Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ !! Υπέρ βωμών και εστιών πολεμούν οι Χριστιανοί - Σκοτώθηκε ελληνορθόδοξος υπολοχαγός!!



Στην Συρία, οι Χριστιανοί δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα της επιβίωσης απέναντι στους ισλαμιστές, έχοντας βάλει σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν από το μπααθικό καθεστώς το Μπασάρ Αλ Άσαντ και έχουν οργανώσει πολιτοφυλακές συντασσόμενοι με τον τακτικό Στρατό.

Την περασμένη Δευτέρα εκατοντάδες Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι και νεογέννητα σφαγιάστηκαν στο χωριό al-Duvair, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο κοντά στην πόλη Χομς.
Περίπου 350 μισθοφόροι αντάρτες μπήκαν στο χωριό και άρχισαν να σπάνε τις πόρτες, πολυβολώντας μέσα στα σπίτια των χριστιανών. Όσους γλίτωσαν από το πρώτο κύμα δολοφονιών τους συγκέντρωσαν στην κεντρική πλατεία και τους εκτέλεσαν.
Πηγές του συριακού Στρατού αναφέρουν ότι μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και ένα μεγάλο τμήμα σουνιτών ισλαμιστών Τούρκων μισθοφόρων και Τσετσένων.
Πριν δύο ημέρες ένας Ελληνορθόδοξος υπολοχαγός ο Ιωάννης Χαϊθάμ Ίσσα του συριακού κυβερνητικού Στρατού σκοτώθηκε από ισλαμιστή ελεύθερο σκοπευττή ενώ προσπάθούσε να προστατεύσει μια γυναίκα ρεπόρτερ, που είχε τραυματιστεί από τα πυρά των ισλαμιστών (τελικά πέθανε και η κοπέλα).
Στο μεταξύ στην αλ-Κουσέιρ οι αντάρτες σφυροκοπούνται ανελέητα από τους κυβερνητικούς κια την Χεζμπολάχ και έχουν περιοριστεί σε ένα θύλακα στα βόρεια της πόλης με αποτέλεσμα να ... επέμβουν οι ΗΠΑ, σε φραστικό επίπεδο: "Απαιτούμε η Χεζμπολάχ να αποσύρει τους μαχητές της από τη Συρία αμέσως", είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις σημείωσαν μια ακόμα επιτυχία: Ανακατέλαβαν χθες την αεροπορική βάση al Dabaa, απ'όπου και το video.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ "Βόμβα" για χρήση ναρκωτικών & αλκοολισμό στην Βουλή!!! - "Να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο" !!!



Yπόνοιες για χρήση ναρκωτικών και αλκοολισμό από πολλούς βουλευτές, άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρήστος Παππάς πριν λίγο στην Βουλή.

Συγκεκριμένα μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή είπε ότι "Μετά την απαγόρευση της οπλοφορίας και τους ελέγχους που γίνονται, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να γίνεται έλεγχος στους βουλευτές που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο για εκρηκτικά, ναρκωτικά και αλκοόλ. Ειδικά για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο".
Στο αίτημα του Χρήστου Παππά αντέδρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι διαφώνησαν για άγνωστους λόγους
Την ίδια ώρα στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε η απαγόρευση των όπλων στο Κοινοβούλιο.
Σημειώνουμε ότι έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα κατηγορίες μεταξύ βουλευτών για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (τελευταία περίπτωση η Φ.Πιπιλή) ενώ ερώτημα τίθεται για χρήση ναρκωτικών ουσιών από βουλευτές.
Γνωρίζει κάτι παρπάνω ο Χ.Παππάς για το ζήτημα; Και θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από τους βουλευτές θα δεχθούν να περάσουν αντιναρκωτικό τεστ ή να φυσήξουν στον σωλήνα που δείχνει την κατανάλωση αλκοόλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνεργασία: Ελληνοτουρκική φιλία ισούται με εθνοπροδοσία...



Πριν αναλύσουμε το θέμα μία παράκληση προς τους αναγνώστες. Θυμηθείτε αυτούς τους Έλληνες πολιτικούς που έθεσαν διλήμματα όπως «βούτυρο ή κανόνια» ή «τα σύνορα που τα διασχίζουν εμπορεύματα δεν τα διασχίζουν στρατοί» ή τους «κουμπάρους» ή αυτούς που χόρευαν εξευτελιστικά ζεϊμπέκικα ενώπιον Τούρκων υπουργών.

Κάθε μέρα που περνά οι Τούρκοι βεβαιώνουν με πράξεις και με λόγια πως δεν έχουν καμία διάθεση για συνύπαρξη με εμάς τους Έλληνες. Αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστο εδώ και έναν αιώνα. Το τελευταίο δε διάστημα δείχνουν μετ’ επιτάσεως ότι θέλουν να διαβρώσουν και τον εθνικό κορμό της χώρας. Σ’ αυτό προστίθενται και οι καθημερινές πλέον παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ. (Εθνικού Εναέριου Χώρου) και των Ε.Χ.Υ. (Εθνικών Χωρικών Υδάτων). Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, που το μόνο μέλημα της είναι η προώθηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων (New World Order), δεν θέλει να κατανοήσει ποιο είναι το γεωπολιτικό διακύβευμα στην περιοχή μας η δε Αριστερά λόγω της αρρωστημένης προσκόλλησής της σε παρωχημένα και αδιέξοδα ιδεολογήματα αδυνατεί να κατανοήσει ακόμη και την λέξη γεωπολιτική. Εξ άλλου για αυτούς που με αποφάσεις Ολομελειών τους έχουν παραδώσει την Μακεδονία σε βόρειους γείτονες περιττεύουν τα σχόλια, αυτοί ανήκουν στα πτυελοδοχεία της ιστορίας.
Η Τουρκία δεν σκοπεύει να αναθεωρήσει την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και έναν αιώνα έναντι της Ελλάδας. Εξ άλλου γιατί να το πράξει αφού απέναντι της έχει μειοδότες και προσκυνημένους Έλληνες πολιτικούς που σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν τον ραγιαδισμό τους. Θεωρεί δε την υπάρχουσα οικονομική κρίση της χώρας μας ευκαιρία για να κεφαλαιοποιήσει και άλλα οφέλη. Προς τον σκοπό αυτό κλιμακώνει τις πιέσεις της σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο. Η συμπεριφορά της όπως πάντα είναι ανέντιμη, αλλά εντελώς χαρακτηριστική για την ιστορία της, μια ιστορία που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι γενοκτονίες, διώξεις, προκλήσεις και υπονομεύσεις. Γενοκτονία Ποντίων, Γενοκτονία Αρμενίων, Γενοκτονία Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, Γενοκτονία Συροχαλδαίων, Γενοκτονία Κούρδων, Εξορίες και Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Κωνσταντινουπολιτών (βαρλίκι), Σεπτεμβριανά Κωνσταντινούπολης, Απελάσεις Ελλήνων από την Πόλη, Εισβολή και Κατοχή της Κύπρου, Ίμια.
Την Τουρκία λοιπόν μετά από όλα αυτά τα γεγονότα του τελευταίου αιώνα θα έπρεπε να την γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως Έλληνες πολιτικοί που ακόμη πιστεύουν στην ελληνοτουρκική φιλία, φιλία η οποία έχει μία και μόνη επιδίωξη: την λήθη. Επιδιώκουν οι εθνοπροδότες την λήθη ώστε να υποβοηθηθούν οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή μας. Σχεδιασμοί που περιλαμβάνουν την πλήρη υποταγή της Ελλάδας στον τοποτηρητή που όρισαν για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο οι Αμερικανοσιωνιστές, την Τουρκία.
Όσοι λοιπόν προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία υπονομεύουν την Ασφάλεια του Έθνους μας. Ο γράφων ως πολύ μικρό παιδί είναι επιζών των Σεπτεμβριανών. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ. Η Χρυσή Αυγή δεν θα το επιτρέψει να ξεχάσουμε ποτέ. Η Χρυσή Αυγή δίνει την μάχη για να αφυπνιστεί η μνήμη της καταγωγής μας. Η Χρυσή Αυγή δίνει την μάχη για να αφυπνιστεί η αναισθητοποιημένη συνείδηση του Λαού μας.

Γ.Λ.

xryshaygh.com

ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ... "Ο Πρωθυπουργός αποκαλεί νεοναζί 1 εκατ. Έλληνες" !!



Η Χρυσή Αυγή απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά και όσα αναφέρει σε βάρος της στην επιστολή - απάντηση προς τον Νάνο Βαλαωρίτη, λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός τολμά να αποκαλεί νεοναζί ένα και πλέον εκατομμύριο Έλληνες.

«Η Χρυσή Αυγή είναι το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα που συσπειρώνει γύρω του ένα και πλέον εκατομμύριο Έλληνες. Αυτούς τους Έλληνες τόλμησε να αποκαλέσει "νεοναζί" ο Σαμαράς, ο άνθρωπος που εξελέγη με ψέμματα και απάτες για να μετατραπεί σε δεκανίκι των τοκογλύφων και του εθνοκτόνου μνημονίου», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Ο πολιτικός κόσμος, που επιθυμεί να ενώσει κατά της Χρυσής Αυγής ο Σαμαράς, είναι ένα βρωμερό και τρισάθλιο σύμπλεγμα απατεώνων, κλεφτών και διεφθαρμένων. Ένα απόστημα που σύντομα θα σπάσει από τον έντιμο και δίκαιο αγώνα του Ελληνικού Λαού, με πρωτοπόρο το Εθνικιστικό Κίνημα», καταλήγει στην απάντησή της η Χρυσή Αυγή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΕΥΔΑΠ παίρνει το σπίτι ανέργου για ... 800 ευρώ!

eydap
Από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ένας άνεργος μεταλλεργάτης, καθώς δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ λογαριασμούς από το 2012. Η εταιρεία, αφού του έκοψε το νερό, έχει προχωρήσει σε διαδικασία «αναγκαστικής κατάσχεσης».
Ο άνεργος μεταλλεργάτης δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ λογαριασμούς από το 2012 και αυτή του βγάζει το σπίτι του στο σφυρί για οφειλές 831 ευρώ. Η εταιρεία αφού του έκοψε την παροχή νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε για την ακίνητη περιουσία του ανέργου στα υποθηκοφυλακεία, εντόπισε ότι έχει ένα σπίτι και στις 29 Μάη και δικαστική επιμελήτρια ξεκίνησε τη διαδικασία της «αναγκαστικής κατάσχεσης». Σήμερα έγινε μια πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία, κάτι για το οποίο η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία»...
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της δικαστικής επιμελήτριας «αφού έλαβα υπόψη μου και σε εκτέλεση της με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου 691/22-04-2013 έγγραφης παραγγελίας για κατάσχεση, του Προϊσταμένου της υπηρεσίας Αναγκαστικών Εισπράξεων της επισπεύδουσας εταιρείας με την επωνυμία ΕΥΔΑΠ (...) και του σχετικού πίνακα οφειλών που περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή», «μου δίνεται η νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα να κατάσχω αναγκαστικά στην κινητή και ακίνητη περιουσία του παραπάνω αναγραφόμενου οφειλέτου»... δηλαδή του ανέργου!
Η ΕΥΔΑΠ εκτίμησε την περιουσία του μεταλλεργάτη «για το ποσό των 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού το ποσόν των 30.000 ευρώ» και όλα αυτά για 831 ευρώ, οφειλή που με προσαυξήσεις, τις οποίες επέβαλε η εταιρεία, έφτασαν τα 972,39 ευρώ.
http://www.elkosmos.gr

«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ».

Τελικά, έκανε την αναμενόμενη στροφή η ΝΔ του φον Αντωνάκη και για τον «φόβο των Ιουδαίων» (που υπερίσχυσε του φόβου για την αντίδραση των ψηφοφόρων της) έφερε τον… δικό της «αντιρατσιστικό» νόμο στη βουλή την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την κατάθεση του νόμου Ρουπακιώτη, από τα υπόλοιπα πολιτικά πτώματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Πρόκειται για πρόταση νόμου- προσθήκη τεσσάρων άρθρων στον «επαρκή» (όπως έλεγαν μέχρι χθες…) Ν. 927/1979, για την… επικαιροποίησή του.

Οι προσθήκες («τσόντες») της ΝΔ, προβλέπουν ποινικοποίηση της άρνησης ή της «υποβάθμισης» του ολοκαυτώματος (όταν λένε υποβάθμιση τι εννοούν; Προφανώς, αν κάποιος πει ότι δολοφονήθηκαν 5 εκατομμύρια κι όχι 6 – που είναι ο επίσημος αριθμός – τον «πιάνει» ο νόμος και πάει «μέσα»! Δηλαδή, στο σημείο αυτό είναι ακόμα χειρότερος από τον νόμο Ρουπακιώτη, που προέβλεπε μόνο την αμφισβήτηση κι όχι την «υποβάθμιση»!

Παράλληλα, υπάρχει και μια ακόμα κουτοπονηριά, για τη φίμωση των ελευθέρων φωνών στο διαδίκτυο: «ποινικοποιείται η ρατσιστική ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα που διακινείται μέσω του Διαδικτύου», όπως αναφέρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εν τω μεταξύ, η ψοφοδεξιά νουδούλα, ζητάει ψήφο του… δικού της «αντιρατσιστικού» από όλα τα υπόλοιπα κόμματα του… συνταγματικού τόξου και βέβαια από τα ορφανά του Στάλιν και του Τσαουσέσκου, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ:
«Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα – πλην βεβαίως της Χ.Α. – θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού».

Οι τίμιοι πατριώτες ψηφοφόροι που έχουν εναπομείνει στη ΝΔ, έχουν πλέον το λόγο!

ethnikismos.net

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ...!!!


Σε διαβούλευση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, βρίσκεται η τροποποίηση του νόμου 3838 για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, σε ό,τι αφορά τις διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η νέα ρύθμιση θα βασίζεται στην «ισοκρατική» αντιμετώπιση της αναγνώρισης ενός αλλοδαπού ως Έλληνα -με άξονα τη συμμετοχή του στην ελληνική Παιδεία:

«Προθέσεις του υπουργείου είναι να μπουν ουσιαστικά κριτήρια. Η γέννηση ενός παιδιού στην Ελλάδα δεν αρκεί από μόνη της, ούτε η πρότερη διαμονή των γονέων του στην Ελλάδα -αυτό αφορά τους γονείς. Το κριτήριο θα στηρίζεται στον Ισοκράτη, και να μην το ξεχάσετε! Θα βάλουμε το στοιχείο της παιδείας: ουσιαστικό κριτήριο θα είναι η μόρφωση του παιδιού. Δεν μπορεί το ελληνόπουλο να πηγαίνει υποχρεωτικά εννέα χρόνια στο σχολείο και να μην πηγαίνει ο αλλοδαπός. Το ίδιο και για τα παιδιά που γεννιούνται έξω και σπουδάζουν εδώ. Και συζητούμε και το ζήτημα της ενηλικίωσης, κάτι που έχουν πολλές χώρες. Δεν μπορεί ο γονιός να αποφασίζει για το παιδί του, αν θα πάρει την ελληνική ιθαγένεια, γιατί το παιδί του όταν ενηλικιωθεί μπορεί να μην την θέλει», ανέφερε ο κ. Αθανασίου και προσέθεσε:

«Αλλάζουμε τη φιλοσοφία. Δεν δίνουμε ιθαγένεια με την ελπίδα να ενταχθεί ο αλλοδαπός στην ελληνική κοινωνία, αλλά την δίνουμε ως επιβράβευση της δικής του προσπάθειας».

Από πλευράς της, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ πρότεινε τη χορήγηση ιθαγένειας με βάση το «δίκαιο της διαμονής» (jus domicili), σε αντίθεση με τα δύο κυρίαρχα διεθνώς κριτήρια (δίκαιο του αίματος και δίκαιο του εδάφους).

«Κατανοώ πως είναι πολύ δύσκολο για την ελληνική κοινωνία να δώσει σε έναν αλλοδαπό το δικαίωμα του πολίτη -κάτι που ισχύει και για τις ξένες κοινωνίες. Θα πρέπει όμως να δούμε τις καινούργιες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Κανείς δεν μίλησε για «ξέφραγο αμπέλι», αλλά για νόμιμους μετανάστες», ανέφερε η κ. Γιαννακάκη και πρότεινε:

«Χορήγηση ιθαγένειας με βάση τη γέννηση, και με πολύ συγκεκριμένα χρόνια μόνιμης και νόμιμης παραμονής των γονέων των παιδιών αυτών στην Ελλάδα».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξοπλιστικό άνοιγμα της Λιβύης στη Ρωσική Ομοσπονδία…


Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Russian Technologies (Rostech), Σεργκέι Τσεμέζοφ, ότι προσφάτως προσεγγίστηκε από Λίβυο εκπρόσωπο ο οποίος ζήτησε από τις ρωσικές αρχές το «ξεπάγωμα» συμβολαίων για εξοπλιστικά προγράμματα.
Η προσέγγιση φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια εγκαινίων γραμμής παραγωγής εκτοξευτών βομβίδων στην Ιορδανία, χωρίς ο Τσεμέζοφ να προβεί στη αποκάλυψη του ονόματος του ατόμου που τον προσέγγισε. Ο Λίβυος φέρεται να του ζήτησε να παραδώσει επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο για την επιθυμία τους να αγοράσουν κάποιο σύστημα και ότι σκοπεύουν να στείλουν αποστολή για να συζητήσουν το ζήτημα.
Η κρατική εταιρία Rosoboronexport που επιβλέπει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού της Ρωσίας, έχει υπολογίσει τις απώλειες από την ακύρωση υπαρχόντων συμβολαίων, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι, στο ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πρόβλημα για την επανέναρξη είναι ότι η Ρωσία συμμετέχει στο εμπάργκο όπλων στη χώρα. Είναι ένα γερό «χαρτί» στα ρωσικά χέρια, αφού αν για παράδειγμα οι εξελίξεις στη Συρία δεν λάβουν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, τότε τα αντίποινα μπορεί αν είναι πολυδιάστατα…
http://www.defence-point.gr

ΖΑΛΟΓΓΟ: Οι ιστορικές μαρτυρίες που εκθέτουν τη Μαρία Ρεπούση

Ακολουθεί η παράθεση ιστορικών πηγών από το «resaltomag.blogspot.gr», όπου κοινός τόπος είναι ότι όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί την κυρία καθηγήτρια, ΝΑΙ, μητέρες πέταξαν τα παιδιά τους στο φαράγγι και έπεσαν κι εκείνες, επιλέγοντας τον έντιμο θάνατο από τα οθωμανικά δεσμά!

Τόσο απλό! Και αντί να επιχειρήσει να σχολιάσει αυτό που προσφέρεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων – και ας διαφωνήσουμε εκεί στη συνέχεια – διαγράφει την Ιστορία αποκαλώντας την όποια μικρή υπερβολή στην παρουσίαση (ο χορός), αποκαλώντας το καταγεγραμμένο από τόσους ιστορικούς περιστατικό ως «εθνικό μύθο»! Αρνούμαστε να την ακολουθήσουμε. Δείτε το θέμα:
Εάν ήταν πραγματικά Ιστορικός και όχι «ιστορικός» υπηρεσίας, θα γνώριζε τη διαλεκτική της Ιστορίας: Οι ιστορικοί Θρύλοι δεν είναι μύθοι. Στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα φορτισμένα συγκινησιακά, ίσως και με κάποια «μυθολογική» υπερβολή, μεταφερόμενα από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής παράδοσης.
Πραγματικά γεγονότα της ιστορίας, συγκλονιστικά και ηρωικά γίνονται Θρύλοι μέσω της λαϊκής παράδοσης και λαϊκής μούσας: ΑΥΤΑ δεν είναι ιστορικοί μύθοι, ούτε κατασκευασμένα από κανέναν, απλώς μπορεί, το ιστορικό τους ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ να «επενδύεται» με κάποιες συγκινησιακές «υπερβολές», με κάποιο «μυθολογικό» τσόφλι…
Αν η κ. Ρεπούση ήταν Ιστορικός αυτό θα το γνώριζε. Αλλά δεν είναι Ιστορικός, εκτελεί «χρέη» επιδοτούμενου «ιστορικού»…
Αλήθεια από πού αντλεί η κ. Ρεπούση το «ιστορικό» της απόφθεγμα: Ότι ο Χορός του Ζαλόγγου είναι μύθος;
Βρισκόταν εκεί και κατέγραφε το συμβάν;
Αν διέθετε λίγη σοβαρότητα θα μελετούσε τουλάχιστον τις μαρτυρίες εκείνων που ζήσανε τα χρόνια εκείνα και μάλιστα στα Ιωάννινα.
Θα καταγράψουμε κάποιες:
α). Ιάκωβος Μπαρτόλντυ: Πρώσος περιηγητής και διπλωμάτης (καθόλου ευνοϊκός προς τους Έλληνες) που Βρισκόταν την εποχή εκείνη (1803-1804) στα Ιωάννινα.
Γράφει στο έργο του: «Ταξίδιον εις την Ελλάδα 1803 – 1804»:
«Καμιά εκατοστή απ΄ αυτούς τους δυστυχισμένους είχαν αποτραβηχτεί βόρεια της Πρέβεζας στο Μοναστήρι του Ζαλόγγου. Τους επιτέθηκαν εκεί θεωρώντας ότι τάχα αυτή η τοποθεσία, πράγματι ισχυρή, θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα νέο τόπο μόνιμης διαμονής, όπου και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε φρικτή. Τριάντα εννέα γυναίκες γκρεμίστηκαν από τα βράχια με τα παιδιά τους που μερικά ακόμη βύζαιναν».
β). Γουλιέλμος Μαρτίνος Ληκ: Άγγλος στρατιωτικός, περιηγητής και αρχαιολόγος, γράφει από πληροφορίες που συνέλεξε το 1805:
«Περίπου 100 οικογένειες είχαν αποτραβηχτεί στο μέρος αυτό από το Σούλι και την Κιάφα, με συνθήκες και ζούσαν στο λόφο ανενόχλητες ώσπου έπεσε το Κούγκι. Τότε επειδή τάχα η περιοχή αυτή ήταν περισσότερη οχυρή ξαφνικά τους επιτέθηκαν με διαταγή του Βεζίρη. Όταν η κατάσταση έγινε απελπιστική ο Κίτσος Μπότσαρης και ένα τμήμα του διέφυγαν. Από τους υπολοίπους, 150 σκλαβώθηκαν και 25 κεφάλια στάλθηκαν στον Αλβανό Μπουλούκμπαση στην Καμαρίνα που διεύθυνε τις επιχειρήσεις, 6 άνδρες και 22 γυναίκες ρίχτηκαν από τα βράχια από το ψηλότερο σημείο του γκρεμνού, προτιμώντας έτσι παρά να πέσουν ζωντανοί στα χέρια των εχθρών τους. Πολλές γυναίκες που είχαν παιδιά τις είδαν να τα ρίχνουν με δύναμη προτού εκείνες κάνουν το μοιραίο πήδημα».

γ). Χριστόφορος Περρραιβού: Το 1815 δημοσιεύει την πρώτη αναφορά στο περιστατικό:
«τότε εγνώρισαν ο Κουτσιονίκας και ο Κίτσιο Μπότσαρης την συνηθισμένην αντιπληρωμήν όπου δίδει ο Βεζίρης εις τους πιστούς του προδότας, πλην η μετάνοια τότε ήτο ανωφελής. Άρχισαν μ΄ όλον τούτο και αντεμάχοντο μεγαλοψύχως, δεν είχαν όμως τα αναγκαία ν΄ αντισταθούν περισσότερον από δύο ημέρας. Αι γυναίκες δε κατά την δευτέραν ημέραν βλέπουσαι ταύτην τη κτηνώδη περίστασιν, εσυνάχθησαν έως εξήκοντα, επάνω εις έναν πετρώδη κρημνόν. Εκεί εσυμβουλεύθησαν και απεφάσισαν ότι καλύτερα να ριφθούν κάτω από τον κρημνόν διά να αποθάνουν, πάρεξ να παραδοθούν διά σκλάβες εις χείρας των Τούρκων. Όθεν αρπάξαντες με τας ιδίας των χείρας τα άκακα και τρυφερά βρέφη, τα έρριπτον κάτω εις τον κρημνόν. Έπειτα αι μητέρες πιάνοντας η μία με την άλλη τα χέρια τους άρχισαν και εχόρευαν, χορεύουσαι δε επηδούσαν ευχαρίστως μίαν κατόπιν της άλλης από τον κρημνόν. Μερικαί όμως δεν απέθανον, επειδή έπιπτον επάνω εις τα παιδία των και τους συντρόφους, των οποίων τα σώματα ήταν καρφωμένα πάνω εις τες μυτερές πέτρες του κρημνού».
δ).Φραγκίσκος Πουκεβίλ: Διέμεινε 10 χρόνια στην αυλή του Αλή Πασά. Το 1820 στο τρίτομο έργο του «Ταξίδι στην Ελλάδα» αναφέρεται στο επεισόδιο:
«…τις γυναίκες τις γκρέμισαν από τα ύψη των βουνών στις αβύσσους του Αχέροντα, τα παιδιά πουλήθηκαν στα παζάρια.»
Τον επόμενο όμως χρόνο που εκδίδονται οι άλλοι τόμοι περιλαμβάνεται το γεγονός με περισσότερη λεπτομέρεια:
«Ηρωικό θάρρος εξήντα γυναικών, που κινδύνευαν να παραδοθούν στη σκλαβιά των Τούρκων. Ρίχνουν τα παιδιά τους πάνω στους πολιορκητές σαν να ήταν πέτρες έπειτα, πιάνοντας το τραγούδι του θανάτου και κρατώντας η μιά το χέρι της άλλης, ρίχτηκαν στο βάθος της αβύσσου, όπου τα κομματιασμένα πτώματα των παιδιών τους δεν άφηναν μερικές να συναντήσουν το Χάρο, όπως θα το ήθελαν.»
ε). Κλωντ Φωριέλ: Γάλλος Ιστορικός και ακαδημαϊκός δίνει παραστατικές λεπτομέρειες:
«..ήταν ακόμα αβέβαιη, όταν εξήντα γυναίκες, βλέποντας πως στο τέλος θα σκοτώνονταν οι δικοί τους, μαζεύονται σ΄ ένα απότομο ψήλωμα στον γκρεμό, που στη μία πλευρά του ανοιγόταν ένα βάραθρο και στο βάθος του το ρέμα άφριζε ανάμεσα στους μυτερούς βράχους που γέμιζαν τις όχθες και τη κοίτη του. Εκεί αναλογίζονται τι έχουν να κάνουν, για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων, που τους φαντάζονται κιόλας να τις κυνηγούν. Αυτή η απελπισμένη συζήτηση στάθηκε σύντομη, και η απόφαση που ακολούθησε ήταν ομόγνωμη. Οι περισσότερες απ΄ αυτές τις γυναίκες ήταν μητέρες, αρκετά νέες, και είχαν μαζί τα παιδιά τους, άλλες στο βυζί ή στην αγκαλιά, άλλες τα κρατούσαν από το χέρι.
»Η κάθε μια πήρε το δικό της, το φίλησε για τελευταία φορά και το έριξε ή το έσπρωξε γυρνώντας το κεφάλι στον διπλανό γκρεμό. Όταν δεν είχαν πια παιδιά να γκρεμίσουν, πιάστηκαν από τα χέρια και άρχισαν ένα χορό, γύρω – γύρω, όσο πιο κοντά γινόταν στην άκρη του γκρεμού και η πρώτη απ΄ αυτές, αφού χόρεψε μια βόλτα φτάνει στην άκρη, ρίχνεται και κυλιέται από βράχο σε βράχο ως κάτω στο φοβερό βάραθρο. Ωστόσο ο κύκλος, ή ο χορός συνεχίζει να γυρνάει, και σε κάθε βόλτα μια χορεύτρια αποκόβεται με τον ίδιο τρόπο, ως την εξηκοστή. Λένε πως από κάποιο θαύμα, μία απ΄ αυτές τις γυναίκες δεν σκοτώθηκε πέφτοντας».
Υπάρχουν ακόμα και άλλες μαρτυρίες της εποχής εκείνης. Αλλά αυτές είναι υπέρ-αρκετές.
Αλλά είπαμε. Η «ιστορικός» κ. Ρεπούση δεν νοιάζεται για την ιστορία. Άλλο έργο της έχει ανατεθεί…
http://www.defence-point.gr

“Αντιρατσιστικό” και από τον Καμμένο: Βάλτε τώρα που γυρίζει!

“Αντιρατσιστικό” και από τον Καμμένο: Βάλτε τώρα που γυρίζει!
Μετά από παρατεταμένη σιωπή, για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο (όλοι οι δημαγωγοί είναι αναποφάσιστοι, περιμένουν που θα «κάτσει η μπίλια» και μετά παίρνουν θέση), το «παιδί μίλησε»! Ο Πάνος ο Καμμένος (ή «Βαμμένος», σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη), λοιπόν, όχι μόνο είναι υπέρ ενός «αντιρατσιστικού» νόμου, αλλά ήδη επεξεργάζεται (όχι αυτός, για τους γνωστούς λόγους, αλλά οι γνωρίζοντες πέντε πράγματα της νομικής υπηρεσίας του κόμματός του…) έναν δικό του «αντιρατσιστικό» νόμο, τον οποίο προτίθεται να καταθέσει εντός των ημερών. Κι αν ούτε η νομική του υπηρεσία δε μπορέσει να φτιάσει ένα νόμο της προκοπής, είναι… ανοιχτός σε… αντιρατσιστικές συνεργασίες με τα υπόλοιπα κόμματα (πολιτικά πτώματα) του… συνταγματικού τόξου. Ιδού το σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Πρωτοβουλία για τον αντιρατσιστικό νόμο θα αναλάβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό δεν επαρκεί, ιδιαίτερα λόγω της εμφάνισης φαινομένων ρατσισμού και νεοναζισμού στη χώρα». Υψηλόβαθμη κομματική πηγή έλεγε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πρωτοβουλία δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί και μπορεί να συνίσταται είτε στην κατάθεση ξεχωριστού νομοσχεδίου, είτε στην κατάθεση τροπολογιών στα νομοσχέδια που πρόκειται να κατατεθούν από τα άλλα κόμματα».
Οι τίμιοι Έλληνες πατριώτες που πίστεψαν το παραμύθι ότι το κόμμα του Καμμένου είναι κατά της Νέας Τάξης – Παγκοσμιοποίησης και το ψήφισαν, έχουν τώρα το λόγο…
Πηγή:Εθνικισμός.net

Ο Λαζόπουλος δικαιούται να αποκαλεί “Αντωνία” τον Σαμαρά...


Απόσπασμα από την στήλη "Κοινός Νους" από την εφημερίδα "Στόχος" για Λαζόπουλο και μια απάντηση στον Μητροπολίτη Πειραιώς για την επίθεση στην Χρυσή Αυγή
"Στην αρχή της εκπομπής, ο Λαζόπουλος διέπραξε μία αισχρότητα που αν την έκανε κάποιος Χρυσαυγίτης, θα γινόταν πρώτο θέμα για μία εβδομάδα. Πήρε ένα απόσπασμα από μια ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη να πουλάει ψάρια στην αγορά, έβαλε το πρόσωπο του Σαμαρά στην θέση της Αλίκης κι από πάνω μια επιγραφή έγραφε: «Αποκρατικοποιήσεις η Αντωνία»! Θυμίζω ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε πρώτη είδηση στα Κανάλια μια άσεμνη χειρονομία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου στους Συριζαίους που τον προπηλάκιζαν.Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο Κασιδιάρης αποκαλούσε τον Βενιζέλο «Βαγγελία» ή τον Τσίπρα «Αλεξία»; Θυμίζω πως όταν ο Κασιδιάρης στην Επιτροπή για την Λίστα Λαγκάρντ είχε ξεστομίσει ειρωνικά την φράση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ «Άντε καλέ», πέσανε όλοι να τον φάνε. Αντιθέτως, τα μεγαλοστελέχη του Σύριζα (και τέτοιο είναι ο Λαζόπουλος) δικαιούνται να αποκαλούν «Αντωνία» τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και να μην ανοίγει μύτη.
Άγιος Πειραιώς: Ο Εθνικισμός είναι Ναζισμός!
Το πρωϊ της περασμένης Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελόπουλος βγήκε στην ΝΕΤ και απεκάλεσε την Χρυσή Αυγή «Σατανικό Τάγμα» που ουδεμία σχέση δεν μπορεί να έχει με τον Χριστιανισμό. Το Σάββατο, η «Αυγή» έβαλε «πρώτο τραπέζι πίστα» τον Άγιο Πειραιώς, τιτλοφορώντας την σχετική είδηση «Σατανικό τάγμα η Χρυσή Αυγή»! Ο Άγιος Πειραιώς, στην προσπάθειά του να τον αγαπήσουν οι Συραιζαίοι, έχει μπερδέψει τις βούρτσες με τις σκούπες; Αν δεν πιστεύει τον «Στόχο», ας πάρει να διαβάσει το βιβλίο του Συριζαίου υπαρχηγού των «ΙΩΝ» Δημήτρη Ψαρρά «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής» για να καταλάβει ότι το Εθνικιστικό Κίνημα του Μιχαλολιάκου ουδεμία σχέση έχει με την αποκρυφιστική ερμητική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» του Άλιστερ Κρόουλυ και των άλλων μασόνων και σατανιστών που ιδρύθηκε το 1887 από τρείς Άγγλους καμπαλιστές. Ο Ψαρράς εξηγεί πως βάφτισε τον Λαϊκό του Σύνδεσμο ο Νίκος Μιχαλολιάκος «Χρυσή Αυγή», οπότε σταμάτα Άγιε Πειραιώς να εκτίθεσαι. Στο κάτω - κάτω, και οι Λαθρομετανάστες έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού πόσο μάλλον ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.
Αλλά το χειρότερο που είπε στην ΝΕΤ ο 57χρονος Μητροπολίτης Πειραιώς ήταν άλλο: Δήλωσε πως ο όρος «Εθνικισμός» σημαίνει «Ναζισμός» και ότι ο ορθός όρος είναι ο «Εθνισμός» που δηλώνει την αγάπη προς την Πατρίδα, ενώ ο Εθνικισμός δηλώνει το μίσος προς τις άλλες χώρες!.. Άγιε Πειραιώς, σε συμβουλεύω να ανοίξεις την Wikipedia για να ξεστραβωθείς. Ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο «Εθνικισμός» ήταν ο λουθηριανός πάστορας, θεολόγος και φιλόσοφος Johann Gottfried Herder (1744-1803) και η λέξη έγινε δημοφιλέστερη σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της Αμερικανικής, της Γαλλικής και της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 που όλοι οι ξένοι μελετητές χαρακτηρίζουν «Εθνικιστική»! Αν εσύ θεωρείς ιστορικό ατύχημα το 1821, όπως ο προϊστάμενος σου ο Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, δικαίωμά σου. Ωστόσο δεν δικαιούσαι να συκοφαντείς ως «Ναζισμό» τον Ελληνικό Εθνικισμό που έφτιαξε με αίμα και ιδρώτα το σημερινό Ελληνικό Κράτος.
Όσο για τα περί «Εθνισμού», ένα σου λέω μόνο: Ο σοσιαλιστής Αλέξανδρος Παπαναστασίου, αριστερό χέρι του Ελευθερίου Βενιζέλου και λοιπά πολλά, όταν το 1916 έγραφε το περίφημο σύγγραμμά του «Ο Εθνικισμός» που αποτελεί έναν ύμνο προς τον Εθνικισμό, δεν ήξερε τα περί Εθνισμού που μας τσαμπουνάς σήμερα εσύ; Αλλά όπως αλλάξατε την φίλτατη Ορθοδοξία εσείς οι σημερινοί Δεσποτάδες (παρασυρμένοι από τον Κοζανίτη πνευματικό πατέρα του Βαρθολομαίου, Άγιο Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. «Ζιζή»), μετατρέποντας τους υπερήφανους Έλληνες σε καρπαζοεισπράκτορες των Λαθρομεταναστών, έτσι πάτε να ενοχοποιήσετε και τον Ελληνικό Εθνικισμό ως Ναζισμό. Κι αυτό για να σας αγαπήσουν οι ανθέλληνες Συριζαίοι που έχουν αρχηγό τον Άθεο Τσίπρα, τον οποίο δεν τολμάς να καταγγείλεις, Άγιε Πειραιώς, ότι έχει αστεφάνωτη την Περιστέρα. Αλήθεια, σεβασμιώτατε, γιατί δεν μου απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα; Εσύ Άγιε Πειραιώς, μισείς την Εβραϊκήν Συναγωγήν, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος;"
http://www.xryshaygh.com

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κουβέλης: Ο Σαμαράς είχε συμφωνήσει για το αντιρατσιστικό

Μιλώντας στο δελτίο του Mega ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει ακόμα και στην επίσπευση ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε δώσει διαβεβαιώσεις για την ψήφισή του και στην ευρωπαία επίτροπο.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινή πρόταση νόμου που θα καταθέσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της χώρας μας έναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση η ψήφιση ενός αντιφασιστικού νόμου», ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να καταθέσει δική του πρόταση.

Εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε πίσω στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί «θεώρησε ότι θα της δημιουργούσε πρόβλημα από τα δεξιά της» και τόνισε ότι «το νομοθέτημα ξεκίνησε με επίσπευση από την πλευρά της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία της κυβέρνησης ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «χρειάζεται συντονισμός κυβερνητικού έργου» ενώ τόνισε ότι «ενδεχομένως να χρειάζεται ανασχηματισμός», χωρίς να αποκλείει και συμμετοχή στελεχών του κόμματος του στην κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι, κατά τη γνώμη του, πρέπει να «σπάσουν» τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας και να συσταθούν εκ νέου τα υπουργεία Μεταφορών και Πολιτισμού.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο η σταθερότητα και η βιωσιμότητα της κυβέρνησης δεν κινδυνεύουν», είπε ο Κουβέλης.

http://greeknation.blogspot.gr

O Michael από τους "Μαύρους Πάνθηρες" μιλάει και για Γ' Παγκόσμιο πόλεμο... !

Μια ομάδα αυτοάμυνας, που ακούει στο όνομα «Μαύροι Πάνθηρες», έχει αναλάβει να προστατεύει τους μετανάστες που δέχονται επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα αυτή, που έγινε θέμα και στο βρετανικό Channel 4, αποτελείται από αλλοδαπούς που ζουν στην πρωτεύουσα.


Η οργάνωσή τους έχει καθαρά αμυντικό στόχο, προκειμένου να προστατεύσει τους μετανάστες που πέφτουν θύματα νεοναζιστικών οργανώσεων.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούν νυχτερινές περιπολίες στις γειτονιές του κεντρου, ενώ μέσω κινητών και social media ενημερώνονται και αντιδρούν σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του EnetEnglish, ο Michael Chege, μέλος των «Μαύρων Πανθήρων» μίλησε στο βρετανικό Channel 4: «Είμαι μέλος των "Μαύρων Πανθήρων" και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Οπότε, δίνω στη Χρυσή Αυγή μία σαφή προειδοποίηση: μην ενοχλείτε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Το εννοώ».

«Δεν φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα» προσθέτει αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. «Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συνεθλίβησαν. Στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης... Θέλουν να κάνουν ό,τι έκανε και ο Χίτλερ. Ας το δοκιμάσουν. Θα έχουν την ίδια μοίρα και ακόμα χειρότερη» προσθέτει.

Οπως ανέφερε στη συνέντευξή του ο 28χρονος Chege, είναι γεννημένος στην Κένυα και μετακόμισε στην Ελλάδα σε ηλικία οκτώ μηνών, ωστόσο έχει ακόμα προβλήματα και πρέπει να κουβαλάει συνεχώς μαζί του μια τσάντα γεμάτη έγγραφα, προκειμένου να μπορεί να αποδείξει πως βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

ikypros

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ Ή ΑΜΚΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΕΛΟΣ
Στους συνταξιούχους του Δημοσίου που δεν έχει καταχωριστεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, η σύνταξη μηνός Ιουνίου 2013 (καταβλητέα στις 30/05/2013) δεν θα καταβληθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αναφέρει το υπουργείο οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση.
Για την είσπραξη της σύνταξης μηνός Ιουνίου 2013, οι δικαιούχοι, από την Πέμπτη το μεσημέρι 30 Μαΐου 2013 και μετά, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για καταχώριση ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου, από τις οποίες θα παραλάβουν την «ειδική εντολή πληρωμής».
Για όσους δικαιούχους συντάξεων δεν έχει καταχωρηθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, με την ανωτέρω διαδικασία μέχρι 10/06/2013, η σύνταξή τους δεν θα καταβληθεί με εντολή πληρωμής, αλλά θα ανασταλεί η καταβολή σύνταξης μηνός Ιουλίου 2013 (ημερομηνία καταβολής 27 Ιουνίου 2013) και κάθε επόμενης σύνταξης. Η επαναχορήγηση της σύνταξης θα γίνεται μόνο μετά την υποβολή βεβαιώσεων ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ από τους δικαιούχους στις κατά τόπους ΥΔΕ ή στην Υπηρεσία Συντάξεων, όχι άμεσα αλλά με επόμενο μήνα, αναφέρει το υπουργείο οικονομικών.
http://ethnikismos.net

Τουρκικός "τσαμπουκάς" στο Φαρμακονήσι - Στα χωρικά μας ύδατα επιχείρησαν έρευνα-διάσωση!!



Η Άγκυρα τραβάει επικίνδυνα το σχοινί και δημιουργεί τεχνητό κλίμα έντασης στο Αιγαίο προκειμένου να προβάλει τις αξιώσεις της σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτό επιχείρησε στο Φαρμακονήσι, διεκδικώντας την έρευνα και διάσωση για θαλαμηγό που έμεινε ακυβέρνητη, ζητώντας από σκάφη του Λιμενικού να αποχωρήσουν από την περιοχή διότι «παραβίασαν τουρκικά χωρικά ύδατα».


Η θαλαμηγός με πέντε επιβαίνοντες βρίσκονταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, εξέπεμψε «SOS» και σκάφος του Λιμενικού έσπευσε προκειμένου να ρυμουλκήσει το ακυβέρνητο πλοίο. Τότε εμφανίσθηκε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο ζήτησε μέσω ασυρμάτου από τον Βέλγο κυβερνήτη της θαλαμηγού να μην δεχθεί βοήθεια από τους Έλληνες «καθ’ ότι βρίσκεται εντός τουρκικών χωρικών υδάτων» και «εκείνοι πρέπει να τον ρυμουλκήσουν».
Αξίωσε επίσης από το σκάφος του Λιμενικού να αποχωρήσει αμέσως από «τα τουρκικά χωρικά ύδατα που έχει παραβιάσει». Κι αυτά τουλάχιστον ενάμιση μίλι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Για λίγα λεπτά υπήρξε ένταση στην περιοχή και απειλήθηκε επεισόδιο με το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να εισέρχεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να αποτρέψει την παροχή βοήθειας από ελληνικής πλευράς στα ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος. Οι τόνοι έπεσαν όταν το Λιμενικό έστειλε και δεύτερο σκάφος στο Φαρμακονήσι με στόχο να προασπίσει το κυριαρχικό δικαίωμα στην έρευνα και διάσωση.
Ο τουρκικός τσαμπουκάς στο ακριτικό Φαρμακονήσι που «θάφτηκε» στα απόνερα της «κρουαζιέρας» της πυραυλακάτου «Ατάκ» στις Κυκλάδες, έγινε ενώ η Άγκυρα είχε και έχει σχεδόν όλο της το Στόλο στο Αιγαίο για την άσκηση «DenizKurdu».

Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο στην προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, και δείχνει πώς η Άγκυρα είναι έτοιμη να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» για την προώθηση της αξίωσης της.
Το θέμα είναι πώς η Ελλάδα αντιδρά και απαντά στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις. Η παθητική συμπεριφορά ή η στάση ηττοπάθειας αποθρασύνει την Άγκυρα και της δίνει το δικαίωμα να κόβει βόλτες στο Σούνιο. Να δούμε και που αλλού!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Aυτός είναι ο Αλβανός που άρπαξε την 13χρονη...!!



Ράπερ και dj δηλώνει ο 23χρονος Αλβανός που άρπαξε την 13χρονη Χριστίνα Κρασσά από το σπίτι της στα Σπάτα. Παράλληλα φαίνεται πως είναι λάτρης των μηχανών, αλλά των μεγάλων αγροτικών οχημάτων 4Χ4.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ο ίδιος έχει ανεβάσει στο προφίλ του, μένει στο Παλαιό Τσιφλίκι στην Καβάλα , έχει γεννηθεί στις 25 Μαρτιου 1990 και τον ενδιαφέρουν οι γυναίκες. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση αρκέστηκε στο 13χρονο κοριτσάκι...
Ακόμα αγνοούνται τα ίχνη της κοπέλας...
Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δασική περιοχή του Παγγαίου καθώς εκεί εντοπίστηκαν από την αστυνομία τα πιο πρόσφατα ίχνη της μικρής Χριστίνας.
Οι φωτογραφίες που έχει στο προφίλ του στο facebook

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στην Βουλή το "αντιρατσιστικό" από Βενιζέλο-Κουβέλη!

venizelos-koubelhs-
Κατατέθηκε από τις Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η πρόταση νόμου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας». Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, στόχος είναι «να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής». Η κατάθεση πρότασης νόμου, βασισμένης στο υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, είχε προαναγγελθεί προ ημερών από το Κίνημα.
Η πρωτοβουλία των δύο ελάσσονων κυβερνητικών εταίρων ήλθε μετά από την άρνηση του Μαξίμου να φέρει στη Βουλή το ν/σ του Αντώνη Ρουπακιώτη. Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία κρίνουν ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση των ρατσιστικών φαινομένων είναι επαρκές. Δεδομένη θεωρείται επίσης η καταψήφιση της πρότασης νόμου από τη Ν.Δ.. Το ζήτημα έχει προκαλέσει σοβαρές ενδοκυβερνητικές τριβές το τελευταίο διάστημα, με τον Φώτη Κουβέλη πάντως να εμφανίζεται καθησυχαστικός ως προς τη συνοχή του συνασπισμού.
http://www.elkosmos.gr

NEEΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 21 ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΘΥΜΑΤΑ...


Ο Στέλιος Γεωργιάδης επέστρεψε στις φυλακές αφού απολογήθηκε για τις αποτρόπαιες πράξεις του ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας...

Του έχουν αποδοθεί 21 περιπτώσεις ασέλγειας σε διάφορες περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

http://www.stoxos.gr

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΗ ΡΕΠΟΥΣΗ:"ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ"...!!!


Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αφού αμφισβήτησε την γενοκτονία των Ποντίων, τώρα χαρακτηρίζει «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου .

«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε η Μ. Ρεπούση απαντώντας σε ερώτηση για τον χορό του Ζαλόγγου.

Σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του Alpha η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στις απόψεις της για την γενοκτονία των Ποντίων που αποκάλυψε το Real.gr και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στο κόμμα το οποίο ανήκει. «Η ιστορική επιστήμη δεν είναι αναγκασμένη να δέχεται τις αποφάσεις των κοινοβουλίων» σημείωσε η Μ. Ρεπούση σχολιάζοντας την απόφαση της βουλής που αναγνώρισε επίσημα την γενοκτονία.
 http://www.stoxos.gr

Στο... ελλαδιστάν και στην Κένυα: Αρνήθηκαν να κόψουν τον μισθό τους οι βουλευτές

Στο... ελλαδιστάν και στην Κένυα: Αρνήθηκαν να κόψουν τον μισθό τους οι βουλευτές
Νομίζαμε ότι δεν υπήρχε άλλη χώρα στην οποία οι πολιτικάντηδες θα είχαν τόση αναλγησία, εμπρός στο μαρτύριο που περνάει ο Λαός, τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Δεν ήταν αδικαιολόγητη αυτή η εντύπωση, αλλά αντιθέτως αυθόρμητη, αφού αυτή την εντύπωση θα είχε κάποιος που παρακολουθεί την επικαιρότητα. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αποκομίσει αυτή την εντύπωση άμα σκεφτόταν τα εξής:
1. Τις προκλητικές επιχορηγήσεις προς τα κόμματα, την ώρα που ο Λαός πένεται και την άρνηση των κυβερνώντων να φέρουν στην Βουλή προς συζήτηση την από 16η Ιουλίου 2012 πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής για περιορισμό των κομματικών επιχορηγήσεων.
2. Τους προκλητικούς μισθούς των βουλευτών που αποκαλύφθηκαν από την Χρυσή Αυγή και οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν προκλητικά υψηλοί, την ώρα που ο Λαός αντιμετωπίζει την λαίλαπα του μνημονίου.
3. Τις προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη για «ολόσωστη» τροπολογία που αθωώνει τους τραπεζίτες που χορηγούσαν αφειδώς χρήμα σε οργανισμούς που πρόσκεινται σε χρεωκοπημένα κόμματα, όπως το ΙΣΤΑΜΕ, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής κλπ.
Αυτά τα τρία παραδείγματα σταχυολογώντας μόνο λίγες από τις πρόσφατες ιστορίες πολιτικής διαφθοράς.
Και όμως δεν είμαστε μόνοι! Υπάρχει μια χώρα που προσπαθεί να μας μοιάσει. Το παρήγορο για τους πολιτικούς ταγούς του «συνταγματικού τόξου» που κυβερνά τον τόπο, είναι ότι είμαστε τουλάχιστον «πρωτοπόροι».
Στην Κένυα, λοιπόν, εκεί όπου ο κατώτατος μισθός είναι γύρω στα 90 ευρώ το μήνα, οι βουλευτές αποφάσισαν ότι είναι «αντισυνταγματική» η απόφαση επιτροπής να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση από τα 7500 ευρώ στα 4.800 ευρώ μηνιαίως.
Επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα και μιας και έχουν έλθει προς συζήτηση στην Βουλή τόσα και τόσα νομοσχέδια από αντιπολιτευόμενα κόμματα, αναμένουμε να δούμε πότε ακριβώς θα έρθει προς συζήτηση η πρόταση της Χρυσής Αυγής για μείωση των κομματικών επιχορηγήσεων, που προαναφέραμε. Έχουν περάσει μόλις 10 μήνες. Λέτε να μην τον φέρνουν προς συζήτηση, ώστε να μην γίνουν ρεζίλι που θα τον καταψηφίσουν;
http://www.xryshaygh.com

Ξεφτίλα της κυβέρνησης - Η Κομισιόν απέρριψε πρόγραμμα για 400.000 ανέργους

Ξεφτίλα της κυβέρνησης - Η Κομισιόν απέρριψε πρόγραμμα για 400.000 ανέργους
Απόλυτο παραλογισμό και απόλυτη ερασιτεχνική δράση της κυβέρνησης αντικατοπτρίζει η απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα απασχόλησης περίπου 400.000 ανέργων μελών οικογενειών, χωρίς κανένα εργαζόμενο, το οποίο τελικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί και να προχωρήσει. Και αυτό γιατί η Κομισιόν με τη γνωστή ευρωπαϊκή γραφειοκρατία της έστειλε το πρόγραμμα πίσω στην Ελλάδα, απορρίπτοντάς το, παρά το γεγονός πως το πρόγραμμα αυτό είχε καταρτιστεί από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ και είχε μάλιστα και την έγκριση της τρόικας. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο εισόδημα σε οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο φαίνεται πως οδεύει προς τα βράχια μιας και ουδείς από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να συνεννοήθηκε σωστά με τα αρμόδια κοινοτικά όργανα των Βρυξελλών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και δεν είναι συμβατό με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κάτι που αποσαφήνισε και ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Ρισέλ.
Σε συνάντηση που είχε ο ευρωπαίος αξιωματούχος με τον έλληνα υπουργό Εργασίας, Βρούτση φάνηκε πως το πρόγραμμα απορρίπτεται και μάλιστα η Κομισιόν φαίνεται πως προειδοποιεί την Ελλάδα πως σε περίπτωση που προχωρήσει το πρόγραμμα με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, τότε η Ευρώπη θα ζητήσει από την Ελλάδα τα λεφτά πίσω. Αξίζει να σημειωθεί πως περιέργως η τρόικα έχει εγκρίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα των ανέργων. Να τονιστεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελούσε λύση στην ανεργία, αλλά αφορά σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο στον οποίο θα καλύπτουν το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών ή 427 ευρώ το μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου.
Άλλη μια τρανή απόδειξη πως η τραγική συγκυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό και να μην πραγματοποιεί τις υποσχέσεις της. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η αναδιάταξη της εθνικής μας οικονομίας και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής. Απαιτείται απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, γεγονός που σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.
http://www.xryshaygh.com

21 εκατομμύρια ευρώ, οι μίζες Τσοχατζόπουλου μόνο για τα TOR-M1

Στα ποσά που διακινήθηκαν από τη ρωσική εταιρεία ANTEY, μετά τη σύμβαση αγοράς των TORM1 και κατέληξαν σε επίδικες εταιρείες, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος. tsoxaΤα χρήματα από τη ρωσική εταιρεία, περίπου 21 εκατ. δολάρια, εμβάστηκαν στην εταιρία DRUMILAN το 2000, περίπου δύο χρόνια μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των συγκεκριμένων όπλων, όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Βλάχος, που βρίσκεται για δεύτερη μέρα στο βήμα.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε λεπτομερώς στα επίμαχα χρήματα, που από τη DRUMILAN, του καταζητούμενου Λιβανέζου επιχειρηματία Φουάντ αλ Φαγιάντ, μέσω προσωπικών του λογαριασμών, διοχετεύθηκαν σε εταιρείες που, κατά τη δικογραφία, σχετίζονται με τον πρώην υπουργό ή σε προσωπικό λογαριασμό του εξάδελφού του, Νίκου Ζήγρα.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ιδιοκτήτης των off-shore Blubell και P&A Investments ήταν ο Νίκος Ζήγρας. Στους λογαριασμούς των εταιρειών αυτών μπαίνουν περισσότερα από 30 εκατ. ελβετικά φράγκα, γεγονός που δεν δικαιολογεί, όπως κατέθεσε, ούτε η επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Ζήγρα, ούτε όμως αυτές οι εταιρείες ασχολούνται με οπλικά συστήματα.
Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από τον αναπληρωτή εισαγγελέα αν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κ. Ζήγρας λειτουργούσε για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου.
«Υπήρχε αλληλογραφία, του 2009, η οποία κατασχέθηκε στο σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου, από την οποία φαίνεται ότι γινόταν μία προσπάθεια να μπει ένα άτομο ονόματι Μιτατσέλης υπεύθυνος των εταιρειών, για να μην γίνει άνοιγμα των λογαριασμών των Blubell και P&A. Ο Μιτατσέλης είχε πεθάνει το 2002» απάντησε ο κ. Βλάχος.
http://www.elkosmos.gr

ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ..!!! ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΚΑΛΠΗΣ...!!!


Δριμεία επίθεση κατά της Μαρίας Ρεπούση εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε από το προκλητικό email της σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων. Σε ανακοίνωσή της, περιγράφουν τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ως "Κερκόπορτα" και "Εφιάλτη" και απευθύνουν έκκληση στον Φώτη Κουβέλη να την ανακαλέσει στην τάξη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της, Χαράλαμπος Αποστολίδης, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω:

"Πάει πολύ να ασχολούμαστε με την εν λόγω Φιλόλογο-Ιστορικό!!!! (άλλωστε στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι) για τα όσα κατά καιρούς γελοία δημοσιεύει και υποστηρίζει περί της Γενοκτονίας όχι μόνο των Ποντίων, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και Θράκης.

Εις στο λεξικόν υπάρχουνε δύο λέξεις, Κερκόπορτα και Εφιάλτης.

Της τα αφιερώνουμε ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διότι την περιγράφουν απόλυτα.

Γνωστά είναι και τα αποτελέσματα της Κερκόπορτας και το τέλος του Εφιάλτη.

Κυρία Ρεπούση δεν σας αρμόζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και για εμάς είστε το άλλον άκρον το αντίθετο δηλαδή άκρον της Χρυσής Αυγής.

Αξιοσέβαστε κ. Κουβέλη ανακαλέστε την εις την τάξιν. Αδικεί και εσάς και τον κόσμο σας. Είναι κρίμα το τεράστιο έργο που επιτελείτε κ. Κουβέλη με δηλώσεις τύπου Ρεπούση, να μας ωθήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία μας να προβούμε σε ενέργειες που ποτέ δεν θα ήθελαν ακόμη και τα μέλη των Σωματείων μας που ανήκουν στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Κύριε Κουβέλη η παρούσα επιστολή αποτελεί ταυτοχρόνως και έκκληση.

Μαζέψτε την, γιατί φωνή λαού οργή κάλπης".


dexiextrem.blogspot.gr

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΨΑΛΑΝ ΤΟ "Τη υπερμάχω στρατηγώ" ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΔΑΔΕΣ


Χιλιάδες Έλληνες απέτισαν φόρο τιμής στους τελευταίους υπερασπιστές της Πόλης


 Χιλιάδες Έλληνες απέτισαν φόρο τιμής στους τελευταίους υπερασπιστές της Πόλης
Χιλιάδες Έλληνες κατέκλυσαν την πλατεία Μητροπόλεως για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους τελευταίους υπερασπιστές της Πόλης. Εθνικιστικά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα. Πρώτος ομιλητής ο συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης εξιστόρησε την ιστορική μάχη της Πόλης και των τελευταίων υπερασπιστών της. Δεύτερος ομιλητής ο καταγόμενος από τον Ελληνικό Πόντο, ο συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος εξύμνησε την ηρωική θυσία του Μαρμαρωμένου Βασιλιά.

Στην συνέχεια ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Χρήστος Παππάς τόνισε πως τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν ανά τους αιώνες για την Φυλή και το Έθνος και δεν ξεχνάμε το "Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ΄ναι". Ο συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε την διαχρονική θυσία των πολεμιστών του Ελληνισμού. Ο συναγωνιστής Θανάσης Κωνσταντίνου εξήρε την βούληση του τελευταίου Αυτοκράτορα, καθώς και όλων των υπερασπιστών της Πόλης να πέσουν μαχόμενοι για το Έθνος.

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος τόνισε πως η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την άλωση της Πόλης εδώ και δύο δεκαετίες: "Κάποτε είμαστε δεκάδες, αργότερα εκατοντάδες, τώρα είμαστε χιλιάδες! Πάντοτε θα τιμούμε την ιστορική μνήμη. Είμαστε οι μόνοι που καταθέσαμε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και μνημονεύουμε την θυσία του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και των τελευταίων υπερασπιστών της Πόλης. Την ίδια στιγμή, ένας υπουργός της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα στην Βουλή πως σαν σήμερα ο "εθνάρχης" Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ. Είναι εκτός πραγματικότητας. Θέλουν να ξεχάσουμε την Ιστορία μας, όμως Εμείς δεν ξεχνάμε! Η Ελλάδα του 2013 θυμίζει πολύ τον τραγικό Μάιο του 1453. Τότε έπεφταν τείχη. Τώρα πέφτουν υπογραφές για την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας. Σας καλώ σε Εθνική Αντίσταση απέναντι στους γραικύλους και τους Εφιάλτες της Πατρίδας. Όπως είπε και ο Γέρος του Μοριά: "Και ένας Έλληνας να μείνει, θα ελευθερώθουμε". Είμαστε εκατοντάδες, είμαστε χιλιάδες και θα ελευθερωθούμε. Ζήτω η Νίκη!"

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Στην συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος των χιλιάδων Εθνικιστών έψαλλε με αναμμένες δάδες το "Τη υπερμάχω στρατηγώ", τμήμα του Ακάθιστου Ύμνου, έκκληση προς την Μεγαλόχαρη, το οποίο έψαλλαν οι τελευταίοι υπερασπιστές της Πόλης στην Αγιά Σοφιά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!





Ακολούθησε πορεία χιλιάδων Εθνικιστών από την πλατεία Μητροπόλεως ως την πλατεία Συντάγματος.


http://www.xryshaygh.com

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


Για την πρόθεσή του να επιστρέψει λεία πολέμου έχει διαβεβαιώσει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumeseum, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, η παράδοση αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου. Πρόκειται για 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία αρχαιολόγος.

Από το 2010 η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών είχε ενημερωθεί από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Pfahlbaumeseum της Γερμανίας, ότι στο συγκεκριμένο Μουσείο φυλάσσονται αρχαιότητες προερχόμενες από παράνομη ανασκαφή νεολιθικού οικισμού στη Θεσσαλία, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς. Η Διεύθυνση επικοινώνησε άμεσα με το εν λόγω Μουσείο από το οποίο έλαβε διαβεβαιώσεις ότι τα αρχαία θα επαναπατρισθούν. Ακολούθησε σειρά διαπραγματεύσεων και αλληλογραφία. Τις συνεννοήσεις του υπουργείου Πολιτισμού με το Γερμανικό Μουσείο επικουρούσε ο Έλληνας Πρόξενος στη Στουτγάρδη και η παράδοση τοποθετείται στον επόμενο μήνα.Μέσα στα επόμενα 24ωρα το υπουργείο Πολιτισμού αποστέλλει έγγραφο στο Pfahlbaumeseum προκειμένου να διευκρινισθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των αρχαιοτήτων στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα προς τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων συγκεντρώνονται και όλα τα στοιχεία που αφορούν σε πολιτιστικά αγαθά και αρχαιολογικούς θησαυρούς που εκλάπησαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων απευθύνθηκε στις Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, και τους ζήτησε να προχωρήσουν τις έρευνες στη βάση των καταγραφών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για θησαυρούς που εκλάπησαν την περίοδο της κατοχής.
http://www.stoxos.gr

Δίπλα στον δοκιμαζόμενο Λαό οι «Έλληνες Γιατροί» της Χρυσης Αυγης!!


Μέσα στα πλαίσια της δωρεάν παροχής υπηρεσιών στο τομέα της υγείας οι "Έλληνες Γιατροί" προέβησαν σε μια ακόμη κοινωνική προσφορά προς τον δοκιμαζόμενο Έλληνα. Κατανοώντας την αξία της προληπτικής ιατρικής προσέφεραν δωρεάν μεσολαβητικές υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν παθολογικό έλεγχό (δωρεάν –εξέταση σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλικεριδίων) στη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Σε ειδικά πιστοποιημένο ιατρείο πραγματοποιήθηκαν οι παραπάνω εξετάσεις και στην συνέχεια ακολούθησε η γνωμάτευση παθολόγου ιατρού.

Επίσης, χάρη στη συνεισφορά των Ελλήνων συναγωνιστών δόθηκε αναπηρικό αμαξίδιο σε άτομο με κινητικά προβλήματα. Η Χρυσή Αυγή ως ένα άκρως ευαισθητοποιημένο κίνημα σε κοινωνικά θέματα, στοχεύει στην εμφύσηση φιλανθρωπικού συναισθήματος απέναντι στον συνέλληνα που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες αντιετωπίζει. Η καταρρέουσα μνημονιακή κυβέρνηση αδυνατεί να προσφέρει κοινωνική μέριμνα, είναι αναποτελεσματική και δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο που έχει επωμιστεί.

xryshaygh.com

Όλο το “συνταγματικό τόξο” στην παρουσίαση λιβελογραφήματος κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Όλο το “συνταγματικό τόξο” στην παρουσίαση λιβελογραφήματος κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Από Τατσόπουλο μέχρι Λιάνα Κανέλλη και Βορίδη μέχρι Φράγκο Φραγκούλη...
Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί τον παράγοντα εκείνο, ο οποίος κατάφερε να ενώσει όλες τις πολιτικές παρατάξεις, για πρώτη φορά από το 1974. Η θεωρία του "συνταγματικού τόξου", των "δημοκρατικών δυνάμεων", του "αντιφασιστικού μετώπου", καθημερινά, πέρα από την όποια θεωρητική του πλευρά, βρίσκει και πρακτική εφαρμογή. Μια ακόμη τέτοια ένδειξη ήταν η χθεσινή παρουσία βο(υ)λευτών, όλου του πολιτικού φάσματος, στην Παλιά Βουλή για την παρουσίαση ενός βιβλίου - λιβελογραφήματος εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Διάφοροι εκπρόσωποι του μεταπολιτευτικού καθεστώτος μαζεύτηκαν για να διαγωνιστούν στο ποιος θα φανεί περισσότερο ερειστικός απέναντι στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήσαν ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ), Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) και ο Αλέκος Αλαβάνος. Την συζήτηση συντόνιζε ο διευθυντής του Βήμα fm Βασίλης Χιώτης, ενώ κάπου εκεί ήταν και ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου. Παρατηρώντας την σύνθεση του "πάνελ" θα δούμε ότι αντικατοπτρίζει, με όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, το σύγχρονο πολιτικό σύστημα. Επελέγη ο... αφρός της καθεστωτικής πολιτικής, προκειμένου να λοιδορηθεί το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Βασίστηκαν πάνω στο ρυπαρογράφημα ενός τύπου, ο οποίος θεώρησε ως "λειτούργημα" τη συγγραφή μυθευμάτων, ψεμάτων, κουτσομπολιών, συκοφαντιών, ισχυρισμών, για να κάνουν μονόλογο, δείχνοντας πόσο υποκριτές και ανίκανοι είναι στο να αντιμετωπίσουν έντιμα και στα ίσα τον ιδεολογικό τους αντίπαλο.

Αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα στους εκπροσώπους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (γι’ αυτό άλλωστε αρνούνται να συμμετέχουν σε συζητήσεις μαζί μας), προτιμούν να κινούνται εκ του ασφαλούς, κάνοντας διαλόγους μεταξύ τους.Δείχνουν, έτσι, το πώς αντιλαμβάνονται την υγιή αντιπαράθεση θέσεων, τον πλουραλισμό στην άποψη, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Οι εκπρόσωποι ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, οι οποίοι μέρα με τη μέρα γίνονται ολοένα και πιο λαομίσητοι, έριξαν και πάλι τον εαυτό τους πολύ χαμηλά, εγκρίνοντας με την παρουσία τους ένα ρυπαρογράφημα, του οποίου το περιεχόμενο δεν κάνει ούτε για χαρτί τουαλέτας, λόγω του υπερβολικού όγκου μελανιού που συσσώρευσε. Ένα "βιβλίο" με περιεχόμενο πολύ χαμηλού επιπέδου, εκδιδόμενο επειδή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... πουλάει.
Φυσικά, δεν είναι το πρώτο βιβλίο που αναφέρεται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και σίγουρα δεν θα είναι και το τελευταίο. Είναι λυπηρό, όμως, και ταυτόχρονα ενδεικτικό του αδιεξόδου, της ανηθικότητας και της ανυποληψίας, στις οποίες έχουν βυθιστεί οι ποικιλόμορφοι εχθροί μας, το ότι έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο, προκειμένου να αντιπαρατεθούν μαζί μας. Την επικέντρωση, δηλαδή, στην μυθομανία, την συκοφαντία, την λασπολογία, την παραχάραξη κάθε αντικειμενικότητας, την διαστρέβλωση της Αλήθειας. Τους αφήνουμε στην μιζέρια, την κακομοιριά τους και την συναναστροφή μεταξύ τους. Εμείς, Πιστοί στην ιδεολογία μας, το Κίνημά μας, τον Αρχηγό μας, Ταγμένοι σ’ έναν προορισμό που οδηγεί στην Εθνική Απελευθέρωση, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Λαϊκή Ευημερία, συνεχίζουμε ακάθεκτοι να κερδίζουμε καθημερινά τις μάχες μας, στα πλαίσια του Μεγάλου Πολιτικού Πολέμου που διεξάγουμε.
Υ.Γ. Σε... αναμμένα κάρβουνα μας άφησε ο έγκριτος συγγραφέας του λιβελογραφήματος, καθώς όπως αποκάλυψε στην χθεσινή παρουσίαση έχει πολύ ακόμα υλικό για την Χρυσή Αυγή και κυρίως για τους "μυστικούς χρηματοδότες". Αναμένουμε λοιπόν με προσμονή τα νέα παραμύθια, καθώς τα ψέμματα γίνονται ολοένα και πιο διασκεδαστικά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

ΣΧΟΛΙΟ ''ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ'': Αλήθεια ο μέγας ''πατριώτης'' στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης που θα έπαιρνε και την Πόλη -πιο πιθανό είναι να την πάρει σε κανένα age of empire-δεν ενοχλείται που κάθεται δίπλα στους προδότες που πουλάνε την πατρίδα μας στους ξένους τοκογλύφους και στο Τσατσόπουλου που έλεγε τον Κολοκοτρώνη αδελφή και Αλβανό;αλλά θα μου πείτε ποιος έχασε την ντροπή του για να την βρει ο κάθε τυχάρπαστος στρατηγάκος.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

Ιωάννης Ιουστινιάνης-ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ


Αν κάποιος, ένα χρόνο νωρίτερα, του έλεγε ότι θα πεθάνει για την Κωνσταντινούπολη, ο Ιωάννης Ιουστινιάνης θα τον περνούσε για τρελό. Παλιά ελληνική αριστοκρατική οικογένεια, οι Giustiniani βρέθηκαν στην Ιταλία και εξιταλίσθηκαν. Αναπτύχθηκαν στη Βενετία και στην Τζένοβα. Όταν οι Φράγκοι πήραν την Κωνσταντινούπολη, το 1204, ο βενετσιάνικος κλάδος της οικογένειας κυριάρχησε σε τμήματα της Τζιας και της Σερίφου. Έναν αιώνα αργότερα, ο γενοβέζικος κλάδος βρέθηκε επικεφαλής της μαόνας της Χίου. Μαόνα έλεγαν, τότε, την εταιρεία, που κυρίευε ένα μέρος, το διοικούσε και το εκμεταλλευόταν βιομηχανικά και εμπορικά. Είχαν περάσει πάνω από εκατό χρόνια, όταν, στα μέσα του ΙΕ’ αιώνα, ο Ιωάννης Ιουστινιάνης ήταν αρχηγός της μαόνας.
Με έδρα τη Χίο, έκανε εμπόριο με την Κωνσταντινούπολη και ήξερε τα πράγματα από πρώτο χέρι. Η βυζαντινή αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια. Εκτεινόταν ως λίγα μέτρα έξω από το τείχος της πρωτεύουσάς της, κατείχε μερικά εδάφη εδώ κι εκεί και σπαρασσόταν από τη διαμάχη μεταξύ των ενωτικών (αυτών που ήθελαν την ένωση της ορθόδοξης με την καθολική εκκλησία) και των ανθενωτικών (αυτών, που πολεμούσαν μια τέτοια λύση). Κανένας δεν ασχολιόταν με την παραγωγή. Στάρι έπαιρναν από τη Νότια Ρωσία και τ’ άλλα χρειώδη από το Αιγαίο. Στην παραλία, οι αντιμαχόμενες συνοικίες των Βενετσιάνων και των Γενοβέζων εμπόρων, ουσιαστικά αυτοδιοικούνταν. Στις εκκλησίες και στα μοναστήρια, οι ανθενωτικοί ιερωμένοι παρακαλούσαν τον θεό να τους απαλλάξει από τους Παλαιολόγους.
Η οικογένεια των Παλαιολόγων κατείχε τον θρόνο της αυτοκρατορίας κοντά διακόσια χρόνια. Από τότε, δηλαδή, που διώχτηκαν οι Φράγκοι από την Πόλη, το 1261. Ο Ιωάννης Η’ Παλαιολόγος πέθανε στις αρχές του 1449. Δικαιωματικά, ο θρόνος της αυτοκρατορίας πήγαινε στον αδερφό του, δεσπότη του Μιστρά Κωνσταντίνο. Το δεσποτάτο της Πελοποννήσου πρόσφερε τη σιγουριά. Ο θρόνος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας την αίγλη μιας χιλιόχρονης ιστορίας. Ο Κωνσταντίνος προτίμησε τη δεύτερη. Στέφθηκε αυτοκράτορας στις 12 Μαρτίου 1449. Τα προβλήματα μετατράπηκαν σε χιονοστιβάδα, όταν, έπειτα από δυο χρόνια, σουλτάνος έγινε, στα 25 του χρόνια, ο Μωάμεθ, που ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις του. Σχεδόν αμέσως, άρχισε να χτίζει ένα κάστρο στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου. Το έλεγε Ρούμελι Χισάρ και το έχτιζε απέναντι από το Ανατόλ Χισάρ, που είχε φτιάξει παλιά ο Βαγιαζήτ. Με τα δυο κάστρα να ελέγχουν την είσοδο του Βοσπόρου, η Κωνσταντινούπολη έμενε δίχως στάρι. Και, στα στενά της Καλλίπολης, ο τουρκικός στόλος έλεγχε την είσοδο των πλοίων από το Αιγαίο. Τέλη Αυγούστου του 1452, το Ρούμελι Χισάρ ήταν έτοιμο. Ως και Έλληνες ανθενωτικοί είχαν δουλέψει για να γίνει.
Ο Κωνσταντίνος παρακολουθούσε το χτίσιμο ανήμπορος να επέμβει. Μόνη λύση του έμενε να δεχτεί να επικυρώσει την ένωση των εκκλησιών, που είχε αποφασιστεί στη σύνοδο της Φεράρας, το 1439, ελπίζοντας σε βοήθεια από τη Δύση. Στις 12 Δεκεμβρίου 1452, στην Αγιά Σοφιά, έγινε η πανηγυρική τελετή με τους ανθενωτικούς να φανατίζουν τα πλήθη και να διαδηλώνουν κατά του αυτοκράτορα έχοντας επικεφαλής τον αρχηγό τους, Γεώργιο Σχολάριο. Τέλη του μήνα, ο Κωνσταντίνος κήρυξε την πρωτεύουσά του σε κίνδυνο. Ήταν η σειρά του πάπα Νικόλαου Ε’ να κάνει κάτι. Απεσταλμένοι του διέτρεξαν την Ευρώπη:
«Πάτε στην Κωνσταντινούπολη να πολεμήσετε, αν χρειαστεί».
Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν: Τέσσερα βενετσιάνικα πλοία έφτασαν από την Κρήτη. Μερικά από την Ιταλία. Δυο γενοβέζικα από τη Χίο. Αρχηγός τους ο Ιωάννης Ιουστινιάνης με 400 σιδερόφρακτους θωρακοφόρους και 300 ναύτες. Οι χρονικογράφοι της εποχής έμειναν έκθαμβοι στη θέα τους. Κάποιος έγραψε πως καθένας από τους Γενοβέζους του Ιουστινιάνη ισοδυναμούσε με έναν τουρκικό λόχο. Συνολικά, μαζεύτηκαν 3.000 ξένοι και 5.000 Έλληνες, κυρίως από την Πελοπόννησο. Μαζί με τους 2.000 της αυτοκρατορικής φρουράς, έφταναν τους 10.000 πολεμιστές.
Ελάχιστοι για ν’ αντιμετωπίσουν τους Οθωμανούς, που κατέφθαναν κατά κύματα και στρατοπέδευαν έξω από τα τείχη. Κι άντε να βάλεις Βενετσιάνο να πολεμά στο πλάι Γενοβέζου με τους Έλληνες ανθενωτικούς να σαμποτάρουν και τους μεν και τους δε. Και να διαδίδουν προφητείες ότι τάχα είναι πεπρωμένο να μπουν οι Τούρκοι στην Πόλη, να καταλάβουν τη μισή, οπότε άγγελος κυρίου θα κατέβει από τους ουρανούς, θα καθαιρέσει τον Παλαιολόγο, θα ορίσει άλλον αυτοκράτορα και θα διώξει τους εισβολείς. Τριακόσια μοναστήρια μέσα στην Πόλη με 10.000 μοναχούς είχαν μεταβληθεί σε δραστήρια πέμπτη φάλαγγα κατά του Κωνσταντίνου.
Ήταν 2 Απριλίου του 1453, όταν ο Μωάμεθ ολοκλήρωσε την πολιορκία της βυζαντινής πρωτεύουσας. Οι χρονικογράφοι ανεβάζουν τον στρατό του από 80.000 οι πιο συντηρητικοί ως μισό εκατομμύριο οι πιο μεγαλόστομοι. Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους εκατό με 250.000. Αριθμός τεράστιος για να αντιμετωπιστεί από τους 10.000 ετερόκλητους υπερασπιστές.
Την ίδια μέρα, 2 Απριλίου, ο Κωνσταντίνος συγκάλεσε πολεμικό συμβούλιο. Ανάμεσα σ’ αυτούς που συμμετείχαν ήταν κι ο Ιουστινιάνης. Παρακολουθούσε με θαυμασμό την επίμονη άρνηση του Παλαιολόγου να φύγει στην Πελοπόννησο και να σωθεί. Κάπου μέσα του είχε μάλλον αποφασίσει να αποχωρήσει σε πρώτη ευκαιρία. Είχε επιθεωρήσει τα τείχη, είχε δει τα πλήθη των Τούρκων, δε χρειαζόταν ιδιαίτερη εξυπνάδα για να προβλέψει την κατάληξη. Ο άνδρας απέναντί του, που έπαιζε το κεφάλι του κόντρα και στην πλειοψηφία του λαού του, επειδή «έτσι έπρεπε», του προκαλούσε τουλάχιστον την περιέργεια.
Η κουβέντα έφτασε στο κρίσιμο σημείο του, ποιος θα υπεράσπιζε, τι. Δώδεκα κάστρα είχε το τείχος. Τα δέκα ο Κωνσταντίνος ήθελε να τα αναθέσει στους ξένους και τα δυο σε Έλληνες της εμπιστοσύνης του. Ακόμα και τον ανθενωτικό πρωθυπουργό του, Νοταρά, τον είχε τοποθετήσει επικεφαλής των εφεδρειών. Δεν του έδινε κάστρο.
Άρχισε η μοιρασιά. Όμως, ξαφνικά, όλοι σιώπησαν. Ο αυτοκράτορας ρώτησε, ποιος θα αναλάμβανε την πύλη του Αγίου Ρωμανού. Ήταν η πιο ευάλωτη θέση, η πρώτη που θα έπεφτε. Οι αρχηγοί απέφευγαν να κοιτάξουν κατά πρόσωπο τον Κωνσταντίνο, που τους περιεργαζόταν με αγωνία. Ο Ιουστινιάνης τον λυπήθηκε. Ούτε ο ίδιος κατάλαβε πώς έγινε και πετάχτηκε επάνω λέγοντας:
«Έχοντας πεποίθηση στη βοήθεια του θεού, κηρύσσω τον εαυτό μου έτοιμο να υπερασπίσω αυτή τη θέση με τους ανθρώπους μου, στο όνομα του θεού και εναντίον κάθε προσβολής από τον εχθρό».
Τα λόγια του καλύφθηκαν από επευφημίες. Ο Κωνσταντίνος ήξερε πως είχε αποκτήσει έναν έμπιστο σύμμαχο, που θα στεκόταν στο πλάι του ως το τέλος. Ονόμασε τον Ιωάννη Ιουστινιάνη αρχιστράτηγο (πρωτοστάτορα) και υπέγραψε ένα χρυσόβουλο, με το οποίο του παραχωρούσε τη Λήμνο, αν όλα τέλειωναν καλά.
Ο Ιουστινιάνης ανάπτυξε τους άνδρες στην κοιλάδα του Λύκου, στο σημείο όπου επρόκειτο να παλέψουν σώμα με σώμα οι καλύτεροι των δυο πλευρών. Ο Κωνσταντίνος έστησε το στρατηγείο του πλάι στις θέσεις του Ιουστινιάνη, κοντά στην πύλη του Αγίου Ρωμανού. Οι τύχες των δυο ανδρών είχαν ενωθεί.

Αρχές Απριλίου ξεκίνησε η πολιορκία. Αμέσως, ένας μοναχός Πέτρος, ακολουθούμενος από 300 άλλους, πέρασε στις τουρκικές γραμμές, αλλαξοπίστησε κι ονόμασε τον εαυτό του Μεχμέτ (Μωάμεθ). Πάνω στα τείχη έπεφταν βροχή οι σαΐτες, που μετέφεραν προκηρύξεις με συνθήματα κατά των ενωτικών και εκκλήσεις στους υπερασπιστές να παραδοθούν. Ένα τρομακτικό σαμποτάζ μέσα στην Πόλη ανατίναξε τον Ιππόδρομο σκοτώνοντας πολλούς. Το τουρκικό πυροβολικό χαλούσε τα τείχη με τις βολές του. Μεγάλη ζημιά έκανε η λουμπάρδα, που είχε φτιάξει ο Ουρβανός, ένας Ούγγρος μηχανικός, παλιά στην υπηρεσία του αυτοκράτορα. Πέρασε στην πλευρά των Τούρκων, όταν διαπίστωσε ότι οι Βυζαντινοί δεν ήταν σε θέση να τον πληρώνουν.
Οι δυσκολίες πλήθαιναν, πριν καν αρχίσουν οι επιθέσεις. Η γκρίνια ξεκινούσε από το ότι οι μαχητές πάνω στα τείχη δεν είχαν καιρό να βρουν ψωμί και οι οικογένειές τους πεινούσαν. Ο Κωνσταντίνος διέταξε να μοιράζεται στάρι στους συγγενείς των υπερασπιστών. Όμως, στάρι δε βρισκόταν, καθώς το έκρυβαν οι μαυραγορίτες άρχοντες. Τα τείχη δεν επιδιορθώνονταν, όπου πάθαιναν ρωγμές από τις βολές του τουρκικού πυροβολικού. Οι δυο που επιφορτίστηκαν μ’ αυτό το καθήκον, είχαν καταχραστεί τα σχετικά κονδύλια. Οι ανθενωτικοί στασίαζαν κάθε τόσο κι οι άρχοντες κρύβανε το χρυσάφι.
Στις 22 Απριλίου, νέο πλήγμα: Από μια τεράστια ξύλινη σχάρα στη στεριά, οι Τούρκοι πέρασαν εβδομήντα πλοία, παρακάμπτοντας την αλυσίδα που έφραζε την είσοδο του Κεράτιου κόλπου. Ο κλοιός στένευε.
Η πρώτη μεγάλη επίθεση εκδηλώθηκε στις 12 Μαΐου. Παλαιολόγος και Ιουστινιάνης πάλεψαν ο ένας πλάι στον άλλον. Οι Τούρκοι αποκρούστηκαν με βαριές απώλειες. Στις 18, νέα μεγάλη επίθεση. Αυτή τη φορά, ένας τεράστιος ξύλινος πύργος πάνω σε ρόδες σπρωχνόταν προς τα τείχη. Ήταν γεμάτος Τούρκους στρατιώτες έτοιμους να ξεχυθούν πάνω στην πύλη του Αγίου Ρωμανού, όπου συνέκλιναν οι προσπάθειες του Μωάμεθ. Ο Ιουστινιάνης έβαλε τους δικούς του να τοξεύουν τον πύργο με βέλη περασμένα σε αναμμένα στουπιά. Ήταν η λύση: Το τέρας πήρε φωτιά και κάηκε πριν να πλησιάσει απειλητικά.
Στις 23 του Μαΐου, μια έκλειψη σελήνης ερμηνεύτηκε από τους ανθενωτικούς ως σημάδι των ουρανών κατά του Παλαιολόγου. Σφοδρό κανονίδι έπληττε τα τείχη, ο λαός στριμωχνόταν στις εκκλησιές κι οι ανθενωτικοί διαδήλωναν βρίζοντας τον αυτοκράτορα. Όμως, όταν ξέσπασε η τουρκική λαίλαπα, ο Ιουστινιάνης ήταν στη θέση του. Η επίθεση αποκρούστηκε και πάλι. Ακολούθησε ησυχία. Ο χρονικογράφος Χαλκοκονδύλης λέει πως έφτασε τουρκική πρεσβεία με πρόταση στον Κωνσταντίνο να φύγει στην Πελοπόννησο μαζί με όποιον άλλον ήθελε να τον ακολουθήσει. Ο Δούκας γράφει το αντίθετο: Ότι ο Κωνσταντίνος έστειλε πρεσβεία στον Μωάμεθ. Ό,τι κι αν έγινε, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οι επιθέσεις ξανάρχισαν στις 24 Μαΐου. Αποκρούστηκαν γι’ άλλη μια φορά.
Στις 25, γινόταν χαλασμός. Βροχή, σκοτεινιά που διακοπτόταν από αστραπές με μπουμπουνητά κι οι Τούρκοι να επιτίθενται απ’ όλες τις μεριές. Οι ανθενωτικοί διέδιδαν πως είχε έρθει η ώρα να εκπληρωθεί η προφητεία με τον άγγελο και ο λαός μετείχε σε λιτανείες. Όμως, ο Ιουστινιάνης ήταν εκεί. Πλάι στον αυτοκράτορα, έδινε με επιτυχία την άνιση μάχη. Γι’ άλλη μια φορά, οι Τούρκοι αποκρούστηκαν.
Η πιο σφοδρή επίθεση έγινε στις 27 Μαΐου. Μερικοί Τούρκοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στα τείχη. Η μάχη δινόταν σώμα με σώμα. Ατρόμητος ο Ιουστινιάνης πολεμούσε μπροστά. Ώσπου έπεσε, πλημμυρισμένος στα αίματα, βαριά πληγωμένος. Άλλοι λένε από βέλος. Άλλοι από πέτρα καταπέλτη. Δυο χρονικογράφοι ορκίζονται πως χτυπήθηκε από μέσα: Από κάποιον ανθενωτικό, στην αναμπουμπούλα της μάχης. Οι δικοί του έκαναν προστατευτικό κλοιό γύρω του. Ο Ιουστινιάνης αιμορραγούσε. Τον μεταφέρανε σε ένα από τα δυο πλοία. Η επίθεση αποκρούστηκε αλλά ο Ιουστινιάνης ήταν πια εκτός μάχης. Οι Γενοβέζοι έφυγαν στη Χίο, όπου ο αρχηγός τους υπέκυψε στα τραύματά του.
Η σφοδρή επίθεση, που εκδηλώθηκε στις 29 Μαΐου 1453, έφερε τους Τούρκους μέσα στην Πόλη. Από την ξεχασμένη ανοιχτή Κερκόπορτα, λέει η παράδοση. Από την πύλη του Ιουστίνου, γράφει ένας χρονικογράφος. Οι τελευταίοι, που είδαν τον Κωνσταντίνο να πολεμά μονάχος, πάνω στα τείχη, δεν ξέρουν, τι απέγινε. Σίγουρα, πρέπει να σκοτώθηκε. Το πτώμα του δε βρέθηκε. Κάποιοι είπαν πως γλίτωσε. Κάποιοι πως θα ξαναγύριζε. Σ’ εμάς έμεινε ο θρύλος του μαρμαρωμένου βασιλιά.
http://www.historyreport.gr

Η Aγία Tράπεζα της Αγίας Σοφίας και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς


Σύμφωνα με την παράδοση πριν ο Μωάμεθ ο Β΄ καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κων/νος διέταξε να μεταφέρουν την αγία τράπεζα και όλα τα κειμήλια της Αγίας Σοφίας μακριά από την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Τρία καράβια Ενετικά λοιπόν ξεκίνησαν από την πόλη γεμάτα με όλα αυτά τα κειμήλια, όπως λέει και ο θρύλος,

αλλά το τρίτο από αυτά που μετέφερε την αγία τράπεζα βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του Μαρμαρά.

Από τότε μέχρι σήμερα στο σημείο εκείνο που είναι βυθισμένη η αγία τράπεζα τα νερά της θάλασσας είναι πάντοτε ήρεμα και γαλήνια, ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην γύρω περιοχή. Το φαινόμενο μαρτυρούν και σύγχρονοι Τούρκοι επιστήμονες, που έχουν κάνει κατά καιρούς απόπειρες να ανακαλύψουν που οφείλεται αυτό το περίεργο φαινόμενο, αλλά λόγω της λασπώδους σύστασης του βυθού, επέστησαν άκαρπες.



Στο βιβλίο του Δωροθέου Μονεμβασίας με τίτλο “Βίβλος Χρονική” (1781) διαβάζουμε:

” Οι Ενετοί την υπερθαύμαστον και εξάκουστον Αγίαν Τράπεζαν της Αγίας Σοφίας, την πολύτιμον και ωραιότατην, έβγαλαν από τον Ναό και έβαλαν εις το καράβι, και καθώς έκαναν άρμενα και επήγαιναν προς Βενετία, ω, του θαύματος! Πλησίον της νήσου του Μαρμαρά άνοιξε το καράβι και έπεσεν εις την θάλασσαν η Αγία Τράπεζα κξαι εβούλησε και είναι εκεί ως σήμερον, και τούτο είναι φανερόν και το μαρτυρούν οι πάντες, διότι όλον το μέρος εκείνο, όταν κάμνει φουρτούνα, η θάλασσα όλη κάμνει κύματα φοβερά, εις δε τον τόπο όπου είναι η Αγία Τράπεζα είναι γαλήνη και δεν ταράσσεται η θάλασσα. Και υπαγαίνουν τινές εκεί με περάματα, και λαμβάνουν από την θάλασσαν εκείνην, όπου είναι η Αγία Τράπεζα, και μυρίζει θαυμασιώματα μυρωδίαν, από το άγιον μύρον όπου έχει και των άλλων αρωμάτων “



Ο πατέρας της Ελληνικής λαογραφίας, Νικόλαος Πολίτης, γράφει για το περιστατικό:



“ Την ημέρα που πάρθηκεν η Πόλη έβαλαν σ’ ένα καράβι την Αγία Τράπεζα, να την πάνε στην Φραγκιά, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Εκεί όμως στην θάλασσα του Μαρμαρά, άνοιξε το καράβι και η Αγία Τράπεζα εβούλιαξε στον πάτο. Στο μέρος εκείνο η θάλασσα είναι λάδι, όση θαλασσοταραχή και αν είναι γύρω. Και το γνωρίζουν το μέρος αυτό από τη γ΄λήνη που είναι πάντα εκεί και από την ευωδία που βγαίνει. Πολλοί μάλιστα αξιώθηκαν να την ιδούν στα βάθη της θάλασσας.”



Θα μπορούσε να είναι άλλος ένας μύθος που κατάφερε να επιβιώσει τόσους αιώνες μέσα στις καρδιές των Ελλήνων μαζί με τον κρυφό πόθο της επιστροφής της Κωνσταντινούπολης και πάλι σε Ελληνικά χέρια. Αυτός ο κρυφός πόθος εξάλλου μεγάλωσε, και θα μεγαλώνει, αμέτρητες γενιές Ελλήνων. Όμως σύμφωνα με ντόπιους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης, το σημείο αυτό είναι υπαρκτό και τα τελευταία χρόνια μετακινείται πλησιάζοντας την πόλη. Σύμφωνα με προφητεία η αγία τράπεζα θα μεταφερθεί και πάλι μέσα στον ναό για να τελειώσει η θεία λειτουργία που διεκόπη όταν εισέβαλαν στην πόλη οι Τούρκοι.



Τα τελευταία χρόνια μαθαίνω όλο και περισσότερα νέα και για τον μαρμαρωμένο βασιλιά. Πολλοί νομίζουν ότι λέγοντας “μαρμαρωμένος” εννοούμε τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κων/νο Παλαιολόγο. Όμως η προφητεία μιλάει ξεκάθαρα για τον Ιωάννη και όχι για τον Κων/νο, που σύμφωνα με τον Φραντζή, σκοτώθηκε μαχόμενος των Τούρκων στην αποφράδα μέρα της πόλης και το πτώμα του αναγνωρίστηκε από της χρυσές περικνημίδες του με τους δικέφαλους αετούς.



Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς λοιπόν είναι ο Ιωάννης Βατάτζης, ο οποίος είναι πράγματι μαρμαρωμένος σε σημείο κρυφό από τα μάτια των Τούρκων, και φυλάσσεται από ένα μυστικό τάγμα Ελλήνων εξισλαμισθέντων Κρυπτοχριστιανών, σε κάποιο σημείο της Τουρκίας. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα για τον τόπο που βρίσκεται ο βασιλιάς γιατί πιστεύω πως δεν έχει φτάσει ακόμη ο καιρός που θα γίνει γνωστό. Να αναφέρω όμως το σώμα του Ιωάννη είναι σε κατάσταση στάσης, κάτι που θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με την χειμερία νάρκη που πέφτουν τον χειμώνα οι αρκούδες. Είναι ζωντανός αλλά με αδρανοποιημένες όλες τις σωματικές του λειτουργίες, ξαπλωμένος και κρατά στο χέρι του μία βυζαντινή ρομφαία.



Η ρομφαία είναι μέσα στο θηκάρι της, αλλά κάθε χρόνο το χέρι του Ιωάννη τραβά μέρος του ξίφους έξω. Όταν το ξίφος αποχωριστεί της θήκης του τότε θα ΄ρθεί η ώρα που προφήτευαν οι άγιοι για την επιστροφή της πόλης στους Έλληνες.



Μία τελευταία πληροφορία είναι ότι η ρομφαία είναι σχεδόν έξω από την θήκη της και λίγος είναι ο καιρός που μένει για να αποχωριστεί πλήρως από αυτή.

Όλα τα γεγονότα αυτό δείχνουν. Ο πόλεμος της Τουρκίας με την Ρωσία πλησιάζει όλο και πιό κοντά μας. Η καταστροφή της Τουρκίας είναι κάτι που είχε προφητευθεί αιώνες πριν αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια φάνηκαν οι ρωγμές της. Η κατάρρευση της σε οικονομικό επίπεδο είναι γεγονός, μιλώντας με αριθμούς, με μόνη σωτηρία της τα πετρέλαια του Αιγαίου. Οι κραυγές πολέμου πλήθυναν και οι προκλήσεις της εντάθηκαν απέναντι σε όλες της γειτονικές της χώρες. Όλοι μιλούν για επερχόμενο θερμό επεισόδιο αλλά και για την εμπλοκή τρίτων χωρών με μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή μας. Αυτά όμως τα προφήτευσαν πολλά χρόνια πριν και είμαι σίγουρος ότι θα εκπληρωθούν όπως τόσα άλλα που πολύ εύστοχα προείπαν οι άγιοι μας.



Αν σας φαίνονται περίεργα όλα αυτά που ανέφερα, να σας πω ότι θαύματα γίνονται ακόμη στις μέρες μας. Αρκεί να πιστέψεις. Και στις δύσκολες στιγμές που περνά ο Έλληνας στις μέρες μας, μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει.


Ο καιρός γαρ εγγύς και είδομεν τι μέλλει γεννέσθαι.



Ιωάννης Καρυοφυλάκης.