Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ


ΘΡΑΣΟΣ!! Διαμαρτυρία Έρογλου στον Μπαρόζο για τις επιγραφές στα Ελληνικά!!




Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Έρογλου επισημαίνει ότι η ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποστείλει επιστολή σε όλα τα τμήματα για να εγγράφονται οι επιγραφές και τα ονόματα στα κατεχόμενα στην ελληνική γλώσσα ήταν «ατυχής».


  Κατά τον κ. Έρογλου, αυτή η ενέργεια δεν συνεισφέρει σε μια συμφωνία και προσθέτει ότι η χρήση της μητρικής γλώσσας είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο προστατεύεται από συμφωνίες της ΕΕ.

  Επίσης, αναφέρει ότι «η τουρκική γλώσσα είναι καταγραμμένη από την ΕΕ ως μια από τις επίσημες γλώσσες της ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.

  Εξάλλου, ο Έρογλου αναφέρει ότι αναμένει να συναντήσει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε κοινωνική συνάντηση τον ερχόμενο μήνα και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή θα είναι καθοριστική και θα οδηγήσει σε νέο γύρο συνομιλιών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τώρα σωθήκαμε! Ξανά υποψήφιος ο Καμίνης!


kaminis
Άμα τον στηρίζει και ο Σόρος έχει στο τσεπάκι την ... επανεκλογή!
Μετά το τεράστιο επίτευγμα της σύναψης συμφωνίας με τον Τζώρτζ Σόρος, ο νύν Δήμαρχος Αθηνών Γ. Καμίνης δηλώνει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης, λέγοντας ότι θα αναζητήσει στήριξη από τα δημοκρατικά κόμματα. Και άρχισε να μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις, όπως θα ανέμενε κανείς!
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Βήμα FM ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. «Δημοτικά τέλη αναπροσαρμόσαμε στα τραπεζοκαθίσματα. Κατεβάσαμε σε γειτονιές που ήταν υψηλά, όπως στην Κυψέλη και ανεβάσαμε όπου ήταν χαμηλά, όπως στο Γκάζι. Ούτε τον πρώτο χρόνο έκανα αύξηση στα τέλη. Τον δήμο τον κρατάμε κάνοντας οικονομίες», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Είναι λίγες οι επτά Κυριακές»
Ο Γιώργος Καμίνης τάχθηκε τέλος υπέρ των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές στο κέντρο της πρωτεύουσας.
«Επτά Κυριακές τις θεωρώ πολύ λίγες... Το ιστορικό κέντρο θέλει τόνωση. Θέλει ανοιχτά μαγαζιά. Να κάνει ο άλλος βόλτα με τα παιδιά του κι ας μην ψωνίσει κιόλας. Οπότε, μιλώ για περισσότερες Κυριακές. Θα είναι ένα πολύ ξαφνικό σοκ να πάμε σε 4-5 Κυριακές. Θέλει συζήτηση αυτό, για να ζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας», τόνισε, αλλά αν θέλουμε να την κάνουμε τουριστικό προορισμό, υποστήριξε, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματά της.
http://www.elkosmos.gr

Νέα επίθεση του αρλεκίνου Δένδια - Ξεχνά να πάρει τα χάπια του;


Νέα επίθεση του αρλεκίνου Δένδια - Ξεχνά να πάρει τα χάπια του;
Αν και η περίπτωσή του είναι πασιφανές στο πανελλήνιο πως χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, εντούτοις το δημόσιο αξίωμα το οποίο κατέχει και επιπλέον η άθλια πολεμική κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών μας υποχρεώνει να ασχοληθούμε ξανά μαζί του.
Αιτία της νέας αναφοράς στο πρόσωπο του αρλεκίνου της Κατεχάκη, η νέα υβριστική του επίθεση κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στρεφόμενος κατά των Ελλήνων Εθνικιστών - για άλλη μία φορά -, ο υπουργός Προστασίας του λαθρομετανάστη της κυβέρνησης των αχυρανθρώπων, δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι προϊόν της κρίσης. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, ένα μόρφωμα που είναι εκτός πραγματικότητας σήμερα. Ανήκει σε άθλιους, παλιούς καιρούς. Η ελληνική κοινωνία είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα στρέψει την πλάτη της και θα καταλάβει ότι μόνο μέσα από επιλογές στο πλαίσιο του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και των νόμων μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματά της και προκοπή και στη χώρα και στην Ευρώπη και στον κόσμο, οφείλω να σας πω ότι όπου κι αν πάει κανείς εκτός Ελλάδος ντρέπεται για την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτικό τόξο».
Το εάν η Χρυσή Αυγή είναι ή όχι προϊόν της κρίσης, τούτο είναι κάτι το οποίο θα απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι  πως αυτή η ίδια η οικονομική κρίση, τα αίτια και βεβαίως οι συνέπειές της, είναι στοιχεία τα οποία σαφώς και επηρεάζουν την πολιτική στάση του Λαού μας. Εκτίθεται ο γελωτοποιός της κυβέρνησης των ανδρείκελων, διότι μέμφεται ένα αγνό κριτήριο για την ορθή πολιτική κρίση των Ελλήνων. Καθίσταται σαφές και κατανοούμε τη δυστυχία του αρλεκίνου της Κατεχάκη γι’ αυτό, πως ενοχλείται -και το δείχνει ευθέως- επειδή πλέον οι Έλληνες απαλλάχτηκαν από τα προεκλογικά ρουσφέτια βουλευτάκων των κομμάτων της σαπίλας, αφήνοντας να εκδηλωθεί ελεύθερα από δεσμεύσεις η πολιτική τους βούληση.
Ακόμη όμως κι αν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, με σαφή και ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα εδώ και τρεις δεκαετίες, αποτελεί προϊόν της κρίσης, τουλάχιστον δεν υπήρξαμε ποτέ το προϊόν της συμφωνίας ξένων κέντρων και παράκεντρων εξουσίας με ανθέλληνες πολιτικάντηδες, όπως συμβαίνει με το κόμμα το δικό του και τα υπόλοιπα της μεταπολιτευτικής απάτης!
Ο παράφρων φίλος των μασόνων, θεωρεί την Χρυσή Αυγή μόρφωμα, το οποίο βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Με απλά λόγια, οι πλέον τους ενός εκατομμυρίου υποστηρικτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι για τον κύριο αυτό, εκτός πραγματικότητος. Αν ήταν νεώτερος, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως το παιδί βαριέται, λέγοντας και καμιά… χαζομάρα να περάσει η ώρα. Το γεγονός όμως πως απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί νέος και κυρίως η θέση στην οποία βρίσκεται, δείχνει αν μη τι άλλο, πως κάποια βίδα έχει λασκάρει, ή πως οι πιέσεις των αφεντικών του έχουν ενταθεί ιδιαίτερα. Το τελευταίο μάλιστα ταξίδι στους υπερατλαντικούς του πάτρωνες, φανταζόμαστε πως ήταν εξόχως οδυνηρό και αγχωτικό. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή σε κάθε του επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι προφανές, πως ο αρλεκίνος της Κατεχάκη θίχτηκε από το κατσάδιασμα των σιωνιστικών του αφεντικών και το πήρε βαρέως. Πλέον, έχει λίγο χρόνο για να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή που του ανατέθηκε, όμως εμείς οι Εθνικιστές, δε λυπόμαστε καθόλου που κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για το γεγονός πως η ζωή των Ελλήνων έχει γίνει κόλαση.
Σίγουρα, ο πιστός υπάλληλος του διεθνούς κεφαλαίου και εκτελών χρέη υπουρ-γού, κύριος Δένδιας, υποσχέθηκε στο θείο Σαμ εντατικοποίηση της πολεμικής κατά των Εθνικιστών και φυσικά έργα. Λησμόνησε όμως πως ο Ελληνικός Λαός έχει προ πολλού πάψει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση και την Αριστερά και μαζί τα μαρξιστικά και καπιταλιστικά φερέφωνα της στρατευμένης δημοσιογραφίας. Ισχυρίστηκε με θράσος χιλίων πιθήκων, πως οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρεθεί, ντρέπεται για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτικό τόξο. Μόνο που αυτή η παρουσία, θεμελιώθηκε στις ψήφους 500.000 Ελλήνων, σε αντίθεση με το διορισμό του στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., ο οποίος βασίστηκε στη βαθιά του φιλία με τις μασονικές στοές! Επιπρόσθετα, ντροπή για την Ελλάδα δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά οι κλέφτες και προδότες των μνημονιακών κομμάτων και των μαρξιστικών συμμοριών, οι οποίοι εξαθλιώνουν το Λαό μας, προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων. Συνεπώς, περίεργη ερμηνεία της λέξεως «ντροπή», έχει ο αρλεκίνος της Κατεχάκη, όμως τελικός κριτής δε θα είναι ούτε ο ίδιος, ούτε τα αφεντικά του, αλλά ο περήφανος Ελληνικός Λαός, ο οποίος εγείρεται και κραυγάζει:
Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!
http://www.xryshaygh.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τρισεκατομμύρια τα κέρδη των Γερμανών από το ευρώ!



Να γιατί δεν λένε λέξη για επιστροφή στη δραχμή οι εγχώριοι υπάλληλοι των τοκογλύφων
Έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζει η Γερμανία από την παραμονή της στο ευρώ, πιστοποιεί αυτό το οποίο φωνάζει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εδώ και τρία χρόνια: ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, εργάζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοκογλύφων και της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα του γερμανικού ιδρύματος, το ευρώ προσφέρει τεράστια οφέλη για τη γερμανική οικονομία. Επισημαίνεται μάλιστα πως είναι τέτοιου μεγέθους τα κέρδη των Γερμανών, ώστε θα μπορούσαν δίχως παρενέργειες για την οικονομία τους, να προχωρήσουν σε διαγραφή μέρους των χρεών των χωρών οι οποίες έχουν ενταχθεί στα πακέτα της γερμανικής οικονομικής στήριξης. Με απλά λόγια, η μελέτη του Bertelsmann εξηγεί πως ακόμη κι αν χρειαστεί να διαγράψει η Γερμανία, τμήμα των χρεών των μεσογειακών χωρών, θα είναι πάλι πολλαπλάσια κερδισμένη από την παραμονή της στο ευρώ. Η μελέτη τονίζει πως πιθανή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αποχωρήσει από το ευρώ και να επαναφέρει το μάρκο, θα ήταν όχι μόνο άστοχη, αλλά ιδιαίτερα επιζήμια για την γερμανική οικονομία και κατ’ επέκταση για το βιοτικό επίπεδο των Γερμανών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως εάν σήμερα η Γερμανία εγκατέλειπε την ευρωζώνη, το γερμανικό ΑΕΠ θα μειωνόταν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα κατ’ έτος, δημιουργώντας παράλληλα 200.000 νέους ανέργους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Παρά το ότι σκοπός της έρευνας του γερμανικού ιδρύματος είναι να απαντήσει στους γερμανούς ευρωσκεπτικιστές, οι οποίοι συζητούν το ενδεχόμενου εγκατάλειψης της ευρωζώνης από τη Γερμανία, εντούτοις τα συμπεράσματα είναι εξόχως σημαντικά για τους μεσογειακούς λαούς οι οποίοι στενάζουν υπό το βάρος της σκληρής λιτότητας την οποία εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους. Η μελέτη υποστηρίζει πως τα κέρδη της γερμανικής οικονομίας από την παραμονή στο ευρώ για το διάστημα 2013-2025, ανέρχονται σε 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται δηλαδή για ένα ποσό κέρδους το οποίο επιτρέπει ακόμη και τη διαγραφή χρέους χωρών, οι οποίες έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν τη γερμανική οικονομική βοήθεια, μέσω των πακέτων στήριξης.
Αντίθετα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η κυβέρνηση Μέρκελ συνεχίζει να απαιτεί περαιτέρω θυσίες των μεσογειακών κρατών, έχοντας στο πλευρό της τις κυβερνήσεις των αχυρανθρώπων, οι οποίες δε διστάζουν να εξαθλιώνουν τους λαούς τους για να ικανοποιήσουν τις παράλογες γερμανικές απαιτήσεις. Αποδεικνύεται δηλαδή περίτρανα, πως η θέση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, εκπεφρασμένη από τον ίδιο τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου και ζήτησε επιστροφή στη δραχμή για να τελειώσει η υποταγή, είναι η μοναδική και ενδεδειγμένη ελληνική απάντηση στο σύστημα του Μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων!
Την ίδια στιγμή, ο δέσμιος των αμερικανοσιωνιστών πρόεδρος του Σύριζα, κάνει λόγο για… αναστολή του Μνημονίου, στηρίζοντας επί της ουσίας την τιτάνια απάτη που έχει στηθεί στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι το μνημονιακό σύστημα δε διαθέτει μονάχα την τρικομματική συγκυβέρνηση των υποτακτικών της διεθνούς τοκογλυφίας και της Μέρκελ, αλλά και την εφεδρεία του χρηματοδοτούμενου και πολυδιαφημιζόμενου από τους εβραίους κερδοσκόπους (βλέπε Σόρος) Σύριζα. Σε κάθε περίπτωση, ο μοναδικός πολιτικός φορέας ο οποίος στέκεται στο πλευρό του Λαού μας υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων, είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή. Σε αντίθεση λοιπόν με τα εγχώρια ανδρείκελα των τοκογλύφων της Ευρώπης και των ΗΠΑ, η Χρυσή Αυγή επιμένει: μεταξύ ευρώ και Ελλάδος, οι Χρυσαυγίτες επιλέγουν Ελλάδα!
http://www.xryshaygh.com

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων


Βιογραφία
Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές Του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει. Μερικές, μάλιστα, τις έλεγε για να καυτηριάσει και να χτυπήσει του Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Μια από αυτές, τη σημερινή των δέκα παρθένων, την είπε για να παρακινήσει μεν όλους προς την ελεημοσύνη, αλλά και να διδάξει όλους μας να είμαστε έτοιμοι πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου. Επειδή έχει πολλή δόξα η παρθενία (πραγματικά είναι μεγάλο κατόρθωμα!) και για να μη βρεθεί κάποιος που κατορθώνει αυτό το μεγάλο έργο, αλλά παραμελεί τα άλλα και ιδίως την ελεημοσύνη, προβάλλει αυτή τη παραβολή. Τρέχει πολύ γρήγορα η νύκτα της παρούσης ζωής, έτσι οι παρθένες όλες νύσταξαν και κοιμήθηκαν, δηλαδή πέθαναν, γιατί ο θάνατος λέγεται και ύπνος. Καθώς κοιμόντουσαν, στη μέση της νύχτας ακούσθηκε μια δυνατή φωνή που έλεγε: «Να ΄τος ο Νυμφίος, έρχεται! Βγείτε όλες να Τον προϋπαντήσετε!». Τότε οι φρόνιμες παρθένες που είχαν φροντίσει να έχουν άφθονο λάδι, συνάντησαν τον Νυμφίο και μπήκαν μέσα μαζί Του, όταν ανοίχθηκαν οι πύλες. Αυτές κοντά στις άλλες αρετές και μάλιστα της παρθενίας, φρόντισαν να έχουν άφθονο και το λάδι της ελεημοσύνης. Αντίθετα οι άλλες πέντε παρθένες που δεν είχαν αρκετό λάδι, όταν ξύπνησαν ζητούσαν λίγο από τις φρόνιμες, αλλά μετά θάνατο δεν είναι εύκολο να αγοράσεις λάδι από αυτούς που το πουλούν, δηλαδή τους φτωχούς. Αυτές, η παραβολή, τις ονομάζει μωρές, γατί ενώ κατόρθωσαν το δυσκολώτερο, την ''παρθενία'', παραμέλησαν το ευκολότερο γιατί ήταν ανελεήμονες καρδιές.

Όποιος λοιπόν κατορθώσει μια αρετή - έστω μεγάλη - αλλά δε φροντίσει και για τις άλλες και ιδίως την ελεημοσύνη, δε μπορεί να μπει μαζί με το Χριστό στην αιώνια ανάπαυση και γυρίζει πίσω ντροπιασμένος. Και τίποτα δεν είναι πιο λυπηρό και πιο ντροπιαστικό από μια "παρθένο" που νικιέται απ' τον έρωτα των χρημάτων.
http://www.saint.gr

Στρατηγική ήττα των ανταρτών γύρω από τη Δαμασκό – Οι ΗΠΑ φέρνουν Patriot στην Ιορδανία!!




Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται πλέον οι αντάρτες οι μισθοφόροι και οι οργανώσεις της al-Qaeda που μάχονται τη κυβέρνηση της Συρίας.

Έτσι και μετά την τελευταία νίκη των δυνάμεων του Bashar Al Assadστην Otaiba το σημαντικότερο κέντρο ανεφοδιασμού των ισλαμιστών ανταρτών στην Δαμασκό, οι τελευταίοι περιήλθαν σε τόσο δύσκολη θέση όχι μόνο για τη διατήρηση των θέσεών τους στην ευρύτερη περιοχή πέριξ της Δαμασκού, αλλά πρακτικά την δυνατότητα τους να συνεχίσουν περαιτέρω τον αγώνα τους.
Οι νίκες του καθεστώτος Assadοδηγούν μοιραία στην ανατροπή των όποιων σχεδίων των δυτικών πατρόνων των ισλαμιστών ανταρτών, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να μεταφέρουν επειγόντως πυραύλους Patriot από τον Κόλπο στην Ιορδανία με τον προφανή σκοπό να επιβάλλουν κάποιου είδους απαγόρευσης πτήσεων στα σύνορα με την Συρία όπως αναφέρει το ισραηλινό Debka.
Η δε μεταφορά των Patriot θα πραγματοποιηθεί από την δυτική Σαουδική Αραβία, και το Κουβέιτ. Η μεταφορά των πυραύλων δείχνει ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Συρία σημαντικότερη απειλή πλέον και από το Ιράν.
Τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι Νατοϊκοί Patriot που βρίσκονται στην Τουρκία αποκαλύπτοντας ένα κατά πολύ ευρύτερο σχεδιασμό για τη δημιουργία τουλάχιστον δύο ζωνών απαγόρευσης πτήσεων με τις οποίες το ΝΑΤΟ θα επιχειρήσει να «στραγγαλίσει» κάθε προσπάθεια της Αεροπορίας της Συρίας να προσβάλλει τις άτακτες ομάδες ανταρτών και μισθοφόρων.
Ταυτόχρονα Τουρκία και Ισραήλ συμφώνησαν οι μυστικές τους υπηρεσίες της ΜΙΤ και της Μοσάντ, να κάνουν ανταλλαγή πληροφοριών σε οτιδήποτε αφορά το συριακό ζήτημα, και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο δηλαδή μεταξύ των δύο αρχηγών Tamir Pardo (για την Μοσάντ) και Hakan Fidan (για την ΜΙΤ).
Όπως εκτιμούν αναλυτές η ήττα που υπέστησαν οι αντάρτες στην Otaiba θα τους κοστίσει την παραμονή τους στα προάστια της Δαμασκού αν όχι την πλήρη ανατροπή των θέσεων που κατέχουν. Η ίδια η αντιπολίτευση παραδέχεται ότι επρόκειτο για ένα στρατηγικής φύσεως πλήγμα.
Η ήττα αυτή θα προκαλέσει την οριστική συντριβή των ανταρτών στην περιοχή της Δαμασκού, οι οποίοι ήδη αντιμετώπιζαν ελλείψεις σε όπλα και άνδρες.
"Εάν η Otaiba πέσει όλη η ανατολική Ghouta (γύρω από την Δαμασκό) θα πέσει" έλεγε μήνυμα προς τους ισλαμιστές αντάρτες."Ελάτε προς βοήθεια".
«Είναι μια τεράστια καταστροφή για τους εξεγερμένους καθώς η Otaiba ήταν το μέρος όπου συγκεντρώνονταν ο οπλισμός που έρχονταν από την Ιορδανία» δήλωσε πηγή προερχόμενη από την αντιπολίτευση στην αμερικανική εφημερίδα World Tribune.
Η κατάληψη της Otaiba έλαβε χώρα μετά από μάχες 40 ημερών στην μεγαλύτερη επίθεση εδώ και ένα χρόνο των δυνάμεων του Assad μετά αεροπορικής υποστηρίξεως.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απαράδεκτη η ενέργεια ΠΑΕ Παναθηναικός να προγραμματίσει φιλικό παιχνίδι με αντιπάλους τους ανθέλληνες της Ομόνοιας..!!




ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ;ΑΠΟΕΛ; ΑΝΟΡΘΩΣΗ;ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;και επειδή κάποιοι θα σκέφτονται διάφορα για δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν Το «τριφύλλι» από μόνο του δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ.



Πως θα μπούνε οι παίκτες που παίζουν στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας να παίξουν σε γήπεδο με ζώα στην εξέδρα;Ξεχνάει η διοίκηση τι σημαίνει Παναθηναϊκός; Τι εκφράζει; Μήπως έχει παρασυρθεί από τα λίγα άπλυτα αλητάκια της 13;

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΟΠΑΔΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

Πώς η ΝΔ έσωσε και τον πατέρα του Τζέφρυ από βίαιη προσαγωγή!!




1988: Ο Μητσοτάκης σώζει τον Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου από βίαιη προσαγωγή και μετέπειτα καταδίκη στο Ειδικό Δικαστήριο - 2013: Σαμαράς (και... Τσίπρας) σώζουν τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου από βίαιη προσαγωγή στην προανακριτική και παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο!


Η κλασσική παροιμία «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε» χαρακτήριζε μέχρι πρότινος τις σχέσεις της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Με την πρόσφατη συνεργασία τους, στα πλαίσια της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αποδείξανε ότι, τελικά, μαζί και κάνουμε και μπορούνε. Η συνεργασία, όμως, των δύο αυτών κομμάτων, έστω και με έμμεσο τρόπο, δεν αποτελεί τωρινό φαινόμενο. Όπως τώρα η ΝΔ δεν συναίνεσε στην βίαια προσαγωγή του Γιωργάκη Παπανδρέου στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ έτσι και στο παρελθόν είχε πράξει τα δέοντα για να αποφύγει παρόμοια βίαιη προσαγωγή ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, η ΝΔ έσωσε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ από βίαιη προσαγωγή.
Συγκεκριμένα, ο Καψής είπε ότι «ο Μητσοτάκης έσωσε τον Αντρέα δύο φορές από βίαιη προσαγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο, την οποία είχε διατάξει ο Βασίλης Κόκκινος».

Πολύ ενδιαφέρον έχει τα όσα υποστηρίζει ο Καψής ότι είπε ο Κόκκινος, συνομιλώντας με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη για την υπόθεση του Ανδρέα Παπανδρέου: «Δε θα τον καταδικάσουμε τον Αντρέα, θα τον αθωώσουμε με 7-6 για να του μείνει η ρετσινιά». Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι ο Παπανδρέου θεωρήθηκε ως ένοχος από τον Κόκκινο, του χαρίστηκε όμως με το «πονηρό αποτέλεσμα» του 7-6, το οποίο άφηνε όλες τις πλευρές ικανοποιημένες. Δηλαδή, τον Παπανδρέου αθώο και την άλλη πλευρά να του αφήνει την ρετσινιά της «οριακής ψήφου». Όλα αυτά συνέβησαν το 1991, ως αποτέλεσμα του «σκανδάλου Κοσκωτά» το οποίο ξέσπασε το 1988.

Όπως τότε η ΝΔ κάλυψε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του προσωπικά, έτσι και τώρα η όλη ιστορία επαναλαμβάνεται με την ανοχή και την προκλητική προστασία του Τζέφρυ (αλλά και του Βενιζέλου) από τη ΝΔ.Τώρα, μάλιστα, τα πράγματα είναι πολύ πιο «προχωρημένα», καθώς τα δύο κόμματα - ολετήρες έχουν πετάξει στην άκρη κάθε πρόσχημα και συγκυβερνούν μαζί, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους έχουν αναθέσει οι διεθνείς τοκογλύφοι: Το πλήρες ξεπούλημα του Εθνικού μας Πλούτου και της Δημόσιας Περιουσίας της Χώρας. Και αν το 1991 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν μια μικρή φωτεινή φλόγα, η οποία πεισματικά επέμενε να λάμπει μέσα στο σκοτάδι της πολιτικής αποχαύνωσης, σήμερα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια φωτιά, σε έναν πυρπολητή ψυχών, που αφυπνίζει συνειδήσεις και ξεσκεπάζει την κάθε είδους συνεργασία των δύο συνεταίρων στην παράδοση της Πατρίδας σε ξένα χέρια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

xryshaygh.com

Δυναμική δράση της Περιφέρειας Πειραιά της Χρυσης Αυγης κατά των ληστρικών τραπεζών!! - Φωτορεπορτάζ!!




Σήμερα το πρωί, πολυπληθής ομάδα Συναγωνιστών από ολόκληρη την περιφέρεια Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Σαλαμίνα, Πέραμα) πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία μια μεγάλη ενημερωτική πολιτική δράση σε τράπεζες της περιοχής. Επικεφαλής των Συναγωνιστών οι βουλευτές μας Λαγός Γιάννης και Κούζηλος Νίκος.





Αρχικά οι Συναγωνιστές κατευθύνθηκαν σε κεντρική τράπεζα στο λιμάνι του Πειραιά όπου και μοίρασαν εκατοντάδες εφημερίδες και έντυπο υλικό του κινήματος μας βρίσκοντας τεράστια απήχηση σε συμπολίτες μας που μας εμψύχωναν διαρκώς για να συνεχίσουμε την προσπάθεια αφύπνισης των Ελλήνων.


Η δράση συνεχίστηκε σε επίσης κεντρική τράπεζα πλησίον της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος, όπου και εκεί η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμότατη και μάλιστα δεν έλειπαν οι περιπτώσεις συμπολιτών μας, που αγανακτισμένοι από την τοκογλυφική στάση των τραπεζών και την γενικότερη εξαθλίωση της κοινωνίας, εύχονταν το ταχύτερο δυνατόν την ανάληψη της εξουσίας από εμάς.

Ενδεικτικό της αποδοχής του κόσμου είναι πως τα δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα εξαντλήθηκαν πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου δείγμα της απήχησης που βρίσκει η Χρυσή Αυγή στους απλούς λαϊκούς ανθρώπους που μας βλέπουν ως την τελευταία και μοναδική ελπίδα διάσωσης της πατρίδος μας.

Η πολιτική δράση έληξε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στα γραφεία μας όπου οι Συναγωνιστές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τις στοχευμένες παρεμβάσεις της σε φορείς που εκμεταλλεύονται τους Έλληνες και τους οδηγούν στην εξαθλίωση και την απόγνωση αποδεικνύοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα και την έμπρακτη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας.




Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο τόπος!
http://elnewsgr.blogspot.gr

ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΥΛΑΚΕΣ


MARKOPOYLOS
Από τότε που μπήκε το Μνημόνιο στη ζωή μας, υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου ένας διαχωρισμός σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς». Πρόκειται σίγουρα για έναν πρόχειρο και ευκαιριακό διαχωρισμό της στιγμής, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκίνησαν «αντιμνημονιακοί» για να ξεγελάσουν το λαό, για να καταλήξουν οι πιο σκληροί μνημονιοφύλακες. Κορυφαίο παράδειγμα ο Φον Αντωνάκης. Χθες, κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου της δυστυχίας μας, που αποτελεί εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου 3, αποκαλύφθηκαν κι άλλοι δύο «αντιμνημονιακοί»: οι Κώστας Μαρκόπουλος (πρώην υπουργός του Καραμανλή που πέρασε στο κόμμα Καμμένου και αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε – τα ΜΜΕ τον ήθελαν να ιδρύει κόμμα-ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή, αλλά μόλις είδε τις σχετικές δημοσκοπήσεις ανέκρουσε πρύμναν) και Θεόδωρος Σολδάτος, ο οποίος είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν ψήφισε το Μνημόνιο 3. Χθες, λοιπόν, οι δύο κάργα «αντιμνημονιακοί» υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο κι έβαλαν σοβαρή υποθήκη για επιστροφή στο μαντρί.
Συμπέρασμα: Μην πιστεύετε σε δημαγωγούς της κακιάς ώρας, που το παίζουν έτσι ή αλλιώς. Ειδικά σε θητεύσαντες στα κόμματα εξουσίας, που ξαφνικά ένα πρωί ανακάλυψαν τάχατες τον… αντισυστημικό τους εαυτό. Αργά ή γρήγορα θα σας πουλήσουν! 
http://ethnikismos.net

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ… ΧΡΥΣΑ ΨΑΛΙΔΙΑ!


ALCO1061
Μια δημοσκόπηση-παρωδία έσκασε μύτη σήμερα στην καθεστωτική ιστοσελίδα Newsit του (παλαιού κνίτη) Ευαγγελάτου ή («Εισαγγελάτου»). Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Alco (πρόκειται για την εταιρεία που λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2012 έδινε στην Χρυσή Αυγή… 3,5%) και δίνει τα εξής αποτελέσματα (επί των εγκύρων), αλλά και με 11,7% αναποφάσιστους ψηφοφόρους:
ΝΔ 23,3% ΣΥΡΙΖΑ 22,6% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,6% ΠΑΣΟΚ 6,3% ΑΝ.ΕΛ. 5,7% ΔΗΜΑΡ 4,2% ΚΚΕ 5,6% ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2,4% (Κόμμα Λοβέρδου) ΣΧΕΔΙΟ Β 1,7% (ανύπαρκτο κόμμα που ίσως να ιδρύσει κάποια στιγμή ο Αλαβάνος) ΑΛΛΟ 5,9% ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11,7%
Βέβαια δε μπορεί να κρυφτεί πουθενά το ότι η Χρυσή Αυγή είναι καθαρά τρίτο κόμμα με διαφορά ασφαλείας από το τέταρτο και με διψήφια ποσοστά. Αλλά, κάθε δημοσκόπηση που δείχνει την Χρυσή Αυγή κάτω του 15% είναι αναμφίβολα «πειραγμένη»!
ALCO1062
http://ethnikismos.net

Οι αριστεροί λυμαίνονται τον χώρο της Υγείας



Μια περίεργη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, η οποία μας δίνει να καταλάβουμε πολλά σχετικά με τα κίνητρα των αριστεροδεξιών του πολιτικού κατεστημένου, ώστε να «απομονωθεί» η Χρυσή Αυγή και να μην διενεργεί τα νόμιμα όσον αφορά τον χώρο της Υγείας.
Λίγες επισημάνσεις για το υπόβαθρο της όλης υποθέσεως: Στις 27 του μηνός η Χρυσή Αυγή είχε αναγγείλει την Πανελλήνια Αιμοδοσία της, ώστε να δώσουν οι Συναγωνιστές αίμα για τους συνέλληνες που το έχουν ανάγκη. Σε δύο πόλεις της Ελλάδος γκρουπούσκουλα της αριστεράς επιχείρησαν ανεπιτυχώς να παρεμποδίσουν αυτή την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής. Δύο υποσημειώσεις στα παραπάνω:
1) Η Ελλάδα εισάγει αίμα από την Ελβετία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων. Αίμα που το πληρώνει αδρά προς 133 ευρώ την φιάλη. Το ετήσιο έξοδο του Ελληνικού Κράτους ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ, μόνο για να πληρωθεί η Ελβετία!
2) Τα παραπάνω αφορούν το κανονικό, «νόμιμο» εμπόριο αίματος, αφού όπως και σε όλα τα πράγματα λειτουργεί μαύρη αγορά στην οποία μία φιάλη από σπάνιο τύπο αίματος μπορεί να φτάσει και αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Πάμε, όμως, τώρα και στην «περίεργη» που δημοσιεύτηκε στην Real News. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα ένας νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ένας νυν ανεξάρτητος βουλευτής ήταν οι άνθρωποι που είχαν υπογράψει ώστε ένας γιατρός, που υπηρετεί σε ένα από τα νοσοκομεία που φιλοξενήθηκε ο αριστερός θίασος εναντίον της Χρυσής Αυγής, να μην πάει στο πειθαρχικό. Ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν να πάει στο πειθαρχικό για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, αφού στο σπίτι του είχαν βρεθεί από την αστυνομία τουλάχιστον 100 δόσεις ηρωίνης.
Τα παραπάνω γεγονότα και δημοσιεύματα προφανώς και δεν συνδέονται μεταξύ τους, ούτε και συνιστούν ενδεικτικό του ήθους που χαρακτηρίζει την εν Ελλάδι αριστερά, είτε σταλινική, είτε μαοϊκή, είτε του Πολ Ποτ, είτε οποιουδήποτε άλλου σφαγέα.
http://www.xryshaygh.com

Διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής - Μ.Πέμπτη, Πλατεία Συντάγματος, 10 π.μ

Διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής - Μ.Πέμπτη, Πλατεία Συντάγματος, 10 π.μ.
Αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες
Πλατεία Συντάγματος, Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί - Θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

Την Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσει διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής: αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, που πλήττονται περισσότερο από την εθνοκτόνο μνημονιακή πολιτική.
Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, υπεύθυνος δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης είχε προαναγγείλει την μαζική διανομή τροφίμων της Λαμπρής από το βήμα της Βουλής


http://www.xryshaygh.com

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΙΩΣΗΦ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Βιογραφία
Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του.

Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έρριξαν σ' ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάργειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή. Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως. Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε. Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπούς. Ο Πετεφρής την πίστευσε και φυλάκισε τον Ιωσήφ.

Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή. Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας. Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό. Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια της πείνας όλο το λαό. Με αφορμή τη διανομή του σιταριού, φανερώθηκαν τ' αδέλφια του που τον είχαν φθονήσει. Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, αντίθετα τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς.

Αυτός λοιπόν αποτελεί προεικόνηση του Χριστού, διότι και Αυτός, αγαπητός γιός του Πατέρα, φθονήθηκε από τους ομοφύλους Του Ιουδαίους, πουλήθηκε από το μαθητή Του για τριάντα αργύρια και κλείσθηκε στο σκοτεινό λάκκο, τον τάφο.

Επίσης, σήμερα μνημονεύουμε και τη άκαρπο συκή, την οποία καταράσθηκε ο Κύριος και ξεράθηκε αμέσως. Συμβολίζει τόσο τη Συναγωγή των Εβραίων, η οποία δεν είχε πνευματικούς καρπούς, όσο και κάθε άνθρωπο που στερείται πνευματικών καρπών, αρετών. Έδειξε ο Κύριος τη δύναμή Του στο άψυχο δένδρο και ποτέ πάνω σε άνθρωπο, για να δείξει ότι δεν έχει μόνο δύναμη να ευεργετεί, αλλά και να τιμωρεί.

Η υμνογραφία αναφέρεται σήμερα στα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και επί πλέον στο θέμα της πορείας του Κυρίου προς το Πάθος. Από το τροπάριο: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται...» οι ακολουθίες της Μ. Δευτέρας έως Τετάρτης λέγονται και «Ακολουθίες του Νυμφίου».
http://www.saint.gr/270/saint.aspx

200.000 ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!


Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στη διεύθυνση του ΠΑΣΟΚ ο λογαριασμός για την μετάβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρικα τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η λυπητερή- όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ- ήταν από τα πρώτα πράγματα που βρήκε στο γραφείο του, κάτω από συγχαρητήρια τηλεγραφήματα ( αφού μόλις είχε εκλέγει πρόεδρος) και παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό.

Περίπου 200.000 ευρώ ήταν το κόστος της. Κοστα Ρικα. Ανάλογο αίτημα για την κάλυψη εξόδων από το ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε και τον Απρίλιο του 2012 για να πάει ο ΓΑΠ σε σύνολο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κειπ Τάουν. Κι όταν αντέδρασε ο Γιώργος του απάντησε : «Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχτηκα και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»

Πηγή: parapolitika

Διαμαρτυρία ψευδο-μακεδόνων από Βουλγαρία κι Ελλάδα!!




«Εκφράζουμε τη βαθιά δυσαρέσκειά μας, για το μεγάλο αριθμό τροπολογιών που προτείνονται από τους Έλληνες και του Βουλγάρους ευρωβουλευτές, σχετικά με την έκθεση προόδου της FYROM- χώρα της ΕΕ που ούτε καν ονομάζεται με το επίσημο όνομά της το οποίο είναι δημοκρατικά κατοχυρωμένο».

Με αυτά τα λόγια οι Νοτιοσλάβοι ακτιβιστές από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, το κόμμα «Ουράνιο Τόξο» ή Βινοζίτο που έχει έδρα τη Φλώρινα και το OMO ‘Ilinden’ Πιρίν, από το Μπλαγκόεβγκραντ, με αγανάκτηση, αλλά και με μια υπενθύμιση των ιστορικών γεγονότων, αρχίσουν τη γραπτή έκκλησή τους προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα «Ντνέβνικ».

«Απογοητευμένοι, από ό, τι λένε, από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για την άρνηση της ‘μακεδονικής εθνικής’ μειονότητας, από τον καταστρεπτικό εθνικισμό, στην επιστολή τους υπενθυμίζουν ότι οι χώρες αυτές, είναι ένοχες για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν και είναι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας», σημειώνεται.
«Σύμφωνα με τις προτάσεις τους για τη Νοτιοσλαβία, εργάζονται για ‘σχέσεις καλής γειτονίας’ και ασκούν καταστροφικό εθνικισμό- που αυτοί επιβάλλουν- και η Ελλάδα και η Βουλγαρία, αρνούνται την αμοιβαιότητας στη γειτνίαση», αναφέρεται στην επιστολή.
Οι Νοτιοσλάβοι καταδικάζουν σθεναρά τις αναφορές που διαδίδονται στα μέσα ενημέρωσης, όπως είναι τα λόγια μίσους και τις κατηγορίες, ότι η χώρα κλέβει την ιστορία κάποιου άλλου, καλώντας το ισχυρισμό αυτόν εντελώς παράλογο.
Σύμφωνα με αυτούς, η ιστοριογραφία των γειτονικών χωρών, όσον αφορά τη Νοτιοσλαβία (που θέλει να θεωρηθεί ως προέκτασης της αρχαίας Μακεδονίας), διδάσκει στην πραγματικότητα το μίσος, επισημαίνεται στην κοινή επιστολή του «Ουράνιου Τόξου» και του «Ίλιντεν».
«Οι σχέσεις καλής γειτονίας, θα πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ίση μεταχείριση, όπως προβλέπεται στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και όχι με κατάχρηση της εξουσίας, και την εθνικιστική επιβολή τους προς ένα μικρό και φτωχό γειτονικό κράτος», σημειώνουν οι Νοτιοσλάβοι ακτιβιστές από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

ΠΗΓΗ: «http://www.echedoros-a.gr/»

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ!!



Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ!


 Το ΠΑΜΕ προσπαθεί να ματαιώσει τις αιμοδοσίες των Χρυσαυγιτών "μόνο για Έλληνες" όπως βλέπετε και στο βίντεο επειδή τάχα είναι ρατσιστικές αφού αυτό το αίμα προορίζεται μόνο για Έλληνες και με χωρίς κομματική ταυτότητα, ενώ την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ διοργανώνει αιμοδοσίες Κομμουνιστών ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!! Δείτε τι γράφει το φύλλο του Ριζοσπάστη 1 Μαρτίου 2012. http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6721569&publDate= «Το αίμα μας το διαθέτουμε για τις ανάγκες της τάξης μας. Δημιουργούμε τράπεζα αίματος.

 Το αίμα της εργατικής τάξης το διαθέτουμε για τις ανάγκες των συναδέλφων μας όπου και όποτε απαιτείται, δεν το χαρίζουμε στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του ΠΑΜΕ, να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή του ΠΑΜΕ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΟΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ; Περαιτέρω λόγια νομίζω είναι περιττά. Αυτά είναι τα κομμούνια, οι θολοπροοδευτικούηδες, οι ψευτοφιλεύσπλαχνοι και οι ψευτοδημοκράτες από την αριστερά μέχρι τη διεθνιστική δεξιά. Εμείς τα ξέρουμε, να τα μάθετε και εσείς όλοι που σας πιάνουν κότσους... 

ygro-pyr.blogspot.gr

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ!! Τούρκοι εισέβαλαν σε ελληνική εκκλησία!!




Δεν σέβονται τίποτα πλέον οι Τούρκοι, καθώς το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στη νήσο Αντιγόνη της Κωντσταντινούπολης και προκάλεσαν μικροζημιές.

Οι νεαροί, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι. Όπως διαπιστώθηκε οι νεαροί δεν είναι κάτοικοι του νησιού.
Κύκλοι της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη σχολιάζουν ότι ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που καλλιεργείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από κυβερνητικούς, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλβανοτσάμηδες: «Η Τσαμουριά είναι ο αγώνας μας» !!




Ο Σπετίμ Ίντριζι, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, στην προεκλογική του ομιλία, έδωσε έμφαση στα ψηφίσματα των τσάμηδων για το «ζήτημα çame» που αμφισβητήθηκαν από το αλβανικό κοινοβούλιο και τόνισε ότι σε όλους εκείνους που αμφιβάλλουν για την αξία του ζητήματος, η πραγματική έγκριση του ψηφίσματος θα βγει από την πολιτική δύναμη την οποία θα αποκτήσει το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές. 


«Το ψήφισμα που καταθέσαμε θα το μετατρέψουμε σε ζωντανό μνημείο στο θέμα μας και θα το εφαρμόσουμε κατά γράμμα, στη διπλωματία και σε συγκεκριμένα επιτεύγματα για την τελική διευθέτηση του θέματος. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι χρόνια εργασίας υπέρ της δημιουργίας. Θα έχουμε μεγάλη επιτυχία, όπως ήταν η μάχη του ψηφίσματος και δεν θα πρέπει να ξεχασθεί η διαμάχη αυτή», είπε ο Ίντριζι στους οπαδούς του κόμματος του. 

 The Hellenic Information Team © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & 

Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Οι Στρατιώτες του Χριστού! Ποιοι ήταν και πως τον υπηρέτησαν!!


Η Μεγάλη Εβδομάδα, δεν μπορεί να μην συγκινεί ακόμη και όσους δηλώνουν ότι δεν έχουν μεγάλη σχέση με την θρησκεία και την Εκκλησία. Η ατμόσφαιρα αυτής της Μεγάλης Εβδομάδας της Χριστιανοσύνης δεν μπορεί να μην επηρεάσει την ψυχολογία του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί. Είναι μέρες ξεχωριστές.


Η σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων με την θρησκεία ήταν πάντα πολύ στενή. Όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Ορθοδοξία αλλά σε όλο τον πλανήτη και σ΄ όλα τα δόγματα.

Η Ορθοδοξία όμως έχει και κάτι ιδιαίτερο. Έχει τους στρατιώτες του Χριστού! Τους ΑΓΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!

Τους ανακαλύψαμε στο εκπληκτικό λεύκωμα του Γιάννη Σουλιώτη “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΙ” από τις εκδόσεις Φυτράκη.
Από την εκπληκτική έρευνα και δουλειά του Γ.Σουλιώτη ,ο οποίος ανακάλυψε 416 επώνυμους Αγίους οι οποίοι ήταν στρατιωτικοί και άλλους 6000 ανώνυμους θα παρουσιάσουμε μια σειρά θεμάτων γι΄ αυτούς τους ιδιαίτερους στρατιώτες. Τους στρατιώτες του Χριστού.

Το κείμενο που ακολουθεί προλογίζει μαζί με άλλα το εξαιρετικό λεύκωμα που περιλαμβάνει φωτογραφίες όλων των Αγίων Στρατιωτών. 







onalert.gr

“ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ”: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΦΩΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ!

PRODOSIES-AD
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ (του Γ. Δημητρακόπουλου) 

 Το βιβλίο αυτό είναι περίπου κατά το ήμισυ… κομμουνιστικό! Και τούτο, γιατί περιέχει επίσημες ανακοινώσεις του ΚΚΕ, άρθρα επιφανών αριστερών, αποσπάσματα ομιλιών τους, δημοσιεύματα των εφημερίδων τους, κ.τ.λ., σχετικώς με την προδοσία της Μικρασιατικής Εκστρατείας, της Μακεδονίας και της Θράκης, της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου. Τους αποκαλύπτουμε, λοιπόν, με τα δικά τους ντοκουμέντα! Η αποκάλυψη αυτή του.....
προδοτικού τους ρόλου, είναι αναγκαία για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και -κυρίως- για να μάθουν οι νεώτεροι, οι οποίοι υφίστανται μια άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου, από το 1974 μέχρι τις ημέρες μας, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο…
Μην χάσετε το βιβλίο – φωτιά με ντοκουμέντα που καίνε την αριστερά και αποκαλύπτουν τον αντεθνικό της ρόλο. Εντελώς δωρεάν στην εφημερίδα “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” που κυκλοφορεί εκτάκτως την Τρίτη 30 Απριλίου, μόνο με 1,50 ευρώ!

http://paspartoy.blogspot.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ -ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ



 Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα. Oι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου της Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ' αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό. Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει. Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να.......
κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος... απλά αρνήθηκε!

 Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση..."ΟΧΙ"! Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη. Ο εύζωνας τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα.

Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ' αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό.

Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: "A Greek carries his flag to the death" (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλληκάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη.

 Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του.

Μούιζνιεκς: οι μετανάστες σημαντικότεροι από την Εθνική ασφάλεια!


Μούιζνιεκς: οι μετανάστες σημαντικότεροι από την Εθνική ασφάλεια!
Όσο δυσανάγνωστο και αν είναι το όνομα του Μουίζνιεκς, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον θρασύτατο αυτόν τύπο, ο οποίος με το ανάλογο υφάκι (προϊόν της ασυδοσίας κινήσεων που του προσέφερε η μνημονιακή συγκυβέρνηση) θεώρησε τον εαυτό του ως γενικό δερβέναγα, που θα επιβάλλει τις απόψεις του στην Ελλάδα. Ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση τόσο με την πραγματική ροή των γεγονότων όσο και με την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού το ‘‘νούμερο’’ αυτό αποδεικνύει, μέσα από τον ετήσιο απολογισμό των δραστηριοτήτων του, ότι η Εθνική Ανεξαρτησία των κρατών της Ευρώπης βρίσκεται σε υποδεέστερη μοίρα από τα ‘‘δικαιώματα’’ των λαθρομεταναστών!
Για την ακρίβεια, όπως επισημαίνει ο Μουίζνιεκς στην έκθεσή του: «οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο στην Ευρώπη έρχονται αντιμέτωποι με πολιτικές που σχεδιάστηκαν όχι με γνώμονα την τήρηση των ανθρωπιστικών αρχών, αλλά με γνώμονα τη διατήρηση της ασφάλειας των Χωρών»! Απίστευτα ανατριχιαστικά τα όσα υποστηρίζει ο χαρτογιακάς του Σόρος. Τα ‘‘δικαιώματα’’ των αφγανών και των πακιστανών βρίσκονται πολύ πιο πάνω στην ατζέντα αυτού του κυρίου από την Εθνική ασφάλεια και την Κοινωνική συνοχή. Οι ‘‘ανθρωπιστικές αρχές’’, των οποίων η ερμηνεία γίνεται ‘‘λάστιχο’’ ανάλογα με τα γούστα του κάθε απάτριδου στοιχείου σαν τον Μουίζνιεκς, βρίσκονται υπεράνω της αντίληψης του Έθνους Κράτους, της ανεξαρτησίας αυτού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των γηγενών κατοίκων μιας Χώρας.
Ο φιλελεύθερου τύπου διεθνισμός σ’ όλο το άπλωμα του θλιβερού του μεγαλείου. Ο κύριος αυτός μπορεί, αν θέλει, να πάρει όσους «μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Ευρώπη» επιθυμεί στο σπίτι του και να καλύψει τα έξοδά τους (όπως και τις κάθε είδους ορέξεις τους…) από τον παχυλό μισθό του. Μπορεί, επίσης, να απευθυνθεί και στον Τζώρτζ Σόρος για οικονομική συνεισφορά. Δεν μπορεί, όμως, να απαιτεί από τον Ελληνικό Λαό να σιτίζει τους λαθρομετανάστες, βρισκόμενος αυτός εκ του ασφαλούς στην πολυτελέστατη οικία του. Όπως, φυσικά, δεν μπορεί να ορίζει ποιο κόμμα θα είναι νόμιμο και ποιο όχι. Οι «καλοί οιωνοί για το μέλλον», όπως τους οραματίζεται ο υπαλληλάκος Μουίζνιεκς είναι μια άεθνη, άθρησκη, πολυπολιτισμική Ελλάδα, ‘‘χωνευτήρι’’ των επιπλοκών της παγκοσμιοποίησης. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βρίσκεται εδώ, στις επάλξεις του Αγώνα, προκειμένου να αποτρέψει μια τέτοια φρικτή προοπτική.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Όσκαρ ηλιθιότητας- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ! Δένδιας: «ασφαλέστερη πόλη της Ευρώπης η Αθήνα»!


Όσκαρ ηλιθιότητας- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ! Δένδιας: «ασφαλέστερη πόλη της Ευρώπης η Αθήνα»!
Ο άνθρωπος στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της προστασίας των Ελλήνων πολιτών και της διαφύλαξης του νόμου και της τάξης φαίνεται πως τα έχει εντελώς χαμένα, ενώ δείχνει να τελεί εν συγχύσει σχετικά με το ρόλο του, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μόλις προ δύο ημερών, από το βήμα του John Jay College of criminal and justice στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε σε βαριά οπλισμένες συμμορίες οι οποίες δρουν στην Αθήνα και ληστεύουν ανυποψίαστους πολίτες. Από το ίδιο βήμα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτο φαινόμενο»! Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των αρχικών του δηλώσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αναφέρθηκε εκ νέου στα συμπεράσματα της επίσκεψής του στην αμερικανική μεγαλούπολη. Δήλωσε λοιπόν, πως «η Ελλάδα και η Αθήνα, είναι απολύτως ασφαλείς για τους επισκέπτες», τονίζοντας πως «όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας είναι μειωμένοι σε σχέση με το περσινό έτος». Μάλιστα προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, αποδεικνύοντας πως έχει χάσει -όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρός του- κάθε επαφή με την πραγματικότητα, σημειώνοντας πως «υπάρχει τεράστια αστυνομική επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας και λίγες πόλεις της Ευρώπης είναι τόσο ασφαλείς, όσο είναι η Αθήνα σήμερα»!
Επιπλέον, ενώ εντός ελληνικών συνόρων παριστάνει τον νταή απέναντι στην οργανωμένη τουρκική πρακτική της αθρόας προώθησης λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη, κατάπιε τη γλώσσα του, αναφέροντας πως «υπάρχει βελτίωση στη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, όμως ακόμα δεν είμαστε ευχαριστημένοι»! Το λιονταράκι Δένδιας το οποίο βρυχάται για εσωτερική κατανάλωση, έγινε γατάκι μπροστά στο αμερικανικό κοινό. Σε αντίθεση με την ένοχη σιωπή του, για το διαρκές τουρκικό έγκλημα, εμφανίστηκε άτεγκτος εις ότι αφορά «ακραία φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας» (έτσι χαρακτήρισαν αμερικανοί προβοκάτορες τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας την ανθελληνική χολή της ελληνόφωνης Αριστεράς), χαρακτηρίζοντας ένα πολιτικό Κίνημα το οποίο έλαβε 500.000 ψήφους και σήμερα υποστηρίζεται από πλέον του ενός εκατομμυρίου Έλληνες ως «απαράδεκτο».
Εάν η Πατρίδα μας διέθετε ένα σοβαρό πρωθυπουργό, ο αρλεκίνος της Κατεχάκη θα είχε ήδη πάει σπίτι του. Όταν όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει πως οι οικονομικές θυσίες του Ελληνικού Λαού αποδίδουν και πως αναμένεται ανάπτυξη από το τέλος του 2013 και το 2014, τότε είναι προφανές ότι τα βασικά γρανάζια της κυβερνητικής μηχανής εμφανίζουν συμπτώματα αποσύνθεσης. Η μοναδική λύση είναι να τους στείλει σπίτι τους ο Ελληνικός Λαός. Κι όπως διακήρυξε ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, σπίτι τους και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Η κυβέρνηση έχει πάθει vertigo, η Αριστερά από κοινού με το Καθεστώς δρα αντεθνικά σε κάθε της ενέργεια και απομένει μονάχα η Χρυσή Αυγή, ως η τελευταία ελπίδα για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο τόπος!
http://www.xryshaygh.com

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ



ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: Η ΞΗΡΑΝΘΕΙΣΑ ΣΥΚΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΡΠΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!


"ΤΟ πρωί, ἀγαπητοί μου, μᾶς ἀξίωσε ὁ Κύριος νὰ ἑορτάσουμε τὴ μεγάλη ἑορτὴ τῶν Βαΐων, κι ἀπόψε ἀρχίζει ἡ ἁγία καὶ Μεγάλη Ἑβδομάδα. Ἡ ἀνθρώπινη καρδιὰ συγκινεῖται.

Στὸν ὄρθρο τῆς Μεγάλης Δευτέρας, ἡ Ἐκκλησία μᾶς ὑπενθυμίζει τὴν ξηρανθεῖσα συκιὰ ποὺ ἀναφέρει τὸ εὐαγγέλιο (βλ. Ματθ. 21,18-22).

Ὁ Χριστὸς σὰν σήμερα ἔμεινε ὅλη τὴν ἡμέρα στὰ Ἰεροσόλυμα. Μόλις ὅμως βράδιασε ἔφυγε. Ὑπῆρχε κίνδυνος. Στὴν πόλι ὑπῆρχαν κακοποιοὶ μὲ ψυχὴ μοχθηρή. Γι᾿ αὐτὸ προτιμᾷ τὴν ἔρημο. Καλύτερα μὲ τὰ ἄγρια ζῷα παρὰ μὲ ἀνθρώπους κακούς. 

Ὁ Χριστὸς μὲ τοὺς μαθητὰς βγῆκε στὴν ὕπαιθρο. Ἐκεῖ διανυκτέρευσε καὶ προσευχόταν. Ὅταν ξημέρωσε πῆρε πάλι τὸ δρόμο πρὸς τὰ Ἰεροσόλυμα. Ἂν καὶ γνώριζε ὅτι ἐκεῖ θὰ ὑποστῇ πάθη καὶ θὰ σταυρωθῇ, ἦταν ἀποφασισμένος νὰ θυσιασθῇ καὶ νὰ χύσῃ τὸ αἷμα του «ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς καὶ σωτηρίας» (θ. Λειτ. Μ. Βασ., καθαγ.). Καθὼς ἐπέστρεφε στὴν πόλι, στὸ δρόμο «ἐπείνασε» (Ματθ. 21,18). Μὴ μᾶς φαίνεται παράξενο αὐτό. Ἦταν τέλειος Θεός, ἀλλ᾽ ἦταν καὶ τέλειος ἄνθρωπος. Ἔτσι καὶ πεινοῦσε, καὶ διψοῦσε, καὶ κουραζόταν καὶ εἶχε ἀνάγκη ὕπνου, ὅπως ἐμεῖς. Αὐτὰ λέγονται ἀδιάβλητα πάθη.

Αὐτὸς λοιπὸν ποὺ τρέφει ὅλο τὸν κόσμο τώρα πεινάει. Κ᾽ ἐκεῖ ποὺ βαδίζει βλέπει μιὰ συκιά. Πλησιάζει, ἁπλώνει τὰ ἄχραντα χέρια του καὶ ψάχνει στὰ φυλλώματα νὰ βρῇ σῦκο. Μὰ δὲ βρῆκε. Καὶ τότε ἀπὸ τὰ χείλη του βγῆκε μιὰ κατάρα. Εἶπε στὸ δέντρο· «Μηκέτι ἐκ σοῦ καρπὸς γένηται εἰς τὸν αἰῶνα»· νὰ μὴ γίνῃ καρπὸς ἀπὸ σένα ποτέ πλέον. Καὶ «ἐξηράνθη παραχρῆμα ἡ συκῆ», ἀμέσως ἡ συκιὰ ξεράθηκε (Ματθ. 21,19-20)· τὰ φύλλα κιτρίνισαν, ὁ χυμός στέγνωσε, κλαδιὰ καὶ κορμὸς ἦταν πλέον μόνο γιὰ τὴ φωτιά.

Θὰ ρωτήσῃ κανείς· Γιατί ὁ Χριστὸς νὰ κάνῃ κακὸ στὸ δένδρο; ἔφταιγε αὐτό;… Ἀπαντοῦμε.

Ὁ Χριστὸς σὲ ὅλη τὴν ἐπίγεια ζωή του δὲν ἔκανε κακό. Κάποτε οἱ συγχωριανοί του ἅρπαξαν λιθάρια νὰ τὸν λιθοβολήσουν, ἄλλοτε οἱ Γαδαρηνοὶ τὸν ἔδιωξαν, ἄλλοι τὸν συκοφαντοῦσαν· κανένα δὲν τιμώρησε, ἂν καὶ μποροῦσε. Καὶ πάνω στὸ σταυρὸ ἀκόμη προσευχήθηκε ὑπὲρ τῶν σταυρωτῶν του. Ἀλλ᾽ ἐνῷ δὲν τιμώρησε ἄνθρωπο, ἔδωσε ὅμως δύο δείγματα τῆς τιμωρητικῆς του δικαιοσύνης – γιατὶ ὁ Χριστὸς δὲν εἶνε μόνο ἀγάπη, εἶνε καὶ δικαιοσύνη «καὶ δικαιοσύνας ἠγάπησεν» (Ψαλμ. 10,7· 44,8), καὶ μᾶς προτρέπει «Δικαιοσύνην μάθετε, οἱ ἐνοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς» (Ἠσ. 26,9). Συνεπῶς βραβεύει τὸ καλὸ καὶ τιμωρεῖ τὸ κακό. Δεῖγμα λοιπὸν τῆς τιμωρητικῆς δυνάμεώς του εἶνε δύο παραδείγματα στὴ Γραφή. Τὸ ἕνα εἶνε ὅτι ἐπέτρεψε νὰ μποῦν τὰ δαιμόνια σ᾽ ἕνα κοπάδι χοίρων ποὺ ἔτρεφαν οἱ Γαδαρηνοί, οἱ χοῖροι ὥρμησαν στὸ γκρεμὸ καὶ πνίγηκαν (βλ. Ματθ. 8,28-32). Ἦταν τιμωρία τῆς πλεονεξίας καί φιλαργυρίας τῶν ἀνθρώπων ἐκείνων. Τὸ ἄλλο εἶνε αὐτὸ ποὺ ἀκοῦμε σήμερα στὸ εὐαγγέλιο, ὅτι ξήρανε ἕνα δέντρο, γιὰ νὰ δώσῃ ἕνα δίδαγμα. Ποιό δίδαγμα; Παρακαλῶ προσέξτε.

Δὲν τὸ λέω ἐγώ, τὸ λέει ὁ Πλάτων· ὁ ἄνθρωπος εἶνε δέντρο, μὲ τὴ διαφορὰ ὅτι τὸ δέντρο δὲν αἰσθάνεται, ἐνῷ αὐτὸς αἰσθάνεται, ἔχει λογική. Ὅπως τὸ δέντρο ἔχει ῥίζα, κι ὁ ἄνθρωπος ἔχει ῥίζα. Ἡ ῥίζα τοῦ δέντρου εἶνε κάτω στὴ γῆ, ἡ ῥίζα τοῦ ἀνθρώπου εἶνε πάνω στὸν οὐρανό· ὁ ἄνθρωπος συνδέεται μὲ τὸ Θεὸ καὶ ἀπὸ αὐτὸν ἀντλεῖ πνοή· ἂν κοπῇ αὐτὴ ἡ ῥίζα, ὁ ἄνθρωπος γίνεται ἕνα κτῆνος πλέον. Ἄλλες ὁμοιότητες· τὸ δέντρο ἔχει φύλλα, καὶ ὁ ἄνθρωπος ἔχει φύλλα· τὰ «φύλλα» τοῦ ἀνθρώπου εἶνε τὰ καλά του λόγια. Τὸ δέντρο ἔχει ἄνθη, ἄνθρωπος ἔχει ἄνθη· τὰ «ἄνθη» του εἶνε τὰ εὐγενῆ συναισθήματα καὶ οἱ ὡραῖες ἐφέσεις. Τὸ δέντρο ἔχει καρπούς, καὶ γι᾽ αὐτοὺς κυρίως ὑπάρχει· καὶ ὁ ἄνθρωπος ἔχει καρπούς· οἱ «καρποὶ» τοῦ ἀνθρώπου εἶνε τὰ καλά του ἔργα.

Μετὰ ἀπὸ αὐτὰ βλέπουμε, ὅτι ἡ ξηρανθεῖσα συκῆ εἶνε σύμβολο κάποιων ἀνθρώπων. Ποιῶν;

-Συμβολίζει πρῶτον καὶ κυρίως τὴν ἰουδαϊκὴ συναγωγή. Τί ἔκαναν οἱ ἰουδαῖοι καὶ ἰδίως οἱ ἡγέται τους οἱ φαρισαῖοι; Εἶχαν ναό, ἔκαναν καθημερινῶς θυσίες, νηστεῖες μεγάλες, προσευχὲς μακρές, ἐλεημοσύνες ἐπιδεικτικές. Ὅλα τὰ εἶχαν, ἀλλὰ τὸ Θεὸ δὲν τὸν εἶχαν. Ἀπόδειξις ὅτι, ὅταν ἦλθε ὁ Χριστός, Τὸν σταύρωσαν.

Ἦταν λοιπὸν ὑποκριταί. Καὶ ἡ συκιὰ εἶνε σύμβολο τῶν ὑποκριτῶν ἰουδαίων, ποὺ ἐμφάνιζαν ἕνα ἐξωτερικὸ μεγαλεῖο, ἀλλὰ μέσα τους δὲν εἶχαν τίποτε. Ἔμοιαζαν, κατὰ μία ἄλλη εἰκόνα ποὺ εἶπε ὁ Χριστός, μὲ τάφους, ποὺ ἀπ᾽ ἔξω εἶνε ὡραῖοι, ἀλλὰ μέσα εἶνε πλήρεις «ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας» (Ματθ. 23,27). Ἡ ξηρανθεῖσα συκῆ λοιπὸν εἶνε σύμβολο ὅλου τοῦ ἰουδαϊσμοῦ, τὸν ὁποῖο ἀποδοκίμασε ὁ Θεός.

Κι αὐτὸ ποὺ εἶπε ὁ Χριστός, «Μηκέτι ἐκ σοῦ καρπὸς γένηται εἰς τὸν αἰῶνα» (ἔ.ἀ. 12,19), εἶνε καὶ προφητεία. Μέχρι σήμερα βλέπουμε ὅτι τὸ δέντρο τοῦ Ἰσραὴλ εἶνε ἄκαρπο, ἀρνητικὸς εἶνε ὁ ῥόλος του στὸν κόσμο· τίποτε θετικὸ δὲν ἔχει παρουσιάσει καὶ δὲν ἑλκύει τὴ συμπάθεια. Μ᾽ αὐτὰ δὲν κατηγοροῦμε τὸ λαὸ αὐτό· ξέρουμε ὅτι μιὰ μέρα οἱ Ἰσραηλῖτες θὰ μετανοήσουν καὶ θὰ πιστέψουν κι αὐτοὶ στὸ Χριστό (βλ. ῾Ρωμ. 11,26). Μέχρι τώρα πάντως εἶνε δένδρο ξηραμμένο· μόνο καρποὺς πικροὺς παράγει στὸν κόσμο.

-Ἀλλ᾽ ὅπως ὁ Θεὸς φύτευσε στὴν παλαιὰ διαθήκη τὸν Ἰσραὴλ γιὰ νὰ εἶνε καρποφόρο δέντρο, παράγων πολιτισμοῦ καὶ ἐξημερώσεως τῆς ἀνθρωπότητος καὶ πρωτοπόρο στὴ θεογνωσία, ἔτσι στὴν καινὴ διαθήκη ἐξέλεξε τὸ δικό μας ἔθνος. Ὅταν Ἕλληνες ζήτησαν νὰ δοῦν τὸ Χριστό, ἐκεῖνος εἶπε· «Ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου» (Ἰω. 12,23). Ἔτσι τὸ ἔθνος μας ἔγινε χριστιανικό. Σήμερα ὅμως εἴμαστε χριστιανικὸ ἔθνος; Τυπικῶς εἴμαστε· στὴν οὐσία δὲν εἴμαστε, ἀφοῦ ἀπομακρυνθήκαμε ἀπὸ τὴν ὁδὸ τοῦ Κυρίου· δὲν ἔχουμε νὰ δείξουμε ἔργα φωτεινά, ἅγια, καρποὺς καλούς. Ἑπομένως ἡ ἄκαρπη συκιὰ συμβολίζει τὴν ἀκαρπία καὶ τοῦ δικοῦ μας ἔθνους.

-Τέλος συμβολίζει καὶ κάθε ψευδοχριστιανό, ποὺ ἔχει μὲν φύλλα καὶ ἀνθούς, ἀλλὰ δὲν ἔχει καρπούς. Τέτοιοι εἶνε οἱ χριστιανοὶ τοῦ αἰῶνος μας, οἱ χριστιανοὶ τῆς ταυτότητος, τῶν ἑορτῶν καὶ πανηγύρεων. Μπορεῖ νὰ ἐμφανίζωνται κάπου – κάπου στὴν ἐκκλησία, νὰ προσκυνοῦν εἰκόνες, ν᾽ ἀνάβουν κανένα κερί, νὰ νηστεύουν λίγο, νὰ ἐκτελοῦν μερικὰ τυπικὰ καθήκοντα· ἀλλ᾽ αὐτὰ εἶνε φύλλα. Καλὰ εἶνε κι αὐτά, ποιός τὰ καταδικάζει; εἶνε ὅμως ἁπλῶς φύλλα. Καὶ τὰ φύλλα ὑπάρχουν γιὰ τὸν καρπό.

Ἀναγκαῖα λοιπὸν κι αὐτά, μὰ δὲν ἀρκοῦν. Ὁ Χριστιανὸς πρέπει νὰ δώσῃ καὶ καρπούς. Καὶ καρποὶ εἶνε τὰ ἔργα, οἱ πράξεις, οἱ θυσίες, ἡ αὐταπάρνησις, ἡ τήρησις τῶν ἐντολῶν, ὁ ἀγώνας γιὰ ἀγάπη, δικαιοσύνη, ἁγιότητα.
 
Θὰ ὠφεληθοῦμε σήμερα, ἀγαπητοί μου, ἐὰν καθένας μας τὸ βράδυ στὸ σπίτι, προτοῦ πέσῃ νὰ κοιμηθῇ, ἀναρωτηθῇ· Εἶμαι δέντρο φυτεμένο ἐδῶ 20, 30, 70, 80 χρόνια, ὅσα δώσῃ ὁ Θεός· τί ἔχω ἀποδώσει;…

Τοὺς καρποὺς τῶν δέντρων τοὺς γνωρίζουμε· οἱ καρποὶ ποὺ περιμένει ὁ Χριστὸς ἀπὸ τὸν Χριστιανὸ ποιοί εἶνε; Σᾶς παρακαλῶ ἀνοῖξτε τὴν Καινὴ Διαθήκη σας στὴν πρὸς Γαλάτας ἐπιστολή, κεφάλαιο 5ο, στίχο 22· ἐκεῖ θὰ δῆτε, ὅτι οἱ καρποὶ τοῦ δέντρου ποὺ λέγεται βαπτισμένος Χριστιανὸς εἶνε ἐννέα. Πρῶτος εἶνε ἡ ἀγάπη, ἡ κάθετος (πρὸς τὸν Θεό) καὶ ἡ ὁριζοντία (πρὸς τὸν πλησίον)· ἐὰν δὲν ἔχω ἀγάπη, εἶμαι «κύμβαλον ἀλαλάζον» (Α΄ Κορ. 13,1). Τοὺς ἄλλους καρποὺς δὲν σᾶς τοὺς λέω· κεντῶ τὴν περιέργειά σας νὰ τοὺς βρῆτε ἐσεῖς…

Εἴμαστε σὰν δέντρο «πεφυτευμένον παρὰ τὰς διεξόδους τῶν ὑδάτων» (Ψαλμ. 1,3). Καὶ μᾶς ποτίζει ὁ Θεὸς ὄχι μὲ νερὸ ἀλλὰ μὲ τὸ ἴδιο του τὸ αἷμα! «Πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες…», εἶπε (Ματθ. 26,27). Γι᾽ αὐτὸ ἔχει ἀπαιτήσεις. «Οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων», λέει, «ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (ἔ.ἀ.μ5,16). Γιὰ ὅποιον θὰ μείνῃ ἄκαρπη συκιά, ὅπως ὁ Ἰούδας κι ὅπως ἡ ἰουδαϊκὴ συναγωγή, ἰσχύει –ἀλλοίμονο– ἡ κατάρα τοῦ Χριστοῦ «Μηκέτι ἐκ σοῦ καρπὸς γένηται εἰς τὸν αἰῶνα» (ἔ.ἀ. 21,19) καὶ τὰ ἀπειλητικὰ λόγια τοῦ Προδρόμου πρὸς ὅλους, λαϊκοὺς καὶ κληρικούς, ἄρχοντες καὶ ἀρχομένους· «Ἤδη ἡ ἀξίνη πρὸς τὴν ῥίζαν τῶν δένδρων κεῖται· πᾶν δένδρον μὴ ποιοῦν καρπὸν καλὸν ἐκκόπτεται καὶ εἰς πῦρ βάλλεται» (ἔ.ἀ. 7,19), ξερριζώνεται καὶ ῥίχνεται στὴ φωτιά· σὲ φωτιὰ ὄχι ὑλικὴ ἀλλὰ «εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ» (ἔ.ἀ. 25,41).

Εἴθε ν᾽ ἀξιωθοῦμε νὰ εἴμαστε δέντρα καρποφόρα πρὸς δόξαν τοῦ Κυρίου ἡμῶν ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ· ὅν, παῖδες Ἑλλήνων, ὑμνεῖτε καὶ ὑπερυψοῦτε εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.

† ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος.
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: "Η Γερμανία διαπρέπει με δανεικά και αγύριστα"!!!




Η Γερμανία είχε κατά καιρούς διεθνή πρωτιά σε πολλούς τομείς: στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στις τέχνες, στο ποδόσφαιρο. Εκεί που είναι όμως μονίμως ασυναγώνιστη είναι στο άθλημα «δανεικά και αγύριστα».
«Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στα πολεμικά χρέη» επανέλαβε πρόσφατα ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας Άλμπεχτ Ριτσλ, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο η χώρα του να δεχθεί συζήτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Όπως δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής: «Η Γερμανία δεν θα δεχθεί συζήτηση επειδή αν αυτή αρχίσει δεν πρόκειται να σταματήσει γιατί μετά θα έρθουν αξιώσεις από άλλες χώρες-θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κι αυτό θα επιτρέψει στους Γερμανούς να παραμείνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές στον τομέα των απλήρωτων χρεών». Επικαλείται μάλιστα την άποψη του Χέλμουτ Κολ μετά την επανένωση της Γερμανίας ότι είναι αδύνατον να «πουληθούν» οι επανορθώσεις στον γερμανικό πληθυσμό και ότι αν γίνονταν θα προξενούσαν περισσότερο κακό από ό,τι καλό.

Στην ερώτηση αν οι επανορθώσεις υπολογίζονται αποκλειστικά από τους νικητές του πολέμου ή πάντα σε συνεργασία με τους ηττημένους, ο Άλμπρεχτ Ριτσλ απαντά: «Οι επανορθώσεις ήταν από την αρχαιότητα ένα αντίβαρο για τις απώλειες των νικητών. Το αποφασιστικό στην περίπτωση της Γερμανίας ήταν η απόφαση των συμμαχικών δυνάμεων να τερματίσουν πρόωρα τη διαδικασία των επανορθώσεων και να θέσουν στη θέση τους τη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών με τη Γερμανία». «Έχοντας αποβάλλει» όπως λέει «το βάρος των επανορθώσεων και των χρεών η Γερμανία απέκτησε έτσι υγιή κρατική οικονομία και μπόρεσε να γίνει εξαγωγική χώρα» καταλήγει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1897 Το πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα στην Αμερική!!




Αποτελεί πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα, του μοναδικού αρχαίου ελληνικού μνημείου, τόσο σε διαστάσεις όσο και σε αναπαράσταση. Είναι φτιαγμένο από πωρόλιθο και μάρμαρο και βρίσκεται στη πόλη Marathon στο Centennial Park του Nashville. 


Μέσα στον Παρθενώνα βρίσκεται φυσικά και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ύψους 13 μέτρων. Όλες οι κατασκευές στον Παρθενώνα του Nashville αποτελούν πιστά αντίγραφα, τόσο σε διαστάσεις όσο και σε σχέδια, των αρχαίων ελληνικών δημιουργημάτων. Το όνομα με το οποίο τον αποκαλούν ειναι "NAOS"...
Ο αμερικάνικος Παρθενώνας χτίστηκε το 1897 και είναι το μουσείο τεχνών της πόλης του Nashville. Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται 63 πίνακες ζωγραφικής αμερικανών καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα, πίνακες που είναι δωρεά του James M. Cowan.

[Πηγή ellinikoarxeio.com - http://www.nashville.gov/Parthenon/]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ για ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ"




"Αγωνίζομαι άρχοντες της Πολιτείας να είναι οι Άριστοι και όχι οι οποιοιδήποτε αρεστοί στις παράνομες σκοτεινές δυνάμεις, που κατευθύνουν από τα παρασκήνια με βρώμικο χρήμα τον δημόσιο βίο. Πιστεύω σε μια κοινωνία ηθική, ιεραρχημένη, δίκαια και στοργική, σε μια κοινωνία πρώτα απ' όλα καθηκόντων και όχι άνευ όρων δικαιωμάτων, τα οποία οδηγούν στην ασυδοσία."


http://www.xryshaygh.com/assets/files/ideologia.pdf

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η μεγάλη λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων !!




Οι λεηλασίες των ελληνικών αρχαιοτήτων την περίοδο της κατοχής από του Γερμανούς είναι αναρίθμητες. Μάλιστα, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι θησαυροί μας αρκεί να λάβει υπόψη του τη δήλωση του δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη στην εφημερίδα Real News ότι μόνο τα κινητά κλεμμένα αντικείμενα είναι βάσει των καταλόγων πάνω από 8.500. Όσο για την αξία τους, αν πωλούνταν σήμερα σε οίκους δημοπρασιών αυτή θα έφτανε το 1 τρισ. ευρώ !

Ο κατάλογος των λεηλασιών είναι μακρύς. Οι Γερμανοί δε σεβάστηκαν ούτε τον Παρθενώνα. Εγκατέστησαν μέσα στην Ακρόπολη αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες το 1941. Εγκατέστησαν διμοιρίες στρατιωτών που επιδόθηκαν σε απερίγραπτες κακουργίες. Πυροβολούσαν τα αγάλματα και χρησιμοποιούσαν ως αφοδευτήριο τα Προπύλαια.
Το μουσείο της Λιβαδειάς το μετέτρεψαν σε συνεργείο επισκευής ποδηλάτων. Χρησιμοποίησαν επιστρατευμένους αρχαιολόγους για να ληστεύουν μουσεία, για να κάνουν ανασκαφές όπου θέλουν και να τρομοκρατούν την Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, επιστρέφοντας τις αγωνίες των Ελλήνων αρχαιολόγων ως απαράδεκτες.
Το 1944, όταν έφευγαν από την Αθήνα, πυροβόλησαν στον Κεραμεικό και ακρωτηρίασαν το ανάγλυφο του Χάρωνος. Στη Θήβα, στη Χαιρώνεια και στην Τανάγρα άρπαξαν θησαυρούς. Στις Μυκήνες πυροβολούσαν τους Λέοντες της Πύλης και προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον θησαυρό του Ατρέως.
Όργια όμως έγιναν και στην Κνωσό, όπου ο στρατηγός Ρίνγκελ κατάκλεψε το μουσείο, καθώς νύχτα-μέρα στρατιώτες μετέφεραν στην έπαυλή του κιβώτια με μινωικά, χάλκινα και λίθινα αγάλματα.
Όπως επισημαίνει ο κ. Λεκάκης, τα εγκλήματα αυτά είναι εγκλήματα κατά του πολιτισμού, τα οποία σύμφωνα με την UNESCO είναι απαράγραπτα, αλλά η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει υπογράψει τη σχετική συμφωνία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΣ...



Του Αιμίλιου Πολυγένη - romfea.gr

"Τα πολιτικά γεγονότα, διαδραματίζονται στην πατρίδα μας απειλούν τον άνθρωπο, την οικογένεια του, τη ζωή του και του στερούν τα προς το ζήν. Εμείς δοκιμαζόμαστε καθημερινά είτε με απαγωγές είτε με φόνους", αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ποιμαντορική εγκύκλιό του ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης.

Ο κ. Ιωάννης τονίζει: "Το να μας δολοφονούν ή να μας απαγάγουν ή να καταστρέφουν τα ιδρύματά μας, αυτό καθόλου δεν μειώνει την απόφαση μας να είμαστε προσκολλημένοι στον πατριωτισμό μας, στην κοινή συμβίωσή μας, στην παραμονή μας στα εδάφη μας και στην αναζήτηση της αληθείας και του δικαίου της πατρίδα μας".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ... ΚΟΛΑΣΗ ΛΕΜΕ ΚΟΛΑΣΗ...!!!




ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΙΑΚΟ ΓΙΓΑΝΤΑ... ΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΙΧΤΑ...!

http://www.stoxos.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ... ΑΠΛΥΤΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΚΛΑΜΠΑΤΣΙΜΠΑΝΑ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ...!!!



ΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΝΕΑΡΕΣ ΑΠΟ "ΕΥΠΑΘΗ" ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΦΡΙΚΙΑ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ - ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ...
http://www.stoxos.gr