Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραηλινά F-16 στο Καστελόριζο! - "Κυνήγι" Τούρκων στην Α.Μεσόγειο




Σκληρό πόκερ αποφάσισε να παίξει το Ισραήλ στέλνοντας τα μαχητικά του έξω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) ως απάντηση στην αποστολή τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών που πέταξε χθες μερικές λίγα μίλια εκτός του ενάεριου χώρου του Ισραήλ! 


Αμέσως μετά δύο ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν από ισραηλινή βάση πέταξαν προς την περιοχή του Ριζοκάρπασου πάνω από τα κατεχόμενα ενημερώνοντας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και όχι το FIR Ercan. 




Τα αεροσκάφη συνέχισαν την πτήση τους προς τον κόλπο της Μερσίνης και πέταξαν παράλληλα με τις ακτές της νοτίου Τουρκίας σε απόσταση 15 μιλίων, μέχρι την Φοινίκη κοντά στο Καστελόριζο! 

Τα ισραηλινά μαχητικά τήρησαν του κανόνες του FLIR Λευκωσίας και όχι βέβαια αυτούς του παράνομου Ercan που θεωρεί «δικό του» τον εναέριο χώρο από τα κατεχόμενα μέχρι τις ακτές της Τουρκίας. Ακολούθως τα μαχητικά κατευθύνθηκαν νότια και επέστρεψαν στο Ισραήλ. 

Λίγο αργότερα ένα τουρκικό F-16 αποπειράθηκε να προσεγγίσει το Ισραήλ αλλά αμέσως 6 ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν για την αναγνώριση του τουρκικού μαχητικού το οποίο πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, ενώ το πλησίαζαν και επέστρεψε στην Τουρκία, ενώ οι Ισραηλινοί πιλότοι είχαν λάβει εντολή κατάρριψης!. 

Χθες δικινητήριο τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών πέταξε σε απόσταση μερικών δεκάδων μιλίων από το Ισραήλ χτές το πρωί. Το αεροσκάφος λίγη ώρα αργότερα αναχώρησε για τα κατεχόμενα. 


Χθες επίσης τουλάχιστον δύο τουρκικά μαχητικά, εξακολούθησαν και χθες τις παραβιάσεις του FLIR Λευκωσίας πετώντας ανοικτά της Λάρνακας - σε απόσταση 50 χλμ από τις ακτές και κοντά στα ανατολικά όρια της ζώνης ασκήσεων (LCD3) των βρετανικών βάσεων. 

Νωρίς το απόγευμα χθες, όταν το Piri Reis πλησίασε σε απόσταση μικρότερη των 20 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα στο «Οικόπεδο 12», εμφανίστηκε Ισραηλινό μαχητικό ελικόπτερο να πετά στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα καλύπτοντας την περιοχή της πλατφόρμας και αυτή της πορείας του «Πίρι Ρέις».

ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ: "ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"!

ΜΥΡΙΣΕ ΑΙΜΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΑΝ ΤΟ ΟΡΝΕΟ... Με ένα εκτενές άρθρο του στους Financial Times, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος εξηγεί πως μπορεί ο πλανήτης να αποφύγει τη νέα Μεγάλη Ύφεση, στην οποία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια… λόγω της Ελλάδας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σόρος, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ωθούν τον πλανήτη προς ένα νέο Κραχ με ανυπολόγιστες πολιτικές επιπτώσεις, επειδή οι αρχές στην Ευρώπη έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Πρέπει να επανακτήσουν τον έλεγχο και πρέπει να το κάνουν τώρα. Είναι απαραίτητο να γίνουν τρία αποφασιστικά βήματα: κατ’ αρχήν, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία δημιουργίας κοινού υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη» τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε αντάλλαγμα για πρόσκαιρη εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση.
«Η ΕΚΤ θα καθοδηγήσει τις τράπεζες, έτσι ώστε να διατηρήσουν τις πιστωτικές γραμμές τους και τα δάνεια σε κυκλοφορία, ενώ θα παρακολουθεί στενά κινδύνους που τυχόν θα αναλαμβάνουν. Τρίτον, η ΕΚΤ θα δώσει τη δυνατότητα σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να επαναχρηματοδοτήσουν προσωρινά το χρέος τους, με πολύ χαμηλό κόστος» αναφέρει.

Όπως εξηγεί ο Σόρος, με αυτά τα βήματα θα ησυχάσουν οι αγορές και η Ευρώπη θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να σχεδιάσει μια στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς την οποία δεν μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα χρεών.

Σύμφωνα πάντα με τον Σόρος, «επειδή θα χρειαστεί πολύς καιρός για να ολοκληρωθεί η εγκαθίδρυση ενός κοινού υπουργείου, στο μεσοδιάστημα θα πρέπει τα κράτη – μέλη να προσφύγουν στην ΕΚΤ, για να καλύψει το κενό».

«Το European Financial Stabilisation Fund δεν έχει σχηματοποιηθεί ακόμη, αλλά με την τωρινή μορφή του το νέο κοινό ταμείο είναι μόνο πηγή κεφαλαίων, ενώ το πώς θα δαπανηθούν τα κεφάλαια αυτά το αποφασίζουν τα κράτη – μέλη. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα διακυβερνητική υπηρεσία, που θα δώσει στο EFSF τη δυνατότητα να συνεργαστεί με την κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της η γερμανική Βουλή και πιθανόν τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών» αναφέρει επίσης.

http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_4130.html

ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΡΤΗΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟ!

Γιαλαντζί "Μακεδόνας" αλλά στην πραγματικότητα βουλγαροσλάβος, δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Χαλκίδα ούτε με τη Μακεδονία ΜΑΣ!

Πρόκειται για τον κολλητό του γνωστού αρχιπράκτορα γραικύλου Δημητρά και επίσης "κολλητού" του Βαλλιανάτου: Η θλιβερή αυτή παρεούλα έσυρε τους βατραχανθρώπους στο Ναυτοδικείο για...ρατσιστικά συνθήματα!


Είναι άραγε τυχαίο που όλα αυτά τα κατακάθια της κοινωνίας ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/09/blog-post_1340.html

Εκτοξεύεται στα ύψη η ένταση γύρω από το οικόπεδο 12

Ο ρωσικός στόλος, πέρασε το Γιβραλτάρ και κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Η είδηση, προκάλεσε ανησυχία στην Άγκυρα και δεν άρεσε και στους Ισραηλινούς, παρά τον καυγά ή «καυγά» τους (θα δείξει) με τους Τούρκους. Η Μόσχα κωφεύει συστηματικά στις εκκλήσεις του Ισραήλ να σταματήσει να εξοπλίζει το καθεστώς Άσαντ, κυρίως με πυραυλικά συστήματα, ενώ η κατάρριψη ισραηλινού μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους από τους Ρώσους, πάνω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανάγκασε τους Ισραηλινούς, να «λουφάξουν», μιας και εδώ δεν υπήρχαν «δικαιολογίες». Επίσης, οι Ρώσοι αντέδρασαν με εκνευρισμό στο εμπάργκο όπλων κατά της Δαμασκού, που ανακοίνωσε η Άγκυρα...
Από την άλλη, οι Τούρκοι, οι οποίοι ζήτησαν από τους Ρώσους καλύτερες τιμές για το φυσικό αέριο για την ανανέωση της συμφωνίας τους με τη Gazprom, έχουν αρχίσει να μην αισθάνονται διόλου άνετα με τη ρωσική κυβέρνηση, η οποία αυξάνει συνεχώς τον προϋπολογισμό της για θέματα άμυνας (50% αυξήθηκε μόνο το 2011, στα 63 δις δολάρια και έπεται συνέχεια-15 δις διατίθενται για την αγορά οπλικών συστημάτων). Η ρωσική ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο, στην ουσία «οριοθετεί» το πεδίο και την ακτίνα δράσης των Τούρκων, υπενθυμίζοντάς τους ότι η Μόσχα δεν συναινεί διόλου στους τουρκικούς τσαμπουκάδες κατά της Λευκωσίας.
Ήδη, οι Ρώσοι καθέλκυσαν εδώ και ένα χρόνο το πρώτο τέταρτης γενιάς πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Graney, Severodvinsk, το οποίο δοκιμάστηκε στις ρωσικές θάλασσες (πάντως, δεν γέρνει σαν αυτά που πληρώσαμε «χρυσά» στους Γερμανούς). Το προαναφερόμενο ρωσικό σκάφος, έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ (μεταφέρει 24), με ακτίνα δράσης μέχρι και 5000 χλμ. Και φυσικά, ο ρωσικός στρατός, ετοιμάζεται να παραλάβει και νέα τυφέκιά του στα επόμενα δύο έτη, από τον κατασκευαστή του θρυλικού ΑΚ 47 Kalashnikov (έχουν αποθηκευμένα δέκα φορές περισσότερα απ' όσα χρειάζονται, λένε οι Ρώσοι), την εταιρεία Izhmash.
Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί απάντησαν στην πτήση κατασκοπευτικού τουρκικού αεροσκάφους κοντά στο ισραηλινό FIR, με πτήσεις πάνω από τα κατεχόμενα στην Κύπρο, κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου κυπριακού φορέα στη Λευκωσία, αλλά και πτήσεις πάνω από το Καστελόριζο και παράλληλα στις τουρκικές ακτές, χωρίς τουρκική αντίδραση. Φυσικά, έντονη είναι και η παρουσία στην περιοχή κοντά στο οικόπεδο 12, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι γεωτρήσεις, βρετανικής ναυτικής δύναμης. Από ελληνικής πλευράς, δεν παρατηρείται αξιόλογη ναυτική παρουσία, καθώς η ελληνική πολιτική ηγεσία, όπως εκφράστηκε δια του Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη, έχει επιλέξει, λέει, τη μη στρατικοποίηση της κατάστασης στην περιοχή νότια της Κύπρου, όπως θα ήθελαν οι Τούρκοι... Προφανώς, θεωρεί ότι εκεί δεν διακυβεύονται τα ελληνικά συμφέροντα!
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9079:Εκτοξεύεται-στα-ύψη-η-ένταση-γύρω-από-το-οικόπεδο-12&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τα λουκέτα

24% των επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έχει βάλει λουκέτο στο διάστημα που ξεκινάει από τις αρχές του 2010 και φτάνει μέχρι τον Αύγουστο του 2011. Αυτές οι επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος, της ύφεσης, της έλλειψης ρευστότητας, του παρεμπορίου, του υψηλού λειτουργικού κόστους και της έλλειψης θεσμών στήριξης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΕΘ.
Τα αλλεπάληλα λουκέτα, φυσικά, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την επιδείνωση όλων των παραγόντων που ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΕΘ. Συνεπώς μπορούμε, ευκόλως, να πούμε ότι τα λουκέτα φέρνουν και νέα λουκέτα, αφού περισσότεροι άνεργοι σημαίνει λιγότεροι πελάτες για τους εναπομείναντες επιχειρηματίες.
Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτά τα στοιχεία που συνεχώς βγαίνουν είναι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και περαιτέρω ανοχή στο παρεμπόριο των λαθρομεταναστών. Δεν μπορεί κάποιος που θέλει να ονομάζεται Υπουργός Οικονομικών να μην μπορεί να δει τα προφανή πράγματα. Δύο είναι οι περιπτώσεις που μπορούν να δικαιολογήσουν αυτό το παράλογο: Η ανικανότητα ή η προσχεδιασμένη αποδόμηση της Ελληνικής Κοινωνίας.

Οι Κύπριοι μας έδιναν το οικόπεδο Νο. 1 για εκμετάλλευση και ο παπανδρεου το αρνηθηκε

Mείζον ζήτημα προκύπτει από την είδηση ''βόμβα'' που δημοσιεύει η εφημερίδα «το κυπριακό Ποντίκι» (http://pontiki.com.cy/index.php/20/3950.html), ως προς τις προθέσεις της Αθήνας για την εκμετάλλευση ενός από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, κατόπιν κυπριακής πρότασης. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά που έγινε από τη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες αφορούσε την παραχώρηση και εκμετάλλευση του οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ. Πρόκειται για το οικόπεδο που βρίσκεται κοντύτερα από τις κυπριακές, ακριβώς ανοικτά της Πάφου και της Λεμεσού, μικρό μέρος του οποίου αμφισβητούν οι Τούρκοι (πρόκειται για μία κάθετη μικρή λωρίδα στα δυτικά του οικοπέδου) . 


Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά... 

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στην κυριολεξία αντιμετωπίζει την προοπτική της φτώχιας, την ώρα που η Ελλάδα περνά την βαρύτερη κρίση στην ιστορία της, η κυβέρνηση αρνήθηκε μία γενναία προσφορά από την Κύπρο φοβούμενη πιθανώς την όποια αντίδραση της Άγκυρας. 

Τα πιθανά οφέλη από την εκμετάλλευση του οικοπέδου αυτού εφόσον υπάρχουν φυσικά οι προσδοκώμενοι ενεργειακοί πόροι θα μπορούσε να αποτελέσει την «καλή είδηση» που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τόσο καιρό για να κοπάσει η συνεχόμενη επίθεση των αγορών στην ελληνική οικονομία. 

Θαύμα, Θαύμα: 29 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων (που… γέρνουν), κανένας πολιτικός!

Ποινικές διώξεις για μια σειρά από κακουργήματα, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, κατά 29 ατόμων, για την σκανδαλώδη υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων (που… γέρνουν). Οι κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 29 κατηγορούμενοι είναι οι εξής: ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια σ’ αυτές, άμεση συνέργεια, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απλή συνέργεια σε δωροδοκία. Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι πρώην γενικοί γραμματείς της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠ.ΕΘ.Α., διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες κ.λπ., αλλά κανένας, μα κανένας πολιτικός! Λες και αποφάσιζαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες κι όχι οι υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι των μεγαλεμπόρων…
Για την ίδια υπόθεση, είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις (ως «ύποπτοι») άλλοι εννέα, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους και η υπόθεση γι’ αυτούς αρχειοθετήθηκε. Ποιοι είναι οι απαλλαγέντες; Κανένας δεν ξέρει, μιας και η ανάκριση είναι… μυστική.
Ομοίως, αγνοήθηκαν και οι βαρύτατοι υπαινιγμοί κατά πολιτικών προσώπων, του τ. Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Βασιλάκου, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, στις 14 Ιουλίου 2011. Για να θυμηθούμε τι είχε καταγγείλει τότε ο κ. Βασιλάκος, χωρίς εν συνεχεία να τον αντικρούσουν και να τον μηνύσουν οι θιγόμενοι: «Το γεγονός αυτό πιθανό να εξηγεί τους λόγους της αντιδικίας των κυρίων Καρατζαφέρη και Μεϊμαράκη και τις αγοραίες εκφράσεις «μπροστάντζας» και «νονός», έστω κι αν αυτές οι εκφράσεις χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους όπλων για να περιγράψουν τους δύο αυτούς πολιτικούς. Οι δε ερωτήσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ, στις οποίες κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, είχαν στόχο εμένα προσωπικά κι όχι τον κ. Μεϊμαράκη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Ο δε χρόνος υποβολής των ερωτήσεων αυτών, συνέπιπτε με συγκεκριμένα γεγονότα που λάμβαναν χώρα στις διαπραγματεύσεις».
Συμπέρασμα: Οι πολιτικοί μας είναι… πανέντιμοι. Και δεν ξέρουν τίποτα για τις μίζες! Όλες τις βρωμιές τις κάνει το… κατώτερο προσωπικό, που παρασύρει τους… πανέντιμους. «Νονός», «μπροστάντζας» και στημένες επερωτήσεις στη βουλή δεν υπήρξαν, αυτά είναι… διαδόσεις που σκοπό έχουν να… σπιλώσουν τους… πάνλευκους και… πανέντιμους πολιτικούς μας. Κι όποιος πιστεύει τα αντίθετα, να του βγει το… μάτι!

Άδεια Παπανδρέου για τουρκικές γεωτρήσεις.Τα "μαζεύει" ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ή όχι;

Πανικός προκλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Εξωτερικών χτες το απόγευμα, μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Μπουλέντ Αρίντς, αντιπροέδρου του Ερντογάν στην Τουρκία, σχετικά με τις συνομιλίες του δεύτερου με τον Έλληνα ομολογό του Γιώργο Παπανδρέου. Και δικαιολογημένα διότι ο τούρκος "εξέθεσε" τον ΓΑΠ, λέγοντας ότι αυτός έδωσε στον Ερντογάν το πράσινο φώς, για να ξεκινήσουν οι τουρκικές έρευνες γύρω από το Καστελόριζο και την ΑΟΖ της Κύπρου. Συγκεκριμένα ο Αρίντς δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον Ερντογάν: "Να μην υπάρξει ένταση. Η απάντηση μας ήταν πως “είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε θα εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις. Οι Ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Έτσι και η Τουρκία στην ΑΟΖ θα κάνει έρευνες. Δεν ακούμε τίποτα. Το Πολεμικό μας Ναυτικό και αν χρειαστεί η Αεροπορία μας θα προστατεύει τις έρευνες μας. Τότε ο Παπανδρέου απάντησε στον Ετζεβίτ:"Έχετε δίκιο. Αν κάνουν έρευνες εκείνοι κι εσείς μπορείτε. Αλλά μην υπάρξει ένταση"»!
Αυτή η διαρροή όπως είναι φυσικό, εξόργισε τους πράσινους, καθώς αποδεικνύει το μέγεθος της υποχωρητικότητάς τους έναντι της Τουρκίας, σε διαχρονική συνέχεια της πολιτικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας. Και πλημμύρισαν τα ΜΜΕ με ειδήσεις για "οργή" του πρωθυπουργού για τις ψευδείς δηλώσεις του Αρίντς, και για τις εντολές του πρωθυπουργού για "σκληρό διάβημα" της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Ο Μόσιαλος διέψευσε ... κατηγορηματικά και ούτω καθ' εξής.
Σήμερα λοιπόν, ο Μπουλέντ Αρίντς έκανε ... διορθωτικές δηλώσεις. Οι οποίες όμως δεν ήταν και πολύ διορθωτικές, καθώς επί της ουσίας, δεν είπε τίποτε που να αλλάζει την ουσία του περιεχομένου των δηλώσεών του. Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας: «Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες». Ο Αρίντς σημειώνει ότι έχει διαβάσει «προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλίου Μόσιαλου και παρατηρεί: «Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας». «Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις» λέει ο Αρίντς και συνεχίζει: «Βλέπω ότι ορισμένες εκφράσεις μου από τη συνέντευξη που έδωσα, έχουν προκαλέσει δυστυχώς, παρερμηνείες. Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες».
Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτό; Λόγια πολλά και για την ταμπακιέρα τίποτε. Είπε τελικά ο Παπανδρέου στον Ερντογάν να ξεκινήσει έρευνες ή όχι; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ!
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9070:Τα-μαζεύει-ο-Αρίντς-ή-όχι&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Οι περίπου 1000 απόστρατοι που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις τους, "ξήλωσαν" τα μηχανήματα και τις πόρτες, εισβάλλοντας στο χώρο του υπουργείου. Όλα έγιναν γιατί τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός αρνήθηκαν να τους δεχτούν, μια απόφαση που τους εξαγρίωσε!
Αυτή την ώρα οι απόστρατοι είναι μέσα στον περίβολο του υπουργείου, φωνάζουν συνθήματα και απαιτούν να τους συναντήσει κάποιος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου!



ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Για όσους ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει, τι έχουν πάθει τέλος πάντων οι κυβερνώντες και έχουν ξεπεράσει ακόμα και τον εαυτό τους επιβάλλοντας κάθε είδους κεφαλικό φόρο, η απάντηση είναι απλή: Οι προϊστάμενοί τους, θέλουν να μας γδύσουν…
Έτσι επιβάλουν κάθε είδους κεφαλικό φόρο που μπορούν να σκεφθούν. Το τέλος
επιτηδεύματος είναι κεφαλικός φόρος. Οι –κατ’ όνομα- έκτακτες εισφορές, αναρίθμητες
έως τώρα που μετατρέπονται σε μόνιμες, είναι κεφαλικός φόρος.
Ο φόρος τάχα στα σπίτια, είναι κεφαλικός φόρος στην ουσία του, γιατί θα τον πληρώσουν όλοι οι Έλληνες και επιβάλλεται πέραν των άλλων φόρων περιουσίας η εκμετάλλευσης στα ακίνητα και ανεξάρτητα από την αξία της περιουσίας.
Βάζουν φόρους, σε ανέργους. Η αναδρομικότητα των μέτρων έχει και αυτή την έννοια,
άλλωστε.
Βάζουν φόρους σε πάμπτωχους συνταξιούχους.
Φορολογούν τις οικογένειες καταργώντας τις ελαφρύνσεις για τα παιδιά.
Γιατί; Είναι απλό: Θέλουν να μας γδύσουν..
Όλα αυτά τα ράβε- ξήλωνε, με τις αποδείξεις, τις ελαφρύνσεις, το αφορολόγητο, την
αναδρομικότητα των μέτρων και λοιπές ανοησίες, απλά έχουν να κάνουν με την πίεση που
δέχονται και μεταφέρουν στον Έλληνα πολίτη, για να πάρουν οι τράπεζες τα λεφτά τους.
Τους φτύνουν οι Ευρωπαίοι για να τους υποχρεώσουν να γίνουν καλύτεροι εισπράκτορες.
Διαμαρτύρονται οι πολίτες για αυτή την βάρβαρη επίθεση από παντού. Και δέχονται
διασταυρούμενα πυρά, υπολογίζοντας ωστόσο, μόνον τους άλλους και όχι αυτούς που τους
εξέλεξαν και μάλιστα με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα και εξαγγελίες.
Έτσι, τα φιλότιμα ρεπορτάζ και αναλύσεις που επιχειρούν να εμβαθύνουν στις
κυβερνητικές αποφάσεις διαπιστώνοντας το παράλογο της υπόθεσης, καταλήγουν τελικά
και αυτά τα ίδια, να είναι παράλογα.
Έχει κανένα νόημα να αναλύεις με λογικά επιχειρήματα διαδοχικές ενέργειες που
κρίνεις ότι είναι παράλογες; Όχι. Μία, δύο τρεις, επαναλαμβάνουν διαρκώς τα
ίδια, υποχρεώνοντας σε άσκοπες θυσίες έναν ολόκληρο λαό. Άρα χρήζουν ιατρικής
παρακολούθησης; Όχι απαραίτητα.
Γιατί αν οι ενέργειές τους είναι απολύτως λογικές, απλώς υπαγορευόμενες από άλλους που έχουν δικά τους συμφέροντα, τότε εσύ είσαι που δεν καταλαβαίνεις και παραλογίζεσαι.
Θέλεις να τους κάνεις να καταλάβουν; Άσκοπο. Οι δανειστές ξέρουν τι κάνουν. Και
επιβάλλουν τη βούλησή τους, σε μία κυβέρνηση, ανίκανη να ορθώσει λόγο.
Η ελληνική κυβέρνηση μεταβάλλεται όλο και περισσότερο σε εκτελεστικό όργανο των
τραπεζών και των δανειστών γενικότερα. Εισπράττει για λογαριασμό τους. Αν δεν μπορεί
να εισπράξει αυτή, θα μας στείλουν ιδιώτες εισπράκτορες απέξω.

Γιατί ο στόχος τους είναι μας γδύσουν. Να πάρουν, ότι μπορούν πριν σκάσουμε και μας
πετάξουν σαν τη στυμμένη λεμονόκουπα…

http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_8308.html

"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Σαν Εθνικό ήρωα τποδέχθηκαν εχθές στα Σκόπια Μέσα και ηγεσία του μορφώματος της Νέας Τάξης. ότι είναι τσακωμένοι αιώνες με την αλήθεια και οι τούρκοι και οι γυφτοσκοπιανοί το γνωρίζουμε όλοι, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να συνεχίζουν την ανθελληνική προπαγάνδα τους. Ο Ερντογάν σε δήλωση του δεν παρέλειψε να σταθεί συμπαραστατης και στο θέμα του ονόματος ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως οι γυφτοσκοπιανοί έχουν απόλυτο δίκηο. "Η Ελλάδα έχει όνομα" είπε ο Ερντογάν "και η Μακεδονία επίσης και λέγεται Μακεδονία.  Το να μπαίνεις στη διαδικασία του "Άνω" και του "κάτω", ή το να λές ότι αυτό μου ανήκε στο παρελθόν δεν είναι σωστό. Η «Μακεδονία» έγινε ανεξάρτητη μ' αυτό το όνομα κι αυτό είναι το δικαίωμα όλου του «Μακεδονικού» λαού"

Αυτά είπε ο Ερντογάν που συνεχίζει να προσπαθεί να μας πάρει τις πλάτες στα Βαλκάνια. Άλλωστε είναι πάγια πολιτική και τακτική της τουρκίας. Και δεν το κρύβουν. Στη Νέα Υόρκη ο Ερντογαν όταν είχε πάει για την συνέλευση του ΟΗΕ συμμετείχε σε μιά παράξενη διάσκεψη. Στο τρίτο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Βαλκανικών-Αμερικανικων Ενώσεων, κάτι που δημοσιεύει στην Ελλάδα πρώτη φορά ο "Στόχος". Εκεί συμμετείχαν οι πρωθυπουργοί των γυφτοσκοπιανών, του Μαυροβούνιου, της Αλβανίας, τη Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Κοσσυφοπέδιου. Ωραία σύνθεση ε; Εκεί ο Ερντογάν που εμφανίστηκε σαν το αφεντικό ξεκαθάρισε πως ό, τι έχει σχέση με τα Βαλκάνια είναι μέσα στο άμεσο ενδιαφέρον της τουρκίας...

Ελάτε όλοι μαζί να τελιώνουμε...
http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_30.html

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΛΟΓΩ... ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΟΙ!

Κλειστοί λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης είναι 26 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, σύμφωνα με έγγραφα των Περιφερειακών και Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

-Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη στην Ύδρα (επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης)
-Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Σκοπέλου
-Αρχαιολογικοί χώροι Ευρωπού και Παλατιανού (ν. Κιλκίς)
-Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης και Ανάκτορα Γαλερίου
-Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης
-Μακεδονικός Τάφος Φοίνικα
-Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης
-Μακεδονικοί Τάφοι Σπηλιάς και Πύργων Δήμου Εορδαίας Κοζάνης
-Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων
-Σπουδή για τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Σίφνο ΙΜ Βρύσης Σίφνου
-Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Σίκινος
-Φωτογραφική έκθεση Κόνιτσας
-Λουτρά Παράδεισος
-Πύργος Τριγώνου
-Κάστρο Άρτας
-Κάστρο Πάργας
-Κάστρο Βόνιτσας
-Κάστρο Αντιρρίου
-Πύργος Βασιλικού Χαλκίδας
-Αρχαιοθήκη Δίου
-Μουσείο Άργους Ορεστικού
-Αρχαιολογικός χώρος Λατούς (κατόπιν συνεννόησης)

http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_6946.html

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ

Την ιστορική σημασία της οικίας του Κεμάλ Ατατούρκ επικαλέστηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης προκειμένου να ενημερώσει βουλευτές για το περιεχόμενο Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε τον Ιούλιο και χαρακτηρίζει μνημείο την οικία του Κεμάλ Ατατούρκ, επί της οδού Αποστόλου Παύλου 75, στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Η ιστορικότητα, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση(Ιανουάριος 2011) συνάγεται από το γεγονός ότι "το κτίσμα ανεγέρθηκε το 1870" και "αποτελεί σήμερα ένα από τα μοναδικά και ελάχιστα διασωζόμενα δείγματα παραδοσιακής οικίας του τέλους του 19ου αιώνα στις νοτιοανατολικές παρυφές της Άνω Πόλης". Έτσι αναφέρει η έκθεση τεκμηρίωσης της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προτείνει τον χαρακτηρισμό της οικίας - μουσείου, ως "μνημείου", επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, την ιστορική σημασία της. Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης βουλευτών του ΛΑΟΣ, αναφέρεται ότι το θέμα του χαρακτηρισμού ή μη της φερόμενης ως οικίας του Κεμάλ Ατατούρκ, επί της οδού Αποστόλου Παύλου 75, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εξετάστηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων και μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση, εκδόθηκε υπουργική απόφαση "σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίστηκε ως μνημείο η οικία του Κεμάλ Ατατούρκ, επί της οδού Αποστόλου Παύλου 75, στο δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας του".

Επιπλέον, "συνδέεται με μια ιστορική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας", όπως προκύπτει από δημοσίευμα εποχής και ειδικότερα από άρθρο στον τοπικό Τύπο ("Μακεδονία", Σεπτέμβριος 1936).
Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται ρητώς ότι το κτίριο επί της οδού Αποστόλου Παύλου 75 αποτελεί την "οικίαν εις ην εγεννήθη ο Πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ".
Το έγγραφο του κ. Νικητιάδη διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ κ.κ. Κωστή Αϊβαλιώτη, Ηλία Πολατίδη, Άγγελου Κολοκοτρώνη στην οποία οι βουλευτές επισημαίνουν ότι αμφισβητείται η ιστορική ακρίβεια περί γεννήσεως του Ατατούρκ εκεί, πρόσωπο το οποίο οι βουλευτές χαρακτηρίζουν "άτομο που βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" και "σφαγέα των Μικρασιατών και Ποντίων".

Έχουν επίσης εκφράσει την απορία τους που το συγκεκριμένο οίκημα χαρακτηρίζεται "κτίριο ιστορικής σημασίας".

http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_4128.html

Όταν ο Καμίνης ανακάλυψε την ... Αθήνα!

Την κατάσταση της Αθήνας φαίνεται ότι ... ανακάλυψε ξαφνικά ο Δήμαρχός της κύριος Καμίνης. Και έκανε λόγο για γενικευμένη ανασφάλεια τονίζοντας μάλιστα, ότι ο πληθυσμός της Αθήνας μειώνεται γιατί ο κόσμος επιστρέφει στα χωριά. Το γεγονός ότι είναι Δήμαρχος της πόλης και όχι ένας ... αντικειμενικός παρατηρητής από το United States όμως δεν φαίνεται να το έχει ακόμη καταλάβει όμως.

«Οι άνθρωποι φεύγουν από την Αθήνα και κατευθύνονται άλλοι στα προάστια και άλλοι στα χώρια τους. Αυξάνεται όμως και ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων με αποτέλεσμα η Αθήνα να ερημώνει και να γερνάει» ανέφερε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι.

«Υπάρχει γενικευμένη ανασφάλεια στους δήμους. Η δημοτική αστυνομία δεν είναι πραγματική αστυνομία. Η παρανομία, η πορνεία είναι δουλειά της αστυνομίας. Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αδειάζουν» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και εξήγησε πως τα οικονομικά του δήμου είναι ιδιαίτερα πιεσμένα: «Η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι δύσκολη. Καταστήματα κλείνουν, άνθρωποι φεύγουν και έτσι μειώνονται και τα δημοτικά τέλη. Παρ’ όλα αυτά δεν τα αυξήσαμε αλλά προσπαθούμε να πάρουμε ευρωπαϊκά προγράμματα».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε ότι μέσα στον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του σχεδίου αναμόρφωσης, «θα αρχίσει να καθαρίζει το κέντρο από τους τοξικοεξαρτημένους με τη μεταφορά των υποκαταστημάτων του ΟΚΑΝΑ».

Μα αυτό είναι "ρατσιστικό" Δήμαρχέ μου! Σε λίγο ίσως φθάσεις σε σημείο να πείς, ότι για να ξαναπάρουν ζωή οι γειτονιές της Αθήνας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο, θα πρέπει να φύγουν και οι χιλιάδες ασιατών και αφρικανών που τις έχουν πλημμυρίσει. Αλλά αυτά κάνουν ... τζιζ!
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9072:Όταν-ο-Καμίνης-ανακάλυψε-την-Αθήνα&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

3,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... 

"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου". Τάδε έφη ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής, "Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο".

Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της.

Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου".  defencenet.gr

http://www.stoxos.gr/2011/09/35.html

Χέρι στις καταθέσεις βάζει το ΠΑΣΟΚ

Οι εφορίες έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν λεφτά απευθείας από λογαριασμούς τραπεζών ανθρώπων που χρωστάνε στο δημόσιο. Πριν βιαστεί κάποιος να πανηγυρίσει για το ότι οι εφορίες κάναν ένα βήμα προς την πάταξη της φοροδιαφυγής αξίζει να τονιστούν μερικά πράγματα. 1) Η εν λόγω κίνηση αφορά τους λογαριασμούς που είναι δηλωμένοι στην εφορία, οπότε τίποτε δεν συγκρατεί τον συνειδητό φοροφυγά,

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έβαλαν ανήλικους να κατεβάσουν και να κάψουν την ελληνική σημαία στο σχολείο τους!

Διεθνιστικό δηλητήριο από τους προβοκάτορες της άκρας αριστεράς, χύνεται διαρκώς στα Ελληνικά σχολεία. Ενήλικες αναρχικοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει κατάληψη στο Κτήμα Πραποπούλου στο Χαλάνδρι, εισέβαλαν στο λύκειο Χαλανδρίου το οποίο τελεί υπό κατάληψη και προπαγάνδιζαν τις διεθνιστικές τους θέσεις στους ανήλικους μαθητές. Μάλιστα υπό την προτροπή τους, 2 ανήλικοι μαθητές κατέβασαν την Ελληνική σημαία από τον ιστό και την έκαψαν μπροστά στους υπόλοιπους μαθητές. Όπως είναι φυσικό κανένας από τους υπόλοπους ανήλικους δεν αντέδρασεδιότι βρέθηκαν υπό την απειλητική παρουσία των ενηλίκων αναρχικών.
Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και άλλων συναρμόδιων φορέων... ουδεμία αντίδραση.
Αντίστοιχες καταστάσεις, με εισβολές ακροαριστερών εξωσχολικών σε υπό κατάληψη σχολεία, αλλά και εισβολές αλλοδαπών υπάρχουν και σε δεκάδες άλλα σχολεία. Και σε κάποια από αυτά μάλιστα έχουμε τρομερές καταστροφές, όπως π.χ. στην περίπτωση της Κομοτηνής αλλά και σε σχολείο της Λαμίας.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9060:Έβαλαν-ανήλικους-να-κατεβάσουν-και-να-κάψουν-την-ελληνική-σημαία-στο-σχολείο-τους&catid=87:epikairotita&Itemid=277

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με αφορμή το -ετήσιο πλέον- νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία γίναμε για πολλοστή φορά θεατές του θεάτρου των καταλήψεων των πανεπιστημιακών –και όχι μόνον- ιδρυμάτων από τους κατ’ εξακολούθηση βιαστές τους, τους τρομοκράτες της κόκκινης και ροζ αριστεράς, από κοινού με τον πολύχρωμο θίασο των κουρασμένων συνοδοιπόρων φοιτητοπατέρων των λοιπών κομματικών παρατάξεων.
Επί πλέον πρόσχημα για τις φετινές καταλήψεις αποτέλεσε η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο χρόνια τώρα διασφαλίζει την κυριαρχία και ατιμωρησία των αριστερών συμμοριών στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλυσοδένοντας με προμηθεϊκά δεσμά την ακαδημαϊκή κοινότητα. Εν τούτοις, η υποκρισία της αριστεράς, που δεν ενδιαφέρεται φυσικά για την Παιδεία, αλλά αποκλειστικά για την διαιώνιση της τρομοκρατικής κυριαρχίας της εντός των ιδρυμάτων, κυριαρχίας απολύτως δυσανάλογης προς το συντριπτικά ελλειπτικό κοινωνικό της έρεισμα, έχει στην παρούσα φάση υπερβεί κάθε ανεκτό όριο. Διότι η ίδια η πρακτική των καταλήψεων την οποία εφαρμόζει, έρχεται σε άκρα αντίθεση με τον θεσμό τον οποίο δολίως δήθεν υπερασπίζεται μέσω των καταλήψεων, δηλαδή το άσυλο.
Πράγματι, ενώ το άσυλο είναι η προάσπιση της ελευθερίας πρόσβασης στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπου διακονείται η γνώση και η απαρακώλυτη διακίνηση των ιδεών εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας, η βία της κατάληψης δεν είναι παρά η άρνησή του, αφού καταλύει ακριβώς την ελεύθερη προσπέλαση ανθρώπων και ιδεών στον πανεπιστημιακό χώρο. Είναι δηλαδή πράξη ισοδύναμη με τον βιασμό μιας γυναίκας, προκειμένου ο βιαστής να καταδείξει πόσο εξευτελιστική και επονείδιστη πράξη είναι ο βιασμός.
Αλλά η αριστερά ουδόλως ενδιαφέρεται για την Παιδεία, που ούτως ή άλλως είναι κοινός μόχθος διακόνου και διδασκάλου για το όργωμα και την σπορά των τραχέων και αγεώργητων πεδίων της γνώσεως και η εκ παραλλήλου καλλιέργεια, δηλαδή η σφυρηλάτηση χαρακτήρος και ήθους στο πυρωμένο αμόνι και ακόνι της Πόλεως, αλλά ενδιαφέρεται μόνον για την συντήρηση και εξάπλωση των ιδεολογικών κεκτημένων της, που δίκην καρκινικού όγκου βιάζουν, περιστέλλουν και καταπνίγουν την ζωή της πανεπιστημιακής και κατ’ επέκταση της λαϊκής κοινότητας.
Το έργο της αποκάθαρσης της ακαδημαϊκής κοινότητας από το αριστερό άγος και της παλινόρθωσης της Παιδείας δεν δύναται να αναλάβει και να φέρει εις πέρας η αποσυντεθειμένη και σαπισμένη δημοκρατία. Το έργο της κάθαρσης, σαν σε ελληνική τραγωδία, πρέπει να το αναλάβουμε Εμείς.
Συμμαχητές, εμπρός να εξαλείψουμε τον βάκιλο της αριστερής πανούκλας από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα!
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/09/29/%ce%b1%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%83/

ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Παπανδρέου είπε οτι έχουμε δικαίωμα για έρευνες

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ισχυρίζεται …
ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας Παπανδρέου –Ερντογάν και υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε το δικαίωμα της Τουρκίας, για έρευνες στην περιοχή της Κύπρου!



« Ο Παπανδρέου είπε να μην υπάρξει κάποιο ζήτημα στην Κύπρο. Η απάντηση μας ήταν πως “είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε θα εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις. Οι ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Έτσι και η Τουρκία στην ΑΟΖ θα κάνει έρευνες. Δεν ακούμε τίποτα. Το Πολεμικό μας Νυατικό και αν χρειαστεί η Αεροπορία μας θα προστατεύει τις έρευνες μας”»

Στο σημείο αυτό είναι από απίστευτος ισχυρισμός του Αρίντς που δηλώνει « τότε ο Παπανδρέου είπε « έχετε δίκιο. Αν κάνουν έρευνες εκείνοι κι εσείς μπορείτε. Αλλά μην υπάρξει ένταση»!

Λογικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρέπει να έχει κάνει τέτοιο διάλογο με τον Ερντογάν, ελπίζουμε την άμεση διάψευσει των ισχυρισμών του Αρίντς.

http://24wro.blogspot.com/2011/09/blog-post_5580.html

Tη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το πόρισμα για την τραγωδία στο Μαρί


Στις 8 το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου ο Πόλυς Πολυβίου θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί, ενώ αργότερα το πόρισμα θα παραδοθεί και στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πόλυς Πολυβίου σε διάσκεψη τύπου θα δημοσιοποιήσει το πόρισμα στα ΜΜΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, το πόρισμα είναι πάνω από 500 σελίδες και περιλαμβάνει όλο το μαρτυρικό υλικό καθώς και σύνοψη των συμπερασμάτων του επιτρόπου.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος θα γίνει μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ πρόταση κατατέθηκε και στην Βουλή από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, για το θέμα δημοσιοποίησης των πορισμάτων ερευνητικών επιτροπών η οποία εγκρίθηκε μέσω νομοσχεδίου. Η πρόταση έχει αναδρομική ισχύ και έτσι το πόρισμα της Επιτροπής Πολυβίου καλύπτεται από τον εν λόγω νόμο.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ.

Αντιγράφουμε από το defencenet

Σκληρές εμπλοκές είχαμε σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών μετά από πολύ καιρό, όταν τα τουρκικά μαχητικά επέδειξαν άκρως επιθετική συμπεριφορά και προσπάθησαν να προχωρήσουν σε εικονική κατάρριψη των ελληνικών!

Τα ελληνικά (δύο F-16 από την 341Μ στη Ν.Αγχίαλο και δύο 330Μ επίσης από τη Ν.Αγχίαλο - "Κερυανός"και ένα Μirage 2000-5 από την 331Μ) αντέδρασαν, ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες για τις οποίες θα έχουμε νεότερα σε λίγο και αποχώρησαν μόνο όταν τους τελείωσαν τα καύσιμα.

Η αερομαχία ξεκίνησε όταν τα τουρκικά μαχητικά από το Μπαλίκεσιρ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν σε παραμέτρους βολής βλήματος AIM-120 τα ελληνικά μαχητικά. Την κατάληξη των αερομαχιών είναι εύκολο να την φανταστούμε: Απόλυτη ελληνική επικράτηση μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, αφού δεν περίμεναν ότι θα έκαναν τέτοια κίνηση οι Τούρκοι.


Όλα άρχισαν όταν δύο σχηματισμοί της τούρκικης Αεροπορίας αποτελούμενοι από 12 μαχητικά εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα, -εξαιρετικά μεγάλος αριθμός για τα συνήθη δεδομένα τους- πραγματοποίησαν 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Το θέμα είναι γιατί τώρα και γιατί με τέτοια ένταση: Η τουρκική Αεροπορία σε μία επίδειξη θράσους, προσπάθησε να παρεμποδίσει την μετάβαση των μαχητικών F-16 από τη Ν.Αγχίαλο στην άσκηση του ΓΕΣ "Χαλύβδινος Θώραξ"!  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Δηλαδή έκαναν μία κανονική αποστολή αεροπορικής απαγόρευσης με στόχο να απομονώσουν το πεδίο μάχης τους "Χαλύβδινου Θώρακα" από την υποστήριξη των ελληνικών F-16! Είναι η πρώτη φορά που το κάνει και η συμπεριφορά αυτή δείνχει ότι είναι για όλα ικανοί, πλέον.


Όλη η δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. 

Το ότι ο αριθμός των εμπλοκών και των παραβιάσεων ήταν ίδιος συμπεραίνεται εύκολα πως οι χειριστές των τουρκικών μαχητικών ήταν αποφασισμένοι για αναμέτρηση με την ΠΑ και εκμεταλλεύθηκαν την κάθε ευκαιρία.

http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_8433.html

Η αληθινή ιστορία του ΕΑΜ

Στις Σεπτεμβρίου του 1941, ιδρύθηκε το Ε.Α.Μ. (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), από το ΚΚΕ κι άλλα τρία κομματίδια-σφραγίδες, το «Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος», το «Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος» και την Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας». Τι οδήγησε το ΚΚΕ να βρει… συνεταίρους στην ίδρυση του ΕΑΜ; Επρόκειτο για ένα ακόμα τέχνασμα των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ είχε τότε μηδενική λαϊκή απήχηση κι έτσι η ίδρυση μιας ανοικτά κομμουνιστικής οργανώσεως θα ήταν εξ’ αρχής καταδικασμένη σε αποτυχία. Τα άλλα, λοιπόν, «κόμματα», κόμματα ανύπαρκτα χωρίς οπαδούς, που συμμετείχαν στην ίδρυση του ΕΑΜ, χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα για το λαομίσητο ΚΚΕ.
Γιατί ιδρύθηκε το ΕΑΜ; Δύο ήταν οι λόγοι. Ο πρώτος και κύριος ήταν η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης. Πράγματι, μετά την επίθεση της Γερμανίας στην Σοβιετική Ένωση, ο Στάλιν έδωσε γραμμή στα κατά τόπους παραρτήματά του στις κατεχόμενες χώρες, να βγουν αμέσως στο κλαρί, έτσι ώστε να απασχολούν όσο μπορούν περισσότερα γερμανικά στρατεύματα, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα μεταφέρονταν στο ανατολικό μέτωπο.
Η ίδρυση του ΕΑΜ αποφασίστηκε την 1η Ιουλίου 1941, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα», στην 6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Ιδού η απόφαση της 6ης Ολομελείας, για την ίδρυση του ΕΑΜ: «Η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα, είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή, κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που θέλει τη λευτεριά της χώρας του από το φασιστικό ζυγό. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν ξεχνάνε, πως σε τελευταία ανάλυση η Σοβιετική Ένωση είναι ο κοινός εχθρός όλων των ιμπεριαλιστών. Όμως, οι κομμουνιστές οφείλουν να δουν, ότι στο σημερινό στάδιο της αντισοβιετικής επίθεσης, ο φασισμός είναι ο κύριος εχθρός όχι μόνο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, αλλά και κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του λαού. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια που θα τείνει στη συντριβή του φασισμού και στην υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης» (μια παρατήρηση με προφανή σημασία: με την φράση «υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης» αρχίζει το κείμενο και μ’ αυτήν τελειώνει).
Ωστόσο, η όλη δραστηριότητα του ΕΛΑΣ, του ενόπλου βραχίονα του ΕΑΜ/ΚΚΕ, ποτέ δεν απασχόλησε στα σοβαρά τα στρατεύματα κατοχής. Καμία σπουδαία μάχη δεν δόθηκε με πρωτοβουλία του ΕΛΑΣ. Κι όσες μάχες έγιναν, οφείλονται στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του γερμανικού στρατού. Η μόνη «αντιστασιακή» δράση των κατσαπλιάδων του ΕΛΑΣ περιοριζόταν σε διάφορες ενέδρες σε μεμονωμένους Γερμανούς στρατιώτες, με σκοπό να προκαλέσουν αντίποινα και υπό των φόβο των αντιποίνων να αναγκασθούν οι κάτοικοι της περιοχής που γίνονταν οι ενέδρες να καταφύγουν στους «αντάρτες» για να σώσουν τη ζωή τους.
Βέβαια, στην επετειακή ανακοίνωσή τους, οι σταλινοτσολιάδες του Περισσού, θριαμβολογούν ακατάσχετα, υποστηρίζοντας ακόμη και ότι «Ο ΕΛΑΣ καθήλωσε από 8 έως 12 μεραρχίες του εχθρού προξενώντας τεράστιες απώλειες στα στρατεύματα κατοχής, που είχαν σε ανθρώπινο δυναμικό πάνω από 30.000 νεκρούς και 6.500 αιχμαλώτους». Δεν θα μακρηγορήσουμε, αλλά οφείλουμε μια απάντηση στα τεράστια αυτά ψεύδη των σταλινοτσολιάδων. Πράγματι, στην Ελλάδα είχαν καθηλωθεί κάποιες γερμανικές μεραρχίες (μόνο που ήταν 6 κι όχι 8 έως 12). Όχι όμως υπό τον φόβο των κλεφτοκοτάδων του ΕΛΑΣ, αλλά υπό την απειλή συμμαχικής απόβασης (στην Πελοπόννησο), όπως εισηγείτο ο Τσώρτσιλ και στην οποία αντιδρούσε σθεναρά ο Στάλιν. Όσον αφορά τους 30,000 νεκρούς και τους 6.500 αιχμαλώτους, εδώ γελάνε! Σύμφωνα, λοιπόν, με επίσημο έγγραφο της «Υπηρεσίας της Ο. Δ. της Γερμανίας για την ενημέρωση συγγενών πεσόντων της Βέρμαχτ», με ημερομηνία 26/02/1985, οι Γερμανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους αντάρτες (που δεν ήταν όλοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) ήταν –κρατηθείτε!- 376!!! Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι Γερμανοί στρατιώτες που πέθαναν σε νοσοκομεία της Ελλάδος, προσβληθέντες από μαλάρια, τύφο και άλλες ασθένειες, ήσαν 721. Δηλαδή, περισσοτέρους Γερμανούς σκότωσε ο τύφος και η μαλάρια, παρά η «εθνική μας αντίσταση»! Όσον δε αφορά τους αιχμαλώτους, οι σταλινοτσολιάδες του Περισσού υπολογίζουν προφανώς τους χιλιάδες άνδρες της ιταλικής μεραρχίας «Πινερόλο», που παραδόθηκαν οικειοθελώς στον ΕΛΑΣ του Σαράφη μαζί με τον οπλισμό τους, αμέσως μετά την παράδοση της Ιταλίας στους «Συμμάχους».
Ο δεύτερος σκοπός του ΕΑΜ, ήταν η κατάληψη της εξουσίας μετά τον πόλεμο και η μετατροπή της Ελλάδος σε σοβιετικό δορυφόρο, γι’ αυτό εξοντώθηκαν οι άλλες εθνικές αντιστασιακές ομάδες, κατά τον «πρώτο γύρο». Για να μην υπάρξει οργανωμένη αντίσταση στην εφόρμηση του ΚΚΕ προς την κατάληψη της εξουσίας! Αναφέρει σχετικώς ο Ανδρέας Παπανδρέου στο βιβλίο του «Η δημοκρατία στο απόσπασμα»: «Η στρατηγική του ΚΚΕ είχε περάσει από δύο στάδια. Πρώτο, μέχρι τη μάχη της Τύνιδας το ΚΚΕ ήταν απόλυτα επαναστατικό. Δεύτερο, μετά τη μάχη της Τύνιδας, η πολιτική του ΚΚΕ μεταβλήθηκε σε πολιτική Δούρειου Ίππου. Αυτό σημαίνει πως το ΚΚΕ δεν σκόπευε πια να εγκαταστήσει το ΕΑΜ ως μεταπολεμική κυβέρνηση, αλλά απέβλεπε σε κυβέρνηση συνασπισμού, σε συνεργασία με το Βρετανικό Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, ως μέσο για την τελική αρπαγή της εξουσίας και την υποταγή της Ελλάδος στη Ρωσσία», Τέλος, εις ότι αφορά την «αντίσταση» του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κατά των Βουλγάρων κατακτητών της Μακεδονίας μας, παραθέτουμε το παρακάτω σύμφωνο συναδελφώσεως με τους Βουλγάρους σφαγείς, που είναι ένα από τα πολλά παρόμοια που υπογράφησαν μεταξύ Βουλγάρων και ΚΚΕ:
«Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.
ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.
ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ό Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.
ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστηρίξη.
ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.
ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.
ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.
ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον έφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.
ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητας και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη έφ’ όσον αύτη θα ζήτηση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.
ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού άγων εναντίον εκείνων πού εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.
ΑΡΘΡΟΝ 10ον. Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.
ΑΡΘΡΟΝ 11ον. Κατάργησις συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας – Ελλάδος και Σερβίας.
ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.
Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944
Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης
Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός
Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός
Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/09/29/%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b1%ce%bc/

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 28ῃ Σεπτεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

«Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις τὶς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τὶς δὲ κοινωνίᾳ φωτὶ πρὸς σκότος; τὶς δὲ συμφώ-νησις Χριστῷ πρός Βελίαλ; ἤ τὶς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; τὶς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων;»

(Β΄Κορ. 10:14-16)

Ἀπὸ 11-13 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στὸ Μόναχο τῆς Γερμανίας ἡ 11η Συνάντηση «Εἰρήνης», ἡ ὁποία διογρανώνεται ἀπὸ τὴν ὀργάνωση τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Κοινότητος Saint Egidio καὶ τὴν θρησκευτικὴ κοινότητα τοῦ τόπου ὅπου διοργανώνεται ἡ συνάντηση. Στὴν παροῦσα ἔλαβαν μέρος ἐκπρόσωποι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί Χριστιανικῶν Κοινοτήτων καὶ ἐκπρόσωποι ἄλλων θρησκειῶν ἀνὰ τὸν κόσμο. Σύμφωνα μὲ ἀνακοίνωση τῆς ἀντιπροσωπείας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση: «Μία ἐνδιαφέρουσα συνάντηση ἐκκλησιαστικῶν καὶ θρησκευτικῶν ἐκπροσώπων, πολιτικῶν, ἀκαδημαϊκῶν διδασκάλων καὶ ἐκλεκτῶν μελῶν διαφόρων κοινωνικῶν φορέων πραγματοποιήθηκε στὸ Μόναχο τῆς Βαυαρίας». Τὴν εὐθύνη τῆς ὀργάνωσης εἶχε ἡ κοινότητα τοῦ «Ἁγίου Αἰγιδίου» μὲ μία κίνηση πού ἄρχισε τὸ 1986 στὴν Ἀσίζη τῆς Ἰταλίας ὅταν ὁ προηγούμενος κανονικῶς ἀνυπόστατος «ἡγεμὼν» τοῦ Βατικανοῦ Ἰωάννης Παῦλος ὁ Β΄, συνεκάλεσε παγκόσμια συνάντηση θρησκευτικῶν ἡγετῶν, προκειμένου νὰ προσευχηθοῦν γιὰ τὴν «εἰρήνη». Προσκεκλημένος στὴν συνάντηση τοῦ Μονάχου ἦταν ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ἀχαΐας κ. Ἀθανάσιος, Διευθυντὴς τοῦ Γραφείου Ἀντιπροσωπείας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στὴν Ε.Ε., ὁ Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αὐγουστίνος (Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως), ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφεὶμ (Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας), ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παῦλος (Πατριαρχεῖο Ἀντιοχείας), ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μὶνσκ κ. Φιλάρετος (Πατριαρχεῖο Μόσχας), ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Ἀμμοχώστου κ. Βασίλειος (Ἐκκλησία τῆς Κύπρου) καὶ ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κρούγας κ. Ἀντώνιος (Ἐκκλησία τῆς Ἀλβανίας).

Τὸ 2012 τὸ συνέδριο θὰ πραγματοποιηθεῖ στὸ Σεράγεβο. Τὴν ἀναγγελία τοῦ τόπου τῆς προσεχοῦς συνάντησης ἔκαναν «συγκινημένοι» καὶ ἀπὸ κοινοῦ ὁ Ρωμαιοκαθολικὸς «Ἐπίσκοπος» τῆς σημερινῆς πρωτεύουσας τῆς Βοσνίας-Ἐρζεγοβίνης καὶ ὁ «Μέγας» Μουφτής.

Κατά τήν διάρκεια τῆς συναντήσεως πού ἄνοιξε μέ τήν παρουσία τοῦ Προέδρου τῆς Γερμανικῆς Ὁμοσπονδίας κ. Κρίστιαν Γούλφ, μίλησε ἡ καγκελάριος τῆς Γερμανίας κ. Ἀ. Μέρκελ, ἡ ὁποία ζήτησε τήν προσευχή ὅλων τῶν θρησκειῶν γιά νά «βοηθηθοῦν» ὅλες οἱ Εὐρωπαϊκές Κυβερνήσεις.

Λίγο πιό βόρεια στήν Σουηδική πόλη Φιξέτρα τοῦ δήμου τῆς Νάκα πλησίον τῆς Στοκχόλμης, ὁ ἰμάμης Ἀγουάν Ὄλγουαν μαζί μέ τούς ἐκπροσώπους τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Κοινότητος καί τῆς Λουθηρανικῆς Κοινότητος τῆς Σουηδίας καί μέ σύνθημα «Ἔχομε ἕναν κοινό Θεό. - Ἀπό τήν μισαλοδοξία στήν πανθρησκεία» κατασκευάζουν ἕνα κοινό κτίριο Guds Hus, πού σημαίνει «οἶκος τοῦ Θεοῦ», πού θά εἶναι ἔτοιμο τό 2015 στό ὁποῖο θά συστεγάζεται σέ κοινό χῶρο γιά τούς πιστούς τῶν τριῶν αὐτῶν θρησκευτικῶν κοινοτήτων Χριστιανικός Ναός καί Μουσουλμανικό τέμενος μέ κοινό κέντρο νεότητος καί κοινό χῶρο γιά τά παιδιά.

Δέν ὑφίσταται μεγαλυτέρα ἐπιτυχία τοῦ δολίου δράκοντος καί αἰσχίστου ἐχθροῦ τῆς ἀληθείας καί τῆς σωτηρίας καί ἀρχαίου πτερνιστοῦ δαίμονος ἀπό τίς ἀνωτέρω τραγικές ἐκδηλώσεις τοῦ συγκρητιστικοῦ οἰκουμενισμοῦ πού μέ τό πρόσχημα τῆς δῆθεν εἰρήνης ἀπομειώνει καί εὐτελίζει πλήρως τήν ἀλήθεια τῆς διά Χριστοῦ τοῦ μόνου ἀληθινοῦ Σωτῆρος τοῦ κόσμου ἀποκαλύψεως. Μεγαλειωδῶς, ὁ θεῖος Παῦλος «προφητεύει» καί στηλιτεύει τό ὄνειδος καί τό κανονικό ἔγκλημα τοῦ συγκρητιστικοῦ οἰκουμενισμοῦ, πού ἀποτελεῖ τήν ἐσχάτη πλάνη καί τόν αἴσχιστο πρόδρομο τοῦ Ἀντιχρίστου. Δικαιώνονται ἑπομένως πλήρως, ὅσοι διαμαρτύρονται, ἀντιτίθενται καί ὑπέγραψαν καί ὑπογράφουν τήν κατά τοῦ θεηλάτου καί εἰδεχθοῦς καί ἐγκληματικοῦ οἰκουμενισμοῦ, τῆς δαιμονικῆς αὐτῆς παναιρέσεως ὁμολογίαν. Διερωτᾶται πᾶς ἐχέφρων ὑπάρχει εἰρήνη καί σωτηρία χωρίς τόν Χριστόν; Μπορεῖ νά ἐπιτευχθῆ ἡ εἰρηνική κοινωνία μεταξύ τῶν ἀνθρώπων ὅταν δαιμονιωδῶς ἀρνοῦνται τήν Ἔνσαρκον Σοφίαν καί Ἀγάπην τοῦ Θεοῦ Πατρός, ὑψώνοντες τό διαμονικό περίπαιγμα τῆς δῆθεν ἀληλλοκατονοήσεως στό ψεύδος καί τήν πλάνην; Πῶς εἶναι δυνατόν νά ἀποδέχονται χριστιανοί ἐπίσκοποι συμπροσευχάς μέ τούς διαμονιῶντας ὁπαδούς τῶν ἀνθρωποκατασκευασμένων ψευδοθρησκειῶν τῶν ὁποίων μέντωρ, ἐμπνευστής καί ποδηγέτης εἶναι ὁ διάβολος; Σκέπτεται κανείς ποτέ τόν ἱερό Γρηγόριο τόν Θεολόγο ἀπό τούς Ὀρθοδόξους Ἱεράρχας πού συμμετεῖχον, νά συμπροσεύχεται «ὑπέρ τῆς εἰρήνης τοῦ κόσμου» καί νά συνδιαλέγεται μετά τῶν ἐκπροσώπων τῆς ἀρειανικῆς αἱρέσεως πού εἶχε τότε καταλάβει ὅλη τήν Κωνσταντινούπολιν; Εἰς τί διαφέρει ὁ ἐπονείδιστος καί κακοποιός Ἄρειος ἀπό τόν ψευδοπροφήτην τοῦ Ἰσλάμ Μωάμεθ ἤ τόν νεοφανῆ αἱρεσιάρχη Κάρολο Ράσσελ τῆς φυλλαδικῆς ἑταιρείας «Σκοπιά τοῦ Πύργου» ἀφοῦ καί οἱ τρεῖς ὑπῆρξαν ὄργανα τοῦ δαίμονος διά τήν ἀπομείωσιν τοῦ θεανδρικοῦ προσώπου τοῦ ἐνσαρκωθέντος Υἱοῦ καί Λόγου τοῦ Θεοῦ καί τήν στρέβλωσιν καί ἐκμηδένισιν τοῦ Εὐαγγελικοῦ μηνύματος Του. Πῶς δύνασαι νά συμπροσεύχεσαι καί μάλιστα σέ δῆθεν ἀνύπαρκτον κοινόν Θεόν ὅταν ἡ βασική διακήρυξις τῆς ψευδοθρησκείας τοῦ Ἰσλάμ εἶναι ὅτι δέν ὑφίσταται Τριαδικός Θεός καί ὅτι ὁ ἐνσαρκωθείς Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ εἶναι κτίσμα καί ἁπλοῦς διαγγελεύς τοῦ μηνύματός Του. (Σοῦρες Κορανίου Αἱ γυναῖκες 4:156, 169). Πῶς μπορεῖς νά συμπροσευχηθεῖς μετά τῶν ἀθλίων Ραββίνων τοῦ Ἑβραϊσμοῦ, οἱ ὁποίοι μετήλλαξαν τόν θεϊσμόν τῆς Π. Διαθήκης σέ ἑωσφορισμό καί σατανολατρεία εἰσάγοντες στόν Ἰουδαϊσμό τόν Καμπαλισμό καί τόν Ταλμουδισμό, οἱ ὁποίοι πεισμόνως καθυβρίζουν τόν ἐνσαρκωθέντα πανάχραντον Υἱόν τοῦ Θεοῦ ἀναμένοντες ὡς ψευδομεσσίαν των τόν ἐρχόμενον Ἀντίχριστον; Πῶς μπορεῖς νά συμπροσευχηθῆς μέ τήν Προτεσταντική Μετερυθμισμένη Κοινότητα τῆς Ὀλλανδίας, τῆς ὁποίας ὁ ἐφημέριος στό Γκόρινχεν, Κλάς Χέντρικσε συνέγραψε βιβλίο μέ τίτλο: «Πιστεύοντας σέ ἕναν ἀνύπαρκτο Θεό».

Ἡ ἀπροκάλυπτος πασίδηλος καί αὐταπόδεικτος καταπάτησις τῶν Θείων καί Ἱερῶν Κανόνων τῆς Μιᾶς Ἁγίας Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας ἀποτελεῖ διά τούς ἀνωτέρω ὄνειδος καί πτῶσιν πού μόνον τό αἷμα τοῦ μαρτυρίου δύναται νά ἀποπλύνη διότι μετ’ ἐπιγνώσεως ἀπεμπολοῦν καί περιφρονοῦν τόν λόγον τοῦ Δομήτορος τῆς Ἐκκλησίας καί Σωτῆρος τοῦ κόσμου «ὁ μή τιμῶν τόν Υἱόν, οὐ τιμᾶ τόν Πατέρα τόν πέμψαντα αὐτόν» (Ἰω. 5:23).

Ἀσχέτως ἀπό τά ὑποβολιμιαῖα δαιμονικά φληναφήματα περί ψευδοειρήνης καί ψευδοσυνυπάρξεως τῆς δεινῆς παναιρέσεως τοῦ συγκρητιστικοῦ οἰκουμενισμοῦ ὁ αἰώνιος καί ἄφθιτος καί ἀνυπέρβλητος λόγος τοῦ Τρισαγίου Θεοῦ καί ἡ ὀρθοδοξία καί ὀρθοπραξία τῶν μαρτύρων καί ἡρώων τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως μᾶς καλεῖ νά συμπαραταχθῶμεν ὄχι μέ τούς ὀσφυοκάμπτας ἐθελόδουλους ἀπομειωτάς τῆς ἀληθείας ἀλλά μέ τούς γενναιόφρονας ὁμολογητάς καί κοινωνούς τῆς σταυρο-αναστασίμου πορείας τοῦ Ἀρχηγοῦ καί Τελειωτοῦ τῆς Πίστεως. Μή λησμονῶμεν ὅτι κατά τήν διάρκειαν τῶν πέντε αἰώνων δουλείας τοῦ Γένους ὑπῆρχον οἱ ἐθναρχεύοντες θρησκευτικοί ἡγήτορες, ἀλλά καί ὁ θεῖος τῶν Νεομαρτύρων ἔνδοξος καί θεηγόρος ὅμιλος.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Διαλύουν το στράτευμα, θεσμοθετούν τα ρουσφέτια!

Ο «εκσυγχρονιστής» υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, αποφάσισε και διέταξε: θέλει «απευθείας δίαυλο επικοινωνίας» του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με το Επιτελείο του. Για να μπορεί να ελέγχει τους πάντες, γιατί μάλλον βλέπει φαντάσματα στον ύπνο του. Η απόλυτη κομματικοποίηση του στρατεύματος και η απόπειρα δημιουργίας σχέσεων εξάρτησης μεταξύ ένστολων και πολιτικής εξουσίας... Αλλά, μην αναμένετε ερώτηση εδώ του Μιχάλη Καρχιμάκη.
Με λίγα λόγια: καταργούνται... οι κλάδοι προσωπικού (!) και όλα θα περνούν από το επιτελείο του υπουργού. Η ιεραρχία πάει περίπατο και σκοτεινοί τύποι από πολιτικά γραφεία της Κορίνθου και από αλλού, θα αποφασίζουν που θα μετατίθενται οι Έλληνες αξιωματικοί, βάσει των αναγκών του κυβερνώντος κόμματος. Με λίγα λόγια, μιλάμε για διάλυση του στρατεύματος και μάλιστα βραχυπρόθεσμα... Φυσικά, από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ αλλά και ΓΕΣ/ΓΕΝ/ΓΕΑ, ούτε λέξη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής! Έσκυψαν το κεφάλι και αποδέχθηκαν τα πάντα, καθώς η καρέκλα προέχει! Θα μπορούσαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους...
Όπως λοιπόν αποφάσισε ο κ. Μπεγλίτης, σε μιαimg6197jt8 πρωτοφανή για τα στρατιωτικά χρονικά απόφαση, το προσωπικό θα έρχεται σε απευθείας επαφή με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το επιτελείο του Υπουργού, προκειμένου «να αναδειχτούν - επιλυθούν προβλήματα, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης»! Κοινώς, όλοι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού για τα ρουσφέτια και όχι υποβολή επίσημων αιτημάτων ιεραρχικά, όπως προβλεπόταν, για τα στελέχη.
Φυσικά, ακόμα και ο ίδιος ο νόμος «περί ιεραρχίας και προαγωγών», που ψήφισε πέρσι με φανφάρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πάει περίπατο. Όπως θα πάνε περίπατο η ιεραρχία, η πειθαρχία και η συνοχή του στρατεύματος... Το ΠΑΣΟΚ, έχει αποφασίσει να μην αφήσει απολύτως τίποτα όρθιο στον τόπο. Τώρα, διαλύει την αμυντική υποδομή της χώρας, εξαχρειώνοντας το ένστολο και όχι μόνο προσωπικό της.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9054:Διαλύουν-το-στράτευμα,-θεσμοθετούν-τα-ρουσφέτια&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Οικολόγοι κατά… χριστιανικής θρησκευτικής συνείδησης!

Επειδή πολλοί θα επιθυμήσουν στις επόμενες εκλογές, να βγάλουν τη γλώσσα στο σύστημα, ας γνωρίζουν πρώτα τι ακριβώς πρεσβεύουν οι Οικολόγοι. Για πάμε να δούμε μια πολύ πρόσφατη ανακοίνωσή τους, με θέμα «η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης μέσω της εκπαίδευσης στην Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Δεν θέλουν το Σύνταγμα οι Οικολόγοι
Διαβάστε τι λένε: «Η Ελλάδα διαθέτει το μόνο Σύνταγμα στην Ευρώπη το οποίο αρχίζει με θρησκευτική επίκληση, αυτήν της Αγίας Τριάδας, καθώς και το μόνο Υπουργείο που συστεγάζει Εκπαίδευση και θρησκεία. Η εκπαίδευση ως θεμελιακός ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους έχει θεσμοθετημένα (Σύνταγμα, αναλυτικά προγράμματα) επιφορτισθεί να γαλουχήσει γενιές μαθητών και μαθητριών με βάση της αρχές του ελληνοχριστιανισμού». Να μας επιτρέψουν οι «προοδευτικοί» αριστεριστές Οικολόγοι, αλλά για αυτά αγωνίστηκαν ο Κολοκοτρώνης και όσοι πρωταγωνίστησαν στο πλευρό του, στην Επανάσταση του 1821.
Αλλά, για πάμε παρακάτω: «Έγκριτοι νομικοί (σ.σ. μάλλον για κανένα Μιχάλη Σταθόπουλο, θα μιλάνε, ή για τον Αλεβιζάτο) υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης μέσω της εκπαίδευσης παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ο σφιχτός αυτός εναγκαλισμός εκπαίδευσης και ορθόδοξης εκκλησίας, από καταβολής του ελληνικού κράτους, έχει επιτρέψει την παρείσφρηση θεοκρατικών στοιχείων στο χώρο του σχολείου και έχει εκχωρήσει στην εκκλησία την εξουσία για παρέμβαση στα εκπαιδευτικά πράγματα τόσο στο στενά εκπαιδευτικό επίπεδο (ύλη ιστορίας, βιολογίας κλπ) όσο και στο τελετουργικό (πρωινή προσευχή, εκκλησιασμός, θρησκευτικές γιορτές). Στα αναλυτικά προγράμματα όλων των βαθμίδων (πλην της γ' βάθμιας) είναι πρόδηλος, σαφής και ρητός ο σκοπός της διδασκαλίας των θρησκευτικών, η οποία ουσιαστικά αποβλέπει στην ενστάλαξη των αξιών που πρεσβεύει η ορθόδοξη θρησκεία και την πνευματική, θρησκευτική χειραγώγηση των μαθητών και των μαθητριών». Έτσι λέει κύριοι της Οικολογίας (του κεκαλυμμένου κομμουνισμού), το Σύνταγμα, προνοεί για τη δημιουργία θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης. Γι' αυτά αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας.
Νοιάζονται για τους λαθρομετανάστες
Συνεχίζουν: «Η διδασκαλία των θρησκευτικών είναι κατηχητικού τύπου καθώς αποσκοπεί στην ενίσχυση του θρησκευτικού φρονήματος και όχι στην μετάδοση θρησκειολογικών γνώσεων... Η δυνατότητα για αποχή από το μάθημα των θρησκευτικών και την προσευχή για τα ετερόδοξα παιδιά, ρύθμιση η οποία υποτίθεται πως προστατεύει τα δικαιώματά τους, χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τον δήθεν φιλελεύθερο και ανοιχτό χαρακτήρα του ελληνικού σχολείου αλλά αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τον στιγματισμό τους και κατ' επέκταση για τον κοινωνικό αποκλεισμό τους...»
Θέλουν ανθρώπους-τέρατα
Και εδώ, πετούν το σύνθημα: «Ζητάμε τον πλήρη θρησκευτικό αποχρωματισμό της ελληνικής εκπαίδευσης». Επιδίωξή τους βέβαια, η κοινωνία της ανοχής και της ελευθεριότητας, ο χειρότερος δηλαδή ζυγός που μπορεί να επιβληθεί σε άνθρωπο. Αλήθεια: αυτοί οι τύποι γιατί είναι εκτός ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ & Δημοκρατικής Αριστεράς; Δηλαδή, τα παραπάνω κόμματα, επιδιώκουν κάτι διαφορετικό από τα προαναφερόμενα; Την ανακοίνωση των πολύ "προοδευτικών" Οικολόγων, υπογράφουν η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Θεματική Ομάδα Παιδείας. Η ίδια, δογματική αριστεριστική, ορθολογιστική και εθνομηδενιστική θεώρηση των πραγμάτων, που από-ιεροποιεί την ανθρώπινη ζωή και μετατρέπει τον άνθρωπο σε τέρας. Θέλουν μια κοινωνία πολυπολιτισμικό σκουπιδοτενεκέ οι Οικολόγοι και δεν το κρύβουν...
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9059:Οικολόγοι-κατά…-χριστιανικής-θρησκευτικής-συνείδησης&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Αλλοδαποί κακοποιοί δολοφονούν, βιάζουν και ληστεύουν

Αποτρόπαιο έγκλημα στη Γλυφάδα, σοκ στην τοπική κοινωνία
Οι λαθρομετανάστες, τραυματίζουν καίρια την ελληνική κοινωνία, μετατρέποντάς την σε δαντική κόλαση, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση κόβει από τους μισθούς των αστυνομικών, για να πληρώνονται πιο άνετα οι εκατοντάδες «ειδικοί συνεργάτες» των υπουργών & υφυπουργών της κυβέρνησης.
Στη Γλυφάδα, τρεις αλλοδαποί κακοποιοί εισέβαλαν σε διαμέρισμα με καλάσνικοφ στα χέρια και φορώντας κουκούλες. Αφού αιφνιδίασαν το ζευγάρι που έμενε εκεί, κλείδωσαν το σύζυγο και τα δύο παιδιά τους ηλικίας δύο ετών σε δωμάτιο και κακοποίησαν σε άλλο σεξουαλικά τη γυναίκα. Φυσικά, άδειασαν και το σπίτι από χρήματα και τιμαλφή. Τις συνέπειες για την οικογένεια, τις αντιλαμβάνεστε. Ληστεία κατά συμπολίτη μας και στο Καπανδρίτι, από τρεις οπλισμένους ληστές. Ο άνθρωπος ξύπνησε και είδε τρία όπλα να τον σημαδεύουν...
Πολυπολιτισμικότητα αλά ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/Οικολόγοι. Φαίνεται ότι οι ελληνικές οικογένειες και οι γυναίκες στην Ελλάδα δεν έχουν δικαιώματα, όταν πρόκειται να προστατευθεί η «υπόθεση» της πολυπολιτισμικότητας. Μια απορία: που είναι οι φεμινιστικές οργανώσεις, να καταγγείλουν το βιασμό; Τόση υποκρισία πια; Α ναι, εν είναι «πολιτικά ορθό» να καταγγέλλονται οι μετανάστες. Γι' αυτό και έκαναν όλοι της «προόδου» γαργάρα τη φρικιαστική δολοφονία που ακολούθησε το βιασμό από αλλοδαπά κτήνη πριν δύο χρόνια, ανήμερα της πρωτοχρονιάς, μιας 19χρονης, σε πάρκο στο Γαλάτσι.
Η ΕΛΑΣ απούσα, με τα στελέχη της να μην έχουν ούτε να φάνε, λόγω περικοπών στους ισχνούς μισθούς τους, αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες χάους και να αντιμετωπίσει τους αδίστακτους αλλοδαπούς κακοποιούς και αναλώνεται στο να αναζητεί τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος γελοιοποιεί τους πάντες...
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9052:Αλλοδαποί-κακοποιοί-δολοφονούν,-βιάζουν-και-ληστεύουν&catid=87:epikairotita&Itemid=277

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!

Δεύτερο «Πίρι Ρέις» ετοιμάζει η Τουρκία, καθιστώντας γνωστές για άλλη μια φορά τις προθέσεις της στην Ανατολική Mεσόγειο και στο Αιγαίο. Ετσι μετά τα απαρχαιωμένα Ωκεανογραφικά της, που μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία τους σε σχετική έρευνα που είχαμε δημοσιεύσει πριν 8 χρόνια, ετοιμάζει, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ένα νέο πλοίο, το οποίο θα ναυπηγηθεί σε 1-1,5 χρόνο και ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη κηρυχθεί.

Όπως είπε, η σχετική οδηγία έχει ήδη δοθεί στη γενική γραμματεία πολεμικής βιομηχανίας.

Το νέο πλοίο θα έχει μήκος 85-90 μέτρων και πλάτος 18-20 μέτρων και θα έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής υποθαλάσσιων ερευνών σε βάθος 3 χιλιάδων μέτρων. Το συνολικό κόστος ναυπήγησης του θα ανέλθει περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε εκ νέου ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες όσο οι Ελληνοκύπριοι δεν σταματούν τις δικές τους. Για τα πολεμικά πλοία είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύουν το «Πίρι Ρέις», εκεί που απαιτείται, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται για γεωτρήσεις, αλλά για σεισμικές έρευνες.

Πάντως, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών της Σμύρνης, Ντογάν Γιασάρ, το “Πίρι Ρέις” έχει ολοκληρώσει τις έρευνές του σε μία περιοχή μήκους 280 χιλιομέτρων από τη συνολική έκταση 1.000 χιλιομέτρων που έχει προγραμματιστεί και συνεχίζει τις έρευνές του νότια της Κύπρου, σε απόσταση 80 μιλίων από το νησί.

Σύμφωνα με τον Γιασάρ, τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πλοίο θα εκτιμηθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και ότι μπορεί το πλοίο να ξεκινήσει και πάλι για γεωτρήσεις επιφάνειας σε περιοχές που μπορεί να υπάρχει αέριο.

http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_275.html

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗ Γ. ΒΟΥΡΟΥ.

Και η κοροϊδία των δήθεν διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ.
Πριν από λίγες ημέρες, όταν είχαν φουντώσει οι φήμες, διαρροές κ.τ.λ. ότι τάχα κάποιοι πολύ… ευαίσθητοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν άλλο και θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι οι… σύντροφοι αυτοί παίζουν –και πάλι!- ένα κακόγουστο θέατρο εις βάρος του ελληνικού λαού κι ότι είναι καραστημένοι κατευθείαν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να παριστάνουν τους «καλούς» της υπόθεσης, γιατί κάποιοι πρέπει να παίζουν κι αυτό το ρόλο. Για μια ακόμα φορά δικαιωθήκαμε: χθες το βράδυ, όλοι οι βο(υ)λευτές του ΠΑΣΟΚ, ξέχασαν προς στιγμήν τις αριστερές… ευαισθησίες τους και ψήφισαν κοπαδόν το χαράτσι του Τούρκογλου για τα ακίνητα.
 Πάντως, την πιο εξαιρετική παράσταση έδωσε ομολογουμένως ο Γιάννης Βούρος, προφανώς λόγω… εμπειρίας (πριν γίνει βο(υ)λευτής ήταν ηθοποιός). Ο… σύντροφος αυτός, λοιπόν, είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ, με πολύ μελοδραματικό ύφος, ότι τάχα θα παραιτηθεί από βο(υ)λευτής, γιατί δεν το σηκώνει η… συνείδησή του να ψηφίσει τέτοια αντιλαϊκά μέτρα. Σίγουρα δε, αν είχε σκοπό να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, δεν θα είχε καμία αντίρρηση η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εφόσον ο «αντάρτης» βουλευτής θα παρέδιδε την έδρα του στον επιλαχόντα, οπότε αποκλείεται να του άσκησαν πίεση να μην το κάνει. Κι εκεί, που λέτε, που ήταν έτοιμος να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει κι είχε αναγγείλει και συνέντευξη τύπου για τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, η… συνείδηση του ηθοποιού-βο(υ)λευτή του είπε να δώσει άλλη μία… ευκαιρία στην καταρρέουσα κυβέρνηση του Μνημονίου. Έτσι, αντί για την… ηρωική συνέντευξη τύπου-ανακοίνωση της παραίτησής του, ο… λεονταρής βο(υ)λευτής έστειλε μια γραπτή δήλωση στην οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Ψηφίζω από καθαρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μου. Δίνω μία ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποχρεώσεις που ανέλαβε αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα ψήφους εμπιστοσύνης που της έχω προσφέρει. Ελπίζω από δω και πέρα, αυτή η κυβέρνηση να λειτουργήσει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, σε μένα και στην ψήφο μου». Ωραία η παράσταση, αλλά αντί για χειροκρότημα προβλέπουμε ότι ο πρωταγωνιστής θα εισπράξει… γιούχα, γιαούρτια και ζαρζαβατικά. Ηθελέστα και παθέστα!
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/09/28/%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9/

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η οικογενειοκρατία “βασιλέυει” στο κράτος του πασόκ! Ο Αντρίκος όπου βρει ευκαιρία “χώνεται” γερά …

Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ Τ.Τ., ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ… ΤΡΙΑ…!!!

Σύμφωνα με έγγραφα-ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η «δημοκρατία», η νέα βόμβα αφορά την πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου, από την οποία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται ότι νοίκιασε ακίνητο, του οποίου έχει την επικαρπία, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως υποκατάστημα, μολονότι στην ίδια περιοχή διαθέτει άλλα τρία!Την απόφαση για ενοικίαση του ακινήτου έλαβε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος, ο οποίος (εντελώς συμπτωματικά προφανώς!) είναι στενός φίλος του Αντρίκου Παπανδρέου. Κατά τα λοιπά, όμως, δεν έχει να παρουσιάσει αξιοσημείωτο έργο, αφού επί των ημερών του το Τ.Τ.
Καταβαραθρώθηκε και, ενώ το παρέλαβε με κέρδη, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 οι ζημιές έφτασαν περίπου τα 500.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, το όνομα του κ. Παπαδόπουλου έχει εμπλακεί στην ………..  >>>>>>>>>>


υπόθεση της πώλησης των περίφημων CDS για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μερικές εβδομάδες αφότου το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση το 2009.
Για την υπόθεση αυτή, όπως έγραψε πρόσφατα η «δημοκρατία», έχει κατατεθεί και ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με σαφείς αιχμές για «κερδοσκοπία» κατά του Γ. Παπανδρέου.
Αναλυτικά, το θέμα με το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:
Στην οδό Βασιλίσσης Ολγας 129 Α (στην περιοχή Ανάληψη) στεγαζόταν έως πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής εταιρίας EXPERT.
Η εταιρία βάρεσε κι αυτή κανόνι στα χρόνια του νεοπαπανδρεϊσμού, όπως εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις στη χώρα, αφήνοντας στον δρόμο ανέργους.
Το κανόνι είχε επιπτώσεις και στην ιδιοκτήτριά του ακινήτου, που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε ένα σημαντικό εισόδημα.
Δεδομένου ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς η εύρεση νέου ενοικιαστή είναι δύσκολη, ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε προφανώς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Και σε μια εποχή που το τραπεζικό σύστημα μοιάζει με ναρκοπέδιο, η διοίκησή του αποφάσισε να νοικιάσει τον χώρο, ενώ σε κοντινές αποστάσεις υπάρχουν κι άλλα υποκαταστήματα, τα οποία μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες του.
Ενδεχομένως το θέμα να περιοριζόταν στα επίπεδα μιας λανθασμένης απόφασης, αν δεν κινούσαν την περιέργεια τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Σκαλίζοντας λοιπόν, προέκυψε λαβράκι.
Σύμφωνα με πολλά sites και blogs στο Διαδίκτυο, αλλά και με τα συμβόλαια που έχει η εφημερίδα μας στα χέρια της, την επικαρπία του εν λόγω ακίνητου έχει η κυρία Αννα Αλεξίου, σύζυγος του κ. Ζαχαρία Αλεξίου, το γένος Δημητρίου και Μαριάνθης Τσουδή.
Μάλιστα, η κυρία Αλεξίου με το υπ. αρ. 39541 /30-4-1996 συμβόλαιο παραχώρησε την ψιλή κυριότητα στον γιο της Ευάγγελο και κράτησε εκείνη την επικαρπία.
Οπότε, τα όποια εισοδήματα καταλήγουν στην ίδια.
Το όνομα από μόνο του δεν λέει τίποτε.
Η κυρία Αννα Αλεξίου εκτός από τον υιό Ευάγγελο έχει όμως και μια κόρη, τη Μαριάνθη Αλεξίου, η οποία δεν είναι άλλη από τη σύζυγο του αδελφού του πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου.
Προκύπτει λοιπόν ότι ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κ. Παπαδόπουλος υπέγραψε την ενοικίαση ενός ακινήτου που ανήκει στην πεθερά του πρωθυπουργικού αδελφού και στενού φίλου του. Τυχαίο άραγε;
Το ακίνητο 210 τετραγωνικών μέτρων έχει επίσης πατάρι και δύο τουαλέτες.
Λέγεται, μάλιστα, ότι το Τ.Τ. ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για να το προσαρμόσει στις απαιτήσεις λειτουργίας ενός υποκαταστήματος, μια και ως γνωστόν λεφτά υπάρχουν…
Το θέμα έφερε και στη Βουλή ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης με ερώτηση στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητεί να πληροφορηθεί:
1. Ποιοι λόγοι οδήγησαν στη μετεγκατάσταση του καταστήματος της Β. Ολγας;
2. Ποιοι έδωσαν την εντολή, ποιος είναι ο αριθμός της απόφασης και ποιοι είχαν την επίβλεψη των έργων;
3. Σε ποιο ύψος ανέρχεται το μίσθωμα;
4. Η μίσθωση έγινε με διαγωνισμό ή με ανάθεση;
5. Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι παρεμβάσεις και ο εξοπλισμός τού εν λόγω καταστήματος;
Σε δήλωσή του στη «δημοκρατία» ο κ. Αναστασιάδης τονίζει μάλιστα ότι «όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, φαίνεται πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Συνεχίζει το πάρτι και τη σπατάλη.
Θα καταθέσω ξανά την ερώτησή μου μετά τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ως επίκαιρη για να δοθούν απαντήσεις».

http://cretanpatriot.wordpress.com/2011/09/28/η-οικογενειοκρατία-βασιελέυει-στο-κρ/

Στο 22%-23% η πραγματική ανεργία

Το κοινωνικό κραχ της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, παρουσίασαν σήμερα οι …παχυλόμισθοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ως αποτέλεσμα της μνημονιακής ταφόπλακας που υπερψήφισαν, με χέρια και με πόδια, οι πολιτικάντηδες και ψευτοπατριώτες του Ελληνικού Κοινο-βολευτηρίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την οικονομία (ποιας οικονομίας;;) και την απασχόληση (ποιας απασχόλησης;;), η ανεργία θα ανέλθει στατιστικά σε ποσοστό 17%-18% (900.000 άτομα), στην πραγματικότητα, όμως, θα ανέλθει στα επίπεδα του 22% – 23% (1.200.000 άτομα), δηλ. στα επίπεδα των πρώτων ετών της δεκαετίας του 1960.
Τα νούμερα, βέβαια, που μας παρουσιάζουν τα «νούμερα» της πατροναρισμένης εργατικής… ηγεσίας, της μακροχρόνιας αυτής, ευνοημένης κάστας … εργατοϋπαλλήλων, δεν είναι κάτι άγνωστο στην Ελληνική κοινωνία, μιας και βιώνει στο πετσί της την μνημονιακή πολιτική σε συνδυασμό με την αύξηση των προστατευόμενων, από τα λαμόγια των κοινοβουλευτικών εδράνων, λαθρομεταναστών. Συνεπώς όσο και να υπολογίζουν τους δείκτες ανεργίας τόσο και υψηλότερους θα τους βρίσκουν…. 
Όσο για την κατάντια του ΟΑΕΔ και λοιπών …φιλόπτωχων (και μόνο για τους, λαθρο και μη, μετανάστες) ιδρυμάτων, εκεί λεφτά υπάρχουν. Πολλά λεφτά που δεν περισσεύουν για τον Ελληνικό Λαό…. Διότι πληροφοριακά (και… τσιμουδιά από τους εργατοπατέρες) οι αλλοδαποί άνεργοι δικαιούνται, εκτός από τα επιδόματα τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, πληθώρα άλλων ενισχύσεων, όπως ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων, για ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, εποχιακά βοηθήματα του Ν.1836/89 και πάει λέγοντας. Μεγαλεία για τους μετανάστες και κανονικό, καταπρόσωπο «φτύσιμο» των δεινοπαθούντων Ελλήνων ανέργων..
Και όσο για τα καραγκιοζιλίκια της ψυχοπονιάς των καναλόπληκτων εργατοπατέρων, τον περασμένο Ιανουάριο σε συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ ήταν εκεί, παρούσα, μιας και «διαχρονικά έχει δείξει την αλληλεγγύη της στους λαθρομετανάστες, αναλαμβάνοντας και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση επειγόντων προβλημάτων και αιτημάτων, όπως τη χορήγηση ασύλου, (…) την άμεση νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εισπρακτικές λογικές…». Αυτή είναι η χυδαία υποκρισία και ξετσιπωσιά των κατάπτυστων καλοθρεμμένων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 
Εμείς βροντοφωνάζουμε : ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ= ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ! 
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/09/28/%cf%83%cf%84%ce%bf-22-23-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1/

Νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι-καμία απάντηση από την ελληνική πλευρά

Σε νέες βάσεις τίθεται το ζήτημα της Μακεδονίας, καθώς όπως όλα δείχνουν ένα προμελετημένο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής ιστορίας βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσης του. Ένα έγκλημα που έχει πολλούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και που όπως όλα δείχνουν θα μείνει ατιμώρητο με την πλήρη συγκάλυψη των διεθνών οργανισμών, η προσφυγή μας στους οποίους κατά τ' άλλα θα σήμανε την οριστική μας δικαίωση. Να λοιπόν που τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή (πλήρως αναμενόμενο για εμάς) και που η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μετατρέψει ένα ασήμαντο κράτος των Βαλκανίων σε “νταή”, που αν και οικονομικά ασθενέστερο, δείχνει να έχει όλη τη θέληση να ασκήσει επιθετική εξωτερική πολιτική.

Έτσι, σε πρόσφατη συνέλευση του ΟΗΕ ο Νίκολα Γκρούεφσκι προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες και ομιλούν τη μακεδονική γλώσσα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα κράτη-μέλη (131 συνολικά) που έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια σαν Μακεδονία. Επίσης καταλόγισε ευθύνες στην ελληνική πλευρά που με τη στάση της παρακωλύει την επίλυση του ζητήματος και ζήτησε την συνεργασία όλων των κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, ώστε να δοθεί ένα οριστικό τέλος και τα Σκόπια να λάβουν την συνταγματική τους ονομασία. Κλείνοντας, κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή μονοπωλεί τον όρο “Μακεδονία” και ότι έτσι καταπιέζει την εθνική ταυτότητα των συμπατριωτών του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μάχη για το μακεδονικό ζήτημα έχει λάβει κι άλλες διαστάσεις πέραν της διπλωματικής οδού, αφού η ύπουλη και ανθελληνική προπαγάνδα πρακτόρων που δρουν με την πλήρη ανοχή του κράτους, συνεχίζεται χωρίς το παραμικρό εμπόδιο εντός των συνόρων μας. Τελευταίο περιστατικό αυτό της παρουσίασης του “μακεδονικού λεξικού” στην Φλώρινα, ένα γεγονός που θάφτηκε από τα ΜΜΕ και που μόνο η Χρυσή Αυγή ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθεί.

Επιστρέφοντας στις δηλώσεις του Γκρούεφσκι θεωρούμε ότι θα ήταν άδικο να αναλύσουμε κάθε ένα επιχείρημα του κι αυτό γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδείξουμε το αυτονόητο. Αυτό το χρέος το έχει η πολιτεία, η οποία οφείλει να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να πάψει να υφίσταται αυτή η παραχάραξη της ιστορίας, μια ιστορία χιλιάδων χρόνων που χτίστηκε με ποτάμια αίματος.

Γνωρίζουμε όμως ότι η δεδομένη χρονική περίοδος είναι ακατάλληλη για άσκηση εξωτερικής πολιτικής κι όπως έχουμε προβλέψει κατά το παρελθόν αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη δικαιολογία για όσους αποφασίσουν να παραχωρήσουν την ιστορία μας στους ξένους. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα γιατί είναι απασχολημένη με δείκτες, με δάνεια, με χρέη και πληρωμές. Εξάλλου όπως λέει η ίδια η λογική ένα χρεoκοπημένο κράτος είναι αδύνατο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και αργά ή γρήγορα θα γίνει έρμαιο των οικονομικά ισχυρών και θα ακολουθήσει μοιραία ό,τι αυτοί του επιβάλλουν.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να κάνουμε μία μικρή παρένθεση κι έναν σύντομο σχολιασμό για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αδιαφορίας εκ μέρους της ελληνικής πλευράς όσον αφορά το μακεδονικό ζήτημα. Παρατηρώντας το στενά όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε ότι η μόνη κινητικότητα που υπάρχει είναι πάντοτε από την πλευρά των Σκοπιανών και όχι από την ελληνική, που εν τέλει έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για αυτή τη βάναυση παραχάραξη της ιστορίας. Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα έλεγε με απόλυτη βεβαιότητα ότι εφόσον οι Σκοπιανοί έχουν πρώτο στην πολιτική τους ατζέντα το θέμα της Μακεδονίας και σε κάθε τους δήλωση αναφέρονται σε αυτή, ότι είναι οι αδικημένοι που ψάχνουν το δίκιο τους. Αντιθέτως στην Ελλάδα επικρατεί μία μόνιμη σιγή κι ένας πόλεμος δηλώσεων και αντιδηλώσεων που δεν καταλήγει πουθενά, καθώς η μόνιμη αμυντική μας στάση έχει καταντήσει προβλέψιμη, άρα και ακίνδυνη. Αυτό επιτάσσει άλλωστε το δημοκρατικό ήθος της χώρας, όχι ακραίες εκφράσεις, ναι στους συμβιβασμούς εις όφελος της καλής γειτνίασης και τήρηση χαμηλών τόνων επειδή έτσι μας συμβουλεύουν οι διεθνείς οργανισμοί.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΡΑΝΟ: Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

Παραλίγο να μας πει ότι πρέπει και να τον λυπηθούμε! Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος ομολόγησε σε συνέντευξή του στο Mega ότι δεν… έχει να πληρώσει το ειδικό τέλος επί των ακινήτων και πρέπει να να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του. Αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας! Στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επισήμανε, δε, ότι πλέον έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί στη δραστική μείωση των δαπανών. «Νομίζω ότι πρέπει προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο» ανέφερε.

«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και πως «δεν μπορεί να το απορρίψει εύκολα». Πρόσθεσε, όμως, πως πάγια θέση του είναι οι εκλογές να γίνονται στο τέλος της τετραετίας και οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία.

Ο κ. Πάγκαλος απέρριψε τις αιτιάσεις για κομματικές επιλογές στην εφεδρεία, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση όσοι σκέφτονται με αυτή τη λογική», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διοικητές Οργανισμών που δεν εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, αναφερόμενος στη στάση τους για την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και σε όσους δεν έχουν φροντίσει να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους.

Σχετικά με το πολιτικό μέλλον του ίδιου και της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του.

http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_6768.html

Θέλουν να τον διαγράψουν από τον φοιτητικό σύλλογο γιατί θέλησε να σηκώσει την ελληνική σημαία

Συνεχίζεται δίχως κανέναν φραγμό η παρανοϊκή στάση της αριστερίστικης δικτατορίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. Όπου όποιος τολμά να έχει διαφορετική άποψη, "εκπαραθυρώνεται" με όποιον τρόπο είναι δυνατό, από το πανεπιστήμιο. Οι ... τσοπάνηδες της άκρας αριστεράς, σε σχολή της Κέρκυρας, λοιπόν, ζητούν την διαγραφή από τον φοιτητικό σύλλογο ενός νεαρού φοιτητή, επειδή πήγε να ανεβάσει ξανά την ελληνική σημαία, την οποία αυτοί είχαν κατεβάσει, με απόφαση δήθεν της Γενικής Συνέλευσης. Και τι είναι η Σχολή ρε μάγκες που θα αποφασίσετε εσείς αν έχει σημαία ή όχι; Ο πατέρας σας την έχτισε και την χρηματοδοτεί ή το σύνολο του ελληνικού λαού, το οποίο όσο και αν πειράζει τα ναρκωμένα από αριστεροφροσύνη κεφάλια σας, συνεχίζει σε πείσμα των καιρών να ταυτίζεται με την ελληνική σημαία. Διαβάστε τι γράφει η συγκεκριμένη φοιτητική ομάδα - της άκρας αριστεράς - στην ιστοσελίδα της και φρίξτε: "Στο πλαίσιο της κατάληψης και συγκεκριμένα την Κυριακή ξημερώματα ο φοιτητής της Πληροφορικής Έκτορας Γαρίνης, προέβη σε φασιστική συμπεριφορά στην αυλή του Τμήματός μας. Συγκεκριμένα, προσπάθησε αρχικά να αφαιρέσει το πανό της κατάληψης, το οποίο βρίσκεται εκεί ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τεχνών και απαιτούσε να ανέβει η Ελληνική σημαία η οποία επίσης αποφασίστηκε στην συνέλευση να μην υπάρχει στο κτήριο."
Και γι' αυτόν τον λόγο ... απαιτούν " την άμεση διαγραφή του από τον φοιτητικό σύλλογο και γενικότερα την καταδίκη αυτής της ενέργειας από όλους τους φοιτητές της πληροφορικής και των πανεπιστημίων."
Κοιτάξτε wannabe νταβατζήδες, που θέλουν να διαγράψουν τον άνθρωπο, επειδή τόλμησε να κάνει το αυτονόητο. Αλλά έτσι τους έμαθαν τόσα χρόνια αριστερίστικης προπαγάνδας και κουλτούρας μέσα στα πανεπιστήμια. Δεν είναι πια καιρός όμως να σταματήσει αυτό το αστείο; Δεν είναι καιρός οι διάφοροι τραγικοί τύποι που προσπαθούν να το παίξουν "κουλτούρα" να καταλάβουν ότι οι καιροί αλλάζουν; Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και η ... "καταγγέλουσα" παράταξη, είναι η "Αριστερή Κίνηση Αμφισβήτησης - Ρωγμή" που από ό,τι καταλαβαίνουμε ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο των ... ΕΑΑΚ, ξέρετε των υποτιθέμενων επαναστατών, που μόλις τελειώσουν τις σχολές απορροφούνται είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε όπου ... φυσά ο άνεμος.
Εδώ τίθεται όμως ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Μπορούν αυτοί οι τύποι, εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία των φοιτητών, να κάνουν τέτοιου είδους ... νταβατζιλίκια μέσα στις σχολές; Κάτι δεν πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η ιστορία; Κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν διά της πράξης, την αφαίρεση των εθνικών μας συμβόλων όχι μόνο από τα πανεπιστήμια αλλά και άλλους χώρους. Πρέπει να τους εμποδίσουμε. Και να υπερασπιστούμε φυσικά όσους άνδρες, όπως ο συγκεκριμένος φοιτητής, αντιδρούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις!
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9045:Θέλουν-να-τον-διαγράψουν-από-τον-φοιτητικό-σύλλογο-γιατί-θέλησε-να-σηκώσει-την-ελληνική-σημαία-που-είχαν-κατεβάσει-από-την-Σχολή&catid=87:epikairotita&Itemid=277

200.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

Αυτή είναι η… σωτηρία που μας προσφέρει το μνημόνιο…
Μπορεί ο κάθε κυβερνητικός παράγοντας να λέει το κοντό του και το μακρύ του για τον αριθμό των απολύσεων που θα γίνουν προσεχώς, ανεβοκατεβάζοντας τον αριθμό, λες και μιλάνε για στραγάλια ή για μαρούλια κι όχι για ανθρώπους, αλλά ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος εκ της θέσεώς του για να μιλήσει σχετικά, είναι βεβαίως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας. 
Όπως, λοιπόν, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός στα «Νέα», σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα μπουν άμεσα 30.000 εργαζόμενοι, ενώ θα απολυθούν «χιλιάδες» (δεν διευκρινίζει αριθμό, αλλά όταν κάποιος λέει «χιλιάδες» σαφώς και εννοεί πολλές χιλιάδες), με την κατάργηση οργανικών θέσεων: 
«Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση. Η  αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών». 
Για να γίνουμε πιο σαφείς, γιατί ο κόσμος έχει ζαλιστεί: η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη (εκτός των άλλων, ο Ρέππας προανήγγειλε κατάργησή της με συνταγματική αναθεώρηση το 2013). Όμως, εάν η οργανική θέση που κατέχει ο υπάλληλος καταργηθεί, αυτομάτως δεν ισχύει και η μονιμότητά του. Ένα παράδειγμα: οι υπάλληλοι των δήμων είναι μόνιμοι. Αλλά οι υπάλληλοι των δήμων που συγχωνεύτηκαν πρόσφατα με άλλους μεγαλύτερους (σχέδιο «Καλλικράτης») μπορούν να απολυθούν και αύριο το πρωί εφόσον στην ουσία έχουν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις που καταλάμβαναν.
Πόσοι θα απολυθούν τελικά; «Χιλιάδες» που λέει αόριστα ο Ρέππας, 70.000 που λέει ο Πάγκαλος, ή 200.000 που λέει το μνημόνιο; Αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και ξέρουν πολύ καλά το περιεχόμενό του (κι ας λένε ότι δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν, γιατί… χανόταν η Ελλάς), μήπως μπορούν να μας διαφωτίσουν σχετικά;
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/09/28/200-000-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%85%ce%bb%cf%89%ce%bd/#more-79835