Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας

Η Ιστορική ανατομία ενός ισχυρού Γεωπολιτικού δεσμού
Τα τελευταία κυρίως χρόνια, μετά την πρόταση κοινής κατασκευής ενός δικτύου παροχής ενέργειας (ο περίφημος αγωγός φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης) εκ μέρους της μετα-σοβιετικής Ρωσίας, παρατηρείται ένας έντονος προβληματισμός που ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις σχέσεις των δυο Εθνοτήτων (Ελλάς-Ρωσία). Η ζοφερή μάλιστα πραγματικότητα της νεοελληνικής κοινωνίας, έχει κυριολεκτικά ξεβράσει κάθε είδους «άποψη», ξεκινώντας από την μοιρολατρία, την φαντασιολογική ανοησία και την ανυπόστατη κινδυνολογία των διαφόρων αποχρώσεων των άκρων του πολιτικού φάσματος, φθάνοντας μέχρι και την δουλοπρεπή συμπεριφορά των κυβερνήσεων του νεοελληνικού προτεκτοράτου έναντι του ευρωατλαντισμού, που τρέμουν ακόμα και τις αντιρρήσεις του.

Ότι δεν έκανε το κράτος, το κάνει ο Δήμος Ζαχάρως: Αγωγή κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007

Τελικά ίσως υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Μία είδηση, που μας .. ξάφνιασε, διαβάσαμε σήμερα το πρωί. Μάθαμε ότι ο Δήμος Ζαχάρως  θα καταθέσει μήνυση κατά της Τουρκίας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια   για τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και το υπουργείο εξωτερικών κατά την πάγια τακτική του περιορίζεται σε ... διαβήματα, τελικά ίσως κάτι κινείται. Και ίσως πρόκειται για έναν πολύ καλό τρόπο για να ξεκουνηθούν από την θέση τους κάποιοι βολεμένοι σε υπηρεσίες.
Η απόφαση αυτή ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, περί διάθεσης μυστικών κονδυλίων για φωτιές την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τσιλέρ.
Η Ζαχάρω ήταν μία από τις περιοχές που πλήγησαν ιδιαίτερα βαριά από τις πυρκαγιές ενώ πολλά ήταν και τα θύματα που θρηνήσαμε εκείνες τις μαύρες ημέρες. Και έτσι, πέρα από τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι και ζήτημα δικαιοσύνης. Ας ελπίσουμε μόνο να μην .. κόψουν την κίνηση αυτοί, οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10175:Ότι-δεν-έκανε-το-κράτος,-το-κάνει-ο-Δήμος-Ζαχάρως-Αγωγή-κατά-της-Τουρκίας-για-τις-πυρκαγιές-του-2007&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μέτρα κατά των κομμουνιστών στην Ουγγαρία

Κάποιοι στην Ευρώπη αρνούνται να ξεχάσουν την κομμουνιστική θηριωδία, που μόνο στην Ελλάδα ο Τύπος θαυμάζει και τιμούν τους αγωνιστές του 1956
Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, χρησιμοποιώντας την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, πέρασε νόμο στο νέο Σύνταγμα της χώρας που τίθεται εν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπου αναφέρεται ρητά ότι «ως νόμιμος διάδοχός του MSZMP (σ. σ. Ουγγρικό Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα), το MSZP είναι ένοχο για τα εγκλήματα που παλαιού (κομμουνιστικού) καθεστώτος» και budapest_1956υπογραμμίζεται πως αυτό οφείλεται «στους προσωπικούς δεσμούς που διασφάλισαν τη συνέχεια».
Ανάμεσα στα εγκλήματα που χρεώνονται οι πρώην κομμουνιστές και νυν σοσιαλιστές, το κόμμα των οποίων χαρακτηρίζεται «εγκληματικό», είναι η συντριβή της εξέγερσης του 1956 και ο τρόμος που ακολούθησε. Τονίζεται δε ότι οι ηγέτες του «φέρουν ευθύνη που δεν θα εξαφανιστεί ποτέ».
Και δεν έμειναν μόνο στα λόγια: ο νέος νόμος ορίζει ότι οι συντάξεις παλαιών στελεχών του κομμουνιστικού καθεστώτος υπόκεινται σε μειώσεις ή και κατάργηση. Εδώ, η Πολιτεία χορηγεί συντάξεις σε φονιάδες του Δημοκρατικού Στρατού, που πρόδωσαν την πατρίδα και σκότωσαν Έλληνες ή απήγαγαν παιδιά και τα έστελναν στο Παραπέτασμα, έγκλημα που αναγνωρίστηκε ως γενοκτονία από τον ΟΗΕ.
Στο νόμο που υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία, εξιστορούνται τα εγκλήματα των κομμουνιστών: «η καταστολή της νέας ουγγρικής δημοκρατίας στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με σοβιετική υποστήριξη, οι φόνοι πολιτών, η υπερχρέωση του έθνους, η καταναγκαστική εργασία και οι βασανισμοί πολιτών, οι διακρίσεις που υφίσταντο οι πολίτες λόγω της καταγωγής ή των πολιτικών πεποιθήσεών του, ή ακόμη και η κατασκοπεία της ιδιωτικής ζωής τους».
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10171:Μέτρα-κατά-των-κομμουνιστών-στην-Ουγγαρία&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

14ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Μια τραγική ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μια 14χρονη κοπέλα, η Eva Helgutan, υπέστη άγριο ομαδικό βιασμό απο Μουσουλμάνους μετανάστες στο Trondheim της Νορβηγίας. Η οικογένειά της λέει οτι βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο στην κατάθλιψη μετά το βιασμό και τελικά, πριν λίγες μέρες, αυτοκτόνησε. Η αστυνομία λέει ότι ένας μεγάλος αριθμός λευκών Νορβηγίδων έχει βιασθεί άγρια απο ομάδες μεταναστών στο Τρόντχαϊμ.


Η Eva, μάλιστα, ήταν ένα απο τα τρία νεαρά κορίτσια που βιάσθηκαν ομαδικά μέσα σε μόλις μερικές μέρες. Όπως υποστηρίζει, ο αρχηγός της αστυνομίας, από τότε που άνοιξαν τα σύνορα για τους μετανάστες στην Σκανδιναβία, οι βιασμοί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των βιασμών διαπράττονται απο μετανάστες που προέρχονται απο την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

http://www.stoxos.gr/2011/12/14.html

ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ!

Από κοντά και οι αμερικανοκομμουνιστές-σταλινοτσολιάδες των ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ… Τυχαίο; Δε νομίζω!
Έτσουξε ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο η επίσημη ανακοίνωση του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών για την συμπεριφορά προς τον ηγούμενο Εφραίμ. Και όλοι μαζί, με αγαστή σύμπνοια, την καταδίκασαν μετά πρωτοφανούς μανίας: Κατ’ αρχάς το υπουργείο Εξωτερικών της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις! Είναι να τρελαίνεται κανείς! Οι εκπρόσωποι ενός πολιτικού κατεστημένου μόνιμου καρπαζοεισπράκτορα πάντων και πασών, πολύ ισχυρών (Αμερικανοσιωνιστών), λιγότερο ισχυρών (Τούρκων) και τελείως ανίσχυρων (Αλβανών, Σκοπιανών κ.λπ.) βγάζει γλώσσα! Ήμαρτον!
Ανακοίνωση όμως κατά της Ρωσσίας εξέδωσαν και τα τρία κόμματα της άκρας αριστεράς. Το αστείο στην υπόθεση, είναι ότι το «τιμημένο Κουκουέ» αποκαλεί την Ρωσσία «ιμπεριαλιστική»! Αν είναι δυνατόν! Με τι θράσος! Οι κουκουέδες που κάποτε δεν πήγαιναν ούτε για… κατούρημα –που λέει ο λόγος- αν δεν τους το επέτρεπε η «μαμά» Μόσχα, μιλάνε τώρα για «ρωσσικό ιμπεριαλισμό»! Έλεος! Τι άλλο θ’ ακούσουμε; Ιδού η κατάπτυστη ανακοίνωση των αμερικανοκομμουνιστών-σταλινοτσολιάδων του ΚΚΕ:
«Η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας για την υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ είναι απαράδεκτη. Ο λαός πρέπει να προβληματιστεί, για το ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα και για ποιο λόγο ενδιαφέρεται γι’ αυτή την υπόθεση η Ρωσική κυβέρνηση».
Εντονότατη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κοινοβουλευτικό του Εκπρόσωπο Θοδωρή Δρίτσα να δηλώνει:
«Η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης της Ρωσίας στο ζήτημα της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου είναι απολύτως απαράδεκτη. Πολύ περισσότερο που ετούτη τη φορά είναι επίσημη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. Οι σκοπιμότητες είναι εμφανείς και αφορούν την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Ρωσία, αλλά και τις επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής της. Καμία όμως σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί αυτήν την απροκάλυπτη επέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και μάλιστα με ηγεμονικό ύφος και με υποδείξεις προς τις Ελληνικές δικαστικές αρχές».
Οι δε… ανανεωτικοί της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Είναι απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούνται στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ανεμπόδιστα πρέπει να ασκεί το έργο της. Η ατιμωρησία και άλλων υπαιτίων του σκανδάλου του Βατοπεδίου, που προέκυψε από το επίσης απαράδεκτο πολιτικό-νομικό πλαίσιο, δεν δικαιολογεί συμψηφισμούς και μεροληψίες».
Οι… αντιιμπεριαλιστικές ανακοινώσεις των κομμάτων της άκρας αριστεράς, δείχνουν και κάτι άλλο, που το’ χουμε πει χίλιες φορές από δω: πως πέρα από τον επιφανειακό λεκτικό «αντιαμερικανισμό» της αριστεράς, για άσχετα με την Ελλάδα θέματα (τύπου πόλεμος στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κ.α.), στην πραγματικότητα αυτή ταυτίζεται με όλες τις αμερικανοσιωνιστικές επιδιώξεις για τα καθ’ ημάς: υπέρ της λαθρομετανάστευσης, των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» των λεγόμενων «μειονοτήτων», υπέρ της ελληνο-τουρκικής «φιλίας», υπέρ του «να τα βρούμε» με τα Σκόπια, γιατί «το όνομα δεν έχει σημασία», υπέρ της πλήρους εγκατάλειψης των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών, υπέρ της περιθωριοποίησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.τ.λ. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει το ξενόδουλο (στους Αμερικανοσιωνιστές) σύστημα την διαφαινόμενη εκλογική άνοδο της άκρας αριστεράς, ενώ βλέποντας το πράγμα επιφανειακά θα ’πρεπε να «καίγεται»! Ή μήπως υπάρχει τεχνητή ώθηση του κόσμου προς τα αριστερά –μέσω των δημοσκοπήσεων, για μια ασφαλή εκτόνωση της οργής και αγανάκτησης,- αφού «κι αυτοί δικοί μας είναι»;
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/12/29/%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%81/

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ 2 ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ?

Την ίδια ώρα που το ελληνόφωνο μνημονιακό ψευδοκράτος-Μπανανία φυλακίζει και μάλιστα χριστουγεννιάτικα τον ηγούμενο Εφραίμ ως «ύποπτο φυγής» (!!!) και «τέλεσης νέων κακουργημάτων» (!!!), αφήνει ελεύθερο έναν λαθρομετανάστη μαχαιροβγάλτη, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι των Πατρών!!! Η είδηση είναι βέβαια απίστευτη, αλλά αληθινή! Δύο άνδρες του Λιμενικού έκαναν περιπολία στο λιμάνι και παρατήρησαν ότι δύο λαθρομετανάστες επιχειρούσαν να εισέλθουν στο χώρο…
Όταν προσπάθησαν να τους σταματήσουν, ο ένας εξ’ αυτών τους επιτέθηκε και τους τραυμάτισε με μαχαίρι.
Ο Αφγανός λαθρομετανάστης-μαχαιροβγάλτης συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος όμως τον άφησε ΕΛΕΥΘΕΡΟ γιατί δήλωσε ανήλικος (προφανώς κατόπιν υποδείξεως κάποιου δικηγόρου ή κάποιων «αντιρατσιστών»), χωρίς ασφαλώς να έχει οποιοδήποτε έγγραφο που να πιστοποιεί τουλάχιστον την ηλικία του!
Μετά, λοιπόν, κι απ’ αυτό, ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί, με μια φωνή, ζήτω της τυφλής ελληνικής δικαιοσύνης!

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νέες αποκαλύψεις στην Τουρκία για «δράσεις» κατά της Ελλάδας!

Η Τουρκία είχε συστήσει ομάδα κρούσης σαμποτέρ, που δρούσαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με έκθεση συνεργατών του Μεσούτ Γιλμάζ
Ένας εσωτερικός πόλεμος, μια απόπειρα κάποιων να διαλύσουν εχθρικούς προς αυτούς μηχανισμούς και συνεχείς αποκαλύψεις για ενέργειες του τουρκικού κράτους (και δεν λέμε παρακράτους, γιατί στην Τουρκία τα δύο είναι το ένα και το αυτό) και νέες αποκαλύψεις για εχθρικές και πολεμικού χαρακτήρα ενέργειες κατά της Ελλάδας! Και όλα αυτά, αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες, τις οποίες προσπάθησε ανεπιτυχώς αργότερα να ανασκευάσει.
Αυτή τη φορά, η σκυτάλη πέρασε στα χέρια της «Μιλιέτ», η οποία μέσω του αρθρογράφου της Τζαν Ντουντάρ, μιλά για δράση Τούρκων πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, μιλώντας για μια μυστική έκθεση την οποία συνέταξαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ. Η έκθεση, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Γιλμάζ, κάνοντας λόγο για τουρκικές ομάδες κρούσης που προέβαιναν σε ενέργειες δολιοφθοράς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Φυσικά, στο τουρκικό ΥΠΕΞ είναι εμφανής η αμηχανία, καθώς προ διημέρου έσπευσαν να απορρίψουν τα ελληνικά διαβήματα, λέγοντας πως αφού ο Μεσούτ Γιλμάζ ανασκεύασε τις δηλώσεις του, δεν υπάρχει θέμα.
Φυσικά, τα σαμποτάζ στην Ελλάδα, τα οποία προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές (και για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τους Ευρωπαίους εταίρους μας), δεν ήταν τα μόνα στοιχεία που εκθέτουν την Άγκυρα. Σοβαρό πρόβλημα έχουν δημιουργήσει και οι αποκαλύψεις περί τουρκικής ανάμειξης σε πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν, όπως παλαιότερα πρόβλημα είχαν δημιουργήσει και οι αποκαλύψεις για στήριξη των ισλαμιστών αυτονομιστών στην Τσετσενία. Στη «Μιλιέτ» μάλιστα, γίνεται και λόγος για τις «δράσεις» του τουρκικού κράτους στο εξωτερικό, κατά του κουρδικού ΠΚΚ και της αρμενικής οργάνωσης Asala.
Κάτι τελευταίο: ο δημοσιογράφος που μετέφερε τα όσα είπε ο Μεσούτ Γιλμάζ μέσω της εφημερίδας «Μπιργκιούν», δεν έχει σταματήσει να διακηρύσσει ότι μετέφερε με ακρίβεια και «λέξη προς λέξη» τα λόγια του Μεσούτ Γιλμάζ. 94114609Η δε «ένοχη» σιωπή της Ουάσινγκτον (δείτε τη φωτογραφία) για τις αποκαλύψεις, λέει πολλά...
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10162:Νέες-αποκαλύψεις-στην-Τουρκία-για-«δράσεις»-κατά-της-Ελλάδας&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ...

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του ηγουμένου της αθωνιακής Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

«Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής Βατοπεδίου», αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή διατελώ εν απορία λόγω της εφαρμογής της προφυλάκισης προ της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, επί της ουσίας, ενός μοναχού, ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση».

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ανακοινώσεις για τη μη ευνοϊκή κατάσταση της υγείας του αρχιμανδρίτου Εφραίμ, η οποία δεν ελήφθη υπόψη κατά τη σύλληψή του», συνεχίζει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Μόσχας, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας και αναμεταδίδεται από όλα τα μεγάλα ρωσικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και άλλες χώρες, οι λαοί των οποίων ποιμαίνονται πνευματικά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκατομμύρια πιστών αισθάνονται αγωνία για τα αστυνομικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν ως προς έναν γνωστό σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο ηγούμενο μιας δοξασμένης αγιορείτικης μονής εκείνες τις ίδιες ημέρες, κατά τις οποίες η ορθόδοξη Ελλάδα εορτάζει τα Χριστούγεννα».

«Θεωρώ καθήκον μου να διαβιβάσω αυτόν τον κοινό μας πόνο στον Αρχηγό του ελληνικού κράτους και να ζητήσω να απελευθερώσετε από τα δεσμά του τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου», καταλήγει το μήνυμα, που υπογράφει ο πατριάρχης Κύριλλος. www.kathimerini.gr

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έτοιμη προς κατάθεση στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της κατασκευής τεμένους στην Αθήνα

ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚtemenosΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ AKYΡΩΣΕΩΣ

Των:
1) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (κατά κόσμον Χρίστου Μεντζελοπούλου του Βασιλείου), κατοίκου Πειραιώς, οδός Ακτή Θεμιστοκλέους 190
2) ΝΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Γεωργίου, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, κατοίκου Καισαριανής Αττικής, Κλαζομενών 21 κ Εθνικής Αντιστάσεως
3) ΠΛΩΤΑΡΧΟΥ Π.Ν. ΖΩΗ ΜΠΕΧΛΗ του Κωνσταντίνου, Ιατρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οδός Δεινοκράτους 70
4) ΠΛΩΤΑΡΧΟΥ Π.Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΒΕΛΑ του Ιωάννη, Ιατρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οδός Δεινοκράτους 70
5) ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΘΗΝΑ», ο οποίος εδρεύει στο Βοτανικό Αττικής, όπως νομίμως εκπροσωπείται από την Πρόεδρο αυτού κα. Μπελιά Καλλιόπη, κάτοικο Βοτανικού Αττικής
Κ Α Τ Α
1. του Ελληνικού Δημοσίου, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών
2. Του Yπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
3. Tου Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ
1. Της από 07-11-2011 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των ανωτέρω υπό 2 και 3 Υπουργών (ΑΔΑ: 45ΒΝ1-ΘΒ5 Αναρτητέα στο Διαδίκτυο)
2. Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης, ρητής ή σιωπηρής, προγενέστερης ή μεταγενέστερης.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
Κατά το έτος 2006, δημοσιεύτηκε ο Ν.3512/2006 και υπό τον τίτλο «Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, Δαπάνες Ινστιτούτων Δια Βίου Εκπαίδευσης κλπ», ο οποίος προβλέπει την ίδρυση του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων. Έκτοτε και μέχρι και πρόσφατα, ουδεμία πράξη εκ μέρους της Διοικήσεως είχε σηματοδοτήσει την έναρξη της προβλεπόμενης διαδικασίας για την ίδρυση του εν λόγω τεμένους. Εν τούτοις, και μόλις πριν από 2 μήνες, ήτοι στις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσιεύτηκε η με αριθμ. πρωτ. ΕΥΔΕΚ/οικ/714 Απόφαση έγκρισης του προϋπολογισμού της σύμβασης «Υποβοήθηση της ΕΥΔΕΚ στην υλοποίηση του Ισλαμικού τεμένους», ύψους 153.385,55 ευρώ και έγκρισης της σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου με τα συμπράττοντα γραφεία «Γραφείο Μελετών Αλεξάνδρου Ν.Τομπάζη Α.Ε.», «Νίκου Αθανασιάδη Πολιτικού Μηχανικού» και «Παρασκευά Μητσούδη, Μηχανολόγου Μηχανικού», για την υποβοήθηση της ΕΥΔΕΚ της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. στην υλοποίηση του Ισλαμικού Τεμένους. Η ανωτέρω σύμβαση ανάθεσης καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου, υπεγράφη στις 25-10-2011, στο πλαίσιο της οποίας τα ανωτέρω αναφερθέντα συμπράττοντα γραφεία υποβοήθησαν την ΕΥΔΕΚ στη σύνταξη της οριστικής μελέτης για την κατασκευή του έργου, η οποία και αφού εκπονήθηκε, εγκρίθηκε με την από 25-11-2011 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων (αριθμ. πρωτ. ΕΥΔΕΚ/οικ/819, ΑΔΑ 457Ξ1-P3B Aναρτητέα στο Διαδίκτυο), προκύπτει δε από την ανωτέρω Απόφαση ότι η προεκτιμώμενη δαπάνη για το έργο της μετασκευής και μετατροπής του πρώην Κεντρικού Συνεργείου Αυτοκινήτων Ναυτικού (ΚΣΑΝ) σε χώρο στέγασης Ισλαμικού Τεμένους θα ανέλθει στο ποσό των 846.000 ευρώ.
Στο ενδιάμεσο δε χρονικό διάστημα μεταξύ των ανωτέρω δύο αποφάσεων, ήτοι μεταξύ της κατάρτισης της συμβάσεως και της έγκρισης της οριστικής μελέτης, εκδόθηκε η προσβαλλομένη Κοινή Υπουργική Απόφαση, των κ.κ. Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με Θέμα: «Χρηματοδότηση των πάσης φύσεως δαπανών για την υλοποίηση της κατασκευής Ισλαμικού Τεμένους, περιλαμβανομένων και των απαραίτητων κτηρίων υποστηρικτικών λειτουργιών, μέσω της κατάλληλης μετασκευής του πρώην Κεντρικού Συνεργείου Αυτοκινήτων (ΚΣΑΝ) στην περιοχή Ελαιώνα Ν. Αττικής», η οποία και ορίζει ότι οι οιεσδήποτε δαπάνες για την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία του υπόψη έργου, θα γίνουν από ενάριθμο έργο που θα εγγραφεί για το σκοπό αυτό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ, στο οποίο θα μεταφερθεί η αντίστοιχη πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Προκύπτει, λοιπόν, από τα ανωτέρω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ενεργοποιηθεί έντονα ο διοικητικός μηχανισμός, ο οποίος δρα κατ' εξουσιοδότηση του Ν.3512/2006, προς το σκοπό της κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, ένα έργο δρομολογούμενο ήδη από το 2006, οι δε παρούσες συνθήκες, ήτοι η πλήττουσα τη χώρα μας κρίση θεσμών και ήθους που βιώνουμε είναι προφανώς πρόσφορες στα όργανα της Διοικήσεως για την έναρξη του εν λόγω έργου, πλην όμως είναι παντελώς απρόσφορες λόγω των οικονομικών συγκυριών που βιώνουμε στη Χώρα μας και είναι ασφαλώς βέβαιο ότι το έργο καθώς και τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων είναι το τελευταίο που θα ενδιέφερε πραγματικά τους Έλληνες πολίτες, των οποίων η αξιοπρέπεια καταρρακώνεται μέρα με τη μέρα και πλέον ουδείς λόγος μπορεί να γίνει για δικαιώματα των υπηκόων αυτής της χώρας.
Οι αιτούντες είμαστε όλοι πάνω απ' όλα ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ και η ιδιότητά μας αυτή θα έπρεπε να αρκεί προκειμένου να δικαιολογηθεί η ύπαρξη εννόμου συμφέροντος στο πρόσωπό μας για την άσκηση της παρούσας Αιτήσεως Ακυρώσεως. Επιπροσθέτως, ο α΄ εξ ημών Μητροπολίτης Πειραιώς, ως πρεσβεύων το δόγμα της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχω πρόδηλο έννομο συμφέρον στην άσκηση της παρούσας, καθότι η ιδιότητά μου, μού επιτρέπει αλλά κυρίως μού επιβάλλει να πράττω ο,τιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για την προάσπιση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων Χριστιανών, οι οποίοι και αποτελούν το ποίμνιο μου και την φωνή των οποίων αναντίρρητα λαλώ. Ο β΄ εξ ημών με προφανές έννομο συμφέρον ασκώ την παρούσα, καθότι ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαθέτων την έδρα της Φιλοσοφικής, ανθίσταμαι και έχω όχι μόνο έννομο αλλά και πνευματικό συμφέρον να αντιδρώ σε οποιανδήποτε ενέργεια ανέγερσης επισήμου μουσουλμανικού θρησκευτικού καθιδρύματος, το οποίο προσβάλλει την ίδια την υπόσταση της πόλης των Αθηνών, ως λίκνου του αρχαιοελληνικού και κλασικού πολιτισμού, το μεγαλείο του οποίου υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ. Οι γ΄ και δ΄ εξ ημών είμαστε Πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού, Ιατροί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, αρυόμενοι το έννομο συμφέρον μας για την άσκηση της παρούσης εκ του γεγονότος ότι ως μέλη του πολεμικού ναυτικού της χώρας μας, επαγρυπνούμε για την τήρηση των παραδόσεων αυτού, όπως αυτές οι παραδόσεις συμβολίζονται στη σημαία του πολεμικού ναυτικού (η οποία χρήζει να σημειωθεί ότι φέρει τον Σταυρό του Χριστού, ο οποίος ποδοπατά την ημισέληνο του Μωάμεθ) και εντός μας παρίσταται επιτακτική η αίσθηση του καθήκοντος υπό την ιδιότητά μας ως αξιωματικών για την αντίσταση ενάντια σε οιανδήποτε ενέργεια προσβάλλει τις παραδόσεις μας αυτές και αποτελεί εξύβριση του όρκου, τον οποίο με τιμή δώσαμε, να διαφυλάττουμε την τήρηση του Συντάγματος. Επιπροσθέτως, η πρόβλεψη ίδρυσης του μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του πρώην Ναυτικού Οχυρού, δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητους ανθρώπους ως ημάς, που έχουμε δια των σπουδών και της εργασίας μας, υπηρετήσει το Πολεμικό Ναυτικό, βάσεις του οποίου προβλέπεται να αποτελέσουν το χώρο συνάθροισης των μουσουλμανικών μειονοτήτων της χώρας μας. Ο δε ε΄ εκ των αιτούντων Σύλλογος, αποτελείται από μέλη, όλοι κάτοικοι της περιοχής του Βοτανικού, η δε οικία εκάστου εξ αυτών των μελών βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την περιοχή του Ναυτικού Οχυρού και ειδικότερα του ΚΣΑΝ, το οποίο και πρόκειται να μετασκευαστεί σε μουσουλμανικό τέμενος. Το δε έννομο συμφέρον μας προς άσκηση της παρούσας αιτήσεως ακυρώσεως κρίνεται ως απολύτως υπαρκτό, καθότι η προσβαλλομένη ΚΥΑ αποτελεί μία διοικητική πράξη στο πλαίσιο συναφών διοικητικών πράξεων, οι οποίες κατατείνουν στην ίδρυση και λειτουργία του ισλαμικού τεμένους στην περιοχή όπου εμείς και οι οικογένειές μας επί τόσα χρόνια διαβιούμε. Η δε προσβαλλομένη πράξη, αποτελεί προϋπόθεση έκδοσης λοιπών διοικητικών πράξεων, όπως έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, άδειας κατασκευής του τεμένους από την Πολεοδομία, για την εφαρμοσιμότητα δε των οποίων, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη της παρούσας Αποφάσεως, η οποία και καθορίζει τα σχετικά με την χρηματοδότηση των μελλόντων να γίνουν έργων. Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι η προσβαλλομένη εκδίδεται στο πλαίσιο της ίδιας διοικητικής διαδικασίας, η οποία αποσκοπεί στην ίδρυση του τεμένους, στο χώρο του Βοτανικού, προκύπτει σαφέστατα το δικόν μας έννομο συμφέρον προς προσβολή της εν λόγω Αποφάσεως, η οποία αποτελεί προϋπόθεση ίδρυσης του τεμένους κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια μας.
ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ
Εν συνεπεία των ανωτέρω, αιτούμεθα με την παρούσα την ακύρωση της από 07-11-2011 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης, ρητής ή σιωπηρής, προγενέστερης ή μεταγενέστερης, για τους ακόλουθους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους:
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 παρ.5 ΤΟΥ Ν.3512/2006
• ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε κατ΄εξουσιοδότηση του Ν.3512/2006, και ειδικότερα δυνάμει του άρθρου 3 παρ.5 αυτού (όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 29 παρ.5 ii του Ν.4014/2011), σύμφωνα με το οποίο «Με αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργών ρυθμίζονται οι ειδικές λεπτομέρειες της χρηματοδότησης του έργου, των αποφαινόμενων οργάνων, ο χρόνος έναρξης της παραχώρησης της χρήσης της παραγράφου 4, καθώς και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.».
Προκύπτει, κατ΄επέκταση ότι με τη διάταξη αυτή, ο νομοθέτης εξουσιοδότησε την κανονιστικώς δρώσα Διοίκηση να ρυθμίσει τα ζητήματα τα σχετικά με την χρηματοδότηση των πάσης φύσεως δαπανών αναφορικά με την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους. Ως εκ τούτου, οι συναρμόδιοι υπουργοί, η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχώρησαν στην έκδοση της προσβαλλομένης πράξης, με την οποία ορίζεται ότι η χρηματοδότηση των πάσης φύσεως δαπανών για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του τεμένους θα γίνει από ενάριθμο έργο που θα εγγραφεί για το σκοπό αυτό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. στο οποίο θα μεταφερθεί η αντίστοιχη πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Προφανώς, όμως, η εν λόγω εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 3 του Ν.3512/2006, όπως ισχύει μετά την τροποποίηση, αντίκειται στο άρθρο 43 παρ.2 εδ.β΄ του Συντάγματος,σύμφωνα με το οποίο «Εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικών πράξεων από άλλα όργανα της διοίκησης επιτρέπεται προκειμένου να ρυθμιστούν ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό».
Γεννάται, λοιπόν, ευλόγως το ερώτημα για το αν η χρηματοδότηση για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους υπό τους όρους που περιγράφονται στην ΚΥΑ, μπορεί να αποτελεί ειδικότερο θέμα ή θέμα με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό, ώστε να επιτρέπεται στα όργανα της διοικήσεως να το ρυθμίσουν δια της εκδόσεως διοικητικών πράξεων.
Αναφορικά με την έννοια του «ειδικότερου θέματος», θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου σας, ειδικότερα θέματα για την ρύθμιση των οποίων επιτρέπεται η νομοθετική εξουσιοδότηση σε άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας όργανα της Διοίκησης αποτελούν μερικότερες περιπτώσεις θεμάτων, που ρυθμίζονται ήδη σε γενικό έστω αλλά ορισμένο πλαίσιο στο ίδιο το κείμενο του τυπικού νόμου (ΣτΕ 4025/1998 Ολ., ΣτΕ 2815/2004 Ολ., ΣτΕ 125/2009 Ολ.).
Στην επίδικη περίπτωση, προκύπτει σαφώς ότι δεν συντρέχει το στοιχείο αυτό, ήτοι ο τυπικός Ν.3512/2006 δεν δίνει ένα ορισμένο πλαίσιο αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου του Τεμένους αλλά καταλείπει στην ευρεία διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης να ρυθμίσει το συγκεκριμένο ζήτημα κατά το δοκούν. Στην εν λόγω ρύθμιση, ο Νόμος δεν προβαίνει σε ουσιαστική ρύθμιση αλλά μόνο σε εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση του αναφερόμενου στην παράγραφο αυτή θέματος, και ως εκ τούτου η προσβαλλομένη ΚΥΑ, δε μπορεί να θεωρηθεί ότι ρυθμίζει ειδικότερο θέμα του οποίου το γενικό πλαίσιο ευρίσκεται στο Νόμο.
Ταυτόχρονα, προκύπτει σαφέστατα ότι το θέμα, το οποίο ρυθμίζεται με την προσβαλλομένη ΚΥΑ, ουδόλως μπορεί να χαρακτηριστεί ως «τοπικού ενδιαφέροντος» και άρα ρυθμιζόμενου δια διοικητικής πράξεως. Η ΚΥΑ προβλέπει τη χρηματοδότηση της κατασκευής του τεμένους με επιβάρυνση του Κρατικού Προυπολογισμού και ποιο συγκεκριμένα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η δε πηγή της χρηματοδότησης ούσα κρατική ουδόλως μπορεί να θεωρηθεί ως θέμα συγκεκριμένα εντοπισμένο. Αντιθέτως, αν ήθελε θεωρηθεί έτσι, ήτοι ως τοπικού ενδιαφέροντος θέμα, τότε η κάλυψη των δαπανών για την κατασκευή του τεμένους θα έπρεπε να βαρύνει τον προϋπολογισμό του αρμόδιου κατά τόπον ΟΤΑ, ήτοι του Δήμου Αθηναίων.
Πέραν των ανωτέρω, η κατασκευή ενός τεμένους στο κέντρο της Αθήνας σε καμία περίπτωση δεν δύναται να χαρακτηριστεί ως θέμα τοπικού ενδιαφέροντος, που απασχολεί μόνο τους μόνιμα διαβιούντες κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού, ως ημείς. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα θέμα πανελληνίου ενδιαφέροντος, που απασχολεί τα τελευταία χρόνια, ήτοι από της ψηφίσεως του Νόμου, την κοινή συνείδηση των Ελλήνων Χριστιανών σε όλη την Ελλάδα, η φορολόγηση των οποίων, σημειώνεται, θα αποτελέσει την αιτία εύρεσης κονδυλίων, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την κατασκευή του τεμένους.
Τέλος, η χρηματοδότηση του τεμένους, όπως καθορίζεται δια της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως, δεν μπορεί από τη φύση της εν λόγω πράξης να χαρακτηριστεί ως ζήτημα τεχνικό ή λεπτομερειακό, έτσι ώστε να επιτρέπεται η ρύθμιση της από τα όργανα της Διοικήσεως.

Προκύπτει, αναντίρρητα, από τα ανωτέρω ότι ο νομοθέτης, παρέχοντας εξουσιοδότηση στη Διοίκηση να ρυθμίσει το εν λόγω ζήτημα ήτοι της χρηματοδότησης της κατασκευής του τεμένους και όχι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δια της έκδοσης προεδρικού διατάγματος, παραβίασε ευθέως τη διάταξη του άρθρου 43 παρ.2 εδ.β΄ Σ και ως εκ τούτου η προσβαλλομένη ΚΥΑ θα πρέπει να ακυρωθεί ως ερειδόμενη σε αντισυνταγματική διάταξη νόμου.
• ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ
Το άρθρο 3 παρ. 5 του Ν. 3512/2006 (όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 29 παρ.5 ii του Ν.4014/2011), κατ΄εξουσιοδότηση του οποίου εκδόθηκε η προσβαλλομένη διοικητική πράξη, θα πρέπει να κριθεί ως προς τη συνταγματικότητά του, δεδομένου ότι αποτελεί τμήμα ενός νόμου, ο οποίος με τη σειρά του αμφισβητείται ως προς τη συνταγματικότητά του. Πρόκειται για το Νόμο 3512/2006 (ΦΕΚ 264 Α/05-12-2006) και υπό τον τίτλο « ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», ο οποίος και αποτυπώνει την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία στην Ελλάδα για την ανέγερση τεμένους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι θρησκευτικές ανάγκες των αλλοδαπών μουσουλμάνων κατοίκων της χώρας μας.
Το Σύνταγμά μας, στο άρθρο 13 καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης (παρ.1) καθώς και το ακώλυτο της λατρείας οποιασδήποτε γνωστής θρησκείας (παρ.2). Ταυτόχρονα, όμως, με την αναγνώριση του εν λόγω δικαιώματος, το Σύνταγμα περιορίζει τη θρησκευτική ελευθερία, ένας δε τέτοιος περιορισμός προβλέπεται στην παρ.2 εδ.β του άρθρου 13, σύμφωνα με την οποία « Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη». Κρίνεται, συνεπώς, απαραίτητο να διερευνηθεί εάν η κατασκευή και λειτουργία ενός Ισλαμικού Τεμένους στο χώρο του Βοτανικού, όπως προβλέπεται στον εν λόγω Νόμο, θα πλήξει ή όχι την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων της περιοχής αλλά και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας.
Η απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα παρίσταται περισσότερο από εύκολη. Η ίδρυση ενός τεμένους μέσα στο κέντρο της πόλης των Αθηνών όχι μόνο θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας αλλά θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα μίας σειράς γεγονότων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην αποδόμηση της συνοχής του Ελληνικού έθνους, ως λαού χριστιανών ορθοδόξων. Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού, αρκεί να αναλογιστεί κανείς το πλήγμα που θα δέχεται καθημερινά το χριστιανικό συναίσθημα των περιοίκων αλλά και των διερχόμενων Ελλήνων, όταν 5 φορές την ημέρα, ευρισκόμενοι στην περιοχή του Βοτανικού, θα είναι υποχρεωμένοι να ακούν το «κάλεσμα» του ιμάμη προς τους μουσουλμάνους για προσευχή. Διότι τότε ευλόγως θα αναρωτηθούν εάν διαβιούν στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη μουσουλμανική πόλη και εάν είναι εν τέλει ξένοι μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
Φρονούμε δε, ότι δεν προσαπαιτείται να περιμένουμε να προκύψουν εκ των υστέρων πραγματικά περιστατικά που να συνιστούν προσβολή της δημοσίας τάξεως και των χρηστών μας ηθών έτσι ώστε να καταστεί και πάλι εκ των υστέρων δικαστικά διαπιστώσιμη η συνδρομή τυχόν εκνόμου συμπεριφοράς εκ μέρους των μουσουλμάνων. Άλλωστε, για τέτοια δε τυχόν περίπτωση εκδηλώσεως εκνόμου συμπεριφοράς που θα παρουσιασθεί, επιβάλλεται από το άρθρο 13 παρ. 2 του Συντάγματος να ορισθεί στο νόμο ως υποχρεωτική η διερεύνηση και διαπίστωση συντελεσθείσης παραβιάσεως των εκτεθεισών συνταγματικών απαγορεύσεων, προς δικαστική απαγγελία εντεύθεν εννόμων συνεπειών που κατά συνταγματική υποχρέωση θα ορίσει συναφώς ο νόμος, ώστε να καταστεί αποτελεσματική η τήρηση της εν λόγω συνταγματικής διατάξεως. Η συνταγματική αυτή απαίτηση προκύπτει και από την πρόσφατη απόφαση 2188/2010 του Δικαστηρίου Σας. Εν τούτοις, ο Ν.3512/2006 ουδόλως αναφέρεται στο ενδεχόμενο εκδηλώσεως εκνόμου συμπεριφοράς, ούτε προβλέπει διαδικασίες αντιμετώπισης της, όντας έτσι μή συμβατός με τις απαιτήσεις του άρθρου 13 παρ.2 Σ.
Ο ρόλος δε άλλωστε των Δικαστηρίων μας και δή του Ανωτάτου Ακυρωτικού μας, ως αποτελούμενο πάνω απ΄όλα από Έλληνες πολίτες, που δια των αποφάσεων τους προασπίζουν την ακεραιότητα των νόμων, προς χάριν των ΠΟΛΙΤΩΝ, θα πρέπει να είναι η προσεκτική στάθμιση του δικαιώματος των μουσουλμάνων απέναντι στα δικαιώματα των Ελλήνων χριστιανών πριν αναγκαστούμε να βιώσουμε μέσα στη χώρα μας καταστάσεις θρησκευτικών εξάρσεων εκ μέρους των Μουσουλμάνων, των οποίων το ιερό κείμενο, το Κοράνι, δει να υπενθυμίσουμε ότι αναγνωρίζει τη στρατιωτική κατίσχυση ως μέσο επιβολής των αρχών του, στο όνομα δε του Ισλάμ έχουν γίνει από το έτος 2001 και μετά περισσότερες από 17.000 τρομοκρατικές επιθέσεις. Εάν δεν αρκούν αυτά για να πείσουν σχετικά με το ότι η ίδρυση ενός μουσουλμανικού τεμένους θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της χώρας μας, τότε αναρωτιόμαστε τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε να συμβεί. Τότε όμως θα είμαστε και άξιοι της μοίρας μας! Το Σύνταγμα μας, ως ο καταστατικός χάρτης της πολιτείας μας αλλά και ως το πυρηνικό αρχέτυπο, στο οποίο αποτυπώνεται η ιστορία αυτού του Έθνους, ιστορία άμεσα συνυφασμένη με την χριστιανική ορθόδοξη Εκκλησία, μας προσφέρει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να αποτραπούν, δια της συμβολής των Ελλήνων Δικαστών μας, γεγονότα που μάλλον σε απαξίωση θα οδηγήσουν τη χώρα μας και όχι στην αναγνώρισή της ως μιας δημοκρατικής και ανεκτικής πολιτείας. Διότι και η ανοχή των Ελλήνων έχει πλέον ξεκινήσει να αγγίζει τα όρια της.
Πέραν των ανωτέρω, αμφισβητείται η συνταγματικότητα του εν λόγω Νόμου και ως προς τις διατάξεις του εκείνες, οι οποίες κάνουν λόγο για επιβάρυνση του Κρατικού μας Προυπολογισμού και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της συντήρησης του τεμένους, της αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. του διαχειρίζοντος το τέμενος Ν.Π.Ι.Δ. και του μισθού του θρησκευτικού λειτουργού-ιμάμη. Ο Προϋπολογισμός ενός Κράτους υφίσταται για να καλύπτονται μέσω αυτού οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ δαπάνες, δαπάνες δηλαδή που απαιτούνται προκειμένου για έργα κοινής ωφελείας ή γενικότερης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Οι δε προβλεπόμενες εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού προέρχονται από τη φορολόγηση τόσο των Ελλήνων όσο και των νόμιμα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών, διατίθενται δε για την κάλυψη αναγκών κοινής ωφέλειας αυτών. Είναι να διερωτάται λοιπόν, κανείς, πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο έργο, όπως της κατασκευής ενός μουσουλμανικού τεμένους και η κάλυψη της αποζημίωσης του ιμάμη να θεωρείται έργο κοινής ωφελείας για τους Έλληνες και ως εκ τούτου να επιβαρύνει τον Ελληνικό Κρατικό Προϋπολογισμό. Η κατασκευή του τεμένους αποτελεί θέλημα των ασπαζομένων τη μουσουλμανική πίστη αλλοδαπών της χώρας μας και ως εκ τούτου αυτούς και μόνο αυτούς θα πρέπει να βαρύνει η δαπάνη της κατασκευής του ναού τους. Ημείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, ουδένα συμφέρον έχουμε στην κατασκευή του εν λόγω τεμένους, ώστε να επιβαρυνθούμε ενός τέτοιου έργου. Ίσως θα πρέπει να υπομνησθεί, συν τοις άλλοις, ότι τα τελευταία τρία χρόνια και για πολλά χρόνια ακόμα, οι Έλληνες υφίστανται τις δραματικές συνέπειες μίας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, η οποία αναμένεται να οξυνθεί με αβέβαιες συνέπειες για το μέλλον αυτού του τόπου. Διερωτώμεθα, λοιπόν, όταν οι Έλληνες δεν γνωρίζουν εάν θα λάβουν σύνταξη την επαύριο ή όταν ακόμα στα ελληνικά σχολεία δεν έχουν διανεμηθεί συγγράμματα στα παιδιά, το μέλημα της Υπουργού Παιδείας είναι να «τροφοδοτήσει» το τέμενος; Μάλλον δι΄ανοήτους μας έχουν εκλάβει οι ταγοί μας! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ για τη χώρα μας και μας γεμίζουν απελπισία τόσο για μας όσο και κυρίως για τα παιδιά μας.
Επαφίεται σε Εσάς, τους αξιοτίμους Δικαστάς του Έθνους μας να σταθούν στο πρώτο μέτωπο του αγώνα για την προάσπιση της ακεραιότητας, της τιμής και της υπόληψης αυτού του Λαού.
Κατά συνέπεια, και για τον ανωτέρω προβαλλόμενο λόγο, ο Ν.3512/2006 θα πρέπει να κηρυχθεί αντισυνταγματικός, η δε προσβαλλομένη ΚΥΑ να ακυρωθεί ως ερειδόμενη σε αντισυνταγματική διάταξη νόμου.
• ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ- ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3467/2006, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Α.Ν. 1363/1938, προκύπτει ότι για την ανέγερση ή λειτουργία ναού οποιουδήποτε δόγματος ή θρησκείας απαιτείται άδεια της Διοικήσεως, η οποία χορηγείται κατόπιν αιτήσεως μελών της θρησκευτικής κοινότητας των ετεροδόξων που έχουν την κατοικία τους στο συγκεκριμένο τόπο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει ο ναός ή ευκτήριος οίκος, η οποία (αίτηση) υποβάλλεται στο Υπουργείο Παιδείας δια του ποιμένους των ανωτέρω αιτούντων.
Προκύπτει, λοιπόν, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, η αναγκαιότητα έκδοσης προγενέστερης διοικητικής άδειας και ειδικότερα πράξης του Υπουργού Παιδείας, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται έλεγχος αναφορικά με τη συνδρομή των όρων που διαλαμβάνει το άρθρο 13 παρ.2 του Συντάγματος (άσκηση λατρείας γνωστής - θρησκείας, που δεν προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη, από ανήκοντες σε θρησκευτική κοινότητα που δεν ασκεί προσηλυτισμό).
Παρά την μέχρι τώρα πάγια τακτική, δυνάμει της οποίας οι διάφορες θρησκευτικές μειονότητες στην Ελλάδα (όπως Μάρτυρες του Ιεχωβά, Εβραίοι κλπ), όταν επιθυμούσαν να ιδρύσουν έναν ναό ή ευκτήριο οίκο, προκειμένου να καλύψουν τις θρησκευτικές τους ανάγκες, αποτείνοντο στην Διοίκηση προκειμένου τα αρμόδια όργανα να εκδώσουν την αιτουμένη άδεια λειτουργίας, παρατηρείται δια της δημοσιεύσεως του εν λόγω Νόμου 3512/2006, να παρακάμπτεται εντελώς η διαδικασία αυτή, ως σαν να μην υφίστατο προβλεπόμενη νομοθεσία, και να αναλαμβάνει ο ίδιος ο νομοθέτης τη διευθέτηση του ζητήματος της κατασκευής του ισλαμικού τεμένους, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ τη διαδικασία κατασκευής, λειτουργίας και διαχείρισης του (καθόρισε δε ο νομοθέτης ακόμα και το οικοδομικό τετράγωνο που θα χτιστεί το τέμενος) δια νόμου.
Εξ αυτής της επιλογής του νομοθέτη, προκύπτει σαφέστατα η παραβίαση του Συντάγματος και ειδικότερα του άρθρου 2 αυτού, που καθιερώνει την αρχή της ισότητας, ως τέτοιας νοούμενης της ισότητας με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όλες οι θρησκείες αναφορικά με την διαδικασία που οι ναοί ή ευκτήριοι οίκοι έκαστης από αυτές ιδρύονται και λειτουργούν.
Στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης, δημοκρατικής πολιτείας, δεν είναι δυνατόν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, πιστοί άλλων θρησκειών να υποβάλλουν αιτήσεις στη Διοίκηση, να αναμένουν πολύ καιρό την έκδοση της απόφασης έγκρισης λειτουργίας εκ μέρους του Υπουργού, να τίθενται υπό την βάσανον της συνταγματικότητας της αιτήσεώς τους, στο τέλος δε πολλές εξ αυτών των αιτήσεων να απορρίπτονται (ενδεικτική η απόφαση 20/2001 Α.Π. Ολομ., από την οποία και προκύπτει ότι επιβάλλοντο και ποινικές κυρώσεις σε όσους πιστούς λειτουργούσαν ναούς χωρίς τη σχετική διοικητική άδεια) και να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη δαπάνη κατασκευής του ναού τους, ενώ αντιθέτως για τη μουσουλμανική θρησκεία να επιλαμβάνεται ο ίδιος ο νομοθέτης αυτοβούλως, δίχως αίτηση των μόνιμα διαβιούντων στην περιοχή μουσουλμάνων και ο οποίος (νομοθέτης) παραγνωρίζοντας την μέχρι τώρα προβλεπόμενη νομοθεσία, να ψηφίζει ΝΟΜΟ, προκειμένου να διασφαλίσει (ή καλύτερα να επιβάλλει) ότι το τέμενος πράγματι θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει, χωρίς μάλιστα να εξετάζει καθ΄οιονδήποτε τρόπο τη συνδρομή των όρων συνταγματικότητας, όπως την εξετάζει ο Υπουργός, πριν την έκδοση άδειας λειτουργίας ναού άλλης θρησκείας αλλά και επιπλέον να επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό του Κράτους μας προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο της κατασκευής του τεμένους.
Προκύπτει, λοιπόν, με κραυγαλέο τρόπο η προνομιακή μεταχείριση με την οποία ο νομοθέτης επέλεξε να αντιμετωπίσει τη μουσουλμανική θρησκεία σε σχέση με άλλες θρησκείες, των οποίων οι πιστοί έπρεπε να αναλωθούν στο δαιδαλώδες διοικητικό δίκτυο, προκειμένου να ιδρύσουν το ναό τους, ενώ οι μουσουλμάνοι, αποκτούν κεκτημένα το δίχως άλλο και μάλιστα με επικύρωση αυτών από Νόμο.
Ίσως, θα πρέπει να αναρωτηθείτε ως Έλληνες Δικαστές ποια νοσηρή λογική ακριβώς εξυπηρετεί μια τέτοια επιλογή και ποιες πόρτες ανοίγει μέσα στη Χώρα μας για παρόμοια αιτήματα οπαδών άλλων θρησκειών. Αλίμονο δε και εάν σε κάθε πόλη όπου διαβιούν αλλοδαποί αλλόθρησκοι, θα υποχρεώνεται ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης να τους πληρώνει τους ναούς.
Δεδομένου, κατά συνέπεια, ότι ο Ν. 3512/2006 ουδόλως συμβαδίζει με το Σύνταγμα μας και την κατοχυρωμένη με αυτό αρχή της ισότητας, θα πρέπει η προσβαλλομένη ΚΥΑ και για τον λόγο αυτό να ακυρωθεί ως ερειδόμενη σε διάταξη αντισυνταγματικού νόμου.
• ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΛΟΓΟΣ- ΠΑΡΑΒIΑΣΗ ATOMIKΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ο ιδρυτικός του ισλαμικού τεμένους Νόμος 3512/2006, πέραν των ανωτέρω αναφερομένων συνταγματικών διατάξεων, τις οποίες παραβιάζει, έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με ρητώς κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα ατομικά μας δικαιώματα, και ειδικότερα δικαιώματα των μελών του ε΄ αιτούντος Συλλόγου, ως κατοίκων της περιοχής του Βοτανικού, και πιο συγκεκριμένα με τη διάταξη του άρθρου 5 παρ.1 και 2, σύμφωνα με τις οποίες «1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητάτου και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.......2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους........»
Η ίδρυση του Ισλαμικού Τεμένους, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Βοτανικού, και οι συνακόλουθες συνέπειες αυτής, ήτοι η συγκέντρωση χιλιάδων μουσουλμάνων κάθε μέρα και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, προσβάλλει πασιφανώς το δικαίωμά μας, ως περιοίκων, να αναπτύσσουμε ελεύθερα την προσωπικότητά μας, στο πλαίσιο κατά το οποίο η δική μας θρησκευτική συνείδηση ως Ελλήνων Χριστιανών εντάσσεται στην ευρύτερη έννοια και αποτελεί έκφανση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας. Η καθημερινή μας υποχρέωση να ακούμε το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή, το θέαμα χιλιάδων μουσουλμάνων στοιβαγμένων και γονατισμένων σχεδόν μπροστά από τις οικίες μας, προσβάλλουν κατάφωρα το δικό μας θρησκευτικό συναίσθημα ως Χριστιανών Ορθοδόξων, οι οποίοι θα είμαστε υποχρεωμένοι να «συμμετέχουμε» κυριολεκτικά στις προσευχές των μουσουλμάνων, βλέποντας τους και ακούγοντας τους καθημερινώς να προσεύχονται. Κατά τούτον τον τρόπο, όμως, θα αδυνατούμε εμείς οι ίδιοι να «ακούμε» τη δική μας χριστιανική συνείδηση, διότι θα επικαλύπτεται από το κάλεσμα του ιμάμη και τις φωνές χιλιάδων μουσουλμάνων. Ταυτόχρονα, προσβάλλεται και η τιμή μας, υπό την έννοια της τιμής ως Ελλήνων Χριστιανών, μίας τιμής που διαμορφώθηκε από τα βάθη των αιώνων και που σήμερα αντικατοπτρίζεται στην ύπαρξη του Ελληνικού Χριστιανού Ορθοδόξου Έθνους και στην κατοχύρωση της Χριστιανικής Θρησκείας ως επικρατούσας θρησκείας στην Ελλάδα, όπως συνταγματικά θεσμοθετείται στο άρθρο 3 Σ.
Οι δε περιορισμοί αυτοί των ατομικών μας δικαιωμάτων έχουν όρια την αρχή της αναλογικότητας, όπως και αυτή κατοχυρώνεται στο άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία ο περιορισμός που υφίσταται ένα ατομικό δικαίωμα θα πρέπει να είναι ο πλέον πρόσφορος τρόπος για την επιδίωξη του αποτελέσματος, να είναι ο λιγότερο επαχθής σε ένταση, έκταση ή διάρκεια από το αναγκαίο για την επίτευξη του αποτελέσματος μέτρο και να μην είναι δυσανάλογος εν σχέσει με τους λόγους που τον προκάλεσαν ή το αντικειμενικά επιτεύξιμο αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία αρχή, η οποία συναγόμενη από την αρχή του Κράτους Δικαίου και απολαμβάνοντας συνταγματική ισχύ,δεσμεύει τον νομοθέτη κατά τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων.
Από την αρχή της αναλογικότητας, σε συνδυασμό με το άρθρο 5 παρ.1 Σ., προκύπτει ότι οι περιορισμοί της ελευθερίας αναπτύξεως της προσωπικότητας δεν μπορούν να ξεπερνούν το αναγκαίο μέτρο για την προστασία του Συντάγματος, των χρηστών ηθών και των δικαιωμάτων άλλων ( Δαγτόγλου, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Τόμος Α΄, σελ. 214). Κατ΄επέκταση τόσο ο Νομοθέτης όσο και η Διοίκηση πρέπει να επιλέγουν μεταξύ των μέτρων που πραγματοποιούν τους σκοπούς τους το εκάστοτε λιγότερο επαχθές για τον ιδιώτη.
Λαμβανομένου υπόψιν του γεγονότος, ότι ο Ν.3512/2006 στο άρθρο 3 αυτού, κάνει λόγο για ίδρυση του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό Αττικής, ήτοι σε μία περιοχή πυκνοκατοικημένη και μέσα στο κέντρο των Αθηνών, με συνέπεια την προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος αλλά και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας ημών, ως κατοίκων της περιοχής, αλλά και χιλιάδων Ελλήνων Χριστιανών, που διέρχονται από την περιοχή αυτή, προκύπτει ότι ο Νομοθέτης, περιορίζοντας τα ατομικά μας δικαιώματα, δεν προβαίνει στην επιλογή του λιγότερου επαχθούς μέτρου και του πλέον πρόσφορου, καθότι θα μπορούσε να είχε επιλέξει, επιτυγχάνοντας με την ίδια αποτελεσματικότητα την πραγμάτωση του σκοπού του, μία λιγότερο επαχθή λύση, ήτοι την επιλογή μίας περιοχής της Αττικής λιγότερο πυκνοκατοικημένης και με μικρότερο αριθμό διερχομένων Ελλήνων, όπως για παράδειγμα περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Σπάτα, Κάντζα, Μαραθώνα κλπ). Η επιλογή μίας τέτοιας περιοχής για την ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους θα εξυπηρετούσε με την ίδια αποτελεσματικότητα τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων, ταυτόχρονα όμως θα συνιστούσε λιγότερο επαχθή τον περιορισμό των δικών μας ατομικών μας δικαιωμάτων στη θρησκευτική ελευθερία και στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας και της τιμής μας.
• ΠΕΜΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ
Άρθρο 1 παρ.3 του Συντάγματος: «ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ».
Το Κράτος μας, όπως σήμερα το γνωρίζουμε, ίσως θα πρέπει να υπομνησθεί ότι είχε ως γενεσιουργό του λόγο μία Επανάσταση, μία επανάσταση όπου χιλιάδες Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους, αποσκοπώντας σε ένα και μοναδικό στόχο, την απελευθέρωση του έθνους και την αποτροπή του εξισλαμισμού του. Όταν πλέον ο στόχος αυτός εκπληρώθη, το νεοσυσταθέν ελληνικό Κράτος είχε ανάγκη να οχυρώσει αλλά και να διακηρύξει την ανεξαρτησία του και ως εκ τούτου δημιουργήθηκε ο Θεμελιώδης του Νόμος, ο νόμος εκείνος που κατά τη βούληση του συντακτικού νομοθέτη θα εξασφάλιζε την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας απέναντι σε εκείνους που επιθυμούσαν την υποδούλωσή της. Έτσι, δημιουργήθηκε το Σύνταγμα με μοναδικό του σκοπό να προστατέψει το Κράτος, να το θωρακίσει απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που επιθυμούσαν την καταστροφή του. Αυτό το Σύνταγμα λοιπόν, που αποτελεί το προϊόν μίας Επανάστασης απέναντι στον εξισλαμισμό, αυτό το Σύνταγμα προβλέπει στο πρώτο του άρθρο πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν από μας, τους Έλληνες, υπάρχουν υπέρ ημών και του έθνους μας και ασκούνται όπως το Σύνταγμα μας ορίζει. Δεδομένου, λοιπόν, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Ελληνικό Λαό, πρώτη η νομοθετική εξουσία, ως εξουσία αντιπροσώπευσης ημών, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δρα με τρόπο που να καταστρατηγεί τη γενεσιουργό αιτία της ύπαρξης του Κράτους μας. Με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν, το Κράτος (όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τη νομοθετική εξουσία), να αναιρεί με τις ίδιες του τις πράξεις την αιτία της γεννήσεως του, την καρδιά της Ιστορικής μας Επανάστασης του 1821, που ήταν η εξέγερση των υποδούλων Ελλήνων χριστιανών κατά του μουσουλμανικού στοιχείου που σκίαζε τη ζωή αυτού του τόπου για τετρακόσια χρόνια.
Επιπροσθέτως, το Σύνταγμά μας αποτελεί την εγγύηση της τήρησης κάθε διεθνούς συνθήκης με την οποία το Κράτος μας δεσμεύεται και ο οιοσδήποτε ελληνικός νόμος οφείλει να είναι εναρμονισμένος με τις διατάξεις των διεθνών συνθηκών, οι οποίες κατισχύουν αυτού. Ως εκ τούτου, δέον να γίνει αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία έπραξε ακριβώς τούτο, ήτοι να διασφαλίσει δια της διπλωματικής οδού τα κατοχυρωμένα με αίμα διαπιστεύματα της Ελληνικής Επανάστασης και να ορίσει κατά τρόπο περιοριστικό τη δυνατότητα ύπαρξης του μουσουλμανικού στοιχείου εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας, όπερ και πράγματι συνέβη δια του περιορισμού του ισλαμ στην περιοχή της Θράκης και αναφορικά μόνο με τους Έλληνες μουσουλμανικής πίστης. Ως εκ τούτου, η πρόβλεψη του νομοθέτη για την ίδρυση ενός μουσουλμανικού τεμένους μέσα στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγοντας τις θύρες για το μουσουλμανικό στοιχείο και σε άλλα σημεία πέραν αυτών που προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάνης, παραβιάζει κατάφωρα τόσο το Σύνταγμά μας, το οποίο επιτελεί την εγγυητική λειτουργία της ύπαρξης του Κράτους μας, όσο και την ανωτέρω διεθνή σύμβαση, η οποία ορίζει κατά τρόπο περιοριστικό πού και πώς επιτρέπεται να υφίστανται μουσουλμανικές μειονότητες εντός των ορίων του Ελληνικού εδάφους.
Σε τέτοιες κρίσιμες εθνικές στιγμές, αν κάτι χρειάζονται οι Έλληνες για να βγουν νικητές, είναι η ένωση και όχι η διάσπαση, υπό το πρόσχημα της θρησκευτικής ελευθερίας. Η Ελλάδα, ο τόπος μας, το σπίτι μας ανήκει στους Έλληνες το γένος και σε κανέναν άλλον.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και για όσους επιφυλασσόμεθα να προσθέσουμε νόμιμα στο μέλλον
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
1. Να γίνει δεκτή η παρούσα.
2. Να κηρυχθεί ο νόμος 3512/2006 ως εν όλω και πλήρως αντισυνταγματικός και ανθελληνικός.
3. Να ακυρωθεί η από 07-11-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: 45ΒΝ1-ΘΒ5 Αναρτητέα στο Διαδίκτυο) των συναρμοδίων Yπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ: 45ΒΝ1-ΘΒ5 Αναρτητέα στο Διαδίκτυο) καθώς και κάθε άλλη συναφής πράξη ή παράλειψη της Διοίκησης, ρητή ή σιωπηρή, προγενέστερη ή μεταγενέστερη.
4. Να καταδικαστούν οι αντίδικοι στη δικαστική μας δαπάνη.
Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2011
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Ἀναστάσιος Δάφνης
Δικηγόρος παρ' Ἀρείῳ Πάγῳ
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10148:Έτοιμη-προς-κατάθεσηστο-ΣτΕ-η-προσφυγή-κατά-της-κατασκευής-τεμένους-στην-Αθήνα&catid=87:epikairotita&Itemid=277

2 «ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ 36 (!!!) ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τριάντα έξι (36) διαρρήξεις είχε διαπράξει σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, δύο «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» (εξ Αλβανίας)! Ο ένας (29χρονος) συνελήφθη χθες, ενώ ο άλλος αναζητείται.
Οι δύο κακοποιοί σκαρφάλωναν τις νύχτες σε μπαλκόνια και αφού παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες έμπαιναν στα διαμερίσματα και τα ρήμαζαν. Στο τέλος, έπαιρναν και τα αυτοκίνητα των ατυχών συμπατριωτών μας και εξαφανίζονταν.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν κάποιοι θρασείς τύποι που αυτοαποκαλούνται «αντιρατσιστές», οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι «μετανάστες» δεν έχουν τεράστια συμμετοχή στην εγκληματικότητα! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Τα καμμένα ελληνικά δάση και η ... μακαριότητα των Οικολόγων Πράσινων

Και μια πρόταση προς Μπουτάρη: Γιατί να μην γίνει και οδός "Τούρκων εμπρηστών" στην Θεσσαλονίκη;
Ακόμη και τα πλέον ... γαιδουρινά από τα ελληνικά κόμματα (όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και φιλίες) αναγκάστηκαν να πάρουν θέση, μετά τις αποκαλύψεις Γιλμάζ για τους εμπρησμούς των ελληνικών δασών από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, για την περίοδο 1996-1997, οι οποίοι φυσικά κατά πάσα πιθανότητα δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή την περίοδο. Ακόμη και η "υπερμάχος" της ελληνοτουρκικής φιλίας Ντόρα Μπακογιάννη που πριν λίγο καιρό ζητούσε να ταξιδεύουν χωρίς βίζα οι Τούρκοι στην Θράκη, πήρε θέση, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα πήρε θέση και φυσικά ΝΔ και ΛΑΟΣ. Αυτοί από τους οποίους δεν ακούσαμε όμως ούτε τσιμουδιά είναι οι Οικολόγοι - Πράσινοι του κ. Τρεμόπουλου, οι οποίοι με δεδομένη την ονομασία του σχηματισμού τους, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα είχαν εξοργιστεί από αυτές τις αποκαλύψεις και ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν το τι σκέφτονται για τους ... συνομωσιολόγους ακροδεξιούς, που φωνάζουν εδώ και χρόνια για την κατασττροφή του εθνικού μας πλούτου από την ΜΙΤ.
Ούτε ... κίχ όμως, από τους Οικολόγους, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι επέλεξαν αυτό το όνομα μόνο και μόνο για να υποκλέψουν την ψήφο διαφόρων απολιτίκ... Αντιθέτως στην ιστοσελίδα τους, το θέμα το οποίο "παίζει" σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, είναι μία ερώτηση του Τρεμόπουλου, σχετικά με τους εξοπλισμούς και το πώς οι Γάλλοι και οι Γερμανοί μας "υποχρεώνουν" να αγοράσουμε όπλα από αυτούς. Για τους εμπρησμούς ... κουβέντα. Ε, ναι να μην τα ... χαλάσουν με τον φίλο τους, τον Μπουτάρη που κάνει τόσες προσπάθειες για να φέρει Τούρκους επενδυτές στην Θεσσαλονίκη.
Και μιας και αναφερθήκαμε στον Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, μια καλή ιδέα για να φέρει ακόμη περισσότερους Τούρκους τουρίστες. Αντί να κάνει οδό Κεμάλ Ατατούρκ, ας μετονομάσει κάποιον δρόμο που πάει στο Σέιχ Σού, η μεγάλη πυρκαγιά του οποίου, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που λαμβάνουν χώρα, έγινε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε οδό "Τούρκων εμπρηστών". Μπορεί με αυτό τον τρόπο, οι συνταξιούχοι πράκτορες της ΜΙΤ να επιλέγουν την Θεσσαλονίκη για να περάσουν την "χρυσή" τους "ηλικία" και η συνταξή τους να μένει στην συμπρωτεύουσα. Να κυλίσει ... ρευστό στην αγορά της πόλης, βρε αδελφέ!
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10139:Τα-καμμένα-ελληνικά-δάση-και-η-μακαριότητα-των-Οικολόγων-Πράσινων&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Με περικοπές, τέλη και αυξήσεις σε τιμολόγια μπαίνει το 2012

Δύσκολη χρόνια για την Ελληνική οικονομία εκτιμά ότι θα είναι το 2012 σε έκθεση του το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF).
Το IIF, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 400 τράπεζες και έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνει ότι το αρνητικό εξωτερικό διεθνές περιβάλλον είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση τις ήδη αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Και όλα αυτά, με ήδη υπολογισμένα τις "μειώσεις κόστους" του ελληνικού κράτους, που θα προέλθουν από την περικοπή των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο. Όπως παραδείγματος χάριν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας θα είναι μειωμένα έως και 500 ευρώ το μήνα και αυτό αφορά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που θα δουν το εισόδημά τους να καταποντίζεται.
Αυτό αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση και ήδη έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών από τον Νοέμβριο κιόλας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εάν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο οι περικοπές ξεπερνούν το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν ισόποσα σε δύο δόσεις το 2012 και το 2013
Ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι στο τέλος του έτους έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές των πολιτών. Τα οποία έχουν αναγκάσει χιλιάδες πολίτες να παραδίδουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις τοπικές εφορίες, καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν όχι μόνο τα ίδια τα έξοδα συντήρησης του αμαξιού τους, αλλά ούτε καν αυτά.
Με τους "χειρότερους οιωνούς" λοιπόν πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου έτους. Οιωνούς τους οποίους δυστυχώς θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα να επαληθεύονται μέσα στο 2012 το οποίο θα είναι από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία αυτής εδώ της πατρίδας και του λαού της.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10137:Με-περικοπές,-τέλη-και-αυξήσεις-σε-τιμολόγια-μπαίνει-το-2012&catid=96:oikonomia&Itemid=283

H AΠΟΛΥΤΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ: ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΥΠΕΡ… ΕΦΡΑΙΜ!

Ή ΟΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ “ΜΕΤΑΝΟΙΑ”… Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΕΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ. ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ- ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ… ΥΠΑΡΧΕΙ “ΜΕΤΑΝΟΙΑ”!  ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η “ΜΕΤΑΝΟΙΑ” ΣΩΖΕΙ ΨΥΧΕΣ(ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ…), ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΘΝΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:http://xryshaygh.wordpress.com/2011/12/27/h-a%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%ba%cf%89%ce%bb%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b7%cf%83-%cf%85%cf%80%ce%b5/

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΛΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ

Εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε ανθελληνικές ενέργειες η "κυρία ανακριτής"!

Μπορεί να έχουν εξαφανιστεί ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ βιογραφικά και φωτογραφίες της συγκεκριμένης "κυρίας" (γιατί άραγε;), όμως με τα...μάτια και αυτιά αναγνωστών, βρήκαμε ορισμένες ενδεικτικές πληροφορίες γι'αυτή. Καμαρώστε την:

Ειρήνη Καλού: Το διαμάντι της Δικαιοσύνης

- Το 2000 αθωώνει τον Ανδρουλάκη για το βιβλίο του “Μου Νι” για όσα συκοφαντικά έλεγε για την Παναγία (το Πρωτοδικείο Θεσσσαλονίκης είχε διατάξει απαγόρευση του βιβλίου στην Β. Ελλάδα)!

- Το 2001 αθωώνει τον Μπλέτσα με βοήθεια Κουβέλη, Μπίστη ο οποίος υποστήριζε (και μοίραζε φυλλάδια) ότι υπάρχουν και μιλιούνται ευρέως τα βλάχικα, αρβανίτικα, σλαβομακεδόνικα, πομάκικα, τούρκικα στην Ελλάδα. Μάρτυρας κατηγορίας και μηνυτής ο τότε βουλευτής Χαιτίδης (ΝΔ)!

- Το 2007 την παίρνει ο Παπαληγούρας (ΝΔ) στο υπουργείο δικαιοσύνης για ένα χρόνο!

-Το 2010 βάζει 400000 ευρώ εγγύηση στον Αγγέλλου (γραφείο Καραμανλή)!

-Το 2011 παίρνει μετάθεση στο εφετείο Αθηνών και προφυλακίζει τον π. Εφραίμ!

http://www.stoxos.gr/2011/12/blog-post_5819.html

ΕΦΤΑΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟΘΕΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ.



Με εκατοντάδες συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο της Λουκάρεως έγινε πριν λίγη ώρα η είσοδος της πομπής που μετέφερε τον Ηγούμενο Εφραίμ από το Άγιο Όρος. Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ με αναμένα κεριά και χειροκροτήματα. Αυτή την ώρα ο ηγούμενος απολογείται στον Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τι θα γίνει ατο εξής. Η πιθανότητα να διανυκτερεύσει ο Εφραίμ στην ΓΑΔΑ είναι αυξημένη.

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ.

Την ίδια ώρα που η ελληνική «δικαιοσύνη» αποφάσισε την παραμονή των Χριστουγέννων (τυχαίο; Δε νομίζω!) να προφυλακίσει τον ηγούμενο Εφραίμ ως ύποπτο φυγής (!!!), κι έστειλε ειδική ομάδα αστυνομικών με την συνοδεία εισαγγελέα στο Άγιον Όρος για να τον συλλάβουν, σφοδρές αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Ρωσσία.
Πιο συγκεκριμένα, το «Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου», το οποίο έχει μεγάλη επιρροή στην Ρωσσική κυβέρνηση και φαίνεται ότι απηχεί τις θέσεις της, και επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος των Ρωσσικών Σιδηροδρόμων, Βλαδίμηρου Γιακούνιν, προσωπικός φίλος του Ρώσσου Προέδρου Πούτιν, εξέφρασε μια οργισμένη ανακοίνωση, εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία» για την απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ και δεν διστάζει να εκτιμήσει ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα».
Το ρωσικό Ίδρυμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στους προκαθημένους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και σε όλους τους ορθοδόξους, ζητώντας τους να υπερασπιστούν τον ηγούμενο Εφραίμ, «ο οποίος υφίσταται διώξεις δυσανάλογες της δικαστικής διαδικασίας». Επίσης, επισημαίνει την πολύ περίεργη «σύμπτωση», η απόφαση προφυλακίσεως του ηγουμένου Εφραίμ, να έρχεται αμέσως μετά την θριαμβευτική πορεία του Εφραίμ στην Ρωσσία (με την Τιμία Ζώνη) και την συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας.
 Τέλος, πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή αγριότητα» την προφυλάκιση του ηγουμένου και εκφράζουν την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες «θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις τόσο στη ρωσική όσο και στην παγκόσμια Ορθοδοξία».
(ΥΓ): Ο Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε δηλώσει το 2009 ότι «η θέση του Εφραίμ είναι από τα κελιά της μονής στα κελιά της φυλακής» πάλι δικαιώνεται! Κι επειδή τα γραπτά μένουν, καλά θα κάνει να βουλώνει το στόμα του και μην επιχειρεί τώρα να καπηλευθεί την κατάσταση!
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/12/25/%cf%83%cf%86%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%81%cf%89%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80/

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνικά Χριστούγεννα, με Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Ο απανταχού Ελληνισμός, αλλά και όλη η Χριστιανοσύνη, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Κι όμως, σε μια εποχή μηδενισμού, που ακόμα και η μεγάλη αυτή γιορτή, γίνεται αντιληπτή με την υλιστική της διάσταση, καλό θα ήταν να εντρυφήσουμε στις παραδόσεις, στα ήθη και στα έθιμα, αλλά και στα γραπτά των διαπρεπών του Έθνους, που ενσάρκωναν μέσα από τα γραπτά τους, όλες τις εκφάνσεις του βιώματος της ζωής στην Ελλάδα. Όταν μιλάμε για τα Χριστούγεννα, μας έρχεται αμέσως στο μυαλό ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (κατά τον Κωστή Παλαμά «ένας από τους ξεχωριστούς αρμονικούς αντιπροσώπους της νέας και άμουσης ακόμα σε πολλά ελληνικής ψυχής» και κατά τον Κωνσταντίνο Καβάφη «κορυφή των κορυφών») και ένα κείμενό του που δημοσιεύτηκε το 1896, στην εφημερίδα «Χριστουγεννιάτικη Ακρόπολις». Διαβάστε, για να χαμογελάσετε και λιγάκι, μέρες που είναι, ένα απόσπασμα, από την πένα ενός ανθρώπου, οποίος, ό,τι είχε και δεν είχε, το μοίραζε στους φτωχούς:
«Στὴν ταβέρνα τοῦ Πατσοπούλου, ἐνῶ ὁ βορρᾶς ἐφύσα, καὶ ὑψηλὰ εἰς τὰ βουνὰ ἐχιόνιζεν, ἕνα πρωί, ἐμβῆκε νὰ πίη ἕνα ρώμι νὰ ζεσταθῇ ὁ μαστρο-Παῦλος ὁ Πισκολέτος, διωγμένος ἀπὸ τὴν γυναίκα του, ὑβρισμένος ἀπὸ τὴν πενθεράν του, δαρμένος ἀπὸ τὸν κουνιάδον του, ξορκισμένος ἀπὸ τὴν κυρὰ-Στρατίναν τὴν σπιτονοικοκυράν του, καὶ φασκελωμένος ἀπὸ τὸν μικρὸν τριετῆ υἱόν του, τὸν ὁποῖον ὁ προκομμένος ὁ θεῖος του ἐδίδασκεν ἐπιμελῶς, ὅπως καὶ οἱ γονεῖς ἀκόμη πράττουν εἰς τὰ "κατώτερα στρώματα", πὼς νὰ μουντζώνη, νὰ βρίζῃ, νὰ βλασφημῇ καὶ νὰ κατεβάζῃ κάτω Σταυρούς, Παναγιές, κανδήλια, θυμιατὰ καὶ κόλλυβα. Κι ἔπειτα, γράψε ἀθηναϊκὰ διηγήματα!alexandrospapadiamantis1
Ὁ προβλεπτικὸς ὁ κάπηλος, διὰ νὰ ἔρχωνται ἀσκανδαλίστως νὰ ψωνίζουν αἳ καλαὶ οἰκοκυράδες, αἳ γειτόνισσαι, εἶχε σιμὰ εἰς τὰ βαρέλια καὶ τὰς φιάλας, πρὸς ἐπίδειξιν μᾶλλον, ὀλίγον σάπωνα, κόλλαν, ὀρύζιον καὶ ζάχαριν, εἶχε δὲ καὶ μύλον, διὰ νὰ κόπτῃ καφέν. Ἀλλ' ἔβλεπες, πρωὶ καὶ βράδυ, νὰ ἐξέρχωνται ἀτημέλητοι καὶ μισοκτενισμένοι γυναῖκες, φέρουσαι τὴν μίαν χεῖρα ὑπὸ τὴν πτυχὴν τῆς ἐσθῆτος, παρὰ τὸ ἰσχίον, καὶ τοῦτο ἐσήμαινεν, ὅτι τὸ ὀψώνιον δὲν ἦτο σάπων, οὔτε ὀρύζιον ἢ ζάχαρις...
Ἤρχετο κ' ἡ Στρατίνα, νοικοκυρὰ μὲ δύο σπίτια, ὁπού ἐφώναζεν εἰς τὴν αὐλόπορταν, εἰς τὸν δρόμον καὶ εἰς τὸ καπηλεῖον ὅλα τὰ μυστικά της, δηλ. τὰ μυστικὰ τῶν ἄλλων, καὶ μέρος μὲν αὐτῶν ἔμενον εἰς τὴν αὐλήν, μέρος δὲ ἔπιπτον εἰς τὸ καπηλεῖον, καὶ τὰ περισσότερα ἐχύνοντο εἰς τὸν δρόμον, κ' ἐξωνομάτιζε τὸν κόσμον, ποία νοικάρισσα τῆς καθυστερεῖ δύο νοίκια, ποῖος ὀφειλέτης τῆς χρεωστεῖ τὸν τόκον, ποία γειτόνισσα τῆς ἐπῆρεν ἕνα εἶδος, δανεικὸν κι ἀγύριστον. Ὁ μαστρο-Δημήτρης ὁ φραγκορράφτης τῆς ἐχρωστοῦσε τρία νοίκια, ὁ μαστρο-Παῦλος ὁ Πισκολέτος πέντε, καὶ τὸν μῆνα ποὺ ἔτρεχεν, ἕξ...».
Ο ολιγαρκής Παπαδιαμάντης, παρέμεινε εφ όρου ζωής προσηλωμένος στην Ορθοδοξία και στη λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας μας, δίνοντας σε πολλούς την εντύπωση κοσμοκαλόγερου. Συνήθιζε μάλιστα να ψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Ελισαίου ως δεξιός ψάλτης, όπου εφημέριος ήταν ο Άγιος παπα-Νικόλας Πλανάς (προτομή του υπάρχει στον Άγιο Ιωάννη, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης). Τα βιβλία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποτελούν ανεξάντλητη πηγή γνώσης για την πραγματική Ελλάδα.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10125:Ελληνικά-Χριστούγεννα,-με-Αλέξανδρο-Παπαδιαμάντη&catid=98:2008-10-17-07-34-07&Itemid=285

Η Παρθένος σήμερον - The Virgin today

Η Γέννησή σου Χριστέ

Από όλους μόνο ο Εφραίμ θα πάει φυλακή; Γιατί ποτέ κανείς πολιτικός δεν βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα;

Μόνο ο Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος από όλους τους εμπλεκόμενους;
Προφυλακιστέος κρίθηκε, όπως σίγουρα θα πληροφορηθήκατε, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο. Όλοι οι υπόλοιποι, πρώην υπουργοί, πρώην κρατικοί λειτουργοί από ό,τι φαίνεται θα την βγάλουν καθαρή.
Δεν ξέρουμε αν προβληματίζει κάποιους το γεγονός, αλλά από όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που τα τελευταία χρόνια έχουν συγκλονίσει το ελληνικό κράτος, ποτέ κανείς πολιτικός δεν βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ακόμη και οι εμπλεκόμενοι στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, για το οποίο διατάχθηκε η προφυλάκιση του Εφραίμ, είναι στα σπίτια τους και χαίρονται την ζωή τους.
Αποτελούν άραγε οι πολιτικοί κάποιου είδους ανώτερη κάστα στην χώρα μας, την οποία ο κοινός νόμος δεν μπορεί να αγγίξει; Τυπικά όχι. Επί της ουσίας όμως, και με βάση τις διαδικασίες τις οποίες οι ίδιοι έχουν ορίσει για να "δικάζουν τους εαυτούς" τους, έχει δημιουργηθεί ενός είδους ομερτά η οποία προστατεύει πάσα θυσία όλους τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα πολιτικούς. Το είδαμε στην περίπτωση siemens, όπου με ομολογημένες τις παράνομες πράξεις, τελικά υπαίτιος δεν βρέθηκε. Το είδαμε στην περίπτωση του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων και φυσικά στην περίπτωση του Βατοπεδίου.
Ποτέ και για κανέναν λόγο, κανείς πολιτικός δεν κρίνεται υπαίτιος για την συμμετοχή του σε κάποιο σκάνδαλο. Μόνιμα την πληρώνουν όσοι δεν είναι ανακατεμένοι στον στίβο της πολιτικής. Είτε αυτοί είναι αρχιμανδρίτες, είτε μικρού βεληνεκούς κρατικοί υπάλληλοι. Και όπως και να έχει. Εάν το Βατοπαίδι αποτελεί σκάνδαλο, είναι δυνατόν αυτό το σκάνδαλο να έγινε από έναν; Είναι δυνατόν μόνος του να τα "μαγείρεψε" ο Εφραίμ; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιος από την απέναντι πλευρά; Γιατί κανείς από τους υπουργούς που ενέκριναν (επανειλημμένα) την υπόθεση δεν είναι στην ίδια θέση με τον Εφραίμ;
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10124:Από-όλους-μόνο-ο-Εφραίμ-θα-πάει-φυλακή-Γιατί-ποτέ-κανείς-πολιτικός-δεν-βρέθηκε-πίσω-από-τα-κάγκελα&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εξευτέλισε το Σύνταγμα και τις ελευθερίες των Ελλήνων η Χούντα του μνημονίου

AΠΑΓΟΡΕΥΣAN ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ! Χημικά σε ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες – Όλα αυτά κατόπιν άνωθεν εντολών της συγκυβέρνησης(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Λά.Ο.Σ.…)
Από τις επτά παρά τέταρτο ευρίσκοντο εις το χώρο της συγκεντρώσεως περισσότερα από 500 άτομα όπως γράφει το zougla.gr. Η αστυνομία ήταν ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ έτοιμη να ρίξει χημικά, φορώντας μάσκες και έχοντας περικυκλώσει την συγκέντρωση χωρίς λόγο σε απόσταση μισού μέτρου. Εισαγγελέας δεν υπήρχε κι ένας αστυνομικός διευθυντής ο οποίος ήταν εκεί είπε ότι… εκτελεί εντολές. Ξαφνικά άρχισαν να ρίχνουν χημικά.( Το ΒΗΜΑ radio πριν λίγα λεπτά είχε πεί επί λέξη: “Το αυγό του φιδιού έχει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και καλείται κάποιος να το σπάσει…”! ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ!
Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε!
Αποχώρησε συντεταγμένη προς τα γραφεία μας, όπου εκεί είχαν στηθεί διμοιρίες ΜΑΤ για συλλήψεις έξω από τα γραφεία ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Η χούντα των τοκογλύφων σε όλη της το θλιβερό μεγαλείο και με όργανά της κάποιους επίορκους που εκτελούν παράνομες εντολές και ασφαλώς έχουν ποινικές ευθύνες. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συνεχίσει την Αγώνα της και δεν την τρομάζει η βία των τραμπούκων των τοκογλύφων. Αν νομίζουν ότι με τέτοιους γελοίους τρόπους θα σταματήσουν την πορεία μας κάνουν λάθος.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος, δηλαδή την κατάργηση του Συντάγματος την πολιτική ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ και φυσικά του Λά.Ο.Σ….

(Δείτε το video)

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ…

ΙΔΟΥ ΤΟ...ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ: ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΝΩ ΜΑΣ "ΣΩΖΕΙ" ΤΟ ΔΝΤ!

Από το πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Βλαδίμηρο Πούτιν:



Μια μικρή...απορία: Όπως μάθαμε, ο λόγος της προφυλάκισής του, ήταν πως κρίθηκε...ύποπτος φυγής!
Ναι, καλά διαβάσατε: "Φοβούνται" μην...τους φύγει, εκείνος που πήγε χθες και κατέθεσε αυτοπροσώπως ενώπιόν τους!!!

Αλλά αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν έμενε στη Ρωσία;


Όπως γράψαμε και πριν, το αμερικανοεβραικό κατεστημένο τιμωρεί όποιον στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά του: Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο π. Εφραίμ "τόλμησε" να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας προς την Ελλάδα!

Κάτι απαράδεκτο για τα (εγχώρια και ξένα) πορνίδια του ΔΝΤ, που θέλουν να έχουν αποκλειστικότητα την...σωτηρία μας!

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: “Επικίνδυνη για τους μετανάστες η Ελλάδα”

Μία σημαντική απόφαση, που θα μπορούσε να ανατρέψει τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και να μας απαλλάξει από τη λαθρομετανάστευση…
Τα… ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών θα κινδύνευαν από επιστροφή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που προσέφυγαν, για να μην απελαθούν από Βρετανία και Ιρλανδία στη χώρα μας.

Καμία εμπιστοσύνη στον Λουκά Παπαδήμο της Trilateral

Η δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», αναδεικνύει την πτώση της δημοτικότητας μιας κυβέρνησης-παρωδίας και για άλλη μια φορά, τη μείωση της επιρροής του δικομματισμού.
Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει (18%), ενώ όλα στην Ιπποκράτους δείχνουν διάσπαση. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να μας χαιρετά και ο δικομματισμός. Όσον αφορά στο κόμμα που ακόμα διατηρεί την πλειοψηφία στη Βουλή: «η δημοτικότητα Παπανδρέου έχει κατακρημνιστεί, σε βαθμό που να προεξοφλείται σοβαρό ηγετικό αδιέξοδο για το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί, ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ενιαίος πολιτικός οργανισμός, με δεδομένες τις σοβαρές πλέον ιδεολογικές αποκλίσεις στον ηγετικό του πυρήνα», λέει η VPRC.
Ο κόσμος πάντως, αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τη ΝΔ (30,5%, μιάμιση μονάδα κάτω σε σχέση τη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου), αν και η διαφορά λόγω της ασταμάτητης κατρακύλας των «πρασίνων», έχει ανέλθει στις 12,5 μονάδες. Αυτοδυναμία; Ούτε για αστείο. Είναι φανερό, όπως επισημαίνει η εταιρεία, ότι λόγω της συμμετοχής των «γαλάζιων» στην κυβέρνηση Παπαδήμου, «ανακόπηκε η ανοδική, δημοσκοπικά τουλάχιστον, πορεία της ΝΔ, απομακρύνοντας και πάλι το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας της». Και η εταιρεία επισημαίνει πως «αν η ΝΔ δεν εισέλθει στην τυπική προεκλογική περίοδο με ένα ποσοστό της τάξης του 33-34%, θα είναι πολύ δύσκολη η επίτευξη αυτοδυναμίας. Σήμερα, το κόμμα αυτό είναι εγκλωβισμένο στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στις αδυναμίες της, αφήνοντας ακάλυπτο ένα μεγάλο τμήμα της ‘αντιμνημονιακής' πολιτικής της βάσης».
Το άθροισμα του δικομματισμού ανέρχεται στο 48%. Οι πολίτες πάντως, ζητούν εκλογές. 40% των πολιτών δεν εμπιστεύεται ΚΑΘΟΛΟΥ την τρικομματική κυβέρνηση, το 25% λίγο, ενώ το 78% λέει ότι στραβά αρμενίζει, έναντι του 10% που πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 91% των πολιτών αισθάνονται μη σίγουροι για το μέλλον τους, έναντι μόλις του 7% που αισθάνονται σίγουροι. Όπως λέει η ίδια η VPRC για την κυβέρνηση Παπαδήμου, η τάση είναι να βρεθεί σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της κυβέρνησης Παπανδρέου, δηλαδή κάτω από το όριο του 12-15%.
Το 43% των ερωτηθέντων ζητά εκλογές, αφού τάσσεται κατά της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης (την οποία εμπιστεύεται μόλις το 26%, έναντι του 65% που δεν την εμπιστεύεται), ενώ το 40% θέλει να συνεχίσει και μετά το Φεβρουάριο. Εμπιστοσύνη στα κόμματα δεν υπάρχει, καθώς στην καλύτερη πολιτική στάση στη χώρα προηγείται ο «κανένας» με 57,8%. Παρ' όλα αυτά, το ποσοστό των πολιτών, οι οποίοι που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν σίγουρα στην κάλπη στις επερχόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, φτάνει το 55% και θεωρείται υψηλό (ενώ το 14% δηλώνει ότι «μάλλον» θα πάει, σύνολο 69%). Η δε μείωση του δικομματισμού, όπως επισημαίνει η εταιρεία, ‘δείχνει' μέχρι σήμερα προς σχεδόν σίγουρη επτακομματική Βουλή.
Οι ψηφοφόροι που προτίμησαν το ΠΑΣΟΚ του «λεφτά υπάρχουν» το 2009, μετακομίζουν κυρίως προς τη φιλοΠΑΣΟΚική Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που εκτοξεύεται στο 8,5%. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης, είναι ή άθροιση του 24%, που συγκεντρώνουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (13% και 11% αντίστοιχα). Το ΛΑΟΣ, συγκεντρώνει 7%, οι Οικολόγοι 3%, το Άρμα Πολιτών 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η ΧΑ 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 0,5%.
Στην προτίμηση των πολιτικών προσώπων προηγείται ο Γιάννης Δημαράς με 51%, και ο Φώτης Κουβέλης με 48%, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ντόρα Μπακογιάννη με 20% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 13%.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10109:Καμία-εμπιστοσύνη-στον-Λουκά-Παπαδήμο-της-Trilateral&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ "KOUZNETZOV" ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


Νωρίτερα, στις 19 Δεκεμβρίου τα πλοία της μάδας κρούσης είχαν ανεφοδιαστεί με καύσιμα τρόφιμα και νερό από τα πέντε ρωσικά πλοία υποστήριξης που πλέουν μαζί της, στο κόλπο του Morey Firth της Βόρειας Σκωτίας. Ο ρωσικός Στόλος την περίοδο αυτή πραγματοποιεί αεροναυτικές ασκήσεις στην βόρεια θάλασσα καθοδόν προς την Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Ναυτικού, οι ασκήσεις των ρωσικών πλοίων περιλαμβάνουν συνεργασία με τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov και ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου με τα ελικόπτερα των δύο πλοίων επιφανείας και του αεροπλανοφόρου.

Μαζί με το αεροπλανοφόρο και τα πτητικά του μέσα, ασκούνται το καταδρομικό Admiral Chabanenko καθώς και η φρεγάτα Yaroslav Mundry.

Μόλις εισέρθει στην Μεσόγειο η ομάδα κρούσης θα συναντήσει την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II η οποία ανήκει στο στόλο της Μαύρης θάλασσας. Η ρωσική φρεγάτα επισκέφτηκε την γαλλική Ναυτική βάση της Tulon την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και πλέον αναμένει τον ρωσικό Στόλο στην δυτική Μεσόγειο.

Τελικός προορισμός της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov, είναι η Συρία και πιο συγκεκριμένα το λιμάνι της Ταρτούς όπου και θα πραγματοποιηθούν αεροναυτικά γυμνάσια σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι η ρωσική κυβέρνηση στηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ. defencenet.gr
http://www.stoxos.gr/2011/12/kouznetzov.html

Το Αλβανικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλει την Ελλάδα. Το Ελληνικό καταγγέλλει επίσης την Ελλάδα!

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα πολλές ΜΚΟ χρηματοδοτούνται αδρά για να σέρνουν την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια και να φροντίζουν τα συμφέροντα χωρών που εποφθαλμιούν τα άγια χώματα της Πατρίδας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ελληνικό (;) Παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Ενδεικτικό ότι μόνο για το 2011 στην ιστοσελίδα του «παρατηρητηρίου» υπάρχουν δημοσιευμένες 6 καταδίκες της Ελλάδας που υποκινήθηκαν από τον συγκεκριμένο οργανισμό και μηδενικές παρεμβάσεις, όσον αφορά την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία.

Θέλουν να φορολογήσουν τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία, αλλά όχι ονόματα…

Ήμασταν από τους πρώτους εδώ στον «ΕΚ» που ενημέρωσαν για την πρόθεση της κυβέρνησης να συνάψει συμφωνία με την Ελβετία, ώστε να μπορέσει να φορολογήσει τις καταθέσεις Ελλήνων εκεί, χωρίς όμως να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους. Και τον σκύλο χορτάτο δηλαδή και την πίτα ολόκληρη. Και η συζήτηση κλιμακώθηκε και πάλι, καθώς σήμερα εισάγεται εσπευσμένα στη Βουλή, μετά το θόρυβο που ξέσπασε για τα πόθεν έσχες των βουλευτών, προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, η σύμβαση Ελλάδας-Ελβετίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας. Αν εγκριθεί, όπως αναμένεται, θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2012.
H σύμβαση εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όσον αφορά στους φόρους εισοδήματος και στην ανταλλαγή πληροφοριών των φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Στην ουσία όμως, αν ψηφιστεί, ανοίγει το δρόμο για συμφωνία στο θέμα των αδήλωτων ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία. Εδώ υπάρχει μια (όχι και τόσο) ανεξήγητη αργοπορία, καθώς το σύστημα προσπαθεί να καλύψει τα νώτα του.
Οι Ελβετοί όμως, πέτυχαν αυτό που ήθελαν, καθώς ως γνωστό, οι Έλληνες αξιωματούχοι, στις διακρατικές «ζυμώσεις», δεν διαπραγματεύονται: μείωση από 10% σε 7% το ανώτατο ποσοστό φόρου που μπορεί η Αθήνα να επιβάλλει επί των τόκων που καταβάλλονται από τις ελβετικές τράπεζες σε Έλληνες καταθέτες. Κι έτσι, εδώ εξυπηρετήθηκαν πάλι οι πολυεθνικές και όλοι όσοι διακινούν μεγάλα κεφάλαια.
Οι Ελβετοί, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, είχαν, ούτως ή άλλως, το πάνω χέρι. Γιατί αν ανοίξουν το στόμα τους, θα πάρει πολλούς ο χάρος. Και μπορεί κάποιοι της κυβέρνησης να λένε ότι θέλουν και ονόματα και λεφτά, αλλά απλά, υποκρίνονται. Αν το ήθελαν, άλλωστε, θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει, προωθώντας μια διακρατική συμφωνία με την Κύπρο, όπου η παράκτια οικονομική δραστηριότητα δίνει σε πολλούς τη δυνατότητα να κρύβουν εκεί κεφάλαια, μακριά από τα βλέμματα των ελληνικών φορολογικών αρχών.
Προσέξτε, τι είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου: «η κεντρική ιδέα των συμφωνιών αυτών είναι ή ονόματα ή λεφτά -στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπουν οι συσχετισμοί δυνάμεων». Το δεύτερο σκέλος της παραπάνω πρότασης, προειδοποιεί τους πάντες, να μην έχουν «προσδοκίες» για γνωστοποίηση ονομάτων επιχειρηματιών και γενικότερα φυσικών προσώπων που φοροδιαφεύγουν. H "ελίτ" φροντίζει για την ασυλία των δικών της...
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10097:Θέλουν-να-φορολογήσουν-τις-ελληνικές-καταθέσεις-στην-Ελβετία,-αλλά-όχι-ονόματα…&catid=96:oikonomia&Itemid=283

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Στην Λετύμπου της Πάφου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατάφερε να εκλέξει μέλος του κοινοτικού συμβουλίου τον Πανίκκο Ζαχαρία, παίρνοντας ποσοστό 16,25%.”!
“Με μεγάλη επιτυχία για το κίνημα μας, έγιναν οι δημοτικές εκλογές καθώς πήραμε πολύ καλά ποσοστά, στους δύο τόπους όπου είχαμε υποψηφίους, και πιο συγκεκριμένα στην Λετύμπου της Πάφου, και στον Ύψωνα της Λεμεσού. Στην Λετύμπου της επαρχίας Πάφου, το Ε.ΛΑ.Μ. κατάφερε να εκλέξει μέλος του κοινοτικού συμβουλίου

Ένοχοι δύο από τους από τους 39 Λιμενικούς. Το ελληνικό κράτος τους καταδίκασε σε ατιμωτική (για το ίδιο) φυλάκιση 3,5 μηνών

 Ένοχους βρήκε τελικά το ναυτοδικείο δύο από τους 39 κατηγορούμενους, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους 37. Οι δύο κατηγορούμενοι Αγραφιώτης και Χατζηεμμανουήλ καταδικάστηκαν σε 3.5 μήνες φυλάκιση. Το ελληνικό κράτος καταδίκασε τον ίδιο του τον εαυτό, μετά από μία πρωτοφανή εκστρατεία πίεσης από τους επαγγελματίες ανθρωπιστές,
Ενώ επετράπη στον Παναγιώτη Δημητρά να καταθέσει, δεν επιτράπηκε στον Πάνο Καμμένο που επικαλέσθηκε ζωτικής σημασίας πληροφορίες, να καταθέσει (υπήρξε υπ. Ναυτιλίας). Αυτό προκάλεσε σε αρκετούς παριστάμενους στην δίκη την εντύπωση ότι η έδρα φέρεται εχθρικά στους κατηγορούμενους. Όπως σας ενημερώσαμε και το πρωί, η υπεράσπιση ζήτησε να παραιτηθεί. Τελικά έγινε δεκτή η αποβολή της πολιτικής αγωγής, (παραίτηση), μετά την δηλωσή τους στο δικαστήριο, με όσα προαναφέραμε για απειλές κλπ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση του εισαγγελέα, σχετικά με την επιστολή του Παναγιώτη Δημητρά. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είπε για την δηλωση του ΕΠΣΕ ότι θεωρεί άδικα τα όσα αναφέρονται και είναι σαφές ότι θέλουν να επικαλεστούν την επιστολή σε διεθνή φόρουμ. Η υπεράσπιση τόνισε και αυτή, ότι θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα, ως ελειμματική στα διεθνή φόρουμ. Για τον μάρτυρα Αγγελίδη, δεν σεβάστηκε την μη τήρηση αυτοφώρου διαδικασίας (κάτι που έγινε στην προηγούμενη συνεδρία αφού το δικαστήριο δεν διέταξε τελικά την κράτηση του Αγγελίδη μετά από μήνυση που του υπεβλήθη, και διατάχθηκε η βίαια προσαγωγή του (προσήλθε μόνος του αφού ενημερώθηκε).
Συνήγοροι των κατηγορουμένων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα όσα είπε η μία εκ των συηγόρων υπεράσπισης Χρ.Τσαμπάζη: "Δεν δικαιούται να μιλά η πολιτική αγωγή, πρόκειται για προσχηματική αποχώρηση, για να επικαλεστούν τροοκράτηση για την αποχωρησή τους".
Παρέμβαση έκανε και ένας ακόμη δικηγόρος ο Σ. Πυλιώτης ο οποίος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον Σόρος και άφησε σαφέστατα υποννοούμενα κατά εχθρών της Ελλάδος και μυστικών υπηρεσιών για τα όσα συνέβησαν.
Μάρτυρες υπερασπίσεως
Σημαντικά ήταν και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπερασπίσεως στο δικαστήριο κατά την διάρκεια της εξέτασής τους.
Ο μάρτυρας Θεοφανίδης (υποστράτηγος ε.α) που έχει υπάρξει τετράκις διοικητής της ΜΥΚ κατέθεσε: Έχω γνώσι του ήθους των ανθρώπων που παρέλασαν", "δεν παραβαίνουν τις εντολές, έχω εκπαιδεύσει τους περισσότερους", "βρίσκονται κατηγορούμενοι εξ ατόμων που δεν ήταν παρόντες, δεν μπορεί να υπάρξει κατηγορία για κάτι που κανείς δεν ξέρει αν είπαν ή έκαναν", "Εδώ υπάρχουν παραδόσεις, οι παραδόσεις τηρούνται και τηρούνται ευλαβικά".
Ενώ επιπρόσθετα ο κ. Θεοφανίδης είπε: "έχουν επιδείξει ανθρωπιά, σε βαθμό υπέρμετρο, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, για να σώσουν ανθρώπους" Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αυτοί που συνήθως σώζωνται από την συγκεκριμένη ομάδα και γενικά το λιμενικό είναι λαθρομετανάστες.
Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Κώστας Πολίτης (αρχιπλοίαρχος ε.α.) ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για τον κ. Δημητρά: "Έχω υπηρετήσει σε γραφεία υπουργών και θέλω να σας πω το εξής: ο κ. Δημητράς κατέθετε πάντα αναφορές, μετά από κάθε παρέλαση. Ενώ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τις έβαζαν στο αρχείο, η κυβέρνηση του 2010, τις προώθησε σε ακροαματική διαδικασία". Αναφέρθηκε στον ρόλο Δημητρά, Τάρτη και Βοσκόπουλου και τα πάρε δώσε με Σκόπια, λέγοντας ότι οι παραπάνω δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν οι Σκοπιανοί παρήλαυναν στα Σκόπια και φώναζαν "Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας". Μάλιστα γύρισε και είπε ότι οι αναφορές που έστελνε ετησίως ο Δημητράς ήταν "προ-κατ".
Επόμενος ήταν ο νυν επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που ήταν στην κερκίδα των επισήμων ως Α/ΓΕΣ. Αναφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις λέγοντας ότι τα βατράχια προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και το μόνο που έχουν δώσει είναι θυσία "είμαι περήφανος που τους γνωρίζω" ενώ συμπλήρωσε "Και δεν νομίζω ότι ένα δικαστήριο δικάζει με βίντεο."
Στο βήμα του μάρτυρα υπεράσπισης βρέθηκε και ο κ.Χαραλαμπόπουλος, διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας του λιμενικού όταν είχε συμβεί το περιστατικό της παρέλασης. Όταν του είπαν τι λέει ο μάρτυρας κατηγορίας Αγγελίδης απάντησε "Και εγώ μπορώ να πώ ότι είμαι αστροναύτης", η διαδικασία συνεχίζεται".
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10080:Ένοχοι-δύο-από-τους-από-τους-39-Λιμενικούς-Το-ελληνικό-κράτος-τους-καταδίκασε-σε-ατιμωτική-(για-το-ίδιο)-φυλάκιση-3,5-μηνών&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Iσραηλινή Task Force για επιχειρήσεις σε Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο!



Nέα διακλαδική δύναμη Task Force για ειδικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα με τα όμορα και γειτονικά κράτη δημιουργεί το Ισραήλ, με την Κύπρο, αλλά και τον ελλαδικό χώρο (!) και βέβαια την Τουρκία, να περιλαμβάνoνται μέσα στον σχεδιασμό της νέας διοίκησης ειδικών δυνάμεων!

Αποστολή της η εκτέλεση πάσης φύσεως αποστολών που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους, όπως η διενέργεια δολιοφθοράς στο έδαφος εχθρικών χωρών, η υποστήριξη δυνάμεων φίλιων κρατών που έρχονται σε «θερμή» αντιπαράθεση με αντίπαλ προς το Ισραήλ κράτη, η φυσική εξόντωση ηγετών απολυταρχικών καθεστώτων που εχθρεύονται το Ισραήλ, η απαγόρευση διακίνησης πάσης φύσεως όπλων προς μη φιλικά κράτη κλπ.


Είναι σαφές ότι πολύ σύντομα θα δούμε την δύναμη αυτή σε ασκήσεις επί ελληνικού εδάφους και έτσι εξηγούνται και οι μείζονες ασκήσεις με μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 ελληνο-ϊσραηλινών και ισραηλινο-κυπριακών δυνάμεων, όπως αυτή που έγινε αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, ενέκρινε τη δημιουργία της νέας διακλαδικής δύναμης με πρώτο διοικητή τον υποστράτηγο Σάι Αβιτάλ η οποία θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Μπένι Γκαντζ. Η νέα δύναμη βαπτίστηκε ως «Σώμα Βάθους» (Depth Corps).
Στη νέα μονάδα θα ενταχθούν τα κορυφαία στελέχη των λοιπών ισραηλινών μονάδων ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι θα περάσουν από ειδικά σχολεία όπου θα παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα ξένων γλωσσών στις περιοχές όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθούν μεταξύ των οποίων και ελληνικά, αλλά και … τουρκικά με ευνόητο λόγο δράσης στο τουρκικό έδαφος. Επίσης θα επιλεγούν στελέχη με την υψηλότερη δυνατή ακαδημαϊκή μόρφωση καθώς οι αποστολές που θα αναλαμβάνουν μπορεί να έχουν ποικίλες απαιτήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ ο πρώτος ηγέτης της μονάδας υποστράτηγος Σάι Αβιτάλ, έχει μεγάλη πολεμική εμπειρία (υπηρέτησε από το 1970 μέχρι το 2002 στον Ισραηλινό Στρατό, συμμετείχε στους πολέμους του Γιομ Κιπούρ, στο Λίβανο το 1982 και στις δύο Ιντιφάντα, έχει διατελέσει διοικητής τάγματος στην 188η Ταξιαρχία και τέλος διοικητής της γνωστής Sayeret Matkal) έχει πολύ υψηλή μόρφωση: Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ Αγροτική Οικονομία και Διαχείριση, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Χάρβαρντ.

Ο Αργηχός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μπένι Γκαντζ στο οποίο θα υπάγεται η νέα δύναμη είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και δύο μεταπτυχιακών (!) στις Πολιτικές Επιστήμες από το Παν/μιο της Χάιφα και στη Διαχείριση Εθνικών Πόρων από το National Defense University στις ΗΠΑ. Αλλά βέβαια διετέλεσε και διοικητής της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της αεροπορίας, της Shaldag, διοικητής της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, διοικητής σχηματισμών στον βόρειο τομέα, καθώς και ΑΚΑΜ στις ΗΠΑ.

Η δημιουργία της νέας δύναμης είναι σαφές ότι αφορά άμεσα την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο την Κύπρο. Η πλήρης γεωστρατηγική σύγκλιση των τριών χωρών αναμένεται να συνεχιστεί όσο καιρό διαρκεί ισλαμική νέο-οθωμανική στρατηγική αντίληψη της Τουρκίας που θέλει τα κράτη της ευρύτερης περιφέρειας να «γονατίζουν» μπροστά στην νέο-σουλτανική διοίκηση της Άγκυρας…