μισθοί θα μειώνονται (5). Η βοήθεια του κράτους προς τους ασθενέστερους θα μηδενιστεί (2), ενώ παράλληλα οι τράπεζες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ζεστό χρήμα απευθείας από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου (6). Οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων δομών θα συνεχιστούν και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ο Ελληνικός Λαός έχει δώσει ήδη το μήνυμα για αποχώρηση της χούντας του Μνημονίου, όμως ο Σαμαράς και τα αφεντικά του κάνουν ότι δεν ακούν, νομίζοντας ότι θα σωθούν απλώς και μόνο με έναν ανασχηματισμό. 


 http://www.xryshaygh.com

Τι πραγματικά συζήτησαν στην Λέσχη Bilderberg! Ο αναδυόμενος εθνικισμός ανάμεσά τους!

24.si
Παρόλο που η ατζέντα της Λέσχης Bilderberg είχε διαμορφωθεί πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, το ζήτημα προέκυψε και εξ' αυτών. Τα λαϊκιστικά, ευρωσκεπτικιστικά κόμματα κερδίζουν τις καρδιές των Ευρωπαίων, από την Μ. Βρετανία ως την Ελλάδα και την Ουγγαρία, απειλώντας την ενότητα της ΕΕ. Μια εθνοκεντρική και διαιρεμένη Ευρώπη θα ήταν διστακτική στο να θεωρήσει την παγκοσμιοποίηση ως δεδομένη.
Τα παραπάνω αναφέρει το Russia Today, σε ρεπορτάζ σχετικά με το τι συζητήθηκε στην συνεδρίασγ της πασίγνωστης "Λέσχης". Επικαλούμενο το ρεπορτάζ ενός Φινλανδού δημοσιογράφου που ισχυρίζεται ότι οι ανακοινώσεις της λέσχης σχετικά με τα θέματα συζήτησης ήταν κρυφά, αναφέρει ότι τα επτά (από τα εννέα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1)Η διπλωματία των πυρηνικών και η υπό διαμόρφωση συμφωνία με το Ιράν
2)Η οικονομική-στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας
3)Οι εθνικιστικές τάσεις στην Ευρώπη
4)Το ζήτημα των παρακολουθήσεων στο διαδίκτυο, που ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις Σνόοουντεν
5) Ο κυβερνοπόλεμος
6) Από την Συρία ως την Ουκρανία, η εξωτερική πολιτική του Ομπάμα
7)Η κλιματική αλλαγή
http://www.elkosmos.gr

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΑΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ...!!!

Σακούλα σκουπιδιών με πεταμένο εκλογικό υλικό βρέθηκε στην Περιμετρική οδό της Πάτρας. Σύμφωνα με το dete.gr, τον μαύρο σάκο απορριμμάτων εντόπισε ένας οδηγός ο οποίος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να τον απομακρύνει από το δρόμο. Κουβάλησε τον σάκο μέχρι την λωρίδα ασφαλείας και όταν τον άνοιξε έπεσε από τα σύννεφα βλέποντας ότι είχε μέσα εκλογικό υλικό.



Σε ένα από τα κουτιά μάλιστα υπήρχε το επίσημο τηλεγράφημα εκλογικού τμήματος της Πάτρας με τα αποτελέσματα. Πρόκειται για το δεύτερο τηλεγράφημα το οποίο θα έπρεπε να παραδοθεί στον αρμόδιο του Πρωτοδικείου μιας και το συγκεκριμένο έγγραφο διευκολύνει την έγκυρη διαδικασία για την μετάδοση των αποτελεσμάτων του υπουργείου. Το τηλεγράφημα όμως,... είχε πεταχτεί στα σκουπίδια. Εκτός όμως από το τηλεγράφημα μέσα στα σκουπίδια υπήρχαν όλα τα δικαιολογητικά των μελών των εφορευτικών επιτροπών που δεν μπορούσαν να παραστούν. Έγγραφα, πιστοποιητικά από γιατρούς κλπ Δηλαδή, τα προσωπικά δεδομένα όλων των μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Ακόμη μέσα στα σκουπίδια βρέθηκαν και οι δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων αλλά και εκατοντάδες φάκελοι που περίσσεψαν και φυσικά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους επιστρέψει προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη εκλογική διαδικασία.


http://www.stoxos.gr

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ...!!!


Η είδηση μας έρχεται από το… υπεράνω πάσης υποψίας φασισμού, καθεστωτικό «Βήμα»: 
«Η μοναδική ψήφος προς τη Χρυσή Αυγή στα Ανώγεια απασχόλησε την ΕΛ.ΑΣ.

Ακαρπες οι έρευνες με βάση καταγγελίες για επιδεικτική στάση αστυνομικού»!!!

Ιδού η «δημοκρατία» τους:

«Υπήρξε ετεροδημότης αστυνομικός ο οποίος «επιδεικτικά» σε εκλογικό τμήμα των Ανωγείων ψήφισε Χρυσή Αυγή; Υπήρξε τέτοια προκλητική ενέργεια από ένστολο ο οποίος έριξε τη μοναδική ψήφο στο ακροδεξιό κόμμα στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Κρήτης με τους 3.000 κατοίκους; Το συγκεκριμένο «μυστήριο των Ανωγείων» απασχόλησε τα τελευταία 24ωρα την ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από αναρτήσεις στοfacebook αλλά και σε ειδησεογραφικά site της περιοχής που αναφέρονται σε μία «πρωτοφανή ενέργεια αστυνομικού». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ίσως είναι η μοναδική φορά τα τελευταία χρόνια που υπήρξε αστυνομική έρευνα για… ψήφο σε εκλογές.
Σύμφωνα λοιπόν με ανάρτηση στο διαδίκτυο, «στο 59ο εκλογικό τμήμα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων (αίθουσα 1) όπου ψηφίζουν εκλογείς που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων, υπήρξε ετεροδημότης ένστολος που μπροστά σε έκπληκτους παρευρισκόμενους έριξε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής».
…Όμως αυτή η μοναδική ψήφος στα Ανώγεια που αποδόθηκε σε αστυνομικό αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής έρευνας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να έλθουν σε επαφή με άτομα που προχώρησαν στο Διαδίκτυο στις σχετικές αναφορές χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις και χωρίς να προσδιορισθεί για «ποιον αστυνομικό μιλούσαν».
Στη συνέχεια οι ερευνητές του «μυστηρίου» ήλθαν σε επαφή με τους δικαστικούς αντιπροσώπους στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι «είδαν κάποιον ένστολο ή οποιονδήποτε άλλον ψηφοφόρο να ρίχνει εμφανώς ψήφο στη Χρυσή Αυγή».
Ακολούθως κλήθηκαν για εξηγήσεις οι τρεις αστυνομικοί των Ανωγείων οι οποίοι ως ετεροδημότες ψήφισαν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Όμως και οι τρεις αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε «φανερή ψηφοφορία» και πως κάποιος εξ αυτών έκανε την ενέργεια που του καταλογιζόταν.
Επιπλέον κλήθηκαν και άλλοι κάτοικοι των Ανωγείων που ίσως είχαν γνώση της ταυτότητας του «προκλητικού αστυνομικού», χωρίς ωστόσο πάλι να προκύψει οτιδήποτε.
Η έρευνα δεν μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω και να αναλάβει δράση το… CSI. Για όσους πέρασε από το μυαλό τους, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν μπορεί να γίνει επειδή η ψήφος είναι και παραμένει μυστική».

(ΥΓ) 1: Αν αυτοί δεν είναι ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, τι άλλο μπορεί να είναι;
(ΥΓ) 2: Αλήθεια, οι «ευαίσθητοι» περί τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τις «δημοκρατικές κατακτήσεις» και τα τοιαύτα αριστεροί, γιατί άραγε βγάζουν το ΣΚΑΣΜΟ μπροστά σε τέτοιες πρωτοφανείς για δημοκρατική χώρα μεθοδεύσεις; Μήπως γιατί στην πραγματικότητα είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ της (ξενοκίνητης και ξενόδουλης…) χουντάρας του κερατά, που μας κυβερνάει ελέω Μέρκελ και διεθνών τοκογλύφων;
http://www.stoxos.gr

Πανηγυρίζοντας ο Σύριζα ανέλαβε την ευθύνη για τα σπασμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής από τους αγαπημένους του στην Μυτιλήνη

Πανηγυρίζοντας ο Σύριζα ανέλαβε την ευθύνη για τα σπασμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής από τους αγαπημένους του στην Μυτιλήνη
Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη το βράδυ με έκτακτη είδηση που δημοσίευσε η κεντρική ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, αφηνιασμένα κόκκινα βρωμόσκυλα του γερμανόδουλου φον Αντωνάκη, λυσσασμένα από την πρόσφατη εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν στα γραφεία του Κινήματος στη Μυτιλήνη (απ’ όπου κατάγεται ο υπουργός της καθεστωτικής «δικαιοσύνης» Αθανασίου – τυχαίο; Δε νομίζουμε…), προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, υπό τα απαθή όμματα της αστυνομίας – κατόπιν αυστηρών «άνωθεν εντολών».
Λίγη ώρα μετά τη βρώμικη παρακρατική επίθεση των κόκκινων βρωμόσκυλων, η κεντρική βοθροσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ξεδιάντροπα την ευθύνη για την επίθεση, για λογαριασμό του συνονθυλεύματος, παραθέτοντας με χάρη και καμάρι φωτογραφία με την σπασμένη ταμπέλα των γραφείων του Κινήματος, για να χαρούνε τα συντρόφια.

Iδού η ανάληψη ευθύνης από τις ταπεινές δήθεν «αντιμνημονιακές» σφουγγαρίστρες του φον Αντωνάκη, της φράου Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων:
«Μαζική αντιφασιστική πορεία στη Μυτιλήνη για να μην ανοίξουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Περίπου 500 αντιφασίστες και αντιφασίστριες ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης από την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη μια μαζική, πολύ δυναμική πορεία ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η πορεία διεξάγεται σε ενθουσιώδες κλίμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ισχυρή αστυνομική παρουσία δεν κατάφερε να διαλύσει την συγκέντρωση, αφού δέχτηκε την απάντηση των διαδηλωτών. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν από μερικές μέρες».
(ΥΓ): Αλλά, ρόδα είναι και γυρίζει συντρόφια…
Εθνικισμός.net
Παρακολουθήστε ακόμα μια φορά το βίντεο από την Μυτιλήνη όπου αναρχοκομουνιστές επιτίθενται με ρόπαλα σε αστυνομικούς και ανώτεροι αξιωματικοί παρακαλάνε να σταματήσουν χωρίς φυσικά οι παρακρατικοί να τους ενοχλούν.
http://www.xryshaygh.com

Φήμες για υπουργοποίηση Τατσόπουλου - Αστείο ή φαιδρή πραγματικότητα;

Φήμες για υπουργοποίηση Τατσόπουλου - Αστείο ή φαιδρή πραγματικότητα;
Κοιτάξαμε καλά την «είδηση», τσεκάροντας μάλιστα το ότι δεν είναι Πρωταπριλιά. Σύμφωνα, λοιπόν, με ιστοσελίδα, η οποία πρόσκειται στη ΝΔ, η «έκπληξη» του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι ο… Πέτρος Τατσόπουλος!
Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την εγκυρότητα της πληροφορίας. Εάν, όμως, τελικά ισχύει, και δεν πρόκειται για μια προσπάθεια εξεζητημένου «χαβαλέ» και κακόγουστης «πλάκας», τότε είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει χάσει και το ελάχιστο ίχνος σοβαρότητας. Εάν θέλουν να εμπλουτίσουν το υπουργικό συμβούλιο με έναν φαιδρό τύπο, ο οποίος ξέρει να παριστάνει τον ψευτόμαγκα απέναντι σε γυναίκες (Ιακωβίδου) και ηλικιωμένους (Σταυρίδης) και να προκαλεί τον γέλωτα με τις παρεμβάσεις του, να μας το πουν για να ξέρουμε αν η κυβερνητική πρόθεση είναι να προσθέσει στους υπουργούς της εκτός από την ανικανότητα και την αβάσταχτη γελοιοποίηση της πολιτικής.
Κάποιοι ίσως υποστηρίξουν ότι τα λέμε αυτά γιατί είναι εχθρός μας ο Τατσόπουλος. Ε, όχι βέβαια. Ακόμη και ο εχθρός σου πρέπει να έχει ένα επίπεδο και μια δυνατότητα να σου κάνει ζημιά. Και ο Τατσόπουλος το μόνο που καταφέρνει, πέρα βεβαίως από την περαιτέρω κατάπτωση του επιπέδου της πολιτικής ζωής του Τόπου, είναι να βγάζει απλώς τα απωθημένα του. Δεν είναι άξιος ούτε για να θεωρείται ως εχθρός μας.
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Βεβήλωσαν την Αγιά Σοφιά: Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν, κάνοντας το πρώτο βήμα για μετατροπή σε τζαμί

Βεβήλωσαν την Αγιά Σοφιά: Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν, κάνοντας το πρώτο βήμα για μετατροπή σε τζαμί
Σήμερα Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νεολαίας Ανατολής (Anadolu Gençlik Derneği), διοργανώθηκε πρωινή προσευχή στον αύλειο χώρο της Αγίας Σοφίας. Στην προσευχή πρωτοστάτησε ο εκ των ιμάμηδων της Μέκκας, Abdullah Basfar, ενώ συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι από διάφορα σημεία της Πόλης.

Πριν την προσευχή το πλήθος φώναζε συνθήματα, όπως "Να σπάσουν οι αλυσίδες και να ανοίξει η Αγιά Σοφιά".

Η όλη ενέργεια, που αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος πίεσης και άλλοθι, για να "υποχρεωθεί" η κυβέρνηση να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε ισλαμικό τέμενος, οργανώνεται και συντονίζεται από κύκλους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του Γκιουλέν, οι οποίοι διαγκωνίζονται πάνω στην Αγία Σοφία, για να κερδίσουν οπαδούς ανάμεσα στα φανατισμένα στίφη των ψηφοφόρων της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής, Σαλίχ Τουράν, σε δηλώσεις που κάνει τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζει ότι «η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορώνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση». Προβάλει, επιπλέον, το αίτημα για μετατροπή σε τζαμί, σημειώνοντας ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο το 1934, «ήταν παράνομη».
Στόχος





http://www.xryshaygh.com

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής - Σύνταγμα, Τετάρτη 4 Ιουνίου, 08:30 π.μ.



Την Τετάρτη 4 Ιουνίου θα έρθουν στην Βουλή ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Λαγός για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια για τις άρσεις ασυλίας τους.
Οι Συναγωνιστές που παραμένουν παράνομα προφυλακισμένοι εδώ και 7 μήνες, χωρίς στοιχεία και με ανύπαρκτες κατηγορίες, καλούνται τώρα να "απολογηθούν" για αδικήματα που δεν υφίστανται και έχουν ήδη παραγραφεί, καθώς η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου έτρεμε να ακουστεί προεκλογικά η φωνή της Αλήθειας.
Ο Αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, βουλευτές, στελέχη και απλοί υποστηρικτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος παραμένουν πολιτικοί όμηροι ενός σαθρού καθεστώτος.
Την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο Σύνταγμα στις 08:30 π.μ. διατρανώνουμε την παλλαϊκή απαίτηση για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ των Συναγωνιστών που κρατούνται παράνομα με ανύπαρκτα στοιχεία και ψεύτικες κατηγορίες.
ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!
Τετάρτη 4 Ιουνίου, Πλατεία Συντάγματος, 08:30 π.μ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Bilderberg χωρίς μητσοτακέικο γίνεται;

bilderberg original
Τρεις Έλληνες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσκεκλημένων της φετινής ετήσιας συνεδρίασης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Κοπεγχάγη.
-Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς
-Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης
-Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas
http://www.elkosmos.gr

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ


Γράφει ο Αντίοχος.Έχουν χάσει τα’ αυγά και τα καλάθια οι σιωνιστές με την αφύπνιση των ευρωπαϊκών λαών, όπως αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών. Έτσι, σε ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) για την (απόλυτα καταδικαστέα βεβαίως…) αιματηρή επίθεση –μέχρι τώρα- αγνώστων στο εβραϊκό μουσείο των Βρυξελών και για μια άλλη επίθεση κατά εβραίων στο Παρίσι, οι σιωνιστές κάνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους ευρωπαϊκούς λαούς για την ετυμηγορία τους στις ευρωεκλογές, δημιουργώντας υποψίες ακόμα και για τα πραγματικά κίνητρα της περίεργης επίθεσης. Ιδού το σιωνιστικό παραλήρημα:..

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την οδύνη του Ελληνικού Εβραϊσμού για το θάνατο τεσσάρων αθώων ανθρώπων, μετά από δολοφονική επίθεση αγνώστων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, θύματα του μίσους, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.Το θανάσιμο αυτό περιστατικό, μαζί με τον ξυλοδαρμό και τον άγριο τραυματισμό δύο νεαρών Εβραίων στο Παρίσι στο δρόμο τους για τη Συναγωγή, αποτελούν δύο τραγικά περιστατικά τα οποία, σε συνδυασμό με τη χρονική σύμπτωση και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υπογραμμίζουν μια νέα, σκληρή πραγματικότητα.Δυστυχώς, τα γεγονότα αυτά στην καρδιά της Ευρώπης, δεν απέτρεψαν τη θεαματική είσοδο Νεοναζιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρωβουλή, κομμάτων που υποκινούν το μίσος εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης, εναντίον μειονοτήτων, εναντίον των «διαφορετικών» ανθρώπων και πολιτισμών.Μόλις 70 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ευρώπη φαίνεται να έχει ξεχάσει τι σημαίνει Ναζισμός και δεν έμαθε ποτέ τι σημαίνει Ολοκαύτωμα.Σήμερα που εμείς πενθούμε τα αθώα θύματα που έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας μιας βάρβαρης επίθεσης, οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς και του νεοναζισμού υψώνουν απειλητικά το ανάστημά τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Από αύριο όλοι μαζί πρέπει να εργασθούμε για να μην ξανασυμβεί».

(ΥΓ): Και που να συλλάβουν οι βελγικές και οι γαλλικές αρχές τους δράστες και να αποδειχθεί ότι ήταν μουσουλμάνοι λαθρό. Τότε να δούμε τι θα λένε οι σιωνιστές. Αλλά, όλως περιέργως, ούτε η  βελγική αστυνομία ούτε η γαλλική έχουν συλλάβει τους δράστες… Περιέργως, γιατί και ικανότατες είναι και –ειδικά για την εγκληματική επίθεση των Βρυξελλών- έχουν εξαπολυθεί κατά των τρομοκρατών «λυτοί και δεμένοι», που λέμε (CIA, Μοσάντ κ.λπ.). Ή μήπως όχι;

www.ethnikismos.net

ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ!


Εδώ και τρείς μέρες ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ στη Μυτιλήνη καλούσαν με αφίσες αριστερών οργανώσεων σε πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά η Αστυνομία ξεκάθαρα ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ…. Αλλιώς πως μπορούν να εξηγηθούν τα γεγονότα που ακολούθησαν… Στις 6 το απόγευμα η πορεία ξεκίνησε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στην διαδρομή, γύρω στις 7 κάνουν έναν «διάλλειμα» για να ισοπεδώσουν το κατάστημα ενός Εθνικιστή.  

Στις 7 και 30 η πορεία φτάνει στην Τ.Ο. της Μυτιλήνης με συνθήματα ενώ στην είσοδο εκείνη την στιγμή υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι όμως αποχωρούν (ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ;) και ομάδα κουκουλοφόρων εισέρχεται στην πολυκατοικία, ενώ δεύτερη ομάδα από το δρόμο συνδυαστικά επιτίθεται με μολότωφ και πέτρες…!!! ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ… Μερικά λεπτά νωρίτερα Αστυνομικοί «συνιστούσαν» σε Χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στο σημείο να αποχωρήσουν «για το καλό τους»…!!!

Η μανία των άπλυτων παρακρατικών κουκουλοφόρων στράφηκε και κατά των γειτόνων και των ιδιοκτητών παρακείμενων καταστημάτων που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια , τις πέτρες και τις μολότωφ που πέρναγαν πάνω από τα κεφάλια τους με αποτέλεσμα να επιτεθούν και σε αυτούς και στα καταστήματά τους προκαλώντες φθορές σε ολόκληρη την γειτονία…!!!

Είναι ξεκάθαρο, πως σχεδιάστηκε και από πού εκτελέστηκε… Δεν χωράει καμιά αμφιβολία… www.stoxos.gr

Χιλιάδες Έλληνες τίμησαν τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και τους Αθάνατους Ήρωες του Ελληνισμού - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Με μία σεμνή τελετή, όπως αξίζει στους Αθάνατους ήρωες του Ελληνισμού, η Χρυσή Αυγή τίμησε και φέτος την Μνήμη των τελευταίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος που επισήμανε πως ο Αγώνας του Κινήματος συνεχίζεται μέχρι την τελική Νίκη απέναντι σε όλες τις διώξεις και τις φουρτούνες.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του Αθάνατου Συναγωνιστή μας, Γιώργου Φουντούλη, τόνισε πως είναι χρέος μας να τιμούμε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα.

Ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Μιχάλης Αρβανίτης αναφερόμενος στην δικαστική και πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον Λαού και Δικαιοσύνης.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, τόνισε ότι οι Έλληνες οφείλουν να μην αφήσουν άλλες "κερκόπορτες" ανοιχτές, για να ξαναμπούν οι εχθροί του Έθνους στην Πατρίδα μας.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος απαίτησε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων Συναγωνιστών που συνεχίζουν να παραμένουν παράνομα προφυλακισμένοι στα κελιά της Τιμής.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, επισήμανε πως το μέτωπο της Χρυσής Αυγής είναι αρραγές και ως μια γροθιά συνεχίζει απτόητη τον αγώνα για Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε πως οι τελευταίοι Γενναίοι υπερασπιστές του Ελληνισμού είναι οι Έλληνες Εθνικιστές με μπροστάρη τον Αρχηγό μας, Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Η Συναγωνίστρια Ειρήνη Δημοπούλου - Παππά δήλωσε πως πέρσι στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης ήταν παρούσα σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής με ηγέτη τον Γενικό Γραμματέα, Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Σύντομα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι έγκλειστοι Συναγωνιστές θα είναι ξανά κοντά μας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε πως η Χρυσή Αυγή θριαμβεύει ενάντια σε όλες τις διώξεις και πως το ζήτημα της παράνομης κράτησης του Αρχηγού και των υπόλοιπων Συναγωνιστών μας διεθνοποιείται από τους εκλεγμένους Ευρωβουλευτές του Κινήματος.

Η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια τέλος κάλεσε όλους σε συνεχή Αγώνα μέχρι την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την τελική Νίκη.

Η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης ολοκληρώθηκε με άπαντες να ψάλλουν το "Υπερμάχω Στρατηγώ" και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ τελέστηκε τρισάγιο για τους τελευταίους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης και τους Αθάνατους Συναγωνιστές μας, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Ακολούθησε συντεταγμένη πορεία προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.


http://www.xryshaygh.com

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού
Επιμέλεια: Δρ Ελένη Ρωσσίδου-Κουτσού,Φιλόλογος-Βυζαντινολόγος 
Ο Κύριος "ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού". Το γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου είναι το ορατό σημείο της συμφιλίωσης Θεού και ανθρώπου, αλλά και του δοξασμού της ανθρώπινης φύσης.
Η καταλλαγή αυτή και ο δοξασμός του ανθρώπου επιτεύχθηκε με την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού -με την οποία ο Θεός ένωσε την ανθρώπινη φύση με τη θεία Του φύση ασυγχύτως, ατρέπτως, αχωρίστως και αδιαιρέτως- το επι γης έργο Του, τα εκούσια Του Πάθη, την ένδοξη Ανάστασή Του.
Οι πολλαπλές εμφανίσεις του Θεανθρώπου, μετά την Ανάστασή Του, σκοπό είχαν να πείσουν τους Μαθητές Του ότι, όντως, αναστήθηκε και να χαρίσει σε αυτούς την ειρήνη, τη χαρά και το φως της ανεσπέρου αυτής ημέρας. Στις Πράξεις των Αποστόλων (1:3), o αναστημένoς Ιησούς εμφανιζόταν στoυς Μαθητές Τoυ και τoυς «δίδασκε τα περί της Βασιλείας τoυ Θεoύ για σαράντα ημέρες».
Την Πέμπτη της έκτης εβδoμάδας από την Ανάστασή Τoυ, o Χριστός, αφoύ ευλόγησε τoυς μαθητές Τoυ, αναλήφθηκε στoυς Ουρανούς (Λoυκ. 24, 50-51), στην περιoχή της Βηθανίας, έτσι ώστε την ημέρα της Πεντηκοστής να επιστρέψει εν Αγίω Πνεύματι, για να συνεχίσει, ως Εκκλησία πλέον, το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων. Η εν Αγίω Πνεύματι σωματική παρουσία του Κυρίου υπάρχει και θα υπάρχει συνεχώς, μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου οι πιστοί μπορούν να ενωθούν μαζί Του. Ο Απ. Παύλος μας υπενθυμίζει με το λόγο του, ότι «έπειτα ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι άμα συν αυτοίς αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις αέρα, και ούτω πάντοτε συν Κυρίω εσόμεθα.» (Α΄ Θεσ. 4: 17).
Το γεγονός της Αναλήψεως αποτελεί ένα από τα βασικότερα δόγματα της Εκκλησίας μας και αναφέρεται στo Σύμβoλo της Πίστεως. Αμήν.
Ιωάννου του Χρυσοστόμου-Λόγος εις την Ανάληψη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού
Κατά το γεγονός της Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε στην πράξη η συμφιλίωση του Θεού με το ανθρώπινο γένος. Διαλύθηκε η παλιά έχθρα, τελείωσε ο μακροχρόνιος πόλεμος. Κι αυτό συνέβαινε έως τώρα, όχι επειδή μισούσε ο Θεός τον άνθρωπο, αλλά επειδή ο άνθρωπος επιδείκνυε αδιαφορία και αχαριστία. Και τώρα, η αλλαγή δεν έγινε εξαιτίας των δικών μας κατορθωμάτων ή επειδή αλλάξαμε στάση και συμπεριφορά, αλλά λόγω της απροσμέτρητης αγάπης και του ενδιαφέροντος του Θεού...
Τώρα στην Ανάληψη, εμείς που δεν ήμασταν άξιοι να κατοικούμε στον παράδεισο, εμείς που στο τέλος καταντήσαμε να μην αξίζουμε να ζούμε εδώ στη γη, με αποτέλεσμα να γίνει ο κατακλυσμός και να χαθεί όλο το ανθρώπινο γένος εκτός της οικογένειας του Νώε, εμείς τώρα οι ανάξιοι ανεβαίνουμε στον ουρανό. Τα χερουβίμ, παλαιά, φυλάγανε τον παράδεισο για να μην μπούμε ξανά και τώρα εμείς τα υπερβαίνουμε. Η ανθρώπινη φύση, στο πρόσωπο του Χριστού, έτυχε τιμής που δεν έτυχε η φύση των αγγέλων. Ο Θεός έγινε άνθρωπος. Δεν έγινε άγγελος. Ενώθηκε μόνο με την ανθρώπινη φύση. Και οι άγγελοι δεν ζηλεύουν, αντίθετα χαίρονται, διότι χαρά των αγγέλων είναι η προκοπή μας και πόνος τους η εξαθλίωσή μας.
Για την αλλαγή αυτή οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Χριστό. Αυτός έγινε μεσίτης. Ούτε άγγελος, ούτε άνθρωπος, αλλά αυτός ο ίδιος. Ο Θεός ήταν οργισμένος με μας και εμείς τον μισούσαμε. Και μας συμφιλίωσε ο Υιός Του. Πώς μας συμφιλίωσε; Δεχόμενος την τιμωρία που έπρεπε να επιβάλει σε μας. «Εξηγόρασεν εκ της κατάρας του νόμου γενόμενος υπέρ ημών κατάρα» (Γαλ., 3: 13). Δέχτηκε την τιμωρία του ουρανού, δέχτηκε και τις προσβολές των ανθρώπων. «Οι ονειδισμοί των ονειδιζόντων σε επέπεσον επ’ εμέ» (Ψαλμ. 68:10) ... Πολλές φορές μιλούμε για τη μεσιτεία της Παναγίας και των αγίων και ξεχνούμε ότι μεσίτης πάνω απ’ όλους τους αγίους είναι ο ίδιος Χριστός. Αυτός ως άνθρωπος συνεχώς μεσιτεύει για μας τους ελεεινούς αδελφούς Του. Όπως ακριβώς παίρνουμε κάτι από τη σοδειά μας και το προσφέρουμε στο Θεό για να τον ευχαριστήσουμε και να ευλογήσει όλη τη σοδειά μας, έτσι ακριβώς και ο Χριστός την ανθρώπινη φύση, που προσέλαβε στη μήτρα της παρθένου Μαρίας την κάνει προσφορά στον Θεό, για να ευλογηθεί όλο το ανθρώπινο γένος…
Ενώ πλαστήκαμε από τον Θεό «κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του», ο άνθρωπος δεν πρόσεξε και ωμοιώθη τοις κτήνεσι. Το να γίνει, δε, κάποιος σαν τα ζώα είναι σαν να έγινε χειρότερος από αυτά. Το να σέρνεται ένα φίδι είναι φυσικό, το να σέρνεται, όμως, ένας αετός είναι η εσχάτη κατάπτωση … Μερικές φορές, ο άνθρωπος γίνεται χειρότερος των ζώων. Έτσι ο Ησαΐας λέγει, «έγνω βους τον κτησάμενον, και όνος την φάτνη του κυρίου αυτού· Ισραήλ, δε, εμέ ουκ έγνω» (Ησαΐας 1: 3) … Για να μας συνετίσει ο Κύριός μας, βάζει διδασκάλους τα έντομα. «Πορεύθητι προς τον μύρμηγκα, και ζήλωσον τας οδούς αυτού» (Παροιμ. 6: 6) … Εμείς οι κατώτεροι των ζώων, τα παιδιά του διαβόλου, με την Ανάληψη του Χριστού γίναμε ανώτεροι και από τους αγγέλους.

*Βλ.: Χρυσοστόμου, Ι., «Εις την Ανάληψιν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», Ε.Π.Ε., 36 
http://www.agioritikovima.gr

Απίστευτα μηνύματα ψηφοφόρων πάνω στα ψηφοδέλτια! (Εικόνες)


Απολαύστε μερικά άκυρα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα στην Αττική…
akira-psifodeltia
akira-psifodeltia1

 akira-psifodeltia2

akira-psifodeltia3
akira-psifodeltia4
akira-psifodeltia5
akira-psifodeltia6
akira-psifodeltia7
http://elnewsgr.blogspot.gr

«Η Πόλις εάλω»: Η Ιστορία τιμωρεί τους λαούς που παραμελούν την άμυνα τους

«Η Πόλις εάλω»: Η Ιστορία τιμωρεί τους λαούς που παραμελούν την άμυνα τους
Καμία άλλη ημερομηνία δεν έχει εντυπωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο του Έθνους μας όσο η 29η Μαΐου, η «αποφράς ημέρα», οπότε η Κωνσταντινούπολη, η «βασιλίδα των πόλεων», κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Τα ολίγα χρόνια πριν την άλωση η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατά το όνομα υπήρχε. Ήταν περιορισμένη κυρίως στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες άλλες σκόρπιες περιοχές όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του πολύ ένδοξου παρελθόντος της.
Για τους Έλληνες η Άλωση της βασιλίδας των πόλεων είναι ένα γεγονός που προκαλεί θλίψη και πόνο. Δυστυχώς η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε φτάσει τον 15ο αιώνα σε τέτοιο σημείο παρακμής, είχε παραμελήσει σε τέτοιο βαθμό την άμυνά της, που ουσιαστικά η επερχόμενη καταστροφή της Πόλης ήταν αναπόφευκτη και αναμενόμενη. Η πτώση είχε προδιαγραφεί καθώς η ίδια η Αυτοκρατορία δεν ήταν παρά η σκιά του παλαιού της εαυτού, ενώ τα δυτικά κράτη έχοντας να αντιμετωπίσουν δικά τους εσωτερικά προβλήματα και εξωτερικούς εχθρούς, ακόμη και αν το ήθελαν, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν το Βυζάντιο.
Η υπεροχή των πολιορκητών ήταν συντριπτική σε αριθμούς, σε οπλισμό και σε στρατιωτική οργάνωση σε σχέση με την παραμελημένη άμυνα της Πόλης. Είναι δε η πρώτη φορά στην στρατιωτική ιστορία που καταγράφεται μαζική χρήση πυροβολικού, πυροβολικό που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην επιτυχία της πολιορκίας. Με το πυροβολικό οι Τούρκοι βομβάρδισαν τα χιλιόχρονα τείχη της Πόλης προξενώντας πολλά καταστροφικά ρήγματα και καταπονώντας τους πολιορκούμενους με την συνεχή προσπάθεια να επισκευάζουν τις ζημιές. Ο σουλτάνος στο θέμα του πυροβολικού υπήρξε ιδιαίτερα προνοητικός, αλλά και τεχνικά-εξοπλιστικά καταρτισμένος. Αναφέρουμε μια μικρή πτυχή αυτής της ιστορίας για να επιβεβαιώσουμε την σημασία που έπαιξε ο εξοπλισμός των Τούρκων με κανόνια στην πολιορκία.
Το 1452 παρουσιάστηκε στον Αυτοκράτορα Παλαιολόγο ένας Ούγγρος οπλουργός πυροβόλων ονόματι Ουρβανός για να του προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ όμως λόγω των πενιχρότατων οικονομικών της Πόλης δεν μπορούσε να πληρώσει για τις υπηρεσίες, τις πρώτες ύλες  και τα τεχνικά μέσα για την κατασκευή του βαρέως τύπου κανονιού που πρότεινε ο Ουρβανός, ο οποίος μετά την αρνητική απάντηση του Παλαιολόγου κατέφυγε στον σουλτάνο. Ο Ούγγρος οπλουργός δήλωσε στον Μωάμεθ Β΄ ότι ήταν σε θέση να κατασκευάσει κανόνια που εκτοξεύουν πολύ μεγάλο λίθο, κατάλληλο για το πάχος και την αντοχή των τειχών της Πόλης. Ο σουλτάνος τον προσέλαβε με μεγάλο μισθό και του έδωσε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή των κανονιών.
Στην ελληνική πλευρά ο Κωνσταντίνος διαβλέποντας τον κίνδυνο της πολιορκίας προσπαθούσε με τα πενιχρά του μέσα να ενισχύσει την άμυνα της Πόλης. Ο τελευταίος Αυτοκράτορας έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με τα μέσα που διέθετε. Επισκεύασε τα τείχη και στρατολόγησε όλους τους άνδρες που μπορούσαν να πολεμήσουν, ο ιστορικός της εποχής Σφραντζής κάνει λόγο για 4773 Έλληνες και περίπου 2.000 ξένους μισθοφόρους. Όμως η φρουρά αυτή δεν ήταν ούτε ικανή, ούτε υπήρχε οργανωμένο σύστημα άμυνας και ούτε ο κατάλληλος και επαρκής εξοπλισμός. Οι περισσότεροι από τους 7.000  Έλληνες και μισθοφόρους υπερασπιστές της Πόλης δεν ήξεραν να πολεμούν και μάχονταν με τις ασπίδες, τα ξίφη και τα τόξα τους περισσότερο βάσει ενστίκτου παρά ικανοτήτων ή εκπαίδευσης.
Στην αντίπαλη πλευρά ο στρατός των Τούρκων αποτελείτο από στρατεύματα των επαρχιών του οθωμανικού κράτους, αλλά και επικουρικά στρατεύματα που όφειλαν να στέλνουν τα υποτελή προς τους Οθωμανούς κράτη. Υπολογίζεται ότι το σύνολο του τουρκικού στρατού ανερχόταν σε περίπου 150.000, αποτελείτο δε από πεζικό, ιππικό, πυροβολικό και τους ελαφρά οπλισμένους τοξότες, σφενδονιστές και ακοντιστές. Ο στρατός αυτός ήταν πολύ καλά εξοπλισμένος με κάθε είδος αμυντικό και επιθετικό όπλο της εποχής. Οι πολεμιστές έφεραν ασπίδες επενδυμένες με σίδηρο, κράνη, τόξα και βέλη, ξίφη και οτιδήποτε άλλο θεωρούνταν κατάλληλο για τειχομαχία, η δε στρατιωτική δομή και οργάνωση αυτού του στρατού θα μπορούσε ακόμη και με σημερινά δεδομένα να χαρακτηριστεί τέλεια.
Οι Τούρκοι με το πυροβολικό τους προκαλούσαν τεράστιες ζημιές στα τείχη, τα οποία έπλητταν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας από την αρχή της πολιορκίας την 6η Απριλίου 1453. Τα κανόνια του Ουρβανού έκαναν μεγάλη ζημιά στην άμυνα της Πόλης. Τα τείχη που είχαν προσφέρει προστασία για πολλούς αιώνες ήταν πλέον ανεπαρκή στο σύγχρονο πυροβολικό της εποχής. Οι Έλληνες υπερασπιστές δεν προλάβαιναν να επισκευάσουν τα ρήγματα από τις συνεχιζόμενες βολές των κανονιών και τις προσπάθειες των Τούρκων να εισβάλουν από τα ρήγματα και να εισέλθουν στην Πόλη. Από την 19η Μαΐου έως και την πτώση της Πόλης την 29η  του ιδίου μηνός, οι βομβαρδισμοί των τειχών ήταν συνεχείς και ανηλεείς και οι προσπάθειες των Ελλήνων να επισκευάσουν τα τείχη ασταμάτητες, αλλά ταυτόχρονα και άκαρπες. Το ηθικό των πολιορκημένων είχε καταπέσει, υπήρχε έλλειψη πολεμοφοδίων και τροφίμων και οι υπερασπιστές είχαν λιγοστέψει. Οι προσευχές δεν μπορούσαν να σώσουν την Πόλη. Στις 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο ισχυρότερος βομβαρδισμός από την αρχή της πολιορκίας με αποτέλεσμα πολύ μεγάλη κατάρρευση των τειχών στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού, που ευνοούσε την μαζική είσοδο των Τούρκων. Ο Αυτοκράτορας γνώριζε τι θα επακολουθούσε. Στις 28 και 29 Μαΐου οι Τούρκοι πραγματοποιούν τις τελικές τους επιθέσεις και εισβάλουν από τα κατεστραμμένα πλέον τείχη. Έλληνες και Γενουάτες μισθοφόροι του Ιουστινιάνη αγωνίζονται με απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα στην πύλη του Αγίου Ρωμανού, σε μια μάχη που διήρκεσε πολλές ώρες έως το ξημέρωμα της 29ης Μαΐου. Μετά τον τραυματισμό του Ιουστινιάνη, ενός πολύ γενναίου πολεμιστή, ο Αυτοκράτορας υπερασπίζεται μόνος του με ελάχιστους πολεμιστές την Πύλη του Αγίου Ρωμανού, ενώ ταυτόχρονα η Κερκόπορτα, κοντά στα ανάκτορα του Πορφυρογέννητου, ανοίγει και εισβάλουν και από εκεί οι Τούρκοι, με τους υπερασπιστές να μην μπορούν πλέον να συγκρατήσουν τα δυο μέτωπα εισβολής. Η Πύλη του Αγίου Ρωμανού και η Κερκόπορτα ήταν τα δυο τελευταία σημεία μάχης του Ελληνισμού του Βυζαντίου. Ο Αυτοκράτορας έπεσε μαχόμενος, αν και οι συνθήκες του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες. Οι Τούρκοι πιθανότατα δεν γνώριζαν ότι αυτός που είχαν θανατώσει ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας των Ελλήνων.
«Εάλω η Πόλις» αντήχησε σε όλη την Βασιλεύουσα, μια άλωση που ήταν αναπόφευκτη και αναμενόμενη, διότι η ιστορία τιμωρεί τους λαούς που παραμελούν την άμυνά τους. Είναι προφανές ότι κάθε λαός πρέπει να διδάσκεται από τις ιστορικές του αποτυχίες, αποτυχίες οι οποίες δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Σήμερα ζούμε άλλου τύπου αλώσεις οι οποίες είναι μικρές και καθημερινές, εξίσου όμως επικίνδυνες και οδυνηρές με την 29η Μαΐου 1453. Η υπονόμευση της γλώσσας μας, η άγνοια της ιστορίας μας, οι υποχωρήσεις απέναντι στους Τούρκους, Σκοπιανούς και Αλβανούς, οι συμμαχίες με τους Αμερικανοσιωνιστές και η εγκληματική παραμέληση της Άμυνας μας αποτελούν μικρές αλώσεις που απαιτούν Εθνική Αντίσταση και πατριωτική μαχητικότητα.
Εμείς οι Εθνικιστές αρνούμαστε την αφομοίωση και αλλοτρίωση που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι Αμερικανοσιωνιστές και η Παγκοσμιοποίηση, αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε γκρίζες ζώνες στα πελάγη και τα εδάφη μας. Θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους για να αναστήσουμε το Έθνος μας και να απελευθερώσουμε τις αλησμόνητες Πατρίδες μας.
Γ. Λιναρδής    
http://www.xryshaygh.com

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης


Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.
Το Βυζάντιο σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του με την οθωμανική λαίλαπα προ των πυλών του, δεν μπορούσε να ελπίζει παρά μόνο στη βοήθεια της καθολικής Ευρώπης, η οποία όμως ήταν μισητή στους κατοίκους της Κωνσταντινούλης. Η ύπαρξη «Ενωτικών» και «Ανθενωτικών» δίχαζε τους Βυζαντινούς. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια, στέλνοντας πρεσβεία στον πάπα Νικόλαο Ε' για να ζητήσει βοήθεια. Ο Πάπας έβαλε και πάλι ως όρο την Ένωση των Εκκλησιών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημα του αυτοκράτορα να στείλει στην Κωνσταντινούπολη ιερείς, προκειμένου να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα της Ένωσης.
Οι απεσταλμένοι του Πάπα, καρδινάλιος Ισίδωρος και ο αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνης Λεονάρδος, λειτούργησαν στην Αγία Σοφία, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου, που ξεχύθηκε στους δρόμους και γέμισε τις εκκλησίες, όπου λειτουργούσαν οι ανθενωτικοί με επικεφαλής τον μετέπειτα πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Την γαρ Λατίνων ούτε βοήθειαν ούτε την ένωσιν χρήζομεν. Απέστω αφ' ημών η των αζύμων λατρεία».
Το μίσος για τους Λατίνους δεν απέρρεε μόνο από δογματικούς λόγους. Η λαϊκή ψυχή δεν είχε ξεχάσει τη βαρβαρότητα που επέδειξαν οι Σταυροφόροι στην Πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, ενώ αντιδρούσε στην οικονομική διείσδυση της Βενετίας και της Γένουας, που είχε φέρει στα πρόθυρα εξαθλίωσης τους κατοίκους της Αυτοκρατορίας, αλλά και στην καταπίεση των ορθοδόξων στις περιοχές, όπου κυριαρχούσαν οι καθολικοί.
Αντίθετα, οι Οθωμανοί φαίνεται ότι συμπεριφέρονταν καλύτερα προς τους χριστιανούς. Πολλοί χριστιανοί είχαν υψηλές θέσεις στην οθωμανική διοίκηση, ακόμη και στο στράτευμα, ενώ κυριαρχούσαν στο εμπόριο. Οι χωρικοί πλήρωναν λιγότερους φόρους και ζούσαν με ασφάλεια. Έτσι, στην Κωνσταντινούπολη είχε σχηματισθεί μία μερίδα που διέκειτο ευνοϊκά προς τους Οθωμανούς. Την παράταξη αυτή εξέφραζε ο Λουκάς Νοταράς με τη φράση «Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν».
Από τις αρχές του 1453 ο Μωάμεθ προετοιμαζόταν για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Με έδρα την Ανδριανούπολη συγκρότησε στρατό 150.000 ανδρών και ναυτικό 400 πλοίων. Ξεχώριζε το πυροβολικό του, που ήταν ό,τι πιο σύγχρονο για εκείνη την εποχή και ιδιαίτερα το τεράστιο πολιορκητικό κανόνι, που είχαν φτιάξει Σάξωνες τεχνίτες. Στις 7 Απριλίου, ο σουλτάνος έστησε τη σκηνή του μπροστά από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού και κήρυξε επίσημα την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
Ο αγώνας ήταν άνισος για τους Βυζαντινούς, που είχαν να αντιπαρατάξουν μόλις 7.000 άνδρες, οι 2000 από τους οποίους μισθοφόροι, κυρίως Ενετοί και Γενουάτες, ενώ στην Πόλη είχαν απομείνει περίπου 50.000 κάτοικοι με προβλήματα επισιτισμού. Η Βασιλεύουσα περιβαλλόταν από ξηράς με διπλό τείχος και τάφρο. Το τείχος αυτό, που επί 1000 χρόνια είχε βοηθήσει την Κωνσταντινούπολη να αποκρούσει νικηφόρα όλες τις επιθέσεις των εχθρών της, τώρα ήταν έρμαιο του πυροβολικού του σουλτάνου, που από τις 12 Απριλίου άρχισε καθημερινούς κανονιοβολισμούς.
Οι Τούρκοι προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν την αλυσίδα που έφραζε τον Κεράτιο κόλπο και προστάτευε την ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Στις 20 Απριλίου ένας στολίσκος με εφόδια υπό τον πλοίαρχο Φλαντανελλά κατορθώνει να διασπάσει τον τουρκικό κλοιό μετά από φοβερή ναυμαχία και να εισέλθει στον Κεράτιο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των πολιορκούμενων.
Ο Μωάμεθ κατάλαβε αμέσως ότι μόνο το πυροβολικό του δεν έφθανε για την εκπόρθηση της Πόλης, εφόσον παρέμεινε απρόσβλητος ο Κεράτιος. Με τη βοήθεια ενός ιταλού μηχανικού κατασκεύασε δίολκο και τη νύχτα της 21ης προς την 22α Απριλίου, 70 περίπου πλοία σύρθηκαν από τον Βόσπορο προς τον Κεράτιο. Η κατάσταση για τους πολιορκούμενους έγινε πλέον απελπιστική, καθώς έπρεπε να αποσπάσουν δυνάμεις από τα τείχη για να προστατεύσουν την Πόλη από την πλευρά του Κεράτιου, όπου δεν υπήρχαν τείχη.
Η τελική έφοδος των Οθωμανών έγινε το πρωί της 29ης Μαΐου 1453. Κατά χιλιάδες οι στρατιώτες του Μωάμεθ εφόρμησαν στη σχεδόν ανυπεράσπιστη πόλη και την κατέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που νωρίτερα απέκρουσε με υπερηφάνεια τις προτάσεις συνθηκολόγησης του Μωάμεθ, έπεσε ηρωικά μαχόμενος. Αφού έσφαξαν τους υπερασπιστές της Πόλης, οι Οθωμανοί Τούρκοι προέβησαν σε εκτεταμένες λεηλασίες και εξανδραποδισμούς. Το βράδυ, ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγία Σοφία και προσευχήθηκε στον Αλλάχ «αναβάς επί της Αγίας Τραπέζης», όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι της εποχής.
http://www.sansimera.gr

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εμπαιγμός από το ΥΠ.ΕΣ.: Δεν γνωρίζει πόσα χρωστούν τα κόμματα στις τράπεζες!

Εμπαιγμός από το ΥΠ.ΕΣ.: Δεν γνωρίζει πόσα χρωστούν τα κόμματα στις τράπεζες!
Απάντηση-απόδειξη της συνεχιζόμενης κοροϊδίας και συνειδητής εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού από τις κομματικές συμμορίες του αντισυνταγματικού τόξου, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο οποίος ουσιαστικά ομολόγησε πως το υπουργείο του οποίου προΐσταται, δεν γνωρίζει το παραμικρό για τις οφειλές των κομμάτων προς τις τράπεζες!
Την ερώτηση σχετικά με τις υποχρεώσεις των κομμάτων προς τις τράπεζες είχε καταθέσει ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, προκειμένου να πληροφορηθεί ο Ελληνικός Λαός για τα χρέη και συνεπώς την εξάρτηση των κομμάτων από τις τράπεζες. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ πιο συγκεκριμένα, είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα το οποίο είχε απασχολήσει παλαιότερα, με την Χρυσή Αυγή να καταθέτει στον Άρειο Πάγο φάκελο με τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και την μαύρη τρύπα των τουλάχιστον 115 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του.
Η απάντηση Μιχελάκη στην ερώτηση Παναγιώταρου είναι ενδεικτική της διαπλοκής μεταξύ πολιτικού κόσμου και της ολιγαρχίας των πλουτοκρατών: «από τις διατάξεις του Ν. 3023/2002 "Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος. Έσοδα και δαπάνες, προβολή, δημοσιότητα και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών", προβλέπεται η δημοσίευση του ισολογισμού και τις ειδικής έκθεσης εκλογικών εσόδων και δαπανών των πολιτικών κομμάτων».
Αναφέρονται επίσης τα κάτωθι: «τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που λαμβάνουν κρατική τακτική χρηματοδότηση δημοσιεύουν το πρώτο δίμηνο κάθε έτους, σε δύο τουλάχιστον καθημερινές εφημερίδες της Αθήνας, ισολογισμό εσόδων και δαπανών. Επίσης, τα πολιτικά κόμματα και οι Συνασπισμοί που λαμβάνουν κρατική εκλογική χρηματοδότηση, εντός 2 μηνών μετά τη διενέργεια των εκλογών ή των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, συντάσσουν και δημοσιεύουν ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών. Η ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών δημοσιεύεται εντός της παραπάνω ημερομηνίας στο οικείο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως».
Το γεγονός βεβαίως της απόκρυψης των χρεών των κομματικών συμμοριών προς τις τράπεζες, καταδεικνύει το μέγεθος της απάτης η οποία έχει στηθεί στην πλάτη των Ελλήνων, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αδιανόητα φορολογικά βάρη. Κι ενώ οι Έλληνες βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να καταβαραθρώνεται, τα κόμματα της διαφθοράς και της σαπίλας εξακολουθούν να συντηρούνται με τα χρήματα του Λαού μας, με την αβάντα των τραπεζών και την ασυλία ενός αντεθνικού Καθεστώτος.
http://www.xryshaygh.com

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΦΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε ο Φώτης Κουβέλης

Στη δήλωση παραίτησής του αναφέρει:

Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις.
http://www.stoxos.gr

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΖΗΤΑΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ...!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πλήρη αποπομπή της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά φόρουμ και την υποβολή μόνιμου βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μερικές από τις πρώτες δηλώσεις της θριαμβεύτριας των ευρωεκλογών στην Γαλλία, Μαρί Λεπέν, δηλώσεις που εξόργισαν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Τουρκικό δημοσίευμα (39)
Όπως αναφέρουν σχεδόν όλες οι τουρκικές εφημερίδες, η νικήτρια των τελευταίων εκλογών στην Γαλλία το πρώτο πράγμα που ανέφερε μετά την θριαμβευτική της νίκη ήταν ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη και ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα προχώρησε και ζήτησε την διάλυση και κατάργηση της Συμφωνίας Εμπορικών Συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία έχει υπολογίσει τα μέγιστα για τις οικονομικές της συναλλαγές. Η Γαλλίδα αρχηγός του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, απαίτησε την αποχώρηση όλων των λαθρομεταναστών από την Γαλλία και ιδιαίτερα καταφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη και αθρόα είσοδο μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από χώρες της Ασίας και της βόρειου Αφρικής, γεγονός που, όπως τόνισε η ΛεΠεν, απειλεί άμεσα την εθνολογική σύσταση της χώρας της, (αλήθεια τι σας θυμίζει αυτό ;).
Ο θρίαμβος της Μαρίν Λε Πεν έχει θορυβήσει την Τουρκία που βλέπει ότι η μελλοντική υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας έχει εκδηλώσει από την αρχή τα έντονα αντιτουρκικά της αισθήματα, με αποκορύφωμα τις τελευταίες της δηλώσεις για την αποπομπή της Τουρκίας από κάθε ευρωπαϊκό θεσμό δηλώνοντας πως οι Τούρκοι και η Τουρκία δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Τώρα οι Τούρκοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη επίσημη εμφάνιση της Λεπέν στις Βρυξέλες μετά την θριαμβευτική της νίκη στις ευρωεκλογές, καθώς αναμένεται να επαναλάβει τις έντονες αντιτουρκικές της δηλώσεις. Εκείνο όμως που έχει ανησυχήσει περισσότερο την Άγκυρα, είναι ότι η Μαρίν Λεπέν έσπευσε να εκδηλώσει την επιθυμία της ότι θα είναι υποψηφία για την προεδρία της Γαλλίας στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2017, αν και πολλοί πιστεύουν ότι αυτές θα γίνουν πιο γρήγορα καθώς ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, κλονίζεται από τα σκάνδαλα και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τελειώσει την θητεία του μέχρι το 2017.
Να σημειώσουμε ότι ένα άλλο μεγάλο «αγκάθι» στις σχέσεις Τουρκίας Γαλλίας είναι το ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας καθώς η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που πρωτοστάτησε στην διεθνή αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας. Στο θέμα αυτό συνέβαλλε και η μεγάλη και πολιτικά ενεργό αρμενική μειονότητα της Γαλλίας που αποτελείται κυρίως από απογόνους Αρμενίων που είχαν γλύτωσε τις σφαγές των Τούρκων στις αρχές εικοστού αιώνα και είχαν βρει καταφύγιο στη νότιο Γαλλία όπου βρίσκονται σήμερα και οι μεγαλύτερες αρμενικές κοινότητες της Γαλλίας.
Όλα αυτά σίγουρα θα πρέπει να μας παραδειγματίσουν καθώς το ζήτημα της Τουρκίας και η επιδιωκόμενη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που θέλουν να εισέρχονται ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μια μεγάλη απειλή για τα σύνορα μας. Αν γίνει αυτό, τότε θα περιμένουμε μια αθρόα εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως στην Ρόδο και στη Κω όπου ήδη υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα που τουρκοποιείται σταδιακά, (με την σκανδαλώδη αδιαφορία των ελληνικών αρχών), αλλά κυρίως στην Δυτική Θράκη που είναι σίγουρο ότι έτσι θα περάσει στα χέρια της Άγκυρας.
Μετά από όλα αυτά επιβάλλεται μάλλον να εξετάσουμε το πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με την μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών στην Γαλλία και πιθανή αυριανή πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Μαρί Λεπεν, (κάποιοι ίσως δεν θα συμφωνήσουν και θα αρχίσουν πάλι το πονηρό παιχνίδι της ετικέτας), στο μεγάλο ζήτημα που λέγεται τουρκική απειλή, η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται και διευρύνεται βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στα ανατολικά μας σύνορα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://www.stoxos.gr

Έτσι ψηφίζει ο Πειραιάς!

Έτσι ψηφίζει ο Πειραιάς!
Πανικός άνευ προηγουμένου για τα παπαγαλάκια του συστήματος και αναλύσεις επί αναλύσεων για τους λόγους που το κίνημα μας κατέκτησε ξεκάθαρα την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και μάλιστα κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες νοθείας και πολιτικής τρομοκρατίας.
Εκεί όμως που το σύστημα πραγματικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο εμπάθειας και χολερικής ανάλυσης αφορά στα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια Πειραιώς (Ά Πειραιώς 10,6% ,΄Β Πειραιώς 11,31%) που αποτελούν και μερικά από τα υψηλότερα πανελλαδικά.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε μία καθεστωτική φυλλάδα: « ...από προπύργιο της αριστεράς γίναμε μαύρο κάστρο σχολιάζοντας το 13,79 που απέσπασε η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα. Για το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστό παίρνει κανείς το ferry και περνάει απέναντι, στη Σαλαμίνα όπου το 16% των ψηφοφόρων τόνωσε την δύναμη των νεοναζί….δύο μεγάλα προάστια του Πειραιά επίσης δίνουν υψηλά ποσοστά στην Χρυσή Αυγή (Νίκαια 10,53% , Κερατσίνι 10,51%) νούμερα τα οποία προβληματίζουν. Την ώρα που η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής της ομάδας βρισκόταν στην φυλακή, ο μηχανισμός της φασιστικής συμμορίας….συνέχιζε να δουλεύει ασταμάτητα».
Δεν υπάρχει βέβαια κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθούμε περαιτέρω με το κλάμα και τον οδυρμό των δημοσιογραφίσκων για την τεράστια επιτυχία του κινήματος μας σε περιοχές πάλαι ποτέ κάστρα των κομμουνιστών.
Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε το μεγαλείο και την ανιδιοτέλεια των συναγωνιστών μας, ούτε το δίκαιο του αγώνα μας και πολύ περισσότερο την προσήλωση μας στην ιδεολογία του λαϊκού εθνικισμού και την πίστη μας στην τελική νίκη !
Αυτό όμως που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ασταμάτητα έως ότου αποτινάξει η πατρίδα μας τον ανθελληνικό ζυγό εξουσίας, ελευθερωθούν ο Αρχηγός και οι υπόλοιποι παράνομα προφυλακισθέντες συναγωνιστές μας και κυρίως δικαιωθεί η θυσία των αδικοχαμένων αδερφών μας Γιώργου και Μάνου.
Είναι προφανές πάντως πως ο λαός του Πειραιά άκουσε τις συμβουλές των «πεφωτισμένων» αριστεροδεξιών θολοκουρτουριάρηδων και διόρθωσε την ψήφο του επιβραβεύοντας το κίνημα μας με υψηλότατα ποσοστά στις λαϊκές γειτονιές μας.
Μάλλον λοιπόν η περιβόητη ρήση της γνωστής και μη εξαιρετέας καπιταλοκομμουνίστριας «…από το Πέραμα ως το Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει»  θα μείνει στην ιστορία ως κακόγουστο πολιτικό ανέκδοτο αφού όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει ασταμάτητη την εκλογική της άνοδο και επέλαση στην περιφέρεια μας.
Άλλωστε όπως είχε πει εύστοχα ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς συναγωνιστής Λαγός Ιωάννης σε μία ανοικτή επιστολή του απευθυνόμενος στους διώκτες του κινήματος μας: «….υπόσχομαι να σας πολεμήσω μέχρι την τελευταία μου ανάσα. Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι μέλος της «εγκληματικής» οργάνωσης μέχρι να πεθάνω. Σας υπόσχομαι πολλές εκπλήξεις».
Συντρόφια και λοιποί εκπρόσωποι του «δήθεν» συνταγματικού τόξου μπόλικο ξυδάκι και περαστικά σας!
Η Χρυσή Αυγή ξημερώνει, ήρθαμε!
ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ !
http://www.xryshaygh.com

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ! 536.910 ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ΚόμμαΕυρωπαϊκό
Κόμμα
Αρχηγός /-οίΨήφοιΈδρες
Αριθμός% ± %Αριθμός±
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής ΑριστεράςPELΑλέξης Τσίπρας1.518.60826,89%+21,88%6+5
Νέα ΔημοκρατίαEPPΑντώνης Σαμαράς1.296.00722,71%-9,59%5-3
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή-Νίκος Μιχαλολιάκος536.9109,39%+8,93%3+3
Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
(ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, Δυναμική Ελλάδα, Μεταρρυθμιστική Αριστερά, Νέοι Μεταρρυθμιστές, ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012, Πρωτοβουλία Β΄)
PESΕυάγγελος Βενιζέλος
Ανδρέας Λοβέρδος
Μάνος Επιτροπάκης
Νίκος Μπίστης
Ιωάννης Ράπτης
Ιωάννης Τούντας
Νίκος Διακουλάκης
457.5858,02%Νέο2Νέο
Το Ποτάμι-Σταύρος Θεοδωράκης376.6556,60%Νέο2Νέο
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας-Δημήτρης Κουτσούμπας347.4876,09%-2,26%2-
Ανεξάρτητοι Έλληνες
(Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Ευρωπαικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας)
-Πάνος Καμμένος
Γιάννης Δημαράς
Γιώργος Καλεάδης
Κώστας Ζουράρις
Γιώργος Κόκκας
197.5453,47%Νέο1Νέο
Λαϊκός Ορθόδοξος ΣυναγερμόςEFDΓιώργος Καρατζαφέρης153.9362,70%-4,45%--2
Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες-Γεώργιος Χατζημαρκάκης82.2201,46%Νέο-Νέο
Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία
(Δημοκρατική Αριστερά και συνεργάτες)
PESΦώτης Κουβέλης68.6981,21%Νέο-Νέο
Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό
(Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης)
-Βύρων Πολύδωρας
Χρήστος Ζώης
Νίκος Νικολόπουλος
Παναγιώτης Ψωμιάδης
59.2941,04%Νέο-Νέο
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών-Γιώργος Τσαγκανέλιας57.0021,00%-0,26%--
Γέφυρες
(δημιουργία, ξανά!, Δράση)
ALDEΘάνος Τζήμερος
Θόδωρος Σκυλακάκης
51.5440,91%Νέο-Νέο
Οικολόγοι Πράσινοι - Κόμμα Πειρατών ΕλλάδαςEGP6μελής εκτελεστική γραμματεία51.5770,90%-2,59%--1
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο-Δημήτρης Καζάκης49.2940,86%Νέο-Νέο
Παναθηναϊκό Κίνημα-Θεόδωρος Μαραγκουδάκης42.2060,74Νέο-Νέο
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή-Διοικούσα επιτροπή41.1310,72%+0,29%--
Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας-Μουσταφά Αλη Τσαους42.6200,71%Νέο-Νέο
Ένωση Κεντρώων-Βασίλης Λεβέντης36.8410,65%+0,27%--
Κοινωνία - Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια-Μιχαήλ Ηλιάδης34.4750,61%+0,46%--
Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας-Βάκης Τσιομπανίδης32.3660,56%Νέο-Νέο
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, ΟικολογίαEGPΝίκος Χρυσόγελος
Μαρία Πίνιου-Καλλή
28.3910,50%Νέο-Νέο
Κοινωνία Αξιών-Δημήτρης Μπουραντάς20.8820,37%Νέο-Νέο
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας-Χρήστος Χρηστίδης17.1100,30%Νέο-Νέο
Σχέδιο Β-Τάσος Σταυρόπουλος11.3320,20%Νέο-Νέο
Σοσιαλιστικό Κόμμα-Στέφανος Τζουμάκας11.0620,19%Νέο-Νέο
Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας-Αντώνης Παπαδόπουλος
Πέτρος Κουφοβασίλης
10.7860,19%-0,007%--
Κολλάτος – Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα - Οικολογικό Ελληνικό-Δημήτρης Κολλάτος8.9910,16%Νέο-Νέο
Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων-Κωνσταντίνος Ντάλιος8.8920,16%-0,04%--
ΔΡΑΧΜΗ
(Δραχμή, Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα)
-Θεόδωρος Κατσανέβας
Βίκυ Φερτάκη
Νικόλαος Σπιτάλας
8.7910,15%Νέο-Νέο
Εθνικό Μέτωπο-Μάνος Κώνστας8.7890,15%Νέο-Νέο
Ελπίδα Πολιτείας-Δημήτρης Αντωνίου6.7870,12%Νέο-Νέο
Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο ΤόξοEFA - EPPΣταύρος Αναστασιάδης5.7540,10%+0,01%--
Έλληνες Οικολόγοι-Δημοσθένης Βεργής5.5780,10%-0,51%--
Πατριωτική ΄Ενωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση
(Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας, Εθνικός Λαικός Σχηματισμός, Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας)
-Αναστάσιος Κότσιαλος
Οδυσσέας Τηλιγάδας
Κωνσταντίνος Γκέκας
4.7380,08%Νέο-Νέο
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Σάββας Μιχαήλ4.511'0,08%-0,04%--
Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας-εκτελεστική επιτροπή3.6370,06%-0,05%--
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας-διοικούσα επιτροπή3.0520,05%Νέο-Νέο
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας-Ηλίας Ζαφειρόπουλος2.8600,05%---
Κίνημα Εθνικής Αντίστασης-Ιπποκράτης Σαββούρας2.5250,04%Νέο-Νέο
Εθνική Αυγή-Μιχάλης Γιαννόγκωνας3030,01%Νέο-Νέο
Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ,Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος-Μιλτιάδης Τσαλαζίδης1980,00%Νέο-Νέο
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-Άγνωστο12-Νέο-Νέο