Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΡΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Χιλιάδες λίρες σε πριβέ κλαμπ του Λονδίνου ξοδεύουν αξιωματούχοι της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ολυμπιακό Λονδίνο παρά την κρίση,

..... αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent σε δημοσίευμά της.

Η εφημερίδα γράφει ότι ... μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κλείσουν ολόκληρο το Carlton Club στο Σαιν Τζέιμς στο Λονδίνο, για να το μετατρέψουν στο «Σπίτι των Ελλήνων».

Το πριβέ κλαμπ θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση «της ελληνικής κουλτούρας, της ιστορίας, των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σε ένα ιδιαιτέρως επικριτικό δημοσίευμα, ο Independent γράφει ότι δόθηκαν 150.000 λίρες για την ενοικίαση του χώρου. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από ιδιωτικές εταιρείες και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι περικοπές έχουν επηρεάσει πολλά αθλήματα.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει ότι ο λόγος που νοικιάστηκε το Carlton Club ήταν ότι επρόκειτο για τον μοναδικό χώρο που ήταν διαθέσιμος.

Πηγή / in.gr

Ο Χρυσοχοϊδης και οι 45 αστυνομικοί για τη φύλαξή του



Την ώρα που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και ο φόβος έχει φωλιάσει στις γειτονιές της Αθήνας, περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη υψηλά ιστάμενων προσώπων. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημόσια πρόσωπα, απολαμβάνουν τις υπηρεσίες φύλαξης της ΕΛ.ΑΣ, δίχως κανένα προκαθορισμένο κριτήριο που να αφορά την προσωπική τους ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα χιλιάδες αστυνομικοί οι οποίοι θα μπορούσαν να ριχτούν στη μάχη της εγκληματικότητας αναλώνονται στην παροχή υπηρεσιών τύπου «μπάτλερ» σε VIP πρόσωπα.
Ωστόσο, αυτό που κυριολεκτικά προκαλεί το λαϊκό αίσθημα είναι η είδηση ότι πρώην υπουργός και νυν βουλευτής διαθέτει όχι έναν, ούτε δύο αλλά 45 αστυνομικούς, οι οποίοι τον φυλούν σε 8ωρες βάρδιες. Ο λόγος; Για τον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος φαίνεται ότι διαθέτει ένα ολόκληρο στρατό για τη φύλαξή του με κόστος που ανέρχεται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.
Το www.koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Νίκο Καραδήμα, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπάρχει πρώην υπουργός και νυν βουλευτής ο οποίος διαθέτει φρουρά 45 ατόμων. Μάλιστα ο κ. Καραδήμας έδωσε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα, υποστηρίζοντας ότι στη Νέα Σμύρνη, όπου υπηρετεί ο ίδιος, υπάρχουν 30 αστυνομικοί για τη φύλαξη και προστασία 400.000 κατοίκων. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι θα πρέπει όλοι αυτοί οι αστυνομικοί να επιστρέψουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή κατά γενική ομολογία είναι αποδυναμωμένα.
Κύκλοι του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πάντως διαψεύδουν ότι η φρούρησή του είναι τόσο μεγάλη και όπως λένε, η μεγάλη του φρούρηση είναι αναγκαία γιατί αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους. Το θέμα με το πώς φρουρούνται τόσοι στόχοι και αν οι δυνάμεις που διατίθενται είναι αναντίστοιχες με τη φρούρηση των πολιτών, είναι ένα θέμα που ανέδειξε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
http://www.koutipandoras.gr/?p=23662

Ερώτηση για την φορολόγηση αλλοδαπής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα


Προς τον
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 ΘΕΜΑ: «ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
 Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» (29/7/2012), «Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν πληρώνουν οι ξένοι που έχουν εξοχικό στην Ελλάδα».
      Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ενώ το αφορολόγητο ποσό για την αγορά εξοχικής κατοικίας από αλλοδαπούς είναι σήμερα 200.000 Ευρώ, παρά ταύτα οι υπόχρεοι μεθοδεύουν εύκολα και νομότυπα την φοροαποφυγή, αφού «…φτιάχνουν κοινοτική εταιρεία, με έδρα οι περισσότεροι την Κύπρο, στην οποία μέτοχος εμφανίζεται κάποιος αχυράνθρωπος, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει στην Ελλάδα και δεν πληρώνει δεκάρα…»
      Είναι προφανές ότι σε μια εποχή που αναζητούνται έσοδα από τους Έλληνες πολίτες με άδικες «οριζόντιες» περικοπές και περικόπτονται κοινωνικές δαπάνες, συνιστά πρόκληση η αποφυγή οποιασδήποτε φορολογίας στους εύπορους αλλοδαπούς που αγοράζουν (συνήθως πολυτελείς) εξοχικές κατοικίες στη χώρα μας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 1)      Πόσες είναι οι ακίνητες ιδιοκτησίες (οικόπεδα, εξοχικές κατοικίες) που ανήκουν σε αλλοδαπούς που δεν δηλώνουν ως κύρια κατοικία την Ελλάδα και σε ποιες γεωγραφικές περιοχές βρίσκονται αυτές ποσοστιαία;
2)      Ποια είναι η μέση τιμή αγοράς των ιδιοκτησιών αυτών και ποιο το μέσο ποσό φόρου που έχει καταβληθεί;
3)      Δεδομένου ότι με βάση την ελληνική νομοθεσία και για λόγους πάταξης της φοροαποφυγής, φορολογούνται τα ακίνητα που βρίσκονται στην επικράτεια και ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες, προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενιαία φορολόγηση όλης της αλλοδαπής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και αν όχι, γιατί;

Αθήνα, 31/07/2012                                                              
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίκαιρη ερώτηση για την προστασία της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Συρίας


Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ»
Τους τελευταίους μήνες, η Συρία σπαράσσεται από εμφύλιες συγκρούσεις. Στη χώρα αυτή ως γνωστόν, εκτός από Έλληνες πολίτες, διαβιούν και χιλιάδες Ελληνορθόδοξοι Σύριοι, γνήσιοι απόγονοι της Ρωμιοσύνης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Με λύπη διαπιστώνουμε, ότι οι ομάδες των λεγόμενων αντικαθεστωτικών έχουν διαπράξει φρικτές βιαιότητες σε βάρος των Ελληνορθόδοξων της Συρίας και επιπλέον, έχουν καταστρέψει πληθώρα θρησκευτικών χώρων και μνημείων της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Παρόλα αυτά πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Είναι στρατηγικά δόκιμο να δρομολογείται το κλείσιμο της πρεσβείας μας στην πόλη που είναι την τρέχουσα περίοδο το επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο;
 2) Τι προτίθεται να πράξει για να προστατευθεί η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Συρίας, η οποία κινδυνεύει με αφανισμό;

Αθήνα, 30-07-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
                                                           Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα ημιτελικά οι Μαγδανής/Κόνσολας

Το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών πήραν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας.


Το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών πήραν ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Λευτέρης Κόνσολας στο Ίτον Ντόρνεϊ.
Το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρόκριση στα ρεπεσάζ με χρόνο έξι λεπτά και 31.13 δευτερόλεπτα. Οι Έλληνες σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στα ρεπεσάζ.

Μετά το τέλος της προσπάθειας τους ο Παναγιώτης Μαγδανής υποστήριξε "χαρήκαμε όχι μόνο με το αποτέλεσμα, αλλά και με την κούρσα μας γιατί στην πρώτη κούρσα (σ.σ. στον προκριματικό). Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ίδια κούρσα και στον ημιτελικό και αν γίνει αυτό, νομίζω πως θα έχουμε καλό αποτέλεσμα".
Ο Λευτέρης Κόνσολας εξήγησε πως "ήταν μια σκληρή κούρσα και κανένας αντίπαλος μας δεν ήταν εύκολος. Προσπαθήσαμε να φύγουμε από την αρχή. Τα καταφέραμε κάποια στιγμή. Μας βοήθησε και ο καιρός γιατί στον προκριματικό ήταν κόντρα. Επιπλέον μας διευκόλυνε το γεγονός πως βρισκόμασταν στην άκρη (σ.σ. στην έκτη διαδρομή)".
Ο ημιτελικός των Ελλήνων θα διεξαχθεί την Πέμπτη (2/7).
Η κατάταξη στην ελληνική σειρά:
1.Λευτέρης Κόνσολας-Παναγιώτης Μαγδανής (Ελλάδα) 6:31.13
2.Ζολτ Χίρλινγκ-Τάμας Βάργκα (Ουγγαρία) 6:32.31
3.Ρόντερικ Τσίλσομ-Τόμας Γκίμπσον (Αυστραλία) 6:34.29
4.Ντάγκλας Βάντορ-Μόργκαν Τζάρβις (Καναδάς) 6:36.03
5.Ροντόλφο Τουρν Κολάθο-Εμιλιάνο Ντουμέστρε Γκουράλια (Ουρουγουάη) 6:51.67
6.Μοχάμεντ Νοφέλ-Ομάρ Εμιρά (Αίγυπτος) 6:57.06
* Την πρόκριση  πήραν οι πρώτες δύο βάρκες
http://www.sport24.gr/Sports/OlympicGames/

Ένας ξεφτιλισμένος δημοσιογράφος μιας διαπλεκόμενης εφημερίδας και ένα ρεπορτάζ για τα σκουπίδια!


Ένας ξεφτιλισμένος δημοσιογράφος μιας διαπλεκόμενης εφημερίδας και ένα ρεπορτάζ για τα σκουπίδια!
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», της 29 Ιουλίου 2012, ένα από τα «ρεπορτάζ» αναφέρεται στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, έχοντας την φωτογραφία της, το όνομα της και τον τίτλο «Στραβοπάτημα εις τριπλούν για τη Βούλα». Στο ίδιο «τετράγωνο», δίπλα ακριβώς από την φωτογραφία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, υπάρχει μια φωτογραφία από μια ανοιχτή συσκευασία με χάπια αναβολικών, συνοδευόμενο από τον υπότιτλο «το κύκλωμα της ντόπας που δηλητηριάζει τους Έλληνες αθλητές».
Βλέποντας το, ο οποιοσδήποτε συνδυάζει την εν λόγω αθλήτρια με τα αναβολικά, ενώ όταν κάποιος πάει στο σχετικό ρεπορτάζ για την Βούλα Παπαχρήστου βρίσκει κανείς μόνο ένα γλοιώδες ρεπορτάζ για την αθλήτρια. Για αναβολικά… λέξη. Και είναι φυσικό γιατί η κ. Παπαχρήστου δεν είχε καμμία σχέση με αναβολικά και το άρθρο για τα αναβολικά είναι στην άλλη σελίδα, από άλλο αρθρογράφο και αναφέρεται σε άλλους αθλητές.
Πρόκειται για εξόφθαλμη δημοσιογραφική αλητεία, από μια εφημερίδα – φερέφωνο της διαπλοκής του αφεντικού της, μεγαλοεργολάβου, μεγαλοκαναλάρχη και μελλοντικού μεγαλοσκουπιδιάρη κλπ. που στην προσπάθεια για στήριξη του συγκυβερνήτη του μνημονίου, Κουβέλη, στηρίζει και τις προσταγές του για κάψιμο στην πυρά της Ελληνίδας αθλήτριας.
Ηλίας Παναγιώταρος
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/enas-jeftilismenos-dhmosiografos-mias-diaplekomenhs-efhmeridas-kai-ena-repo

Γερμανικό "σαμποτάζ" στην ρωσική πρόταση για τον ΟΣΕ - Ζημειώνουν το ελληνικό Δημόσιο!!



Από την ομάδα των Γερμανών "τοποτηρητών" στην Ελλάδα εκπορεύονται σύμφωνα με πληροφορίες οι "τρικλοποδιές" κατά της πρότασης των ρωσικών σιδηροδρόμων, ώστε οι Ρώσοι ενδιαφερόμενοι να αποβληθούν από την διεκδίκηση του ΟΣΕ.



Οι Ρώσοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους εδώ και τρία περίπου χρόνια αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν απαντούσε.

Με την κυβέρνηση Σαμαρά τα πράγματα δεν άλλαξαν ουσιαστικά, παρά μόνο φραστικά. Έλληνες ενημέρωσαν τους Ρώσους πώς να διαμορφώσουν την τελική πρόταση ώστε να υπάρξει το μέγιστο όφελος για την Ελλάδα. Το κυριότερο στοιχείο ήταν ότι οι Ρώσοι θα έπρεπε να επιδιώξουν την μακρόχρονη ενοικίαση του ΟΣΕ και όχι την αγορά του.

Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να χαθεί η εθνική περιουσία στον τομέα των κρίσιμων υποδομών και δεν θα κατηγορήσουν κάποιοι τη Ρωσία ότι εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση για να πάρει εθνική περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί

Σε αυτή τη φάση οι Ρώσοι εστιάζονται στην πραγματική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης ώστε οι λεπτομέρειες να ακολουθήσουν, δηλαδή αν ο πρωθυπουργός επιθυμεί συνεργασία με τη Ρωσία ή αν και αυτός είναι δεσμευμένος στον γερμανο-αμερικανο-βρετανικό άξονα.

Η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη και δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά με βάση τις προτάσεις από Έλληνες, τις ανακοινώσεις για τις προθέσεις τους από τον πρόεδρο των ρωσικών Σιδηροδρόμων και την ενημέρωση από τις πρόσφατες εκδηλώσεις ελληνορωσικού ενδιαφέροντος στη Βόρειο Ελλάδα και στη Ρόδο, με τη Ρωσία στο τιμόνι της διοίκησης του ΟΣΕ, η Ελλάδα δεν θα χάσει το περιουσιακό στοιχείο των σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με την ρωσική πρόταση το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο θα ενταχθεί στο ρωσικό (Αθήνα – Βλαδιβοστόκ) και στο δυτικοευρωπαϊκό. Οι εμπορευματικές μεταφορές θα αναπτυχθούν και σε σύντομο διάστημα θα μπορούσε να ξεκινήσει η μελέτη για την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στη δυτική Ελλάδα με κατεύθυνση το Ιόνιο, ενώ υπήρξε και πρόταση για κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη, στην Εύβοια, βελτίωση του υπάρχοντος στην Πελοπόννησο δεδομένου ότι κάτοικοι και φορείς στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ζητήσει σιδηροδρομικήκάλυψη των περιοχών τους.

Ο σιδηρόδρομος θα μπορούσε να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια η ραχοκοκαλιά των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα. Προφανώς, στην επέκταση του δικτύου οι ρωσικοί φορείς θα μπορούσαν να έχουν συνιδιοκτησία διότι θα το έχουν κατασκευάσει.

Σε αυτή τη φάση, όμως, η Ρωσία σωστά αναμένει την πραγματική απόδειξη υπευθυνότητας της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων (αλλά και των συνδικαλιστών) ότι δεν έχουν άλλες δεσμεύσεις σε τρίτους και ότιπραγματικά ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και κερδοφορία του ΟΣΕ με παραγωγικό τρόπο και χωρίς απώλεια εθνικής περιουσίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μνήμη Ίωνος Δραγούμη...!!



Ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από τα Βενιζελικά «Δημοκρατικά Τάγματα» του Παύλου Γύπαρη στις 30 Ιουλίου 1920, απέναντι από το σημερινό Χίλτον, εκεί όπου βρίσκεται και η επιτύμβια στήλη του.

Η δολοφονία του ήταν απόρροια του εθνικού διχασμού και αποστέρησε την πατρίδα μας από ένα σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο, ο οποίος πάλεψε για μία Μεγάλη Ελλάδα με το όπλο και την πένα του. Ο Ίων Δραγούμης είναι για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές ένας από τους κυριώτερους εκφραστές της εθνικής ιδεολογίας. Οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και η στάση ζωής του αποτελούν, ακόμη και σήμερα, πηγή για περαιτέρω επεξεργασία.

Η μεγάλη πολιτική σημασία της σκέψεως και των θέσεων του Δραγούμη είναι ότι εκφράζει ένα έλλογο και λειτουργικό εθνικισμό. Τα αξιακά προτάγματα του Δραγούμη είναι: η ελευθερία: ως εθνική ελευθερία-αυτοδιάθεση των υποδούλων Ελλήνων (βλέπε σήμερα Κύπρο & Βόρειο Ήπειρο), αλλά και στο επίπεδο της προσωπικής αυθυπαρξίας του ανθρώπου ο πολιτισμός, ως «νομιμοποιητική» βάση της αξίας του έθνους.

Ο Δραγούμης εκφράζει έναν ουμανιστικό εθνικισμό. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακουμπώντας στο έθνος μου να γίνω πιο άνθρωπος. Δεν μπορεί κανείς να είναι άνθρωπος ξεχνώντας την καταγωγή του. Να θυμάται κανείς από πού βγήκε, που μεγάλωσε, ποιο έθνος τον ανέθρεψε. Μου αρέσει να βλέπει κανείς τους δεσμούς του. Αυτό θα πει ελευθερία». Γράφει επίσης για την σύνδεση του έθνους με τον πολιτισμό: «Ποιος είναι ο τελικός των εθνών, πες τον προορισμό, πες τον αποστολή; Ο πολιτισμός! Να ένα έργο άξιο για τα έθνη, έργο αληθινά ανθρώπινο. Να η δικαιολογία των εθνών. Να πως τα έθνη είναι χρήσιμα στην ανθρωπότητα και να που έσφαλε ο Μαρξ πολεμώντας τα έθνη. Πολιτισμούς γεννούν τα έθνη και αυτά μονάχα. Δεν φθάνει όμως να είναι ένα έθνος πολιτισμένο, πρέπει να είναι πολιτισμένο και από δικό του πολιτισμό. Σε αυτό λοιπόν χρησιμεύουν τα έθνη. Οι πολιτισμοί γεννιούνται ο καθένας σε κάποια πατρίδα, σε κάποια εποχή και σε κάποιο έθνος. Έξω από αυτά δεν μπορεί να σταθεί πολιτισμός».

Ο Ίων Δραγούμης είναι αυτός που θα απαντούσε σήμερα στην αφελληνιστική παίδεία της κάθε Ρεπούση ότι «Τα Ελληνικά σχολεία είναι για 2 σκοπούς: να ανοίγουν τα μυαλά και να φουσκώνουν το παιδί με τον εθνισμό του. Η παράδοση είναι ο σύνδεσμος των ατόμων μίας φυλής, τωρινών και περασμένων, που τα κάνει έθνος. Ιστορία είναι η συνείδηση του συνδέσμου αυτού. Να νοιώθεις την καταγωγή σου, την συνέχεια του εθνικού εγώ σου, την ιστορία που σου κάνει συνειδητό το πέρασμα του έθνους σου μέσα στους αιώνες». Θα παρατηρούσε για τους νεοραγιάδες: «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει».

Θα προφύλασσε την Πατρίδα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων: «Ναι, το βλέπω πως η Ευρώπη ενώνεται, πως τα έθνη και οι φυλές ζυγώνουν η μία την άλλη. Αλλά εγώ είμαι ένας και εγώ θα ακουμπήσω επάνω στους γύρω μου ανθρώπους. Και αυτοί είναι οι Έλληνες».

Ο Ίων Δραγούμης ήταν υιός πρωθυπουργού, μεγαλοαστός, μορφωμένος. Θα μπορούσε να γίνει μποέμ, να κάνει ξωτικά ταξίδια, να απολαμβάνει μία ζωή ηδονιστική. Αντ’ αυτού, προτίμησε τους βάλτους της Μακεδονίας, το χρέος και την θυσία, το «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα». Στάθηκε πιστός στις ιδέες του ακόμη και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα: «Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του. Να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι μόνον πως εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας. Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα έθνος. Εγώ βλέπω τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν και όμως οι άλλοι Έλληνες τα βλέπουν αλλιώς. Αν είμαι δυνατός θα τους πείσω».

xryshaygh

Οι εθνικιστές τίμησαν την ζωή και το έργο του Ίωνα Δραγούμη


dragoumis
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του μεγάλου οραματιστή του Νέου Ελληνισμού Ίωνα Δραγούμη, η Επιτροπή μνήμης και τιμής Ίωνος Δραγούμη διοργάνωσε εκδήλωση την Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στην λευκή μαρμάρινη στήλη (έναντι ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, Βασ. Σοφίας 73), εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, δολοφονημένος άνανδρα από τις σφαίρες του Εθνικού Διχασμού και του Παλαιοκομματισμού.
Η εκδήλωση αυτή που τα τελευταία 30 χρόνια πραγματοποιείται με συνέπεια, αρχικά από το ΕΝ.Ε.Κ. (1983-84), τον Επιστημονικό Σύλλογο Νέων των Αθηνών (1985-1995), το Ελληνικό Μέτωπο (1996-2005) και εν συνεχεία με την στήριξη της Νεολαίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού – ΝΕ.Ο.Σ. (2006-2011). Φέτος η διοργάνωση έγινε αποκλειστικά από την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ» με υπερκομματικό και ΕΝΩΤΙΚΟ χαρακτήρα.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας (Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ), ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία των μηνυμάτων του Ίωνος Δραγούμη για τον διαχρονικό Ελληνισμό και αξία του ΕΘΝΟΥΣ υπεράνω ενός ασφυκτικού κράτους.
Στην συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε, εκ μέρους της «Επιτροπής Μνήμης και Τιμής Ίωνος Δραγούμη» ο μουσικοσυνθέτης – λογοτέχνης Παναγιώτης Χατζηγεωργιάδης, με τα εξής λόγια: «Σήμερα εάν ζούσε εκείνος ο αγνός αγωνιστής και ακόμη και αν ήξερε πως κάπως έτσι θα τελείωνε την ζωή του πάνω στην γη και πάλι, θα έπραττε ακριβώς τα ίδια, έτσι λοιπόν σας καλώ όλους όσοι είστε παρόντες να αντιληφθείτε την κρισιμότητα της στιγμής, να πάτε τα πάντα πίσω και να βροντοφωνάξουμε στο κέντρο της Αθήνας το σύνθημα "ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ!", για εμένα προσωπικώς τέως και νύν συναγωνιστές δεν υπάρχουν και ουδείς περισσεύει, απλά ο καθένας ως εχέφρων πολίτης οφείλει να επιλέξει τον τρόπο του αγώνα.
Ο στόχος μας μόνον ένας, η ανακατάληψη της πατρίδας, ο χώρος μας πρέπει να ζήσει και θα ζήσει και πάντα να θυμάστε πως το καλύτερο μνημόσυνο για τον δραγούμη και όλους τους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους αυτή την γη, είναι όχι τα στεφάνια και οι λόγοι από τα εκάστοτε βήματα που μας δίδονται, αλλά η δική μας σύμπνοια. Καλόν και τίμιο αγώνα σε όλους».
Ακολούθως χαιρέτισε, ο επί πολλών ετών συμπαραστάτης και συνδιοργανωτής της εκδηλώσεως, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος εκφώνησε ένα πολύ ενθουσιώδη αγωνιστικό κάλεσμα για ασυμβίβαστο ΑΓΩΝΑ.
Στον χαιρετισμό του ο εκδότης Λεωνίδας Γεωργιάδης (Εκδόσεις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ), τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να αντισταθούμε και να θυσιαστούμε εάν χρειαστεί, αλλά να μην αφήσουμε να μας πάρουν την ψυχή.
Στην συνέχεια ο παρουσιαστής Γιάννης Γιαννάκενας, ανέφερε πως ανάμεσα στους παρευρισκόμενους υπήρχε ο Πολύδωρος Δάκογλου, και είπε χαρακτηριστικά: «όταν το 1983 ξεκίνησα αυτήν την εκδήλωση ως ΕΝ.Ε.Κ. Αμπελοκήπων, αρχηγός και παρευρισκόμενος ήταν ο συναγωνιστής Πολύδωρας Δάκογλου, θεωρώ ότι αποτελεί ηθικό μου χρέος να τον παρακαλέσω να χαιρετίσει την σημερινή εκδήλωση.
Ο συναγωνιστής Πολύδωρας Δάκογλου, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε πως οι εποχές δεν είναι για άσκοπες θυσίες αλλά για σταθερούς, καθημερινούς αγώνες για να νικήσουμε.
Οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με την ανάγνωση του ποιήματος «Ίων Δραγούμης», του Νικολάου Τζιόπα.
Ἴων Δραγούμης
Ἀκούραστος ἐσύ, ἐργάτης
σ΄ἕνα Σκοπό ἱερό ταγμένος,
τή μάχη ἔδινες
λές κι ἤσουν ὁ στερνός
πού θά ΄σωνε τό ἔθνος
Τά λόγια σου
ἀέρας δροσερός, Ἑλληνικός
φύσηξε μέσα μου
κι ἐγώ πνευματικό παιδί σου,
Μεγάλε Ἴδα!
Ὁ σπόρος φύτρωσε!
Θά ΄μαι ὡραῖο δεῖγμα Ἕλληνος!
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Διοργανώτριας Επιτροπής κατέθεσε ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, εκ μέρους των Εκδόσεων Γεωργιάδη, Λεωνίδας Γεωργιάδης, του «Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών Ίων Δραγούμης», ο Φώτης Χαρίτος, της «Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», ο Σπύρος Σταυρόπουλος και για την Νεολαία ΕΔΕΣ, ο Στέφανος Γούλας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την διακριτική παρουσία τους αντιπροσωπίες, του ΛΑ.Ο.Σ. με επικεφαλή τον στρατηγό Ιωάννη Ζαφειρόπουλο και Απόστολο Μπαμίχα, και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με επικεφαλή τον Μανώλη Κώνστα.
Η εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα με τον Εθνικό Ύμνο.
http://www.elkosmos.gr/ekdiloseis/ekdiloseis/politikes-ekdiloseis/11337-2012-07-31-07-12-28.html

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ..."


Ιερώνυμος: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα"

«Θα πρέπει να ζητήσουμε "τεφτέρι", να δούμε τί ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε.
Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τί είναι αλήθεια;», τόνισε από την ακριτική Φλώρινα ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης ελλάδας, κ.κ. Ιερώνυμος και αναρωτήθηκε: «Η Ευρώπη ανταποκρίνεται στο όραμα των πρώτων ευρωπαϊστών ή έχει καταντήσει ένα σύστημα τραπεζικής τοκογλυφίας;» Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη να "ανασταλούν" οι ιδεολογίες, να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. Μάλιστα πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «μόνο αν στρατευθούμε μαζί, αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι. Η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά. Το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι' αυτόν αγωνιστήκαμε ανά τους αιώνες... Για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και ας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας" κατέληξε.
http://www.stoxos.gr/2012/07/blog-post_9481.html

Ανήγγειλαν μειώσεις στις κομματικές χρηματοδοτήσεις έπειτα από τις συνεχείς πιέσεις της Χρυσής Αυγής!! Βίντεο!!

Μετά τη σχετική πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής και τη διαρκή άνοδο του κόμματός μας, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ανήγγειλε σήμερα "γενναίες μειώσεις στις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα".

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του συναγωνιστή Κασιδιάρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών - παρ' όλο που απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία - δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει σύντομα σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε το σύστημα εξουσίας και προέβη σε μία σειρά σημαντικών παρατηρήσεων για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο.



xryshaygh

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ...!!


Η εντιμοτάτη κυρία Μαρία Ρεπούση, Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Α Περιφέρεια Πειραιώς, εκπροσωπούσα 1629 ψηφοφόρους επί συνόλου 120.000 του εκλογικού σώματος, υπέβαλε πρόταση στο Κοινοβούλιο για την κατάργηση του εκκλησιασμού των μαθητών ως δήθεν αντικειμένου στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της σχολικής κοινότητας.

Από την πρόταση της κ. Βουλευτού, που εξελέγη και στην Μητροπολιτική μου Περιφέρεια προκύπτουν τα ακόλουθα:

1. Η εντιμοτάτη κ. Ρεπούση συλλαμβάνεται αγνοούσα ότι Νόμος δεν έχει ισχύ καταργήσεως του Συντάγματος, του θεμελιώδους Νόμου του Κράτους, το οποίο προβλέπει στο άρθρο 16 ότι: «2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Όπως δε προβλέπει η νομολογία του ΣτΕ με δύο αποφάσεις της, η ανάπτυξις της θρησκευτικής συνειδήσεως συνάπτεται αρρήκτως μετά της επικρατούσης εν Ελλάδι θρησκευτικής παραδοχής του άρθρου 3 του Συντάγματος.

2. Η εντιμοτάτη κ. Ρεπούση εισήλθε στο Εθνικό Κοινοβούλιο με την προτίμηση 1629 ψηφοφόρων επί συνόλου 7534 του κόμμματος ΔΗΜΑΡ στην Α Περιφέρεια Πειραιώς που απαρτίζεται από 120.000 ψηφοφόρους.

Όταν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τα αμάχητα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας του Μαΐου 2012 στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια, όπου υπήρχε η σταυροδοσία, ότι ο κ. Δημήτριος Καρύδης του κόμματος ΠΑΣΟΚ που συνεκέντρωσε 4422 ψήφους, ο κ. Σπυρίδων Σπυρίδωνος του κόμματος ΝΔ που συνεκέντρωσε 5541 ψήφους, η κ. Ελένη Σταματάκη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που συνεκέντρωσε 4334 ψήφους, ο κ. Σάββας Τσίμπογλου του κόμματος ΚΚΕ που συνεκέντρωσε 2299 ψήφους και ο κ. Γεώργιος Ζησιμάτος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες που συνεκέντρωσε 2376 ψήφους δεν εξελέγησαν, αντιλαμβάνεται κανείς ευχερώς την πολιτική βαρύτητα και το πολιτικό εκτόπισμα της κ. Ρεπούση που εξελέγη κατά παράβαση κάθε εννοίας αναλογικότητος δυνάμει αθλιοτάτου εκλογικού νόμου.

3. Η εντιμοτάτη κ. Ρεπούση στην προεκλογική της συνέντευξη στον κ. Στ. Θεοδωράκη στον τηλεοπτικό δίαυλο MEGA δήλωσε: «Ο Μητροπολίτης Πειραιώς έχει ήδη κηρύξει τον ανένδοτο εναντίον μου. Ας αποφασίσει να βγάλει τα ράσα και να φορέσει πεντελόνια».

Ασφαλώς η δήλωση έγινε για να επιτύχει αρνητική διαφήμηση, η οποία όμως απέδωσε γλίσχρα αποτελέσματα 1629 ψήφων, επί συνόλου 120.000 ψηφοφόρων και αυτό διότι η δήλωση της κ. Ρεπούση ήτο παντελώς ψευδεστάτη και κακοηθεστάτη, καθ’ όσον δημόσια είχα προκληθείς διακηρύξει στις 21/2/2012 ότι: «Επί της ουσίας του δημοσιεύματος έχω να παρατηρήσω ότι ασφαλώς και η κ. Ρεπούση όπως και κάθε συνέλληνας, δικαιούται να εκτεθή στην κρίσιν των συμπολιτών του δια να τους εκπροσωπήσει στο Εθνικό Κοινοβούλιο και ασφαλώς ουδέποτε διενοήθην ότι ο Πειραιάς μου «ανήκει».

Αντιθέτως έχω διακηρύξει ότι ως Μητροπολίτης Πειραιώς θεωρώ τον εαυτόν μου απλούν διαχειριστή και έσχατο διάκονο του ευχαριστιακού σώματος της Εκκλησίας άχρι καιρού».

Συνεπώς ποίο ανένδοτο αγώνα κατά της κ. Ρεπούση είχα κηρύξει;

4. Παραμένει ωστόσο αναπάντητο από την εντιμοτάτη κ. Ρεπούση το ερώτημα που δημοσία της είχα θέσει στο παραπάνω ανακοινωθέν μου: «Πως συμπίπτουν οι ιστορικές της απόψεις του γνωστού βιβλίου της, που ευτυχώς αποσύρθηκε από την Ελληνική Πολιτεία, με την χρηματοδοτηθείσα και κατευθυνόμενη από το Ίδρυμα του γνωστού διατάκτη του διεθνούς Σιωνισμού και εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ κ. George Soros τετράτομη Ιστορία των Βαλκανίων που συνέγραψαν Τούρκοι και Κροάτες ιστορικοί για να ανασυνθέσουν και να επαναδιατυπώσουν ασφαλώς επί το «ακριβέστερον» και την ιστορία του τόπου μας και που κυκλοφορείται ήδη από γνωστές εκδόσεις στη χώρα μας;»

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
+ ο Πειραιώς Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ

ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΟΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ...!!!

Οι βρετανικές εφημερίδες μετά τα προκλητικά δημοσιεύματα εις βάρος της χώρας μας, όπως αυτό της Sun για την πρωταθλήτρια του μπιτς-βόλεϊ Αρβανίτη, εξακολουθούν απτόητες το ανιστόρητο και παραπλανητικό ''έργο'' τους...

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Telegraph έχει δημιουργηθεί ειδική στήλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

Στην σελίδα λοιπόν που αντιστοιχεί στην ΠΓΔΜ, η βρετανική εφημερίδα όχι μόνο την αποκαλεί προκλητικά "Republic Of Macedonia", αλλά προσπαθεί να συμπυκνώσει την "ιστορία" των Σκοπιανών, σε 6 λέξεις συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα σε αυτές και τον... Μέγα Αλέξανδρο!!!

Στην καταχώρηση δε για την Ελλάδα η λέξη ''χρεοκοπία'' φαίνεται ότι αποτελεί... ιστορικό χαρακτηριστικό της χώρας μας για τους Βρετανούς, τη στιγμή που η πραγματική μας ιστορία και παράδοση απουσιάζει... newsbomb.gr

Επίκαιρη ερώτηση Ν.Γ. Μιχαλολιάκου σε Σαμαρά για την ΑΟΖ

Προς τον Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: «Θέσπιση και οριοθέτηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης»
Σύμφωνα με τον ημερήσιο Τύπο (ΤΟ ΒΗΜΑ-27/07) ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γκόρντον κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών: «εμφανίστηκε, προφανώς απηχώντας τις απόψεις της κυβέρνησης Ομπάμα, αντίθετος σε οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια εκ μέρους της Ελλάδος για ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να καταλάβουν τις περίπλοκες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και καλό θα ήταν τα όποια βήματα να γίνουν συντονισμένα. Άλλωστε, διευκρίνισε, υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα».
Σε διαφορετικό πλαίσιο είχε κινηθεί ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, οπότε και ανέφερε επί λέξει ότι: «η προγραμματική σύγκλιση τονίζει τη συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου».
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
1) Πότε θα προχωρήσουμε επιτέλους στη θέσπιση και οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα εκμετάλλευσης του ενεργειακού μας πλούτου;
2) Ποια απάντηση έλαβε ο αμερικανός υφυπουργός για την απαράδεκτη δήλωσή του, μέσω της οποίας άφησε να εννοηθεί πως η Ελλάς δεν είναι κράτος ανεξάρτητο, αλλά προτεκτοράτο των Η.Π.Α., οι οποίες θεωρούν πως έχουν τον τελευταίο λόγο για την εξωτερική μας πολιτική;
3) Υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας, την ώρα που ισχύει ακόμα το τουρκικό casus belli και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν χημικά όπλα (όπως προκύπτει από τη δράση τουρκικού τάγματος Πυρηνικού Βιολογικού Χημικού Πολέμου στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, γεγονός που γνωρίζουν άριστα οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες);
Αθήνα, 30-07-2012
Ο Ερωτών βουλευτής
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο Δήμαρχος διώχνει οικογένεια άστεγων Ελλήνων από τον παλαιά γραφεία του ΟΣΕ Κορίνθου... την ώρα που κάνει τα στραβά μάτια σε εκατοντάδες λαθρομετανάστες στο ίδιο μέρος!! Βίντεο!!


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΑΙΟΙ!!!!!!!

Το Σάββατο 28/7/2012 ο συναγωνιστής της Χρυσής Αυγής κ.Ευστάθιος Μπούκουρας παρευρέθηκε στα παλαιά γραφεία του Ο.Σ.Ε στην Κόρινθου όπου και κατοικεί μέσα εκεί μια Ελληνική οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά. Ο κ.Πνευματικός θεώρησε σωστό,καθώς πέρασε στα χέρια πλέον του Δήμου το κτίριο,να κάνει έξωση στην οικογένεια που έχει βρει ένα καταφύγιο λόγω οικονομικών προβλημάτων . Ο βουλευτής Κορινθίας κ.Ευστάθιος Μπούκουρας και ο Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει εξ'ολοκλήρου την ευθύνη του να βρει μία στέγη και τρόφιμα γι'αυτούς τους Έλληνες πολίτες έτσι ώστε να συνεχίσουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια,κάτι ....που τους το στέρησε το Ελληνικό κράτος



xrushaughpurinaskorinthou.blogspot.gr

Εκδήλωση μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Θεσσαλονίκη


Με την συμμετοχή αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 27 Ιουλίου το βράδυ, εκδήλωση τιμής στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα ιδεαλιστή, του Ίωνα Δραγούμη, ενός εκ των θεμελιωτών του Ελληνικού Εθνικισμού. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΑΜΚΕ «Δεσμοί Ελλήνων», ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι του πατριωτικού σωματείου «Εθνικά Σκεπτόμενοι Έλληνες».
Στην προσωπικότητα του Δραγούμη αναφέρθηκε εκ μέρους των διοργανωτών ο Γιάννης Κουριαννίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των «Εθνικά Σκεπτόμενων Ελλήνων» ο Κάρολος Γεροβασιλείου. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους των «Δεσμών Ελλήνων» ο Σωτήρης Αντωνιάδης. Παρέστη επίσης ο διευθυντής της εφημερίδας «Εθνική Ιδέα» Διονύσιος Βουλγαρόπουλος.
Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του ήρωα και με τον εθνικό μας ύμνο. Όλοι αποχώρησαν με άριστες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν από του χρόνου να εργασθούν από κοινού, ώστε η εκδήλωση αυτή να συσπειρώνει εφεξής όλες τις πατριωτικές δυνάμεις της πόλης.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 97.000 ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ 9Ο2 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...!!!


Αφήνει τα δικά του αναξιοποίητα και προτιμά να νοικιάζει από ιδιώτες! Συνολικά το κράτος νοικιάζει 902 ακίνητα από ιδιώτες, πληρώνοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα αναρίθμητα ολυμπιακά ακίνητα. Όλα σύγχρονα και ευρύχωρα κτίσματα, για να στεγάσουν υπουργεία, υπηρεσίες, οργανισμούς κ.λπ. Και όμως μένουν στη ναφθαλίνη. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει 721 κτήρια, το υπουργείο Οικονομικών 674 κτήρια, το Γεωργίας 540 κτήρια και το Υγείας 132 κτήρια κ.ο.κ.

Πρώτα λοιπόν κύριοι κοιτάξτε να καλύψετε τις τρύπες από τις δικές σας ατασθαλίες και μετά ζητήστε το «κεφάλι» του Έλληνα πολίτη.

stoxos.gr

Ι. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ: ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

* «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας είναι αξιόμαχες και ικανές να αντιπαρατεθούν πολεμικά με την Τουρκία»
* «Η Τουρκία, εμποτισμένη από τον μεγαλοϊδεατισμό και την αλαζονική νεοοθωμανική πολιτική, έχει μετατραπεί από τους “παγκοσμιοποιητές” σε “χρήσιμο ηλίθιο”»

* «Τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως τα σχεδίασε η Δύση στην Συρία»

* «Η Τουρκία έχει δημιουργήσει στα σύνορα με την Συρία κέντρα υποδοχής προσφύγων τους οποίους, μαζί με λιποτάκτες από τον συριακό στρατό και μισθοφόρους από την Λιβύη, τους εκπαιδεύει για να ανατρέψει τον Άσσαντ»

* «Η ελληνική πολιτική έχει τεράστια ευθύνη, διότι επί ένα έτος από την υπογραφή των συμφωνιών με το Ισραήλ, είναι απούσα από κάθε διπλωματική πρωτοβουλία έχοντας βαλτώσει στα μνημόνια».
αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης, υπηρετών επί τρία χρόνια (2000-2003) ως Ακόλουθος Άμυνας και Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, με την πείρα και γνώσεις που έχει στα θέματα της Μέσης Ανατολής, προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η συνέντευξη που παραχώρησε στον συνεργάτη της «Ε.Ω.» Μάκη Βραχιολίδη, προκαλεί τρόμο. Οι παγκοσμιοποιητές έχουν σχεδιάσει την ραγδαία μείωση του πληθυσμού στα 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Σχέδια που μπορεί να βγαίνουν από σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι απολύτως πραγματικά, βρίσκονται δε καταγεγραμμένα σε «μνημείο» της Τζώρτζια των ΗΠΑ, όπου αναγράφονται σε πλάκες οι Δέκα σύγχρονες Εντολές, για το μέλλον της ανθρωπότητας! Μέλλον, σχεδιασμένο από παράφρονες, οι οποίοι ισοπεδώνουν οικονομίες κρατών και κάτω από ενιαία θρησκεία, δρομολογούν την παγκόσμια κυβέρνηση με καθορισμένη από τώρα και την πρωτεύουσά της. Επίσης, ο κ. Μπαλτζώης αναφέρεται στους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας από την Θράκη, εκφράζει όμως την πίστη του στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Η συνέντευξη του κ. Μπαλτζώη κυριολεκτικά… τσακίζει κόκκαλα!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Μπαλτζώη, η κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτή μοιάζει τραγική, ενώ πολλοί πλέον μιλούν για εξελίξεις ανεξέλεγκτες, που μπορεί να οδηγήσουν στον χειρότερο πόλεμο που έζησε η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, είναι το ότι –όπως λένε- η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει την Αμερική να εισβάλλει στην Συρία, όπως έκανε με το Ιράκ. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;

Ο πόλεμος στην Συρία, όπως εξελίσσεται μπορεί να γίνει όντως ανεξέλεγκτος και είναι ακριβώς έτσι όπως τα θέσατε. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί των, δηλαδή η Δύση και τα Σουνιτικά Αραβικά κράτη βιάζονται να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό των παγκοσμιοποιητών (Νέα Τάξη Πραγμάτων) με το προτελευταίο εμπόδιο, την Συρία, ώστε να αφοσιωθούν στον τελικό των και πιο σημαντικό στόχο, το Ιράν. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως τα σχεδίασαν. Ο παράγων Ρωσία και ο σύμμαχός της στον Συνεταιρισμό της Σαγκάης, η Κίνα, έχουν αντιληφθεί ότι διακυβεύονται πλέον ζωτικά τους συμφέροντα και αντιδρούν σθεναρά και με αποφασιστικότητα. Ως γνωστόν η Ρωσία έχει στην Ταρτούς της Συρίας, την μοναδική ναυτική βάση (ανεφοδιασμού), σε όλη την Μεσόγειο, η δε οικονομία της Κίνας εξαρτάται στην κυριολεξία από την συνεχή ροή του Ιρανικού πετρελαίου. Τρεις φορές μέχρι τώρα απέτρεψαν με βέτο στο ΣΑ/ΟΗΕ, την λήψη μέτρων κατά της Συρίας και αυτό αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον των, για τις εξελίξεις στην περιοχή. Εκτιμώ ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί έναρξη επιχειρήσεων κατά της Συρίας εκ μέρους ΗΠΑ και συμμάχων των και αυτή η προοπτική, ευτυχώς με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται να μην προκρίνεται. Προς το παρόν έχει προκριθεί η ενίσχυση με κάθε τρόπο και κάθε μέσο του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ευελπιστούν ότι έτσι θα ανατρέψουν το Μπααθικό καθεστώς της δυναστείας των Άσαντ.

Ποιος θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας, σε έναν πόλεμο εναντίον της Συρίας; Την συμφέρει να αντιπαρατεθεί με την Ρωσία η οποία στέκεται στο πλευρό της Συρίας; Την ίδια ώρα, η σημερινή κατάσταση, εμφανίζει την Τουρκία να συμπορεύεται με το Ισραήλ! Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου ή μου φαίνεται, κύριε Μπαλτζώη;

Ο ρόλος της Τουρκίας είναι όχι μόνο σημαντικός, αλλά και ήδη ενεργός και φανερός. Η Τουρκία εμποτισμένη από τον μεγαλοϊδεατισμό και την αλαζονική νεοοθωμανική πολιτική και λανθασμένα νομίζοντας, έτοιμη να καταστεί ηγέτιδα δύναμη του Αραβικού κόσμου, έχει μετατραπεί από τους «παγκοσμιοποιητές» σε «χρήσιμο ηλίθιο», ώστε να ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί των. Δηλαδή έχει καταστεί όργανο χρήσιμο για τους σκοπούς, επιδιώξεις, σχεδιασμούς των Αμερικανών και συμμάχων των (Δύση και ορισμένες αραβικές χώρες) , για την αλλαγή της γεωπολιτικο- στρατηγικής κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έτσι, στην περίπτωση της Συρίας και λόγω της άμεσης γειτνίασης, η Τουρκία έχει δημιουργήσει στα σύνορα με την Συρία κέντρα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων, τα οποία στην πραγματικότητα, είναι κέντρα εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών του συριακού καθεστώτος, λιποτακτών του Συριακού στρατού, μισθοφόρων από την Λιβύη και αλλού και φυσικά είναι βάσεις ανεφοδιασμού και προώθησης όπλων, τροφίμων και πυρομαχικών για τον επονομαζόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», που μάχεται το καθεστώς Άσσαντ. O ρόλος τους, είναι πολύ σημαντικός για τις Δυτικές δυνάμεις που προσπαθούν να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς και η Τουρκική ηγεσία ελπίζει, ότι μετά την ανατροπή Άσαντ θα έχει μερίδιο από τον διαμερισμό της λείας.

Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, ενώ αρχικά ως πρώτη του επιλογή για στρατηγικό εταίρο, είχε την Τουρκία, με τα γεγονότα του στολίσκου ελευθερίας 2010 και τον θάνατο 9 Τούρκων στο πλοίο ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ, η κατάσταση άλλαξε και το Ισραήλ επέλεξε, με την έγκριση των ΗΠΑ, την ελληνική πλευρά, Ελλάδα και Κύπρο. Η υπογραφή στρατιωτικών και στρατηγικών και όχι μόνο συμφωνιών, το απέδειξε. Τελευταία όμως, το Ισραήλ προσκάλεσε ομάδα 8 κορυφαίων Τούρκων δημοσιογράφων, όπου συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία της χώρας και με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, «αντηλλάγησαν απόψεις και δόθηκαν εξηγήσεις», σε μια προσπάθεια να σπάσει ο πάγος και να αρχίσει μια κάποια επαφή. Εμείς έχουμε ευθύνη σε αυτό, καθόσον επί σχεδόν ένα έτος από την υπογραφή των συμφωνιών, η Ελλάδα είναι απούσα από κάθε διπλωματική πρωτοβουλία , η δε εξωτερική της πολιτική έχει βαλτώσει στα μνημόνια, στην συγκυβέρνηση, στην οικονομική δυσπραγία και στην μακρά εκλογική περίοδο.

Ναι κύριε Βραχιολίδη, ζούμε σε ένα θέατρο του παραλόγου και είμαστε και εμείς επί σκηνής.

Η οικονομικά διαλυμένη χώρα μας, αντιμετωπίζει κινδύνους να δεχθεί επίθεση από την Τουρκία, με αφορμή την ανάφλεξη στην Συρία; Μπορεί δηλ. Τουρκία εκμεταλλευόμενη την αδυναμία μας και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να «χτυπήσει» την Ελλάδα;

Τα πάντα είναι πιθανά. Ανέκαθεν η Τουρκία εκμεταλλευόταν αδυναμίες. Είναι πιθανόν λοιπόν, προφασιζόμενη ή κατασκευάζοντας ένα γεγονός, να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, ακόμη και να επιτεθεί κατά της Ελλάδος. Μην ξεχνάτε την υπόθεση των Ιμίων. Οι δε, 50 υπερσύγχρονες γεφυροσκευές που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Τουρκικός στρατός και οι συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, για πού προορίζονται; Προφανώς όχι για τους Κούρδους, το Ιράκ ή για την Συρία, όπου εκεί δεν υπάρχουν στα σύνορά της μεγάλα υδάτινα κωλύματα για να τα γεφυρώσουν. Μήπως για να γεφυρώσουν άμεσα τον Έβρο, τον Άρδα και τον Ερυθροπόταμο, ώστε να προελάσουν ταχύτατα από την Ανδριανούπολη μέχρι την Αλεξανδρούπολη;

Προέρχεστε από τον στρατό, τον οποίο υπηρετήσατε επί δεκαετίες. Η τρόικα ζητεί δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών, μείωση των εισακτέων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ήδη οι μισθοί των μονίμων αξιωματικών έχουν συντριβεί. Πείτε μου κύριε Μπαλτζώη, ποιο είναι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, κάτω από αυτές τις συνθήκες; Μπορεί να αντιπαρατεθεί πολεμικά με την Τουρκία;

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα και ταλανίζει τον Ελληνικό λαό μπορεί για τους εχθρούς μας να θεωρείται «αδυναμία» και να σκέφτονται ίσως να την εκμεταλλευτούν, δεν έχει πλήξει το φρόνημα και την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Αντιθέτως θα λέγαμε ότι άγγιξε κρυφές πτυχές της Ελληνικής ψυχής, με αποτέλεσμα όλες οι τελευταίες ασκήσεις, συναγερμοί, αντιδράσεις, ετοιμότητες να ξεπερνούν κάθε όριο και προσδοκία, κάνοντας εχθρούς και φίλους να διερωτώνται, «τι συμβαίνει και είναι τόσο καλοί»;

Εκτιμώ ότι το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ της πατρίδος είναι και αξιόμαχο και ικανό να αντιπαρατεθεί πολεμικά με την Τουρκία. Μου δίδετε όμως την ευκαιρία να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα με την παραίτηση του Α/ΓΕΣ, στρατηγού Ζιαζιά Κων/νου, ενός εξαίρετου Αξκού, εξαιτίας ενός φαινομένου, που μαστίζει το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Γνωρίζω πολύ καλά τον στρατηγό Ζιαζιά, καθόσον είχαμε υπηρετήσει μαζί επί τέσσερα χρόνια ως Διοικητές Ιλών στην ίδια Μονάδα. Εξαίρετος, εργατικός, γνώστης και άριστος επαγγελματίας, αγνός, τίμιος, ηθικός. Είχε όμως και «μειονεκτήματα»: άνθρωπος χαμηλών τόνων και ποτέ δεν αυτοπροβάλλετο, απλώς έκανε την δουλειά του με ήθος και συνέπεια. Έγινε Αρχηγός και ήταν έτοιμος να κάνει τις προβλεπόμενες κρίσεις (προαγωγές- αποστρατείες στελεχών) με τρόπο αξιοκρατικό, τίμιο και ηθικό. Η πολιτική ηγεσία της χώρας τις καθυστέρησε για πρώτη φορά και είδαμε τι συνέβη. Η παθογένεια των ΕΔ, που λέγεται κομματοκρατία, παρεμβάσεις πολιτικής ηγεσίας, αναξιοκρατία, προώθηση «των δικών μας παιδιών», χτύπησε πάλι.

Σε παλαιότερη συνέντευξή σας, είχατε αναφερθεί στα σχέδια των εμπνευστών της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, τα οποία φτάνουν ακόμη και στην ραγδαία μείωση του πληθυσμού, στα 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Προφανώς, ο πλανήτης θα σαρωθεί από ένα είδος Παγκόσμιου-πυρηνικού πολέμου. Τι θα ζήσει η ανθρωπότητα κύριε Μπαλτζώη, τη συντέλεια σχεδιασμένη από σχιζοφρενείς; Φτάσαμε κοντά σε αυτό το ενδεχόμενο, με όσα διαδραματίζονται στην Μέση Ανατολή;

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, υπερβολικό, απίθανο και όμως υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί. Μερικοί θεωρούν ότι «γραφικές» Θεωρίες Συνομωσίας και φυσικά τις χλευάζουν και τις απαξιώνουν. Ο τελικός σκοπός των παγκοσμιοποιητών, είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η παγκόσμια διακυβέρνηση, χωρίς να περιορίζεται από φυσικά σύνορα, έθνη, γλώσσες, θρησκείες, ήθη και έθιμα και γενικά από κάθε έννοια που αντιπροσωπεύει η σημερινή μορφή του κράτους. Και το μέσον για την επίτευξη, είναι ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος των κρατών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και κάτι ακόμη που είναι τρομακτικό: οι παγκοσμιοποιητές όντως έχουν καταλήξει στην άποψη ότι υπάρχει υπερπληθυσμός στην γη και ότι θα πρέπει να μειωθεί με κάθε τρόπο ο πληθυσμός και να φθάσει στο αποδεκτό των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Και το έχουν αποφασίσει και κοινοποιούν τους σκοπούς των γιατί δεν τους νοιάζει πλέον, καθόσον το θεωρούν σίγουρο ότι οι σκοποί των θα επιτευχθούν. Το πώς Θα επιτευχθεί είναι σαφές, δηλαδή με πόλεμο (Γ’ Παγκόσμιος ) με χρήση πυρηνικών όπλων, με επιδημίες και φυσικές καταστροφές. Έχουνε μάλιστα στήσει και «μνημείο» στην Τζώρτζια των ΗΠΑ, λέγεται «Πλάκες Καθοδήγησης της Τζώρτζια», είναι έξω από την Ατλάντα και εκεί είναι γραμμένες πάνω στις γρανιτένιες πλάκες σε οκτώ γλώσσες, οι Δέκα (σύγχρονες) Εντολές , για το μέλλον της ανθρωπότητας. Η πρώτη Εντολή είναι: «Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature», δηλαδή, «Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε διαρκή ισορροπία με την φύση». Η δεκάτη Εντολή είναι: «Be not a cancer on the earthLeave room for nature», δηλαδή, «Μην είστε καρκίνος της γης, αφήστε χώρο στη φύση».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν ήδη δημιουργήσει και την παγκόσμια πρωτεύουσα, εκεί που θα εγκατασταθεί η παγκόσμια κυβέρνηση, με την ηγετική ελίτ. Και που είναι αυτή; θα με ρωτήσετε. Είναι η Αστάνα και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Καζακστάν, στην επαρχία Ακμόλα. Μία πόλη σχεδόν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, απείρου κάλλους και μοντερνισμού, πολύ ασυνήθιστο για μια φτωχή χώρα οικονομικά και τεχνολογικά, όπως είναι το Καζακστάν. Θα αναρωτηθείτε, τι έχει αυτή η πόλη. Απλώς, μπείτε ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης και θα καταλάβετε για τι μιλάμε. Ανάμεσα στα μεγαλοπρεπή κτίρια, με σημειολογική έννοια όμως ξεχωρίζει μια πυραμίδα, που ονομάζεται το «Παλάτι της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης». Δηλαδή πάμε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, σε μια κυβέρνηση, σε ένα νόμισμα, σε ΜΙΑ θρησκεία και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για όλα τα παραπάνω,

Ζήσατε για αρκετό διάστημα ως στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδος στο Ισραήλ. Οι σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ, σας ικανοποιούν ή είναι υποτονικές; Η κίνηση του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να συναντηθεί δύο φορές με τον κ. Νετανιάχου, είχε αποτελέσματα θετικά ή ήταν για το θεαθήναι; Τι θα έπρεπε να έχει γίνει επ’ ωφελεία της Ελλάδος και εν τέλει τι πρέπει να κάνει η ελληνική διπλωματία προς αυτή τη κατεύθυνση;

Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ έχουν βελτιωθεί θεαματικά με τις συναντήσεις ηγετικών στελεχών της πολιτικής ηγεσίας και των δύο χωρών και την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών οικονομικών, πολιτικών και αμυντικών. Οι συμφωνίες αυτές είναι στρατηγικής σημασίας και θα πρέπει να κινηθούμε με πιο γοργούς ρυθμούς, κάτι που δεν γίνεται και αυτό οφείλεται σε μας, που έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην οικονομική κατάσταση, στην ακυβερνησία και στην μακρά εκλογική περίοδο. Η συνεργασία αυτή με το Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας, σημαντική και ουσιαστική για την πατρίδα, η χώρα μας αποκτά σημαντικούς και ισχυρούς φίλους στο παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης, αποκτά στρατηγικό βάθος, διαθέτει στρατηγικό ισχυρό εταίρο, που θα μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα, τον έντιμο και χρήσιμο σύμμαχό του (την Ελλάδα), στον τομέα των στρατηγικών (και όχι μόνο) πληροφοριών, στον στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό και διπλωματικό τομέα και γενικά έναν εταίρο, φίλο και σύμμαχο, που έχει διεθνώς φωνή, δύναμη, θάρρος και ξέρει να «παίζει» άριστα τα διπλωματικά, σε ανώτερα και κλειστά για πολλούς επίπεδα και χώρους.

Θυμόμαστε τον Ανδρέα Παπανδρέου να υποστηρίζει σθεναρά τους Παλαιστίνιους. Η χώρα μας, ποια θέση οφείλει να κρατήσει απέναντι στον σκληρά και επί χρόνια δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό;

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δοκιμαστεί σκληρά μέχρι τώρα και είναι άδικο. Όλοι οι λαοί στην περιοχή έχουν ανεξάρτητο κράτος και μόνο ο Παλαιστινιακός λαός δεν έχει και η διεθνής κοινότητα έχει μεγάλη ευθύνη. Ο Παλαιστινιακός λαός είναι ο πιο έξυπνος και δημιουργικός λαός στην Μέση Ανατολή και είναι ο μόνος που υποφέρει. Έχουν γίνει λάθη και από την διεθνή κοινότητα, που πριν μερικά χρόνια τους θεωρούσε τρομοκράτες, γιατί αγωνιζόταν για το αυτονόητο, την ανεξαρτησία των, αλλά και από την ηγεσία των Παλαιστινίων. Ο Γιάσερ Αραφάτ υπήρξε μεγάλος ηγέτης και αγωνιστής, ανέδειξε το Παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά ήταν απαίσιος διπλωμάτης και δεν ήταν ρεαλιστής και οραματιστής. Έκανε λάθη, με το πιο ολέθριο, τον Αύγουστο 2000, όταν στο Καμπ Ντέιβιντ παρουσία Κλίντον και Εχούντ Μπαράκ δεν αποδέχτηκε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Κλίντον και ήταν το καλύτερο σχέδιο επίλυσης του Παλαιστινιακού. Τώρα, η Παλαιστίνη θα ήταν ανεξάρτητο κράτος και δεν θα φθάναμε στην Ιντιφάντα του Αλ Ακτσά, στον διχασμό των Παλαιστινίων, στις σφαγές στην Γάζα της Φατάχ από τη Χαμάς και στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Φυσικά η χώρα μας θα πρέπει να διατηρήσει τις εξαιρετικά φιλικές σχέσεις που είχαμε, να τις συνεχίσει και να είναι ο έμπιστος ενδιάμεσος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι μας αγαπάνε και εμείς να τους βοηθάμε όπου μπορούμε.

Μπορεί να μην είσθε ειδικός επί του θέματος, δεν παύετε όμως να έχετε άποψη, μια και ζήσατε από κοντά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πώς είναι εκεί η κατάσταση; Ποιοι κίνδυνοι διαβλέπετε να υπάρχουν για το Πατριαρχείο;

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι το προχωρημένο Φυλάκιο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, στις ερήμους της Μέσης Ανατολής και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε, ως κόρην οφθαλμού. Αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους και υπάρχει ο κίνδυνος απώλειάς του, όπως έγινε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Ιεραρχία του Πατριαρχείου, ο ανώτερος κλήρος είναι Έλληνες, ο δε κατώτερος κλήρος και το ποίμνιο είναι Άραβες, κατά βάση Παλαιστίνιοι. Υπάρχει μια τάση να πάρουν τον έλεγχο οι Παλαιστίνιοι, με το επιχείρημα ότι το Πατριαρχείο αποτελείται από Παλαιστίνιους και μόνο η διοίκησή του είναι οι Έλληνες. Γιατί να μην πάρουμε και εμείς την διοίκηση και να έχουμε Άραβα Πατριάρχη; Είδαμε τι συνέβη με τον πρώην Πατριάρχη και νυν μοναχό (και έγκλειστο εντός του Πατριαρχείου) Ειρηναίο και την κρίση που προέκυψε. Τι έκανε ο Ειρηναίος; Αυτό που κάνουν όλοι οι Πατριάρχες για να επιβιώσει το Πατριαρχείο επί αιώνες εκεί. Πουλάει ένα κομμάτι της τεράστιας περιουσίας του, ή την ενοικιάζει στο Ισραηλινό κράτος. Ο Ειρηναίος κατηγορήθηκε ότι είχε συμφωνήσει στην πώληση δύο ξενοδοχείων , του ΙΜΠΕΡΙΑΛ και του ΠΕΤΡΑ στην είσοδο της πύλης ΓΙΑΦΟ, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Και ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος, αυτό έκανε. Πούλησε αρκετά μεγάλη έκταση αντί ποσού 16 εκατομ. δολαρίων, που αφορά 85 αγροτεμάχια εντός της Ιερουσαλήμ. Στις συγκεκριμένες εκτάσεις, ορισμένες εκ των οποίων αποτελούν τμήμα ή σύνολο πολύ ακριβών συνοικιών όπως η Talabiya, η Rehavia, η Baka και η Katamon, έχουν ανεγερθεί τις τελευταίες δεκαετίες εκατοντάδες κτίρια καθώς και σημαντικά οικοδομικά και εμπορικά συγκροτήματα , όπως οι Πύργοι Wolfson, η συνοικία Neve Granot, o ‘Κήπος της Καμπάνας’ (Gan Hapaamon), η Μεγάλη Συναγωγή και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ιερουσαλήμ. Δηλαδή κανονικό ξεπούλημα, που ο Ειρηναίος ούτε καν πούλησε τα μικρά αυτά ξενοδοχεία. Τότε τι συνέβη. Αυτό που αναφέραμε από την αρχή, για τον κίνδυνο «αραβοποίησης» του Πατριαρχείου. Πίσω από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις που οδήγησαν την καθαίρεση του Ειρηναίου, όπως ισχυρίζονται σοβαρές πηγές, βρισκόταν η αραβοαμερικανική οργάνωση “The Jerusalem Task Force” , με έδρα το Λος Άντζελες που στόχος της είναι η εκδίωξη των Ελλήνων και η αραβοποίηση του Πατριαρχείου. Αρχηγός της κίνησης αυτής είναι ο Αμερικανο-παλαιστίνιος Τζωρτζ Μεντινάτ και σταματούμε εδώ, γιατί θα βλάψουμε τα ελληνικά συμφέροντα.

Με την πείρα και τις γνώσεις που έχετε, πώς βλέπετε το μέλλον της χώρας μας τους προσεχείς μήνες; Βλέπετε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες ή ότι επέρχονται δεινά και εθνικές απώλειες;

Θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος και να δώσω μια ευχάριστη απάντηση, αλλά δυστυχώς η εκτίμησή μου είναι το μέλλον της χώρας δεν θα είναι ευνοϊκό στο άμεσο μέλλον. Μας περιμένουν δυσκολίες και ίσως συμφορές. Πρέπει να έχουμε υπομονή, επιμονή, εθνική ομοψυχία και ομόνοια. Πιστεύω στην ανθεκτικότητα και την αντοχή του Ελληνικού γένους και ότι θα αντεπεξέλθουμε τελικά των δυσκολιών.
indobserver

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΤΕ... ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΡΚΟ...!


Το 51% των Γερμανών θεωρεί η πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα ήταν καλύτερα εκτός του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Εmnid μεταξύ 19 και 25 Ιουλίου, το 51% θεωρεί πως η Γερμανία θα βρισκόταν σε καλύτερη οικονομική θέση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι 29% που πιστεύει το αντίθετο.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το 71% θέλει την Αθήνα εκτός ευρώ εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις ενώ ένα 19% είναι υπέρ της παραμονής της, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, στο κοινό νόμισμα.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει μεν σημαντικό προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, αλλά δείχνει τους «προτιμώμενους εταίρους» της, τους Φιλελεύθερους (FDP), κάτω από το όριο εισόδου στο Μπούντεσταγκ.  zougla.gr

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ


Μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη. Ο Σουλτάνος, σε πλεονεκτική θέση μετά την εξολόθρευση του Αλή Πασά, είχε στρέψει την προσοχή του στους επαναστατημένους Έλληνες. Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ο Δράμαλης με 25.000 άνδρες προέλασε ταχύτατα και στις 6 Ιουλίου στρατοπέδευσε στην Κόρινθο. Βασικός του στόχος ήταν η ανακατάληψη της Τριπολιτσάς και η κατάπνιξη της Επανάστασης στον Μοριά με τη βοήθεια του στόλου, που θα κατέπλεε στον Αργολικό Κόλπο.
Παρακούοντας τους τοπικούς τούρκους ηγέτες, οι οποίοι τον συμβούλευσαν να κάνει ορμητήριό του την Κόρινθο κι έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ο Δράμαλης διέταξε τον στρατό του να προελάσει προς το Ναύπλιο για να λύσει την πολιορκία του. Αφού κατέλαβε τον Ακροκόρινθο, έφθασε ανενόχλητος στο Άργος και στρατοπέδευσε έξω από την πόλη στις 12 Ιουλίου. Οι επαναστάτες πιάστηκαν στον ύπνο και δεν μπόρεσαν να υπερασπίσουν τα μεταξύ Κορίνθου και Άργους στενά, από τα οποία διήλθε η τουρκική στρατιά.
Μόλις μαθεύτηκε ότι ο Δράμαλης με τον στρατό του πλησιάζει στο Άργος, επικράτησε μεγάλη σύγχυση στους Έλληνες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πληροφορήθηκαν τη λύση της πολιορκίας του Ναυπλίου. Κυβέρνηση και βουλευτές αναχώρησαν πανικόβλητοι από το Άργος για τους Μύλους και από εκεί στα πλοία.
Τη δύσκολη αυτή στιγμή όρθωσε το ανάστημά του ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κήρυξε πανστρατιά, ενώ με δραστήρια μέτρα και συντονισμένες ενέργειες κατόρθωσε να περιορίσει τον στρατό του Δράμαλη στην Αργολίδα και να ματαιώσει την πορεία του προς την Τριπολιτσά. Τα μέτρα του Κολοκοτρώνη εστιάστηκαν στην κατάληψη στρατηγικών θέσεων στην Αργολίδα (κυριότερη απ' όλες ήταν η Λάρισα, η αρχαία Ακρόπολη του Άργους) και στην τακτική της «καμμένης γης» που εφάρμοσε, δημιουργώντας οξύ επισιτιστικό πρόβλημα στους εισβολείς.
Ο Δράμαλης δεν μπορούσε να προχωρήσει προς την Τριπολιτσά χωρίς να έχει εξασφαλισμένα τα νώτα του. Έχασε πολύτιμο χρόνο με την πολυήμερη πολιορκία του φρουρίου του Άργους και οι άνδρες του εγκλωβίστηκαν εκεί, έχοντας εξαντλήσει τα αποθέματα τροφών τους και χωρίς να έχουν δυνατότητα ανεφοδιασμού. Συνειδητοποιώντας τη δύσκολη κατάσταση, ο Δράμαλης αποφάσισε να επιστρέψει στην Κόρινθο, ελπίζοντας σε βοήθεια από τον Χουρσίτ Πασά της Λάρισας, τον Γιουσούφ Πασά της Πάτρας ή από τον στόλο.
Το σχέδιο υποχώρησης του Δράμαλη έγινε αντιληπτό από τον Κολοκοτρώνη και παρά τις διαφωνίες των προκρίτων, έσπευσε να καταλάβει τις στενές διαβάσεις που οδηγούσαν από το Άργος στην Κόρινθο, με 2.500 άνδρες. Δεν θα άφηνε για δεύτερη φορά τις στενωπούς αφύλακτες, όπως είχε γίνει κατά την προέλαση του Δράμαλη.
Στις 26 Ιουλίου 1822 στα στενά των Δερβενακίων, κοντά στη Νεμέα, οι Τούρκοι υπέστησαν δεινή ήττα, χάνοντας πάνω από 3.000 άνδρες. Στη μάχη εκτός του Κολοκοτρώνη διακρίθηκαν ο Δημήτριος Υψηλάντης, ο Παπαφλέσσας και ιδιαιτέρως ο Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς, που έλαβε το προσωνύμιο Τουρκοφάγος Ο Δράμαλης και οι εναπομείναντες άνδρες του προσπάθησαν να διαφύγουν την επομένη από την κλεισούρα του Αγιονορίου. Όμως, ο Νικηταράς, ο Υψηλάντης και ο Παπαφλέσσας ήταν κι εκεί για να προκαλέσουν νέες βαριές απώλειες στον Δράμαλη στις 28 Ιουλίου.
Ο υπερήφανος στρατηλάτης, που είχε αρκετές συμπάθειες μεταξύ των ελλήνων οπλαρχηγών για το ήπιο του χαρακτήρος του και τις ικανότητές του, ήταν ένα ανθρώπινο ράκος, αναλογιζόμενος τις συνέπειες από την οργή του Σουλτάνου. Με τα υπολείμματα του στρατού του έφθασε στην Κόρινθο, όπου στα τέλη Οκτωβρίου πέθανε από την απογοήτευσή του. Ο θριαμβευτής Κολοκοτρώνης ανακηρύχθηκε από την Κυβέρνηση Αρχιστράτηγος της Πελοποννήσου, κατ' απαίτηση των οπλαρχηγών. Η Επανάσταση όχι μόνο είχε διασωθεί, αλλά είχε αποκτήσει ισχυρά θεμέλια, χάρη στο σχέδιο και την τακτική του Γέρου του Μοριά.

http://www.sansimera.gr/articles/299

Εύκολη πρόκριση για Γκιώνη

«Δύο στα δύο» μετρούν μέχρι στιγμής τα γαλανόλευκα χρώματα στην επιτραπέζια αντισφαίριση στο ολυμπιακό τουρνουά και μετά τον Καλλίνικο Κρεάνγκα τη νίκη-πρόκριση πήρε και ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Στο πλαίσιο του 2ου γύρου στο απλό των ανδρών ο Έλληνας πρωταθλητής μας δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ. Έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στην επικράτηση με 4-0 σετ και εξασφάλισε την παρουσία του στην επόμενη φάση.

Εκεί, τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως για τον Γκιώνη, ο οποίος θα βρει απέναντί του τον Ιάπωνα, Νο12 του ταμπλό, Σέιγια Κισικάουα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (30/7, 15:00 ώρα Ελλάδος).
http://www.gazzetta.gr/olympiakoi-agones-2012/article/312794-eykoli-prokrisi-gia-gkioni

ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΠΑΕΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ Ο ΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Μάνα εξ ουρανού αποτέλεσε η απόσυρση του Ρώσου Βλάντιμιρ Μορόζοβ από τους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο. Ο Άρης Γρηγοριάδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών, έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει στα ημιτελικά. Ο αθλητής του Χρυσάφη Βαγγελακάκη έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να διακριθεί. Θα κολυμπήσει στον πρώτο ημιτελικό (22.28) και στην όγδοη διαδρομή.

ΠΡΟΚΑΛOΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ


Δεν μπορούν να κάτσουν φρόνιμα, να μην δηλώσουν τα συμπλέγματα τους απέναντι στην Ελλάδα και να προκαλέσουν για άλλη μιά φορά οι κολοεγγλέζοι... Στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τα Σκόπια αναφέρονται ως "Μακεδονία". Καπράλο κοίτα τους να μην τους ματαιάσεις και βγάλε και καμιά ανακοίνωση να τους δικαιολογήσεις...

http://www.stoxos.gr/2012/07/blog-post_1514.html

ΑΝΘΙΜΟΣ: "ΘΑ ΒΓΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΩ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!"


“Δε σηκώνει να χάσουμε άλλη πατρίδα. Δε θα μείνει τίποτα. Τα σχέδια των παλιών, έχουν απωθηθεί. Η Ελλάδα κάτω από τον Όλυμπο; Αμ, δε σφάξανε”!
Με τα λόγια αυτά, πριν από λίγο, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, έστειλε ένα μήνυμα, μέσω του κηρύγματός του, από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος, σε όλους όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας.
Ειδικά για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι είπε ως η τελευταία του παρέμβαση, για την υποτιθέμενη ύπαρξη Σκοπιανής μειονότητας στην Ελλάδα είναι σατανική!
“Αυτό είναι σατανικό. Τι δουλειά έχετε εσείς με την Ελλάδα; Όσοι έμειναν, είναι Έλληνες Μακεδόνες, αυτόχθονες. Γιατί εμβάλεις τέτοιο θέμα σε μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται αυτήν την ώρα, για να υπάρξει μια συμφωνία”, ρώτησε.
Ο Παναγιώτατος υπογράμμισε πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα των Σκοπίων δε φαίνεται να εισέπραξε θετικές εντυπώσεις από τα Σκόπια κι αποκάλυψε πως Νίμιτς και Βασιλάκης(σ.σ. ο ειδικός πρέσβης που ασχολείται με το θέμα) ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για την υπόθεση.
“Δε μου είναι ευχάριστο να επανέρχομαι στο θέμα, αλλά είναι τόσο σοβαρό, τη στιγμή που αναπτύσσονται κι άλλες ενέργειες και προσπάθειες και στο χώρο της Θράκης και υπάρχουν τόσες βλέψεις στα νησιά μας (σ.σ. αναφέρθηκε και στην περίπτωση της τουρκικής φρεγάτας που… έκοβε βόλτες στο Αιγαίο)”, τόνισε.
Πρόσθεσε πως “θέλουμε να ζήσουμε σε ειρήνη και δε ζητάμε να πάρουμε τίποτα, παρόλο που πολλά κομμάτια γης είναι δικά μας. Γιατί υπάρχει και η λογική. Αλλά, όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις, τέτοιες διαβουλεύσεις κι έρχεται αυτός ο κύριος να ζητήσει να αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος την ύπαρξη Σκοπιανής μειονότητας; Ε, βέβαια. Αν θέλαμε να αυτοκτονήσουμε, θα το κάναμε. Δε θα αυτοκτονήσουμε! Θα μείνουμε και θα πολεμήσουμε”, τόνισε.
Πρότεινε, δε, στον κ. Γκρουέφσκι “να ξαναδιαβάσει τις θέσεις του προκατόχου του, Γκεοργκέφσκι, που είπε ότι η κοινωνία της χώρας είναι απέναντι σε μια προσπάθεια νέας παραχάραξης της ιστορίας.
Και συνέχισε να λέει ότι όλα αυτά, περί Σκοπιανών και Μακεδονίας του Αλέξανδρου, είναι τεχνάσματα και επομένως κάνουν λάθος. Οι ίδιοι το λένε. Ο προκάτοχός του. Κι αυτός γίνεται όλο και πιο πεισματάρης –κι αν υπάρξει εμπλοκή στο θέμα αυτό, θα ΄ναι ευθύνη τους”, υπογράμμισε.
Τα 100 χρόνια από το ‘12 και το φυλλάδιο
Ο Παναγιότατος αναφέρθηκε και στο θέμα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό. “Υπάρχουν μερικοί που δε θέλουν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι ύποπτο. Εδώ υπάρχουν πόλεις που γιορτάζουν τα ελευθέριά τους. Και δε θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης; Που χύθηκε τόσο αίμα”, αναρωτήθηκε.
Παρουσίασε ένα φυλλάδιο το οποίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με ιστορικά στοιχεία για το 1912 και τόνισε: “Είμαι ικανός να πάρω παιδιά από την εκκλησία και να τα μοιράσω σε όλες τις καφετέριες”!
Για να μάθουν, όπως είπε, την ιστορία που έπρεπε να τη μαθαίνουν από τους καθηγητές τους…

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΖΑΚ ΡΟΓΚ Ο ΚΑΠΡΑΛΟΣ.ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ?

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος έκανε απόψε δηλώσεις σχετικά με τη χθεσινή Τελετή Έναρξης, αλλά και για την επίμαχη φράση του Ζακ Ρογκ.

Μιλώντας μετά τον αποψινό αγώνα του ελληνικού διδύμου στο Μπιτς Βόλεϊ, ο Σ. Καπράλος είπε: «Αρχικά όταν τις άκουσα μου φάνηκαν άσχημες, αλλά μετά διαβάζοντας προσεκτικά το πρωτότυπο κατάλαβα ότι δεν είχε κακή πρόθεση να δυσφημήσει την Ελλάδα. Προσπάθησε να φανεί καλός προς τους βρετανούς διοργανωτές, αναφερόμενος στον αγγλικό αθλητισμό και στον αγγλικό τρόπο ζωής. Σήμερα επικοινώνησα με τον γενικό διευθυντή της ΔΟΕ και τον διευθυντή επικοινωνίας οι οποίοι εξέδωσαν και τη γνωστή ανακοίνωση με την οποία βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Κανένας άλλωστε δεν έχει αμφισβητήσει, ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και η χώρα που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς. Αυτό που ήθελε να πει ο κ Ρογκ ήταν ότι πολλά σύγχρονα αθλήματα, όπως το ράγκμπι και το Μπάντμιντον αναπτύχθηκαν στην Αγγλία, ενώ υιοθετήθηκαν και πολλοί κανόνες αγώνων. Δεν νομίζω ότι υπήρχε καμία πρόθεση από κανέναν να θίξει την Ελλάδα».
http://www.stoxos.gr/2012/07/blog-post_1844.html

Νίκη-πρόκριση για Κρεάνγκα

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μπήκε με το δεξί στο ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο απλό των ανδρών, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του θεσμού.
Ο έμπειρος πρωταθλητής μας επικράτησε με 4-1 σετ (5-11, 11-3, 11-9, 11-6, 11-8) του Βέλγου Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο οποίος με τη σειρά του θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία.

Επόμενος αντίπαλος του Κρεάνγκα θα είναι την Δευτέρα (30/7, 13:00) ο Δανός, Μάικλ Μάζε.
 http://www.gazzetta.gr/olympiakoi-agones-2012/article/312767-niki-prokrisi-gia-kreangka

Δεν μας έφταναν οι καρνάβαλοι Βρετανοί, απαιτούν Ολυμπιάδα και οι ισλαμοφασίστες!!! Διαμαρτυρήθηκε ο Ερντογάν!!


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως θέλει τη στήριξη όλου του Μουσουλμανικού κόσμου για να κερδίσει η Κωνσταντινούπολη την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020.

Ο τούρκος πρωθυπουργός ο οποίος παρακολούθησε στο Λονδίνο την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων αναρωτήθηκε τους λόγους που δεν έχει κερδίσει καθόλου η υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης. « Γιατί μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν Ολυμπιακοί αγώνες σε κάποια Μουσουλμανική χώρα» αναρωτήθηκε ο τούρκος πρωθυπουργός. Με τον τρόπο αυτό ο ίδιος φαίνεται πως υπολογίζει στη στήριξη όλων των Μουσουλμανικών χωρών του κόσμου.

Βέβαια ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στους περιορισμούς των ελευθεριών κυρίως των γυναικών στην πλειοψηφία των Μουσουλμανικών χωρών του κόσμου. Αθλήτριες με μπούργκα δεν υπάρχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Για παράδειγμα θα μπορούσε αθλήτρια με σορτς να αγωνιστεί σε γήπεδο της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν , της Υεμένης ;

Αρα η επιλογή της Ολυμπιακής επιτροπής έχει να κάνει και με το θρήσκευμα. Καθώς ο Μουσουλμανικός νόμος «Σαρία» σε όποιο κράτος εφαρμόζεται δεν μπορούν να γίνουν Ολυμπιακοί αγώνες. Η Τουρκία δεν είναι θρησκευτικό κράτος , οι νόμοι του Κεμαλικού κράτους προβλέπουν την ανεξιθρησκία. Γι’αυτό και η χώρα αυτή είναι πιο ανεπτυγμένη από άλλες Μουσουλμανικές χώρες. Αν και ο ο ισλαμιστής Ερντογάν θεωρείται πως προσπαθεί να αλλάξει κάποιες αρχές αυτού του κράτους η Τουρκία παραμένει χώρα με δομή «κοσμικού κράτους». Και γάχρη στη δομή αυτή η Τουρκία μπορεί και θέτει υποψηφιότητα για Ολυμπιακούς αγώνες.

Αρα στην πραγματικότητα το Μουσουλμανικό επιχείρημα του Ερντογάν δεν έχει καμία βάση.Ολυμπιάδα με «μπούργκα» γιοκ!

onalert

29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1018... Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ 15.000 ΣΤΡΑΤΟ...!!!


Η Μάχη του Κλειδίου διεξήχθη στις 29 Ιουλίου 1014 μεταξύ της Βυζαντινής και της Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας. Η μάχη αποτέλεσε το αποκορύφωμα της 50χρόνης διαμάχης μεταξύ του Σαμουήλ της Βουλγαρίας και του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου. Η μάχη τελείωσε με νίκη των Βυζαντινών.

Η μάχη διεξήχθη στην περιοχή μεταξύ των βουνών των Μπέλλων και του Ογκραζντέν, στο σημερινό υπό βουλγαρική κατοχή χωριό Κλείδιο. Η αποφασιστική μάχη έγινε στις 29 Ιουλίου, με επίθεση των Βυζαντινών, υπό την ηγεσία του Νικηφόρου Ξιφία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των Βουλγάρων. Αυτή η μάχη αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τους Βούλγαρους. Οι Βούλγαροι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν και τυφλώθηκαν μετά από διαταγή του Βασιλείου Β', ο οποίος αργότερα πήρε το όνομα «Βουλγαροκτόνος». Ο Σαμουήλ επέζησε από τη μάχη, αλλά πέθανε 2 μήνες αργότερα, από καρδιακή ανεπάρκεια. Θεωρείται πώς πέθανε όταν είδε τους τυφλούς Βούλγαρους στρατιώτες.

stoxos.gr

ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΖΙΑΒΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ


Με μια καταπληκτική προσπάθεια η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου πέρασαν στον ημιτελικό του διπλού σκίφ ελαφρών βαρών γυναικών στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες τερμάτισαν πρώτες με χρόνο 7:03:66.



Αντίθετα ενώ ξεκίνησαν καλά τερμάτισαν τελευταίοι και θα οδηγηθούν σε επαναληπτικό αγώνα άυριο για την πρόκριση στα ημιτελικά οι Κόντσολας και Μαγδανής!