Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η επικοινωνία του ΓΕΝ με τη Φ/Γ «Ναυαρίνο» - Το ημερολόγιο του ΓΕΝ τη νύχτα των Ιμίων...!!


Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Η κορύφωση της κρίσης των Ιμίων αποτυπώνεται γλαφυρά...

μέσα από τις επικοινωνίες του ΓΕΝ με τη Φ/Γ «Ναυαρίνο» η οποία ήταν ο πρωταγωνιστής της κρίσης σε μια επιχείρηση η οποία όπως όλα έδειχναν θα οδηγούσε σε πόλεμο, χωρίς καθαρούς κανόνες εμπλοκής από πλευράς πολιτικής ηγεσίας η οποία περιέπλεξε τη κατάσταση με έναν πρωθυπουργό εγωκεντρικό, με φοβικά σύνδρομα σε βαθμό εμμονής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ηγεσία τους, κλειδωμένο στο γραφείο του αντί στην αίθουσα επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ως όφειλε, μαζί έναν υπουργό Εξωτερικών με αμφίβολα κίνητρα και σκοτεινές διαβουλεύσεις με την Άγκυρα και τη CIA σε ρόλο διαμεσολαβητή..

Με αυτά τα δεδομένα το αποτέλεσμα ήταν εν πολλοίς προδιαγραμμένο εις βάρος της Ελλάδος που για μια ακόμη φορά βρέθηκε με ανάξιους ηγέτες να έχουν την ευθύνη των αποφάσεων σε κρίσιμες στιγμές για το Έθνος.

Στους διαλόγους φανερώνεται η κρισιμότητα των στιγμών καθώς έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ίμια την ώρα που εξελίσσεται μια αριστοτεχνική Ειδική Επιχείρηση από τούρκους βατραχανθρώπους οι οποίοι με την αποκάλυψη της παρουσίας τους προκαλούν δυσανάλογα μεγάλη επιρροή στην εξέλιξη της κρίσης, αποδεικνύοντας το κρίσιμο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε ανάλογες καταστάσεις οι Ειδικές Δυνάμεις.

Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, δύο τουρκικά ελικόπτερα S-70 Blackhawk πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστεψαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις και το κατάφεραν καθώς αθέατοι μέσα στη θυελλώδη νύχτα και την θαλασσοταραχή οι τούρκοι βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στα Ίμια θέτοντας την ελληνική κυβέρνηση προ των ευθυνών της.

Τελικά όπως αποδείχτηκε αυτή φάνηκε σε όλες τις περιπτώσεις κατώτερη των περιστάσεων καθώς βασική επιδίωξη ήταν η αποφυγή πάση θυσία να γίνει πόλεμος για «μερικά βράχια» όπως αργότερα αποκαλέστηκαν τα Ίμια από τον τότε ΥΠΕΞ Θεόδωρο Πάγκαλο. Όποιο και αν ήταν το τίμημα, όποια και αν ήταν η οπισθοχώρηση. Ακόμη και με την υποστολή της σημαίας από Εθνικό έδαφος.

Ήταν όμως πράγματι αυτό το δίλλημα; Εκλογίκευση ή πόλεμος; Μήπως ήταν απλά η θεώρηση των πραγμάτων όπως την αντιλαμβάνονταν αυτοί που είχαν την ευθύνη των αποφάσεων με όλα τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και τις ψυχολογίας που τους διακρίνουν;

Μήπως αγνόησαν τα διδάγματα της ιστορίας και της λογικής, αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι μια δυναμική απάντηση θα οδηγούσε ακόμη και μέσω κλιμάκωσης σε οπισθοχώρηση της Άγκυρας η οποία παίζει άριστα εδώ και δεκαετίες το παιχνίδι του εκφοβισμού απέναντι σε υποτονικές και ευθυνόφοβες ηγεσίες που διαχρονικά διαδέχονται η μια την άλλη στην Ελλάδα;

Και ποιο το αποτέλεσμα; Με την πολυτέλεια που μας δίνει η χρονική απόσταση αλλά και η γνώση των εξελίξεων που ακολούθησαν την κρίση των Ιμίων το 1996, μπορούμε πλέον ξεκάθαρα να διακρίνουμε τις συνέπειες των τότε αποφάσεων.

Ουσιαστικά με την ελληνική «αποχώρηση» που εκλήφθηκε ως υποχώρηση (τόσο στο εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό), η Άγκυρα έθεσε πλέον γερά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι παράνομες διεκδικήσεις με τη δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αν. Αιγαίο.

Διεκδικήσεων που σήμερα αποκτούν στρατηγικές διαστάσεις με το παιχνίδι που παίζεται στον ενεργειακό τομέα με την ΑΟΖ στο Αν. Αιγαίο και την Ν.Α Μεσόγειο αλλά και το ρόλο της ηγεμονικής δύναμης που επιχειρεί η Άγκυρα να αποκτήσει σε ολόκληρη τη περιοχή.

Παραθέτουμε τις επικοινωνίες που είχε το ΓΕΝ με τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» τις κρίσιμες εκείνες ώρες αυτούσιες προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρα η αποτύπωση των γεγονότων που θα εξηγήσουν στις νεότερες γενιές πως οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση πλήρους «συνδιαχείρησης» του Αιγαίου με τους φίλους και γείτονες μας.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996

00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.

00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και αν συνεχίσουν να καταρριφθούν. Να προστατευθούν τα Ιμια και το Φαρμακονήσι.

01.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Δύο τουρκικά ελικόπτερα Μπλακ Χοκ βρίσκονται στην περιοχή, το ένα σε αιώρηση πλησίον της Γιαβούζ (φρεγάτα), 1.000 γιάρδες δυτικά από τα Ιμια. Το άλλο υπερίπταται Γιαβούζ.

01.25 ΓΕΝ προς Ναυ: Εξασφαλίσατε την ετοιμότητα ημετέρων μονάδων. Στοχοποιήσατε κάθε τουρκική μονάδα. Να ευρίσκεσθε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

01.37 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφόσον τα ελικόπτερα προσπαθήσουν να βγάλουν κόσμο, να ριφθεί μια φωτοβολίδα. Δεύτερον, να ριφθεί προειδοποιητική βολή, τρίτον να καταρριφθούν.

01.55 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τα ελικόπτερα είναι κοντά στη φρεγάτα. H φρεγάτα είναι 500 γιάρδες από το νησί.

Τα ελικόπτερα απομακρύνονται αλλά το ελληνικό Πεντάγωνο δεν ανησυχεί μόνο για τα Ιμια, καθώς έχει να προστατεύσει μια σειρά από νησίδες στην περιοχή.

02.00 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφιστάται η προσοχή σας μήπως η απομάκρυνση ελικοπτέρων είναι παραπλανητική για να κάνουν ενέργεια στο Φαρμακονήσι.

Στις 03.00 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ιμια. Δίνεται η εντολή να ανέβει η δεύτερη ομάδα βατραχανθρώπων αλλά η εκτέλεσή της καθυστερεί επειδή πέρασαν πρώτα από τα Ανατολικά Ιμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων. Για 45 λεπτά της ώρας Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στο να έχουν κομάντος τους πρόσωπο με πρόσωπο στα Δυτικά Ιμια.

03.15 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάτι γίνεται στη Δυτική Ιμια. Εξακριβώσατε και πείτε μου.

03.16 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πρι... Διατάξτε Πολεμιστή (περιπολικό ναυτικού) να αποβιβάσει Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στη Δυτική Ιμια και να μου πείτε έναρξη και πέρας.

03.30 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν ανέβει 30 άτομα στο δυτικό νησί Ιμια. Να πάει ο Πολεμιστής να ελέγξει με προβολέα και στη συνέχεια να αποβιβάσει MYK (βατραχανθρώπους).

03.36 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τώρα αποβιβάζονται MYK στη βάρκα και εκτιμάται ότι η κίνηση θα περατωθεί σε 30 λεπτά.

03.38 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πείτε μου άμεσα αν υπάρχει κανένας Τούρκος κρατημένος δίπλα στο νησί. Με ενδιαφέρει άμεσα αν είναι κανένας πάνω στο νησί.

03.42 ΓΕΝ προς Ναυ.: Απογειώσατε ελικόπτερο και ελέγξατε δυτικό νησί προ αποβιβάσεως MYK.

04.08 ΓΕΝ προς Ναυ.: Τονίζεται η απαίτηση πριν βγουν οι MYK να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Δυτική Ιμια.

Το ελικόπτερο απογειώνεται από το Ναβαρίνο και πετάει, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες, πάνω από τις βραχονησίδες. H πίεση από το κέντρο είναι ασφυκτική.

04.25 Ναυ. προς ΓΕΝ: Ελικόπτερο άνωθεν Δυτικής Νήσου, Αναμένω αποτελέσματα.

04.26 Ναυ. προς ΓΕΝ: Δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα. Ορατότητα χαμηλή.

04.28 Ναυ. προς ΓΕΝ: Βρέχει στην περιοχή. Ορατότητα χαμηλή. Προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.

04.29 ΓΕΝ προς Ναυ.: Περιμένω να μου πείτε για το ελικόπτερο και το αποτέλεσμα της έρευνας. Το αναμένει ο πρωθυπουργός.

04.47 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχει περάσει τέσσερις φορές πάνω από το νησί. Αποτελέσματα αρνητικά. Πετάει σε ύψος 40-50 μέτρα και προσπαθεί.

04.50 Ναυ. προς ΓΕΝ: Υπάρχουν μερικά άτομα πάνω στο νησί.

Το ελικόπτερο αναφέρει πως πρόκειται για δέκα τούρκους κομάντος πάνω στο δυτικό νησί.

05.02 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι δικοί μας βατραχάνθρωποι να παραμείνουν στον Πολεμιστή και να γίνει συλλογή στοιχείων.

05.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.

05.05 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχω απώλεια επικοινωνίας με το ελικόπτερο. H τελευταία του αναφορά EMRGENCY EMERGENCY βόρεια 1,5 μίλι από το σημείο του ενδιαφέροντος.

Στις 05.40 το ΓΕΝ διατάζει τον κυβερνήτη του Πυρπολητή να πάρει τους έλληνες βατραχανθρώπους από την περιοχή.

05.40 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Θα εκτελεσθεί αποχώρηση φίλιων και εχθρικών μονάδων από την περιοχή.

05.58 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι οδηγίες για τον Πυρπολητή είναι ότι από την περιοχή θα φύγει ένα δικό τους και ένα δικό μας. H διαταγή θα δίνεται από το ΓΕΝ. Ο Πυρπολητής θα φύγει τελευταίος αφού πάρει τους ΟΥΚ και τη σημαία. Εσείς παραμείνετε για το ελικόπτερο. Θέλω τα ονόματα του πληρώματος.

07.12 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Να αρχίσετε να παίρνετε τη Σημαία και τον κόσμο. Να μου πείτε αν γίνεται το ίδιο και από τους άλλους.

Έγκαιρη ή καθυστερημένη ενημέρωση;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι ελληνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν έγκαιρα για την απόβαση των τούρκων κομάντος στα Δυτικά Ιμια. Οι αξιωματούχοι που χειρίζονταν την κρίση εκείνο το βράδυ επιμένουν πως οι αναλυτές της ΕΥΠ παρακολουθούσαν συνεχώς τα τουρκικά κανάλια για να συλλέξουν πληροφορίες.

Μόλις είδαν ότι ανακοινώθηκε η απόβαση των κομάντος, έπραξαν ως όφειλαν και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Θυμούνται μάλιστα πως ο υφυπουργός κ. Κουρής έδωσε αμέσως εντολή να ετοιμασθεί το σχέδιο ανακατάληψης της βραχονησίδας.

Το αν το ΓΕΕΘΑ μπόρεσε να επικοινωνήσει εγκαίρως με τον κ. Λυμπέρη, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή, έξω από το γραφείο του κ Σημίτη δεν είναι σαφές.

Τα συμπεράσματα δικά σας !

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο περίεργος θάνατος του Μεταξά



Κοντά εξήντα χρόνια έχουν περάσει από τις 29 Ιανουαρίου 1941 όταν κυκλοφόρησε η πένθιμη είδηση του θανάτου του Πατέρα της νίκης, του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννου Μεταξά, μια είδηση που συγκλόνισε και βύθισε στο πένθος ολόκληρο το Έθνος.Μετά από τόσες δεκαετίες ο φάκελος του θανάτου Μεταξά δεν έχει ακόμα ανοίξει.Από την εποχή που τελείωσε ο πόλεμος και οι Σύμμαχοι ήσαν νικητές, οιαδήποτε έρευνα πάνω στο θέμα αυτό εθεωρείτο επικίνδυνη.Χαρακτηριστικό είναι αυτό που αναφέρεται σε άρθρο του κυρίου Λεονταρίτη στην εφημερίδα Καθημερινή ότι ο Διοικητής Ασφαλείας Αθηνών Παξινός βρέθηκε δολοφονημένος στο Κάιρο κατά τη διάρκεια του Πολέμου, την επομένη μιας επισήμου δεξιώσεως κατά την οποίαν, και με τη βοήθεια και το «θάρρος» που δίνει το ποτό, είχε πει απευθυνόμενος σε άγγλο αξιωματικό «Μετά τον πόλεμο θα γράψω ένα βιβλίο δια τον θάνατο του Ιωάννου Μεταξά που είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας αρέσει».
Να δούμε όμως το ιστορικό της ασθενείας και του θανάτου του Ιωάννου Μεταξά καθώς και το ιστορικό πλαίσιο εντός του οποίου συνέβη αυτός.Ιστορικό πλαίσιοΤον Δεκέμβριο του 1940, χάρις στα στρατηγικά σχέδια του Μεταξά και των επιτελών του, σε συνδυασμό με τον απαράμιλλο ηρωισμό και ενθουσιασμό του Έλληνα Στρατιώτη που το καθεστώς του Μεταξά είχε φροντίσει να εμφυσήσει, ο Ελληνικός Στρατός αντιμετωπίζει νικηφόρα την ιταλική επίθεση και κατορθώνει την απελευθέρωση Βορειοηπειρωτικών εδαφών και πόλεων όπως η Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο. Παρ όλη την ισχυρή παρουσία του αγγλόφιλου βασιλιά Γεωργίου Β΄ και την ανεξέλεγκτη εμπλοκή του στην εξωτερική πολιτική, ο Μεταξάς από πλευράς του από την πρώτη στιγμή της πρωθυπουργοποίησής του (Απρίλιος 1936), αλλά και μετά από την εθνική μεταβολή της 4ης Αυγούστου προσπάθησε να τηρήσει τις ισορροπίες ώστε να μην ξαναπέσει η χώρα στον εθνικό διχασμό της εποχής του Πρώτου Μεγάλου Πολέμου.
Ακόμα και μετά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι εντολές του Μεταξά προς τους Υπουργούς του και κυρίως προς τον Υπουργό Τύπου Νικολούδη ήσαν σαφείς : πλήρης ουδετερότης . Βέβαια το έμπειρο μάτι του Στρατηγού Μεταξά έβλεπε τον πόλεμο να έρχεται, και προετοίμαζε τη χώρα και το λαό γι αυτόν. Πολύ δ ε περισσότερο μετά από τον τορπιλισμό του Έλλη από τους Ιταλούς. Ακόμη και μετά από αυτήν την απρόκλητη και ύπουλη επιθετική ενέργεια το Δεκαπενταύγουστο του 1940, και ενώ ήταν κοινό μυστικό το ποιος τορπίλισε το Έλλη, ο Μεταξάς εφήρμοσε και πάλι την πολιτική της ουδετερότητας απαγορεύοντας τη δημοσιοποίηση των στοιχείων (θραύσματα τορπιλών, κ.λ.π.) που φωτογράφιζαν την ταυτότητα του υποβρυχίου που τορπίλισε το Έλλη. Τον Οκτώβριο τελικά θα επιδοθεί στον Μεταξά το ιταλικό τελεσίγραφο που σήμαινε στην ουσία την κήρυξη του πολέμου εκ μέρους της Ιταλίας ενάντια στην Ελλάδα.
Την 28η Οκτωβρίου 1940, ο μικρόσωμος εβδομηντάχρονος Μεταξάς αφού διάβασε το ιταμό τελεσίγραφο απάντησε άμεσα και χωρίς δισταγμό στον ιταλό πρέσβη: «Λοιπόν, έχουμε πόλεμο», και με αυτό το μεγάλο «ΟΧΙ» του θα περάσει ως γίγας εις την αθανασία και θα εντάξει τη μορφή του στους μεγάλους της Ελληνικής Ιστορίας.Χρέος του μεγάλου πολιτικού και ιδίως σε κρίσιμες στιγμές είναι και η νίκη και η δόξα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αυτόν τον κανόνα σαν μεγάλος πολιτικοστρατιωτικός ηγέτης προσπάθησε να τηρήσει ο Μεταξάς. Ο αγώνας στα βορειοηπειρωτικά βουνά εκρίθη και αντιμετωπίσθη ως καθαρά ελληνοϊταλική υπόθεση και όχι ως εμπλοκή της Ελλάδος με τον Άξονα. Εξ άλλου είναι παγκοίνως γνωστό ότι η απρόκλητη και αψυχολόγητη εκστρατεία των οραματιστών της Νέας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έγινε εν αγνοία του Χίτλερ. Την εποχή εκείνη συνετελέσθη το παράδοξο οι σύμμαχοι των Ιταλών, Γερμανοί, όχι μόνο να θαυμάζουν τα ελληνικά κατορθώματα αλλά ακόμη και αυτή η γερμανική παροικία της Ελλάδος να συνδράμει με εφόδια (τρόφιμα, ρούχα, κ.λ.π.), τον μαχόμενο Έλληνα στρατιώτη.
Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα εκείνα που έλεγε στην Αθήνα ο γερμανός Στρατιωτικός Ακόλουθος Φον Κλεμ ο οποίος όταν συνομίλησε με τον Χίτλερ τον «εύρε πλήρη ενθουσιασμού δια τα στρατιωτικά κατορθώματα της Ελλάδος και περιφρονήσεως δια τον ιταλικόν στρατόν».
Ο Χίτλερ είχε χαρακτηρίσει «ηλιθία» την εκστρατεία των Ιταλών κατά της Ελλάδος. Οι μόνοι που είχαν συμφέρον από το άνοιγμα νέου μετώπου στα Βαλκάνια ήσαν οι εγγλέζοι, αφού ένα νέο μέτωπο στο Νότο θα αποδυνάμωνε τις γερμανικές δυνάμεις. Πολύ περισσότερο επειδή η Ελλάδα δεν βρισκόταν μεταξύ των στρατηγικών στόχων της Γερμανίας. Οι άγγλοι όμως, πιστοί στην προσφιλή τους αποικιοκρατική τακτική ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους Έλληνες ωσάν να ήσαν Σενεγαλέζοι ή Ινδοί υπήκοοί τους προκειμένου να αγωνισθούν για τα συμφέροντά τους. Το πόσο μας υπολόγιζαν οι σύμμαχοί μας φαίνεται από τις μετέπειτα εξελίξεις και από τα ανύπαρκτα ωφέλη που είχε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο παρόλο που ευρίσκετο στο πλευρό των νικητών.
Ο Τσώρτσιλ κυνικά θα γράψει στον Υπουργό του των Εξωτερικών Ηντεν στις 6 Μαρτίου 1941 «… η απώλεια της Ελλάδος δεν αποτελεί καθόλου συμφορά για μας, αρκεί η Τουρκία να κρατήση έντιμον ουδετερότητα». Οι Άγγλοι δεν ήσαν διατεθειμένοι να προσφέρουν στην Ελλάδα καμία ουσιαστική βοήθεια επιμένοντας όμως στην αποστολή βοήθειας που μόνον ως συμβολική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Βοήθεια όμως που θα υποχρέωνε τους γερμανούς να εκκαθαρίσουν την κατάσταση, αφού τα αγγλικά αεροπλάνα απογειούμενα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα μπορούσαν να πλήξουν ευαίσθητους γερμανικούς στόχους όπως ήσαν οι ρουμανικές πετρελαιοπηγές. Τον Νοέμβριο του 1940 η Αγγλία προσπαθώντας να εκθέσει την Ελλάδα έναντι της Γερμανίας μας εκκάλεσε να λάβουμε μέρος σε συνέδριο φιλικών της εθνών.
Ο Μεταξάς προσπαθώντας και πάλι να τηρήσει την πολιτική της ουδετερότητας αρνήθηκε για να μην προκαλέσει τους Γερμανούς. Στο ημερολόγιό του σημειώνει χαρακτηριστικά στις 18 Νοεμβρίου 1940: «…Αγγλική Κυβέρνησις επιμένει συμμετάσχωμεν συνέδριον φιλικών των εθνών. Λέγω Πάλαιρετ ( σ.σ. πρόκειται για τον βρετανό πρέσβη) ξάστερα : Θέλουν να προκαλέσουν πόλεμον Γερμανίας; Εάν το θέλουν το κάνω, αλλά και αυτοί υπεύθυνοι-και αφού δεν μπορούν να μας δώσουν αεροπορίαν κατά των Ιταλών, τι θα γίνη όταν προστεθούν και Γερμανοί; (Θα έχω άραγε πάλιν γερμανοφιλίες;)…».
Πολλοί προχειρολόγοι αριστεροί, όπως ο κύριος Ραφαηλίδης, αφού αναγνωρίζουν τελικά το «ΟΧΙ» στον Μεταξά διατείνονται βασιζόμενοι πιθανώς σε μαντικές ικανότητές τους ότι ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς, αλλά θα έλεγε ΝΑΙ στους Γερμανούς. Παρ όλο που αυτή η υποθετική κατηγορία δεν έχει καμία αξία αφού ο Μεταξάς πέθανε δύο και πλέον μήνες πριν από την γερμανική επίθεση, η απάντηση βγαίνει ξεκάθαρα από την εγγραφή του Μεταξά στο ημερολόγιό του στις 20 Δεκεμβρίου 1940, μετά από την επίσκεψη του γερμανού πρέσβη πρίγκιππος Ερμπαχ:«Ευτυχώς η επίσκεψις του Γερμανού δεν είχε κακά αποτελέσματα. Στην αρχή -χθες- ενόμισα ότι θα επήρχετο ρήξις. Και ότι οι Γερμανοί θα μας επίεζαν με απειλάς.Ευτυχώς τίποτε από αυτά. Ήμουν έτοιμος για όλα…».
Το γερμανικό σχέδιο ειρηνεύσεωςΤον Δεκέμβριο του 1940 το διπλωματικό παρασκήνιο είναι έντονο. Οι Γερμανοί προετοιμάζουν το σχέδιο «Μαρίτα» χωρίς όμως να είναι βέβαιοι δια την εφαρμογή του, γιατί, σύμφωνα με αυτούς, «δεν πρόκειται να κριθεί στην Ελλάδα το θέμα του ποιος θα ηγεμονεύσει της Ευρώπης εις το μέλλον». Οι Έλληνες, νικητές όντας στο Μέτωπο, δεν είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν ειρήνη, αλλά ούτε και οι ηττούμενοι Ιταλοί. Την πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι Γερμανοί έχοντας συμφέρον να λήξει ο πόλεμος χωρίς να εμπλακούν σε εκστρατεία ενάντια στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν ο Χίτλερ παίρνει πρωτοβουλίες και στέλνει τον Αρχηγό της ΄Αμπβερ (Μυστικές Υπηρεσίες) στην Ισπανία για μυστική διπλωματία. Ο Ναύαρχος Φον Κανάρης έρχεται σε επαφή με τον Ούγγρο στρατηγό Αντόρκα, πρέσβη της Ουγγαρίας στη Μαδρίτη, ο οποίος στη συνέχεια έρχεται σε επαφή με τον Έλληνα πρέσβη Αργυρόπουλο και αφού του δηλώνει ότι ενεργεί με επίσημη υπόδειξη της γερμανικής κυβερνήσεως, του υποβάλλει το σχέδιο ειρηνεύσεως που περιελάμβανε τα ακόλουθα: «Η Ελλάς θα ηδύνατο να διατηρήση τας θέσεις τας οποίας κατέλαβεν ο στρατός της εν Αλβανία και να συναφθή ειρήνη με την Ιταλίαν.
Προς αποφυγήν μελλοντικών επεισοδίων μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών θα εδημιουργείτο νεκρά ζώνη, εντός της οποίας θα παρεμβάλλοντο μεταξύ των δύο αντιπάλων στρατών γερμανικαί δυνάμεις, ως παρατηρηταί. Η γερμανική κυβέρνησις, εάν εδέχετο η ελληνική, θα ανελάμβανε την υποχρέωσιν να μεριμνήση όπως αποχωρήσουν αι επί του εδάφους της ευρισκόμεναι κατά την στιγμήν της ανακωχής βρεταννικαί στρατιωτικαί δυνάμεις».Βέβαια, μία εμβριθής ιστορική μελέτη των γεγονότων θα έπρεπε να εξετάσει κατά πόσον αυτή η προσέγγιση Ελλάδος και Γερμανίας θα μπορούσε να είναι εις γνώσιν της αγγλικής κατασκοπείας, πράγμα το οποίον θα σήμαινε ότι αυτοί που από πλευράς Ελλήνων θα ετόλμουν ακόμη και να συζητήσουν πάνω σε αυτή την πρόταση ειρήνης θα ήσαν τουλάχιστον επικίνδυνο εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Την ίδια εποχή καταφθάνει στην Αθήνα ειδικός απεσταλμένος του γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Φον Ρίμπεντροπ ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Ασφαλείας Μανιαδάκη, παρουσία του Μορφωτικού Ακολούθου της Γερμανικής Πρεσβείας που εκτελούσε και χρέη διερμηνέως, και επανέλαβε πιστά τις προτάσεις ειρήνης του Αντόρκα. Ο Μεταξάς, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Μανιαδάκη; ενθουσιάστηκε με την ιδέα, αλλά ήταν της άποψης ότι θα έπρεπε να καθυστερήσουμε την αποδοχή των διαπραγματεύσεων εφόσον νικούμε, δια να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ωφέλη.Έχει γραφεί επίσης ότι προς το σκοπό αυτό της προωθήσεως των γερμανικών προτάσεων ήλθε στην Ελλάδα και αυτός ο ίδιος ο Φον Κανάρης, ο οποίος εφιλοξενήθη στην οικία του εμπόρου Καρπαθάκη, είχε μυστικά επαφές με επισήμους, και επέδωσε τις γερμανικές προτάσεις ειρήνης στην ελληνική πλευρά.
Την ίδια περίοδο (13 Ιανουαρίου 1941) φθάνει στην Ελλάδα και ο άγγλος στρατηγός Ουέιβελ, προκειμένου να προτείνει την αποστολή στο Μέτωπο ενός αγγλικού συντάγματος αντιαεροπορικών και αντιαρματικών όπλων. Η άφιξή του κρατείται μυστική από την ελληνική πλευρά, και η κυβέρνηση δεν του επιτρέπει να επισκευθεί το Μέτωπο. Ο Μεταξάς αρνείται την «προσφορά», ενώ ο Παπάγος ζητάει τουλάχιστον εννέα Μεραρχίες με ισχυρή αεροπορική κάλυψη προκειμένου η βοήθεια να είναι ουσιαστική. (Η στάση αυτή του Παπάγου τον ρίπτει σε δυσμένεια σε σημείο που δεν θα ακολουθήσει τον Γεώργιο στη Μέση Ανατολή, μετά την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα).Ο Ουέιβελ ανταπαντά ότι μπορεί να διαθέσει δύο μόνο Μεραρχίες. Κατά τον Μεταξά, το μόνο που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι δύο αγγλικές Μεραρχίες είναι η πρόκληση της γερμανικής επίθεσης.
Ο Μεταξάς στην τελευταία του εγγραφή στο ημερολόγιό του στις 17 Ιανουαρίου 1941, αλλά και στη διακοίνωση που επέδωσε προς τη βρεταννική κυβέρνηση μέσω του βρεταννού πρέσβη, δήλωνε ότι δεν θα δεχθεί να δημιουργηθεί μέτωπο από τους Άγγλους στη Θεσσαλονίκη και ότι θα δεχθεί βρεταννικά στρατεύματα μόνο αν οι Γερμανοί διέλθουν τον Δούναβη.Ασθένεια του Μεταξά. Το τέλοςΚατά μία ατυχή συγκυρία που μόνο η ίδια η Ιστορία γνωρίζει να δημιουργεί, την ίδια χρονική στιγμή μπαίνει στην τελική ευθεία η ζωή του Μεταξά. Στις 17 Ιανουαρίου ο Μεταξάς αισθάνθηκε μία ελαφρά αδιαθεσία. Οι γιατροί διέγνωσαν παραμυγδαλιτικό απόστημα και τον εγχειρίζουν στις 19 Ιανουαρίου. Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη με τον θάνατό του αναφέρει: «Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ενεφάνισε προ δέκα ημερών, ήτοι το προπαρελθόν Σάββατον, φλεγμονήν του φάρυγγος, ήτις κατέληξεν εις απόστημα παραμυγδαλικόν. Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν, και απέθανε σήμερον, 6 π.μ.Εν Αθήναις τη 29η Ιανουαρίου 1941 Οι θεράποντες ιατροί (ακολουθούν οι υπογραφές δώδεκα ιατρών)».
Έτσι, σε μία κρίσιμη στιγμή, με αιωρούμενες τις γερμανικές προτάσεις για ειρήνη που ενδεχομένως η αποδοχή τους να άλλαζε τον ρου της Ιστορίας, και η Ελλάς να απέφευγε την κατοχή και τον συμμοριτοπόλεμο που προκλήθηκε από τις δυνάμεις που εξέθρεψε αυτή η περίοδος, χάνουμε τον Πρωθυπουργό της νίκης από αμυγδαλές.
Ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης που γνώριζε πολλά, και για τον λόγο αυτό οι Άγγλοι φρόντισαν να τον απομακρύνουν από το ελληνικό περιβάλλον της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής και να τον εξορίσουν στην Αργεντινή, είχε αναφέρει σε εκμυστηρεύσεις του ότι «Αν είχαμε τον Μεταξά σε τρίτη θέση νοσοκομείου, αυτός θα ζούσε». Επίσης ήταν της άποψης ότι « Οι γιατροί φταίγανε και επωφελήθηκαν οι άγγλοι ». Από τις διηγήσεις πάλι της κόρης του Μεταξά, Λουκίας, φαίνεται η επιθυμία του Μεταξά να τον δει και άλλος γιατρός « Σαν τον ερώτησα αν θέλη να τον δη και άλλος ιατρός γυάλισαν τα μάτια του… -Ναι παιδί μου, ναι!, μου απήντησε». Έτσι λοιπόν μετά από «του κόσμου τα εμπόδια» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Λουκία Μεταξά, εκλήθη επειγόντως ο διαπρεπής Βιεννέζος ιατρός Δρ. Εππιγκερ ο οποίος φθάνοντας την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 1941 στο Βελιγράδι ματαίωσε το ταξίδι του προς Ελλάδα αφού τον πληροφόρησαν ότι είναι πια αργά και ότι ο Μεταξάς πεθαίνει.
Για την σκοτεινή περίοδο των δέκα ημερών της ασθενείας του Μεταξά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς αρκετά και πολλές φορές αντιφατικά. Έχουμε όμως την επίσημη αρθρογραφία των εφημερίδων της εποχής (π.χ. Βραδυνή, 30 Ιανουαρίου 1941), που αναφέρει την παρουσία στο πλευρό του ασθενούς Μεταξά κατά την τελευταία ημέρα της ζωής του, εγγλέζου στρατιωτικού ιατρού ο οποίος την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 1941 έκαμε ιδιοχείρως ένεση στον ασθενή. Από τους αυτόπτες μάρτυρες είναι βέβαιη η παρουσία άγγλων ιατρών στο πλευρό του Μεταξά, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, είτε έφεραν συσκευές οξυγόνου είτε έκαναν ενέσεις στον ασθενή.
Τα πρόσωπα που έζησαν από κοντά τα γεγονότα είτε σιώπησαν είτε μίλησαν επιλεκτικά. Χωρίς όμως ιστοριοδίφικες αναλύσεις, ο θάνατος του Μεταξά πέρασε στον απλό λαό σαν έγκλημα των άγγλων: «Οι άγγλοι τον φάγανε».Οι Γερμανοί από πλευράς τους υπεστήριξαν τη φήμη ότι τον Μεταξά εδολοφόνησαν οι Άγγλοι. Μάλιστα, κατά το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1941 στο παρεκκλήσι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, οι Γερμανοί όχι μόνο έδωσαν την άδεια να τελεσθεί αυτό, αλλά και είχαν παραστεί επισήμως.
Αναμφίβολα η παρουσία στο πλευρό του ασθενούς Μεταξά άγγλων ιατρών είναι γεγονός. Τραγικό για την τύχη του ασθενούς αλλά και για την τύχη του Πολέμου και της Ελλάδος, δώδεκα πανεπιστημιακοί καθηγητές ιατρικής να αφήνουν τον Πρωθυπουργό της χώρας στις φροντίδες του κάθε εγγλέζου υπιάτρου και αρχιάτρου εκτελούντων ποίος οίδε ποία αποστολή.
Εξήντα χρόνια μετά, αφού εξέλειπαν πια οι μάρτυρες, οι καταγεγραμμένες μαρτυρίες είναι ελλιπείς, και αρχεία έχουν χαθεί, το μόνο σίγουρο που θα μπορούσε να λεχθεί για τον θάνατο του Ιωάννου Μεταξά είναι ότι αυτός υπήρξε πολύ ύποπτος και ότι οι μόνοι ωφελημένοι από αυτόν ήσαν οι Άγγλοι.
Ο ευπατρίδης Στρατηγός Ιωάννης Μεταξάς, ο βετεράνος των πολέμων 1897 και1912-13, ο εμπνευστής του σχεδίου εκπορθήσεως του Μπιζανίου, ο πιστός σύντροφος του Στρατηλάτη Βασιλέα Κωνσταντίνου ΙΒ΄, ο εμπνευσμένος ηγέτης του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου με την κοινωνική, φιλεργατική και φιλαγροτική πολιτική, ο δημιουργός της θρυλικής Ε.Ο.Ν., ο πατέρας της νίκης και πρωθυπουργός του «ΟΧΙ», που πενήντα εννέα χρόνια πριν παρέδωσε ήσυχος το πνεύμα, είναι για μας, τους Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, σύμβολο λαοφιλούς πατριώτη ηγέτη που μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες πολιτεύτηκε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο αυτό, σε αντίθεση με τους σύγχρονους πολιτικάντηδες που απεργάζονται ένα δυσοίωνο μέλλον για την Πατρίδα μας εφαρμόζοντας την πολιτική του ενδοτισμού.
http://metaxas-project.com

ΤΟ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝΟΣ ΓΚΡΙΖΟΛΥΚΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


axmet-mete
Σε νέο οχετό ψεύδους, θράσους και τουρκολαγνείας επιδόθηκε για μια ακόμη ο αρχιπράκτορας της Τουρκίας Αχμέτ Μέτε (που παριστάνει και τον «εκλεγμένο μουφτή» της Ξάνθης), σε σχέση με το θέμα του διορισμού των ιμάμηδων. Και θα συνεχίζει απτόητος βέβαια, όσο κανείς δεν τολμά να τον πετάξει με τις κλωτσιές πέρα απ' το ποτάμι, στην...ζεστή αγκαλιά της Μητέρας Πατρίδας του!
Όσοι διαβάζετε «Προξενείο-Στοπ», γνωρίζετε βεβαίως ήδη πάρα πολλά πράγματα για τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ως μία από τις πλέον χαρακτηριστικές και προκλητικές περιπτώσεις λακέδων της Τουρκίας και τοπικών οργάνων του Προξενείου Κομοτηνής για τον έλεγχο της μειονότητας.
Λίγες μέρες λοιπόν πριν, ο λεγάμενος ξαναχτύπησε με νέες εμπρηστικές δηλώσεις, αυτή τη φορά όσον αφορά το περίφημο πλέον θέμα του διορισμού των ιμάμηδων (ένα θέμα που και ο ίδιος βέβαια το πολέμησε λυσσαλέα κατά τις προηγούμενες εβδομάδες)! «Να μην εφαρμόσουμε τον νέο νόμο για τους ιμάμηδες» ζητά ουσιαστικά ο μεταμφιεσμένος σε θρησκευτικό λειτουργό αρχιπράκτορας, τονίζοντας ότι «πρέπει να μείνουμε πιστοί στους εκλεγμένους μας ιμάμηδες και να μη στηρίξουμε όσους θα φέρει το κράτος»!
Παράλληλα, ο Μέτε κάνει λόγο για ευθεία επίθεση στη θρησκευτική ελευθερία της...«τουρκικής μειονότητας», για την οποία σε μια ανεκδιήγητη κορύφωση θράσους τολμάει να ισχυρίζεται πως καταπιέζεται και υποφέρει, σε αντίθεση με την ελληνική μειονότητα της Πόλης που απολαμβάνει κάθε ελευθερίας! «Επειδή δηλαδή οι πλούσιοι Ρωμιοί της Τουρκίας έφυγαν κάποτε από εκεί και με τα υπάρχοντα τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, φταίει για αυτό ο φτωχός κόσμος της Δυτικής Θράκης, που δεν έχει που να πάει;» αναρωτιέται μάλιστα το συγκεκριμένο υποκείμενο, που τολμάει έτσι να κάνει και...πλάκα πάνω στο αίμα και την οδύνη τόσων χιλιάδων ανθρώπων που ξεκληρίστηκαν και εκδιώχτηκαν από την κτηνώδη, φασιστική πατρίδα του από το 1955 και εξής.
Όσο κι αν μας...καταπιέζουν όμως, «είμαστε πολύ τυχεροί που η Τουρκία είναι εδώ ως μητέρα πατρίδα και ως κράτος-εγγυητής» καταλήγει ο γκριζόλυκος αρχιφασίστας που υποδύεται τον...«εκλεγμένο μουφτή» (σ.σ. και για να μην...ξεχνιόμαστε, ξαναδείτε τον στην 3η φωτογραφία μαζί με τον αρχηγό των "Γκρίζων Λύκων" Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά την προ μηνών επίσκεψή του στην Ξάνθη). «Δυστυχώς όμως το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα» (!!!)
Κυριολεκτικά, μιλάμε, όπως αντιλαμβάνεστε, για απίστευτα πράγματα! Όποιος λοιπόν αισθάνεται ικανός (πιστέψτε μας, δεν είναι και τόσο...εύκολο) να διαβάσει ολόκληρο τον οχετό που ξέβρασε πάλι το στόμα αυτού του ανεκδιήγητου φασιστόμουτρου, τον αναδημοσιεύουμε παρακάτω (σε μετάφραση του ιστολογίου tourkikanea.gr από το δημοσίευμα της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ»). Εμείς τι άλλο να πούμε; Απλώς, καλό κουράγιο!
«Αυτό που επιδιώκεται είναι η μειονότητα να μη σηκώσει κεφάλι...και ο αγώνας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων να παραμείνει ορφανός ή αδύναμος
Την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης από την μέρα που παρέμεινε εδώ ως επίσημη μειονότητα, πάντοτε την έβαζαν να υποφέρει...Εν τέλει τα μέλη της μειονότητας αυτής, παρά το ότι είναι Έλληνες πολίτες, δεν αντιμετωπίστηκαν ως τέτοιοι...
Και εσείς ξέρετε πως, όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα, υπήρχαν πολλά βάσανα. Τώρα έστω και αν δεν έχουν αποδοθεί όλα, φαίνονται να δίνονται, και είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά στα μειονοτικά δικαιώματα, η μειονότητα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ως εθνική μειονότητα, αλλά πάντα ως θρησκευτική. Πάντοτε γίνεται προσπάθεια να προβληθεί πως πρόκειται για θρησκευτική μειονότητα. Κατά καιρούς αυτό περιλάμβανε την διάκριση ανάμεσα σε Πομάκους, Τούρκους και Τσιγγάνους καθώς και την στήριξη διαφόρων ομάδων που ήρθαν εδώ. Για αυτό το λόγο κάποιες δυνάμεις μέσα στην μειονότητα, πάντοτε χρησιμοποιούνταν. Αυτό που επιδιώκεται εδώ είναι η μειονότητα να μην σηκώσει κεφάλι, να αναλώσει εσωτερικά την δυναμική της, και ο αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων να παραμείνει ορφανός ή αδύναμος. Αυτή είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική.
Η μειονότητα όμως παρά τις δύσκολες συνθήκες σπούδασε τα παιδιά της. Κατά τον τελευταίο καιρό όπως βλέπετε, διαθέτει άτομα σε κάθε επίπεδο, θαρραλέα, που ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν τι κάνουν...
Είναι μεγάλη τύχη που η Τουρκία είναι εδώ, μητέρα πατρίδα και κράτος-εγγυητής. Αλλά δυστυχώς το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα και προκαλεί άλλες συμπεριφορές.
Παρά το ότι η Τουρκία σχετικά με την εκεί ελληνική μειονότητα, παραβλέποντας τα παλιά, αντισταθμίζει τα λάθη που έγιναν παλιά (σ.σ. απλώς...λάθη λοιπόν οι σφαγές και τα πογκρόμ, χώρια δε που μια καθαρά θεωρητική φιλομειονοτική στάση προς 2000 γερόντια – γιατί στην πραγματικότητα η Τουρκία ακόμη και σ' αυτούς δεν έχει δώσει απολύτως τίποτε, πέρα από λόγια – «αντισταθμίζει» το ξεκλήρισμα μιας πολυπληθούς και εύρωστης κοινότητας!) και φέρεται με τόση ανεκτικότητα, δυστυχώς η Ελλάδα αυτά δεν τα αντιλήφθηκε καλά. Δεν το έκανε αυτό στο θέμα των μουφτειών, των βακουφίων και της εκπαίδευσης, και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί πως αυτή η μειονότητα είναι τουρκική...Δηλαδή επειδή οι πλούσιοι Ρωμιοί της Τουρκίας έφυγαν από εκεί και με τα υπάρχοντα τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, φταίει για αυτό ο φτωχός κόσμος της Δυτικής Θράκης, που δεν έχει που να πάει; Δηλαδή επειδή έμειναν στα εδάφη τους και δεν έφυγαν, πρέπει να καταπέσουν πάνω τους;
(...) Εγώ πιστεύω ότι πάλι χρησιμοποιήθηκε η μειονότητα χάριν ψηφοθηρίας. Αυτό μου θυμίζει και το γεγονός πως ένα κυβερνητικό κόμμα συνέπραξε με τρία μη κυβερνητικά μέρη για να περάσει αυτός ο νόμος. Η μειονότητα ούτω η άλλως ήταν προσβεβλημένη από τον πρωθυπουργό, και τώρα κάνοντας αυτό, δυσαρέστησε τους μειονοτικούς ακόμη περισσότερο...
Τέλος επιθυμώ να πω το εξής: Αυτός ο νόμος αποτελεί ένα χτύπημα στην θρησκευτική μας ελευθερία. Οι στόχοι του είναι πολύ σκοτεινοί και κρυφοί. Ως Τουρκομουσουλμανική μειονότητα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Την ώρα που έχουμε στο τζαμί τον ιμάμη που εκλέξαμε, είναι ανάγκη να μην υποστηρίξουμε αυτόν που θα φέρει άλλος. Έχουμε τους δασκάλους Κορανίου και τα φροντιστήρια Κορανίου, αυτά δουλεύουν πολύ καλά. Εμείς δεν ζητάμε κάτι τέτοιο από το κράτος. Δεν θέλουμε τέτοια υπαλληλική ιδιότητα και επέμβαση στη θρησκεία μας. Και ο κόσμος μας πρέπει να το υποστηρίξει αυτό. Όποιαν απόφαση και αν πάρει η μειονότητα μας (σ.σ. προφανώς εννοεί το Προξενείο και τους ρουφιάνους του, κατηγορία άλλωστε στην οποία ανήκει και ο ίδιος!), αυτήν την απόφαση πρέπει να εφαρμόζουν όλοι και σε αυτήν ζητώ να είναι ενωμένοι».
kostasxan.blogspot.gr

Γεώργιος Γρίβας Διγενής ΑΘΑΝΑΤΟΣ!



27/01/1974 Γεώργιος Γρίβας Διγενής ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Στην εποχή που οι ιδεαλιστικές, ηθικές και πατριωτικές, Εθνικιστικές ιδέες δέχονται πόλεμο από τα γνωστά κυκλώματα των Εθνομηδενιστών, κάθε Έλληνας πρέπει να αντισταθεί στην αποχύμωση της Εθνικιστικής του ταυτότητος και στην αποχαύνωση της ιδεολογικής του προσωπικότητος. Είναι λοιπόν υποχρέωση κάθε Έλληνα πατριώτη να μην επιτρέπει απολίθωση της ιστορικής του μνήμης και να αρνείται τη δολίως επιχειρούμενη Εθνική μας αμνησία. Η επέτειος του περάσματος στο Πάνθεον των ηρώων του Ελληνισμού του Γεωργίου Γρίβα Διγενή αποτελεί σάλπισμα ακάματης και διαρκούς εθνικιστικής εκγρήγορσης.
Ας θυμηθούμε όμως πρώτιστα με Λακωνική αναδρομή τη δαφνοστεφή πορεία του Στρατηγού στην εφήμερη ζωή. Ο Στρατηγός γεννήθηκε στη Λευκωσία τον Ιούλιο του 1897. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων στην Αθήνα το 1919 με το βαθμό του ανθυπολοχαγού Πεζικού και συμμετείχε στη Μικρασιατική εκστρατεία όπου παρασημοφορήθηκε για τον ηρωισμό του. Ύστερα από επίμονα αιτήματά του, το 1940 μετατέθηκε στη πρώτη γραμμή του μετώπου όπου και υπηρέτησε ως επιτελάρχης της ΙΙ Μεραρχίας. Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής ήταν αρχηγός της αντικομμουνιστικής οργάνωσης "Χ". Το 1946 παραιτήθηκε από την ενεργό υπηρεσία με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας μετέβη με απόλυτη μυστικότητα στη Κύπρο με το ψευδώνυμο "Διγενής" και ίδρυσε την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) με στόχο την εκδίωξη των Βρετανών από το νησί και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Μαζί του είχε πηγαίνοντας στη Κύπρο, τους αδελφούς Σάββα, τον Σωκράτη Λοϊζίδη και άλλους. Στις 7 Μαρτίου 1953, στην Αθήνα, μαζί με τα άλλα 11 μέλη της Δωδεκαμελούς Επιτροπής, δίνει τον όρκο για αγώνα απελευθέρωσης της Κύπρου, που είναι γνωστός ως ο "Όρκος των Δώδεκα". Στις 10 Νοεμβρίου 1954 το ιστιοφόρο «Σειρήν», ύστερα από ένα περιπετειώδες ταξίδι φτάνει στην Κύπρο και μεταφέρει τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Τον Διγενή συνόδευαν ο Σωκράτης Λοϊζίδης και ο Νότης Πετροπουλέας και φυσικά ο Γ. Γρίβας αναλαμβάνει Αρχηγός της μυστικής Οργάνωσης Ε.Ο.Κ.Α. Την 1η Απριλίου του 1955 με τις εκρήξεις βομβών σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας, αρχίζει και επισήμως ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. Υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και παρά τις κακουχίες και τα ανυπέρβλητα εμπόδια, την έλλειψη μέσων και στρατιωτικού υλικού και την υπεροχή των Άγγλων που είχαν τα πάντα στη διάθεσή τους, κατόρθωσε να οδηγήσει την ΕΟΚΑ σε ένα νικηφόρο αγώνα και η Ελληνική Βουλή με το Νόμο 3944 (ΦΕΚ Α 51 20-3-1959) προήγαγε ομόφωνα τον Γεώργιο Γρίβα από αντισυνταγματάρχη σε αντιστράτηγο, του απένειμε ειδική σύνταξη, καθώς επίσης και τον τιμητικό τίτλο του "Αξίου Τέκνου της Πατρίδος", ενώ η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο, την ύψιστη τιμή απ' όσες διαθέτει, σε πανηγυρική της συνεδρία.
Όμως, με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 προδόθηκε με επαίχυντο τρόπο ο αγώνας των Κυπρίων για αυτοδιάθεση και Ένωση με τη μητέρα πατρίδα, με τις γνωστές προδοτικές συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου που συνυπέγραψαν ο Κ. Καραμανλής και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ε. Αβέρωφ και που ουσιαστικά έβαλαν τη Τουρκία συμμέτοχο στο Κυπριακό ζήτημα. Από την άλλην, με το δημοψήφισμα της Κυπριακής Εθναρχίας το 97% των Κυπρίων απαιτούσε Αυτοδιάθεση και Ένωση με την Ελλάδα.Η σπίθα του Ελληνισμού δεν έπαψε ποτέ να καίει τη ψυχή του. Έτσι, το 1964, μετέβη μυστικά στη Κύπρο και ανέλαβε τη διοίκηση της Εθνοφρουράς αλλά και Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών που μυστικά εστάλησαν στη Κύπρο, ώστε να μεθοδεύσουν τον Ενωτικό αγώνα που υπονόμευσε το παγκόσμιο σύστημα, αρνούμενο να παραχωρήσει αυτοδιάθεση, έννοια που με περισσή υποκρισία υπερασπίζοντο οι μεγάλοι μετά τη λήξη του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου για όλους τους λαούς του κόσμου εκτός από το Κυπριακό. Είχε όμως την ατυχία η Κύπρος να βρίσκεται σε κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι και ίσως η οσμή των πετρελαίων να έφτανε ως το City και την Ουάσινγκτων... Ο Διγενής στην Αθήνα τίθεται υπό περιορισμό στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. Οι κίνδυνοι για το μέλλον της Κύπρου είναι εμφανείς. Παράλληλα οι σχέσεις των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου βρίσκονταν σε ένταση. Οι πληροφορίες αυτές ανησυχούν τον Διγενή, ο οποίος νιώθει την ανάγκη να αντιδράσει. Το καλοκαίρι του 1971, ο Μακάριος αποδείχθηκε πως αναζητά τρόπους Κυπροποίησης του λαού με αφελληνισμό.
Ο Διγενής που εφρουρείτο διακριτικά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, διέφυγε της προσοχής των φρουρών και επέστρεψε κρυφά στην Κύπρο, ίδρυσε τη ΕΟΚΑ Β΄που στελεχώθηκε κυρίως από πρώην άνδρες της ΕΟΚΑ και νέους με στόχο την αλλαγή της προδοτικής γραμμής της ηγεσίας. Έτσι λοιπόν όταν ο Μακάριος αποδείχθηκε πως αναζητά τρόπους Κυπροποίησης του λαού με αφελληνισμό και δημιουργία Κυπριακής Εθνικής συνείδησης, ο Διγενής με κλονισμένη υγεία αλλά ακλόνητο ψυχικό Εθνικιστικό μεγαλείο, αγωνιζόταν για την αποτροπή ανθελληνικών λύσεων. Στις 25 Μαρτίου1972 είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, στην οποία, σε πνεύμα κατανόησης, κατέληξαν σε κάποιες συμφωνίες όμως ο Αρχιεπίσκοπος υπαναχώρησε και τα γεγονότα οδήγησαν σε μια μετωπική σύγκρουση και ρήξη των δύο πλευρών. Ο Μακάριος ήθελε τη Κύπρο ανεξάρτητο κράτος και τον εαυτό του και Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο δημοκρατίας. Όμως,το όραμα ΕΝΩΣΗ ακολούθησε με πάθος και η πλειοψηφία των Κυπρίων αλλά και η Κυπριακή Εκκλησία με αποτέλεσμα ο Μακάριος αντιδρώντας στη πύκνωση των γραμμών της ΕΟΚΑ-Β, να αντικαταστήσει του τρεις Ενωτικούς Ιεράρχες που ήσαν δίπλα στον Γεώργιο Γρίβα Διγενή όπως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ο Διγενής δεν είχε βέβαια ανάγκη κρησφύγετου, αφού ολόκληρη η Κύπρος ήταν το σπίτι του και ήξερε ο ίδιος κάθε μονοπάτι του Πενταδάκτυλου. Ένα από τα πολλά λοιπόν κρησφύγετά του ήταν στη Λεμεσσό. Εκεί,στις 27 Ιανουαρίου 1974, τον βρήκε και ο θάνατος που σκόρπισε οδύνη σε ολόκληρο τον Ελληνισμό αφού ακόμη και με απόφαση της Ελληνικής Βουλής ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής είχε ήδη χαρακτηρισθεί Εθνικός ήρωας για τη γενναιότητα του, την αυτοθυσία του και την βαθύτατα Εθνικιστική και ανυποχώρητα πατριωτική στάση του. Το σεπτό του λείψανο έμεινε δύο μέρες για λαϊκό προσκύνημα και χιλιάδες Ελληνοκυπρίων υπό καταρρακτώδη βροχή πέρασαν αποτίοντας τον ύστατο φόρο τιμής στον σύγχρονο Έλληνα ήρωα! Μπορεί ο Διγενής που ετάφη στην αυλή του κρυσφηγέτου του να πέθανε σαν φθαρτή μορφή και ύπαρξη, όμως ο αγώνας του, η γενναιότητά του, το ακατάβλητο θάρρος του και η φωτεινή του προσωπικότητα δείχνουν το δρόμο σε κάθε Έλληνα. Έτσι πάντα αλλά ειδικότερα τη μέρα που έφυγε, μια λέξη έρχεται στο νου κάθε Έλληνα Εθνικιστή: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
ΜΑ.Τ.
http://www.xryshaygh.com

Σαν σήμερα ξέσπασε η κρίση στα Ιμια, από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής


Σαν σήμερα ξέσπασε η κρίση στα Ιμια, από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ελληνικής
Η μεγαλύτερη κρίση που πέρασαν οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας μετά το Κυπριακό, αναμφισβήτητα ήταν η κρίση των Ιμίων. Τρεις νεκροί αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού με την κοινή γνώμη να μην πείθεται με τα επίσημα αίτια του θανάτου τους, μια -ακόμα- προκλητική δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου και το -ιστορικό πλέον- «ευχαριστώ» του Κώστα Σημίτη στους «φίλους μας τους Αμερικανούς» ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την κρίση των Ιμίων.

Το χρονικό της κρίσης
Τα Ίμια, αποτελούν μια συστάδα μικρών νησιών στα Δωδεκάνησα, τα οποία περιήλθαν στην ελληνική επικράτεια, μετά την παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τους Ιταλούς το 1947, με τον τούρκικο εθνικισμό να «κοιμάται» για αρκετές δεκαετίες, πριν διεκδικήσει ξαφνικά(;) την εξάπλωση του στο Αιγαίο.
Το πρώτο επεισόδιο, σημειώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1995, όταν το φορτηγό πλοίο Φιγκέν Ακάτ προσάραξε σε αβαθή ύδατα κοντά στις βραχονησίδες και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το λιμεναρχείο Καλύμνου προσφέρθηκε να βοηθήσει, όμως ο Τούρκος πλοίαρχος απάντησε ότι βρίσκεται σε τούρκικο έδαφος και θα δεχθεί μόνο τουρκική βοήθεια.
Την επόμενη, ειδοποιήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επικοινώνησε με το αντίστοιχο της Τουρκίας. Η στάση των Τούρκων ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, με τους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι υπάρχει γενικά ανοικτό θέμα διεκδίκησης των Ιμίων, ενώ λίγες μέρες αργότερα κατέπεσε τουρκικό αεροπλάνο, με τον πιλότο να διασώζεται από Έλληνες.
Η σημαία του Διακομιχάλη
Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από τις συνεχείς τουρκικές αξιώσεις στα Ίμια, ύψωσε την ελληνική σημαία σε ένα από αυτά τα δύο νησιά στις 25 Ιανουαρίου 1996, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου,έναν ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού.
Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με την ελληνική σημαία και οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίστηκαν, με δύο δημοσιογράφους της Χουριέτ, να αποβιβάζονται στο νησί, να κατεβάζουν την ελληνική σημαία και να υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι. Σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν στην περιοχή με την σύγκρουση να μοιάζει αναπόφευκτη.
Η κρίση κλιμακώθηκες στις 28 Ιανουαρίου, όταν το ελληνικό περιπολικό πλοίο «Αντωνίου» κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική, ενώ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στα Ίμια, χωρίς να τους αντιληφθούν οι Τούρκοι. Την επομένη, ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε μόλις εκλεγεί, έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία προειδοποιώντας την, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η ελληνική απάντηση θα είναι δυναμική. Σε απάντηση της, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δήλωσε στην Τουρκική Βουλή, ότι την επόμενη μέρα η Ελληνική σημαία θα κατέβει από το νησί.
Τούρκοι στα Ιμια
Τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου, τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια, ενώ τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, ελικόπτερο του Ναυτικού το οποίο επιχείρησε να ανιχνεύσει την παρουσία των Τούρκων, κατέπεσε με αποτέλεσμα τον θάνατο και των τριών μελών του πληρώματος, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού. Η επίσημη αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου, με την ελληνική κοινή γνώμη να μην έχει πειστεί ακόμα και σήμερα. Από τις θεωρίες που έχουν διατυπωθεί, επικρατέστερη είναι αυτή που θέλει το Τουρκικό Ναυτικό ή τους καταδρομείς να κατέρριψαν το ελικόπτερο, με την ελληνική κυβέρνηση να συγκαλύπτει το γεγονός για να μην ξεσπάσει πόλεμος. Στην ιστορία έμειναν οι δηλώσεις του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Λυμπέρη, ο οποίος πρότεινε στον κ. Σημιτή αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου και την κατάληψη της βραχονησίδας, τις εξής στρατιωτικές επιλογές αντίδρασης:
  • Ναυτικό βομβαρδισμό από πλοία της περιοχής.
  • Αεροπορικό βομβαρδισμό με το πρώτο φως.
  • Επιχείρηση ανακατάληψης της βραχονησίδας,
με τον Πρωθυπουργό να αρνείται θεωρώντας ότι οι προτάσεις αυτές οδηγούσαν σε πόλεμο.
Το τέλος της κρίσης
Η κρίση στα Ίμια, τελείωσε με την παρέμβαση των ΗΠΑ, οι οποίες επέβαλαν την θέληση τους και στις δύο χώρες με το δόγμα «Νo ships, no troops, no flags» προκειμένου να τελειώσει το όλο θέμα χωρίς περαιτέρω επεισόδια. Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου 1996 τα πλοία, οι στρατιώτες και οι σημαίες είχαν αποσυρθεί από τα Ίμια. Σύμφωνα με το βίβλιο των Μιχάλη Ιγνατίου και Αθανάσιου Έλλις για την κρίση στα Ίμια, ο Ναύαρχος Λυμπέρη αρνήθηκε την υποστολή της ελληνικής σημαίας, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να υποκύπτει εν τέλει στις πιέσεις των Αμερικανών και να δηλώνει «πως η ελληνική σημαία δεν θα αντικατασταθεί όταν αυτή καταστραφεί, από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή εκείνο το μοιραίο βράδυ»
Η κρίση των Ιμίων, αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να επιβάλλει την βούληση της, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και το ζήτημα των «Γκρίζων Ζωνών» που εγείρουν οι Τούρκοι. Ο τούρκικος επεκτατισμός δεν μπόρεσε να καμφθεί επί της ουσίας και οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης εξόργισαν την κοινή γνώμη. Όσο δε για το περίφημο «ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Αμερικανούς» του κ. Σημίτη, είναι η περίτρανη απόδειξη της αμερικανικής ανάμειξης στην ελληνική εξωτερική -και εσωτερική- πολιτική καθώς και της ατολμίας της τότε κυβέρνησης, η οποία στιγματίστηκε από το συγκεκριμένο γεγονός.

http://www.iefimerida.gr/node/88559#ixzz2JY8yBKT7

Σπάνιο αμοντάριστο υλικό από τα Ίμια του 1996 λίγο πριν γίνουν γκρίζα ζώνη...!! Βίντεο!!



Ίμια 1996. Τελευταία αποστολή στα Ίμια. Ένα σπάνιο ντοκουμέντο με αμοντάριστα πλάνα, από το αρχείο του Αργύρη Ντινόπουλου, που ως ρεπόρτερ, κάλυψε δημοσιογραφικά εκείνες τις ιστορικές στιγμές...

Δείτε σπάνια πλάνα με λιγοστούς κατοίκους και τον παπά με την ελληνική σημαία ανά χείρας, να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο πάνω στα Ελληνικά Ίμια, λίγο πριν γίνουν γκρίζα ζώνη.

Σημείωση: O αδερφός του αδικοχαμένου ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου, Νίκος Βλαχάκος, σε συνέντευξη του στα "Παραπολιτικά" δήλωσε για την πιθανή αιτία της κρίσης των Ιμίων: "Από τα Ίμια μέχρι την Θάσο υπάρχει ορυκτό και συγκεκριμένα όσμιο, το οποίο είναι υλικό κατάλληλο για κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Το γνώριζαν από τότε αυτό"



ksipnistere

Δεν έγιναν αποδεκτοί οι Αλβανοί με τόπο γέννησης «τσαμουριά» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος...!!



Ο υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αλβανών πολιτών, οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί σήμερα το πρωί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Παναρίτι άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες όπως εκφράστηκαν από τους Αλβανούς πολίτες που οι ελληνικές αρχές τους επέστρεψαν στην Αλβανία και είπε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών κατά προτεραιότητα παρακολουθεί την κατάσταση».

Το υπουργείο Εξωτερικών, εξήγησε ότι έχει υποβάλει προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων με την ελληνική πλευρά σε σχέση με τον ορισμό των τοπωνυμιών, βάσει των διεθνών αναγνωρισμένων πρακτικών στο θέμα αυτό.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης να διαπραγματευθεί με τις χώρες της ΕΕ ώστε να αρθεί η απαγόρευση από την Ελλάδα, στους μετανάστες, που ισχύει εδώ και είκοσι χρόνια.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται αφού υπάρχει ελευθερία στις θεωρήσεις, και να αποδιώχνονται εδώ και είκοσι χρόνια μόνο και μόνο για παραβιάσεις των συνόρων και όχι για ποινικά αδικήματα».

Όπως έγινε γνωστό από το Oranews, στη διάρκεια της ημέρας, οι ελληνικές αρχές εμπόδισαν σε 14 Αλβανούς πολίτες στο αεροδρόμιο των Αθηνών για φερόμενες παρατυπίες στα διαβατήριά τους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες –γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- η δέσμευση των Αλβανών έγινε λόγω αναφοράς στα διαβατήριά τους τοπωνυμιών που δεν είναι αποδεκτές από τις ελληνικές αρχές.


Κασιδιάρης σε πρώην διοικητή της ΕΥΠ: "Έκανες την ΕΥΠ παραμάγαζο της CIA...!!"I


Επίθεση – δυο φορές μάλιστα- εξαπέλυσε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία αλλά και τον Βηματοδότη, ο κ. Κασιδιάρης εντός της Επιτροπής αλλά στη συνέχεια και μπροστά στις κάμερες φώναξε στον πρώην διοικητή: « έκανες την ΕΥΠ παραμάγαζο της CIA». Προηγουμένως, φέρεται να είχε παραπονεθεί στον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη για τις κατ' ιδίαν ενημερώσεις μελών της προανακριτικής σε δημοσιογράφους.

iefimerida.gr

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ...


xantzidis-kostas
Απεβίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, στα 46 του χρόνια, ο δημοσιογράφος Κώστας Χατζίδης, αφού πάλεψε 17 ημέρες για να κρατηθεί στη ζωή. Στις 14 Ιανουαρίου είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό ανεύρυσμα.
Ακολούθησαν δύο χειρουργικές επεμβάσεις και αμέσως μετά παρουσιάστηκε ισχαιμικό σύνδρομο. Στη συνέχεια, υπέστη τοξικό εγκεφαλικό οίδημα, με αποτέλεσμα να νεκρώσει ο εγκέφαλός του. Το μεσημέρι της Πέμπτης κατέληξε στην εντατική του νοσοκομείου.
Ο Κώστας Χατζίδης γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1967 στα Σέρβια της Κοζάνης. Εργάστηκε στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ και Mega, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ενώ το 2011 ίδρυσε τον ιστότοπο pheme.gr, ο οποίος ήταν η μοναδική του επαγγελματική απασχόληση.
Ηταν παντρεμένος με τη Μίνα Πέππα με την οποία απέκτησαν πριν από τέσσερα χρόνια έναν γιο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στους Αμπελόκηπους, και η σορός του θα μεταφερθεί, κατόπιν επιθυμίας του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ο Κώστας Χατζίδης ήταν δωρητής οργάνων και για το λόγο αυτό καθυστέρησε η «έξοδός» του από το νοσοκομείο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ Ο "ΔΡΑΚΟΣ" ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. ΒΙΑΖΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ... ΚΑΘΟΤΑΝ!


drakos-dionusou
Τα προβλήματα στο γάμο του, καθώς και το ότι τον απέρριπτε σεξουαλικά, όπως ο ίδιος είπε, η συζύγός του, επικαλέστηκε ο "δράκος" του Διονύσου για να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του.
"Κάθε φορά που γνώριζα την ερωτική απόρριψη από τη συζυγό μου ξεσπούσα κατ'αυτόν τον τρόπο", είπε στους αστυνομικούς ο βιαστής των Βορείων Προαστίων που σκορπούσε τον τρόμο εδώ και τέσσερα χρόνια.
Πρόκειται για τον Κουρέα Νικόλαο του Πολυζώη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.
Κατηγορείται ότι την τελευταία τουλάχιστον τετραετία προέβαινε σε βιασμούς και ληστείες γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, της Ερυθραίας και του Διονύσου Αττικής
Ο δράστης κινούμενος με διαφορετικό όχημα κάθε φορά, ιδίως σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναζητούσε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες εντόπιζε συνήθως σε στάσεις.
Στη συνέχεια, αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει στο όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες. Εκεί, ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.
«Δεν είχα αισθανθεί την αγάπη στα παιδικά μου χρόνια», είπε στην ομολογία του ο 31χρονος δράστης, προσπαθώντας να αποδώσει τα όσα αποτρόπαια διέπραξε στην κακή σεξουαλική σχέση που είχε με τη σύζυγό του, όπως αναφέρει η Espresso ενώ τα θύματά τoυ ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι στην αρχή ζητούσε μόνο αγκαλιές και χάδια και μετά προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις του.

http://www.makeleio.gr

Προκλητικό βόλεμα του ΠΑΣΟΚου Καρχιμάκη από τη ΝΔ - Ερώτηση Χρυσής Αυγής


Προκλητικό βόλεμα του ΠΑΣΟΚου Καρχιμάκη από τη ΝΔ - Ερώτηση Χρυσής Αυγής
Κατατέθηκε σχετική ερώτηση από τον Συναγωνιστή Ιωάννη Λαγό.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Εργασιακό καθεστώς του πρώην Υπουργού και βουλευτή Μιχαήλ Καρχιμάκη»
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμό οικ. 64311Υ7277/27−12−2010 κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ Γ’ 169/17.03.11) ο Μιχαήλ Καρχιμάκης του Ελευθερίου, πρώην υπάλληλος της εταιρείας «Ολυμπιακή Αεροπορία − Υπηρεσίες Α.Ε.», μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ και ειδικότητας Διοικητικού − Οικονομικού. Βάσει της απόφασης αυτής, ο μεταφερόμενος κατετάγη σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 3717/2008 και όφειλε να παρουσιασθεί για ανάληψη υπηρεσίας με τη για οποιοδήποτε λόγο λήξη της θητείας του ως βουλευτής. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ως άνω απόφαση, η θέση καταργείται αυτοδίκαια με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του μεταφερόμενου.
Σε μια εποχή, δηλαδή, που οι πολίτες πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, χάνουν τις δουλειές και τα σπίτια τους, ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, που φέρει ευθύνη ως υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για την κατάντια της χώρας, έκανε χρήση ενός «χρυσού αλεξίπτωτου» και συνεχίζει να εισπράττει αμοιβές, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αντιστοιχούν στον μισθό του διευθυντή Υπουργείου.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1) Εμφανίσθηκε στο Υπουργείο σας ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης για να αναλάβει, όπως προβλέπεται από την ως άνω απόφαση, υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας του ως βουλευτής;
2) Ποιος είναι ο βαθμός και ποιες οι αμοιβές του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη; Ποιο το έργο που παράγει; Έχει αξιολογηθεί το έργο του από τους προϊσταμένους του;
3) Εμφανίζεται κανονικά ο Μιχάλης Καρχιμάκης στη δουλειά του στο Υπουργείο; «Χτυπάει κάρτα» όπως όλοι οι άλλοι υπάλληλοι; Ή ο φορολογούμενος πληρώνει έναν ακόμη αργόμισθο για να πίνει τον καφέ του κάθε πρωί στο Κολωνάκι και να γράφει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Αθήνα, 29/01/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

http://www.xryshaygh.com

Χριστόδουλος: η Διαθήκη του για τον Ελληνισμό!


Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος
(17 Ιανουαρίου 1939 - 28 Ιανουαρίου 2008)
http://www.xryshaygh.com

Στρατηγός Ντερτιλής Νικόλαος: ΠΑΡΩΝ!


Στρατηγός Ντερτιλής Νικόλαος: ΠΑΡΩΝ!
Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013, η Ελλάς πενθεί την απώλεια ενός Ανδρός, του οποίου η ζωή και το έργο υπήρξε η τρανή απόδειξη της φυλετικής συνέχειας των ηρωικότερων μορφών της χαραγμένης με αίμα Ελληνικής Στρατιωτικής Ιστορίας. Ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, Έντιμος και Υπερήφανος, Μαχητής και Απροσκύνητος, καπνίζει πλέον ανέμελα και πάντοτε περιφρονητικά προς την δειλία των πολλών, το τσιγάρο του, καθήμενος αντικριστά του Χάροντος.
Καταγόμενος από στρατιωτική οικογένεια, ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση και εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων. Σε ηλικία 21 ετών, ο Αξιωματικός Νικόλαος Ντερτιλής, εντάσσεται εν μέσω γερμανικής κατοχής, στην Εθνική Αντίσταση. Συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς και φυλακίζεται στο Χαϊδάρι, απ' όπου δραπετεύει, δίνοντας συνέχεια στην αντιστασιακή του δράση. Η απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Γερμανούς κατακτητές, τον βρίσκει στο στρατόπεδο των Εθνικών Δυνάμεων, που μάχονται κατά της κομμουνιστικής ανταρσίας. Από το 1946, συμμετέχει στο συμμοριτοπόλεμο λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος μαχών ενάντια στους συμμορίτες, ως αξιωματικός του Εθνικού μας Στρατού. Το έτος 1950 τον βρίσκει εκπαιδευτή στη Σχολή Ευελπίδων. Το ανήσυχο και φιλοπόλεμο πνεύμα του Έλληνος Στρατιώτου όμως, τον ωθεί στην εθελοντική συμμετοχή μετά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος, στον Πόλεμο της Κορέας. Για την δράση του στον πόλεμο εκείνο, θα λάβει τα πρώτα Παράσημα Ανδρείας, αποδεικνύοντας στην πράξη τις εξαιρετικές στρατιωτικές και στρατηγικές του ικανότητες. Εκεί βέβαια που θα λάμψει το άστρο του σπουδαίου Αξιωματικού, είναι το πολεμικό πεδίο της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, της Κύπρου μας.
Το έτος 1964, μεταβαίνει εθελοντικώς στην Κύπρο με το βαθμό του Ταγματάρχη, χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο. Είναι η περίοδος κατά την οποία η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα καθιστά την κατάσταση στο νησί έκρυθμη. Ο Ταγματάρχης Ντερτιλής, έχει αποστολή να οργανώσει και να εκπαιδεύσει ειδικές μονάδες της Ελληνικής Δύναμης(ΕΛ.ΔΥ.Κ.) επί της νήσου. Κατά την κρισιμότατη για την πορεία των εξελίξεων, μάχη της Μασούρας, ο Ταγματάρχης Ντερτιλής κατόπιν διαταγών του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρίβα Διγενή, επιτίθεται με μικρή δύναμη ανδρών και εφ' όπλου λόγχη, στο καλά οχυρωμένο χωριό, το οποίο ήλεγχαν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι. Η ένταση της επιθέσεως υπήρξε τέτοια, ώστε οι τουρκικές δυνάμεις αποδεκατίστηκαν, ενώ παράλληλα υπήρξε βαριά η τιμωρία των τουρκοκυπριακών εκείνων θυλάκων, οι οποίοι αποτελούσαν τις εστίες παραγωγής και εκκινήσεως της τουρκικής τρομοκρατίας προς τις ελληνοκυπριακές κοινότητες. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητος των επιχειρήσεων της μονάδος του Ντερτιλή, υπήρξε η διαταγή του Αρχηγού Γρίβα προς τον Ταγματάρχη για παύση της επιθέσεως. Η απάντηση του Νικόλαου Ντερτιλή, θα παραμείνει μνημειώδης: αντί λόγων, «μιλούν» οι σφαίρες του όπλου του, οι οποίες διαλύουν τον ασύρματο! Η επιχείρηση συνεχίζεται ακατάπαυστα και έρχεται σε πέρας με την επίτευξη του αντικειμενικού της σκοπού και την καθολική εκκαθάριση των τουρκοκυπριακών θυλάκων.
Ο Νικόλαος Ντερτιλής μυείται στα σχέδια των κινηματιών που προηγήθηκαν της 21ης Απριλίου, το 1966, έτος που τον βρίσκει να υπηρετεί στο 16ο Σύνταγμα, στη Νιγρίτα του νομού Σερρών. Η συμβολή του στην επιβολή του στρατιωτικού καθεστώτος το 1967, υπήρξε καθοριστική. Ηγούμενος μικρής ομάδος στρατιωτών, κατορθώνει με ένα μηχανοκίνητο Τάγμα να ελέγξει αναίμακτα 28 στόχους, το σύνολο σχεδόν του κρατικού μηχανισμού. Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου 1967, ενώ η λήξη της απόλυτα επιτυχημένης επιχείρησης δόθηκε στις 4 παρά 10 το πρωί. Ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει. Κατά τη διάρκεια της επταετίας, ο Στρατηγός Ντερτιλής παρέμεινε μακράν των κέντρων λήψεως των πολιτικών αποφάσεων. Ο Ταξίαρχος πια Ντερτιλής, ως ο Αξιωματικός που διασφάλισε την κατάληψη όλων των νευραλγικών θέσεων της Αθήνας για λογαριασμό του στρατιωτικού πραξικοπήματος, εδέχθη το βάρος του μένους δημοκρατών και μπολσεβίκων.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 1975, ο Νικόλαος Ντερτιλής καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, με την κατηγορία της συμμετοχής σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος ο Στρατηγός, ουδέποτε παραδέχτηκε την δολοφονία, ενώ καταδικάστηκε με βάση την κατάθεση του οδηγού του. Παρότι τα επίσημα πορίσματα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος για το εν λόγω γεγονός φάσκουν κι αντιφάσκουν, εν τούτοις ο Νικόλαος Ντερτιλής έπρεπε να χλευαστεί, να ταπεινωθεί διά της στέρησης των βαθμών του και να τιμωρηθεί από το καθεστώς των διεφθαρμένων, για την απόλυτη προσήλωσή του στο στρατιωτικό καθεστώς και την πίστη του στο πρόσωπο του Γ. Παπαδόπουλου.
Ο Περήφανος, κατά δήλωσή του «Έλλην Εθνικιστής και Χριστιανός Ορθόδοξος» Στρατηγός, υπήρξε ο μακροβιότερος κρατούμενος των ελληνικών φυλακών, πληρώνοντας το τίμημα της αξιοπρεπέστατης -κατά τις στρατιωτικές αρχές- και ελληνοπρεπούς του στάσεως. Η καραμανλική Δεξιά δεν του συγχώρησε ποτέ το γεγονός της αυτοεξορίας του ηγέτη της στην Γαλλία, πολύ δε περισσότερο, την επί επτά έτη αποτροπή της λαφυραγώγησης του εθνικού μας πλούτου. Η Αριστερά με αιχμή της το ΠΑΣΟΚ απεδείχθη ηπιότερη, προτείνοντάς του να αιτηθεί χάρη, ώστε να αποφυλακισθεί για ανθρωπιστικούς λόγους. Πράγματι, αυτή ήταν η Δημοκρατία τους: ο «ανθρωπισμός» της, ήταν παράγοντας εξαρτώμενος από μια επαίσχυντη αίτηση χάριτος. Την χαρά όμως την οποία ανέμεναν διακαώς και με μαρξιστική μισανθρωπιά οι αριστεροί από μια πιθανή αίτηση χάριτος, ο Στρατηγός Ντερτιλής δε τους την έδωσε ποτέ. Παρέμεινε αγέρωχος, συνειδησιακά και ιδεολογικά ακμαίος στέλνοντας στους εχθρούς του αντί της αιτήσεως το μήνυμα: « είναι αδιανόητο εγώ ο οποίος ηγήθηκα μιας χούφτας ανδρών στην Κύπρο και έριξα τους Τούρκους στη θάλασσα, να ζητήσω χάρη από εσάς που υποστείλατε την Ελληνική Σημαία από τα Ίμια»!
Αυτός είναι ο Ήρωας Νικόλαος Ντερτιλής, τον οποίο το μεταπολιτευτικό ανθελληνικό καθεστώς επιχείρησε να καταβάλει διά της εκδικητικής τιμωρίας. Βράχος Ήθους και Τιμής, πάνω στον οποίο τσακίστηκαν με πάταγο οι μύχιες επιδιώξεις του Καθεστώτος των κοινοβουλευτικών προδοτών. Ο Στρατηγός, ασθενής και γέροντας ακόμη, στάθηκε πραγματικός Τιτάνας του Ελληνικού Εθνικισμού και της αληθούς Στρατιωτικής Τιμής, αυτής της Τιμής την οποία ντροπιάζουν οι σημερινοί ένστολοι παρατρεχάμενοι υπουργών και βουλευτών, αρνούμενος μετά πρωτόγνωρου πάθους να νομιμοποιήσει το καθεστώς της μεταπολίτευσης!
Σε αυτή την ηγετική και αγέρωχη μορφή του σύγχρονου Ελληνικού Εθνικισμού, τον Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή, αποτίουμε Φόρο Τιμής. Το παράδειγμά του, θα στέκει ως φάρος απαρέγκλιτης συνειδησιακής και ιδεολογικής συνέπειας για κάθε ιδεολόγο πολεμιστή της Εθνικιστικής και Κοινωνικής Ιδέας, στα δύσκολα έτη του Αγώνος που απλώνονται εμπρός μας. Με την ακλόνητη πεποίθηση, πως η υπόθεση της Αποκατάστασης του ονόματός του δεν τελείωσε με τον θάνατο, παρά μόνον αναβλήθηκε για το κοντινό μέλλον, αποχαιρετούμε έναν Περήφανο και Αήττητο σε όλες τις μάχες Αξιωματικό, υποσχόμενοι να ακολουθήσουμε απαρέγκλιτα τον δικό του δρόμο, τον δρόμο που οδηγεί στο γκρέμισμα της ανθελληνικής μεταπολίτευσης και στην οικοδόμηση ενός πραγματικά Εθνικού Κράτους, το οποίο θα τιμά, ως οφείλει, τους Ήρωες οι οποίοι αναδείχτηκαν στα Πεδία των Μαχών.
Τελευταία Αναφορά Στρατηγέ, αναπαύσου εν ειρήνη!
http://www.xryshaygh.com

Η Χρυσή Αυγή με τους αγρότες στο μπλόκο Νίκαιας Λαρίσης


Η Χρυσή Αυγή με τους αγρότες στο μπλόκο Νίκαιας Λαρίσης
Στην καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα στον κόμβο της Νίκαιας, βρέθηκε κλιμάκιο της Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας, με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκε με αγρότες από διάφορες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου και δήλωσε ότι ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στηρίζει τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους. Ο βουλευτής δήλωσε ότι όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε με την εθνική παραγωγή, με προοπτική την αυτάρκεια και την δυναμική εξαγωγική πολιτική. Ανέφερε ότι οι Έλληνες αγρότες αποτελούν έναν από τους βασικούς σπονδύλους στη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, αφού είναι κάτοχοι της ελληνικής γης.
Παράλληλα, κατήγγειλε τον ύποπτο ρόλο της τουρκικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στη Θράκη και στη Ρόδο ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει σαφέστατες αιχμές για το ξεπούλημα και ουσιαστικά τη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τον Έλληνα αγρότη και όχι τους πολιτικούς της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία είναι φερέφωνο των διεθνών τοκογλύφων. Αποχωρώντας, υποσχέθηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα επιστρέψει στο μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την υιοθέτηση ή την απόρριψη των αιτημάτων των παραγωγών.
http://www.xryshaygh.com

Χιλιάδες Έλληνες αποχαιρέτησαν τον ήρωα Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή - ΒΙΝΤΕΟ


Χιλιάδες Έλληνες αποχαιρέτησαν τον ήρωα Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή - ΒΙΝΤΕΟ
Το ύστατο χαίρε απηύθυναν σήμερα χιλιάδες Έλληνες στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στον ήρωα και απροσκύνητο Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης τόνισε πως ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη. "Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω", είπε χαρακτηριστικά. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Συνεπαναστάτης του Στρατηγού, Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος.
Φόρο τιμής απέτισε κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην τελευταία αναφορά του Στρατηγού, το οποίο έγινε δεκτό με ιδιαίτερη θέρμη από τους παρευρισκόμενους. Τα συνθήματα "Ελλάς - Ελλήνων - Χριστιανών", "Λαός - Στρατός - Εθνικισμός", "Αλήτες προδότες πολιτικοί" και "Δόξα και Τιμή στον Νίκο Ντερτιλή" δονούσαν την ατμόσφαιρα ως ύστατος αποχαιρετισμός στον ήρωα Στρατηγό. Κατά την διάρκεια της ταφής οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο.
Στρατηγός Ντερτιλής Νικόλαος: ΠΑΡΩΝ!








http://www.xryshaygh.com

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μαγευτική περιήγηση... Πετώντας πάνω από την Ελλάδα μας!! Βίντεο!!



Μια μαγευτική περιήγηση διάρκειας 1 ώρας -σε υψηλή ανάλυση- πετώντας πάνω από την Ελλάδα. Ξεκινώντας από την Αθήνα, θα μας ταξιδέψει σε μοναδικά μέρη εξερευνώντας διάσπαρτα...

Ελληνικά νησιά στο λαμπρό μπλε του Αιγαίου, αρχαία ερείπια, καταπράσινους λόφους, βραχώδεις ακτές και ιστορικούς τόπους γεμάτους παραδόσεις. Την δραματική άποψη ενισχύσαμε με την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου! Θα πετάξουμε από την Κέρκυρα στην Κρήτη, από τα Μετέωρα στην Μύκονο, στην Πελοπόννησο, στη Ρόδο, στη Σαντορίνη, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλούς άλλους λαμπρούς προορισμούς αυτού του υπέροχου τόπου!

A breathtakingly beautiful virtual tour shot in high definition from a helicopter-mounted camera. Lifting off from Athens, you embark on a modern odyssey as varied and dramatic as Greek history, exploring exotic islands scattered like stones in the brilliant blue Aegean, ancient ruins, verdant hills, rocky coastlines, and timeless traditions.

Αρχικός τίτλος «Visions of Greece»

Producer: Stavros Niarchos, 2003
Executive Producer: Roy Hammond
Producer, Writer, Editor: Sam Toperoff
Producer, Aerial Director: Duby Tall
Wescam Technician and Operator: Grant Bieman
Helicopter Pilot: Stelios Bounas (85 hours flight over the Greece)

Μερικές από τις τοποθεσίες: Όλυμπος, Αθήνα - Ακρόπολη, Πειραιάς, "Υψηλή Γέφυρα" (κρεμαστή) της Χαλκίδας, Φάρος Ρέπι - Σκιάθου (μάλλον), Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, Αιγαίο, Κυκλάδες, Μύκονος, Ο Φάρος Αρμενιστής - Μυκόνου, Δήλος, Νάξος (Η Πορτάρα, η μαρμάρινη πύλη στη νησίδα Παλάτια), Φιλώτι - Νάξου, Αμοργός - Η Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αντίπαρος, Σίφνος, Πάρος, Καλδέρα Σαντορίνης, Νέα Καμένη, Αμμούδι (λιμάνι Οίας), Οία - Σαντορίνη, Ηφαιστειογενές έδαφος, Οία, Κνωσός, Κρήτη, Ρόδος, Ακρόπολη Λίνδου - Ρόδος, Λέσβος, Μυτιλήνη - Η Παναγία της Πέτρας, Γενοβέζικο Φρούριο Μήθυμνας, Θράκη, Άλογα στο ποτάμι του Αξιού, Καβάλα, Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, Χερσόνησος όρους Άθως, Άγιο Όρος, Θεσσαλονίκη, Καταρράκτες Έδεσσας, Λίμνη Πρέσπα, Aγία Τριάδα Βροντούς στον Ολυμπο, Γέφυρα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, Λίμνη Ιωαννίνων, Μετέωρα, Διώρυγα της Κορίνθου, Οδοντωτός στο φαράγγι του Βουραϊκού, Μονεμβασιά, Πύλος, Νιόκαστρο Πύλου, Μπούρτζι Μεθώνης, Σπαρτιάτικο φρούριο Σφακτηρίας, Ναός της Αφαίας στην Αίγινα, Μυκήνες, Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, Ζάκυνθος, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, Ποντικονήσι - Κέρκυρα, Ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας - Δελφοί, Αθήνα, Ξωκλήσι στην Αττική. [Πηγή ellinikoarxeio.com]



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσία: Απαγόρευση προπαγάνδας της ομοφυλοφιλίας


DumaΗ κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου ή αλλιώς Δούμα, ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση την απαγόρευση της προπαγάνδας για την ομοφυλοφιλία μεταξύ των ανηλίκων, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ.


Το σχέδιο νόμου προτείνει τροποποιήσεις στον Κώδικα διοικητικών παραβάσεων, ο οποίος αναφέρεται στην προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας στα παιδιά και θα επιβάλλεται πρόστιμο 4.000 έως 5.000 ρούβλια ανά άτομο και από 40 χιλιάδες έως 50 χιλιάδες ρούβλια σε υπαλλήλους και από 400 έως 500 χιλιάδες σε οργάνωση ή άλλο φορέα.
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Δούμα το Μάρτιο του 2012 από τη νομοθετική συνέλευση της περιοχής Νοβοσιμπίρσκ. (echedoros)

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην υπηρεσία του Δένδια για την καταπολέμηση του ρατσισμού... Καλούν Έλληνες και καταγγέλουν αλλοδαπούς...!!!



Μπορεί να μην υπάρχουν αστυνομικοί για την ασφάλεια του πολίτη –όπως ξέρει ο κόσμος όλος και όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί- υπάρχουν όμως για την αντιμετώπιση της…

ρατσιστικής βίας! Έτσι, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ξεκίνησε την Τετάρτη η εκπαίδευση των 200 παρακαλώ αστυνομικών, που στελεχώνουν τα «Τμήματα και τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας», σ’ ολόκληρη την επικράτεια.

Ιδού και το… εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

« Ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων και αντιμετώπισης ρατσισμού, Ανάλυση θεμάτων Δημόσιας Ασφάλειας, Ρατσισμός – Ξενοφοβία. Αντιμετώπιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Νομικές διατάξεις που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση και το ρατσισμό, Αναγνώριση κινήτρων ρατσιστικής βίας, Φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα και εμπειρία του δικτύου καταγραφής περιπτώσεων ρατσιστικής βίας και Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Σύγχρονοι προβληματισμοί. Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, συστάθηκαν οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Ειδικότερα, ιδρύθηκαν δύο Τμήματα (στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης) και 68 Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα».

Να σημειωθεί, ότι από την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε την 24ωρη (!!!) λειτουργία της η ειδική τηλεφωνική γραμμή 11414 όπου μπορούν οι πολίτες – ακόμη και ανώνυμα – να καταγγέλλουν περιστατικά «ρατσιστικής» βίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή τηλεφωνούν κυρίως Έλληνες πολίτες για να καταγγείλουν τη συμπεριφορά των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», αλλά και διαφορές που έχουν μαζί τους, κυρίως οικονομικής φύσεως. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες αρκετών που τηλεφώνησαν στη γραμμή, οι αστυνομικοί που απαντούν στα τηλεφωνήματά τους απαντούν πως η γραμμή αφορά καταγγελίες αλλοδαπών κατά των Ελλήνων κι όχι το αντίστροφο!

Δεν τους βγαίνει, δεν τους βγαίνει…

(ΥΓ): Πληροφορίες που λένε ότι τα… αντιρατσιστικά μαθήματα στους αστυνομικούς γίνονται από «περίεργους» τύπους, με όψη… «αλληλέγγυου» (μούσια, μαλλιά και φουλάρια που γίνονται… κουκούλες), ελέγχονται…

ethnikismos

Φυλάσσεται από Ειδικές Δυνάμεις...!! Φορτηγό πλοίο με όπλα από Τουρκία πιάστηκε στον Βόλο - Τελικός προορισμός η Συρία;;


Φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη βρίσκεται στο λιμάνι της ΑΓΕΤ στα Αστέρια Αγριάς καθώς στο φορτίο του περιλαμβάνονται και τρία κοντέινερ...

το περιεχόμενο των οποίων είναι πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ). Όλα τα παραπάνω αν αι ανατολικής προελεύσεως βρίσκονται σε χρήση και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και της στρατοχωροφυλακή.

Το φορτηγό σκάφος “Alexandretta”, με σημαία Αγίου Βικεντίου είχε αποπλεύσει από άγνωστο ακόμη λιμάνι στην Τουρκία και σταμάτησε στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».

Το φορτηγό πλοίο, κι αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση στις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, είναι ότι είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, στο φορτίο του όμως βρέθηκαν τα πυρομαχικά. Σχετικά ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.

Οι πληροφορίες πάντως για το νόμιμο ή όχι του φορτίου του διίστανται. Το σκάφος φυλάσσεται από ειδικές δυνάμεις του Λ.Σ.

Η υπόθεσή αποκτά ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη η οποία καταδεικνύει αφενός τους «δεσμούς» της Άγκυρας με το νέο καθεστώς της Λιβύης και αφετέρου εμπλέκεται στο περίεργο παιχνίδι μεταξύ των δύο χωρών κάτι που ανέδειξε και γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Rand Paul κατά τη διάρκεια κατάθεσής της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton στο αμερικανικό Κογκρέσο την Πέμπτη.

Όπως είχαμε αναφέρει σχετικά ο γερουσιαστής ρώτησε την Αμερικανή υπουργό εάν γνωρίζει για παράνομα φορτία όπλων από τη Λιβύη προς την Τουρκία με τελικό πορορισμό την Συρία, εάν γνωρίζει για ανάμιξη του παραρτήματος της CIA στη Λιβύη και από εκεί αφήνοντας να εννοηθεί στους μισθοφόρους της Συρίας. Η απάντηση της Clinton ήταν μη απάντηση καθώς παρέπεμψε τον γερουσιαστή στην ... CIA για διευκρινίσεις.

Το ανάποδο δρομολόγιο με μεταφορές όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη ουσιαστικά αποδεικνύει τις δοσοληψίες μεταξύ των δύο χωρών και μάλιστα εν μέσω της Ελλάδας και η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός.

Δηλαδή είναι πολύ πιθανό, για να μην πούμε βέβαιο, ότι η Τουρκία στέλνει τα όπλα στην Συρία στους ισλαμιστές συμμάχους της, μέσω Λιβύης, για να αποφύγει τις κατηγορίες ότι σπάει το δήθεν εμπάργκο όπλων στους εμπολέμους. Κάτι που το θεωρούν βέβαιο στςι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών άσχετα αν το end user certificate (πιστοποιητικό τελικού χρήστη) αναφέρει ως χώρα παραλαβής την Λιβύη.

Από την άλλη πλευρά το ΛΣ και σε επικοινωνία με το defencenet.gr δήλωσε ότι "Το φορτίο διαθέτει κάποια παραστατικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη των όπλων και δείχνουν ως χώρα παραλαβής την Λιβύη". Από εκεί και πέρα, όπως μας δηλώθηκε από το ΛΣ το σκάφος είναι ενδεχόμενο να παραμείνει δύο ακόμη ημέρες στο λιμάνι του Βόλου καθώς την υπόθεση του απόπλου του χειρίζεται η ΕΥΠ, αλλά και η Τελωνειακή υπηρεσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σαν σήμερα το 1996 ο δήμαρχος Καλύμνου υψώνει στα Ίμια την Ελληνική Σημαία...!!!



1996 - Κρίση Ιμίων: Ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα...

από τα δύο νησιά, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού.

stoxos.gr

Η Ελλάδα είναι παντού!! Ακόμη και στη Χιλή!! Δείτε φωτογραφίες...



Η Ελλάδα τελικά μπορεί να είναι παντού. Και να σε συγκινεί το γεγονός ότι αυτά που εμείς εδώ εντός της χώρας θεωρούμε ασήμαντα, άλλοι πολλοί μακρυά τα εκτιμούν πολύ περισσότερο!

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και οι συνεργάτες του το διαπίστωσαν στην Χιλή όπου βρίσκονται για τη Συνόδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Είδαν σταθμό του μετρό αφιερωμένο στην Ελλάδα! Και μια εντυπωσιακά μεγάλη λεωφόρο που διασχίζει όλο το Σαντιάγκο,επίσης με το όνομα της χώρας μας. Οι φωτογραφίες είναι από την Χιλή που έχει την Ελλάδα πολύ ψηλά.




Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας συναντήθηκε με τον ομόλογο του Υφυπουργό Εξωτερικών της Χιλής, Πρέσβη Alfonso Silva.

Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά περιθώρια εμβάθυνσης, κυρίως στον οικονομικό τομέα.

Ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να θέσουν την Ελλάδα σε τροχιά οριστικής εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Silva μετέφερε τα φιλικά αισθήματα λαού του για Ελλάδα και την αισιοδοξία του για έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Ο κ. Κούρκουλας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολή από την Ελλάδα, αίτημα στο οποίο ο κ. Silva ανταποκρίθηκε, προσφέροντας της αρωγή του Υπουργείου του.

onalert