Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τουρκική (ειδική) Οικονομική Ζώνη έκαναν την Θράκη!


thraki
Σε οικονομικό προτεκτοράτο της, με τις ευλογίες του αμερικανού παράγοντα μετατρέπει την Δυτική Θράκη η Άγκυρα. Ήδη, εκτός από την εξαγορά ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω διαφόρων επενδυτικών σχημάτων από τα οποία αποκρύπτεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους, άρχισε η διάθεση τουρκικών προϊόντων σε πολύ προσιτές τιμές στα σούπερ-μάρκετ της περιοχής. Παρατηρήθηκε μάλιστα το φαινόμενο τα περισσότερα είδη σίτισης και ένδυσης, να είναι κατά πολύ φθηνότερα από την Κωνσταντινούπολη.
Οι ακρίτες μας έχουν κάθε λόγο να είναι ανάστατοι, αφού τα υποκαταστήματα της τούρκικης τράπεζας Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή δανείζουν με επιτόκιο 3%, εκτός από μουσουλμάνους και χριστιανούς.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που συνδέεται άμεσα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της γείτονος χώρας και την ΜΙΤ, στην εξαγορά χρεών από πολίτες και επιχειρηματίες και των δύο κοινοτήτων. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα δάνεια χορηγούνται αφειδώς, χωρίς να εφαρμόζονται τα κριτήρια ασφάλειας που προβλέπει το παγκόσμιο ασφαλιστικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, πολλοί μουσουλμάνοι, έχοντας στη διάθεσή τους άφθονο χρήμα, αγοράζουν περιουσίες Ελλήνων, χωρίς να δικαιολογείται η προέλευση των χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, την ύπαρξη σχεδίου αφελληνισμού της περιοχής, τις συχνές συναντήσεις που έχει τον τελευταίο χρόνο με παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας, ο Αμερικανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη. Η δραστηριότητα του τελευταίου, μόνο διπλωματική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού όλες οι επαφές του κατά τις πυκνές επισκέψεις του στην Θράκη, εξαντλούνται σε πρόσωπα που διατηρού στενές επαφές με το τουρκικό προξενείο, όπως το φόρουμ των μουσουλμάνων φοιτητών.
Η κινητικότητά του είναι, δε, τόσο έντονη, που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων ελληνικών αρχών, αφού σχεδόν κάθε εβδομάδα έχει συναντήσεις με μειονοτικούς, κυρίως στο ξενοδοχείο Arcadia, στην πόλη της Κομοτηνής, όπου συνηθίζει να διαμένει όταν περιοδεύει (γιατί περί αυτού πρόκειται) την περιοχή. Αν και ο ίδιος δημοσίως όταν ερωτήθη από Έλληνα επιχειρηματία για το όψιμο ενδιαφέρον του για την Θράκη, έχει απαντήσει ότι σχετίζεται με τη δημιουργία της Νέας Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) συνολικής έκτασης 650.000 τμ που σχεδιάζεται στο τρίγωνο των συνόρων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αμερικάνικης εταιρείας Lemma International Inc, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η εν λόγω εταιρεία που έχει έδρα την Μινεάπολη των ΗΠΑ, φαίνεται πως είναι τουρκικών συμφερόντων και ιδρύθηκε μόνο και μόνο για να διεισδύσει στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.
Το μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο των γειτόνων μας εξυπηρετεί και η πρόεδρος του λεγόμενου οικονομικού φόρουμ της Θράκης, Κατερίνα Καραγιάνη. Ένα πρόσωπο που σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, διαδραματίζει "περίεργο" ρόλο. Η κ. Καραγιάννη δεν είναι μία τυχαία γυναίκα, αφού σχετίζεται άμεσα με την οικογένεια Παπανδρέου, ενώ διατηρεί άριστες επαφές με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο ρόλος του τελευταίου στην περιοχή κρίνεται ως αμφιλεγόμενος, αφού στις 9 Απριλίου του 2012, με την ιδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία ανανεώνεται η άδεια της "Διασυνοριακής Ελεύθερης Βιομηχανικής Ζώνης Οικονομικών Συναλλαγών (ΔΕΒΖΟΕ). Πρόκειται, όπως παρατηρούσαν στον "ΕΚ" στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δήμων που τα όριά τους βρίσκονται εντός της συγκεκριμένης ΕΟΖ, για πρόβα τζενεράλε προκειμένου να τουρκοποιηθούν και οι τρεις νομοί της Δυτικής Θράκης. Και αυτό γιατί ο κανονισμός των ΕΟΖ προβλέπει ότι οι περιοχές αυτές λειτουργούν επιχειρηματικά και εργασιακά, ανεξάρτητα από τις κείμενες νομοθεσίες των χωρών από τις οποίες περιβάλλονται.
Οι προαναφερόμενοι παράγοντες, οι οποίοι είναι καλά ενημερωμένοι, υποστηρίζουν ότι οι οποίες επενδύσεις γίνουν στη συγκεκριμένη ζώνη θα προέρχονται από μουσουλμανικά κεφάλαια, με προκάλυμμα την Deutsche Bank. Μόνο σύμπτωση δεν αποτελεί, πάντως, το γεγονός ότι η κ. Καραγιάννη διετέλεσε επί σειρά ετών στενή συνεργάτιδα του διευθύνονται συμβούλου της DB Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει επισκεφτεί την περιοχή, ανεπισήμως πάντοτε. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το συνάλλαγμα που υποτίθεται ότι εισάγουν οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης που εργάζονται στην Γερμανία, κάτι που δεν δικαιολογείται από τις παλαιότερες καταθέσεις τους και την γενικότερη οικονομική κρίση.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι πάμφτωχοι, μέχρι πρότινος, μουσουλμάνοι μετανάστες στην χώρα της Άνγκελα Μέρκελ, έχουν αποκτήσει σημαντικές ακίνητες περιουσίες, ενώ συμμετέχουν ενεργά σε εταιρείες που αναπτύσσουν επιχειρηματική δράση στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Όπως σημείωναν μέλη των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών Βιοτεχνιών και Εμπόρων των δυο νομών, μέχρι το 2015 η αγορά θα έχει περάσει στα χέρια των παραπάνω, που φυσικά θα προσλάμβάνουν μόνο ομόθρησκούς τους για υπαλλήλους.
Από την προσοχή τους δεν διέλαθε και το γεγονός ότι έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις μεικτών κλιμακίων επιχειρηματιών από την Τουρκία και την Γερμανία, χωρίς να ενημερωθούν οι τοπικές επαγγελματικές ενώσεις. "Έρχονται συνοδευόμενοι από πράκτορες του τουρκικού προξενείου, περιοδεύουν στην περιοχή και εμάς δεν μας υπολογίζουν καν", τονίζουν χαρακτηριστικά. Όπως φαίνεται η – οικονομική προς το παρόν – εισβολή των Τούρκων στην Θράκη συνεχίζεται με την τουλάχιστον "περίεργη" ανοχή του υδροκέφαλου και αντεθνικού κράτους των Αθηνών.
http://www.elkosmos.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


politiki-10-2012 38
Βουτιά 8 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου στην εκλογική περιφέρεια του Τζέφρι την Αχαϊα η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά.. Στην Κορινθία το κόμμα του...γίγαντα Βενιζέλου παθαίνει πραγματική συντριβή χάνοντας 12 ποσοστιαίες μονάδες ενώ σημαντικη πτώση στα ποσοστά του καταγράφει και το "σωτήριο" κόμμα του Αντώνη Σαμαρα.. Μεγάλοι κερδισμένοι και στις πατροπαράδοτες περιφέρειες του δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ..
politiki-10-2012 39
politiki-10-2012 40
politiki-10-2012 41
http://makeleio.gr

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" ΤΡΑΓΑΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ


tragakis
Mε ποιον μοιάζει, ρε με ποιον μοιάζει...
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκμετά την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Προεδρείο της Βουλής ότι... «εκ παραδρομής ψηφίστηκε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου ΤΑΙΠΕΔ ενώ τελικά καταψηφίστηκε», έκανε την εξής δήλωση:
«Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της σημερινής κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιωάννης Τραγάκης, διαβάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 ανακοίνωσε ότι έχει υπερψηφιστεί.
Την ίδια στιγμή αντέδρασα ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και παρ' όλο που είχαμε κλειστά μικρόφωνα του φώναξα ότι «αυτό δεν περνάει».
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, μου απάντησε από το δικό του ανοικτό μικρόφωνο ότι δεν γνωρίζω τον Κανονισμό, προσβάλλοντάς με και ως Βουλευτή αλλά πάνω απ' όλα ως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Το επίσημο βίντεο της Βουλής που έχουμε στα χέρια μας και έχει αναρτηθεί ήδη στο διαδίκτυο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Μετά από λίγο, η αρμόδια Νομοθετική Διεύθυνση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι... «εκ παραδρομής προσμετρήθηκε ως υπερψηφισμένο το άρθρο 4, ενώ έχει καταψηφιστεί».
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας ζητάμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη και για την βαρύτατη προσβολή στο πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος αλλά και για το «πραξικόπημα» που διέπραξε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συμπεριφερόμενος μέχρι την ώρα που βγήκε από την αίθουσα με ύφος απαράδεκτα απαξιωτικό.

http://makeleio.gr

Κίνηση ματ απο Κύπρο: Εδωσαν άδειες ερευνών στην ΑΟΖ σε Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Ν.Κορέα!!



Με μια κίνηση-ματ η Κύπρος την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα έδωσε άδειες σε τέσσερς βυθοτεμάχια (¨Οικόπεδα") της ΑΟΖ της, σε τέσσερα κράτη, εκ των οποίων δύο (Ρωσία και Γαλλία είναι στρατηγικοί της σύμμαχοι αι ουσιαστικά εγγυητές της ασφέλειάς της.

Χθες αργά τη νύχτα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παρχώρηση αδειών στη γαλλική Total, στην ρωσική Gazprom (έχει κατέβει με θυγατρικές της) και δύο οικόπεδα στην ιταλική κοινοπραξία Eni με συμμετοχή της κορεατικής KoGas.

Πρόκειται για τα τέσσερα πιο "δημοφιλή", βιθοτεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ, τα οποία γειτονεύουν με το οικόπεδο 12 και υπάρχει υψηλή η πιθανότητα εύρεσης υδρογονανθράκων, δηλαδή φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, οι άδειες αποφασίστηκε να χορηγηθούν για τα τεμάχια 2, 3, 9 και 11.

Οι παραπάνω εταιρείες συστήνουν τις κοινοπραξιες ENI, Cogas, Total - Novatec και GP Global Resources και Total. Οπωσδήποτε η ρωσογαλλική συμπόρευση από μόνη της δημιουργεί ένα ισχυρό στρατηγικό μπλοκ, το οποίο ούτε καν να φανταστούν δεν θα τολμήσουν οι Τούρκοι να το ενοχλήσουν.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια έχουμε αποφασίσει να εγκρίνουμε την κατ’ αρχήν άδεια και εννοείται να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά τα οικόπεδα 2 και 3 με την κοινοπραξία των εταιριών ΕΝΙ, η οποία είναι ιταλικής προσέλευσης και της Cogas από την Νότιο Κορέα». Σε ότι αφορά το οικόπεδο 9, είπε, «να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία Total E&P Activities η οποία είναι σε σύμπραξη με τη Novatec και την GP Global Resources». Συμπλήρωσε τέλος ότι «σε ότι αφορά το οικόπεδο 11 με την εταιρεία Total».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Ν.Συλικιώτης ανέφερε ότι αναμένεται οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν εντός του 2013 και να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες. Υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα μπορούν να έχουν τρυπήσει ή το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2014, αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του έτους..

Παράλληλα υπενθύμισε ότι στον πρώτο γύρο αδειοδότησης οι διαπραγματεύσεις είχαν διαρκέσει περίπου 8 μήνες, προσθέτοντας

Απαντώντας σε ερώτηση για το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι ουσιαστικά «η οικονομική πρόταση αποτελείται από δύο μέρη, το όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την εξόρυξη, δηλαδή το ποσοστό το οποίο μετά τα ανακτήσιμα έξοδα θα πηγαίνει στο κράτος, που συνήθως κυμαίνεται σε ψηλά ποσοστά, προσεγγίζει ενδεχομένως και το 70%», προσθέτοντας ότι «το δεύτερο ήταν οι προτάσεις για τα δικαιώματα υπογραφής».

Δηλαδή, διευκρίνισε, με την υπογραφή των συμβολαίων, οι κοινοπραξίες που θα εξασφαλίσουν την άδεια για εξόρυξη θα καταβάλλουν αυτό που λέγεται «signature bonus», μπόνους υπογραφών, όπως είπε, προσθέτοντας ότι αυτά είναι τα έσοδα 200 εκ. ευρώ για τα οποία έγινε αναφορά στις προτάσεις της κυβέρνησης (για την ανάπτυξη).

Αυτό υπολογίστηκε γενικά, είπε, με κάποιους μέτριους υπολογισμούς, λέγοντας ότι τα ποσά που θα καταβληθούν θα είναι επίσης αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Εκείνο που έχει σημασία, είπε, είναι ότι με αυτή την απόφαση ανοίγουν κάποιες μεγάλες προοπτικές, πρώτα και κύρια και για την οικονομία της Κύπρου και για το ρόλο που διαδραματίζει ως ένας νέος σημαντικός ενεργειακός παίκτης και στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Αντιλαμβάνεστε το πόση σημασία έχει για την οικονομία μας η υπογραφή συμβολαίου με σημαντικές κοινοπραξίες που έχουν μεγάλη δραστηριότητα διεθνώς στα θέματα υδρογονανθράκων και πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλλεται για την οικονομία της Κύπρου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με την υπογραφή συμβολαίου ξεκινούν σημαντικά έργα στην Κύπρο και σημαντικές επενδύσεις, όπως παράλληλα σημαίνει και δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Διέγραψαν» την Κρήτη από το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' δημοτικού!!



Δεν είναι η πρώτη φορά που ξέχασαν να συμπεριλάβουν την Κρήτη στα βιβλία της Ιστορίας που διδάσκονται στο Δημοτικό σχολείο… Έτσι δε μας παραξένεψε το γεγονός ότι και στο νέο βιβλίο της Ιστορίας που δόθηκε φέτος στα σχολεία για να διδαχθεί στην ΣΤ΄ Δημοτικού, υπάρχουν ελάχιστες αναφορές και λιγοστές κουβέντες για την ιστορία της Κρήτης.

Διαβάζοντας λοιπόν το παραπάνω εγχειρίδιο και χωρίς να κάνω κριτική στον τρόπο παρουσίασης των ιστορικών γεγονότων, σημειώνω τις αναφορές που εντοπίσαμε:

* ΕΝΟΤΗΤΑ Β «Οι Έλληνες κάτω από την οθωμανική και λατινική κυριαρχία (1453-1821)» Κεφάλαιο 9 «Τα κυριότερα επαναστατικά κινήματα» σελ. 63, υπάρχουν δυο αναφορές. Η πρώτη «Τον 16ο πολλοί Κερκυραίοι, Κρητικοί και ιδίως οι πάντα ανυπότακτοι Μανιάτες πολέμησαν τους Οθωμανούς Τούρκους είτε στο πλευρό των Βενετών και των Ισπανών είτε μόνοι τους, με επιχειρήσεις στην ξηρά και στη θάλασσα». Και η δεύτερη: «Το 1770 οι αδελφοί Ορλώφ έφτασαν στη Μάνη με Ρώσους και Έλληνες στρατιώτες, ενώ παράλληλα ο πρόκριτος Ιωάννης Βλάχος ή Δασκαλογιάννης ξεσήκωσε τα Σφακιά της Κρήτης».

* ΕΝΟΤΗΤΑ Δ «Η Ελλάδα τον 19ο αιώνα» Κεφάλαιο 3 «Επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία και την Κρήτη» σελ. 159, υπάρχει μια αναφορά: « Παρακινημένη από την προσάρτηση των Επτανήσων στο ελληνικό κράτος, επαναστάτησε το 1866 η Κρήτη ζητώντας να ενωθεί με την Ελλάδα. Η Κρητική Επανάσταση κορυφώθηκε με το ολοκαύτωμα στο Αρκάδι. Στη μονή Αρκαδίου, κοντά στο Ρέθυμνο, κλείστηκαν επαναστάτες για να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά στρατεύματα. Εκεί κατέφυγαν και γυναικόπαιδα για να προστατευθούν. Οι πολιορκημένοι για να μην αιχμαλωτιστούν από τους Τούρκους, αναταχθήκαν το Νοέμβριο του ιδίου χρόνου». Στη σελ. 161 του ιδίου κεφαλαίου υπάρχει μια εικόνα 8Χ5 με λεζάντα: «Απεικόνιση της ανατίναξης της μονής Αρκαδίου (1866)».

* ΕΝΟΤΗΤΑ Ε «Η Ελλάδα στον 20ο αιώνα» Κεφάλαιο 1 «Από τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 στον Μακεδονικό Αγώνα» σελ. 179 υπάρχει μια αναφορά: «Τον Μάρτιο του 1905 ξέσπασε στο χωριό Θέρισο της Κρήτης ένοπλη εξέγερση, με επικεφαλής τον Ελευθέριο Βενιζέλο και κύριο αίτημα την ένωση του νησιού με την Ελλάδα. Τελικά η ένωση της Κρήτης με το ελληνικό κράτος δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς η εξέγερση τερματίστηκε μετά από διαπραγματεύσεις. Τρία χρόνια αργότερα η Κρήτη, εκμεταλλευόμενη την αναστάτωση που επικρατούσε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, επαναστάτησε και πάλι κηρύσσοντας την ένωση με την Ελλάδα. Η ελληνική Κυβέρνηση, από φόβο μήπως επαναληφθούν τα γεγονότα του 1897, δεν αναγνώρισε επίσημα την ένωση, προκαλώντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια». Στη σελ. 181 υπάρχει μια εικόνα 5Χ7 με λεζάντα: «Λαϊκή εικόνα από τους επαναστάτες του Θερίσου, Αθήνα Εθνικό Ιστορικό Μουσείο»

* ΕΝΟΤΗΤΑ Ε «Η Ελλάδα στον 20ο αιώνα», Κεφάλαιο 3, «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι», σελ. 187 υπάρχει μια αναφορά: «Μετά τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους το ελληνικό κράτος διπλασίασε σχεδόν την έκτασή του, περικλείοντας στα σύνορά του πολλές από τις αλύτρωτες περιοχές (Ήπειρο, Μακεδονία, Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου).

* ΕΝΟΤΗΤΑ Ε «Η Ελλάδα στον 20ο αιώνα», Κεφάλαιο 8, «Η γερμανική επίθεση και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», σελ. 209 υπάρχει μια αναφορά: «Τον επόμενο μήνα Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έπεσαν στο τελευταίο ελληνικό οχυρό, την Κρήτη, που την υπεράσπιζαν συμμαχικά και ελληνικά στρατεύματα καθώς και ένοπλοι πολίτες. Έπειτα από σκληρές συγκρούσεις που κράτησαν δέκα ημέρες, οι Γερμανοί επικράτησαν , αλλά με βαρύτατες απώλειες». Στη σελ. 211 υπάρχει μια εικόνα 9Χ6 με λεζάντα: «Γερμανοί αλεξιπτωτιστές πέφτουν στην Κρήτη, Αθήνα, Πολεμικό Μουσείο».

Η ιστορία του νησιού μας που δε διδάσκεται…

Είναι γεγονός ότι η πλούσια ιστορία του νησιού μας δε διδάσκεται. Για πολλούς και διαφόρους λόγους, που δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψουν… Είναι γνωστό πόσο πλούσια είναι η ιστορία κάθε τόπου, πόσο μάλλον της Κρήτης, που χάνεται στο χρόνο και που αγγίζει κάθε ψυχή… Είναι ακόμα γνωστό ότι ελάχιστοι σήμερα γνωρίζουμε την ιστορία αυτού του τόπου…

Το θέμα είναι τι κάνουμε όλοι εμείς που έχουμε άμεση σχέση με την εκπαίδευση… Πως το αντιμετωπίζουμε ή πως δεν το αντιμετωπίζουμε. Το βάρος μια προσπάθειας ενημέρωσης του εκπαιδευτικού κόσμου του νησιού μας σίγουρα πέφτει στις πλάτες των σχολικών συμβούλων Α/θμιας και Β/θμιας. Τον τρόπο όταν το αποφασίσουν, είμαι σίγουρος ότι θα τον βρουν. με ενημέρωση των εκπαιδευτικών, με δημιουργία σχετικών project, με τοποθέτηση στα ΠΕΚ σχετικών κύκλων μαθημάτων, ακόμα και συγγραφή εγχειριδίου για μαθητές σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς του νησιού, αλλά και με την αιρετή αυτοδιοίκηση. Σήμερα που η ηλεκτρονική πληροφόρηση «τρέχει», σίγουρα η υλοποίηση μιας τέτοιας προσπάθειας, φαντάζει πιο εύκολη…

Τοπική ιστορία: Ένα άλλο μάθημα…

Η τοπική ιστορία συνδέεται με τους τοπικούς θεσμούς και ανατροφοδοτεί την τοπική ταυτότητα και αυτογνωσία. Επίσης μπορεί – πέρα από την τοπική ιστορική γνώση - να συνδεθεί με τη λαογραφία, την εθνογραφία, τα μνημεία, ακόμα και με τις ιστορίες των χωριών, αλλά και με τοπικά ενδιαφέροντα (υφαντά, παραδοσιακά επαγγέλματα, τοπική αρχιτεκτονική κ.α.)

Παρά το γεγονός αυτό, η προσφορά της τοπικής ιστορίας στη γενικότερη ιστορική παιδεία είναι πολύ σημαντική, δύσκολα προσεγγίζεται. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ξεχωριστό μάθημα στο σχολείο. Μπορεί να συνδεθεί με εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και συγκεκριμένα με τη μέθοδο project. Σκοπεύει να κάνει γνωστή, να αναδείξει μέσα από την έρευνα, την ιδιαίτερη πατρίδα. Μπορεί να συνδεθεί με το διδασκόμενο βιβλίο της Ιστορίας, αλλά και να συνδεθεί με άλλα μαθήματα, με κύριο ίσως αυτό της Γλώσσας, στοχεύοντας και στην καταγραφή και παρουσίαση της ντοπιολαλιάς (όπου ακόμα υπάρχει), τοπικών παραδόσεων και δημοτικών τραγουδιών κ.α.

Ο Ζαχαρίας Καψαλάκης είναι Δάσκαλος , Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων/ cretalive.gr

madatoforos.com

Έτσι βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί το εργοστάσιο των πυραύλων Shahab στο Σουδάν...!!


Αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η ισραηλινή επίθεση στο σουδανικό στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα στο Χαρτούμ είναι το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας στην επιχείρηση αυτή, η οποία έχει πολλά κοινά σημεία με την επιχείρηση Orchard η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων της Συρίας, συμμετείχαν συνολικά δέκα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε αποστολή CSAR.

Πιο αναλυτικά στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου και διήρκησε 4 ώρες, συμμετείχαν 4 αεροσκάφη F-15I Ra’am τα οποία και έπληξαν το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα Yarmouk. Τα αεροσκάφη αυτά προστατεύονταν από 4 F-15C τα οποία επιτηρούσαν τον εναέριο χώρο για τυχόν αντίδραση της Αεροπορίας του Σουδάν η οποία διαθέτει 23 Mig-29.

Ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου G550 SEMA (Shavit) SIGINT Il προσέφερε ηλεκτρονική κάλυψη στα αεροσκάφη από τα Αιγυπτιακά ραντάρ στο Σινά και την σουδανική αεράμυνα, ενώ ένα ιπτάμενοι τάνκερ KC-707 "Saknai" παρείχε τον απαραίτητο ανεφοδιασμό στα αεροσκάφη τα οποία έπρεπε να διανύσουν συνολικά 2400 μίλια.

Το ισραηλινό σχέδιο περιελάμβανε και την πραγματοποίηση αν χρειαζόταν αποστολή διάσωσης των πιλότων που θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τα αεροσκάφη τους είτε λόγω κατάρριψης είτε λόγω μηχανικής βλάβης. Για το σκοπό αυτό πάνω από την Ερυθρά θάλασσα πετούσαν δύο ελικόπτερα CΗ-53 Yas’ur σε αποστολή CSAR έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. Η καταστροφή του στόχου επιβεβαιώθηκε αργότερα και από δορυφορικές φωτογραφίες εμπορικής χρήσης της εταιρείας Global Digital.

Μερικές ημέρες αργότερα ομάδα 20 ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Ιράν αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν χωρίς επιτυχία με σκοπό την συλλογή πληροφοριών ή και την πρόκληση σαμποτάζ σε ισραηλινές εγκαταστάσεις αφού σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν είναι περισσότερο από ποτέ εμφανείς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

«Η Ρωσία δεν ζητά πρόσβαση ως αντάλλαγμα για το δάνειο στην Κύπρο»...



Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «RΙΑ Νovosti» ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής της Δούμας για την οικονομική πολιτική, την επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη, Μιχαήλ Εμελιάνοφ, αρνήθηκε ότι η Μόσχα ζήτησε την πρόσβαση στην ανάπτυξη του...



φυσικού αερίου ανοικτής θαλάσσης της Κύπρου σε αντάλλαγμα για το δάνειο, το οποίο από το καλοκαίρι αιτήται η Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο αυτά θέματα δεν είναι αλληλένδετα και συζητούνται ξεχωριαστά .

Η Ρωσία αυτό το καλοκαίρι έλαβε επίσημο αίτημα από την Κύπρο για δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ με σκοπό την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος καθώς και την κάλυψη του προϋπολογισμού.

Το 2011 η Ρωσία έδωσε στην Κύπρο δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ για την έκδοση του δεύτερου δανείου στην Κύπρο, οι ρωσικές οικονομικές αρχές έχουν αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα της χρήσης αυτού του δανείου.

Η ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή» ανέφερε ότι ειδικά αυτό το θέμα συζητήθηκε στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχε ομάδα βουλευτών της κρατικής Δούμα και αντιπροσωπεία από την Κύπρο, με επικεφαλής τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.

Το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέφερε ο βουλευτής Μιχαήλ Εμελιάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί την πολιτική ομηρία της Κύπρου από την Ρωσία και «ιδιαίτερα στο θέμα των επενδύσεων ενέργειας της Ρωσίας» στην Κύπρο.

«Δεν ζητούμε προνομιακή μεταχείριση για το αέριο»

Ο Μιχαήλ Εμελιάνοφ, σχολιάζοντας τα διάφορα δημοσιεύματα, δήλωσε στο «RΙΑ Νovosti» ότι το ζήτημα της χορήγησης δανείου στην Κύπρο και η πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών στα κοιτάσματα φυσικού αερίου δεν συνδέονται και συζητούνται χωριστά.

"Η Ρωσία σίγουρα ενδιαφέρεται για την απόκτηση πρόσβασης σε κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου, αυτό είναι προφανές" δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Επίσης προφανές είναι το γεγονός ότι το συμφέρον των Κυπρίων είναι να πάρουν δάνειο από τη Ρωσία, επειδή η Ρωσία δεν θέτει τους όρους του ΔΝΤ. Αυτά όμως τα θέματα δεν συνδέονται μεταξύ τους» κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.

"Δηλαδή, οι διαπραγματεύσεις στο πνεύμα “θα μας δώσουν" πρόσβαση στο αέριο, θα σας δώσουμε δάνειο, δεν γίνεται και δεν τηρείται σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι δύο ξεχωριστά θέματα », δήλωσε ο Εμελιάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όταν πρόκειται για ένα δάνειο, η ρωσική πλευρά ενδιαφέρεται πάνω απ’ όλα για τις εγγυήσεις αποπληρωμής του και όπως ξέρουμε η Κύπρος έχει ήδη αρκετά χρέη».

Επιπλέον, «είναι σημαντικό», δήλωσε, «ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου».

«Όσον αφορά την πρόσβαση στο φυσικό αέριο, δεν απαιτούμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε διακρίσεις εις βάρος μας για πολιτικούς λόγους», δήλωσε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι «ορισμένες δυνάμεις στην ΕΕ και των ΗΠΑ θα ήθελαν περιορισμό της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Από την πλευρά του ο Κύπριος αξιωματούχος προτείνε τη δημιουργία μιας κοινής ελληνόρωσικής εταιρείας και την έκδοση ομολόγων.

"Με αυτό τον τρόπο μόνο από την πρόσβαση στο οικόπεδο 12 μιας ρωσικής εταιρίας μπορεί να αρθούν όλα τα εμπόδια στα προβλήματα της Κύπρου χωρίς να χρειαστεί δάνειο" κατέληξε ο ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Στρατηγικός στόχος του Βελιγραδίου είναι η απόκτηση κοινών συνόρων με την Ελλάδα»!!



«Ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Πιο σημαντικό κομμάτι για αυτήν είναι τα Σκόπια.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που εμποδίζει τα Σκόπια να προχωρήσουν τα τελευταία 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα οι Σέρβοι υπάρχουν στην περιοχή των Σκοπίων από το 1912».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES (Агенция БГНЕС) ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων των Σκοπίων Насер Селмани.

«Το πρόβλημα στα Σκόπια είναι ότι πριν από είκοσι χρόνια χτίσαμε μια "εικονική" δημοκρατία. Επί είκοσι χρόνια οικοδομούμε μια καρικατούρα των θεσμών όπως πραγματικά θα πρέπει να είναι σε ένα δημοκρατικό κράτος», είπε ο Σελμάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη εδώ και είκοσι χρόνια τα Σκόπια δεν αποτελούν ένα δημοκρατικό κράτος και επίμονα παρουσιάζονται ως μια προσομοίωση της δημοκρατίας

«Αλλά τώρα είναι σε όλους φανερό και δεν μπορεί να κρυφτεί αυτό το φανταστικό παιχνίδι μας από τον κόσμο που βλέπει ότι είναι αστείο», τονίζει ο Σελμάνι.

Δεν έχουμε καμία πραγματική αντιπολίτευση που να βγει και να πει:

Όταν θα έρθει στην εξουσία θα σταματήσει να ελέγχει όπως κάνει ο Γκρούεφσκι τα ΜΜΕ, τα δικαστήρια και το κοινοβούλιο, το οποίο μετατράπηκε σε συμβολαιογράφο των προτάσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σημερινός ηγέτης της αντιπολίτευσης, της σοσιαλδημοκρατικής ένωσης, ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, απέτυχε και έχασε την ευκαιρία να οικοδομήσει μια πραγματική δημοκρατία στα Σκόπια, τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι θέλει ειλικρινά να ενταχθούμε στις ευρωατλαντικές δομές, όπως ισχυρίζεται τώρα.

Και το ζήτημα Γκρούεφσκι, εξάλλου, είναι πολύ σαφές και ορατό σε όλους μας, δεν θέλει να ενταχθούν τα Σκόπια ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σελμάνι.

«Ωστόσο θα πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι η μοναδικοί ένοχη για τη σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια. Είμαστε μάρτυρες μια ανεύθυνης πολιτικής από την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν εκπληρώνουν το ρόλο που αναμένεται από αυτούς, δηλαδή να "σπρώξουν " την περιοχή πρός τις Βρυξέλλες.Η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική του δέκατου ένατου αιώνα", τονίζει ο Σελμάνι και διευκρινίζει:

«Λοιπόν, εδώ είναι η επιτυχία του Γκρούεφσκι, τα δύο μέτρα και σταθμά. Ψάχνετε για περισσότερα δικαιώματα των Αλβανών των Σκοπίων ή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, όταν στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των Σλάβων- Σκοπιανών (ως «Μακεδόνων»)". Αυτή είναι μια πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών η οποία καθοδηγείται από την Ελλάδα καθώς η ΕΕ βρίσκεται υπεράνω του νόμου και αυτό βοηθά σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική που ασκεί ο Γκρούεφσκι», πιστεύει ο Σελμάνι.

«Ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα. Τα Σκόπια είναι πολύ σημαντικά για τη Σερβία και αυτός είναι ο λόγος που επί είκοσι χρόνια το κράτος αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Στην πραγματικότητα ,οι Σέρβοι βρίσκονται εδώ στα Σκόπια από το 1912 και οι δομές τους είναι πολύ ισχυρές. Και μερικοί, οι λεγόμενοι πατριώτες χτίζουν μνημεία και θυσιάζουν τη χώρα, λόγω των συμφερόντων της Σερβίας. Στο τέλος οι μεγάλοι χαμένοι από όλα αυτά τα παιχνίδια θα είναι οι πληθυσμοί των Σλάβων και των Αλβανών», δήλωσε ο Σελμάνι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σαν σήμερα το "Αβέρωφ" περνά τα Στενά και αγκυροβολεί λίγα μέτρα από την Αγιασοφιά...



31/10/1918: "Μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου, ναυτική συμμαχική μοίρα, στην οποία συμμετέχουν και τα ελληνικά θωρηκτά ""Κιλκίς"" και ""Αβέρωφ"", περνά τα Στενά και αγκυροβολεί μπροστά από τα ανάκτορα του Ντόλμα Μπακτσέ.

Η ελληνική σημαία είναι πλέον ορατή από την Αγία Σοφία. Ταυτόχρονα, τμήμα της Κρητικής Χωροφυλακής εγκαθίσταται στο Φανάρι, ως φρουρά του Πατριαρχείου. Τα περιστατικά αυτά γίνονται αφορμή για συγκινητικές εκδηλώσεις ενθουσιασμού από όλο τον ελληνικό πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης."

stoxos.gr

Σοκ για την "παρδαλή" κυβέρνηση Τσολάκογλου του Β': Αποσύρθηκε λόγω συνταγματικότητας το άρθρο 4!!



ΜΠΛΟΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ Ή ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ; Σε εξαιρετικά σοβαρή πολιτική εμπλοκή οδηγεί τελικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις, μετά την οριακή απόρριψη από το Σώμα του άρθρου 4 του νόμου που κατέθεσε...

ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το οποίο αποτελείται από έξι άρθρα. Κατά την καταμέτρηση, το άρθρο 4 ψηφίστηκε από 146 βουλευτές, ενώ 121 το καταψήφισαν και 26 δήλωσαν παρόντες.

Στην αρχή, ο εκτελών χρέη προέδρου του Σώματος κ. Γ. Τραγάκης ανακοίνωσε πως το άρθρο υπερψηφίστηκε. Τελικά, απεδείχθη πως οι 21 παρόντες βουλευτές οφείλουν να προσμετρηθούν και άρα η θετική ψήφος επί του άρθρου θα έπρεπε να φτάσει τον αριθμό 147 για να πλειοψηφήσει.

Κατόπιν τούτου, το άρθρο απορρίπτεται. Η απόρριψή του, προφανώς, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά παράλληλα καταδεικνύει πόσο λεπτές και ρευστές είναι οι ισορροπίες στη Βουλή, όταν μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα. Είναι επίσης προφανές πως οι λεπτές αυτές ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν ήδη διαταραχθεί αλλά και πως όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ είναι αδύνατον πλέον να προβλεφθεί η ακριβής συμπεριφορά των βουλευτών.

Έπειτα από όλα αυτά, θα είναι εξαιρετικά προβληματική η σχέση του Μαξίμου αλλά και του υπουργού Οικονομικών με το Eurogroup.

makeleio

Χρυσή Αυγή κατά Σαμαρά, Στουρνάρα, Τζέφρεϋ



Τοποθέτηση του Βουλευτή Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ κ.α.
Ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε: "Νομίζουν οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας ότι μπορούν να συγκαλύπτουν εσαεί το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν ισχύει. Να σταματήσουν να παρέχουν πολιτική κάλυψη στον Βενιζέλο, στον Σαχινίδη και στον Παπακωνσταντίνου που κοροϊδεύουν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Να σταματήσουν να καλύπτουν ακόμα και τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Να κληθεί ο κ.Παπανδρέου από την Βουλή, να κληθεί κι από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πάει επιτέλους στον Εισαγγελέα και να πάψει να κάνει διακοπές εις τα Ευρώπας".
http://www.xryshaygh.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφία ΣΟΚ χωρίς ίχνος ήθους από τον Μπουτάρη !!




ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΣΤΟΣ
ΠΗΓΗ

Εκμεταλλεύονται την Ελλάδα λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων της



Βάσει ερευνών και δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου, η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ενώ, στο τέλος της δεκαετίας του ’90 από σεισμικές μελέτες είχαν προκύψει επιβεβαιωμένα κοιτάσματα στα Ιωάννινα, στην Ήπειρο και στο Ιόνιο Πέλαγος, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν προχώρησαν σε καμία εκμετάλλευση. Επιπροσθέτως, η Γαλλική οικονομική εφημερίδα "La Tribune" αναφέρει: «η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα σε χρυσό το 2016 στην Ευρώπη εκτοπίζοντας την Φινλανδία, ενώ σήμερα είναι στην τεσσαρακοστή θέση!» Συγκεκριμένα, βρισκόμαστε σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, κρατούμενοι παρ’ όλα αυτά δέσμιοι των ξένων δυνάμεων, χωρίς να έχουμε κανένα προνόμιο και δικαίωμα στην δική μας περιουσία. Επίσης, πρέπει να αναφερθούμε και στον πλούσιο ορυκτό πλούτο της Κρήτης και της Κύπρου που επισταμένως αποφεύγουν να εκμεταλλευτούν αλλά και να ερευνήσουν περαιτέρω, που σύμφωνα με μελέτες Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, πρόκειται περίπου για 15 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Ακόμα και η μεγαλύτερη οικονομική ηλεκτρονική εφημερίδα της Ιταλίας, "TREND-online.com" αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεφύγει από την κρίση, να αποπληρώσει τα χρέη της αλλά και να αρχίσει να έχει σημαντικότατα κέρδη από τις εν λόγω εξορύξεις: "Παρότι χρεωμένη, στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν είναι καθόλου φτωχή, αφού κατέχει άφθονους ανεκμετάλλευτους πόρους: τεράστιες ποσότητες χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου, κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια της. Μπορεί η ελληνική οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά 20%, η ανεργία της να έχει φτάσει στο 25,1%, το δημόσιο χρέος της να έχει αυξηθεί κατά 198% σε σχέση με το ΑΕΠ και κάθε τόσο ν' ακούγονται διάφορες φωνές που υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να φύγει από το ευρώ, αλλά όλα αυτά μοιάζουν εντελώς εξωπραγματικά. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή. Αντιθέτως. Η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο πλούσια κράτη της Ευρώπης, αλλά δεν ξέρει πώς να αξιοποιήσει τις φυσικές πηγές της". Εμείς θα προσθέσουμε ότι η Πατρίδας μας έχει γίνει έρμαιο των ξένων δυνάμεων και έχει καταντήσει ένα θλιβερό προτεκτοράτο. Η μοναδική δύναμη που μπορεί να την σώσει, είναι μια πραγματική Εθνική ηγεσία που θα αξιοποιήσει κάθε Εθνική παραγωγή και θα φέρει την χώρα ξανά στα χέρια ΕΛΛΗΝΩΝ!   
http://www.xryshaygh.com

Ρεπούση και ΔΗΜΑΡ: "Καταργήστε την....έξοδο του Μεσολογγίου"!!!



Νέα επίθεση κατά του ελληνισμού εξαπέλυσε η γνωστή “φιλέλλην” ακαδημαϊκός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=481692) ζητά την κατάργηση...

της αναπαράστασης της εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες την αναπαράσταση στο Κούγκι και τις εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας.

Η μεγάλη "ελληνίδα" ακαδημαϊκός του περίφημου "συνωστισμού" της Σμύρνης, χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη θέση στην οποία συμφωνεί και ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης ως... "εθνικιστικά κιτς".

Όπως δηλώνει η ίδια όλες αυτές οι εκδηλώσεις δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός. Τελικά η ψήφος είναι σαν την τράπεζα ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.

Είναι δε σίγουρο ότι οι κάτοικοι του Μεσολογγίου, των Καλαβρύτων, του Σουλίου και των Σπετσών θα "τιμήσουν" με ιδιαίτερη θέρμη τις θέσεις της βουλευτού και το κόμμα στο οποίο ανήκει στις επόμενες εκλογές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ποιο είναι το «καρακιτσαριό», άθλιε Μπουτάρη;; Οι Εύζωνοι και ο Στρατός ή η...παρέλαση των ανώμαλων, στην οποία συμμετείχες;;


Το θράσος του υποϋυποκειμένου που παριστάνει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, δεν έχει όρια: Χαρακτήρισε "καρακιτσαριό" που...προσέβαλε την αισθητική του τους Εύζωνες, τους στρατιώτες και όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αναπράστασεις για τα 100 χρόνια ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της πόλης από τους φίλους του Τούρκους!

Επειδή εμείς δεν ανήκουμε σε καμιά ρεπουσο - νουδούλα για να του φέρνουμε "ελαφριές αντιρρήσεις", όπως κάποιοι άλλοι, θα φροντίσουμε να φρεσκάρουμε τη μνήμη του με ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το "φεστιβάλ" των κίναιδων ανώμαλων που έγινε τον Ιούνιο και στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος, σε αντίθεση με τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις.

ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ, ΘΛΙΒΕΡΕΣ:










ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ;

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Υ.Γ. Ξεχάσαμε: Πού υπάρχει χούντα, μιας και την ανέφερε κι αυτή ο κεμαλολάγνος; Μα φυσικά, ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΑΤΟΥ, που έκλεισε με το έτσι θέλω - και την ευγενική χορηγία Μπουτάρη - τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την αποστροφή και αηδία των περαστικών που είχαν την ατυχία να τους συναντήσουν!

hellas orthodoxy

Δαραβίγκας του Μακελειό: "Δεν ξέρουμε αν είμαστε Έλληνες... Μάλλον είμαστε τουρκόσποροι!!!" Βίντεο!!








ELNEWS - HELLENIC PRIDE

ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ...!


Τά παρακάτω ψεμματάκια που όλοι λίγο πολύ έχετε ακούσει,μπορεί να είναι εσκεμμένα,μπορεί καί όχι...Άρα εκείνοι που μας τα έμαθαν είναι στην καλλίτερη περίπτωσι, ή αγράμματοι,άσχετοι,αμόρφωτοι, ή στην χειρότερη περίπτωσι, συκοφάντες,προδότες,ανθέλληνες...! Εσείς θα κρίνετε...Για να δούμε..!
1) Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: όπως έχω πει και παλαιότερα, ο Ξένιος Ζεύς ήταν Θεός της φιλοξενίας ΜΟΝΟ για τους Έλληνες εγχώριους τουρίστες που μετακινούντο από ένα μέρος της Ελλάδος σε ένα άλλο. Καμμία σχέσι με τους αλλοδαπούς...!
2) ''Οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες...'' : Αρχιμπαρούφα των αγραμμάτων κατά τις περιόδους των παρελάσεων στις εθνικές επετείους και με το ποιός πρέπει να κρατάει τη σημαία...Ο Ισοκράτης λέει ακριβώς,ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ,το αντίθετο...!!! Λέει δηλαδή ότι ''...εμείς οι Έλληνες,τόσο πολύ υπερέχουμε από τους άλλους σαν λαός και σαν παιδεία,που έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωσις ότι όποιος μιλάει ελληνικά είναι και ΕΛΛΗΝ...'' Οι λέξεις ΔΟΚΕΙ και ΠΕΠΟΙΗΚΕ του κειμένου,για όσους γνωρίζουν αρχ.ελληνικά, καταδεικνύει το ακριβές νόημα.Ο Ισοκράτης έλεγε στον Φίλιππο,να ενώσει τους Έλληνες και να πάει να κατακτήσει τους βαρβάρους, τους οποίους πρέπει να έχουμε δούλους..(δει ειλωτεύειν)!!!! Άρα,δεν μπορεί από τη μία να λέει ότι Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ημετέρας παιδείας και από την άλλη να λέει στον Φίλιππο, κάνε τους δούλους μας...! Ο Ισοκράτης ήταν με τα σημερινά δεδομένα ο κύριος εκφραστής του Ελληνικού εθνικισμού.
3) Περί ομοφυλοφιλίας στην Αρχ.Ελλάδα : Η ομοφυλοφιλία υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει...Όχι όμως ότι ήταν και αποδεκτή ή ότι ήταν διαδεδομένη. Αυτά είναι βλακείες. Απόδειξις: στο Συμπόσιο του Πλάτωνος υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος,ο Αγάθων. Όταν ομιλούμε όμως σήμερα για τον ''Πλατωνικό έρωτα'', τί έννοια δίνουμε? θετική ή αρνητική..? ΘΕΤΙΚΗ αν δεν κάνω λάθος...Η ομοφυλοφιλία στην Αρχ.Ελλάδα θεωρείτο ΑΝΩΜΑΛΙΑ και οι νόμοι ήταν αυστηρότατοι.Αυτή είναι η αλήθεια.
4) Εραστής-Ερώμενος: Μεγάλο μπέρδεμα...Οι λέξεις αυτές δεν είχαν τότε την σημασία που εμείς δίνουμε σήμερα. Σήμαινε τον καθοδηγητή και τον μαθητή. Απλά. Οι νέοι στην ηλικία της εφηβείας είχαν έναν μέντορα,έναν διδάσκαλο,έναν καθοδηγητή. Εάν υπήρχε η παραμικρή σεξουαλική παρενόχλησι από τον εραστή σε βάρος του ερωμένου,γνωρίζετε ποια ήταν η ποινή..? ''...παραδούναι τοίς ένδεκα,τεθνάτω αυθημερόν...''! Δηλαδή,τον παρέδιδαν στους 11 δημίους και τον εκτελούσαν άνευ δίκης την ίδια ημέρα..!!! Σας φαίνεται εσάς αυτός ο νόμος ότι ίσχυε σε μία φιλο-ομοφυλοφιλική κοινωνία...? Να πούμε κάτι αντίστοιχο σήμερα..? Είναι όπως τα ιδιαίτερα φροντιστήρια κατ'οίκον που κάνει ο καθηγητής στον μαθητή..Ή ο προπονητής με τον αθλητή του σε ένα άθλημα...Κάτι τέτοιο ήταν ο εραστής,αλλά με μεγαλύτερο κύρος,διότι ταυτόχρονα ήταν και φιλόσοφοι,αστρονόμοι,μαθηματικοί,μουσικοί κλπ,κλπ...
5) ''Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ,ΟΙ 300 ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν ομοφυλόφιλοι''...: Ήρθε η ώρα να σας εκμυστηρευθώ κάτι...Δεν είμαι ο Γιώργος και δεν γράφω αυτή τη στιγμή στο PC. Με λένε Ντάμπο και γράφω με την προβοσκίδα μου...!!! Τις έννοιες εραστής-ερώμενος συναντούμε και στον ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ και ήταν ακριβώς αυτό που είπα πριν.Δηλαδή πολεμούσαν ανά ζεύγη ένας ηλικιωμένος με έναν έφηβο.Αυτό το εισήγαγαν οι Θηβαίοι για τον εξής πανέξυπνο (όπως αποδεικνυόταν στις μάχες) λόγο: ο μεγάλος πολεμούσε με μεγαλύτερη τόλμη για να δώσει το καλό παράδειγμα στον νέο και ο νέος θέλοντας να μοιάσει στον μεγάλο έδειχνε μεγαλύτερο φιλότιμο.Αυτή ήταν η έννοια της καινοτομίας αυτής. Και όπως αποδείχτηκε ήταν αποτελεσματικότατη.Καλά για την Σπαρτιατική φάλαγγα και το πώς πολεμούσε δεν φτάνει ο χώρος.Απλά ήταν σαν να πολεμάει ΕΝΑΣ άνθρωπος,διότι δεν έσπαγε ποτέ. Για τον Αλέξανδρο τι να πούμε..? ότι έκανε έρωτα με τον Ηφαιστίωνα πριν τις μάχες, όπως μας έδειξε ο εβραίος ο Στόουν ,αλλά την ημέρα ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης και ξεκοίλιαζε με τις σουβλερώτατες σάρισες τους βαρβάρους...?
6) ΣΑΠΦΩ : Η Σαπφώ αδίκως και κακώς αποκαλείται ομοφυλόφιλη...Η γυναίκα ήταν παντρεμένη,είχε παιδιά και μάλιστα αυτοκτόνησε επειδή αρνήθηκε τον έρωτα της ένας νεαρός,ονόματι Φάων.Όπως έχω δει, υπάρχει δικαστική εξέλιξι για την αποκατάστασι της μνήμης της από τους κατοίκους της Μυτιλήνης και μπράβο τους!!!
7) Περί Δημοκρατίας : Καλά,αυτό κι αν είναι ανέκδοτο!!! Ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία και μάλιστα αρχαία αθηναική..! Λοιπόν, στην Αθηναική δημοκρατία υπήρχαν δούλοι οι οποίοι δεν ψήφιζαν...Επίσης δεν ψήφιζαν οι γυναίκες..! (ενώ π.χ στην Σπάρτη ψήφιζαν). Σκέφτεστε να βγει ένα κόμμα προεκλογικά και να πει να μην ψηφίσουν οι γυναίκες...? Και να δούμε τι θα επακολουθήσει...! Αυτό που έχουμε σήμερα οπωσδήποτε ΔΕΝ είναι δημοκρατία γιατί απλά δεν ΚΡΑΤΕΙ ο ΔΗΜΟΣ...Πείτε το ισοτυραννία,πλουτοκρατία,ολιγαρχία,medioκρατία,οικογενειοκρατία...αλλά όχι δημοκρατία. Εάν ήταν δημοκρατία, θα έκαναν και κανένα δημοψήφισμα...!!! Στην αρχαία Ελλάδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να κάνεις κόμμα, γι'αυτό υπήρχαν οι ''μερίδες''...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ και ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΙ.Και το σημαντικότερο όλων: στην αθηναική δημοκρατία υπήρχε ο θεσμός της λογοδοσίας. Δηλαδή έδινες αναφορά στον Δήμο για το τι κάνεις,τι νόμο πρότεινες,τι ψήφισες για το κοινό καλό,ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ..και άλλα τέτοια ωραία...Όπως σήμερα, δηλαδή...!!
8 ) Καιάδας : Ο Καιάδας ήταν το βάραθρο στην Σπάρτη που έριχναν τους καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα και όχι φυσικά τα δύσμορφα νεογέννητα,όπως λένε οι αμόρφωτοι. Τα παιδιά που είχαν αδύνατη κράσι τα έβαζαν στους αποθέτες,που ήταν κοιλώματα βράχων. Τα άφηναν τρείς ημέρες και αν επιβίωναν τα έκαναν υπομοίονες.Ήταν το πρόγραμμα ευγονικής.Θέλετε κακώς..? ΚΑΚΩΣ...Αλλά αυτή είναι η αλήθεια...Και στο κάτω-κάτω ακόμη και αν ήταν έτσι, που δεν είναι,ξαναλέω, με ποιό ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ θα τους κρίνει η δική μας κοινωνία σήμερα..? ΜΕ ΤΙΣ 400.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...???
http://fcb.pblogs.gr/tags/psemmatakia-gr.html

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΠΕΡΙ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''



Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα θέμα σχετικά με το αν είναι η όχι Έλληνας ο Σχορτσιανιτης μετά τις δηλώσεις του βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιωταρου στο κόντρα,αν και είναι αστείο να ασχολούμαστε τόσες ημέρες με αυτό το ζήτημα ενώ καθημερινά γίνονται τόσες αυτοκτονίες,η Ελλάδα ξεπουλειται και επίσημα στους ξένους,βγαίνει η λίστα Λαγκαρντ και αντι να συλληφθούν οι ένοχοι που τόσο καιρό έκρυβαν την λίστα και έλεγαν ότι την έχασαν! συνελήφθη ο δημοσιογράφος που την έβγαλε και αντι να ασχοληθούμε με όλα αυτά καθόμαστε και ασχολούμαστε για την ελληνικότητα του Σχορτσιανιτη.Η θέση μας είναι η εξής από την στιγμή που ο Σχορτσιανιτης έχει έστω έναν από τους δυο του γονείς του Έλληνα-ποσό μάλλον τον πατέρα διότι παίρνει και το επίθετο-μπορεί να θεωρηθεί Έλληνας,έστω και κατά το ήμισυ, επομένως δικαιούται και να έχει πολιτικά και αστικά δικαιώματα στην Ελλάδα και να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα.Όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι Έλληνας θεωρείται ΜΟΝΟ αυτός που έχει τους δυο γονείς του Έλληνες η έστω έναν από τους δυο και όχι όσοι από τους μετανάστες έχουν γεννηθεί εδώ ακόμα και αν είναι και 30 και 40 χρόνια στην Ελλάδα,θα πρέπει να ισχύει το δίκαιο του αίματος και όχι το δίκαιο του εδάφους όπως ισχύει στην Αμερική.Όσο άφορα για το κλασικό παραμύθι του αριστερών και φιλελεύθερων ότι  «Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας»,ο Ισοκράτης αποκαλούσε Έλληνες όχι τους βάρβαρους που είχαν ελληνική παιδεία αλλά όσους Έλληνες είχαν αττική μόρφωση ,άλλωστε ο ίδιος Ισοκράτης έλεγε στον Φίλιππο,να ενώσει τους Έλληνες και να πάει να κατακτήσει τους βαρβάρους, τους οποίους πρέπει να έχουμε δούλους..(δει ειλωτεύειν)!!!! και μάλιστα στηλιτεύει τους Λακεδομονιους διότι έχουν Έλληνες για δούλους και όχι βάρβαρους.Μήπως τελικά ήταν αντιρατσιστής η ένας ''ακραιος'' εθνικιστής?

ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Οι Λίβυοι μας άφησαν φέσι σε νοσοκομεία και ξενοδοχεία 35 εκ. ευρώ που θα πληρώσουμε εμείς κορόιδα...



Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ σε ξενοδοχεία και άλλα 15 εκατομμύρια σε νοσοκομεία, χρωστά η πρεσβεία της Λιβύης για την περίθαλψη και φιλοξενία Λίβυων που τραυματίστηκαν στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας τους.

Ξενοδόχοι και άνθρωποι από το χώρο της υγείας επισημαίνουν στο protothema.gr πως τους τελευταίους μήνες δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από την πρεσβεία της Λιβύης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αττικής κ. Αλέξανδρο Βασιλικό η πρεσβεία της Λιβύης τους είχε ενημερώσει γραπτώς πως μέχρι τις 10 Ιουνίου θα έχουν εξοφληθεί, χωρίς όμως να τηρηθεί η υπόσχεσή τους. Tωρα, πολλά ξενοδοχεία που δεν έχουν εξοφληθεί, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων αλλά και με τους προμηθευτές τους. «Από το Φεβρουάριο δεν έχουν γίνει πληρωμές εκτός από κάποια μικρά ποσά τον Απρίλιο και πλέον πολλά ξενοδοχεία έχουν προβλήματα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων , με τους προμηθευτές ακόμη και στο να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τα χρέη από την πρεσβεία της Λιβύης σε ξενοδοχεία αυτή τη στιγμή φθάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ και αναφέρομαι σε ξενοδοχεία 3 έως 5 αστέρων από τη Γλυφάδα μέχρι το Χαλάνδρι» τονίζει ο κ. Βασιλάκος.

Οι καθυστερήσεις των πληρωμών ξεκίνησαν όταν η ευθύνη για τους Λιβυους τραυματίες στο εξωτερικό περάσει από το υπουργείο Οικονομικών της Λιβυης, στο υπουργείο Υγείας. Και στη Θεσσαλονίκη όμως, υπάρχουν χρέη σε 18 ξενοδοχεία που φθάνουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Οι Λίβυοι άρχισαν να φθάνουν στην Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2011. Για την ιατρική τους περίθαλψη και τη φιλοξενία τους, είχαν υπογραφεί τρεις διαφορετικές συμβάσεις. Είτε απευθείας με την πρεσβεία της Λιβύης, είτε μέσω του τουριστικού πρακτορείου ΛΙΜΠΙΑΝΑ ΤΡΑΒΕΛ, είτε μέσω ελληνικών ιατρικών κέντρων όπου νοσηλεύτηκαν. Αρχικά και έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2012, οι πληρωμές τουλάχιστον στα ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούνταν ήταν τακτικές. Κάθε 15 ημέρες η πρεσβεία της χώρας, πλήρωνε τους λογαριασμούς κανονικά. Παράλληλα, το λιβυκό κράτος χορηγούσε κάθε εβδομάδα 500 ευρώ σε κάθε Λίβυο που βρισκόταν στην Ελλάδα για τα έξοδά του. «Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τα χρήματα έμεναν στην αγορά της Θεσσαλονίκης και αυτήν ειδικά την περίοδο που η αγορά είναι νεκρή ήταν ανάσα ζωής. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία», είπε στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Βόρειας Ελλάδας Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος.

Οι πληρωμές άρχισαν να καθυστερούν από το Φεβρουάριο και μετά και σχεδόν σταμάτησαν γύρω στο Πάσχα. Παράλληλα, σταμάτησαν να παίρνουν χρήματα και οι Λίβυοι τραυματίες οι οποίοι άρχισαν να έχουν προβλήματα γιατί βρέθηκαν ουσιαστικά ξεκρέμαστοι. Στην Θεσσαλονίκη, η φιλοξενία τους γίνεται σε 18 ξενοδοχεία. Σύμβαση με την πρεσβεία της Λιβύης έχει υπογράψει και το τουριστικό γραφείο ΛΙΜΠΙΑΝΑ το οποίο επίσης επιδιώκει να πληρωθεί. Αρχικά η πρεσβεία με έγγραφό της ενημέρωνε ότι τα χρέη θα πληρωνόντουσαν σταδιακά από το πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός. Αλλά έως τώρα δεν έχει γίνει και κάθε μέρα τα χρέη των Λίβυων αυξάνονται. Κάποια ξενοδοχεία σταμάτησαν τις έξτρα παροχές τους μέχρι να πληρωθούν άλλα συνεχίζουν κανονικά. Για το θέμα έχει ενημερωθεί σχετικά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και παράλληλα έχει επαφές με το υγειονομικό γραφείο της Λιβύης αλλά και με την πρεσβεία της χώρας.

«Η φιλοξενία των Λίβυων είναι μια τεράστια δουλειά που τη χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο. Σκεφτείτε ότι κάθε 15 μέρες έρχονται για φιλοξενία 1.400 Λίβυοι. Το νούμερο είναι εξαιρετικά μεγάλο και τα χρήματα αυτά πέφτουν όλα στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της δίνουν πνοή ζωής», πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Χρέη και στα νοσοκομεία

Το… φιλί της ζωής που έδωσαν οι Λίβυοι τραυματίες και ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα υγείας της χώρας μας φαίνεται ότι δεν στάθηκε αρκετό για την πλήρη αναζωογόνησή του. Η μεγάλη εισροή Λίβυων –και συνεπώς- ζεστού χρήματος σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια που άρχισε την άνοιξη του 2011 και τους έδωσε πολλές μικρές «ανάσες» για μεγάλο διάστημα, αρχίζει να φθίνει. Σε περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται οι οφειλές της Λιβύης σε ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας. Η δυστοκία πληρωμών καταγράφεται από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και την ευθύνη των σχετικών συμφωνιών με τους Έλληνες επιχειρηματίες της υγείας ανέλαβε η κυβέρνηση της Λιβύης -μέχρι τότε τα έξοδα της νοσηλείας καταβάλλονταν από το Εμιράτο του Κατάρ. Περί τους 6.000 Λίβυους ασθενείς εκτιμάται ότι έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Ελλάδας από τον Απρίλιο του 2011.

Ο πόλεμος και οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2011 στην πετρελαιοπαραγωγό βορειοαφρικανική χώρα άφησαν πίσω τους συντρίμμια κτιρίων, αλλά κυρίως ανθρώπων. Στην Ελλάδα, πάλι, η αδιάκοπη κίνηση τραυματιών και ασθενών όλο αυτό το διάστημα υπολογίζεται ότι άφησε πίσω της τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ από νοσήλια, ποσό βεβαίως διόλου ευκαταφρόνητο σε χαλεπούς -και όχι μόνο- καιρούς για τη χώρα μας, δεδομένου ότι ανά άτομο το ποσό κυμαίνεται από 15.000 έως 30.000 ευρώ, ανάλογα με το περιστατικό. Τη μερίδα του λέοντος από την πίτα των Λίβυων ασθενών –περί τους 4.000 - έλαβε ο Όμιλος ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΕ, καθώς σύναψε τα πρώτα συμβόλαια με τον Εμίρη του Κατάρ και στη συνέχεια με τη Λιβύη. Οφέλη καταγράφηκαν και στις μονάδες της Euromedica στη Θεσσαλονίκη, ενώ μικρότερη ήταν η κίνηση Λίβυων στο Θεραπευτήριο Υγεία και στο Μετροπόλιταν.

Η ασυνέπεια των Λίβυων στις πληρωμές κατά τους τελευταίους πέντε μήνες έχει επιβαρύνει την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων (οι οφειλές και σε αυτές από τον ΕΟΠΥΥ αγγίζουν τα 600 εκατ ευρώ). Ωστόσο, όλοι οι ιδιώτες της υγείας εμφανίζονται διαλλακτικοί στις συνομιλίες τους με τους αξιωματούχους της αφρικανικής χώρας προκειμένου να εξαλειφθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες. Ζητούμενό τους ιδίως σε αυτή τη συγκυρία είναι να συνεχιστεί η ροή Λίβυων ασθενών προς τη χώρα μας, καθώς από τη νοσηλεία τους κατέγραψαν αυξημένη πληρότητα και ικανοποιητικά κέρδη.

stoxos.gr

Το κράτος έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ για την αναστήλωση τζαμιού!!!



Αυτή τη φορά, η σύζυγος του Νίκου ΜΙχαλολιάκου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια τα έβαλε με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα κατηγορώντας τον ότι ενίσχυσε με ένα εκατ. ευρώ την αναστήλωση τεμένους και όχι το ναό του Απόλλωνα στη Ρόδο.

Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας εξήγησε σε υψηλούς τόνους ότι η εκταμίευση του ενός εκατ. ευρώ δεν έγινε «με ιδεολογικά κριτήρια, αλλά σύμφωνα με υποχρεώσεις του κράτους», ενώ επισήμανε ότι «υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης».

Επιπροσθέτως, απαντώντας στις επικρίσεις της κυρίας Ζαρούλια, ανέφερε: «Δεν αισθάνθηκα ως βουλευτής δούλος ενός συγκεκριμένου επικυρίαρχου. Το Υπουργείο αντιμετωπίζει τα μνημεία και τα έργα τέχνης με βάση τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες. Αυτό είναι πατριωτισμός. Δεν ήρθατε για να πληροφορηθείτε, αλλά για να διατυπώσετε τον ιδεολογικό σας λόγο. Η ιστορία όταν περνάει από έναν τόπο δεν κάνει διάκριση αν τα έργα είναι άλφα ή βήτα εθνικότητας. Ένα σοβαρό κράτος είναι υποχρεωμένο να τα σεβαστεί χωρίς διακρίσεις». makeleio.gr

stoxos.gr

Χρυσή Αυγή υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κλήση ΓΑΠ!!



Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αντιτάχθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κλήση του Γιώργου Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μετά την ψηφοφορία των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, κατά της συνέχισης των ερευνών από την επιτροπή Θεσμών τοποθετήθηκε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ ενώ υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή. Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «παρών».

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά την υπόθεση η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει απο τα έως τώρα ευρήματα της έρευνας και «να κληθούν όλα εκείνα τα πρόσωπα που είχαν γνώση, εμπλοκή η οποιαδήποτε άλλη σχέση με την λίστα. Δηλαδή, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, των πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, τον π. νομικό σύμβουλο του υπ. Οικονομικών Μπάνο, τον π. γ.γ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, τον π. διοικητή της ΕΥΠ Κων/νο Μπίκα, τον πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι Κων/νο Χαλαστάνη και την τότε διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου, κυρία Χρύσα Χατζή».

Αρνητικός στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – τοποθετήθηκε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος της ΝΔ και υπενθύμισε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και απαιτούν την παρουσία όλων στην Ολομέλεια. Πρόσθεσε ότι «αντιλαμβάνομαι το θέμα που υπάρχει και πως πρέπει να φτάσει στο τέλος. Δεν γίνεται να μην ακουστούν απόψεις ανθρώπων που μιλούσαν στην τηλεόραση και γνωρίζουν πράγματα. Όμως ποιος είναι ο ρόλος της επιτροπής; Εμείς κάναμε στο ακέραιο την δουλειά μας. Πλέον έχει επαλειφθεί η δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς και τα δικά μας ευρήματα τους έχουν βοηθήσει. Ας τους εμπιστευτούμε. Δεν είναι σωστό για την επιτροπή να κάνουμε παράλληλη έρευνα με την δικαιοσύνη. Αν συνεχίσουμε θα μετατραπούμε σε εξεταστική. Θεωρώ ότι μετά την ακρόαση του κ. Στουρνάρα να αποφασίσουμε αν θεσμικά θα αλλάξουμε τον ρόλο της επιτροπής ώστε να γίνει εξεταστική επιτροπή».

Ο κ. Βύρων Πολύδωρας πρότεινε μετά «το πέρας της ακρόασης του κ. Γιάννη Στουρνάρα να συντάξουμε έκθεση που δεν θα παράγει δικαστικό υλικό αλλά να ζητά από τους εισαγγελείς συνεχή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών. Το ζήτημα είναι να ερευνηθούν η γνησιότητα της λίστας και αν τα ποσά είναι αφορολόγητα. Πως εμείς θα μπορούσαμε να τα ερευνήσουμε αυτά;» πρόσθεσε δε πως η ολομέλεια θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συσταθεί εξεταστική ή όχι».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης επισήμανε ότι «όπως προκύπτει η λίστα, εφόσον είναι γνήσια, δεν περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα πλην του κ. Βουλγαράκη και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν είμαι διατεθειμένος να συμπράξω σε μια πρακτική που ακυρώνει το κύρος της επιτροπής. Να την ευτελίσουν όσοι το θέλουν. Προτείνω να ακούσουμε τον κ. Σαχινίδη και τον κ. Γ. Στουρνάρα όπως έχουμε προγραμματίσει και να λήξει το θέμα εδώ». Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι συνέχεια θα μπορούσε να δοθεί μόνο με εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) επισήμανε πως έως την 12η Νοεμβρίου το κοινοβουλευτικό βάρος πέφτει στην Ολομέλεια και συμπλήρωσε μετά «θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε αν η επιτροπή μας θα μετατραπεί σε εξεταστική ή αν θα συσταθεί ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υποθέση».

Ο κ. Γιάννης Δημαράς εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμφώνησε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έπραξε και η «Χρυσή Αυγή» με τον εκπρόσωπό της Χρήστο Αρβανίτη να εξηγεί ότι «έχουν προκύψει ζητήματα για όσους είχαν στα χέρια τους την λίστα», σύμφωνα με πληροφόρηση του protothema.gr.

Ο κ. Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα διαλεύκανσης της υπόθεσης» και πως «ακόμα και αν κληθούν τα νέα πρόσωπα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή δεν θα αποκομίσει ξεκάθαρη άποψη. Δεν θα συναινέσουμε στον αποπροσανατολισμό του λαού».

Να σημειωθεί ότι η συνέχεια της συνεδρίασης δύνεται με την ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη ενώ την Πέμπτη στις 16.00 θα τοποθετηθεί για την λίστα Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρωτοβουλία ανέγερσης σπιτιών για τους μετανάστες στην Ελλάδα ανήγγειλε ο Soros... Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο ''εξόντωσης'' των Ελλήνων!! Ξυπνάτε Έλληνες!!



Την κατασκευή σπιτιών στην Ελλάδα τα οποία θα λειτουργούν ως κοινοτικά κέντρα για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και θα παρέχουν τρόφιμα και στέγη σε μετανάστες ανήγγειλε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κίνηση του Soros θα ενταχθεί στο πλαίσιο του ταμείου Open Society Initiative for Europe (OSIFE) το οποίο ίδρυσε πρόσφατα με στόχο την προώθηση της αλληλεγγύης στην Ευρώπη.

Στην ομιλία του ο Soros επισήμανε οι δοκιμασίες των μεταναστών δεν μπορούν να διαχωριστούν από αυτές των Ελλήνων και συνεπώς η πρωτοβουλία δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο για τους πρώτους καθώς θα ενισχυόταν η ξενοφοβία.

Σύμφωνα με το Soros η πολιτική της Ε.Ε. έχει αποτύχει καθώς εξαιτίας της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει στους μετανάστες που μπαίνουν σε μία χώρα να μεταβούν σε άλλη, με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να μην μπορεί να επεξεργαστεί τις υποθέσεις τους.

«Το συντομότερο δυνατό θα στείλω ομάδα του OSIFE για να διαπιστώσει τις ανάγκες και να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, τους ανθρώπους και τους οργανισμούς που ήδη βοηθάνε αυτούς που έχουν ανάγκη ώστε να επεξεργαστούν σχέδιο για το οποίο θα μπορούμε να βρούμε δημόσια στήριξη. Στόχος μου είναι να αναβιώσουμε την ιδέα μίας Ε.Ε. ως ενός εργαλείου αλληλεγγύης, όχι μόνο της πειθαρχίας,» τόνισε ο Soros.

«Η πρωτοβουλία που προτείνω προσφέρει μία θετικά εναλλακτική με βάση την αλληλεγγύη – την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων στους Έλληνες και των Ελλήνων στους μετανάστες,» συμπλήρωσε ο επενδυτής εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του πως η κίνησή του θα βρει τη στήριξη και της Ε.Ε. www.capital.gr

kapagriniou.wordpress.com

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ρωσικό αποβατικό στον Πειραιά


Το ρωσικό αποβατικό σκάφος Νοβοτσερκάσκ, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσε στον Πειραιά για ανεφοδιασμό σε καύσιμα και νερό. Ταυτόχρονα έλαβε μέρος σε κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες με τη χώρα μας. Άγημα του πλοίου απέδωσε τιμές στο ρωσικό νεκροταφείο, όπου βρίσκονται οι τάφοι Ρώσων ναυτικών που έζησαν και πέθαναν στην Ελλάδα κατά τον ρωσικό εμφύλιο. Η μπάντα του Στόλου στον οποίον ανήκει το πλοίο έδωσε συναυλία στην κεντρική πλατεία του Πειραιά.


defence-point

Του έκοψαν το νερό για 12€


Ο λογαριασμός που βλέπετε εκδόθηκε από την ΔΕΥΑΡ (ΔημοτικήΕπιχείρησηΥδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου) και ειδοποιεί καταναλωτή για διακοπή παροχής νερού, επειδή χρωστά 12 ευρώ. Λογικά, οι εργατοώρες και τα έξοδα αποστολής αυτού του λογαριασμού κοστίζουν περισσότερο από 12 ευρώ…


Πηγή: rodosinfonews.co m

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Συμβουλές για Χρυσή Αυγή, επιπλήξεις για ΣΥΡΙΖΑ!!



Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση 13 σημείων, βρίσκει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να εκφράσει τα φιλικά του αισθήματα προς την Χρυσή Αυγή στην οποία δεν παραλείπει να δώσει και συμβουλές ώστε τα μέλη της να βελτιώσουν το στιλ τους.

«Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή τη μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πώς π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο ''εγέρθητι'', που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό;

Καλόν είναι να μην ξεχνούν ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την πατρίδα θεωρείται αμάρτημα και το ''εθνικιστής'', ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι ''ρετσινιά'', που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας», υπογραμμίζει ο κ. Αμβρόσιος στην επιστολή του, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αν τροποποιήσετε το στυλ που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστείτε μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα».

Εξέφρασε την αντίθεσή του με τους μητροπολίτες που έχουν ταχθεί εναντίον της δράσης του ακροδεξιού κόμματος, λέγοντας πως αν η Βουλή θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, θα είναι ο πρώτος που θα δώσει μια «μεγάλη κλωτσιά».

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου, σύμφωνα με την οποία ο μητροπολίτης θα έκανε τον αγιασμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Ο Αμβρόσιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα παραστεί, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον ηγούμενο της ιστορικής Μονής των Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης ευχαριστεί τα μέλη του κόμματος για τη δράση τους στο θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την περιβόητη πια παράσταση εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη του οποίου εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει τη φωτιά στο κτίριο της Marfin Bank στην Αθήνα όπου είχαν πεθάνει άνθρωποι.

Ο κ. Αμβρόσιος μάλιστα αναφέρει ότι «δεν πρόκειται το κόμμα της Κουμουνδούρου να ρυθμίσει τη δική του ζωή».

Τέλος καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του Αλ. Τσίπρα και την απόφασή του να μην κάνει θρησκευτικό γάμο. «Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας», τόνισε.

«Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του! Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά; Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας! Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ! »

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας. Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου. Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.

Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής! Διά τους εξής λόγους:

1) Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω. Έχω παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Που-λή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει και να τελέσει τον αγιασμό.

2) Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαί-νια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια! Πάντοτε μερικοί είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν!

3) Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι προσιτός σε όλους, γι’ αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων. Ως παράδειγμα έστω το εξής: στον οδηγό μας, που ευρίσκεται τις περισσότερες ώρες της εβδομάδος μαζί μας επί 34 τόσα χρόνια, ουδέποτε υποδείξαμε τι να ψηφίσει και ουδέποτε επίσης τον ερωτήσαμε τι εψήφισε!

4) Είμαι λοιπόν ακομμάτιστος και γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με την πολιτική! Πιστεύω όμως, ότι στη Δημοκρατία όλοι χωρούν! Παρά ταύτα ασχολούμεθα με τους πολιτικούς, των οποίων τις πράξεις κρίνουμε και ενίοτε επικρίνουμε, οσάκις παραβλάπτεται είτε η Μεγάλη μας Μητέρα, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, είτε η άλλη μας Μητέρα, η ΠΑΤΡΙΔΑ, η γλυκειά μας Ελλάδα, η Χώρα των Ηρώων και των Αγίων!

Υπό την έννοια αυτή κατέκρινα δημοσίως και τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν, καλώντας τους πολιτικούς Αρχηγούς των εν τη Βουλή Κομμάτων αμέσως μετά τις εκλογές, παρέλειψε να προσκαλέ- σει και τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς να με συνδέσουν με την παράταξη αυτή. Αλλά δεν έχουν αποδείξεις! Απλώς τότε είπα: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».

5) Ένας σοβαρός, λόγιος, αρετής άνθρωπος και αγαπητός μας Αδελφός Αρχιερεύς προσφάτως, με σκληρές δηλώσεις του, επετέθη εναντίον της Χρυσής Αυγής, προέβη δε και σε ένα βαρύτατο χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν με ευρίσκει σύμφωνο. Με όλα αυτά όμως ο Αρχιερεύς εκείνος άνοιξε ένα μέτωπο, μια μεγάλη συζήτηση, την οποία εκμεταλλεύθησαν τα ΜΜΕ με στόχο, έτσι ώστε η Ελληνική Κοινή Γνώμη να παύσει να ασχολείται με την οικονομική κρίση και τα κατορθώματα των Πολιτικών, και να ασχολείται με τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και τη Χρυσή Αυγή. Τώρα πια ψάχνουν να ανακαλύψουν ποίοι Αρχιερείς είναι με την Χρυσή Αυγή και ποίοι είναι εναντίον της! Δεν θα μετέβαινα, λοιπόν, διότι δεν θα ήθελα να δώσω τροφή στα αδηφάγα στόματα των ΜΜΕ! Παρά ταύτα ο λόγος αυτός εξέλιπε! Χωρίς να δώσω κάποια αφορμή, αυτό έγινε ήδη! Επί τρεις ημέρες τώρα κορυβαντιούν εναντίον μας μόνο και μόνο με την υπόθεση, ότι μπορούσα να παραστώ σήμερα εδώ. Κατέφαγαν τις σάρκες μου! Με κατακρεούργησαν!

6) Δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια και για ένα πρόσθετο λόγο. Διότι μερικές άστοχες ενέργειες Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού. Σε άλλους πάλι δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγο- ρούν «ότι αποτελούν ένα θηρίο, που εκτρέφεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος», καθώς κάποιος άλλος Αρχιερεύς διατύπωσε χθές. Σε κάποιους άλλους επίσης δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν, ότι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Βεβαίως εμείς προσωπικά ούτε εγκρίνουμε, ούτε και αποδεχόμεθα όλα αυτά. Αλλά παρά ταύτα και οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πως π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο «εγέρθητι», που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό; Καλόν είναι να μη ξεχνούν, ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την Πατρίδα θεωρείται αμάρτημα, και το «εθνικιστής», ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι «ρετσινιά», που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας.

7) Ας μη λησμονείται επίσης, ότι στην εποχή μας όσοι παραχαράσσουν την ιστορία μας όχι μόνον παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά αντιθέτως και επιπλέουν και επιβραβεύονται! Έστω ως απόδειξη η κα Ρεπούση, που ωμίλησε για τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη. Σήμερα είναι Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, και γι’ αυτό όχι μόνο φρουρείται από την Ελληνική Αστυνομία μας, αλλά και ακριβοπληρώνεται από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου!

8) Καλόν θα ήτο επίσης οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής να ακροασθούν την αγωνία του σημερινού Έλληνα και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό σας. Ας μη λησμονούν, ότι αφ’ ότου ξέσπασε η οικονομική κρίση περίπου τρεις χιλιάδες (3.000) Έλληνες αυτοκτόνησαν! Και όμως τα προδοτικά ΜΜΕ της εποχής μας ενώ προβάλλουν και μεγενθύνουν τις όποιες ακρότητες της Χρυσής Αυγής, εν τούτοις επιμελώς αποσιωπούν και «ταπώνουν» την μεγάλη αυτή καταστροφή, την οποίαν κάθε μέρα προκαλεί το σάπιο πολιτικό σύστημα! Ακόμη και πολεμική σύρραξη αν είχαμε, πολύ δύσκολα θα υπήρχαν τόσοι νεκροί, τόσες χήρες, τόσα ορφανά, τόση δυστυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

9) Για όλους αυτούς τούς λόγους δεν θα μεταβώ απόψε στα εγκαίνια. Αλλά και για τους εξής πρόσθετους ακόμη λόγους. Αν πήγαινα, θα δικαιωνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν τους έκαμα το χατίρι! Θα ήθελα να γνωρίζουν, ότι δεν τους «χαμπερίζω!» Και μόνο στην ιδέα, ότι μπορούσα να μεταβώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι εφρύαξαν, τα δε αδηφάγα ΜΜΕ, όπως και παραπάνω είπα, επί τρεις ημέρες τώρα δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου, χωρίς κάποιος να κάμει τον κόπο για να με ερωτήσει τι σκέπτομαι να κάμω. Από τις εκατοντάδες των δημοσιογράφων μόνο δύο -φιλικά προσκείμενα στην ελαχιστότητά μου πρόσωπα- είχαν την ευγένεια να με καλέσουν στο τηλέφωνο και να με ερωτήσουν σχετικά. Απήντησα αμέσως, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, θα παραστεί όμως κάποιος κληρικός ως εκπρόσωπός μου.

10) Δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να διαφεντεύει τη ζωή μου. Ας κοιτάξουν τα δικά τους και ας μας αφήσουν ήσυχους. Η Χρυσή Αυγή τους έκαψε; Ας θυμηθούν τα «ανδραγαθήματα» των δικών τους «κουκουλοφόρων» και των λοιπών «αναρχικών», οι οποίοι πριν δύο χρόνια περίπου έκαψαν την Αθήνα, αποξήλωσαν και κατέφαγαν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, για να τα εκσφενδονίζουν εναντίον των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ δε των άλλων εγκληματικών τους πράξεων κατέκαυσαν ζωντανή τη δική μας, αείμνηστη πια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που ήταν και έγκυος, όταν οι «γνωστοί-άγνωστοι» έρριψαν βόμβες Μολότωφ στο Υποκατάστημα της Τραπέζης επί της οδού Σταδίου, εκεί όπου εργαζόταν! Δράστες βέβαια τότε δεν ήταν οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής! Μπορεί όμως να ήσαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ! Οπωσδήποτε όμως γενικώτερα ήσαν τα τσιράκια της αριστεράς πτέρυγος. «Αιδώς Αργείοι»! Έχετε και το θράσος να ομιλείτε! Δεν θα σας καταστήσω ρυθμιστές της ζωής μου! Από επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είμαι συνηθισμένος!

11) Ωσαύτως δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ασχολείται είτε με την Εκκλησία, είτε με τους Αρχιερείς! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους αυλή! Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του! Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά; Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας! Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!

12) Στον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουμε και τα περί Ναζισμού λεχθέντα, όχι επειδή θέλουμε να υπερασπισθούμε τη Χρυσή Αυγή, αλλά διότι θέλουμε να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τη Δημοκρα-τία! Στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας» απαντάμε ευθέως: Η Χρυσή Αυγή μέχρι αυτήν την ώρα δεν αποτελεί μία «συμμορία»! Αντιθέτως, είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κόμμα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ισότιμο και ισόκυρο με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ή μήπως δεν είναι; Δεν προήλθε μέσα από νόμιμες εκλογές και από δημοκρατικές διαδικασίες; Ασφαλώς, ΝΑΙ! Άρα όσοι δεν την αναγνωρίζουν είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Προκαλώ την Βουλή των Ελλήνων: Χαρακτηρίστε διά Νόμου την Χρυσή Αυγή ως παράνομη οργάνωση και τότε εμείς πρώτος θα της δώσουμε μια μεγάλη κλωτσιά! Μέχρι τότε όμως εσείς, όσοι ομιλούν περί «συμμορίας», θα θεωρούνται «φασίστες»! Θα μας θυμίζουν τους Μπολσεβίκους της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως!

13) Επιστεγάζοντες, θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς την Χρυσή Αυγή.

Κύριοι της Χρυσής Αυγής,

Λέγοντας και γράφοντας όλα αυτά, μη νομίσετε, ότι είμαι δικός σας οπαδός! Απλώς είμαι λάτρης της Δημοκρατίας και υπηρέτης της αληθείας! Θα σας επαινώ, όπου πρέπει και θα σας κατακρίνω, όπου διαπράττετε σφάλματα! Είμαι της Εκκλησίας μέλος και της Ελλάδος γέννημα και θρέμμα! Διορθώστε ακρότητες και λάθη, ώστε να είσθε περισσότερον ωφέλιμοι.

Κάποιοι σας κατέκριναν, επειδή διαμαρτυρηθήκατε για την προβολή του θεατρικού έργου Corpus Christi στο θέατρο «Χυτήριο». Εμείς, αντιθέτως, προσωπικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, επειδή -χωρίς να χρησιμοποιήσετε βόμβες Μολότωφ, πέτρες, ξύλα, ή και αποξηλωμένα μάρμαρα- υπερασπιστήκατε το όνομα του Σωτήρος Χριστού, που είναι ο Κύριός μου και ο Νυμφίος της ψυχής μου!

Στη Δημοκρατία έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρώμεθα, ευπρεπώς βέβαια και με ειρηνικό τρόπο. Για να καταλάβετε τι σπουδαίο έργο επιτελέσατε, θα επαναλάβω εδώ τα λόγια του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εδήλωσε σχετικώς τα εξής: «Τι θα έλεγε η Ελληνική Πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση, στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κ…. ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λεωφόρο Συγγρού; ……..Θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;»

Τα τελευταία αυτά λόγια ας είναι και μια απάντηση σε ένα αγαπητό μας Ιεράρχη, ο οποίος με Fax μας διαβίβασε σχετικά κείμενα από το «εθνος.gr» και το «αντίφωνο» με την συμβουλή: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη ….» και την προτροπή: «Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό».

Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!». Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα, όπου οι κλέφτες ευδοκιμούν και κάποιοι Υπουργοί των Οικονομικών τους προστατεύουν, με το να εξαφανίζουν τις λίστες των υπόπτων και εν ταυτώ, χωρίς αιδώ, να ισχυρίζωνται δημοσίως, ότι έχασαν το CD, δηλ. τη λίστα Λαγκάρντ!

Τελειώνοντας, λέγω, ότι εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία των Εγκαινίων σας μόνο και μόνο για να περάσω στην Ελληνική Κοινωνία αυτά τα μηνύματα! Πότε άλλοτε άραγε θα εύρισκα ένα τόσο πρόσφορο βήμα; Σας έδωσα μερικά μηνύματα, τα οποία τα ΜΜΕ ασφαλώς θα κόψουν και θα ράψουν στα δικά τους μέτρα! Όταν θα κυκλοφορήσει αυτό το Δελτίο τα ΜΜΕ δεν θα αντιλέγουν σ’ ΑΥΤΑ που διετύπωσα, αλλά θα τα κόψουν και θα τα ράψουν στα δικά τους μέτρα, και τελικά για μια ακόμη φορά θα κατακρεουργήσουν ΑΥΤΟΝ που τα είπε πρός δόξαν της Δημοκρατίας! Έτσι όμως θα διαπιστωθεί, ότι σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά!

+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr