Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σάρωσαν οι εθνικιστές στην Γαλλία! 10 δήμους κέρδισε το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!


1121918Εθνικιστικός άνεμος στην Γαλλία με το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν να θριαμβεύει και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό, το κόμμα πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του.
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, το Εθνικό Μέτωπο κατέβασε συμμετείχε στο 7% της επικράτειας με υποψήφιους και κατάφερε να εκλέξει τουλάχιστον 10 δημάρχους και 1500 δημοτικούς συμβούλους σαρώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σε πόλεις, όπως Κενπέρ, Σεν Ετιέν, Ανζέ (Μεν-ε-Λουάρ), Ρουμπέ, Ρέϊμς (Μαρν), Μπελφόρ ,Περπινιάν, Αβινιόν και Φορμπάχ οι υποψήφιοι FN ήρθαν πρώτοι σε ποσοστά, ενώ στην πόλη Ενέν – Μπομόν ο γενικός γραμματέας του FN, Στηβ Μπριουά απέσπασε ήδη από τον πρώτο γύρο την απόλυτη πλειοψηφία. Είναι η πρώτη φορά που το ακροδεξιό κόμμα κερδίζει τη δημαρχία σε μια πόλη άνω των 10.000 κατοίκων.
H κυβέρνηση Ολάντ αναμένεται να οδηγηθεί σε ανασχηματισμό μετά τα βαρύτατα πλήγματα από το Εθνικό Μέτωπο και σύμφωνα με την Liberation, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η τιμωρία των Γάλλων για την πολιτική Ολάντ. Ζημιωμένη βγήκε και η αριστερά ενώ μόνο ως ήττα μπορεί να χαρακτηρισθεί το αποτέλεσμα της άκρας αριστεράς.
http://www.elkosmos.gr

ΤΟ ΕΛΑΜ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1974, ΤΟΝ ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟ ΤΑΛΑΤ...!!!


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κοινοποιεί προς πάσαν κατεύθυνση ότι άρχισε να συλλέγει μαρτυρίες και οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία από συγγενείς και οικεία πρόσωπα αγνοουμένων και θυμάτων της Τουρκικής εισβολής, όπως επίσης και βετεράνους του 1974, όσον αφορά την εγκληματική δράση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Με το πέρας των ερευνών και εντός ολίγων ημερών θα παραδοθεί σχετικός φάκελος που θα συσταθεί από το κίνημα μας, στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Αστυνομία με σκοπό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Καλείται επίσης ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει πληροφορίες και στοιχεία που συνδέουν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με εγκληματικές πράξεις να καλέσει στο τηλέφωνο 77 77 75 55.
Είναι καιρός να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους και ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του. Είναι καιρός που ο λαός πρέπει να αντιδράσει και να επικυρηχθεί ο εγκληματίας πολέμου.


Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!! ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΡΩΝ...

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... 
http://www.stoxos.gr

Κασιδιάρης:Στόχος της Χρυσής Αυγής η κατάργηση του Μνημονίου - ΒΙΝΤΕΟ

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης τοποθετήθηκε επί της πρότασης δυσπιστίας.
Αρχικά τόνισε πως δεν τρέφουμε αυταπάτες επί της πρότασης μομφής, καθώς είμαστε γνώστες ότι το Σύνταγμα των Ελλήνων και η Λαϊκή Κυριαρχία έχει προ πολλού καταπατηθεί. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να παρουσιάζεται ο Βενιζέλος ως υπερασπιστής του Συντάγματος και της νομιμότητας, την στιγμή που είναι εμπνευστής του εκτρωματικού νόμου "περί ευθύνης υπουργών".
Μιλούν για Σύνταγμα και νομιμότητα αυτοί που έχουν φυλακίσει νόμιμους εκπροσώπους του ελληνικού λαού και λειτουργούν μια παράνομη Βουλή με 294 βουλευτές.
Το εκτρωματικό μόρφωμα της "Νέας Πασοκρατίας" έχει ημερομηνία λήξης την 25η Μαΐου. Η πλειοψηφία της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι πλαστή.
Η Χρυσή Αυγή στηρίζει κάθε νόμιμη ενέργεια από όπου κι αν προέρχεται, αν έχει στόχο την κατάργηση του μνημονίου και την εθνική ανεξαρτησία. Να φύγουν οι ξένοι τοκογλύφοι από την Ελλάδα!
http://www.xryshaygh.com

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων - Φωτορεπορτάζ

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων - Φωτορεπορτάζ
Σήμερα άλλος ένας μύθος κατέρρευσε, μια μεγαλειώδης συγκέντρωση έλαβε χώρα στο νησί της Κέρκυρας στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων. Προσήλθε μεγάλος αριθμός Ελλήνων εθνικιστών οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης και μέσα σε κύμα ενθουσιασμού άνοιξε η ομιλία των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών. 

Αρχικά έλαβε το λόγο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος, Κολογγιός Χρήστος.

Ακολούθησε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Δάβουλος Χρήστος.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Ζακύνθου Λάππος Χαράλαμπος, ενώ ο κύκλος των υποψήφιων αντιπεριφεριαρχών έκλεισε με την ομιλία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη  Κέρκυρας, Τσιγγέλη Κωνσταντίνου.

Τον λόγο επίσης έλαβε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεφαλονιάς, Μοσχοπούλου Φερενίκη. 

Στην συνέχεια μίλησε επίσης ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ζακύνθου, Χάρης Πατήρης.

Και τέλος τον λόγο έλαβε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας, Χαγιάννης Σπυρίδων.

Εν συνεχεία οι κύριοι ομιλητές, βουλευτές Αντώνης Γρέγος και Δημήτρης Κουκούτσης, αναφέρθηκαν στην άδικη και στημένη δίωξη του Αρχηγού και των άδικα φυλακισμένων βουλευτών και συναγωνιστών, καθώς και στην τεράστια προσπάθεια του συνταγματικού τόξου να περάσει τα μεγαλειώδη τερατουργήματα - νομοσχέδια με πρόσχημα το "καλό της χώρας", φυσικά!


Φυσικά κανείς δε μπόρεσε να ξεχάσει τους αθάνατους, στη καρδιά και στη ψυχή, συναγωνιστές μας Γιώργο και Μανώλη, και όλους αυτούς που καθημερινά σηκώνουν το ανάστημα τους σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Την σειρά των ομιλητών έκλεισε ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Νικόλαος Λεμοντζής, ο οποίος αναφέρθηκε στη τρέχουσα επικαιρότητα και τα προβλήματα σε όλα τα θέματα των τοπικών αυτοδιοικήσεων ανά νομό.
Τέλος, η παρουσίαση έκλεισε με το μήνυμα του παράνομα έγκλειστου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, και όλοι με μια φωνή έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
Ζυγώνει ο καιρός που θα λάμψει η αλήθεια, 50 και σήμερα!
Υπομονή και καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες.
http://www.xryshaygh.com

Η “Ελληνική Αυγή” θα διεκδικήσει τον Λέοντα του Πειραιά


Αναμφισβήτητα η Ελληνική επικράτεια στο σύνολό της έχει υποστεί μεγάλους βανδαλισμούς και καταστροφές μέσα στους αιώνες από πολλούς εισβολείς. Η περίοδος της Τουρκοκρατίας που ακολούθησε την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, σε συνδυασμό με διάφορους άρπαγες Ευρωπαίους, όπως ήταν φυσικό δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Το αποτέλεσμα αυτών των απερίσκεπτων κατακτητών και των αθλιοτήτων τους το βλέπουμε σήμερα. Πολλά γλυπτά της αρχαιότητας κοσμούν πλατείες, μουσεία του εξωτερικού, αλλά και πολλές ιδιωτικές συλλογές παράνομα και καταχρηστικά.
Μεταξύ πολλών άλλων που ιδιοποιήθηκαν αμέτρητα, μοναδικά, και ανυπολόγιστης αξίας αγάλματα, γλυπτά, αγγεία, και άλλα κομψοτεχνήματα της ιστορίας αυτού του τόπου, και απογύμνωσαν χωρίς ντροπή ή σεβασμό ναούς, ιερά μνημεία, μαντεία, και λατρευτικούς χώρους της πατρίδας μας ήταν και ο Φραντσέσκο Μοροζίνι.
Ο Φραντσέσκο Μοροζίνι γεννήθηκε το 1619 στη Βενετία και ήταν γόνος της περίφημης Ενετικής μεσαιωνικής οικογένειας ευγενών των Μοροζίνι. Το 1684 κατά τον έκτο Ενετοτουρκικό πόλεμο με τον τίτλο του Δόγη και Ναυάρχου της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας ο Φραντσέσκο Μοροζίνι ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να διώξει τους Τούρκους. Το 1687 έφθασε στην Αθήνα όπου και πολιόρκησε τους Τούρκους στην Ακρόπολη των Αθηνών. Το πρώτο μελανό σημείο στη ιστορία του Μοροζίνη όσον αφορά την Ελλάδα είναι ότι χωρίς δισταγμό βομβάρδισε τον Παρθενώνα ο οποίος έως τότε ήταν σε άριστη κατάσταση όπως είναι το Θησείο σήμερα. Στη συνέχεια προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κατεβάσει το αέτωμα του Παρθενώνα και αφού δεν τα κατάφερε πήρε από αποψίλωση ότι βρήκε στο έδαφος από τους βομβαρδισμούς του.
Στη συνέχεια ο Μοροζίνι δείχνοντας μια ψύχωση με τα λιοντάρια πήρε όσα λιοντάρια βρήκε μπροστά του. Το πρώτο από την Ακρόπολη, ένα δεύτερο από την περιοχή του Θησείου (Ιερά οδό) και βέβαια το μεγαλύτερο, το γνωστό Λέοντα του Πειραιά εξαιτίας του οποίου το λιμάνι του Πειραιά είχε ονομασθεί τον μεσαίωνα Πόρτο Λεόνε, δηλαδή λιμάνι του λιονταριού. Λέγεται ότι πήρε και ένα τέταρτο λιοντάρι από τη Δήλο. Οι λέοντες αυτοί μεταφέρθηκαν στη Βενετία και από τότε κοσμούν ως τρόπαια των νικητών τον Ναύσταθμο - οπλοστάσιο (Arsenale) της Βενετίας.
Το Λιοντάρι του Πειραιά είναι ένα μαρμάρινο γλυπτό από λευκό μάρμαρο το οποίο βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού μέχρι το 1687. Πολλές ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι κατασκευάστηκε το 480 π.Χ σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων επί των Περσών στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Άλλοι ότι κατασκευάστηκε το 2ο αιώνα μετά Χριστό. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι το μεσαίωνα μετά το έτος 1200 αναφέρεται ότι υπάρχει στον Πειραιά, και ότι ο Πειραιάς λέγεται Πόρτο Λεόνε. Το λιοντάρι έχει επιβλητική παρουσία και μεγάλη ομοιότητα με το λέοντα της Χαιρώνειας σε πολλά σημεία. Ως προς τις διαστάσεις έχει περίπου το τριπλάσιο μέγεθος ενός κανονικού Αφρικανικού λέοντος, δηλαδή περίπου 3 μέτρα. Έχει κοίλο στόμα και στην πλάτη έφερε σημάδια μάλλον από υποδοχή σωλήνας που έφερνε νερό το οποίο έβγαινε τελικά από το στόμα του. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά ίσως ήταν κάποιο είδος κρήνης. 
Ο Δανός ιστορικός και μελετητής αρχαιοτήτων Carl Christian Rafn (1795 - 1864), ο ιστορικός και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Σχινάς (1801 - 1870), ο αρχαιολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου Αλεξάνδρειας και έφορος αρχαιοτήτων Αττικής Απόστολος Αρβανιτόπουλος (1874 - 1942), καθώς και ο Ιταλός γλύπτης Antonio Canova (1757 - 1822), που επισκέφθηκε το λιοντάρι στη Βενετία, υποστηρίζουν πως είναι έργο της κλασικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια κοινά αποδεκτή εκτίμηση για την ηλικία του μνημείου. Φυσικά με τα σημερινά μέσα χρονολόγησης, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο μάλλον θα μπορούσε να λυθεί και να βρούμε επακριβώς την ηλικία του.
Η Ελληνικη Αυγη για τον Πειραια θα διεκδικησει των Λεων του Πειραια,θα διεκδικησει οτι δικαιωματικα μας ανηκει,την επιστροφη του Λεοντα στο μεγαλο λιμανι,στη γη οπου ανηκει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
http://www.xryshaygh.com

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο οδοστρωτήρας - Υπερψήφισαν οι «αντάρτες»

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο οδοστρωτήρας - Υπερψήφισαν οι «αντάρτες»
Υπερψηφίστηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο, που θα σαρώσει οσονούπω την Ελληνική Κοινωνία. Οι «αντάρτες» παρά τους λεονταρισμούς των προηγουμένων ημερών, υπερψήφισαν προκειμένου να μην χάσουν την θεσούλα τους. Συνολικά το άρθρο 1 έλαβε 152 ψήφους, ενώ το άρθρο 2 έλαβε 151 ψήφους.
Στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε σαφής προειδοποιητική κίνηση από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, Τζέφρυ Παπανδρέου, προς τον Βενιζέλο. Ο ΓΑΠ καταψήφισε το άρθρο 2, αλλά ο Βενιζέλος δεν τόλμησε να τον διαγράψει, γνωρίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου, αφού ο Παπανδρέου ελέγχει ακόμα μερικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ικανούς για να προκαλέσει «ατύχημα».
Από πλευράς της ΝΔ είχαμε μία ελεγχόμενη και στημένη απώλεια, αφού διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης. Το σχέδιο της ΝΔ είναι να κατεβάσει άμεσα ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή – δημάρχου, ώστε να επιχειρήσει πλήγμα κατά των υποψηφιοτήτων της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα θα διαφημίσει τον Κακλαμάνη ως δήθεν «αντιμνημονιακό», παρά το ότι έχει ψηφίσει τα πάντα έως τώρα, μπας και καταφέρει να πάρει καμιά ψήφο.
Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό της υποθέσεως είναι ότι άλλος ένας αντεθνικός και αντιλαϊκός νόμος τίθεται στην διάθεση των διεθνών πλουτοκρατών, προκειμένου να διαλύσουν την Ελληνική Κοινωνία και να αγοράσουν τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην πρωτοπορία του Εθνικού Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
http://www.xryshaygh.com

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μήνυση Ηλία Κασιδιάρη στο iefimerida για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων


Για πολλοστή φορά σήμερα διέρρευσαν από τον ηλεκτρονικό Τύπο στοιχεία της δικογραφίας. Συγκεκριμένα, φωτογραφίες από τον προσωπικό υπολογιστή του βουλευτή Αττικής, Ηλία Κασιδιάρη που αποτελεί απόρρητο προανακριτικό υλικό και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δημοσιοποίηθηκαν από τον ιστότοπο iefimerida…
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπως είχε κάνει και παλαιότερα κατά του "Εθνους" και της "Εφημερίδας Συντακτών" και εφεξής θα μηνύονται όλα τα Μέσα που παρανόμως διαρρέουν υλικό της δικογραφίας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Το κείμενο της μήνυσης:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (διά μέσω του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Δ.Α.Α./Γ.Α.Δ.Α.)
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Ηλία Κασιδιάρη του Παναγιώτη και της Βασιλικής, Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
ΚΑΤΑ
1) Του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας με την επωνυμία Iefimerida.gr,
2) Παντός Υπευθύνου δημοσιογράφου - συντάκτη της ανωτέρω ιστοσελίδας,
3) Παντός Υπευθύνου για την διαρροή δικογραφικού υλικού της δικογραφίας με ΑΒΜ: Φ2013/3990 που εκκρεμεί εις βάρος μου ενώπιον των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών κ. Ιωάννας Κλάππα και κ. Μαρίας Δημητροπούλου.
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Είμαι Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εκλεγείς στην Εκλογική Περιφέρεια Αττικής, στις εθνικές εκλογές που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 2012. Είμαι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος και παράλληλα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Αθηναίων, όντας Επικεφαλής του Συνδυασμού "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα".

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Εκθέτω στην κρίση Σας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά και αιτούμαι τα κατά το νόμο. Την 28/3/2014 και ώρα 10:26π.μ. δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα με το διακριτικό τίτλο iefimerida.gr (διαδικτυακή παραπομπή – link: http://www.iefimerida.gr/) άρθρο με τίτλο «Αποκλειστικό: Ο εκπαιδευτής Κασιδιάρης, τα όπλα, το ξύλο, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι σημαίες των SS στις κατασκηνώσεις της Χ.Α. [βίντεο &εικόνες]» το οποίο και σας παραθέτω.
Τα δημοσιευθέντα στο ανωτέρω άρθρο αποτελούν δικογραφικό υλικό το οποίο περιλαμβάνεται στην δικογραφία με ΑΒΜ: Φ2013/3990 που εκκρεμεί ενώπιον των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών κ. Ιωάννας Κλάππα και κ. Μαρίας Δημητροπούλου. Αδυνατώ να κατανοήσω πως τα ανωτέρω διέρρευσαν σε τρίτα πρόσωπα πλην των διαδίκων της εν λόγω δικογραφίας, καθώς αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, θίγοντας κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου με συκοφαντικές αναφορές – περιγραφές στο πρόσωπό μου.

ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Αποτελεί συνταγματική επιταγή η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η προστασία κατοχυρώνεται στο άρθρο 9ΑΣυντάγματος, το οποίο ορίζει: «Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, την επεξεργασία και τη χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων». Άλλωστε, υποστηρίξιμη είναι και η άποψη κατά την οποία, παρά τη χωριστή αναφορά της στο συνταγματικό κείμενο, η χρήση δεν χάνει την εξάρτησή της από τους ειδικούς όρους στους οποίους ο νομοθέτης υπάγει την επεξεργασία, διακρίνοντάς της ως αυτοματοποιημένη ή μη (συνδεόμενη άμεσα ή έμμεσα με την ύπαρξη αρχείου) και ότι ως εκ τούτου καμία κανονιστική μεταβολή δεν επέρχεται από την φραστική αυτονόμηση της χρήσης στο συνταγματικό άρθρο. Εφόσον, όμως, δημιουργούνται δύο αντίθετες απόψεις για την ερμηνεία της συνταγματικής διάταξης και επομένως και της κοινής νομοθεσίας, ο προστατευτικός χαρακτήρας του νομικού πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων…. Ενεργοποιεί τον κανόνα «εν αμφιβολία, υπέρ του κατηγορουμένου», υποδεικνύοντας την υποχρεωτική επιλογή της άποψης, η οποία διαφυλάσσει περισσότερο τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων. Συνεπώς, κατά τη γνώμη μας, προκρίνεται ως συμβατότερη με τον προστατευτικό χαρακτήρα η επιλογή της πρώτης άποψης, κατά την οποία με το αναθεωρημένο Σύνταγμα επήλθε κανονιστική αυτονόμηση της προστασίας από τη χρήση προσωπικών δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει και περιπτώσεις μη αυτοματοποιημένης επεξεργασίας τις οποίες δεν υπάρχει αρχείο. (Προσωπικά Δεδομένα, Ερμηνεία Ν.2472/1997, Π.Αρμαμέντος – Β. Σωτηρόπουλος, σελ. 61).
Παράλληλα, το άρθρο 2 του Ν. 2472/1997 αναφέρει: «Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως:
α) “Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα”, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. Δεν λογίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, από τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσδιορισθούν τα υποκείμενα των δεδομένων.

β) “Ευαίσθητα δεδομένα”, τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.
Ειδικά για τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο εδάφιο β' της παραγράφου 2 του άρθρου 3 με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.*

γ) “Υποκείμενο των δεδομένων”, το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα, και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί, δηλαδή μπορεί να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως, ιδίως βάσει αριθμού ταυτότητας ή βάσει ενός η περισσότερων συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την υπόστασή του από άποψη φυσική, βιολογική, ψυχική, οικονομική, πολιτιστική, πολιτική ή κοινωνική.

δ) “Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα” (“επεξεργασία”), κάθε εργασία ή σειρά εργασιών που πραγματοποιείται, από το Δημόσιο ή από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου ή ένωση προσώπων ή φυσικό πρόσωπο με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων και εφαρμόζονται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, η καταστροφή.

ε) “Αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα” (“αρχείο”), κάθε διαρθρωμένο σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία είναι προσιτά με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια.**
στ) “Διασύνδεση”, μορφή επεξεργασίας που συνίσταται στην δυνατότητα συσχέτισης των δεδομένων ενός αρχείου με δεδομένα αρχείου ή αρχείων που τηρούνται από άλλον ή άλλους υπεύθυνους επεξεργασίας ή που τηρούνται από τον ίδιο υπεύθυνο επεξεργασίας για άλλο σκοπό.

ζ) “Υπεύθυνος επεξεργασίας”, οποιοσδήποτε καθορίζει τον σκοπό και τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή ή υπηρεσία ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός. Όταν ο σκοπός και ο τρόπος της επεξεργασίας καθορίζονται με διατάξεις νόμου ή κανονιστικές διατάξεις εθνικού ή κοινοτικού δικαίου, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τα ειδικά κριτήρια βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή του καθορίζονται αντίστοιχα από το εθνικό ή το κοινοτικό δίκαιο.

η) “Εκτελών την επεξεργασία”, οποιοσδήποτε επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό υπεύθυνου επεξεργασίας, όπως φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή ή υπηρεσία ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός.

θ) “Τρίτος”, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή ή υπηρεσία, ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός, εκτός από το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας και τα πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, εφόσον ενεργούν υπό την άμεση εποπτεία ή για λογαριασμό του υπεύθυνου επεξεργασίας.
ι) “Αποδέκτης”, το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή ή υπηρεσία, ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός, στον οποίο ανακοινώνονται ή μεταδίδονται τα δεδομένα, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για τρίτο ή όχι.

ια) “Συγκατάθεση” του υποκειμένου των δεδομένων, κάθε ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βουλήσεως, που εκφράζεται με τρόπο σαφή, και εν πλήρη επιγνώσει, και με την οποία, το υποκείμενο των δεδομένων, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν. Η ενημέρωση αυτή περιλαμβάνει πληροφόρηση τουλάχιστον για τον σκοπό της επεξεργασίας, τα δεδομένα ή τις κατηγορίες δεδομένων που αφορά η επεξεργασία, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και το όνομα, την επωνυμία και τη διεύθυνση του υπεύθυνου επεξεργασίας και του τυχόν εκπροσώπου του. Η συγκατάθεση μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα.

ιβ) “Αρχή”, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που θεσπίζεται στο κεφάλαιο Δ΄ του παρόντος νόμου.»
Επιπλέον, στο άρθρο 10 του ίδιου Νόμου ορίζονται:
«1. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι απόρρητη. Διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από πρόσωπα που τελούν υπό τον έλεγχο του υπεύθυνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία και μόνον κατ’ εντολή του.
2. Για τη διεξαγωγή της επεξεργασίας ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να επιλέγει πρόσωπα με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις από πλευράς τεχνικών γνώσεων και προσωπικής ακεραιότητας για την τήρηση του απορρήτου.
3. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εξασφαλίζουν επίπεδο ασφαλείας ανάλογο προς τους κινδύνους που συνεπάγεται η επεξεργασία και η φύση των δεδομένων που είναι αντικείμενο της επεξεργασίας. Με την επιφύλαξη άλλων διατάξεων, η Αρχή παρέχει οδηγίες ή εκδίδει κανονιστικές πράξεις σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 1 ι' για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τον βαθμό ασφαλείας των δεδομένων και των υπολογιστικών και επικοινωνιακών υποδομών, τα μέτρα ασφάλειας που είναι αναγκαίο να λαμβάνονται για κάθε κατηγορία και επεξεργασία δεδομένων, καθώς και για τη χρήση τεχνολογιών ενίσχυσης της ιδιωτικότητας.*
4. Αν η επεξεργασία διεξάγεται για λογαριασμό του υπεύθυνου από πρόσωπο μη εξαρτώμενο από αυτόν, η σχετική ανάθεση γίνεται υποχρεωτικά εγγράφως. Η ανάθεση προβλέπει υποχρεωτικά ότι ο ενεργών την επεξεργασία την διεξάγει μόνο κατ’ εντολή του υπεύθυνου και ότι οι λοιπές υποχρεώσεις του παρόντος άρθρου βαρύνουν αναλόγως και αυτόν».
Τέλος, στο άρθρο 22 παρ. 4,6 και 9 του ίδιου ως άνω Νόμου αναφέρεται:
«4. Όποιος χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών ή τα αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, καταστρέφει, επεξεργάζεται, μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων, ή τα εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλες διατάξεις.
6. Αν ο υπαίτιος των πράξεων των παρ. 1 έως 5 του παρόντος άρθρου είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος, ή να βλάψει τρίτον, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων (2.000.000) δραχμών έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών.
9. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, αν υπεύθυνος επεξεργασίας δεν είναι φυσικό πρόσωπο, ευθύνεται ο εκπρόσωπος του νομικού προσώπου ή ο επικεφαλής της δημόσιας αρχής ή υπηρεσίας ή οργανισμού αν ασκεί και ουσιαστικά τη διοίκηση ή διεύθυνση αυτών.»
Συμπεραίνουμε επομένως από τα ανωτέρω πως το επίδικο δικογραφικό υλικό το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Iefimerida.gr αποτελεί ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δημοσιευθεί σε τρίτα πρόσωπα πολλώ δε μάλλον σε δημοσιογραφικό μέσο και δη πανελλαδικής εμβέλειας.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα άρθρα 363-362 Π.Κ.:
«Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή φυλάκισης.»
«Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Μαζί με τη φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63».
Όσον αφορά στην συκοφαντική δυσφήμηση προκύπτει, ότι για την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφημήσεως απαιτείται:
α') ισχυρισμός ή διάδοση γεγονότος ενώπιον τρίτου σε βάρος ορισμένου προσώπου,
β') το γεγονός να είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του άλλου αυτού προσώπου και
γ') να είναι ψευδές και ο υπαίτιος να γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές.
Ως ισχυρισμός θεωρείται η ανακοίνωση προερχόμενη ή εξ ιδίας πεποιθήσεως ή γνώμης ή εκ μεταδόσεως από τρίτο πρόσωπο. Αντίθετα διάδοση υφίσταται, όταν λαμβάνει χώρα μετάδοση της από άλλον γενομένης ανακοινώσεως. Ο ισχυρισμός ή η διάδοση επιβάλλεται να γίνεται ενώπιον τρίτου. Αυτό το οποίο αξιολογείται είναι το γεγονός, δηλαδή οποιοδήποτε συμβάν του εξωτερικού κόσμου, αναγόμενο στο παρόν ή παρελθόν, υποπίπτον στις αισθήσεις και δυνάμενο να αποδειχθεί, αντίκειται δε προς την ηθική και ευπρέπεια. Προς τούτο απαιτείται να διατυπωθούν από το δράστη προφορικά για κάποιον άλλον λέξεις ή φράσεις που κατά την κοινή αντίληψη περιέχουν είτε αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου, είτε περιφρόνηση αυτού από το δράστη, ο οποίος γνωρίζει ότι με τέτοια οικειοθελή ενέργεια του προσβάλλει την τιμή του άλλου και, επιπλέον, αυτός ο «άλλος» (προσβαλλόμενος) είτε να αναφέρεται από το δράστη ονομαστικά, είτε να προκύπτει με βεβαιότητα η ταυτότητα του με τη μετάδοση στοιχείων επαρκών, κατ' αντικειμενική κρίση, για τον προσδιορισμό και την εξατομίκευση του, με τη σημείωση ότι η τελευταία είναι απαραίτητη, για τον προσδιορισμό του δυσφημιζόμενου «άλλου», ακόμη και στα πλαίσια της συλλογικής δυσφήμησης. Αντικείμενο προσβολής είναι η τιμή και η υπόληψη του φυσικού προσώπου. Ο νόμος θεωρεί ως προστατευόμενο αγαθό την τιμή ή την υπόληψη του προσώπου, το οποίο είναι μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας και κινείται στα πλαίσια της συναλλακτικής ευθύτητας. Η τιμή του προσώπου θεμελιώνεται επί της ηθικής αξίας, η οποία πηγή έχει την ατομικότητα και εκδηλώνεται με πράξεις ή παραλείψεις. Δεν αποκλείεται στην έννοια του γεγονότος να υπαχθούν η έκφραση γνώμης ή αξιολογικής κρίσεως, ακόμη δε και χαρακτηρισμός, οσάκις αμέσως ή εμμέσως υποκρύπτονται συμβάντα και αντικειμενικά εκδηλωτικά στοιχεία, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση συνιστούν προσβολή της προσωπικότητας, δηλαδή μόνον όταν συνδέονται και σχετίζονται με το γεγονός κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ουσιαστικώς να προσδιορίζουν την ποσοτική και ποιοτική του βαρύτητα.

Εν προκειμένω, ο συντάκτης του άρθρου προέβη σε ισχυρισμούς οι οποίοι με προσέβαλαν βάναυσα και απρόκλητα και οι οποίοι απέβλεπαν στο διασυρμό και στη δημόσια και ευρεία διαπόμπευσή μου, όχι μόνο στο δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οπότε και βρίσκεται σε εξέλιξη η επίδικη Ανάκριση εις βάρος μου οδηγώντας με στο εύλογο συμπέρασμα ότι με το συγκεκριμένο δημοσίευμα οι μηνυόμενοι εξυπηρετούν και έτερους σκοπούς κινούμενοι από άλλου είδους κίνητρα.

Προκαλούν εντύπωση στο επίδικο δημοσίευμα οι αυθαίρετες γενικεύσεις καθώς και ο ανακριτικός και καταδικαστικός τόνος στην γραφή του συντάκτη. Εκφράσεις όπως «Εκπαιδευτής Κασιδιάρης», «πηγαίνει…εκπαιδευτική εκδρομή», «έχει αναλάβει την κατήχηση» καθώς η πλήρης αναφορά στο πρόσωπό μου κατά δογματικό και πλήρως επικριτικό τόνο, δίνοντας την εντύπωση στον αναγνώστη της δεδομένης και άνευ δικαστηρίου καταδίκης οδηγούν στην συκοφάντηση της τιμής και της υπόληψής μου.
Επειδή, ύστατο καταφύγιο τούτη την έσχατη ώρα αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός πολλαπλώς βαλλόμενος. Ένας θεσμός ενοχλητικός σε εκείνους που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής.
Επειδή, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. «(Η Εισαγγελία) Δρα ενιαία και αδιάκριτα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.
Επειδή, παρανόμως δημοσιεύθηκαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εμού και άλλων, διαδίδοντάς τα.

Επειδή, πρέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη να προστατεύσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα το οποίο πλήττεται συνεχώς από τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις αποσπασμάτων της δικογραφίας εις βάρος βουλευτών, στελεχών και άλλων της Χρυσής Αυγής.  
Επειδή, όλοι οι αναφερόμενοι στο πρόσωπό μου ισχυρισμοί οι οποίοι περιλαμβάνονται στο ως άνω δημοσίευμα είναι αναληθείς, υβριστικοί, συκοφαντικοί και δυνάμενοι να βλάψουν, όπως και πράγματι έβλαψαν στην προκείμενη περίπτωση, την τιμή, την υπόληψη, την επαγγελματική μου αξιοπιστία, τη δημόσια εικόνα μου και γενικά την προσωπικότητά μου.
Επειδή, η ως άνω προσβολή ήταν απρόκλητη, παράνομη και δόλια, και μέσω στόχος του δημοσιεύματος ήταν η αμφισβήτηση της προσωπικής ηθικής, κοινωνικής και πολιτικής αξίας μου, καθώς και στην περιφρόνησή μου.

Επειδή, το ανωτέρω δημοσίευμα έχει συκοφαντικού υπερβαίνοντας τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης του ανθρώπου, όπως αυτά προσδιορίζονται στο άρ.14§1Σ και στο άρ.10 ΕΣΔΑ.
Επειδή, ο ισχυρισμός περί υπάρξεως δικαιολογημένου ενδιαφέροντος ενημέρωσης του κοινού δεν μπορεί να άρει τον άδικο χαρακτήρα των πράξεων, καθότι τέτοιο ενδιαφέρον δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μέσω των εις βάρος μου προσβλητικών εκφράσεων.
Επειδή, τα δικαιώματα του κατηγορουμένου προστατεύονται πλήρως και με ευλάβεια από την Ποινική Δικονομία.

Επειδή, το ανώτερο δημοσίευμα έχει ως στόχο να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς και να βλάψει πολιτικά το νόμιμο κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή»
Επειδή, οι μηνυόμενοι προέβησαν στην ανακοίνωση και διάδοση αναληθών κρίσεων και σχολιασμών αναφορικά με το πρόσωπό μου παραβιάζοντας το δικαίωμα του κοινού σε επακριβή και αληθή πληροφόρηση.

Επειδή, το ανωτέρω περιγραφόμενο δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό.
Επειδή, επικαλούμαι και προσκομίζω το επίμαχο δημοσιευθέν υλικό.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ (Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου.)

ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Την ποινική δίωξη και κατά νόμον τιμωρία των ως άνω μηνυομένων και όποιου άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου προκύψει εμπλοκή του κατά την προανάκριση για τα αδικήματα της α.) Συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου (άρ.363ΠΚ), β) Παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατά το Ν. 2472/1997 και γ.) για όποιο άλλο αδίκημα κριθεί ότι τελέσθηκε και τιμωρείται με την κείμενη νομοθεσία.
Να παρέμβουν άμεσα οι Αστυνομικές Αρχές για την σύλληψη των υπαιτίων για την εκπλήρωση του θεσμού της αυτόφωρης διαδικασίας.
Δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω το δικαίωμά μου για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην παρούσα μήνυση.
Δηλώνω ως διεύθυνση κατοικίας μου την οδό...


Αθήνα, 28/3/2014


Ο Εγκαλών/Αναφέρων
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων


xryshaygh.com

Πανικός στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο!

20140329-152944.jpg
Βαριές εκφράσεις με το “καλημέρα” της συζήτησης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν εντονότατη κριτική.
Οι πρώτες κοντές ήρθαν μετά την εισήγηση Στουρνάρα να γίνει δεκτό το αίτημα για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Να θυμίσουμε ότι το σχέδιο νομού των 191 σελίδων, των εκατοντάδων διατάξεων και των τριων άρθρων, παραδόθηκε στα κόμματα μόλις την Πέμπτη, με την ψηφοφορία να πραγματοποιείται αύριο το βράδυ.

olympia

Δείτε τον χάρτη με την ψήφο του αίσχους στον ΟΗΕ. Με πράσινο όσοι υπερψήφισαν την πρόταση να κηρυχθεί το δημοψήφισμα της Ταυρίδας (Κριμαία) παράνομο

Crimean_referendum_resolution_vote
Δείτε τον χάρτη με την ψήφο του αίσχους στον ΟΗΕ. Με πράσινο όσοι υπερψήφισαν την πρόταση να κηρυχθεί το δημοψήφισμα της Ταυρίδας (Κριμαία) παράνομο.

Με κόκκινο οι ψήφοι κατά.

Τα υπόλοιπα ήταν η σιωπηρή καταψήφιση (απόντες – παρόν)

Το ψήφισμα πέρασε οριακά και σε αυτό έπαιξαν ενεργό ρόλο οι άθλιες επιλογές “Ελλάδας” και Κύπρου. Οι κρατικές οντόητες που κατέχουν τον Ελληνισμό δηλαδή.

Αναλυτικά:

Ψήφοι υπέρ:
Albania, Andorra, Australia, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Barbados, Belgium, Benin, Bhutan, Bulgaria, Cameroon, Canada, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Chile, Colombia, Costa Rica, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Democratic Republic of the Congo, Denmark, Dominican Republic, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Guatemala, Guinea, Haiti, Honduras, Hungary, Iceland, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Jordan, Kiribati, Kuwait, Latvia, Liberia, Libya, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Madagascar, Malawi, Malaysia, Maldives, Malta, Marshall Islands, Mauritius, Mexico, Micronesia, Moldova, Monaco, Montenegro, Netherlands, New Zealand, Niger, Nigeria, Norway, Palau, Panama, Papua New Guinea, Peru, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Romania, Samoa, San Marino, Saudi Arabia, Seychelles, Sierra Leone, Singapore, Slovakia, Slovenia, Solomon Islands, Somalia, Spain, South Korea, Sweden, Switzerland, Thailand, Togo, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, Ukraine, United Kingdom, United States of America.

olympia

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΣΥΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ,ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ!ΑΛΗΘΕΙΑ Ο Ο.Η.Ε ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;


tziha1

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ/ Σταφυλά Π
Ειδεχθές έγκλημα. Σφαγή σε τουαλέτα. Μαζική δολοφονία αιχμαλώτων Σύριων στρατιωτών. Τα εγκλήματα πολέμου δεν έχουν τέλος. Ολοκληρωτικός πόλεμος. Η φωτογραφία ανέβηκε στο Twitter από τον λογαριασμό ” LattakianMuslim”. Παρόμοια είχε σφαγιασθεί από την οργάνωση “Ο στρατός του Νότου” ο αξιωματικός Darwish σε τουαλέτα. Αργότερα αποδείχθηκε ότι κι αυτό ήταν έργο της al Nusra – Al-Qaïda. Φωτογραφίες της στυγερής δολοφονίας των ομήρων αναρτήθηκαν σε φιλοτζιχαντιστικό fb αλλά και σε βίντεο στο διαδίκτυο με τίτλο που αναφέρεται σε αλαουίτες σφαγιασθέντες.

tziha2
Αποκεφαλισμός παιδιού
Η σφαγή πραγματοποιήθηκε στο αρμένικο χωριό Nab’ain (Ekizolukh ) που βρίσκεται 4 km δυτικά του Kesab που με τη σειρά του απέχει μόλις 59 χλμ από την Λαττάκεια.
tziha3
Σε λογαριασμό του αναρτήθηκε αποκεφαλισμός αλαουίτη στρατιώτη όπως αναφέρει το μήνυμα στο σημείο-πύργο 45 στα τουρκμένικα βουνά της Λαττάκεια που διέπραξαν οι εισβολείς τζιχαντιστές από την Τουρκία.
tziha4
Oι τζιχαντιστές τρομοκράτες της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα παρακλάδι της Αλ Κάιντα αποκεφάλισαν στην Derra στο Νότο της Συρίας και άλλους αιχμάλωτους στρατιώτες μ΄αλαλαγμούς Aλλάχου Ακμπάρ ο Θεός είναι μεγάλος.
tziha5
Ανάρτησαν στο διαδίκτυο το έγκλημά τους αλλά το λογόκρινε η υπεραισθησία της Youtube.
http://www.makeleio.gr

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ Ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΔΗΜΟΥ!ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ 1821. “ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ”

dimou

Ανάβουν τα αίματα και πάλι με το νέο άρθρο του Νίκου Δήμου που γράφει για την επανάσταση του 1821, λέγοντας με νόημα «Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα. Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.»

Γράφει μεταξύ άλλων στο protagon με αφορμή την 25η Μαρτίου:
«Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:
Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε.  Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.
Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον».
Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας).
Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει:«πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς».
Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο. Λέει ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». (Αντίθετα οι Τουρκαλβανοί υπερασπιστές της πόλης έφυγαν αλώβητοι μετά από συμφωνία. Που σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τον έλεγχο του στρατού του και άρα επέτρεψε τη εθνοκάθαρση).
Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουν πως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά. Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος).
Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα,  που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό.»
http://www.makeleio.gr

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΟΦΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΟΥΓΓΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ!


«Απαιτούμε άμεση διενέργεια εισαγγελικής έρευνας που να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του κρατούμενου» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για το τραγικό συμβάν στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

«Δύο ημέρες μετά την τραγική και άδικη δολοφονία του υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνο, βρέθηκε νεκρός στο κελί του ο κρατούμενος που τον δολοφόνησε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση φέρει εμφανείς κακώσεις στο σώμα του και κάταγμα στο στέρνο.

O θάνατος κρατούμενου ενώ βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση σε πειθαρχικό κελί με κάμερα ασφαλείας που παρακολουθεί κάθε του κίνηση γεννά εφιαλτικά ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του.

Απαιτούμε άμεση διενέργεια εισαγγελικής έρευνας που να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του κρατούμενου και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους. Σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορούν να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι που βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχό του».
http://www.stoxos.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ...


Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπέβαλε παραίτηση, με αφορμή τη διαφωνία του στην υπόθεση του γάλακτος. Εδώ και ημέρες, υπήρχε η πληροφορία ότι ο κ. Χαρακόπουλος θα υποβάλει παραίτηση.
 http://www.stoxos.gr

Ειδήσεις για λοβοτομημένους στον ΑΝΤ1: Το ίδιο παραμύθι με το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής από το... Google! ΒΙΝΤΕΟ

Ειδήσεις για λοβοτομημένους στον ΑΝΤ1: Το ίδιο παραμύθι με το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής από το... Google! ΒΙΝΤΕΟ
Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 κατά το παρελθόν έχει δώσει δείγματα γραφής εμπάθειας, μονομέρειας, παραπληροφόρησης, υπερβολής, ψεύδους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας κατά της Χρυσής Αυγής. Χθες, όμως ξεπέρασε τον κακό του εαυτό και έδωσε ρεσιτάλ!
Το θέμα με τις φωτογραφίες από το Google που βρέθηκαν σε υπολογιστές ανθρώπων της Χρυσής Αυγής (και αποτελούν υλικό της δικογραφίας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που παρανόμως διαρρέονται στον Τύπο) το έχουμε εξαντλήσει.
Με πολλαπλές αναρτήσεις έχουμε αποδείξει πως οι εν λόγω φωτογραφίες που αποτελούν τα "αδιάσειστα" και "συγκλονιστικά" ντοκουμέντα κατά της Χρυσής Αυγής που απεικονίζουν όπλα και ασκήσεις δεν είναι φωτογραφίες που τράβηξαν οι κατηγορούμενοι, αλλά ψηφιακές εικόνες του Google.

Κατά συνέπεια και η εν λόγω φωτογραφία με τα δεκάδες όπλα που πολυσυζητήθηκε και υπερπροβλήθηκε είναι μια εικόνα από το διαδίκτυο και αυτό είναι αυταπόδεικτο. Το γεγονός πως βρέθηκε σε έναν υπολογιστή, δεν σημαίνει ότι ο κάτοχος του υπολογιστή έχει τραβήξει την φωτογραφία, πολύ περισσότερο να έχει στην κατοχή του και τα συγκεκριμένα όπλα.
Αν είχε βρεθεί έστω ένα τουφέκι, θα το βλέπαμε συνέχεια στα δελτία των τσοντοκάναλων. Δυστυχώς, γι΄ αυτούς υπάρχουν μόνο 2-3 νόμιμα όπλα και τίποτα από τα μυθεύματα που διακινούσαν. Έτσι, επειδή δεν βρήκαν πραγματικά όπλα για να στοιχειοθετήσουν την "εγκληματική οργάνωση", προβάλλουν τα... ψηφιακά όπλα δηλαδή εικόνες διαδικτύου.
Έλεγε χθες το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για λοβοτομημένους: "Όμως για τα όπλα (ο Ηλίας Κασιδιάρης) δεν είπε κουβέντα...". Και έδειχνε ξανά και ξανά την ίδια εικόνα!
Μα καλά δεν ντρέπονται; Δεν έχουν λίγο τσίπα; Η Μαρία Χούκλη, η οποία θέλει να λέγεται έγκριτη και σοβαρή δημοσιογράφος δεν νιώθει ντροπή να προλογίζει ένα τέτοιο θέμα και να το θεωρεί ρεπορτάζ; Το έχουμε πει και το έχουμε αποδείξει τόσες φορές: ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE!
Σε τι κοινό νομίζετε ότι απευθύνεστε; Ούτε ηλίθιοι, ούτε αδαείς, ούτε πεντάχρονα παιδιά δεν πιστεύουν πια τα ψέμματά σας. Δεν είστε ικανοί ούτε μαύρη προπαγάνδα να κάνετε, ούτε ψέματα να πείτε. Επιβεβαιώνετε απλά για πολλοστή φορά την γελοιότητά σας. Σας παραδίδουμε στην χλεύη του κοινού!
Όταν αυτή η πομφόλυγα των πολιτικών διώξεων με τα ανύπαρκτα στοιχεία σκάσει και έντιμοι δικαστές βροντοφωνάξουν το "ΑΘΩΟΣ", οι επόμενοι που θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα είναι οι σκευωροί και τα παπαγαλάκια τους!
http://www.xryshaygh.com

Κρατική τρομοκρατία με αυτόματα κατά του καθηγητή Πανά μετά την δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κρατική τρομοκρατία με αυτόματα κατά του καθηγητή Πανά μετά την δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων
Όλα άρχισαν μετά το τέλος της ανακοίνωσης της δημοσκοπικής έρευνας στον τηλεοπτικό σταθμό Extra. Δημοσκόπηση που δείχνει την απίστευτη κατρακύλα των δεξιών υποψηφίων και την σοκαριστική για τα απολειφάδια του Τσολάκογλου κατάληξη που θα έχουν αφού ακόμα και οι παλιοί ψευτοαστοί της Αθήνας δεν πρόκειται να τους ψηφίσουν.
Στις 23.50 μεσάνυχτα Πέμπτης, ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς αποχωρεί με τον βοηθό του ο οποίος υποστηρίζει και οργανώνει τεχνικά τις δημοσκοπικές έρευνες του καθηγητή. Ο έμπειρος βοηθός(έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού), αντιλαμβάνεται ότι ένα ανθρακί ασφαλίτικο Μιτσουμπίσι, τους ακολουθεί προς την παραλιακή με κατεύθυνση το Φάληρο. Η παρακολούθηση γίνεται πιο άγρια όταν οι “τελειωμένοι” και νηστικοί ασφαλίτες- σε διατεταγμένη υπηρεσία -καταλαβαίνουν ότι καθηγητής και βοηθός τους έχουν αντιληφθεί και κάνουν πλάκα μαζί τους. Στο Δέλτα Φαλήρου με κατεύθυνση προς Φλοίσβο(τα γεγονότα έχουν καταγραφεί)τους προσεγγίζει και ένα ακόμα ασφαλίτικο Citroen c4.
O καθηγητής που με τις έρευνες του έχει αποστομώσει τους εργολάβους και τα παπαγαλάκια του καθεστώτος, ακολουθείται χωρίς ανάσα μέχρι την πόρτα του σπιτιού του.
Ο Βοηθός του λίγα μέτρα πιο κάτω μπλοκάρεται από ένα περιπολικό, δύο μηχανές της ομάδας Δίας(παιδιά της Αμέσου Δράσεως που χρησιμοποιούν δυστυχώς για τις βρωμιές του καθεστώτος του γκαβού του Μαξίμου και των υποτακτικών του και είναι εξαιρετικά λυπηρό αυτό)και ένα ακόμα ασφαλίτικο Φορντ Φόκους. Δηλαδή 6 αυτοκίνητα και μηχανάκια και πάνω από δέκα αστυνομικοί να παρακολουθούν τον Πανά και την ομάδα του. “Τα χέρια πάνω”, φωνάζουν οι άστυνομικοί πάνοπλοι και λαμβάνουν θέση εμπλοκής. Το Ι.Χ του βοηθού του καθηγητή γίνεται φύλλο και φτερό. Έξαψαν ακόμα και τα τασάκια του. Ρεζέρβες, πάτους ρεζέρβες, κάτω από τα καθίσματα. Λες και ο συγκεκριμένος επιστήμονας είναι κακοποιός. Αναζητούσαν όπλα; Ναρκωτικά; Σφαίρες; Μπαζούκας; Πιθανόν. Αλλά δεν θα τα βρουν εκεί. Θα τα βρούν σε όλους όσοι διαφεύγουν (αντάρτικα πόλης) και ετοιμάζονται να τους πάρουν παραμάζεμα.
Το συμβάν δείχνει την απόγνωση και τον εκνευρισμό του καθεστώτος του Τουρκόμπεη της Πύλου. Του αναθεματισμένου προδότη του Ελληνικού Λαού. Δεν είναι αρεστές οι έρευνες της ομάδας του Πανά. Άρα τρομοκρατήστε τον. Σπάστε του τα νεύρα. Εκφοβίστε τον. Την επόμενη μπορεί να το σκεφτεί να κάνει το ίδιο. Την επόμενη πιθανό να μας ευνοήσει. Εαν δεν βάλει μυαλό, θα κοιτάξουμε και για το ενδεχόμενο της “εγκληματικής ομάδας”.
Θέτουμε προ των ευθυνών τους τον εφήμερο αρχηγό της ΕΛΑΣ και βέβαια τον ίδιο τον Υπουργό Δένδια. Και τους καλούμε και τους δύο, εαν φορούν παντελόνια και εαν έχουν περιεχόμενο μέσα από τα παντελόνια τους: Ελάτε σε μας. Για να σας ξεβρακώσουμε μία και καλή.
Οι δημοσκοπικές έρευνες του makeleio.gr θα συνεχιστούν. Σε πανελλήνιο επίπεδο. Τη Δευτέρα έρχεται κι άλλη. Ελάτε. Σας περιμένουμε…
Σ.Χ
makeleio.gr
Ο γνωστός νομικός Παύλος Σαράκης, έβγαλε σχετικώς την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Ο νομικός αλλά και ο πολιτικός πολιτισμός μας καθορίζουν αυστηρά και περιοριστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις που οι Αρχές νομιμοποιούνται να θέτουν υπό παρακολούθηση τους πολίτες. Η φυσική ή και η τεχνική παρακολούθηση νομοταγών πολιτών με μοναδικό σκοπό την καταγραφή των κινήσεών τους, των επαφών τους, της δραστηριότητά τους αντίκειται στο Νόμο και στο Σύνταγμα. Επίσης η αστυνομική έρευνα σε αυτοκίνητο πολίτη είναι ανακριτική πράξη που διεξάγεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κατόπιν συγκεκριμένης αλλά και καταγεγραμμένης πληροφορίας για τυχόν ύπαρξη όπλων ή ναρκωτικών. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι παράνομη.
Για το περίεργο αλλά και αποκρουστικό συμβάν εις βάρος του καθηγητή Ε. Πανά και του συνεργάτη του, είναι υποχρέωση της φυσικής αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να δοθούν άμεσα επίσημες εξηγήσεις. Είναι αυτονόητο ότι η Εισαγγελία οφείλει να διατάξει αυτεπάγγελτη έρευνα για τα καταγγελλόμενα προς διασφάλιση της νομιμότητας αλλά και για τη διακρίβωση τυχόν ποινικών ευθυνών”

Οι διωγμοί κατά της Χρυσής Αυγής για λόγους φρονήματος και οι «αποκαλύψεις» σε… δόσεις

Οι διωγμοί κατά της Χρυσής Αυγής για λόγους φρονήματος και οι «αποκαλύψεις» σε… δόσεις
Γράφει ο Αντίοχος
Σε κάθε περίπτωση που γίνεται δημόσια συζήτηση για την Χρυσή Αυγή και τις εις βάρος της διώξεις, οι εκπρόσωποι του συστήματος (πολιτικάντηδες, μεγαλοδημοσιογράφοι, καθηγητάδες πανεπιστημίων, συνταγματολόγοι και λοιποί) διευκρινίζουν ότι οι διώξεις δεν γίνονται λόγω της ιδεολογίας των χρυσαυγιτών, παρά μόνον για παράνομες πράξεις. Και κάθε τόσο διαψεύδονται οικτρά…
Χθες, λοιπόν, κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο (το οποίο υπήρχε από την πρώτη στιγμή των διώξεων - πρόκειται για «αποκαλύψεις» σε… δόσεις) και στα καθεστωτικά ΜΜΕ η είδηση κυκλοφόρησε ως εξής:
«Χρυσαυγίτικοι ύμνοι σε Χίτλερ και Μεταξά (βίντεο). Νέα βίντεο που δείχνουν την ταύτιση της Χρυσής Αυγής με το ναζισμό και τα οποία περιλαμβάνονται στην δικογραφία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στα βίντεο με καταγραφή νυχτερινής συγκέντρωσης που έχει ουσιαστικά μορφή τελετής μύησης μελών της οργάνωσης, οι δύο ομιλητές απευθυνόμενοι σε μέλη της οργάνωσης υμνούν τον εθνικοσοσιαλισμό, τον Χίτλερ και τον Μεταξά. Οι δε παριστάμενοι είναι ημίγυμνοι και κάθονται οκλαδόν σε κύκλο ανάμεσα από αναμμένες δάδες».
Φυσικά, στο βίντεο δεν υπάρχει ουδεμία παράνομη πράξη, ούτε προτροπή σε παράνομη πράξη. Θα μας εξηγήσει κανείς, λοιπόν, γιατί υπάρχει αυτό το βίντεο στη δικογραφία; Η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» ξέρει τίποτα επ’ αυτού;
(ΥΓ): Και βέβαια, η νέα αυτή «αποκάλυψη» ήρθε βεβιασμένα για να καλύψει το απίστευτο ρεζιλίκι με τον οδηγό του Τραγάκη
Εθνικισμός.net

“Ευνομία παντού”: Ληστεία δίπλα στο φυλασσόμενο σπίτι του Δένδια

“Ευνομία παντού”: Ληστεία δίπλα στο φυλασσόμενο σπίτι του Δένδια
Η παρακάτω απίστευτη είδηση που σας μεταφέρουμε, προέρχεται από το καθεστωτικό «Βήμα»:
«Λήστεψαν, όπως με πληροφόρησαν, ιδιοκτήτρια καταστήματος κάτω από τη μύτη των αστυνομικών που φυλάνε την οικία του κ. Ν. Δένδια στο Παγκράτι. Όπως μου είπαν, το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη νωρίς το απόγευμα. Ο δράστης κτύπησε και απείλησε την γυναίκα ζητώντας της χρήματα. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και ασθενοφόρο μετέφερε τη γυναίκα σε νοσοκομείο. Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν στο πλησιέστερο πλήρωμα περιπολικού που ήταν σταθμευμένο σε απόσταση περίπου 40-50 μέτρων από το κατάστημα και η απάντηση που πήραν από τους αστυνομικούς ήταν «εμείς είμαστε εδώ για άλλη δουλειά». Ποιά αλήθεια ήταν η… δουλειά τους;».
Τα σχόλια δικά σας!
(ΥΓ): «Ευνομία παντού» ρε! Ακούτε;
Εθνικισμός

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το ανθελληνικό “Ποτάμι” υπέρ της προδοσίας της Κύπρου

Το ανθελληνικό “Ποτάμι” υπέρ της προδοσίας της Κύπρου
Το τηλεκόμμα του Θεοδωράκη δημοσίευσε ένα κείμενο με τον τίτλο «Μια δυνατή Ελλάδα σε μια δυνατή Ευρώπη». Στην συγκεκριμένη έκθεση ιδεών καταγράφονται οι θέσεις των «Ποταμιωτών» για διάφορα ζητήματα μέγιστης σημασίας.
Στο... επαναστατικό μανιφέστο, λοιπών, των δημοσκόπων και των καναλαρχών αφιερώνονται δύο παράγραφοι όπου συνοπτικά αναλύεται το όραμα του "Πρωταγωνιστή" για το μέλλον της ιδιαίτερης μου Πατρίδας, της Κύπρου.
Η έκθεση του «Ποταμιού» ξεκινά προσβάλλοντας τους Κύπριους και γενικότερα τον Ελληνισμό αφού δηλώνει πως οι Ελληνοκύπριοι είναι έτοιμοι για ένα ιστορικό συμβιβασμό. Η παιδεία μου και αγωγή μου, μου επιβάλλουν να είμαι κόσμιος αλλά ας γνωρίζει ο αποτυχημένος εστιάτορας πως ο όρος Ελληνοκύπριος είναι τουλάχιστον ατυχέστατος και στερείται οποιασδήποτε λογικής.
Έλλην Κύπριος είναι το σωστό, όλα τα άλλα ονόματα  είναι  κατασκευάσματα των Εγγλέζων και εξυπηρετούν τους Τούρκους. Ας μας πει ο κύριος αυτός για τι θέλει ακριβώς να συμβιβαστούμε; Για τους 200.000 πρόσφυγες; Για τους 1619 αγνοούμενους; Για τους χιλιάδες νεκρούς; Για τις γυναίκες που βίασαν οι βάρβαροι; Ή για τα χώματα μας που μίαναν με την παρουσία τους οι ορδές των αττίλων; Δικαίωμα σε συμβιβασμό δεν έχει κανένας, πόσο μάλλον ένας δημοσιογράφος με κρίση ηλικίας.
«Το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου». Με αυτές τις λέξεις ο Θεοδωράκης εξισώνει τον Πρόεδρο ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Κράτους με τον εγκάθετο της Τουρκία, Αττιλάρχη Ντερβίς Έρογλου. Σαφέστατα ο άνθρωπος ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή ζήλεψε τα παχυλά μεροκάματα της USAID και της UNOPS που πήραν οι Κύπριοι συνάδελφοι του το 2004.
Θέλοντας να εκμεταλλευτεί να πατριωτικά αντανακλαστικά του Λαού μας ο Θεοδωράκης γράφει πως είναι εναντίον σχεδίων λύσης που θα έρθουν από το εξωτερικό, αλλά στην επόμενη παράγραφο σημειώνει πως μια ενδεχόμενη απόρριψη σχεδίου λύσης θα παγιώσει την κατοχή. Δηλαδή οι ίδιες αρλούμπες που έλεγε και ο Νίκος Ανα(ν)στασιάδης προ του δημοψηφίσματος του 2004.
Το "Ποτάμι" είναι ένα κόμμα το οποίο στηρίζει, σαφέστατα, τις επιταγές των ξένων. Ότι προσπαθούν να επιβάλουν οι Αγγλοσάξονες και Τούρκοι στην Κύπρο ευαγγελίζεται και ο Θεοδωράκης.
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο


Δείτε τι γράφουν τα Τουρκικά σχολικά βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία...

Τα σχόλια και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ. Εκκρεμές”. Η αρίθμηση μέσα στο κείμενο παραπέμπει σε αντίστοιχο σχολιασμό από τους ερευνητές παρακάτω. Το Τουρκικό σχολικό βιβλίο Οι Έλληνες1, οι οποίοι είχαν περισσότερα προνόμια2 απ’ όλους τους χριστιανικούς λαούς που τελούσαν υπό οθωμανική κυριαρχία, ζούσαν κυρίως στην Ελλάδα3, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, στη Δυτική Μικρασία και στα παράλια της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου, όπου ήταν εγκαταστημένοι σε πόλεις και κωμοπόλεις και ασχολούνταν με τις τέχνες και το εμπόριο και ιδιαίτερα με τη ναυτιλία.

Οι Έλληνες είχαν υποταχτεί οριστικά στο οθωμανικό κράτος επί Μωάμεθ του Πορθητή4. Είχαν παραχωρηθεί τότε και σ’ αυτούς, όπως και στους άλλους χριστιανούς, ελευθερίες ως προς τα θέματα θρησκείας και γλώσσας. Στην Πελοπόννησο μάλιστα και στα νησιά του Αιγαίου οι Έλληνες ζούσαν σχεδόν αυτόνομοι5. Οι Οθωμανοί θεωρούσαν ανώτερους τους Έλληνες από τους άλλους χριστιανούς και τους διόριζαν σε ορισμένες θέσεις και ιδιαίτερα σε θέσεις διερμηνέων6. Ορισμένοι μάλιστα Έλληνες άρχοντες από το Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως προωθούνταν σε θέσεις ηγεμόνων της Βλαχίας και της Μολδαβίας7.

Σε σχέση με τους άλλους χριστιανικούς λαούς οι Έλληνες ήταν πιο εύποροι και πιο φωτισμένοι. Οι σχέσεις που είχαν αναπτύξει με τη Ρωσία κατά τον 18ο αιώνα συντέλεσαν στη διάδοση εθνικοαπελευθερωτικών ιδεών μεταξύ τους8. Στην πραγματικότητα οι Ρώσοι ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου9 ξεσήκωναν τους Έλληνες σε κάθε ευκαιρία εναντίον του οθωμανικού κράτους. Όταν στη διάρκεια της εκστρατείας του 1768 ο ρωσικός στόλος είχε καταπλεύσει στην Πελοπόννησο, οι Έλληνες είχαν επαναστατήσει, αλλά η επανάσταση είχε κατασταλεί αμέσως10. Στα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης τα ελληνικά πλοία υπό τουρκική σημαία κυκλοφορούσαν ελεύθερα παντού και μονοπώλησαν το εμπόριο της Μεσογείου11. Έτσι πλούτισαν πολλοί Έλληνες που ζούσαν σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (όπως η Μασσαλία, η Τεργέστη, η Οδησσός) και ίδρυσαν στην Ελλάδα πολλά σχολεία και διέδωσαν σ’ όλους τους Έλληνες τις ιδέες της εθνικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Τις ιδέες τις ενίσχυσε η Γαλλική Επανάσταση.

Τέλος οι Έλληνες ίδρυσαν μια μυστική οργάνωση που στόχευε στην απόκτηση της ανεξαρτησίας τους και ονομαζόταν Εθνική Εταιρεία12. Η Εθνική Εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά το 1814 στην Οδησσό από τρία άτομα (δύο Έλληνες και ένα Βούλγαρο)13. Ουσιαστικός στόχος της ήταν η επανίδρυση της αρχαίας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας14. Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και ο τσάρος της Ρωσίας ήταν πληροφορημένοι σχετικά με την ίδρυση της Εταιρείας. Η Εθνική Εταιρεία ενδυναμώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα και ίδρυσε πολλά παραρτήματα στην Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα. Οι κυριότεροι εύποροι και φωτισμένοι Έλληνες έγιναν μέλη της, ανάμεσά τους και ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως15. Αρχηγός της ήταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, γιος του πρώην ηγεμόνα της Βλαχίας και υπασπιστής του τσάρου.

Χάρη στις ενέργειες της Εθνικής Εταιρείας οι Έλληνες είχαν προετοιμαστεί πλήρως για να επαναστατήσουν. Δεν άφηνε όμως περιθώριο για να ξεσπάσει η επανάσταση ο Αλή πασάς16, βαλής των Ιωαννίνων, που ήταν γνώστης όλων των δραστηριοτήτων της Εταιρείας. Όταν πάντως ο Αλή πασάς έκανε τη δική του επανάσταση εναντίον του σουλτάνου, οι Έλληνες επωφελήθηκαν: ενώ οι οθωμανικές δυνάμεις ήταν απασχολημένες μ’ αυτόν, η Εθνική Εταιρεία αποφάσισε να ξεσπάσει η επανάσταση.

Σχολιασμός και επεξηγήσεις
1 Χρησιμοποιούνται δύο λέξεις στο τουρκικό κείμενο για την απόδοση του όρου «Έλληνες», “Rum” και “Yunan”. Η πρώτη αποδίδεται γενικά στους Έλληνες της Τουρκοκρατίας: ρωμιούς, ραγιάδες, ενώ η λέξη Yunan = Ίωνες, χαρακτηρίζεται η Ελληνική Επανάσταση και το ελληνικό κράτος. Με τον όρο “Rum” χαρακτηρίζεται και σήμερα η ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινουπόλεως. Για ένα μεγάλο διάστημα Ρούμελη ονομαζόταν ολόκληρο το ευρωπαϊκό οθωμανικό κράτος (Rum-eli, χώρα των Ρωμαίων, Ρωμιών, Ελλήνων, πρβλ. Ρωμυλία). Το άλλο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το ασιατικό, ονομαζόταν Anadolu (Ανατολή).

2 Το θέμα των προνομίων είναι αρκετά σκοτεινό ως προς την έκταση και την εφαρμογή σε διάφορες περιοχές της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Βασικό στοιχείο για την εκχώρησή τους υπήρξε η ειδική μνεία στο Κοράνι για τους λαούς της Βίβλου, χριστιανούς και εβραίους.
Εδώ λαμβάνονται με την ευρεία έννοια, της παραχωρήσεως δηλαδή ελευθερίας σχετικά με τη θρησκεία, τη γλώσσα, την κοινοτική διοίκηση και άλλα, που ποίκιλλαν κατά τον τρόπο παροχής, το χρόνο και τον τρόπο εφαρμογής. Η πολιτική των προνομίων χρησιμοποιήθηκε από τους Τούρκους για να ενισχυθεί το ανθενωτικό πνεύμα των Ορθοδόξων. Στο κείμενο, πάντως, έμμεσα τονίζεται η «αχαριστία» των Ελλήνων, οι οποίοι, μολονότι είχαν περισσότερα προνόμια, επηρεασμένοι από τους ξένους, επαναστάτησαν. 
3 Εννοεί τη Στερεά Ελλάδα. 

4 Βλέπε 15η παρατήρηση του βουλγαρικού κειμένου.

5 Προφανώς υπονοούνται τα προνόμια και οι οικονομικές διευκολύνσεις (αχτναμέδες) που χορηγήθηκαν σε ορισμένες περιοχές, όπως τα νησιά (Χίος, Κυκλάδες), η Ήπειρος (Γιάννενα, Ζαγοροχώρια), η Μακεδονία (Μαντεμοχώρια), που παράλληλα εξασφάλιζαν και τα συμφέροντα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Γ. Κοντογεώργη, 1983, σ. 15. Αντίθετα η Πελοπόννησος δεν έχει προνομιακό καθεστώς και αρχικά παραχωρείται σε Τούρκους τιμαριώτες (βλ. Ι.Ε.Ε., ΙΑ΄, σ. 207). Τον 18ο αι. μεγάλες εκτάσεις κατέχουν Τούρκοι ιδιώτες στο Ναύπλιο, Μεθώνη, Κορώνη (Ι.Ε.Ε. σ. 210), ενώ όλη η Πελοπόννησος διαιρείται σε 24 βιλαέτια, Μ.Β. Σακελλαρίου, Η Πελοπόννησος κατά την δευτέραν Τουρκοκρατίαν 1715-1821, ανατύπωση, Αθήνα 1978, σ. 99. Διοικείται από το «μόρα-βαλεσή» ως πασαλίκι με κέντρο την Τριπολιτσά. Ιδιότυπη εξαίρεση αποτελεί μόνο η Μάνη, που υπάγεται στη δικαιοδοσία του Καπουδάν πασά και αυτοδιοικείται από ντόπιο καπετάνο, τον «μανιάτ-μπέη» (1776-1821), Π. Καλονάρου, Μάνη, εδ. Π. Πατσιλινάκος, Αθήνα 1981, σ. 57.

6 Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης επάνδρωσαν σε μεγάλο βαθμό τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό. Ιδιαίτερα διέπρεψαν ως διερμηνείς (δραγουμάνοι). 

7 Η ευνοϊκή μεταχείριση των Φαναριωτών από το σουλτάνο παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα της εκτίμησης και της ειδικής μεταχείρισης που είχαν οι Έλληνες από την Υψηλή Πύλη. Άρα το συμπέρασμα για το μαθητή είναι εύλογα η αχαριστία των Ελλήνων προς τον «ευεργέτη» τους σουλτάνο. Αποσιωπάται τελείως η αδήριτη αναγκαιότητα που επέβαλε τους Φαναριώτες στην τουρκική διοίκηση ως Μεγάλους Διερμηνείς και ως ηγεμόνες στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες (1709-1821). Η ανάγκη επικοινωνίας με τις χώρες της Δύσης (συνθήκες-διομολογήσεις) κατέστησε απαραίτητη την παρουσία των γλωσσομαθών Φαναριωτών, μια και το Κοράνι απαγόρευε την εκμάθηση γλωσσών των απίστων.

8 Οι απελευθερωτικοί αγώνες των Ελλήνων θεωρούνται κινήματα που προήλθαν αποκλειστικά και μόνο από την επαφή των Ελλήνων με τη Ρωσία. Αγνοούνται όλα τα επαναστατικά κινήματα πριν από τον Μεγάλο Πέτρο. Τον 15ο αι. κατά τον τουρκοβενετικό πόλεμο επαναστατεί η Πελοπόννησος. Τον 16ο αι. η Ήπειρος και η Πελοπόννησος, παραμονές της ναυμαχίας της Ναυπάκτου (1571). Από το 1600 έως το 1611 ο επίσκοπος Διονύσιος Τρίκκης, ο «Σκυλόσοφος», ξεσηκώνει τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. 

9 Είναι η εποχή που ο Μεγάλος Πέτρος αναπροσαρμόζει την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, αναζητώντας παράθυρο στο Νότο, και καλεί τους Έλληνες «εις το ασκέρι του και εις το μεγάλο φλάμπουρό του». Από τότε διαμορφώνεται η πεποίθηση ότι η απελευθέρωση των Ελλήνων θα έρθει από το ξανθό γένος του Βορρά, και αρχίζουν να διαδίδονται οι προφητείες του Αγαθάγγελου, Κ.Ν. Σάθα, Τουρκοκρατούμενη Ελλάς, Αθήνησι 1869, σ. 213.

11 Τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι χάρη στη ρωσική σημαία κυκλοφορούσαν ελεύθερα τα ελληνικά πλοία. Η εμπορική και ναυτιλιακή ανάπτυξη των Ελλήνων οφείλεται φυσικά και στη γενικότερη οικονομική και πολιτική συγκυρία στη Μεσόγειο. Επισημαίνουμε ενδεικτικά ορισμένα γεγονότα: την παρακμή της Βενετίας, τη ναυτολόγηση Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τις ελληνικές παροικίες, την αδράνεια του εμπορικού αγγλογαλλικού στόλου λόγω των πολέμων, την πλήρη αδιαφορία των οθωμανικού στρατιωτικού κράτους για το θαλασσινό εμπόριο. Ασφαλώς σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η ναυτική παράδοση των Ελλήνων. Με ιδιαίτερη συμφωνία (1783), που ουσιαστικά ήρθε ως επεξήγηση των ασαφειών της προηγούμενης συνθήκης (1774), τα ελληνικά πλοία με ρωσική σημαία απέκτησαν το δικαίωμα ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά.

12 Έτσι αποδίδεται η Φιλική Εταιρεία. 

13 Προφανώς το σλαβοκατάληκτο όνομα του Γιαννιώτη εμπόρου Αθανασίου Τσακάλωφ οδήγησε τον Τούρκο συγγραφέα να εκλάβει ως Βούλγαρο τον πιο μορφωμένο Έλληνα από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, του οποίου ουδέποτε αμφισβητήθηκε η ελληνικότητα. Ο Τσακάλωφ είναι γιος του Γιαννιώτη εμπόρου Ιωάννη Τσακάλογλου, που μετοίκησε στη Μόσχα για εμπορικούς λόγους και άλλαξε το όνομά του από Τσακάλογλου στο «ρωσοπρεπές» Τσακάλωφ, κατά τη συνήθεια της εποχής.

14 Ο στόχος της Φιλικής δεν είναι σαφής. Σύμφωνα με την προκήρυξή της «η Εταιρεία συνίσταται από καθ’ αυτό Έλληνας φιλοπάτριδας και ονομάζεται Εταιρεία των Φιλικών. Ο σκοπός των μελών αυτής είναι η καλυτέρευση του Έθνους και, αν ο Θεός το συγχωρέσει, η ελευθερία του» (από κείμενο της Φιλικής στα κρατικά αρχεία της Ρουμανίας, που δημοσιεύτηκε στα Ντοκουμέντα για την ιστορία της Ρουμανίας, τ. Δ΄ σσ. 32-39, βλ. Η Επανάσταση του ’21. ΚΜΕ σ. 76). Η ελληνική άποψη είναι ότι μοναδικός «σκοπός της Φιλικής ήταν η απελευθέρωση της πατρίδας και πέρα από αυτό δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι αποφασίστηκε οτιδήποτε άλλο, π.χ. ποιο θα ήταν το καθεστώς της ανεξάρτητης Ελλάδας βασιλεία ή αβασίλευτη δημοκρατία» (Ι.Ε.Ε., τ. ΙΑ΄, σ. 425).

15 Νεότερες έρευνες πιστοποιούν τη σχέση του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ με τους Φιλικούς, Θ. Ζώρα, Ο απαγχονισμός του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄ εις έκθεσιν του Ολλανδού επιτετραμμένου Κωνσταντινουπόλεως, Παρνασσός ΙΒ (1976), 127-138. Αντίθετα ο τσάρος, που αρχικά αγνοεί την ύπαρξη της Εταιρείας, θα αντιταχθεί στα σχέδια του Υψηλάντη και των Φιλικών, όπως μαρτυρεί ο Καποδίστριας, απαντώντας σε επιστολή Έλληνα της Οδησσού, Βλ. Μέντελσον-Μπαρτόλδυ, σ. 52. 

16 Πράγματι από τους βασικούς λόγους που επέβαλαν την επίσπευση της Επανάστασης ήταν η εμπλοκή της Πύλης σε πόλεμο με τον Αλή πασά. Αλλά ο Αλής ήταν εκείνος που περίμενε εναγωνίως την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, όπως μαρτυρεί και το αλβανικό εγχειρίδιο (σ. 162), το οποίο αναφέρει ότι ο Αλής βοήθησε τη Φιλική Εταιρεία και ανυπομονούσε να ξεσπάσει η Ελληνική Επανάσταση στο Μωριά, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Όταν την Άνοιξη του 1820 η Πύλη τον καταδίκασε σε θάνατο, στήριξε τις ελπίδες του στους σαράντα χιλιάδες στρατιώτες του· ήλπιζε μάλιστα ότι ο σουλτάνος θα ζητούσε να συμβιβαστεί μαζί του.
mixanitouxronou.gr

Σαν σήμερα πέθανε ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Σπύρος Λούης


 Σπύρος Λούης
Έλληνας μαραθωνοδρόμος. Υπήρξε ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεώτερης Ελλάδας και από τις μορφές των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διακρίθηκε για την αντοχή του, γεγονός που εξέπληξε τους ανωτέρους του. Θρυλείται ότι έτρεξε από την Αθήνα στο Μαρούσι και τούμπαλιν για να φέρει το πηλήκιο που είχε ξεχάσει στο σπίτι του, ώστε να είναι τέλειος στην αναφορά του τάγματος.
Εξαιτίας των αγωνιστικών του προσόντων, ο Λούης μπήκε από το «παράθυρο» στον αγώνα του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (29 Μαρτίου 1896), με την προτροπή του διοικητού του ταγματάρχη Παπαδιαμαντόπουλου, που ήταν και αθλητικός κριτής. Ο Λούης έτρεξε χωρίς καμία προετοιμασία και κατόρθωσε να επικρατήσει των αντιπάλων του, επευφημούμενος από 80.000 θεατές που είχαν κατακλύσει το Καλλιμάρμαρο.
Οι φήμες που κυκλοφόρησαν ότι κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου είχε «κλέψει», πραγματοποιώντας μέρος της διαδρομής πάνω σε κάρο, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Ο Λούης μετά τον θρίαμβό του δεν ξανάτρεξε ποτέ κι έζησε μία ήρεμη ζωή στο Μαρούσι, εργαζόμενος ως αγρότης, κηπουρός, νερουλάς και αργότερα ως τοπικός αστυνομικός. Παντρεύτηκε κι έκανε οικογένεια.
Ο θρύλος του παρέμεινε αναλλοίωτος με το πέρασμα του χρόνου. Συχνά τον καλούσαν σε αθλητικούς αγώνες ως επίσημο προσκεκλημένο και το κοινό τού έδειχνε την αγάπη του με επευφημίες. Αυτός εμφανιζόταν ντυμένος φουστανελάς και με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Όπως συνέβη και την 1η Αυγούστου 1936, όταν προσκλήθηκε από το Χίτλερ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου. Συναντήθηκε μαζί του, φωτογραφήθηκε και προσέφερε στον Φύρερ ένα κλαδί ελιάς ως σύμβολο της ειρήνης, που ήδη είχε αρχίσει να μπαίνει σε δοκιμασία. Ο Λούης δεν τον χαιρέτησε με τον γνωστό ναζιστικό τρόπο, όπως έκαναν τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.
Το 1926 κατηγορήθηκε για πλαστογραφία στρατιωτικού εγγράφου, προφυλακίστηκε για σχεδόν ένα χρόνο, αλλά αθωώθηκε πανηγυρικά. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα έφερνε δύσκολα και εξαιτίας της σοβαρής ασθένειας της συζύγου του.
Ο Σπυρίδων Λούης πέθανε πάμπτωχος στο Μαρούσι, στις 26 Μαρτίου 1940.
http://www.paraskhnio.gr

26/3/1881: Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το 1881, μετά από έντονες και μακροχρόνιες διπλωματικές ενέργειες αλλά και πολεμικές συρράξεις, πραγματοποιήθηκε η προσάρτηση της Θεσσαλίας στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. 

Η προσάρτηση πραγματοποιήθηκε σταδιακά και ο ελληνικός στρατός μπήκε στην πόλη του Βόλου στις 2 Νοεμβρίου 1881. Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα αύξησε την εδαφική της επικράτεια με τον πολύτιμο θεσσαλικό "σιτοβολώνα". Ταυτόχρονα πραγματοποίησε ένα βήμα προς την επίτευξη των εθνικών της στόχων, που ήταν η ενσωμάτωση των αλύτρωτων πληθυσμών στο ελληνικό κράτος. 

Η ένωση της περιοχής της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα μετέβαλε πολλαπλά το χαρακτήρα του νεοσύστατου κράτους. Σε οικονομικό επίπεδο, αυξήθηκαν τα όρια της εσωτερικής αγοράς, ενώ ενισχύθηκε η αγροτική οικονομία της χώρας. Σε κοινωνικό επίπεδο, μεταβλήθηκε η κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού, εξαιτίας κυρίως του διαφορετικού γαιοκτητικού συστήματος που επικρατούσε στο θεσσαλικό κάμπο. Το αγροτικό ζήτημα της Θεσσαλίας θα βασάνιζε το ελληνικό κράτος για πολλές ακόμα δεκαετίες, ενώ η νέα τάξη των πλούσιων γαιοκτημόνων θα συγκροτούσε ένα νέο υπολογίσιμο πολιτικό και οικονομικό παράγοντα που θα κυριαρχούσε στην πολιτική σκηνή της χώρας.
http://radar-gr.blogspot.gr

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εδιωξαν τους πολίτες από την παρέλαση -Οσοι είχαν προσκλήσεις είδαν τα μαχητικά - εικόνες


Για μία ακόμα χρονιά η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου ήταν αποκλειστικά για τους επίσημους -πολιτικούς, στρατιωτικούς και δημοσιογράφους με διαπιστεύσεις-, αλλά και για λίγους τυχερούς που κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση. Οι υπόλοιποι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν τα πανάκριβα, αλλά εντυπωσιακά άρματα μάχης, από μακριά ή από την τηλεόραση.
Συγκεκριμένα, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δουν την παρέλαση στο κλείσιμο της σχεδόν, δηλαδή από την οδό Βουκουρεστίου και μετά. Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία οι πολίτες το μόνο που μπορούσαν να δουν ήταν οι κλούβες των ΜΑΤ και οι παρατεταγμένοι αστυνομικοί που δεν τους επέτρεπαν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος, η οποία έχει περικλειστεί από κάγκελα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές του σκηνικού στην πλατεία Συντάγματος. Κόσμος πίσω από τις κλούβες, τα κάγκελα και τις διμοιρίες των αστυνομικών. Οι λίγοι τυχεροί δείχνουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις και περνούν από τον έλεγχο, ενώ μικρά παιδιά προσπαθούν είτε πάνω στους ώμους των γονιών τους, είτε ανάμεσα από τα σώματα των αστυνομικών, να δουν τα στρατιωτικά οχήματα.















Πηγή: Εδιωξαν τους πολίτες από την παρέλαση -Οσοι είχαν προσκλήσεις είδαν τα μαχητικά [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/148402#ixzz2x07mOIXt

Στη Νέα Υόρκη θα βρουν όνομα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η Αθήνα απέρριψε την πρόταση του Απριλίου για όνομα «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» [Горна Република Македонија], υποστηρίζοντας ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μπορεί να είναι πριν από λέξη «Δημοκρατία» διότι αναφέρεται στο πολίτευμα του κράτους και δεν καθορίζει (γεωγραφικά) τη χώρα.
Η αυριανή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, θα έχει ένα ουσιαστικό συμπέρασμα; ή, θα αποτελέσει ακόμη ένα προσχέδιο για να επιβεβαιωθεί ότι η διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είναι ακόμη ενεργή;
 
Ο μεσολαβητής για τη διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, πέρυσι επικεντρώθηκε ενεργά στο πρόβλημα, για οποίο ασχολείται, σχεδόν, δύο δεκαετίες.
Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, είχε μια συγκεκριμένη πρόταση.
Ωστόσο, η πρόταση δεν ήταν ιδέα ή ‘μια σκέψη’, όπως μας είχε συνηθίσει.
Συναντήθηκε με εκπροσώπους των δύο χωρών στη Νέα Υόρκη και επισκέφθηκε τα Σκόπια και την Αθήνα.
Ακούστηκαν οι απόψεις των δύο χωρών και προέκυψε το «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Τώρα για το νέο γύρο, ο πρώην πρέσβης Ρίστο Νικόφσκι, συνδέει τα γεγονότα στην Ουκρανία και την ανάγκη να ενισχυθεί η νότια πτέρυγα του NATO.
«Δεν υπάρχει καμία βάση για θετική προσδοκία από τη συνάντηση του Νίμιτς, αντίθετα, αυτό θα αποτελέσει μια νέα ισχυρή πίεση προς τα Σκόπια να υπαναχωρήσει. Η συνάντηση μπορεί να θεωρηθεί, μόνο, ως μέρος των δραστηριοτήτων στην Ουκρανία και της προσπάθειας για την ενίσχυση της νότιας πτέρυγας του NATO και την ένταξη τη πΓΔΜ.
Το πρώτο στάδιο να προτρέψει ο Νίμιτς τα Σκόπια, να συνθηκολογήσουν. Μόλις αποτύχει αυτό  αναμένεται η εφαρμογή μιας modus vivendi [σημ. modus vivendi =συνθηκολόγηση, προσωρινή συμφωνία μεταξύ δυο μερών με διαφορετικές θέσεις], δηλαδή την ένταξη των Σκοπίων με την αναφορά ‘Fyrom’. Θα πρέπει να γνωρίζουμε την δυνατότητα αυτή και να προβούμε σε κάθε μέγιστη χρήση», είπε ο πρέσβης Ρίστο Νικόφσκι στην ‘Βέτσερ’.
Ο Μάθιου Νίμιτς, την περασμένη εβδομάδα συγκάλεσε νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιολέφσκι, που έχει προγραμματισθεί για αύριο , 26 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, σημειώνει, διευκρινιστικά, το σλαβικό δημοσίευμα.
 
--