Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Ελλάς καταστρέφεται και ο “Καζανόβα” Κεδίκογλου χαριεντίζεται...!!




Ταινία του αείμνηστου Κωνσταντάρα θύμισαν τα ρεζιλίκια του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Ο Κεδίκογλου, λοιπόν, εθεάθη και φωτογραφήθηκε (επίτηδες μήπως;) σε πανάκριβο θέρετρο με νεαρή γυναίκα, η οποία έχει τουλάχιστον τα μισά του χρόνια.



Η πρόκληση διπλή, αφού πρώτον το συγκεκριμένο θέρετρο έχει τιμές που το καθιστούν αποκλειστικότητα πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και πάσης φύσεως διαπλεκόμενων. Κοινώς ο Κεδίκογλου κάνει lifestyle και spa την ίδια ώρα που ψηφίζει μέτρα αφαίμαξης του Ελληνικού Λαού, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ουδόλως ενδιαφέρεται για τους «πληβείους».

Το δεύτερο μέρος της πρόκλησης έχει να κάνει με τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι φωτογράφοι, πιθανόν κατ' εντολή του υπουργού, και τον κάνουν να φαίνεται σαν τον "δάσκαλο" των "The Κόπανοι". Να σημειωθεί πως ο "δάσκαλος" στους "The Κόπανοι" ήταν προϊστάμενος μιας σπείρας λαμογιών, χαρτοκλεφτών και απατεώνων. Οποιαδήποτε συνειρμική σύνδεση με υπαρκτά γεγονότα και πρόσωπα είναι κακόβουλη...

Την ώρα, λοιπόν, που ο Ελληνικός Λαός πένεται, ο παρά τω πρωθυπουργώ ξοδεύει αφειδώς πακτωλούς χρημάτων, προκειμένου να αυτοξευτιλίζεται, εκτός και αν νομίζει ότι οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν τον «κολακεύουν». Πάντως δείχνουν την πραγματική εικόνα της κυβέρνησης, ως ένα ανάλγητο συνονθύλευμα υπηρετών της πλουτοκρατίας που λυμαίνεται την Πατρίδα μας, που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο!

ΥΓ. Ο διορισμός της εν λόγω αιθέριας ύπαρξης ως μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Κεδίκογλου μόνο με αξιοκρατικά κριτήρια έγινε όπως φαίνεται...

xryshaygh.com

ΒΟΗΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥΣ "ΠΥΡΗΝΕΣ" !! Διέφυγε τελικά ο Ιλίρ Κούπα στην Αλβανία;;;


Πιθανόν ο Αλβανός συμμορίτης Ιλιρ Κούπα να κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία: Οι αστυνομικοί που συνεχίζουν την καταδίωξή του εντόπισαν το τελευταίο κρησφύγετο του Αλβανού σε ένα σπίτι στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, 500 μέτρα από τα αλβανικά σύνορα.

Εκεί βρήκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του δραπέτη των φυλακών Τρικαλων και στενού συνεργάτη του Μάριον Κόλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ ο Κούπα πρέπει έχει συνεργούς που τον έχουν βοηθήσει σημαντικά, αφού δεν θα μπορούσε μόνος του να μετακινηθεί στο Κερασοχώρι. «Είναι αδύνατο να έκανε αυτή την απόσταση με τα πόδια». Άρα πάλι ανακύπτει θέμα αλβανικών πυρήνων στην Ελλάδα.
Ο 27χρονος αφού άρπαξε κονσέρβες με φαγητό και νερό από το σπίτι στη συνέχεια εξαφανίστηκε με τους αστυνομικούς να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να πέρασε τα σύνορα και να βρίσκεται πλέον στη χώρα του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν Έλληνες εργάτες στο Πύθιο Διδυμοτείχου

P51400
Η προκλητικότητα των Τούρκων δεν έχει πλέον όρια. Το μεσημέρι της Δευτέρας σήκωσαν τα όπλα, σε Έλληνες εργάτες που εκτελούσαν εργασίες σε ανάχωμα στην Ελληνική πλευρά κοντά στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του faros24.gr . Το περιστατικό καταγράφεται ως πρωτόγνωρο στην περιοχή ενώ ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Ας δούμε όμως τι έγινε:
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοπράτησε πριν από καιρό ένα έργο για την ενίσχυση του αναχώματος στην περιοχή του Πυθίου με προϋπολογισμό 380 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με το έργο θα γινόταν ενίσχυση του αναχώματος και των πρανών που είχαν υποστεί ζημιές από τα νερά του ποταμού Έβρου τον περασμένο Χειμώνα. Την Δευτέρα πήγαν στην περιοχή τα μηχανήματα του εργολάβου που ανέλαβε με δημοπρασία το έργο και άρχισαν να μεταφέρουν τα υλικά που χρειαζόταν. Το μεσημέρι και εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά, από την απέναντι όχθη εμφανίσθηκαν Τούρκοι στρατιώτες με όπλα και αφού τα έστρεψαν προς τους Έλληνες εργαζόμενους ζήτησαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και φυσικά να σταματήσουν τις εργασίες. Οι εργάτες όπως ήταν φυσικό μπροστά στην απειλή, πειθάρχησαν και αποχώρησαν. Ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες και από εκεί και έπειτα η απόλυτη ησυχία...
Τι μπορεί να συνέβη όμως και φθάσαμε σε αυτό το σημείο;
Κάποιοι λένε ότι η Ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έκαναν και οι Τούρκοι. Δηλαδή δεν ειδοποίησε την αντίστοιχη επιτροπή που ασχολείται με τα έργα στο ποτάμι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια περιοχή οι Τούρκοι εκτέλεσαν έργα πέρυσι και ειδοποίησαν τις Ελληνικές αρχές μόλις χθες!!!
Φαίνεται πως και οι δικοί μας θα ειδοποιούσαν τους Τούρκους μόλις ολοκληρωνόταν τα έργα.
Ένα άλλο σενάριο λέει πως οι Τούρκοι στο συγκεκριμένο σημείο κάθε χειμώνα πλημμυρίζουν αφού τα αναχώματα στην Ελληνική πλευρά είναι ισχυρότερα και δεν σπάνε , ενώ αντίθετα στην απέναντι πλευρά δεν αντέχουν με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα να σκεπάζονται από τα νερά. Βλέποντας λοιπόν τις εργασίες στην Ελληνική πλευρά κατάλαβαν πως και τον ερχόμενο χειμώνα θα ξαναπλημμυρίσουν.
Το άλλο σενάριο είναι το ακραίο και λέει ότι οι Τούρκοι έκαναν επίδειξη δύναμης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα θερμό επεισόδιο.
Όπως και να έχει το θέμα από την Ελληνική πλευρά υπάρχει μία παγωμάρα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες. Το ζήτημα είναι αν το έργο εκτελεσθεί ή αν η απειλή των Τούρκων «έπιασε τόπο».
Θα δούμε τις εξελίξεις...
Πηγή: faros24.gr 

Ακόμη μία απαγωγή ιερέα στην Συρία!

itprie
Τον ιταλό ιερέα Πάολο Νταλ Όγκλιο απήγαγαν ισλαμιστές αντάρτες στην πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας. Η ομάδα των ανταρτών φέρεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Ο ιερέας απήχθη ενώ περπατούσε στην πόλη, τη Δευτέρα. Ο ίδιος ανήκει στο τάγμα των Ιησουιτών και είχε ταχθεί στο πλευρό των δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς Άσαντ. Για τον λόγο αυτό είχε απελαθεί πέρυσι από τη χώρα.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ κάνουν κουμάντο στην εξέγερση που μάλλον δεν είναι καν των ίδιων των Συρίων. Και οι οποίοι μετριοπαθείς δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για να τους εμποδίσουν. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική!
http://elkosmos.gr

Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ ΕΚΑΝΕ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ... "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ"...!!!


Σε μια δήλωση που θα προκαλέσει σάλο αντιδράσεων , για όσα έγιναν στο Βουκουρέστι το 2008 και το βέτο του Κώστα Καραμανλή στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ προέβη πριν από λίγο από τη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι η "Ελλάδα στο Βουκουρέστι δεν προέβαλε βέτο".

"Δεν ήταν μονομερής πρωτοβουλία της Ελλάδας, αλλά συνολική απόφαση. Δεν υπήρξε καν αναφορά στην προοπτική ένταξης Σκοπίων στην Ε.Ε . Ο αλυτρωτισμός, η διατάραξη σχέσεων καλής γειτονίας είναι στοιχεία που εκτιμώνται" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.

Κι ενώ πολλοί ερμήνευσαν την παραπάνω δήλωση ως "άδειασμα" Βενιζέλου σε ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της κυβέρνησης Καραμανλή, βουλευτές που πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Βενιζέλος εννοούσε το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή ο Βενιζέλος επιβεβαίωσε το ορθόν της στρατηγικής και των επιλογών Καραμανλή ο οποίος κατάφερε με όσα έπραξε τότε να πείσει και να πάρει με το μέρος του κι άλλους ηγέτες όπως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, μετατρέποντας το Σκοπιανό, όχι σε ελληνικό αλλά σε πανευρωπαϊκό ζήτημα και πετυχαίνοντας το "ΣΤΟΠ" στα Σκόπια. Όπως και να ΄χει για μια ακόμα φορά ο ασγκράτητος λόγος του Μπένι προκαλεί σύγχυση καθώς στο άκουσμα της δήλωσης οι καραμανλικοί ξεκίνησαν ήδη να ακονίζουν τα μαχαίρια τους.... Ι.Δ parapolitika.gr

ΑΡΒΕΛΕΡ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έδωσε η γνωστή Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ (νεαρή ΕΠΟΝίτισσα ως Γλύκατζη παντρεύτηκε αργότερα τον εβραίο Αρβελέρ και πήρε το όνομά του) και από δω το πήγαινε, από κει το ’φερνε, στην Χρυσή Αυγή κατέληγε! Αποδεικνύοντας πως όποιος έχει δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή του το κομμουνιστικό δηλητήριο μένει δηλητηριασμένος ολόκληρη τη ζωή του. Ιδού οι επίμαχες δηλώσεις της μαντάμ (ένεκα και των Παρισίων…):

«Η “Χρυσή Αυγή” καλπάζει, όπως και η Χαμάς στην Παλαιστίνη. Είσαι μεγάλη γυναίκα, πας να πάρεις τις πέντε πεντάρες σου και σε περιμένει ο πεινασμένος μετανάστης να σου τις πάρει, σε παίρνει το αγόρι της Χρυσής Αυγής, σε πηγαίνει πιο κάτω, οπότε το λες στον εγγονό, στην κόρη, στον γιο. Δεν ήρθαν οι δικοί σου να σε πάνε και σε πήγε η “Χρυσή Αυγή”. Οπότε, να ψηφίσουμε “Χρυσή Αυγή”, γιατί αυτοί θα πηγαίνουν στη θέση μας, αντί να παίρνουμε εμείς την γιαγιά την παίρνουν αυτοί. Δεν έχει εθνικό χαρακτήρα η “Χρυσή Αυγή”, γιατί αν είχε θα είχε μια άλλη στάση απέναντι στο μεταναστευτικό κίνημα. Και αυτό είναι το μόνο πράγμα, που φοβίζει τους Ευρωπαίους. Δεν τους φοβίζει η οικονομική κρίση, άλλωστε όλοι περνάνε οικονομική κρίση, αλλά η “Χρυσή Αυγή” δεν θα περάσει στην Ευρώπη. Έχει καταντήσει η Ελλάδα να είναι ένα υπόδειγμα ρατσισμού για τους ξένους. Αν ρωτήσεις ποια είναι η πιο ρατσιστική χώρα στην Ευρώπη, θα σουν πουν αμέσως η Ελλάδα. Αλλά έχουν άδικο οι Ευρωπαίοι γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη ανοιχτή χώρα. Είναι το πέρασμα όλων… Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι δυο τους τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα τα καταφέρουν, αλλά δεν θα είμαι αισιόδοξη αν η “Χρυσή Αυγή” πάρει μεγάλα ποσοστά. Εκεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, γιατί τότε οι Ευρωπαίοι θα πούνε “τώρα κάντε ό,τι θέλετε”. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, γελάνε. Αλλά με τη Χρυσή Αυγή δεν γελάνε καθόλου».

Ότι δε γελάνε, αντίθετα θα κλάψουν οι Ευρωπαίοι «δανειστές» μας με την Χρυσή Αυγή, αυτό είναι σίγουρο. Και μακάρι να γίνει αυτό, για να γελάσει και λίγο το χειλάκι του δύσμοιρου ελληνικού λαού, που του πίνουνε το αίμα με το καλαμάκι!

ethnikismos.net

NEWSBOMB: ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΤΣΕΚΟΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!


Μια ακόμη αποκάλυψη για τις καραστημένες δημοσκοπήσεις και το… τσεκούρι που πέφτει στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, κάνει με άρθρο του στο Newsbomb.gr, υπό τον τίτλο «Οι συστημικοί κλαυθμοί κατά της Χρυσής Αυγής», ο γνωστός δημοσιογράφος Μάρκος Μουζάκης, με αφορμή τις πληροφορίες για μυστική δημοσκόπηση που έγινε κατά παραγγελίαν του (φον) Αντωνάκη, με 20% Χρυσή Αυγή. Ιδού:

«Ήταν άραγε ανάγκη να «σκάσει μύτη» η πληροφορία περί συγκεκριμένης δημοσκόπησης που φέρνει τη Χρυσή Αυγή να κινείται σε ποσοστά πέριξ ακόμα και του 20% και η οποία δημοσκόπηση, λέει, είναι… μυστική και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Μαξίμου, για να αρχίσουν ξανά να κατακλύζουν τις τηλεοπτικές οθόνες, το διαδίκτυο, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα τα κροκοδείλια δάκρυα των συστημικών κομμάτων, των συστημικών ΜΜΕ, των καθεστωτικών δημοσιογράφων και άλλων θεραπαινίδων του αναξιόπιστου συστήματος;

Μα πρώτα-πρώτα αποτελεί περίπου κοινό μυστικό για τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο φασιστικό αυτό μόρφωμα ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που εν τέλει δημοσιοποιούνται, στα πλαίσια μιας άτυπης συμφωνίας και κάλυψης απ’ τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο πικρή κι αν είναι!…».


(ΥΓ): Είτε με μαχαίρι, είτε με ψαλίδι, είτε με τσεκούρι, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανεβαίνουν συνεχώς. Κι όπως πάει το πράμα, στο τέλος αυτοί που χρησιμοποιούν μαχαίρια και τσεκούρια για να πετσοκόψουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε να τα στρέφουν στον… εαυτό τους, από απελπισία!

http://ethnikismos.net/

Διάβημα των γυφτοσκοπιανών στο ΥΠ.ΕΞ. κατά της Χρυσής Αυγής - Πρώτο θέμα στα σκοπιανά ΜΜΕ


Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών θα προχωρήσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων, για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις συνοριακές διαβάσεις των δύο χωρών, από βουλευτές και μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Kanal 5», το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων θα ζητήσει από τις ελληνικές Αρχές να παρέμβουν, ώστε να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες ''προκλήσεις'' μελών του Λαϊκού Συνδέσμου, στις συνοριακές διαβάσεις Νίκης και Ευζώνων, κατά πολιτών τους που εισέρχονται στην Ελλάδα. Ακόμη γίνεται αναφορά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακεδονία" που έκανε λόγο για απειλή στον τουρισμό!
Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του ρεπορτάζ φαίνεται πως η δημοσιογράφος από το σκοπιανό κανάλι κάνει αποφώνηση από την τελευταία διανομή τροφίμων στον σταθμό Λαρίσης. Προφανώς η εν λόγω κυρία κρύφτηκε με τα λοιπά ελλαδικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ στο σημείο που είχε περιορίσει η περιφρούρηση όλα τα κανάλια και δεν αποκάλυψε την ταυτότητά τους, καθώς τότε σίγουρα δεν θα μπορούσε να έχει κανένα πλάνο από την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.
Φαίνεται πως τους ενοχλεί πάρα πολύ να διατρανώνεται η ιστορική αλήθεια και να κυματίζουν αναρίθμητες Ελληνικές σημαίες στα σύνορά μας. Την περασμένη Κυριακή βουλευτές και μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, πήγαν στους μεθοριακούς σταθμούς, ανήρτησαν πανό για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και διένειμαν σχετικό υλικό που χαρακτήριζε τα Σκόπια κατεχόμενο ελληνικό έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γυφτοσκοπιανοί κατσαπλιάδες κατήγγειλαν ότι το τελευταίο διάστημα, άγνωστοι κατέστρεψαν ή αφαίρεσαν πινακίδες από τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα Σκοπιανών, που παραθέριζαν σε θέρετρα της βόρειας Ελλάδας.

Εμείς από την πλευρά μας ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η Χρυσή Αυγή θα απαντήσει με δυναμικές κινήσεις σε όποιον επιβουλεύεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας!
http://www.xryshaygh.com

Τρόικα: Η Ελλάς μπορεί να ζήσει και χωρίς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης...

Τρόικα: Η Ελλάς μπορεί να ζήσει και χωρίς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης...
Στην Θράκη μας, ως γνωστόν, η δράση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής δεν γνωρίζει κανένα εμπόδιο στην προσπάθεια του να υλοποιήσει τις αποφάσεις του 5ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για "ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη". Στην προσπάθεια αυτή του προξενείου στέκονται αρωγοί τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», αφού ακόμα και σήμερα τα Σκόπια ονομάζονται «Μακεδονία» από την αριστερά και οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ποζάρουν με φόντο την «σημαία της ανεξάρτητης Θράκης».
Τώρα πλέον αρωγός σε αυτή την κοινή προσπάθεια του «συνταγματικού τόξου» και των τούρκων γίνεται και η τρόικα που φροντίζει ώστε να δώσει την απαραίτητη «νομιμοποίηση» στις όλες προσπάθειες. Τουτέστιν επειδή το πολιτικό κόστος είναι πολύ υψηλό για την οποιαδήποτε ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να φανεί σαν να «αναγκάζεται» να το κάνει η κυβέρνηση.
Έτσι η τρόικα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης», καλώντας στο κλείσιμο του υπουργείου, που διαχειρίζεται τα ζητήματα αυτών των ακριτικών περιοχών. Έτσι τώρα η κυβέρνηση μπορεί να κλείσει αυτό το μείζονος εθνικής σημασίας υπουργείο με την πρόφαση ότι «αναγκάστηκε» από την τρόικα.
Τοιουτοτρόπως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άλλη μία προδοτική υποχώρηση στα εθνικά θέματα με την κάλυψη της τρόικας, η οποία έτσι και αλλιώς κατ' εντολή των αμερικανοσιωνιστών θέλει να αναγάγει την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη. Η μόνη διαφορά της ΝΔ με τα εθνοπροδοτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είναι ότι οι δεύτεροι δεν θα χρησιμοποιούσαν προφάσεις για να ακολουθήσουν την ίδια εθνοπροδοτική πολιτική...
http://www.xryshaygh.com

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ήπειρος: Τα βατράχια που ξετρύπωσαν τον Μάριαν Κόλα αποκαλύπτονται…!!


Η μονάδα… φόβητρο για κάθε αντίπαλο λύνει τη σιωπή της – Είναι οι επίλεκτοι των επιλέκτων στα σώματα ασφαλείας που βρίσκονται ακόμα στην Ήπειρο με το δάχτυλο στη σκανδάλη…


Πάνοπλοι, άριστα εκπαιδευμένοι και… ανίκητοι! Πρόκειται για τα μέλη της πιο μάχημης μονάδας των Σωμάτων Ασφαλείας, που το όνομά της, είναι γνωστό σε φίλους και… εχθρούς. Πρόκειται για την επίλεκτη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος, της οποίας άντρες συμμετέχουν στη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών, μετά τον θάνατο του αρχηγού τους Μάριον Κόλα.

Η εφημερίδα «Espresso» συνάντησε έναν από τους κομάντος του Λιμενικού – που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του – και μίλησε μαζί του για τη θρυλική μονάδα που είναι πάντα έτοιμη για δράση, για τις επιχειρήσεις που καλούνται να φέρουν εις πέρας και για το πώς νιώθουν κάθε φορά που σημαίνει «red alert».
Ποια είναι η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών και που επεμβαίνει
«Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού απαρτίζεται από βατραχανθρώπους που έχουν τελειώσει με επιτυχία το εξάμηνο σχολείο της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού» λέει ένα από τα μέλη της ομάδας και συνεχίζει:
«Η ΜΥΑ ιδρύθηκε για να επεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά όπως ομηρίες σε πλοία, ναυάγια και υποθαλάσσιες έρευνες. Στην αρχή είχε στελεχωθεί από περίπου είκοσι άτομα, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ήταν απαραίτητη η ενίσχυσή της. Σήμερα η μονάδα έχει στις τάξεις της περίπου εκατό βατραχανθρώπους που έχουν τελειώσει τη σχολή της ΜΥΚ και εκτελεί αστυνομικής φύσης ειδικές επιχειρήσεις, όπως περιπτώσεις θαλάσσιας τρομοκρατίας, ανίχνευσης και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, έρευνας και διάσωσης».

Η ΜΥΑ έχει έντονη δράση στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, όπου επεμβαίνει σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας και φυσικά λαθρομετανάστευσης, όταν το πρόβλημα είναι έντονο. «Βρισκόμαστε στη νοτιοανατολική πύλη της Ευρώπης και εποπτεύουμε χιλιάδες θαλάσσια μίλια, ενώ οι Τούρκοι δουλέμποροι είναι αδίστακτοι και ικανοί για τα πάντα προκειμένου να γλιτώσουν τη σύλληψη» εξηγεί ο κομάντος.
”Το επίπεδο μαχητικότητας είναι αδιαμφισβήτητο”
Οι υποβρύχιοι καταστροφείς έχουν εκπαιδευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε θρυλικές σχολές του εξωτερικού, όπως οι Seals στην Αμερική και SBS στη Βρετανία. «Το επίπεδο μαχητικότητας είναι πολύ υψηλό και αδιαμφισβήτητο. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δημιουργήθηκε και η Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων που αποτελείται από στελέχη της ΜΥΑ. Για τη δημιουργία της τέθηκαν αυστηρά κριτήρια και επιλέχθηκαν σαράντα άτομα που κλήθηκαν να περάσουν εξτρά εσωτερική εκπαίδευση δύο μηνών. Η συγκεκριμένη ομάδα απαρτίζεται από υποομάδες κρούσης, ελεύθερων σκοπευτών και πυροτεχνουργών, ενώ ο εξοπλισμός είναι πλήρης εξοπλισμός μάχης.

Εκτός από τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων Αλβανών κακοποιών, οι άντρες της ΜΥΑ έχουν πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες επιχειρήσεις, με τεράστια ποσοστά επιτυχίας. Ωστόσο λίγες από αυτές τις υποθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας

madatoforos.com

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ TΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...;;; ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...;;;



Σας παραθέτουμε παρακάτω δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονται σε εξοπλισμούς-δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου. Με μία πρώτη ανάγνωση ακόμη και ένας μη στρατιωτικός αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στο Κάραγατς όπου οι Τούρκοι διαθέτουν το τακτικό πλεονέκτημα του προγεφυρώματος. 



 Τι κάνουμε από την πλευράς μας; Είμαστε έτοιμοι με τα μέσα που διαθέτουμε να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, ή έχουμε δώσει πίστη στην «ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία» των πολιτικών. Ειδικότερα οι δημοσιεύσεις που αναφέρονται σε εξοπλισμούς- δραστηριότητες των Τούρκων είναι: 1. Αμφίβια Επιθετική Γέφυρα Samur Παρουσιάστηκε από την τουρκική εταιρεία FNSS η πρώτη κινητή αμφίβια επιθετική γέφυρα SAMUR. Πρόκειται για το πρώτο όχημα μίας συνολικής παραγγελίας 52 οχημάτων του ιδίου τύπου. Η πρόταση της εταιρείας περιελάμβανε το σασί του... τροχοφόρου οχήματος 8x8 Pars, που επίσης κατασκευάζει η εταιρεία FNSS, για το όχημα φορέα και το σχέδιο της γερμανικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας τύπου Μ3 της εταιρείας Santa Barbara Sistemas GmbH πρώην EWK. Από δοκιμές που έχουν γίνει από το γερμανικό Στρατό με την γέφυρα Μ3 η διεκπεραίωση ενός άρματος από την μία όχθη στην άλλη για ένα ποταμό παρόμοιο με τον Έβρο, δεν διαρκεί παραπάνω από 6 λεπτά όταν η Μ3 λειτουργεί ως πορθμείο. 

Eκτιμάται λοιπόν ότι το Τουρκικό Μηχανικό θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15' μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες! Κάθε αμφίβιο όχημα-σχεδία Samur έχει δυνατότητα γεφύρωσης 12,5 μέτρα, ενώ η κάθε συλλογή που αποτελείται από 12 οχήματα-σχεδίες που γεφυρώνουν 150 μέτρα Το κάθε ζεύγος οχημάτων-σχεδίων όταν χρησιμοποιείται ως πορθμείο, μπορεί να μεταφέρει άρμα κλάσης 70 τόνων, ενώ για την επάνδρωση του κάθε οχήματος απαιτούνται μόλις 3 στρατιώτες οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν το όχημα-σχεδία και να διεκπεραιώσουν ένα στρατιωτικό όχημα στην απέναντι όχθη ενός ποταμού σαν τον Έβρο σε λιγότερο από 7 λεπτά. Διαθέτει ικανότητα διεύθυνσης μέσα στο νερό και στους τέσσερις άξονες και λόγω αυτών των δυνατοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πορθμείο (Bay Ferry) ενώ διατηρεί αυτή τη δυνατότητα ακόμα και όταν δύο οχήματα-σχεδίες είναι συζευγμένα. Είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, η μέγιστη ταχύτητα οδήγησης σε άσφαλτο φτάνει τα 80χλμ/ώρα, ενώ στο νερό κινείται με ταχύτητα μέχρι και 14 χλμ/ώρα. 

 Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καθαρά επιθετικό σύστημα καθότι η Τουρκία με αυτά τα μέσα θα μπορεί ανά πάσα στιγμή ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας να αιφνιδιάσει τις ελληνικές δυνάμεις ακόμα και σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο ποτάμι του Έβρου. Επιπρόσθετα η ήδη αναφερθείσα δυνατότητα του συστήματος να λειτουργήσει σαν πορθμείο επιτρέπει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν στο πρώτο κύμα της επίθεσης 24 άρματα μάχης ή άλλο συνδυασμό οπλικών συστημάτων (π.χ. ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, αυτοκινούμενα πυροβόλα, κλπ) την ίδια στιγμή σε διαφορετικά σημεία. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του τουρκικού Στρατού και της εταιρείας το σύνολο των 52 οχημάτων-σχεδιών θα παραδιδόταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, με το πρώτο σύστημα να παραδίδεται τα τέλη του 2011. Το Τουρκικό Μηχανικό εδώ και αρκετά χρόνια διαθέτει δύο τύπους πλωτών ταχέως αναπτυσσόμενων γεφυρών. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι διαθέτουν οκτώ συλλογές πλωτών γεφυρών τnς εταιρείας EWK, των 250 μ. η κάθε μια, καθώς και έξι συλλογές πλωτών γεφυρών RIBBON, αμερικανικής προέλευσης. 

Οι γέφυρες EWK και RIBBON είναι σχεδόν πανομοιότυπες και εναλλάξιμες μεταξύ τους. Συνεπώς, οι γείτονες ήδη διαθέτουν πολλά και αξιόλογα πλωτά μέσα ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων και αυτά που επιπλέον αποκτούν είναι ηροφανέ5 ότι ανησυχούν ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά. 2. Leguan Bridge Laying Armoured VehiclesΤον Νοέμβριο του 2008 οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την απόφαση προμήθειας 36 γεφυροφόρων αρμάτων τύπου Leguan (τα πρώτα έξι κατασκευασμένα στη Γερμανία και τα υπόλοιπα 30 στην Τουρκία στο στρατιωτικό εργοστάσιο του Kayuseri). Οι γέφυρες Leguan είναι κλάσεως 70 τόνων, αναπτύσσονται «συρταρωτά» και γεφυρώνουν ανοίγματα μέχρι και 24 μ. Γεφυροφόρα άρματα Leguan διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο και η Ελλάδα διαθέτει μόλις οκτώ επί σκάφους Leopard 1GR. Η Τουρκία προμηθεύεται 36 άρματα έναντι 48 υπαρχόντων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο! To Leguan έχει δυνατότητα γεφύρωσης κωλυμάτων μήκους 28 μ. ανά άρμα σε χρόνο μόλις πέντε λεπτών! 

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Καθέλκυσης Γέφυρας (AVLB) Leguan ελέγχεται από μοναδικό χειριστή με κλειστή θυρίδα και τοποθετεί γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 80 (MLC 80) μήκους 26m, εντός 5 λεπτών με χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου. Η KMW κατασκεύασε συστήματα Leguan για γεφυροφόρα άρματα Leopard 1 και Leopard 2, τα οποία παραδόθηκαν στον Ελληνικό, Βελγικό, Νορβηγικό και Φινλανδικό Στρατό. Το σύστημα Leguan μπορεί να τοποθετηθεί επίσης σε ευρεία ποικιλία νέων ή μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης. Χρησιμοποιείται ενδεικτικά με οχήματα του πολωνικού άρματος μάχης PT91, με Μ47 και Μ60 του Ισπανικού Στρατού και στο Μ1 “Wolverine” των ΗΠΑ. 3. Άρματα διάσπασης ναρκοπεδίων Κieler Τον Απρίλιο του 2010 έγινε γνωστή μια ακόμη τουρκική εξειδικευμένη προμήθεια. Οι γείτονες προμηθεύονται 56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων KEILER με συστήματα τύπο ανέμης, σε σκάφη αρμάτων LEOPARD 2Α4, κόστους 1 εκατ. ευρώ ανά άρμα. 

Στην τιμή μονάδας συμπεριλαμβάνεται η αγορά του μεταχειρισμένου άρματος, η εργοστασιακή αξιοποίηση και η διασκευή του σε άρμα διάσπασης ναρκοπεδίου. 4. Ασκήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο (περιοχή Ορεστιάδας, κατάντι) Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει πραγματοποιήσει η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία τον Απρίλιο του 2010. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τεθωρακισμένες μονάδες του τουρκικού Στρατού και εδρεύει στην πόλη Cerkezkoy και Tekirdag (Ραιδεστός). Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη. Το σημαίνει αυτό: Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού εγκατέλειψαν την γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια». Στην γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β’ κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ). 

Μόνο δύο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. Η κίνηση αυτή όσο και αν ακούγεται ως «ακίνδυνη» στην πραγματικότητα είναι άκρως επικίνδυνη. Οι μονάδες μεταφέρονται 50 χλμ στα μετόπισθεν όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις. 6. Δύο (2) νέα Τουρκικά Συντάγματα Μηχανικού. Από πληροφορίες του διαδικτύου διαβάζουμε ότι οι Τούρκοι εδημιούργησαν 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού, εάν αληθεύει τότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέες μονάδες αυτές δημιουργήθηκαν για την υποστήριξη των Μεγάλων Σχηματισμών τους για την ανάληψη επιθετικών ενεργειών ενδεχόμενα στον Έβρο. 7. Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών Η δήθεν «εκπαιδευτική» Στρατιά του Αιγαίου παύει και επίσημα να είναι εκπαιδευτική: Μετονομάζεται και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες εγγύς υποστήριξης! 

Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται και το ίδιο συμβαίνει και με την 19η Πεζικού και την 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αττάλεια». 8. Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε από την πλευρά μας και τα εξής: α. Προγεφύρωμα Κάραγατς Προβλέφθηκε για να καλύπτει την τουρκική πόλη της Αδριανούπολης, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του Έβρου. Συνεπώς στην περιοχή εκείνη η Τουρκία έχει χερσαία σύνορα, μήκους 12 περίπου χλμ. με την Ελλάδα. Η δε ανάληψη μιας επιθετικής ενέργειας στην περιοχή δεν προϋποθέτει τη βιαία διάβαση του Έβρου, αφού το ποτάμι βρίσκεται ήδη πίσω τους και είναι γεφυρωμένο με δύο σταθερές γέφυρες. Τα έργα που έχουν κατασκευασθεί και αποτρέπουν την όποια γεφύρωσή του έχουν συντηρηθεί? Έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη τα νέα δεδομένα γεφύρωσης των Τουρκικών μέσων? β. Αποναρκοθετήσεις στον Έβρο Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ηγεσία της χώρας μας, αυτό της εκκαθάρισης των δεκάδων χιλιάδων, ναρκών στα ναρκοπέδια κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Ανακοινώσεις δεν έχουμε δει. Έχουν ξεκινήσει; όταν η Τουρκία με πυρετώδεις προετοιμασίες ετοιμάζεται για πιθανή ενέργεια επιθετική σε Κάραγατς ή αλλού. γ.Γιγαντιαία Έχιδνα Τα ερωτήματα μας για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι: -Οι συσκευές που αγοράσαμε έχουν συντηρηθεί ή είναι εκτός ορίου ζωής? - Πότε έγινε η τελευταία εκτόξευση και πού? 

-Εκπαιδεύεται το προσωπικό μας και εάν ναι, με ποιες εκπαιδευτικές συσκευές? Η μία που είχε αγορασθεί ήδη ήταν εκτός λειτουργίας μετά την εκπαίδευση των στελεχών που πραγματοποιήθηκε την δεκαετία του 80. -Σε περίπτωση εκδήλωσης αντεπίθεσης των δυνάμεων μας (πχ Κάραγατς ) με ποια μέσα θα κάνετε διάσπαση των εχθρικών Ν/Π? 9.Ανακεφαλαίωση Συνολικά έχουν παραγγελθεί ή είναι υπό παράδοση οι εξής εξοπλισμοί που αφορούν το Τουρκικό Μηχανικό: -52 οχήματα σχεδιών samur -36 γεφυροφόρa άρματα τύπου Leguan -56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων KEILER 10. Συμπέρασμα Οι τουρκικές προμήθειες εξειδικευμένων μέσων μηχανικού αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε πρωτοφανείς ποσότητες, προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία. Ο Τουρκικός Στρατός προμηθεύεται αυτά τα μέσα για να μπορεί να ζεύξει υδάτινα ή ξηρά κωλύματα. Ο συνδυασμός της προμήθειας μέσων ζεύξης ποταμών-τάφρων με την απόκτηση γεφυροφόρων αρμάτων «φωτογραφίζει» ΜΟΝΟ την περιοχή του Έβρου που διαθέτει τέτοια εδαφικά χαρακτηριστικά. 

Στα παραπάνω να προσθέσουμε τα δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού, τον Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών, τις ασκήσεις που γίνονται στην ΒΔΠ ποταμού από επίλεκτες μονάδες και την νέα διάταξη των τουρκικών δυνάμεων που μόνο αμυντική δεν είναι ΤΌΤΕ η στρατιωτική μας ιεραρχία μόνο εφησυχασμένοι δεν μπορεί να είναι για την ελληνοτουρκική προσέγγιση και «φιλία» των πολιτικών μας που προωθούν! 

elas-lyste.blogspot.gr

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΜΑΙΜΟΥ" ΣΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΑΜΟ. ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ; ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΣΥΛΟ-ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

fotiaq2
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Σάμου, οι δύο "Σύριοι" που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στη Σάμο, όπου κάηκαν 600 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά ντόπιοι τα υπολογίζουν σε πάνω από 2000. Αρχικά οι δύο Σύροι, που είχαν βρεθεί στο εκκλησάκι του 'Αη Γιαννάκη το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, είχαν δηλώσει ότι έβαλαν την φωτιά το βράδυ του Σαββάτου για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν τα ρούχα τους. Ωστόσο όταν τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος που έβαλαν τη φωτιά, διαπιστώθηκε ότι ήταν τουλάχιστον 1500 μέτρα πιο μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς. Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος δήλωνε ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά, όμως η ομάδα διάσωσης δεν βρήκε κανέναν στις έρευνές της στην περιοχή. Άρα ο ισχυρισμός ήταν παραπλανητικός. Από την ώρα εκείνη άρχισαν οι συνειρμοί για "συμμετοχή" τουρκικών δάχτυλων στην υπόθεση.
Η δίκη έχει οριστεί για τις 7 Αυγούστου για τον έναν και στις 12 Αυγούστου για τον δεύτερο κατηγορούμενο.
fotiaq3
Σύμφωνα με το i-samos.gr του Γιώργου Γαρυφάλλου, την Κυριακή "ενημερωθήκαμε πως εντοπίστηκαν 2 άντρες λαθρομετανάστες κοντά στο μέτωπο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι και στη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής. Έτσι επιβεβαιώνεται η εφημερίδα μας πως υπήρχε αναφορά για 4 αγνούμενους λαθρομετανάστες που είχαν ειδοποιήσει μέσω του 112, ότι κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συλληφθέντων άλλη μια γυναίκα και ένα παιδί είναι κοντά στη φωτιά και ήδη αναζητούνται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπιστούν διότι κινδυνεύει η ζωή τους!". Όμως οι ισχυρισμοί ήταν ψεύτικοι. Πάνω τους έχει εντοπιστεί μεγάλο χρηματικό ποσό. Με την υπόθεση ασχολείται η ΔΑΕΕ της Πυροσβεστικής(αντιπύραρχος Αυγουλέας)εώ έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική. Με την υπόθεση ασχολείται από την πρώτη ώρα κλιμάκιο της ΕΥΠ στο νησί.
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟ
tourkoivolta2
Δεν έχει όρια για άλλη μια φορά το θράσος των Τούρκων, αφού ακόμη και την ώρα (15:00) που ξεσπούσε η πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, αυτοί θέλησαν να προκαλέσουν!
Σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων και μέσα στα Ελληνικά ύδατα ένα μεγάλο τουρκικό αποβατικό γεμάτο με άρματα μάχης,συνοδευόμενο από μία (1) φρεγάτα έκαναν προκλητική πορεία από την περιοχή Κασονήσι και ενώ πέρασαν πολύ κοντά από το Μακρονήσι στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Νησί, συνέχισαν με κατεύθυνση τη περιοχή της Σμύρνης.
Στις 4 περίπου το απόγευμα κοντά στη περιοχή ανοιχτά του Κοκκαρίου, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου ερχόμενο από το Βαθύ, ''μάγκικα'' έβαλε πλώρη κατά πάνω τους, αναγκάζοντας τους Τούρκους να παρεκλίννουν την πορεία τους στα δικά τους ύδατα!
Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου που παρόλο ότι είχαν κόντρα τους βορείους ανέμους δεν υπολόγισαν ούτε τα τουρκικά πολεμικά σκάφη και έφτασαν σε απόσταση 50 μέτρων δίπλα τους, αναγκάζοντάς τους να ''υποχωρήσουν''!

i-samos.gr

TON KANAKAΡΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ;;; ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"!

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί έντονα η φήμη οτι ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι δήμαρχος στο Καρπενήσι, σκέφτεται πολύ σοβαρά να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας. Η πληροφορία αυτή μάλιστα έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά να την αντιμετωπίζει ιδιαίτερα θετικά. Άλλωστε ο Μπακογιάννης έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο Καρπενήσι ενώ κρατάει χαμηλούς τόνους.

parapolitika.gr 

Επέτειος μνήμης Ίωνος Δραγούμη (1878 – 1920)

Διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας. Aνάλωσε τη ζωή του στην προάσπιση των εθνικών υποθέσεων, μέχρις ότου πέσει και ο ίδιος θύμα του Εθνικού Διχασμού το 1920. Μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη - Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ου αιώνα.
Με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1878. Ήταν ο πέμπτος γιος του δικαστικού και μετέπειτα πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1897 κατατάχτηκε εθελοντής στον άτυχο για τα ελληνικά όπλα ελληνοτουρκικό πόλεμο.
Το 1899 εισήλθε στο διπλωματικό σώμα και το 1902 τοποθετήθηκε ως υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο του Μοναστηρίου. Από τη θέση αυτή και με τη συνεργασία του πατέρα του και του γαμπρού του Παύλου Μελά εργάστηκε επίμονα για την οργάνωση των ορθοδόξων κοινοτήτων της Μακεδονίας κατά των Βούλγαρων σχισματικών, γνωστών και ως κομιτατζήδων.
Τα επόμενα χρόνια υπηρέτησε ως πρόξενος στις Σέρρες (1903), στον Πύργο Βουλγαρίας, στη Φιλιππούπολη (1904), στην Αλεξανδρούπολη (τότε Δεδέαγατς) και στην Αλεξάνδρεια, όπου γνώρισε τους δύο έρωτες της ζωής του: την Πηνελόπη Δέλτα και τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Το 1907 τοποθετήθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης με τον βαθμό του γραμματέα. Η παραμονή του εκεί συνέπεσε με την Επανάσταση των Νεοτούρκων.
Οι επαγγελίες των επαναστατών «περί ισοπολιτείας των διαφόρων εθνοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία» φάνηκαν να δικαιώνουν ορισμένες απόψεις του, που θεωρούσαν ότι η λύση του ελληνικού ζητήματος θα μπορούσε να αναζητηθεί όχι με την ενσωμάτωση των αλύτρωτων πατρίδων στο Ελληνικό Κράτος, αλλά με τη «δημιουργία των συνθηκών που θα επέτρεπαν την ελεύθερη οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων στην ανατολική τους κοιτίδα». Ο Δραγούμης πίστευε στην ελληνοτουρκική συνεννόηση και φοβόταν τον από βορρά σλαβικό κίνδυνο.
Από το 1909 υπηρέτησε διαδοχικά στις πρεσβείες της Ρώμης και Λονδίνου, αναμίχθηκε στο Επαναστατικό Κίνημα του Γουδή (1909), ενώ το 1911 οργάνωσε στην Πάτμο συνέδριο για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων υπηρέτησε στο επιτελείο του Αρχιστρατήγου Διαδόχου Κωνσταντίνου και τον Οκτώβριο του 1912 διαπραγματεύτηκε με τους Τούρκους την παράδοση της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια διορίσθηκε διαδοχικά επιτετραμμένος στις πρεσβείες της Πετρούπολης, της Βιέννης, του Βερολίνου και το 1914 πρεσβευτής στην Πετρούπολη. Οι συχνές μεταθέσεις όλα αυτά τα χρόνια οφείλονταν στην άκαμπτη στάση του στα ευαίσθητα εθνικά θέματα και στις απρόβλεπτες πρωτοβουλίες που ανέπτυσσε.
Τον Μάιο του 1915 παραιτήθηκε από τη διπλωματική υπηρεσία για να πολιτευθεί. Πήρε μέρος στις εκλογές της 31ης Μαΐου και εκλέχθηκε ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας. Υποστηρικτής αρχικά του Ελευθέριου Βενιζέλου ήλθε σε ρήξη μαζί του, καθώς διέκρινε σημάδια αυταρχισμού και εθνικής υποτέλειας στην πολιτική του. Ο αντιβενιζελισμός του Δραγούμη δεν προερχόταν από κάποια τυφλή πίστη στη Μοναρχία, αλλά αντίθετα από την πίστη στην εθνική αυτοδιάθεση. Τον Ιανουάριο του 1916 εξέδωσε το περιοδικό «Πολιτική Επιθεώρησις», που συμμεριζόταν τις επιλογές της αντιβενιζελικής παράταξης.
Μετά την επιτυχία του βενιζελικού κινήματος το 1917 εξορίσθηκε με άλλους αντιβενιζελικούς πολιτικούς στην Κορσική, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πολέμου (1918). Επανήλθε στην Ελλάδα για να εξοριστεί αυτή τη φορά στη Σκόπελο. Απελευθερώθηκε στα τέλη του 1919 και ανέπτυξε δράση υπέρ της «Ηνωμένης Αντιπολιτεύσεως», η οποία συσπείρωνε τους αντιβενιζελικούς. Ο Ίων Δραγούμης ήταν ένας από τους ηγέτες της, καθώς ξεχώριζε τόσο για τις πολιτικές και διπλωματικές του ικανότητες, όσο και για την πνευματικότητα και την αγνή φιλοπατρία του.
Την επομένη της απόπειρας δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (30 Ιουλίου 1920), ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από βενιζελικούς αξιωματικούς στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας) και Παπαδιαμαντοπούλου. Η άσκοπη και άδικη δολοφονία του συγκίνησε το Πανελλήνιο και τον πολιτικό κόσμο. Ο Κωστής Παλαμάς από τις στήλες της «Καθημερινής» του αφιέρωσε τη «Νεκρική Ωδή»:
Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες, Κολώνα
(Πώς έπεσες, γραφή να μη το λέη)
Λευκή με της Πατρίδας την εικόνα
Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίη,
Βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίη!
Το συγγραφικό του έργο, αποτελούμενο από πολιτικές μελέτες, άρθρα κοινωνικού προβληματισμού και λογοτεχνήματα, συντονίζεται με την εθνική και πολιτική του δράση. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του δημοτικισμού στην Ελλάδα και συχνά υπέγραφε με το ψευδώνυμο Ίδας. Το πολιτικό του μανιφέστο εμπεριέχεται στο κείμενα «Ελληνικός Πολιτισμός» (1914) και «Μονοπάτι», στο οποίο αναλύει τους σκοπούς της ύπαρξης του ελληνικού έθνους και το περιεχόμενο της εθνικής ιδεολογίας. Ο Ίων Δραγούμης πίστευε βαθιά στην κοινοτική ιδέα και όχι στην αυταπάτη της δημοκρατίας, που μας «σαπίζει», όπως έλεγε.

Ρήσεις Δραγούμη

  • «Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα Έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής!»
  • «Να ξέρετε πως αν σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει… Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε…»
  • «Δεν ξέρω αν είμαστε καθαροί απόγονοι των αρχαίων. Είτε καθαροί, είτε κι ανακατωμένοι, μιλούμε όμως γλώσσα ελληνική».
  • «Ξεσκέπασε τη δημοτική παράδοση και πρόσωπο με πρόσωπο θα αντικρίσεις γυμνή την ψυχή σου».
  • «Εκείνο που με συνδέει μ' έναν τόπο δεν είναι το καλοκαίρι, είναι ο χειμώνας, και με τους ανθρώπους, οι λύπες της αγάπης».
  • «Η φρονιμάδα είναι τυφλή. Η τρέλα έχει μάτια και βλέπει».
http://www.sansimera.gr

Δυναμική συγκέντρωση στην Τ.Ο. Χανίων - Νέα ήττα για το παρακράτος

Εκατοντάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν άμεσα κι αυθόρμητα στην Τ.Ο. Χανίων για να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στην Χρυσή Αυγή, αλλά και να αποδοκιμάσουν τις τακτικές του παρακράτους των αναρχικών, οι οποίοι με τις πλάτες του κράτους Δένδια - Σαμαρά προσπαθούν μάταια να ανακόψουν την ραγδαία άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος.

Παρόλο που η προκαθορισμένη εκδήλωση - ομιλία της Τ.Ο. Χανίων θα ξεκινούσε αργότερα, λόγω της αντισυγκέντρωσης των γνωστών - αγνώστων αναρχικών του παρακράτους και της αριστεράς, κινητοποιήθηκε άμεσα η οργάνωση και στα γραφεία της Τ.Ο. Χανιών συνέρρευσε πλήθος κόσμου. Η μαζική και αυθόρμητη συγκέντρωση των Εθνικιστών κράτησε σε... απόσταση ασφαλείας το μπουλούκι του πρακράτους που παρακολουθούσε σαστισμένο και κρυμμένο πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ο συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε στην ομιλία του τον πανικό του καθεστώτος απένανατι στην άνοδο της Χρυσής Αυγής που εκδηλώνεται με απαγορεύσεις και αντισυγκεντρώσεις. Η ψευτοδημοκρατία τους πνέει τα λοίσθια. Η δυναμική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.
http://www.xryshaygh.com

Δώρα Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης προς Τουρκία


Δώρα στον Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, με στόχο την επανεκκίνηση της διαδικασίας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Επιδίωξη των Βρυξελλών είναι να οικοδομήσουν εκ νέου με την Άγκυρα θετικές σχέσεις, οι οποίες ως γνωστόν διέρχονται περίοδο ψυχρότητας μετά τις διαφωνίες και τις αντιδράσεις αναφορικά με τη στάση που τήρησε το καθεστώς Ερντογάν έναντι των διαδηλώσεων. Απώτερος δε στόχος της προσπάθειας των Βρυξελλών είναι η επανεκκίνηση των τουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν ουσιαστικά παγώσει εδώ και 37 ολόκληρους μήνες, καθώς δεν έχει ανοίξει κανένα τουρκικό διαπραγματευτικό κεφάλαιο.
Στο πλαίσιο αυτό,τροχιοδρομούνται οι εξής κινήσεις:
1. Γίνονται σκέψεις για πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν και των ηγετών όλων των υποψηφίων κρατών σε ειδική συνάντηση υπό την ομπρέλα της Συνόδου Κορυφής του προσεχούς Δεκεμβρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή της Τουρκίας σε ειδικές συσκέψεις, στο πλαίσιο συνόδων κορυφής, αποτελεί αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
2. Γίνονται κινήσεις για άνοιγμα δύο έως τριών διαπραγματευτικών κεφαλαίων. Τον Οκτώβριο, μετά από τρία και πλέον χρόνια, αναμένεται να ανοίξει το τουρκικό κεφάλαιο Περιφερειακή Πολιτική, ενώ οι Βρυξέλλες και η Λιθουανική Προεδρία, οραματίζονται και το άνοιγμα του κεφαλαίου «Νομισματική Πολιτική» ή και του κεφαλαίου «Κοινωνική Πολιτική και Απασχόληση».
Αυτοί είναι οι « σύμμαχοι» της Κυβέρνησης Νίκου Ανα(ν)στασιάδη. Επίσης δεν μπορεί να παραμείνει ασχολίαστη η αδράνεια και η ανοχή που δείχνουν οι Κυβερνώντες. Ένα Εθνικό Κράτος θα είχε το θάρρος να βάλει όσους ονειρεύονται την Τουρκία στην Ε.Ε στη θέση τους!
Ε.ΛΑ.Μ.

Ρόδος: Βιβλική καταστροφή, 50.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη μέσα σε 24 ώρες

ΚΑΝΑΝΤΕΡ
Στην Ελλάδα του Μνημονίου, της τρόικα και του ΔΝΤ, δεν υπάρχει καμμία μέριμνα για τις πυρκαγιές έτσι λοιπόν…
Μαίνεται ανεξέλεγκτη  η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Νότιας Ρόδου. Η φωτιά, δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, λόγω των πολλών εστιών και των συνεχών αναζωπυρώσεων. Μέσα σε δύο ώρες, “βοηθούντων”  και των πολύ ισχυρών ανέμων, αναπτύχθηκε σε ένα μέτωπο 8 χιλιομέτρων, μεταξύ των κοινοτήτων Προφύλιας, Βατίου, Αρνίθας και Ιστρίου, που σε οριμένες περιπτώσεις απειλήθηκαν σοβαρά. 
Ένα 24ωρο μετά, παρά την τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης από αέρος (6 καναντέρ και 3 ελικόπτερα) και από εδάφους (21 οχήματα, δασοκομάντος και κάτοικοι του νησιού), η πυρκαγιά εκτείνεται σε ένα μέτωπο 35 χιλιομέτρων και υπολογίζεται ότι έχει κάψει έκταση 50.000 στρεμμάτων, δηλαδή το μισό από την έκταση που κάηκε στη μεγάλη πυρκαγιά του 2008, η οποία έκαιγε για μια περίπου εβδομάδα. Μεγάλο μέρος της καμμένης έκτασης στις περιοχές Προφύλιας, Βατίου, Αρνίθας και Ιστρίου αφορούν σε αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και περιοχές που είχαν αναδασωθεί μετά τις πυρκαγιές του 1980. Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ζωικό κεφάλαιο. Τα παραπάνω συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι οι ζημία που έχει προκληθεί μόνο σε ένα 24ωρο ειναι πολλαπλάσια σε σύγκριση με το 2008.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναδασωτέες περιοχές που ξανακάηκαν δεν είναι δυνατόν να αναδασωθούν εκ νέου και έχουν μετραπεί οριστικά – και κυριολεκτικά – σε κρανίου τόπο.
grafida.net

ΑΡΣΕΙΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

11
Μέσα σε έναν μόνο χρόνο, η Βουλή των Ελλήνων (βλέπε «συνταγματικό τόξο») έχει κάνει άρση της ασυλίας των μισών σχεδόν βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για καθαρά πολιτικά αδικήματα. Την ίδια ώρα έχει απορρίψει την άρση της ασυλίας σε βουλευτές να μη το ξεχνάμε του «συνταγματικού τόξου» για ευγενή αδικήματα όπως απάτες κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 38 προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας της η Βουλή, δεν είχε κάνει τόσες άρσεις ασυλίας όσες έχει κάνει μέσα σε ένα χρόνο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου - Τραυματίστηκαν μοναχοί!

Η ανθελληνική συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει βάλει σκοπό να διαλύσει πλήρως τον εθνικό και κοινωνικό ιστό της Πατρίδας. Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στην Κοινωνία, ήρθε σήμερα ακόμα ένα χτύπημα στην Ορθοδοξία και δη εναντίον των απροσκύνητων μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που κρατούν ψηλά τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κόντρα στην ισοπέδωση που θέλουν να επιβάλλουν οι οπαδοί της Πανθρησκείας και του διεθνισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η "εκκαθάριση" στην Μονή Εσφιγμένου εντάσσεται στην βούληση του Πατριαρχείου να υποδεχθεί στο Άγιον Όρος τον Πάπα! 

Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00 δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους. Άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ - λες και είχαν να αντιμετωπίσουν εγκληματίες - προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονται οχυρωμένοι τουλάχιστον 20 μοναχοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί ένας μοναχός.

Σημειώνεται ότι οι μοναχοί έχουν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η "Νέα αδελφότητα μοναχών", διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής. Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη για ακόμη μία φορά. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να επιβάλλουν την ανίερη εντολή που εξέλαβαν με αποτέλεσμα να κληθούν πρόσθετες δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.

«Μολών λαβέ» είναι η απάντηση των μοναχών, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με πιστούς που προσέτρεξαν για βοήθεια. «Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αδούλωτοι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου.
http://www.xryshaygh.com

Οι πολιτικάντηδες ανέτρεψαν την εθνική στρατηγική αποτροπής

Οι πολιτικάντηδες ανέτρεψαν την εθνική στρατηγική αποτροπής
Η Εθνική Άμυνα εδράζεται σε συγκεκριμένο στρατηγικό πλαίσιο που περιλαμβάνει την Εθνική Στρατηγική, την  Πολιτική Εθνικής Άμυνας και την Εθνική Στρατιωτική  Στρατηγική. Η Εθνική Στρατηγική έχει ως βασική επιδίωξη την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της χώρας από οποιαδήποτε απειλή και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η Πολιτική Εθνικής Άμυνας είναι τμήμα της Εθνικής Στρατηγικής με βασικούς στόχους την εγγύηση της ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού και την μέριμνα για την ασφάλεια των ελληνικών μειονοτήτων στο εξωτερικό και την εξασφάλιση κατά προτεραιότητα των μέσων εθνικής άμυνας προκειμένου να υποστηριχθεί η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας στην ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική αποτελεί μέρος της Εθνικής Στρατηγικής και στοχεύει στον καθορισμό της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εξασφαλισθεί αποτελεσματική αποτροπή και προάσπιση της χώρας από κάθε στρατιωτική απειλή.
Στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής αποτροπής έχουμε αναφερθεί σχετικά πρόσφατα με τα άρθρα «Ευθείες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας», «Συγκυβέρνηση και τρόικα υπονομεύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας» και «Η Ελλάδα στην εμβέλεια του πυραύλου Α/Ε cruise της Τουρκίας». Η ουσία είναι ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει πλήρως εγκαταλείψει την πάγια Εθνική Στρατηγική των τελευταίων δεκαετιών όλων των κυβερνήσεων της χώρας για επίτευξη μιας «ισοπαλίας» στον συσχετισμό ισχύος με την Τουρκία. Οι συνέπειες της εγκατάλειψης αυτής της πάγιας Εθνικής Στρατηγικής είναι προφανείς για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων με εμφανέστατη πλέον την διαπίστωση ότι στην ουσία οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε αδυναμία να υλοποιήσουν την Εθνική Στρατηγική Άμυνας που ενέκριναν παλαιότερα οι ίδιοι προδότες πολιτικοί που κυβερνούν την χώρα σήμερα και την επίσης εμφανέστατη υποβάθμιση της αξιοπιστίας της πολιτικής αποτροπής που είχαν υιοθετήσει οι ίδιοι πολιτικοί.
Με τις διαπιστώσεις αυτές που είναι γνωστές στο χώρο των στρατιωτικών αλλά και όλου του φάσματος των πολιτικών (δεν παρέχουμε τεκμήριο αθωότητας σε κανέναν) αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι το τεράστιο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται από την υποβάθμιση της αποτροπής που προέρχεται από την εξοπλιστική απραξία των τελευταίων ετών. Η απαξίωση και υποβάθμιση οπλικών συστημάτων, η έλλειψη ανταλλακτικών, η έλλειψη συντήρησης είναι πρακτικές που οδηγούν αναπόφευκτα σε πολύ δαπανηρότερες αποκαταστάσεις στο μέλλον, όσο μακριά ή κοντά είναι αυτό. Αυτό που επίσης παραμένει άγνωστο για τους πολιτικάντηδες είναι ότι ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα εκπονείται  παράλληλα με την δομή δυνάμεων και αποφασίζεται με βάση την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. Η κατάργηση του ενός εκ των δυο βασικών συστατικών στοιχείων της Εθνικής Στρατηγικής ισχύος και αποτροπής έχει ανάλογες συνέπειες και για το άλλο.
Η διάλυση της Αμυντικής Βιομηχανίας, η ανυπαρξία εξοπλιστικών προγραμμάτων, η υποβάθμιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνδυασμό με την απειλή των τουρκικών εξοπλισμών και την εισαγωγή στο τουρκικό οπλοστάσιο πυραυλικών συστημάτων με βεληνεκή  συνεχώς αυξανόμενα έχουν ανατρέψει κάθε είδους ισορροπία ισχύος και έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την Εθνική Στρατηγική αποτροπής. Το τουρκικό οπλοστάσιο  εξοπλίζεται με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς με όπλα μακρού βεληνεκούς μεγάλης ισχύος και μεγάλης ακρίβειας. Αυτό ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τους υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων.
Η άμυνα στο πλαίσιο μια Εθνικής Στρατηγικής αποτροπής δεν είναι οι περιορισμένες αντιπυραυλικές δυνατότητες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσικών S-300 , για λόγους προφανείς και για τον πλέον αδαή περί του θέματος. Η άμυνα είναι πάντα δαπανηρότερη  της επιθέσεως, η σύγκριση κόστους μεταξύ επιθετικών και αμυντικών συστημάτων είναι εις βάρος των αμυντικών και η αποτελεσματική άμυνα μέσω αντιπυραυλικών συστημάτων είναι αμφισβητήσιμη, η πλήρης κάλυψη αδύνατη. Οι σύγχρονοι πύραυλοι της Τουρκίας με την μεγάλη ακρίβεια μπορεί να έχουν καταλυτικό αποτέλεσμα στην έκβαση μιας σύγκρουσης, πέραν του ψυχολογικού αποτελέσματος. Οι όποιες επιτυχίες μιας πυραυλικής άμυνας θα περιορίζονταν εκ των πραγμάτων στην μερική καταστροφή των τουρκικών πυραύλων χωρίς άλλο κόστος για τον εχθρό.
Η λύση στο πρόβλημα θα ήταν η απόκτηση, μέσω συνεργασιών της Αμυντικής  Βιομηχανίας της χώρας μας, παρόμοιων πυραυλικών συστημάτων. Το κόστος τους δεν είναι παρά ένα κλάσμα των ετήσιων επιδοτήσεων του Μεγάρου Μουσικής, διαφόρων ανθελληνικών ΜΚΟ  ή των βουλευτικών αποζημιώσεων που εξ όσων γνωρίζουμε ουδέν ουσιαστικό  προσφέρουν στην  αποτροπή της τουρκικής απειλής. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προειδοποιεί τους πολιτικάντηδες ότι η  Εθνική Στρατηγική Αποτροπής έχει καταρρεύσει. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της αξιοπιστίας των Ενόπλων Δυνάμεων μας οδηγεί στο χείλος ενός πολέμου με καταστροφικά αποτελέσματα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μοναδική εγγύηση και ελπίδα για την σωτηρία της Πατρίδας. 
http://www.xryshaygh.com

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΣΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ... ΝΕΑΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ GAY PARADE ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ...


Ένταση επικράτησε το Σάββατο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να διαλύουν τη δεύτερη παρέλαση Gay Pride που διεξήχθη στην ιστορία της βαλτικής χώρας.

Περίπου 50 διαδηλωτές προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στην εξέδρα από την οποία θα μιλούσαν οι ακτιβιστές της παρέλασης, ωστόσο η Αστυνομία κατόρθωσε να τους απωθήσει.

Άλλοι διαδηλωτές εκτόξευσαν αυγά, τα οποία χτύπησαν λιθουανούς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους που παρευρίσκονταν στις εκδηλώσεις.

Η Αστυνομία προσήγαγε 28 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο βουλευτής Πέτρας Γκραζούλις, γνωστός για τις θέσεις του κατά των ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες ακτιβιστών, η Λιθουανία, μία επί το πλείστον Καθολική χώρα, ακόμα δεν έχει πράξει αρκετά προκειμένου να διασφαλίσει την ισότητα δικαιωμάτων μεταξύ των ομοφυλόφιλων και των ετεροφυλόφιλων πολιτών. Η Λιθουανία κατέχει αυτή τη στιγμή την περιστρεφόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.stoxos.gr

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ... ΕΚΛΕΨΕ ΥΠΝΟΣΑΚΟ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.....!


Οι άνδρες της αστυνομίας εκτιμούν ότι το κρησφύγετο του Ιλίρ Κούπα βρίσκεται στο δάσος. Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό, ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων έκλεψε έναν υπνόσακο από σπίτι στο Πολύδροσο. Ο Κούπα είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο δάσος, μέχρι να χαλαρώσουν τα μέτρα της αστυνομίας και να μπορέσει έτσι να περάσει στα αλβανικά σύνορα. enikos.gr 

To Reuters αποκαλύπτει αυτό που ο Στουρναρας γνωρίζει αλλά μας κρύβει…

Αξιωματούχος του Eurogroup: «Νομίζω ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η διαφορά αυτή θα μπορούσε να κλείσει και θα πρέπει να συζητηθεί το φθινόπωρο».
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα συζητήσουν τρόπους για να κλείσει το κενό μετά τις καλοκαιρινές διακοπές
στο τέλος του Αυγούστου.

Greece might get new loan, issue bond to close 2014 funding gap
Fri Jul 26, 2013
Reuters) – New loans for Greece or an early return to debt markets with a short-term bond are likely to be among options discussed by lenders to cover a 3.8 billion euro funding gap next year in the country’s bailout, a senior EU official said.


H Ελλάδα ενδέχεται να πάρει νέο δάνειο, να εκδώσει ομόλογα, ώστε να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του 2014.
(Reuters) – Νέα δάνεια για την Ελλάδα ή πρόωρη επιστροφή στις αγορές με βραχυπρόθεσμα ομόλογα είναι πιθανόν να είναι ανάμεσα στις επιλογές που συζητήθηκαν από τους δανειστές για να καλύψουν ένα χρηματοδοτικό κενό € 3.8 δις του επόμενου έτος στο πακέτο διάσωσης της χώρας, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ .
«Η κυβέρνηση στην Αθήνα και η τρόικα των διεθνών δανειστών της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συζητήσουν τις επιλογές για συμπληρωματική χρηματοδότηση σε λίγους μήνες », είπε ο αξιωματούχος.
«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η διαφορά αυτή θα μπορούσε να κλείσει. Είτε τα κράτη μέλη να παράσχουν νέα δάνεια (ή) … να μην χρειαστούν όλα τα κεφάλαια που βρίσκονται σήμερα στο πρόγραμμα, (ή) … αργότερα το επόμενο έτος εάν η Ελλάδα μπορεί να είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές, να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων μικρής διάρκειας », είπε ο αξιωματούχος.
«Νομίζω ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η διαφορά αυτή θα μπορούσε να κλείσει και θα πρέπει να συζητηθεί το φθινόπωρο».
Το κενό θα εμφανιστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, επειδή, όταν το τρέχον πρόγραμμα σχεδιάστηκε στα τέλη του περασμένου έτους, οι υπεύθυνοι για την πολιτικής της ζώνης του ευρώ ανέμεναν ότι οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης θα επανατοποθετούνταν (roll over) επάνω στις τοποθετήσεις τους στα ελληνικά ομόλογα που λήγουν κατά τη διάρκεια της διάσωσης.
Αλλά οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως νομισματική χρηματοδότηση δημόσιου δανεισμού, η οποία απαγορεύεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Ως εκ τούτου δεν πιστεύουμε θα υπάρξει μια τέτοιο επανατοποθέτηση”, είπε ο αξιωματούχος.
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα συζητήσουν τρόπους για να κλείσει το κενό μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στο τέλος του Αυγούστου.
Μια άλλη επιλογή, που αναφέρθηκε προηγουμένως από την Κομισιόν, θα μπορούσε να είναι να δωθούν τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια της διάσωσης που προορίζονταν αρχικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το ποσό που μπορεί να είναι διαθέσιμο από το κονδύλι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει γνωστό μόνο στις αρχές του 2014, όταν θα τελειώνει η αναθεώρηση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών και το τεστ κοπώσεως των στοιχείων του ενεργητικού τους.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να δανειστεί από την αγορά και πάλι, επειδή η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι πετυχαίνει νωρίτερα από τα προβλεπόμενο. Η χώρα οφείλει κατά το τρέχον έτος να δημιουργήσει πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο – το οποίο αποκλείει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της – και ένα πρωτογενές πλεόνασμα το 2014.
“Η δημοσιονομική εξυγίανση βρίσκεται σε καλό δρόμο, έτσι δεν θα απέκλεια ότι μπορεί να υπάρξει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ήδη από φέτος, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει ξεπεράσει τον στόχο της”, είπε ο αξιωματούχος.
Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης υποσχέθηκαν ότι αν η Ελλάδα φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα και πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις της διάσωσης, θα εξετάσουν περαιτέρω βοήθεια για να βεβαιωθούν ότι το χρέος της χώρας θα μειωθεί σημαντικά κάτω από 110% του ΑΕΠ το 2022.
Σύμφωνα με ένα έγγραφο του Eurogroup από τον περασμένο Δεκέμβριο, αυτό γίνεται για να
συμπεριληφθεί η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων για τα διμερή δάνεια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης και για τη μείωση της Ελληνικής συνεισφοράς στα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα στην Ελλάδα.
Κάποιοι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι η περαιτέρω βοήθεια μπορεί να σημαίνει ότι θα σβηστούν κάποια από τα δάνεια διάσωσης, καθώς οι περισσότεροι κάτοχοι του Ελληνικού χρέους είναι τώρα με οι κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ και φορείς της.
Όμως, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οποιεσδήποτε συζητήσεις για το Ελληνικό χρέος θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο τον Απρίλιο του επόμενου έτους, όταν η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ θα δημοσιεύσει την έκθεση για το χρέος του 2013 και τα νούμερα του ελλείμματος.
«Μια συζήτηση για το χρέος πρέπει να γίνει τον επόμενο Απρίλιο. Το Eurogroup δεν μιλάει για ελάφρυνση χρέους αλλά για περαιτέρω στήριξη, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις», είπε ο αξιωματούχος.
Μετάφραση: LEFTeria-news
http://www.reuters.com/article/2013/07/26/eu-greece-funding-idUSL6N0FW29Y20130726?rpc=401
(Reuters) – New loans for Greece or an early return to debt markets with a short-term bond are likely to be among options discussed by lenders to cover a 3.8 billion euro funding gap next year in the country’s bailout, a senior EU official said.
The government in Athens and its troika of international lenders from the European Union, European Central Bank and International Monetary Fund will discuss the supplementary financing options in a few months’ time, the official said.
“There are various ways in which this gap could be closed. Either member states provide new loans, (or) …not all the funds that are currently in the programme are needed, (or)… later next year if Greece might be able to return to the markets and actually issue short term bonds,” the official said.
“I think there are various ways in which this gap could be closed and that will have to be discussed in the autumn.”
The gap will appear in the second half of 2014 because, when the current programme was designed late last year, euro zone policymakers had expected eurozone central banks to roll over their holdings of Greek bonds maturing during the bailout.
But euro zone central banks believe that this would be seen as monetary financing of government borrowing, which is forbidden under European Union law.
“Therefore we no longer count there will be such a roll-over,” the official said.
Euro zone officials will discuss ways to close the gap after the summer break at the end of August.
Another option, mentioned previously by the EU Commission, could be to spend unused bailout money initially earmarked for bank recapitalisation in Greece.
The official said the amount that might be available from the bank recapitalisation envelope would only be known early in 2014, when a review of banks’ capital needs and a stress test of their assets ends.
Greece might consider trying to borrow from the market again because its fiscal consolidation efforts might turn out to be ahead of plan. The country was due this year to reach a primary fiscal balance – which excludes the cost of servicing its debt – and a primary surplus in 2014.
“Fiscal consolidation is on track so I would not rule out that there may be a small primary surplus already this year so that Greece over achieves its target,” the official said.
Euro zone finance ministers promised that if Greece reaches a primary surplus and meets all other conditions of the bailout, they would consider further help to make sure the country’s debt falls substantially below 110 percent of GDP in 2022.
According to a Eurogroup document from last December, this was to include a further interest rate reduction on bilateral loans extended to Greece under its first bailout and cutting the Greek contribution to EU-funded projects in Greece.
Some in Greece believe further help may mean forgiving some of the bailout loans, because most of the Greek debt is now with euro zone governments and institutions.
But the official said any discussions on Greek debt could only take place in April next year, when the EU’s statistics office publishes 2013 debt and deficit numbers.
“A discussion on debt should happen next April. The Eurogroup does not speak of debt relief but of further support, if it is needed and if all conditions are met,” the official said.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/07/reuters-h-2014.html?m=1

ΠΩΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ "ΕΡΙΞΑΝ" ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ


 

http://greeknation.blogspot.gr

ΜΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ > Χωρίς την έγκριση της Βουλής οι απολύσεις στο Δημόσιο!

Με μία τροπολογία που έφεραν στη Βουλή οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι αλλαγές ή καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής με ένα προεδρικό διάταγμα, χωρίς, δηλαδή, να χρειάζεται η έγκριση της Βουλής.
 
Παρά μόνο η γνώμη του ΣτΕ για το αν οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι συνταγματικές ή όχι.
 
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τροπολογία από εδώ και στο εξής μόνο με ένα προεδρικό διάταγμα θα είναι δυνατή η αντικατάσταση ή η τροποποίηση των Οργανισμών των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίωσν υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, καθώς και η κατάρτιση  κοινών ργανισμών για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
 
Οι Οργανισμοί, τώρα, θα μπορούν να προβλέπουν τη σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, αλλά και την κατάργηση υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν. Επίσης, θα μπορούν να προβλέπουν τη μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους.
 
Ακόμη, προβλέπεται  ότι είναι δυνατόν με τα ίδια προεδρικά διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.
 
Πώς θα καταρτούνται οι Οργανισμοί
 
Οι Οργανισμοί θα καταρτούνται βάσει εκθέσεων αξιολόγησης των οργανικών μονάδων καθώς και από σχέδια στελέχωσης τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
 
Γιατί επιλέχθηκε η λύση του προεδρικού διατάγματος
 
Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η λύση του προεδρικού διατάγματος επιλέχθηκε για λόγους ευελιξίας, αλλά και για να δίνεται η διακριτική ευχέρεια στη διοίκηση ως προς την οργάνωσή της.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σβήνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα του μνημονίου

Σβήνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα του μνημονίου
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας για την πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενδεικτικό των συνθηκών ασφυξίας που βιώνουν οι Έλληνες έμποροι είναι η βουτιά κατά 90% (!) στον τζίρο τους την τελευταία πενταετία. Το 60% των μικρότερων επιχειρήσεων δεν μπορεί να δανειστεί, οι απολύσεις φθάνουν και το 40%, ενώ η μείωση των μισθών αγγίζει το 42%. Όλα αυτά προκύπτουν από την εξαμηνιαία έκθεση οικονομικής συγκυρίας της Εθνικής Τράπεζας, με τα στοιχεία να αποτυπώνουν όλη την έκταση της κρίσης που έπληξε κυρίως επιχειρήσεις που θεωρούνται η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η μέση απασχόληση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας έχει μειωθεί κατά 25%, με τα χειρότερα ποσοστά στον κλάδο των κατασκευών, όπου η απώλεια θέσεων εργασίας ήταν 52%. Παράλληλα σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση των μισθών.
Συγκεκριμένα, ο μέσος ετήσιος μισθός μειώθηκε κατά 28% την προηγούμενη πενταετία (42% στις μικρές και 17% στις μεσαίες επιχειρήσεις), με τη μεγαλύτερη πτώση στις υπηρεσίες (κατά 47%) και τη μικρότερη στη βιομηχανία (κατά 11%). Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, εντονότερη πτώση κύκλου εργασιών έχει δεχθεί ο κλάδος εμπορίας αυτοκινήτων (71% κατά την περίοδο 2007-2012) και ο κλάδος κατασκευών (70% κατά την αντίστοιχη περίοδο). Υπό αυτές τις συνθήκες, η παραγωγικότητα έχει περιοριστεί κατά 12% την προηγούμενη πενταετία, με τη μεγαλύτερη πτώση στο εμπόριο (κατά 18%) και μικρή άνοδο στη βιομηχανία (κατά 3%) κυρίως λόγω εξωστρέφεια. Σε ό, τι αφορά τον τζίρο, σωρευτικά την τελευταία πενταετία έχει συρρικνωθεί κατά 50%, ενώ στις μικρές επιχειρήσεις έφτασε ακόμα και το 90%.
Παράλληλα, η πλειονότητα των πολύ μικρών επιχειρήσεων εμφανίζονται εντελώς αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό (ήτοι το 60%), καθώς οι αιτήσεις που υποβάλλουν στις τράπεζες για άντληση ρευστού, απορρίπτονται.
Τέλος, η φορομπηχτική πολιτική του μνημονίου έχει εξαθλιώσει τον Έλληνα πολίτη, ενώ απομυζεί από τα πενιχρά του έσοδα. Ο Έλληνας από φτωχός γίνεται φτωχότερος και η ανεργία καλπάζει. Παρά την οικονομική ύφεση οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν να κοροϊδεύουν με τον χειρότερο τρόπο τον Ελληνικό λαό πως θα έρθει η ώρα της ανάπτυξης. Επί της ουσίας, όμως, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν την πλήρη υπακοή και υποταγή τους στους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους, ενώ μετατρέπουν την Ελλάδα σε ξένο προτεκτοράτο.
http://www.xryshaygh.com

Αίσχος! Εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ στο μνημόσυνο του Σαδίκ - Συλλυπητήρια από τους τουρκοσυριζαίους


Σε επίδειξη δύναμης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής μετατράπηκε το μνημόσυνο για την συμπλήρωση 18 ετών από τον θάνατο του μουσουλμάνου βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Όλη η σκληροπυρηνική «αφρόκρεμα» των τουρκικής συνείδησης μουσουλμάνων της Θράκης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Παρούσα, όμως, ήταν και η αντιπρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, καθώς και επτά τούρκοι βουλευτές! Αλλά το πιο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η παρουσία στο δείπνο που επακολούθησε εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ, η οποία με αυτόν τον τρόπο νομιμοποίησε όχι μόνο την πολιτική διαδρομή ενός δεδηλωμένου εξυπηρέτη της τουρκικής προπαγάνδας, αλλά και των συνεχιστών του.
Στην εκδήλωση πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του κόμματος ΔΕΒ Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος ανέφερε πως τιμούν και φέτος τον Αχμέτ Σαδίκ με νοσταλγία και ευγνωμοσύνη, ενώ ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, Ιλχάν Σενέρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη της Βουλής, τα οποία δεν ξεχνούν την «…τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», όπως χαρακτηριστικά είπε.  Μεταξύ αυτών που απέστειλαν χαιρετισμούς ήταν ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.
Ακόμα πιο προκλητική εμφανίστηκε η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ισχυρίστηκε ότι το πιο μεγάλο χαρακτηριστικό του «Τούρκου της Δυτικής Θράκης», είναι πως αποτελούν μια πολύ υπομονετική κοινότητα, και ότι η «μητέρα πατρίδα Τουρκία θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε αυτή την πολύ εργατική και αφοσιωμένη κοινότητα»! Το ίδιο βράδυ το κόμμα ΔΕΒ και η οικογένεια του Αχμέτ Σαδίκ παρέθεσαν δείπνο (ιφτάρ) για τους καλεσμένους από το εξωτερικό, καθώς και για τους άλλους μετέχοντες.
Ανάμεσά τους και δύο εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ όπως προαναφέραμε. Εκτός από τον μειονοτικό πολιτευτή του κόμματος Ιλχάν Ακμέτ, (μεταγραφή από το κόμμα της Ντόρας),  παρών ήταν και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης Δάμων Δαμιανός, ο οποίος μάλιστα εκφώνησε και λόγο! Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα toyrkikanea.gr ο Δαμιανός αρθρογραφεί, εδώ και λίγο καιρό πλέον, στα Ελληνικά στην τουρκόφωνη εφημερίδα «Γκιουντέμ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή και η οποία φέρεται να ταυτίζεται με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. «Τιμώντας» την παράδοση της Ρεπούση και άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ταυτίζεται με την τουρκική προπαγάνδα, την απαξίωση της ελληνικότητας της Θράκης και τον εθνομηδενισμό. Ένα κόμμα του «συνταγματικού τόξου», το οποίο για να πάρει μερικές μειονοτικές ψήφους παραπάνω γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις της Τουρκίας.
Και έχουν το θράσος αυτοί οι δεδηλωμένοι ανθέλληνες να επιζητούν να τεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός νόμου. Ποιοι; Τα «γιουσουφάκια» του τουρκικού προξενείου, οι «γενίτσαροι» του αντεθνισμού. Ούτε για φτύσιμο δεν είναι άξιοι…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Αλωνίζουν ανενόχλητοι οι ξένοι πράκτορες και καίνε τα νησιά μας!

Αλωνίζουν ανενόχλητοι οι ξένοι πράκτορες και καίνε τα νησιά μας!
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν οι δύο Σύριοι που συνελήφθησαν την πρώτη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στη Σάμο. Οι δύο Σύροι αρχικά είχαν ομολογήσει ότι έβαλαν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν το Σάββατο το βράδυ όταν είχαν φτάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Κατά την προανάκριση, όταν τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος, αυτό που υπόδειξαν ήταν τουλάχιστον 1.500 μέτρα μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς. Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος "δήλωνε" ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών αρχών.
Με την συνδρομή της αστυνομίας το κατηγορητήριο από απλή αμέλεια έχει μετατραπεί σε κακούργημα δηλαδή εμπρησμός από πρόθεση και οι δύο αλλοδαποί, 42 και 26 ετών αντίστοιχα, μετά την προθεσμία που πήραν από τον ανακριτή θα βρεθούν εκ νέου ενώπιον των δικαστικών αρχών για να αποφασιστεί η όχι, η προφυλάκισή τους.
Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι σε δασική έκταση, στην περιοχή Ακρωτήρι Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Σάμου. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη με εναέρια μέσα για να την θέσουν υπό έλεγχο αρκετές ώρες μετά.
Για άλλη μια φορά οι ξένοι πράκτορες αλωνίζουν στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα, η ΕΥΠ είναι μονίμως "άφαντη" και οι αρμόδιοι υπουργοί κοιμούνται ήσυχοι στις άνετες δερμάτινες καρέκλες τους.  Έρχεται η ώρα που θα ηχήσουν τα ξυπνητήρια για όλους αυτούς!
http://www.xryshaygh.com

Μετά την πείνα, έρχεται και δίψα - Ιδιωτικοποιούν και το νερό!

Μετά την πείνα, έρχεται και δίψα - Ιδιωτικοποιούν και το νερό!
Μετά το μεγάλο κόλπο που έγινε στη ΔΕΗ, ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση της είναι η ΕΥΔΑΠ, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων τροποποίησε το καταστατικό της, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.
Παράλληλα, με τροπολογία "σφήνα" που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις» ανοίγει ο δρόμος να ρυθμιστούν τα κρατικά «φέσια» προς την ΕΥΔΑΠ, τα οποία ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται "κούρεμα" στα εφάπαξ των εργαζομένων.
Την ίδια ώρα τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος θα ελέγχουν και θα ρυθμίζουν την τιμή του νερού μετά τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προστασία των καταναλωτών. Όλα αυτά βέβαια μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση που θα απελευθερώνει πλήρως το δικαίωμα ανατιμήσεων με την σύσταση μιας "ανεξάρτητης" επιτροπής αλά ΔΕΗ, για να μην χρεώνεται η συγκυβέρνηση του αίσχους το πολιτικό κόστος.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι απέναντι στο ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου και στην υποταγή. Ο υδάτινος ορίζοντας ανήκει στους Έλληνες και όχι σε εταιρείες και "επενδυτές".
http://www.xryshaygh.com

ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΓΚΑΛΟΠ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΕΙΓΜΑ 5000 ΑΤΟΜΩΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18%…!!!

Xrysi-Avgi5

Μεγάλο πονοκέφαλο στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν τα ευρήματα μυστικής δημοσκόπησης η, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης. Με βάση τα στοιχεία, σε δείγμα 5.000 ερωτηθέντων, το ακροδεξιό κόμμα του κ.Νίκου Μιχαλολιάκου δείχνει να κινείται πολύ κοντά στο 20%.Πιο αναλυτικά, η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό 18% και δείχνει μία ιδιαίτερη δυναμική στα νεανικά κοινά. “Παίρνει την ψήφο του λούμπεν κομματιού της ελληνικής κοινωνίας” αναφέρει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, που είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις ακροδεξιές εκρήξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής έχουν προβληματίσει τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και τους κυρίους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη. “Το θέμα πλέον είναι μείζονος εθνικής σημασίας”, λένε άνθρωποι που μπορούν να αναλύσουν περισσότερο- και σε βάθος- την επικρατούσα τάση στο εκλογικό σώμα.
enikos.gr

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ ΣΤΟ MEGA! ΈΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ!

AGIASOFIAserialL
Πρόκληση και ιεροσυλία! Μία από τις τουρκικές σειρές που το τελευταίο διάστημα εισέβαλαν στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα, το «Ενα αστέρι γεννιέται», που προβάλλεται καθημερινά από τη συχνότητα του Mega, υπέπεσε σε μεγάλο σφάλμα, αφού μετέτρεψε ορθόδοξη βυζαντινή εκκλησία σε… νυχτερινό κέντρο! Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι παραγωγοί της σειράς μετέτρεψαν το ιερό του ιστορικού ναού σε… πάλκο με ορχήστρα και τραγουδίστριες να διαγωνίζονται στο ποια είναι η καλύτερη στα τουρκικά άσματα.
Οι Ελληνες τηλεθεατές που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο επεισόδιο της καινούργιας τουρκικής σειράς έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν σε ένα γενικό πλάνο η κάμερα αποκάλυψε πως η σκηνή μιας οντισιόν διαδραματιζόταν μέσα σε έναν ορθόδοξο χριστιανικό ναό. Συγκεκριμένα, σε μία στιγμή που η «γυαλιστερή» τραγουδίστρια, με μοβ τουαλέτα στολισμένη με παγιέτες… ερμήνευε ένα τουρκικό κομμάτι (και… λουζόταν με χαρτοπόλεμο) το πλάνο «άνοιξε» και είδαμε έναν μεγάλο σταυρό που υπήρχε πάνω από τον χώρο! Χωρίς αμφιβολία ο ορθόδοξος ναός που χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτό το προκλητικό τηλεοπτικό ανοσιούργημα δεν είναι άλλος από αυτόν της Αγίας Ειρήνης (βρίσκεται κοντά στην Αγια-Σοφιά), που ανεγέρθη στην Κωνσταντινούπολη από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και κουβαλάει ιστορία πολλών αιώνων, μάλιστα ονομαζόταν και «Πατριαρχείο».
Να σημειώσουμε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, ο Σύλλογος αποφοίτων Ζωγραφείου και ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων του Πέρα είχαν πάρει ειδική άδεια προκειμένου να γίνει η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Παπαδημητρίου, συνοδεία της ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και τη χορωδία της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού.
Παρών ήταν τότε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Για την ιστορία του ναού αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η Μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης. Καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον μαινόμενο όχλο στη Στάση του Νίκα επί Ιουστινιανού, για να οικοδομηθεί ξανά στην ίδια θέση από τον αυτοκράτορα. Ο νάρθηκας ξανακάηκε μαζί με τα δύο κοντινά ασκητήρια και τον ξενώνα του Σαμψών λίγα χρόνια μετά την ανοικοδόμηση της εκκλησίας. Η εκκλησία δεν είχε δικούς της ιερείς, ιερουργούσαν και εκεί οι ιερείς της Αγίας Σοφίας. Συνήθως παρευρισκόταν και ο Πατριάρχης, ο οποίος στην Αγία Σοφία λειτουργούσε μόνο στις μεγάλες δεσποτικές εορτές, παρόντων και των βασιλέων. Στην εκκλησία αυτή συγκροτήθηκε επί Θεοδοσίου του Μεγάλου η δεύτερη οικουμενική σύνοδος, γι’ αυτό και έχει μείνει αξιοσέβαστη τόσο στο Βυζάντιο όσο και στους ξένους. Στον περίβολο του ναού βρίσκεται αρχαιολογικό μουσείο.
[Πηγή espressonews.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...Η προδοσία των κομμουνιστών στο Κυπριακό!!


«Ο εγκληματίας γυρίζει πάντοτε στον τόπο του εγκλήματος» λέει ένα αστυνομικό γνωμικό. Στον ιστορικό τομέα αυτό έχει να κάνει με την παραχάραξη των γεγονότων του παρελθόντος από εκείνους που συστηματικά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
Το ΚΚΕ αποδεικνύεται πρωτεργάτης στην προσπάθεια αλλοίωσης της Ιστορικής Αλήθειας. Ασελγώντας ασύστολα πάνω στο παρελθόν «αλλάζει τα φώτα» στην αληθινή ροή των ιστορικών γεγονότων, τα οποία σημάδεψαν τόσο το Έθνος μας όσο και τον κόσμο ολόκληρο.

Πριν από λίγο καιρό, ο «(β)Ριζοσπάστης» δημοσίευσε ένα «ιστορικό» ένθετο με τίτλο «Το κυπριακό ζήτημα». Έχοντας διαβάσει το πρώτο μέρος αυτού του ενθέτου, διαπιστώσαμε ξανά την ροπή που έχουν οι εγχώριοι απολογητές του μπολσεβικισμού, όχι μόνο στον αμετανόητο ανθελληνισμό αλλά και στην δικαιολόγηση ως «πατριωτικής» θέσης όλων των αντεθνικών κινήσεων που μέχρι τώρα έχουν ακολουθήσει. Η αντιμετώπιση τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΑΚΕΛ (των κομμουνιστών της Κύπρου) απέναντι στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ αποτελεί ένα ακόμη μνημείο προδοσίας απέναντι στην Ελλάδα και τα Εθνικά μας θέματα. Γράφουν οι προδότες του ΚΚΕ στο ένθετο: «Στις 25.4.1955 από το Ραδιοφωνικό Σταθμό “Ελεύθερη Ελλάδα” εκφωνήθηκε άρθρο του Ν. Ζαχαριάδη με τίτλο “Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους εθνοπροδότες Κυπροκάπηλους. Λεύτερη Κύπρος στη Λεύτερη Ελλάδα”. 

Το άρθρο εκτιμούσε ότι η αστική τάξη, καθώς με την “αμερικανοδουλία” και τον “αγγλοπροσκυνισμό”» της δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σκόπελο του Κυπριακού, λόγω της ισχυρής λαϊκής αντίστασης στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και “μη έχοντας άλλη διέξοδο, το ρίχνει στον τυχοδιωχτισμό με τα γνωστά “πασχαλιάτικα” βαρελότα, τις τρακατρούκες και τις στράκες (…) Όλα αυτά σχεδιάστηκαν και μπήκαν μπρος σε συνεννόηση και σε συμφωνία με τους άγγλους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές». Στο τέλος του αποσπάσματος που παραθέσαμε το ΚΚΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ δρούσαν «σε συνεννόηση και σε συμφωνία» με τους άγγλους αποικιοκράτες!

Είναι τόσο άτιμοι, ανήθικοι, ξετσίπωτοι και ψεύτες, που φορτώνουν τις δικές τους δουλικές ιδιότητες και υπηρεσίες τους προς τους σοβιετικούς, σ’ άλλους. Πολύ χειρότερα, δεν αναφέρουν ότι στην εκπομπή αυτή, όπου εκφωνήθηκε το άρθρο του αρχιπροδότη και αρχιρουφιάνου Νίκου Ζαχαριάδη, δόθηκε στους άγγλους το όνομα του Γεωργίου Γρίβα ως Αρχηγού της ΕΟΚΑ, καθώς μέχρι τότε χρησιμοποιώντας το Αγωνιστικό ψευδώνυμο «Διγενής» ήταν άγνωστη η ταυτότητά του στους βρετανούς αποικιοκράτες. Σπιούνοι και καταδότες εκ πεποιθήσεως δεν δίστασαν να «καρφώσουν» το όνομα του Γρίβα, και μάλιστα δωρεάν… 

Αλήτες, δειλοί και μόνιμα απόντες από τα Εθνικά προσκλητήρια είχαν το απύθμενο θράσος να χαρακτηρίσουν «τυχοδιωκτισμό» την έναρξη του ένοπλου Αγώνα της ΕΟΚΑ και «πασχαλιάτικα βαρελότα, τις τρακατρούκες και τις στράκες» τις βομβιστικές επιθέσεις της 1ης Απριλίου 1955, που σήμαναν την έναρξη της Κυπριακής εποποιίας 1955-59. Αυτή η ξεκάθαρα προδοτική στάση, από ΚΚΕ και ΑΚΕΛ, τους αποξένωσε πλήρως από τους Κύπριους αδελφούς μας, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να κάνουν λίγο καιρό αργότερα την «αυτοκριτική» τους. Με δεδομένη και την διαγραφή του Ζαχαριάδη (ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα που ξέβρασε ο τόπος), λίγο καιρό αργότερα οι πιο «ήπιες» φωνές μέσα στην ΕΔΑ (το εκλογικό μετωπικό σχήμα του παράνομου ΚΚΕ) όσο και στα «αδέλφια» τους στο ΑΚΕΛ προσπάθησαν να θολώσουν προσωρινώς τα νερά.


Στην πραγματικότητα, όμως, κομμουνιστές ήταν -μεταξύ άλλων προδοτών- αυτοί που συνεργάζονταν με τους άγγλους τυράννους. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα, από τοποθέτηση της ΕΟΚΑ εναντίον του ΑΚΕΛ: 

 «Αυτοί είναι άνθρωποι, οι οποίοι στην δυσκολότερη καμπήν του κυπριακού αγώνος βάλλουν εναντίον του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Αρνηταί του αγώνος επί τρία χρόνια, φιλοτομαρισταί και υλισταί δεν μπορούσαν να εξαρθούν στο ύψος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Έτσι επρόβαλαν το τροπάριον “δεν συμφωνούμε με την τακτικήν του ενόπλου αγώνα, αλλά θέλουμε αγώνα ειρηνικό, μαζικό δημοκρατικό…” Υπάρχει όμως μια λαϊκή έκφρασις που αρμόζει σ’ αυτήν την περίπτωσιν: “όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάμνει κρεμαστάρια”... Σε κάποια κομματική συνεδρίαση ένας ομιλητής είπε τα εξής: “Πρέπει να βοηθήσουμε τους Άγγλους διότι εάν αυτοί φύγουν, η ΕΟΚΑ θα στραφεί εναντίον μας”. Σ’ αυτές τις φράσεις μπορεί να βρει ο καθένας το κίνητρο όλων των ενεργειών των αρχηγών του ΑΚΕΛ… Αυτοί, οι οποίοι έμειναν αναίσθητοι προ των εκτελέσεων τόσων αγωνιστών, αυτοί που δεν είπαν  μια λέξη μπροστά στην θυσία επί της αγχόνης τόσων παιδιών, αυτοί που δεν μίλησαν για τους βανδαλισμούς των τούρκων και τις καταστροφές τόσων περιουσιών, έφτασαν στο σημείο να πάθουν από υστερίαν λόγω του φόνου δύο προδοτών». Στην αποκαλυπτική αυτή ανακοίνωση της ΕΟΚΑ μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε και τις δηλώσεις του διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, Άϊρονς: «Η διαγωγή των κομμουνιστών κρατουμένων υπήρξεν, εν αντιθέσει προς εκείνην των εθνικοφρόνων ταραξιών, λίαν ικανοποιητική, η συμπεριφορά των δε έναντι των Αρχών των κρατητηρίων ήτο μάλλον συμπεριφορά συνεργασίας με αυτάς».

Αυτά, ως μια ενδεικτική απάντηση στους τυμβωρύχους της Ιστορίας, μπολσεβίκους. Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε όταν ο «(β)Ριζοσπάστης» δημοσιοποιήσει το δεύτερο ένθετο για «το Κυπριακό Ζήτημα». Όποτε προκαλούν την Εθνική Μνήμη, όποτε ασεβούν στους Αγώνες των Ηρώων του Ελληνισμού, όποτε γράφουν τους εμετούς τους, θα τους υπενθυμίζουμε ότι ήταν και συνεχίζουν να είναι ψεύτες και προδότες, ακριβώς επειδή είναι κομμουνιστές (αντεστραμμένοι καπιταλιστές, δηλαδή). 

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ            

xryshaygh.com